WROCŁAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAŻENIA, ITP.) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 10:07   #511
GosiaGala
Przyczajenie

Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

Starałam się znaleźć coś na temat zawodowego kursu kosmetycznego... Czy ktoś był może? Ktoś się wybiera? Zastanawiam się czy po tym będę mogła wykonywać zawód kosmetyczki bo chciała bym się przekwalifikować... I czy nauczą mnie tam wszystkiego od podstaw czy może muszę posiadać już jakąś wiedzę?
Stary 2011-02-22, 09:54   #512
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

dziewczyny mogłaby któraś dokładniej mi przybliżyć zajęcia w tej szkole? ciężko jest? nie żebym nie chciała się uczyć, tylko chce sie przygotować psychicznie widzę powyżej dziewczyny nieźle obstają za tą szkołą to chyba nie mam wyboru

ps: a jak jest na zaliczeniach materiału?

Hej) ja jestem teraz na drugin semestrze kosmetyka + wizaż i muszę powiedzieć że czasem jest ciężko, jeśli chodzi o zaliczenia to jak dowalą to wszystkim na raz ale takie uroki na zaocznych nie ma co się załamywać bo na naukę jest dwa tygodnie i da się wszystko nauczyć:P wykładowcy bardzo zwracają uwagę na obecność na zajęciach. czasem mozna ściągać ale zwykle nauczyciel wie czy ktoś się nauczył czy ściągał i potem to wychodzi w ocenach. ale naprawdę polecam to szkołę!!! nauczyciele są mili, zajęcia praktyczne są ciekawe, mamy do dyspozycji wszystko co chcemy. tylko zajęcia z wizażu jak na razie nie dają żadnych rezultatów, niestety pani która z nami na wizaz mówi tylko co mamy robic i nic więcej nie mówi czy dobrze malujemy czy nie...ale to da się naprawić ale ogólnie i tak jest to super szkoła POLECAM!!!!
loczusiek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 11:07   #513
JustynaOO
Przyczajenie

x

Edytowane przez JustynaOO
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:01
JustynaOO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 08:39   #514
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Cytat:
Napisane przez JustynaOO Pokaż wiadomość
dzięki wielkie nawet nie wiesz jak dla mnie każda opinia się liczy *
a Ty uczęszczasz do 2 letniej szkoły?
kurcze bo tam na stronie głównej tej szkoły tak jest zamotane że w końcu nie wiem ile trwa to studium ale też wybieram się na ten kierunek co Ty
ps. a co do tych wymaganych dokumentów to co konkretnie trzeba od lekarza miec?

Jeszcze coś mi się przypomniało o co miałam zapytac a w tej szkole uczą tak na prawdę od podstaw wszystkiego, czy trzeba miec już jakieś pojęcie co do kierunku na który się idzie? sorki za moje takie dopytywanie, ale chce wiedziec coś o tej szkole za nim podejme ostateczna decyzje

tak jestem na studium 2-letnim. jeśli chodzi o zaświadczenie od lekarza to niektóre dziewczyny miały zaświadczenie od lekarza medycyny pracy ale za to się płaci ja wzięłam od zwykłego rodzinnego i nie było problemów tylko musi tam być napisane że to chodzi o zawód kosmetyczki że nie ma żadnych przeciwwskazań

Szczerze mówiąc to ja o niektórych rzeczach nie miałam pojęcia. i w mojej grupie dużo osób miało już styczność z kosmetyką więc nauczyciele załozyli że wszyscy coś umieją ale wtedy wystarczy się zapytać po prostu i każdy wyjaśni o co chodzi. nie ma co się wstydzić bo w końcu do szkoły się przyszło po to aby nauczyć wszystkiego od podstaw a nie świecić tylko tym co się umie. strachu żadnego nie ma że się czegoś nie będzie potrafiło zrobić

jeżeli zastanawiasz się jeszcze np nad szkołą Czamary to jeżeli masz dużo kasy to to też jest dobra szkoła. moja przyjaciółka tam chodzi i nie narzeka, tylko naprawdę kasy idzie sporo a nauczyciele są bardziej wymagający ale przecież mamy nauczyć się jak najwięcej

Jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj śmiało może uda mi się na nie odpowiedzieć
Stary 2011-02-24, 14:51   #515
JustynaOO
Przyczajenie

x

Czas edycji: 2012-08-30 o 08:02
Stary 2011-02-25, 07:56   #516
efka88
Przyczajenie

W tej drugiej szkole może są wymagający, ale tylko jeżeli chodzi o terminowe płatności ;p Chyba nie macie znajomych, które się tam uczyły.
Stary 2011-02-25, 11:41   #517
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Cytat:
Napisane przez efka88 Pokaż wiadomość
W tej drugiej szkole może są wymagający, ale tylko jeżeli chodzi o terminowe płatności ;p Chyba nie macie znajomych, które się tam uczyły.
no własnie znam osoby które się tam UCZĄ i czasem narzekają, ale może akurat trafili na takich wykładowców;> nie wiem...pisze tylko to co słyszałam...

Znam też kilka osób które przepisały się od Czamary do Daleckiej, powiedziały że przez anatomie bo tam ciężko było zaliczyć, ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem bo tam nie chodziłam, tak mi dziewczyny mówiły...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
A co do składania papierów do szkoły to najlepiej od razu po maturze to zrobic? Bo w sumie tutaj chyba o dostaniu się decyduje wyścig kto pierwszy ten lepszy

Jeśli o to chodzi to wiem że dziewczyny ode mnie składały papiery nawet we wrześniu wystarczy jak się po maturze zarejestrujesz na stronie i to decyduje o tej kolejnosci więc nie ma co się przejmować, musisz zaglądać na strone szkoły http://www.wizaz.wroc.pl i tam zobaczysz czy będzie można się już rejestrowac...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 13:10   #518
JustynaOO
Przyczajenie

x

Czas edycji: 2012-08-30 o 08:02
Stary 2011-02-26, 17:04   #519
Carilla
Przyczajenie

GG do Carilla

Witam,
temat widzę, że naprawdę bardzo obszerny, jednak pewne wiadomości zdają się być nieco przestarzałe...
Chciałam spytać przede wszystkim o jakiekolwiek dokładniejsze dane na temat jednorocznego kierunku wizaż+charakteryzacja, interesuje mnie głównie pytanie ile z tej charakteryzacji jest robione na tych studiach...

Drugie pytanie to wyprawka, na stronie napisane jest, że w cenie słuchacze dostają zestaw pędzli i jeszcze jakieś szablony, a kilka stron wcześniej było napisane, że wszystko kupuje się samemu, jak to w końcu jest?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Carilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 11:11   #520
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Cytat:
Napisane przez Carilla Pokaż wiadomość
Witam,
temat widzę, że naprawdę bardzo obszerny, jednak pewne wiadomości zdają się być nieco przestarzałe...
Chciałam spytać przede wszystkim o jakiekolwiek dokładniejsze dane na temat jednorocznego kierunku wizaż+charakteryzacja, interesuje mnie głównie pytanie ile z tej charakteryzacji jest robione na tych studiach...

Drugie pytanie to wyprawka, na stronie napisane jest, że w cenie słuchacze dostają zestaw pędzli i jeszcze jakieś szablony, a kilka stron wcześniej było napisane, że wszystko kupuje się samemu, jak to w końcu jest?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Nie wiem niestety jak to jest na studium jednorocznym ale jesli chodzi o wyprawkę to moglismy sami sobie kupować ale też zamawiać w szkole ale koszt całej wyprawki to 350 złotych i nie jest w cenie trzeba osobno płacić słyszałam że lepiej sobie samemu taką wyprawkę skompletować bo w szkole niezłą sobie marżę narzucają a z tego względu że ja nie wiedziałam co trzeba mieć to zamówiłam w szkole. nie wiem jak to jest na samym wizażu ale pędzli w wyprawce nie było, należało się samemu zaopatrzyć w je, w szkole zastaw pędzli kosztuje 60-70 zł (już sama nie pamietam) za 16 sztuk, nie są złej jakości są z naturalnego włosia tylko dwa pędzle do pudru i różu sa z włosia syntetycznego...
Stary 2011-02-28, 20:01   #521
nitownica
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, ja również zastanawiam sie na jakie studium isc, czy do szkoły Zwirskiego na Nowowiejskiej czy do Daleckiej...Z tego co czytam to ta druga szkola cieszy sie dobra opinia..natomiast przy Nowowiejskiej jest z tym gorzej..Moze doradzicice cos? Ja mam zamiar rozpoczac nauke od wrzesnia wiec jak byla by któras z Was chetna to mozna by sie wybrac razem to moj numer gg 3376262 pozdrawiam
nitownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 21:09   #522
Crazyore
Przyczajenie

My wszystko kupowlaismy samemu lub mozna bylo zamowic wyprawę ze szkoly, oplaca się bardziej samemu bo taniej wyjdzie a nie wszystko się używa, a jeśli chodzi o charakteryzację, jak chcesz mieć taką charakteryzację teatralną itp lepiej jedź do warszawy lub idź na jakieś studia z tego kierunku bo w ciągu jednego roku wiele się nie nauczysz, pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
A co do składania papierów do szkoły to najlepiej od razu po maturze to zrobic? Bo w sumie tutaj chyba o dostaniu się decyduje wyścig kto pierwszy ten lepszy

Jaki wyścig, to prywatna szkoła czyli jak wszystkie prywatne z nastawieniem na kase Ja się zpaisywałam pod koniec września i nie było problemu, im więcej osób tym lepiej dla nich, pozdrowki
Crazyore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 13:49   #523
nitownica
Przyczajenie

Hej mam pytanko, czy wybiera się ktoś do szkoły Marzeny Daleckiej na kurunek Technik Uslug Kosmetycznych?Ja mysle nad specjalnoscia Wizaz no i rownoczesnie chce robic masaz..ale troche zamieszanie z tymi kierunkiami jest na stronie z tego co widze, wiec bede dzwonila i sie dowiadywala...z tego co wiem rekrutacja jest w czerwcu a po wakacjach rozpoczynamy nauke Moze zorganizuje sie jakies spotkanko integracyjne przed rozpoczeciem nauki , jak by co to moje gg 3376262 Marta
nitownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 11:18   #524
elfilium
Raczkowanie

Będę wdzięczna za odpowiedź na pytanie: Ile trwa studium wizaż - charakteryzacja i czy ktoś uczęszcza / uczęszczał na nie, jak wyglądają zajęcia itd. ?
elfilium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 09:48   #525
paulinaCn
Przyczajenie

Ja się wybieram raczej na wizaż-charakteryzację od nowego roku. byłam tam na metamorfozach ostatnio i szkoła bardzo mi się spodobała. rozmawiałam też dłuższą chwilę z dziewczynami ze szkoły, opinie były pozytywne, z charakteryzacji robiły póki co postarzanie, głębokie rany, postaci różne filmowe, body art przy wykorzystaniu airbrush! co mnie zdziwiło, bo nie znam żadnej szkoły ( z tego co się rozgladałam), która prezentowałaby tę technikę. mnie to wystarczyło do zachęty, i juz sie zglosiłam
paulinaCn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 13:43   #526
makeupmarta
Przyczajenie

Ja też się tam wybieram od września, dzisiaj byłam się zapisać
makeupmarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 17:51   #527
paulinaCn
Przyczajenie

tak? i jak? jaki kierunek? moze sie spotkamy w jednej grupie
Stary 2011-05-26, 23:05   #528
makeupmarta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulinaCn Pokaż wiadomość
tak? i jak? jaki kierunek? moze sie spotkamy w jednej grupie
na wizaż i charakteryzację byłam tam na dniach otwartych, panie mnie oprowadziły po pracowniach, trochę poopowiadały. W sumie to juz dawno byłam zdecydowana na tą szkołę,pomimo że opinie sa podzielone, tylko czekałam aż skończę studia. Ale tam raz kozie śmierć Zawsze się czegoś nauczy a mi na tej charakteryzacji zależy. Szkoda tylko ze zaocznie myślałam że jest tez system dzienny ale to na samym wizażu podobno...

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

i ten airbrush też mnie przekonał podobno dużo na tym robią. Ile masz lat tak z ciekawosci?? Bo ja już stara dupa jestem, boję sie ze tam będe najstarsza a reszta po liceum prosto
Stary 2011-05-26, 23:39   #529
paulinaCn
Przyczajenie

26 wiec nie panikuj :P
juz sie nie moge doczekac wrzesnia pytalam o te dzienne, ale to wszystko zalezy od ilosci chetnych, zeby mogl sie otworzyc dzienny kierunek, ja tez wolalabym na dzienne. to trzeba namowic dziewczyny na dzienny wizaz

Edytowane przez paulinaCn
Czas edycji: 2011-06-03 o 13:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 13:56   #530
patrycjusz
Przyczajenie

fajnie byloby na dziennych studiach
ale nawet zaoczne mega duzo daja, idzcie dziewczyny sie ksztalcic, j a juz pracuje w zawodzie od 2 lat
tez jestem po szkole Daleckiej
patrycjusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 23:21   #531
makeupmarta
Przyczajenie

na wizażu tak ale mi mówiły że na wizażu+charakteryzacji nie ma opcji dziennych
Stary 2011-06-04, 16:29   #532
maraszi
Przyczajenie

A czy w tej szkole otrzymuje się legitymację? Jesli tak to papierową??
myslałam o stylizacji i kreowaniu wizerunku, ale nie wiem czy jest to studium roczne czy dwuletnie... może wiecie cos na ten temat?
maraszi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 15:25   #533
seele
Raczkowanie

GG do seele

Witam
skonczylam jednoroczne studium daleckiej w czerwcu 2010, legitka jest papierowa, ani razu nie uzywalismy airbrusha wiec nie wiem skad te inf, chyba ze jakos teraz dokupili, nie wiem. Co do wymagan to nie mają tam za wielkich, najtrudniej bylo na kosmetyce i kolorystyce bo faktycznie trzeba bylo sie pouczyc zeby zaliczyc, reszta zajec to mozna bylo bez nauki przejsc, kazdy siedzial obok siebie, jedna grupa, czasmai nawet zaliczenia to byla wrecz praca wspolna. Z charakteryzacji byly podane tematy np maska wenecka i kazdy robil jak chcial, co chcial, na koniec byly robione tego zdjecia, w wielkim pospiechu, co wynika wg mnie ze zlej organizacji - prowadząca zamiast od razu robic zdj tym co skonczyli czekala az skoncza wszyscy a potem jedni nie mieli zdjec, drudzy mieli slabe, inni mieli ich np 5 podczas gdy ci na poczatku mieli ich 15.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

jest wyprawka, platna, ale nie trzeba brac kompletu, ja np bralam bez pedzli bo juz mialam i placilam ok 170 zl o ile pamietam. atmosfera byla fajna ale wg mnie za luzacko jakos, znaczy chodzi o to ze wiadomo - jak wymagają to czlowiek sie stara. Plusem bylo to ze to byla jedna z tanszych szkol, teraz z tego co wiem to podrozala.
seele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 21:14   #534
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maraszi Pokaż wiadomość
A czy w tej szkole otrzymuje się legitymację? Jesli tak to papierową??
myslałam o stylizacji i kreowaniu wizerunku, ale nie wiem czy jest to studium roczne czy dwuletnie... może wiecie cos na ten temat?

Tak jest legitymacja na kosmetyce.

A co do airbrusha-my na module wizaz-uzywalismy i mielismy fajne zajecia z tego.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 09:41   #535
justyne137
Raczkowanie

GG do justyne137

Ja złożyłam papiery na Technika usług kosmetycznych w trybie dziennym. Jednak Pani w sekretariacie powiedziała, że w tam tym roku ten kierunek nie wypalił, bo było mało osób i w tym może być tak samo. Więc w razie "w" mają mnie przenieść na wizaż+charakteryzacja
justyne137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 11:47   #536
paulinaCn
Przyczajenie

jak byłam w szkole to pytałam o tego airbrusha a takze o program zajęc z niektorych przedmiotow i sa zajecia z airbrushem, nie wiem moze od tego roku robia albo ktos przegapil zajecia czy cos. ja bylam zainteresowana 3 szkolami wizazu we wro, wlasnie Daleckiej, szkole MUR chyba sie nazywa i Akademie Wizazu i Stylizacji.
w Murze nie ma czego szukac moim zdaniem, w Akademii Wizazu mialam kolezanke 2 lata temu i miala naprawde wiele zastrzezen.
Stary 2011-06-10, 19:01   #537
aaaa1
Raczkowanie

Witam ja wybieram się chyba do tej szkoły na kierunek technik usług kosmetycznych(zaocznie). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy zajęcia odbywają się co tydzień czy co dwa tygodnie??to dla mnie bardzo wazne proszę o odpowiedź i z góry dziękuję
aaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 19:12   #538
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaa1 Pokaż wiadomość
Witam ja wybieram się chyba do tej szkoły na kierunek technik usług kosmetycznych(zaocznie). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy zajęcia odbywają się co tydzień czy co dwa tygodnie??to dla mnie bardzo wazne proszę o odpowiedź i z góry dziękuję
Ogolnie co 2 tyg.
Ale zdarza sie 3 razy w m-cu

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 18:33   #539
b_b_b
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja również wybieram się od września do szkoły Daleckiej na kierunek wizaż - charakteryzacja
Odczekałam tylko aż skończę studia i będę mogła zacząć to, co mnie kręci

Naprawdę już teraz się zapisywałyście?
Ja jestem z Olsztyna więc mam ponad 500km i mogę być trochę niedoinformowana
W środę jadę do Wrocławia. myślicie że mimo braku dni otwartych ktoś tam mógłby szerzej ze mną porozmawiać, pokazać co nieco?

Pozdrawiam i mam nadzieję, do zobaczenia

b_b_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 20:21   #540
yastina
Przyczajenie

.

Edytowane przez yastina
Czas edycji: 2011-06-13 o 08:48
yastina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości