Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-27, 18:16   #511
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Weronika ma 9lat a Bartosz 4!
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 19:14   #512
Alabama24
Raczkowanie

U nas święta przebiegały spokojnie, tylko wcale nie odpoczęłam, bo przed świętami było dużo roboty, sprzątanie po remoncie, (który się jeszcze nie zakończył zresztą) gotowanie-wiadomo jak dla pułku wojska i nawet połowa nie zjedzona. W przyszłym roku na pewno tyle nie spędzę w kuchni, szkoda czau i zdrowia. Nie objadłam się, no może trochę za dużo ciasta, ale brzuch nie bolał A dziś już z samego rana do pracy. Tymcio był bardzo niegrzeczny, miał jakieś nieuzasadnione napady złości. Klocki drewniane, które dostał od nas, zainteresowały go tylko na chwilę ... za to my mamy zabawę Od znajomych dostał grającą biedronkę, z którą się nie rozstaje i ciągle tańczy, kiedy sobie ją włączy

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 19:26   #513
monka23
Zakorzenienie

Rania ale Nadia juz duuuuuza sliczna dziewuszka .

Alabama moj dzidek tez ostatnio nerwos jakis zlosnij Ja tez juz tyle nie szykuje na swieta bo po pierwsze dalej tego duzo jest a pozatym ja to sie objadlam tragicznie dzis kupilam nastepne tapsy na odchudzanie toz to szok hehe

Wogule to zazdrosna jestem totalnie ma bzika na punkcie mojego tz-ta Tylko do niego na rece nawet do mnie niechce isc Jak go wczoraj tz postawil na ziemi na zakupach to ryk placz za tz-tem lecial Zeby tylko na rece go wziol U tz-ta ladnie na kolanach siedzi i to siedzi a u mnie sekunda i ucieka Nie wiem jakas sztame trzymaja czy cu hehe

Mysmy tez dzis wstali pozno ale to chyba moja wina Maly obudzil sie po 6 dalam smoka i poszlismy spac A potem o 9.30 tz mnie budzi mowi ze dzidek placze HAHA a ja spalam i mialam sen w tym momencie taki ze kumpela siedziala ktos jej robil makijaz a ona ryczala haha Okazalo sie ze to dzidek placze Juz chyba jego placz na mnie nie dziala i wkrecam sobie poklad pod sen.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 19:47   #514
djamelka
Rozeznanie

Monika to fajnie masz Weronika pewnie niezle juz ci pomoze a Bartek juz potrafi zajac sie soba! Alabama moj Kevin tez ma takie napady zlosci-jak cos mu nie pozwole to krzyczy po swojemu w niebo-glosy i rzuca sie po podlodze Dziewczyny po tych swietach nic mi sie niechce mam takiego lenia ze szok,dobrze ze tz na chorobowym bo mi troche pomoze.Dzisiaj nic nie robie tylko na necie mam sile siedziecDajcie mi troche energi
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 20:20   #515
Sniezynka21
Zakorzenienie

Swieta, Swieta i po Swietach

Monka to maly ma z Ciebie niewielki pozytek, jak Ty Jego placzu nawet nie slyszysz

Djamelka to nie tylko Tobie nic sie nie chce, mi tez. Jeszcze tylko jutro do pracy i weekend

Musze sie pochwalic prezentem od meza Dostalam perfum Dolce Gabbana- The One i.... heh zaproszenie na profesionalna sesje zdjeciowa (photoshooting) Jak bym wiedziala, to bym diety nie przerywala

Moja mala przeziebiona jest, katar ma okropny i od czasu do czasu kaszle, ale juz syrop jej podalam i kropelki do noska, mam nadzieje, ze cos pomoze Olivia bez przerwy na boby car by jezdzila, fajnie, ze prezent i jej sie spodobal

Ide po ciacho...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 20:42   #516
monka23
Zakorzenienie

To widze ze fochowanie dzieciaczkow sie zaczyna hehe moj tez jak cos chce a nie dostanie to ryk ziemia

Sniezynka jak narazie to dzis taki wyskok byl hehe Super z ta sesja no no foty pokazesz Mojemu dzidkowi autko sie przejadlo bo jezdzil w nim jak juz mial chyba pol roku teraz furka pod schodami stoji. Zaraz ci wkleje fajnego linka z usmiechnij sie Ustawilam sobie jako pulpit haha
Stary 2007-12-27, 20:47   #517
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Djamelka pomoze,pomoze...:confused :ale Bartosz owszem z nim to mam juz spokoj,zajmuje sie sam soba tylko go karmie i myje i spac klade i ubieram itd...a z tymi fochami to chyba normalne bo Daria jak ma nerwy to az piesci zaciska a szczegolnie na brata

Sniezynka no to wrzucisz focie po sesji

Doridee nie podgladaj tylko pisz!!!!

A ja dzis caly dzien siedze w Naszej klasie ale cos powoli sie laduje
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 20:53   #518
monka23
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222972 Siezynka moze cie zmobilizuje haha u mnie jako tako dzis dzial
Stary 2007-12-27, 21:15   #519
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śnieżynka super prezenty To chyba te perfumy Ci sie spodobały Według mnie są niezłe ale maja jakiś składnik który mnie drażni, ale całkiem w moim typie No a ta sesja - super, będziesz miała wspaniałą pamiątkę, mam nadzieję ze pochwalisz się zdjeciami?

Monia nie podglądam tylko poszłam drina sobie zrobić Jak co roku po świetach pokłóciłam sie z Andrzejem, wrrr On poszedł do kina ja drinkuję.

Monka haha, ja już zastanawiałam sie czy iść po czipsy ale po pzajrzeniu do linku odpuściłam

Co do złości to u nas identycznie, najbardziej Ala sie denerwuje jak coś jej nie wychodzi, np. zamyka sie ksiażka którą ogląda albo kocia jej przeszkadza. Wczoraj dostwała wścieklizny gdy nie mogła nałozyć rękawiczek, rzuca wtedy tymi przedmiotami, krzyczy a w skrajnych przypadkach sama rzuca sie na podłogę Jak jej czegos zabraniam to po prostu płacze, już bez takich ekscesów
Stary 2007-12-27, 21:29   #520
monka23
Zakorzenienie

Ma juz ktos ta druga czesc hoggan Bunt dwulatka czy jakos tak? ja sobie musze kupic i przeczytac pierwsza czesc mi duzo pomogla wiec ta pewnie tez bedzie dobra.

Doridee hehe chipsy dobre ale bomba kaloryczna haha U nas jak narazie dobrze dzis moj tz tak nalegal na zakupy bo wie ze mi humor poprawia az sie go zapytam czy nic na sumieniu nie ma hehe.Mily jest bo wie ze za poltor tyg jade do Polski.

Ja tz-towi tlumaczylam ze jak maly w taka zlosc wpada zeby go zostawil bo tylko klopotow narobi Bo zawsze go na rece bral Ale zakumal o co chodzi i sie piluje Niechce zeby dzidek sie nauczyl tak ze placzem i klekaniem wymusi wszystko Za nozem przewaznie mi tak ryczy jak w kuchni zobaczy.Ja mowie nie i ide do pokoju i go wolam i czekam az przyjdzie.
Stary 2007-12-27, 21:37   #521
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka ja od przeszło roku mam tą ksiażkę Hogg, "Język dwulatka" ale jeszcze do niej nie zajrzałam...
Właśnie po nia poszłam, przejrzę szybciutko i napiszę czy warto sie zaopatrzyć

EDIT:
Przejrzałam i myślę że jest ciekawa, równie jak :Język niemowląt", widzę też ze nie ma co czekać do 2 lat, dużo aspektów poruszanych w tej książce juz jest aktualnych
Monka a ja bym chciała żeby Ala więcej chciała do tatusia... dla niej liczę sie przede wszystkim ja, nawet do toalety nie mogę pójść zeby nie wyła pod drzwiami.. córusia mamusi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 21:57   #522
monka23
Zakorzenienie

Doridee no wlasnie o ta ksiazke mi chodzi pisz pisz co i jak tam Napewno ja kupie no chyba ze zapomne co jest baaaardzo prawdopodobne. Ojjj corunia mamusi hehe ale jak ja jeste sama z malym to do toalety tez zemna idzie Na dole to odrazu na taki podest wlazi i krany odkreca Wogule ma szajbe z toaleta Ostatnio ja mu szykowalam kapiel a ten do kibelka do wody rekami miesza i wlosy myje hehe zanim sie skapowalam to glowa cala mokra hehe bleee . Nie wiem co mu sie stalo ze tak za tz-tem moze dlatego ze mu czekoladke da albo na rece i do dziewczyn go zanosi.Kobiecia z taki bedzie ze szok Strasznie zaczepia kobitki maca ja a potem smieje sie do nich a te wniebowziete hehe.
Stary 2007-12-28, 07:59   #523
monka23
Zakorzenienie

Czedoberek

My juz wstali . Po sniadaniu i czekam chwile zewby do wyrka znowu wskoczyc

Sniezynka jak Oliwka? leki pomogly?
Stary 2007-12-28, 09:37   #524
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

Cześć, Babeczki.
Dzięki za świąteczne życzenia. U nas święta pod znakiem choroby. Już od soboty nękały nas wiruchy. Dzieciaki załapały po kolei, a ja od nich. Siedzę dziś w pracy i smarkam.
Nic więcej nie piszę. Jestem z Wami, ale mam takie doły, że nie chce się gadać... I psuć innym humoru.

Buziaki dla śłicznych Bączków i ich mam na Nowy Rok. Życzę Wam i Waszym rodzinom zdrowia, samych radości w życiu, dużo miłości i życiowego entuzjazmu oraz wyłącznie prawdziwych przyjaźni
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 10:45   #525
edytcia
Zakorzenienie

Czesc Babki.
U nas swieta minely szybko, ale zdecydowanie za duzo ludzi wszedzie bylo, na szczescie juz po
Wczoraj bylismy na imprezie - nikogo nie znalam, robilam troche zdjec... i oczywiscie nie sobie Generalnie impreza sie udala bardzo, pycha jedzenie, ekipa tez, no i tance byly Dolaczyli sie jacys anglicy, ktorzy akurat byli goscmi hotelowymi, beda mieli co wspominac

A dzis siostra ma urodziny i znowu impreza... Winko dla niej juz kupione, czekac tylko wieczora.

Daria co sie stalo?
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 11:06   #526
Sniezynka21
Zakorzenienie

Czesc i czolem

Olivia w zasadzie lepiej, ale nadal ma katar i czasami kaszle, ale juz mniej....

Daria czy Ty jeszcze nie wiesz,ze nam sie wszystko powinno pisac ??? Mow (pisz) co sie stalo, moze pomozemy

Monka jak wyszly Ci uszka ????

Doridee Ty zapewne na spacerku z Aluska jestes, co ??

Monika jak beda w miare ciekawe te foty, to napewno wrzuce

Jade zaraz do pracy, a tak mi sie nie chce.... to do wieczora.
Stary 2007-12-28, 14:22   #527
monka23
Zakorzenienie

Daria duzo zdrowia dla was i lepszego samopoczucia

Edycia ale sie wybawiliscie hehe pokaz fotki

Sniezynka uszka? hehe dobre byly ale zrobilam wieksze i mniej a pol farszu lyzeczka zjadlam haha Oby Oliwce szybko przeszlo.
Stary 2007-12-28, 17:46   #528
djamelka
Rozeznanie

Daria a co sie stalo? Doride ja tez z moim tz sie pokolcilam i dwie nocki juz mam lozko tylko dla siebie bo wygonilam na dolCo do szczoteczki to rewelacjia tylko przy pierwszym uzyciu troche poplulam sobie brode pasta do zebow Cos my baby na koniec roku jakies zmarnowane jestesmy!!!! Ja to naprawde niewiem co sie ze mna dzieje jest dopiero 19sta a ja juz z mila checia poszla spac-tylko niemyslcie ze to ciaza Monka wymisl cos na poprawe humoru Dzisiaj pojechalismy do ikey i moj Kevin odwalil numer mojemu tz jak cholera,szedl kolo tz i jakiejs babie wlozyl reke pod spodnicea baba odwrocila sie i ze niezauwazyla malego zrobila skandal TZ-owiPotem po chwili dopiero jak zobaczyla malego i tlumaczenie Tz to sie przeprosila i sama zaczola sie smiac A ja mnialam ubaw jak cholera-dobrze mu tak!!!Szkoda ze jeszcze mu nie wloila
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 18:35   #529
monka23
Zakorzenienie

Amelka hehe ale agent z malego cos te chlopaki z tego rocznika to niezle ziolka haha Niech sobie maly pomaca jak sie same napinajamoj dzidek korzysta a co mu tam.A idz spac co sie meczyc bedziesz mi sie tez nic niechce ale ide pocwiczyc za 3 dni sylwestertrzeba zrzucic zbedny balas zeby nie zawadzal bo potem caly nowy rok bedzie taki.

eee A wy gdzie???? hehe ja otworzylam szampana i pije nawet dobry Jutro musze nowy na sylwka kupic

Dzidek spi ze smokiem oczywiscie ale widze ze jak spal bez to roznie bywalo .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2007-12-28 o 21:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 21:47   #530
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ale pustki...

Moja mala nadal przeziebiona, ale na szczescie nic sie nie pogorsza.

Monka czytalam teraz troszke o parach : polka- turek, chcialam wiedziec jak to jest jak chcesz to tu masz linka http://www.mojemiasto.de/forum/temat/2486.html

A ja okresu nadal nie mam ale ciiiiiii
Stary 2007-12-28, 22:00   #531
monka23
Zakorzenienie

No wszyscy spia chyba hehe Siezynka moje bonsaji umarlo zalamka Wlasnie wyczyscilam go z resztek lisci Cholera jedna nie wiem czy je odratuje Podlewalm je codziennie Ratuj Super ze malej nic wiecej ie jest moze raz dwa i jej przejdzie
AA dzieki za linka juz otwieram haha
Stary 2007-12-28, 22:12   #532
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka mojemu bonsai codziennie spadaly setki lisci, wygladal fatalnie, ale dziewczyny mi doradzily spryskiwac liscie i robilam to codziennie i odzyl Pryskaj go codziennie a pomoze zobaczysz, i nie podlewaj go tak czesto, raz na tydzien wystarczy, ale dziennie zraszaj
Stary 2007-12-28, 22:13   #533
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

A ja właśnie wróciłam od kumpeli, u nas nadal ciche dni.. nie jedziemy na Sylwestra Ehhh, szkoda gadać...

Śnieżynka dużo zdrówka dla małej Mówisz że okresu nie masz No no no, trzymam kciuki

Amelka
niezły agent z Kevinka, haha TŻ musiał sie nieźle tłumaczyć

Monka ja wypiłam dwa driny z whiskacza i jest mi dobrze Trzeba sie jakoś zniczulać.. idę zaraz spać. Mam kilka zdjęć ze świąt ale nie mam natchnienia ich zmniejszać.. może jutro
Stary 2007-12-28, 22:15   #534
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee jakie ciche dni ????? Chyba nie doczytalam.... Cos sie stalo ?? A zdjecia chetnie obejrze
Stary 2007-12-28, 22:29   #535
monka23
Zakorzenienie

Siezynka no wlasnie wlasnie wyczytalam na jakims forum ze przyczyna usychania lisci moze byc nadmierne podlewanie Ale dlamnie to dziwne jest ale wiem ze to prawda Kozwa zero lisci na nima bylo takie piekne Zrobie tak jak mowisz i trzymajcie kciuki A Doridee jak zawsze po swietach z tego co pisala zawsze sie kluci z tz-tem i teraz maja ciche dni

Doridee siedz z nami pijemy dalej wyzal sie albo i nie Mi pomoglo wyrzucic to z siebie Lepiej jak sie komus wyzalisz Bedzie ci lzej na duszy i inaczej bedzie sie podchodzic do pewnych spraw Nie bede pytac co sie stalo bo jak bedziesz chciala to napiszesz My baby to takie jestesmy ze za bardzo sobie biezemy do serca ehhhh Z chlopami zle a bez nich jescze gorzej Dawaj fotki wypij drinka Na sylwka pewnie nie jedziecie przez klutnie I to mnie wkurza wlasnie to ze tyle czasu tracimy na klutnie zawisc obrazanie sie a kazda chwila miuta bezpowrotnie juz nie wroci.(chyba dobrze napisalam) hehe
Stary 2007-12-28, 22:39   #536
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka nic sie nie martw pryskaj go codziennie, ale raz na tydzien podlewaj, a listki urosna nowe Trzymam kciuki

Doridee Monka ma racje
Stary 2007-12-28, 22:44   #537
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka pojde jutro kupie spryskiwacz bo kupilam jeden a sie okazalo ze w nim jedna dziura ehhh chyba ze igla dorobie i moze styknie Gorzej bo w niedziele za tydz jade na tydzien a tz na bank zapomni go spryskiwac Bede musiala dzwonic Poraszka bedzie jak na studia wroce kolezance chyba dam zeby dbala
Sniezynka to co od stycznia serio dieta? hehe ja musze schudnac i troche wypracowac to i owo bo w wakacje do Turcji to jakos trzeba wygladac hehe .

Dorideezaraz sie spije to bede bardziej czulsza wiec sie nie smutas haha
Stary 2007-12-28, 22:50   #538
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka masz rację, ze fajne chwile mijają ale nie popuszczę bo chodzi tu o moje życie i to jak je spędzę.. trudno, odpuszczę tego Sylwestra. U nas kłótnie są głównie o to że muszę wszystko Andrzejowi mówić co ma robić, no i szlag mnie trafia. W konsekwencji jestem niemiła a on sie obraża że sie do niego tak odzywam i kółko zamknięte. Wiem, facetom trzeba wszystko mówić ale ja mam już dość... Nie wiem jak Wy sobie radzicie z tym, ja albo zacznę wszystko sama robić albo nie wiem co Bo nie chcę mieć drugiego dziecka w domu, jak mu palcem nie pokażesz to sie nie domyśli Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Pozmniejszałam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łazienka1.jpg (121,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łazienka3.jpg (121,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dupeczka.jpg (121,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ala-z-ciocią.jpg (111,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Alunia.jpg (111,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciocia.jpg (120,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-12-28, 22:54   #539
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka, ja jak nie mialam spryskiwacza to wzielam butelke od plynu do szyb, dokladnie umylam i heja Pewnie, ze od stycznia jedziemy z tym koksem, nie ma co Ale wypoczniesz w slonecznej Turcji, ja tez chceeee. Czytalas to forum co dalam Ci linka ????? Popieprzone te babki niekotre sa jak nie wiem co
Stary 2007-12-28, 22:58   #540
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee moj TZ domysli sie ale tylko czasami, tez musze mu wszystko mowic, albo jak wychodze do pracy to zostawiam mu kartke co ma zrobic i jak wracam to wszystko mam gotowe. Powiedz mu poprostu co i jak, szkoda czasu na klotnie, niech wie, ze tez musi cos zrobic. A facet chcac czy nie chcac jest kolejnym dzieckiem w domu nie zmienisz tego, ale z nim powaznie pogadaj... Przymknij tez oko na kilka rzeczy faceci juz tacy sa z natury... Ale tyk czy owak pomagac powinien.... i domyslny tez musi byc nie ma to tamto birz sie za Niego !! Trzymam kciuki i nie denerwuj sie

Edit : Moglam edytowac, ale calkiem zapomnialam- przepraszam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości