|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
Starałam się znaleźć coś na temat zawodowego kursu kosmetycznego... Czy ktoś był może? Ktoś się wybiera? Zastanawiam się czy po tym będę mogła wykonywać zawód kosmetyczki bo chciała bym się przekwalifikować... I czy nauczą mnie tam wszystkiego od podstaw czy może muszę posiadać już jakąś wiedzę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- dziewczyny mogłaby któraś dokładniej mi przybliżyć zajęcia w tej szkole? ciężko jest? nie żebym nie chciała się uczyć, tylko chce sie przygotować psychicznie ![]() ![]() ps: a jak jest na zaliczeniach materiału? ![]() Hej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez JustynaOO Czas edycji: 2012-08-30 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tak jestem na studium 2-letnim. jeśli chodzi o zaświadczenie od lekarza to niektóre dziewczyny miały zaświadczenie od lekarza medycyny pracy ale za to się płaci ja wzięłam od zwykłego rodzinnego i nie było problemów tylko musi tam być napisane że to chodzi o zawód kosmetyczki że nie ma żadnych przeciwwskazań ![]() Szczerze mówiąc to ja o niektórych rzeczach nie miałam pojęcia. i w mojej grupie dużo osób miało już styczność z kosmetyką więc nauczyciele załozyli że wszyscy coś umieją ale wtedy wystarczy się zapytać po prostu i każdy wyjaśni o co chodzi. nie ma co się wstydzić bo w końcu do szkoły się przyszło po to aby nauczyć wszystkiego od podstaw a nie świecić tylko tym co się umie ![]() ![]() jeżeli zastanawiasz się jeszcze np nad szkołą Czamary to jeżeli masz dużo kasy to to też jest dobra szkoła. moja przyjaciółka tam chodzi i nie narzeka, tylko naprawdę kasy idzie sporo a nauczyciele są bardziej wymagający ale przecież mamy nauczyć się jak najwięcej ![]() Jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj śmiało może uda mi się na nie odpowiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez JustynaOO Czas edycji: 2012-08-30 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
W tej drugiej szkole może są wymagający, ale tylko jeżeli chodzi o terminowe płatności ;p Chyba nie macie znajomych, które się tam uczyły.
![]() |
#517 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Znam też kilka osób które przepisały się od Czamary do Daleckiej, powiedziały że przez anatomie bo tam ciężko było zaliczyć, ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem bo tam nie chodziłam, tak mi dziewczyny mówiły... ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Jeśli o to chodzi to wiem że dziewczyny ode mnie składały papiery nawet we wrześniu wystarczy jak się po maturze zarejestrujesz na stronie i to decyduje o tej kolejnosci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez JustynaOO Czas edycji: 2012-08-30 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
Witam,
temat widzę, że naprawdę bardzo obszerny, jednak pewne wiadomości zdają się być nieco przestarzałe... Chciałam spytać przede wszystkim o jakiekolwiek dokładniejsze dane na temat jednorocznego kierunku wizaż+charakteryzacja, interesuje mnie głównie pytanie ile z tej charakteryzacji jest robione na tych studiach... Drugie pytanie to wyprawka, na stronie napisane jest, że w cenie słuchacze dostają zestaw pędzli i jeszcze jakieś szablony, a kilka stron wcześniej było napisane, że wszystko kupuje się samemu, jak to w końcu jest? Z góry dzięki za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem niestety jak to jest na studium jednorocznym ale jesli chodzi o wyprawkę to moglismy sami sobie kupować ale też zamawiać w szkole ale koszt całej wyprawki to 350 złotych i nie jest w cenie trzeba osobno płacić słyszałam że lepiej sobie samemu taką wyprawkę skompletować bo w szkole niezłą sobie marżę narzucają a z tego względu że ja nie wiedziałam co trzeba mieć to zamówiłam w szkole. nie wiem jak to jest na samym wizażu ale pędzli w wyprawce nie było, należało się samemu zaopatrzyć w je, w szkole zastaw pędzli kosztuje 60-70 zł (już sama nie pamietam) za 16 sztuk, nie są złej jakości są z naturalnego włosia tylko dwa pędzle do pudru i różu sa z włosia syntetycznego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, ja również zastanawiam sie na jakie studium isc, czy do szkoły Zwirskiego na Nowowiejskiej czy do Daleckiej...Z tego co czytam to ta druga szkola cieszy sie dobra opinia..natomiast przy Nowowiejskiej jest z tym gorzej..Moze doradzicice cos? Ja mam zamiar rozpoczac nauke od wrzesnia wiec jak byla by któras z Was chetna to mozna by sie wybrac razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Przyczajenie
|
My wszystko kupowlaismy samemu lub mozna bylo zamowic wyprawę ze szkoly, oplaca się bardziej samemu bo taniej wyjdzie a nie wszystko się używa, a jeśli chodzi o charakteryzację, jak chcesz mieć taką charakteryzację teatralną itp lepiej jedź do warszawy lub idź na jakieś studia z tego kierunku bo w ciągu jednego roku wiele się nie nauczysz, pozdrawiam
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Jaki wyścig, to prywatna szkoła czyli jak wszystkie prywatne z nastawieniem na kase ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Będę wdzięczna za odpowiedź na pytanie: Ile trwa studium wizaż - charakteryzacja i czy ktoś uczęszcza / uczęszczał na nie, jak wyglądają zajęcia itd. ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram raczej na wizaż-charakteryzację od nowego roku. byłam tam na metamorfozach ostatnio i szkoła bardzo mi się spodobała. rozmawiałam też dłuższą chwilę z dziewczynami ze szkoły, opinie były pozytywne, z charakteryzacji robiły póki co postarzanie, głębokie rany, postaci różne filmowe, body art przy wykorzystaniu airbrush! co mnie zdziwiło, bo nie znam żadnej szkoły ( z tego co się rozgladałam), która prezentowałaby tę technikę. mnie to wystarczyło do zachęty, i juz sie zglosiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Ja też się tam wybieram od września, dzisiaj byłam się zapisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
tak? i jak? jaki kierunek? moze sie spotkamy w jednej grupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
na wizaż i charakteryzację
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- i ten airbrush też mnie przekonał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
26 wiec nie panikuj :P
![]() juz sie nie moge doczekac wrzesnia ![]() ![]() Edytowane przez paulinaCn Czas edycji: 2011-06-03 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Przyczajenie
|
fajnie byloby na dziennych studiach
![]() ale nawet zaoczne mega duzo daja, idzcie dziewczyny sie ksztalcic, j a juz pracuje w zawodzie od 2 lat ![]() tez jestem po szkole Daleckiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
na wizażu tak ale mi mówiły że na wizażu+charakteryzacji nie ma opcji dziennych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
A czy w tej szkole otrzymuje się legitymację? Jesli tak to papierową??
![]() myslałam o stylizacji i kreowaniu wizerunku, ale nie wiem czy jest to studium roczne czy dwuletnie... może wiecie cos na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Witam
skonczylam jednoroczne studium daleckiej w czerwcu 2010, legitka jest papierowa, ani razu nie uzywalismy airbrusha wiec nie wiem skad te inf, chyba ze jakos teraz dokupili, nie wiem. Co do wymagan to nie mają tam za wielkich, najtrudniej bylo na kosmetyce i kolorystyce bo faktycznie trzeba bylo sie pouczyc zeby zaliczyc, reszta zajec to mozna bylo bez nauki przejsc, kazdy siedzial obok siebie, jedna grupa, czasmai nawet zaliczenia to byla wrecz praca wspolna. Z charakteryzacji byly podane tematy np maska wenecka i kazdy robil jak chcial, co chcial, na koniec byly robione tego zdjecia, w wielkim pospiechu, co wynika wg mnie ze zlej organizacji - prowadząca zamiast od razu robic zdj tym co skonczyli czekala az skoncza wszyscy a potem jedni nie mieli zdjec, drudzy mieli slabe, inni mieli ich np 5 podczas gdy ci na poczatku mieli ich 15. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- jest wyprawka, platna, ale nie trzeba brac kompletu, ja np bralam bez pedzli bo juz mialam i placilam ok 170 zl o ile pamietam. atmosfera byla fajna ale wg mnie za luzacko jakos, znaczy chodzi o to ze wiadomo - jak wymagają to czlowiek sie stara. Plusem bylo to ze to byla jedna z tanszych szkol, teraz z tego co wiem to podrozala. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest legitymacja na kosmetyce. A co do airbrusha-my na module wizaz-uzywalismy i mielismy fajne zajecia z tego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Ja złożyłam papiery na Technika usług kosmetycznych w trybie dziennym. Jednak Pani w sekretariacie powiedziała, że w tam tym roku ten kierunek nie wypalił, bo było mało osób i w tym może być tak samo. Więc w razie "w" mają mnie przenieść na wizaż+charakteryzacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
jak byłam w szkole to pytałam o tego airbrusha a takze o program zajęc z niektorych przedmiotow i sa zajecia z airbrushem, nie wiem moze od tego roku robia albo ktos przegapil zajecia czy cos. ja bylam zainteresowana 3 szkolami wizazu we wro, wlasnie Daleckiej, szkole MUR chyba sie nazywa i Akademie Wizazu i Stylizacji.
w Murze nie ma czego szukac moim zdaniem, w Akademii Wizazu mialam kolezanke 2 lata temu i miala naprawde wiele zastrzezen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdarza sie 3 razy w m-cu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja również wybieram się od września do szkoły Daleckiej na kierunek wizaż - charakteryzacja Odczekałam tylko aż skończę studia i będę mogła zacząć to, co mnie kręci Naprawdę już teraz się zapisywałyście? Ja jestem z Olsztyna więc mam ponad 500km i mogę być trochę niedoinformowana W środę jadę do Wrocławia. myślicie że mimo braku dni otwartych ktoś tam mógłby szerzej ze mną porozmawiać, pokazać co nieco? Pozdrawiam i mam nadzieję, do zobaczenia
![]() |
#540 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez yastina Czas edycji: 2011-06-13 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.