|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
No to mocno 3mamy kciuki!
Ciekawe jak miewa sie Jukol? |
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
tz-teratozoospermia
![]() ja-pco (prawodopodobnie) trwa badanie cyklu w pon wizyta oraz w piatek wiecej napisze jutro.Jestem smutna milych snow |
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
|
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Cytat:
, trzymam kciuki za kolejne wizyty.Jeśli mogę spytać: co to jest teratozoospermia?? Już mi się zapomniało co oznaczają te terminy
|
|
|
|
|
#516 |
|
Ola-Unhola
|
Hej Dziewczyny, witam w sobotni dzionek.
U mnie dzisiaj 25 dc, ostatni z Duphastonem. Wczoraj zauważyłam na bieliźnie plamkę krwi, taka o średnicy 1,5 cm i tyle. Więcej się to nie powtórzyło. Na @ trochę za wcześnie, myślałam, że tak z28 dni będzie trwał cykle, szczególnie przy Duphastonie. Od dwóch dni boli mnie kość ogonowa i krzyż, a od dzisiaj nogi, takie drętwiejąco promieniujące no i zaczął brzuch, więc zanim się obejrzę przyjdzie ten wstrętny małpiszon ![]() Miłego dzionka. Teratozoospermia - termin określający obecność nieprawidłowych postaci plemników w ejakulacie:
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Olu dziękuję za wyjaśnienie terminu, teraz już wiem o co chodzi.
Wiec na mój rozum wynik może ulec zmianie, jeśli zastosuje się odpowiednią kurację na poprawę plemniorków,... czy nie?? |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Ola-Unhola
|
Też mi się tak wydaje.
Jak Jukolek zajrzy do nas i będzie miała ochotę opowiadać, to na pewno dokładnie powie, co powiedział lekarz. A ja teraz znowu będę co 3 min biegała do kibelka , sprawdzając czy przyszła @. I brzuch co raz bardziej ciągnie
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo to tzw.plamienie implantacyjne, ktore ma miejsce jak zarodek zagniezdzil sie w scianie macicy, ciekawa jestem jaka masz tempke rano
|
|
#520 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wiem, że się znowu nakręcam....
|
|
#521 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wyczułyśmy się na wzajem
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Juz pisze co i jak ...
O 12 tz mial badania nasienia po jak glupia sie wypytywalam jak tam bylo nio co ciekawi mnie to pani doktor pow ze badania Pio sa ok nie sa za dobre ale nie sa zle da sie spokojnie zajsc z tym w ciaze.potem ja badania o17.40 lecz musialam czekac godz bo cos tam sie przecignelo.Gdybyscie wiedzialy jak zle sie przed czulam wymiotowac mi sie chcialo a brzuch bolal jak przed matura... i badanie( wczoraj mialam 11 dc) Pani gin pow ze pecherzyki sa ale nie widzi aby ktorys chcial peknac,dlatego w poniedzialek lub wtorek mam sie zglosci do gin u siebie zrobic usg i w piatek do kliniki wtedy zadecyduje pani doktor czy zaczynam przygode z lekami ... |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, objawow przed plamka zadnych nie mialam
natomiast jak tylko pojawil sie ten maly detal na bieliznie, to zaczelam odczuwac ciagnienie brzuszka, niby na okres ale jednak ciut inaczej, zawsze przed okresem mialam suchosc w pochwie, i w tym dniu tez mialam suchosc, natomiast im blizej bylo okresu tym sluzu przybywalo w 27dc zrobilam test i wyszly piekne dwie krechy. A tej krwi zbyt wiele nie bylo a tempke mialam powyzej 37, bo mierzylam. Tyle ze sie nia nie sugerowalam bo ja nawet w dniu okresu mialam blisko 37 lub nawet powyzej. W kazdtym razie efekt jest taki ze wlasnie maluszek plumka mi w brzuszku i kopie mnie w pecherz.. ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki ale masz racje nie nakrecaj sie lepiej sie pozytywnie zaskoczyc niz rozczarowac fluidki wysylam ![]()
|
#524 |
|
Ola-Unhola
|
No ja tez do wczoraj żadnych objawów, wieczorem plamka, a dzisiaj już ciągnie mnie podobnie jak na @ w brzuszku i te inne objawy, które wcześniej opisywałam.
Tempka 37,2 ale nie jestem specem od tempek, więc niczym się nie sugeruję. Tutaj mój wykres z 28 dni, jak ktoś chce spojrzeć http://28dni.pl/olenka_79/wykresy/2008-01-16 Oj ciężko nie myśleć
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez bylo trudno nie myslec, tyle ze juz bylam na takim etapie ze przestalam obsesyjnie chciec zajsc w ciaze, wiec stwierdzilam co ma byc to bedzie no i jest ![]() jesli do dzis nie masz zadnego krwawienia tylko czysty sluz to moglbyc to objaw ciazy tak jak to bylo w moim i mojej siostry przypadku
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby tempkanie spadla Jukol obie podleczymy nasze drugie połówki i mam nadzieje, że będa tego efekty w wiadomej postaci Mój wcina tabletki bardzo dzielnie i bez przypominania Jestemz niego dumna hehew poniedzialek Hsg .... stresa mam :/
|
|
#527 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny za słówka pocieszenia
Śluz mam teraz zwykły tzn biały bez domieszki plamienia. Pożyjemy zobaczymy ![]() Becia, trzymam kciukasy za HSG
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy one trzymam kciuka zeby to jednak bylo TO
Jukolku poszprycujesz troche Tz prochami i bedzie dobrze aTobie Becia powodzenia zycze naHsg
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Becia trzymam kciuki za dobre wyniki w poniedziałek
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietacie ![]() Serdecznie gratuluje Wszystkim zaciazonym!! U mnie bez zmian, pare dni temu wrocilam z egiptu, bylo naprwde cudownie Obecnie lecze sie w Invikcie w gdansku, w przyszlym cyklu hsg a w maju podchodze do pierwszej IUI, lekarz od razu powiedzial, ze on nie widzi innych mozliwosci. Przykro bylo uslyszec, ze nie mam szans na naturalna ciaze i nadal przezywam to ale jednoczesnie ciesze sie na inseminacje. Czytalam pare ostatnich stron i wiem ze Ami jest po I IUI wiec trzymam za Ciebie kciuki!!! Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i zycze powodzenia w zaciazaniu
|
#531 |
|
Ola-Unhola
|
No i ból podbrzusza zniknął i nożek też, został tylko lekki ból w krzyżu...
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekaj na okres, jesli nie przyjdzie to dzien po terminie rob test, albo idz na bete
|
|
#533 |
|
Ola-Unhola
|
Czekam do 28 dc, potem zobaczymy
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego lekarz od razu powiedział, że nie masz szans na naturalną ciąże ?? Nawet bez zrobienia hsg?? Wyobrażam sobie jak musiałaś się czuć. Mi lekarz po hsg ( miałam w grudniu) powiedział, że mam 50% szans na naturalną ciążę (niedrożny prawy jajowód), mamy już luty a ciąży ani widu ani słychu . Trzymam kciukasy za hsg i za IUI. Ja pewnie też niedługo się na nie zdecyduję.
|
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Olu, a który masz dziś dzień cyklu ??
Ja dziś mam 22 dc., temp. piękna 37,3 st., aż sama jestem w szoku , a brzucho dziwnie pobolewa, jak na @, no ale to za wcześnie, tylko ja fasolki się na pewno nie spodziewam, bo mój tż w kulminacyjnym momencie zastrajkował i mogłam pomarzyć o przytulankach. Czekam z pokorą na tą wrednotę
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
UnholyOne trzymam za Ciebie mocno kciuki, cały czas Was podczytuję dziewczyny i trzymam kciuki. Jesteście wspaniałe!!! Ja nie miałam prawie żadnych objawów ciążowych, wydawało mi się, że okres się zbliża. Brzuch lekko mnie pobolewał, trochę biust. Miałam straszne uderzenia gorąca, ale ja tak zawsze przed okresem. Bardzo szybko się męczyłam, a jeszcze wtedy próbowałam dobiec na przystanek do autobusu, ledwo powietrze łapałam, że nie wspomnę jak się zasapałam wychodząc na 2 piętro :Ehem: I właściwie to było tyle moich objawów. Teścik też zrobiłam w 27 dc i wyszły dwie kreseczki
Przesyłam Wam wiruski ciążowe, bardzo zakaźne
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Fluidki ciążowe wciągam zachłannie, oby kiedyś przyniosły efekt.
Idę coś ściumkać, bo zaraz padnę twarzą w klawiaturę, poszukam metody na głoda |
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz powiedzial, ze nie mam szans poniewaz moj Tz ma slabe wyniki a ja PCO, wiec wszystko do kupy daje marne szanse. Wiesz ja zaluje, ze tak dlugo chodzilam do zwyklych ginekologow bo tracilam czas a teraz dopiero wszystko nabiera tempa. Zycie nadzieja bywa meczace i juz po prostu nie wytrzymalismy presji oczekiwnia z mezem i dlatego wybralismy klinike nieplodnsci. Moze tez pomysl nad IUI po co marnowac czas?
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
JoanC a można wiedziec do jakiego lekarza chodzisz w Invikcie?Ja tez tam bywam , czesto niestety.....
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam ŻADNYCH objawów ciąży, zbliżającej się @ zresztą też nie. Test negatywny, 29 dzień cyklu. Czyli zapowiada się kolejny cykl z Clo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

ze wszystkich sił. Trzymaj się
, a my wszystkie też czekamy...na dobre wieści od Ciebie

bylo to tzw.plamienie implantacyjne, ktore ma miejsce jak zarodek zagniezdzil sie w scianie macicy, ciekawa jestem jaka masz tempke rano 

nio co ciekawi mnie to
Trzymam kciuki, żeby tempkanie spadla 

, a brzucho dziwnie pobolewa, jak na @, no ale to za wcześnie, tylko ja fasolki się na pewno nie spodziewam, bo mój tż w kulminacyjnym momencie zastrajkował
i mogłam pomarzyć o przytulankach. Czekam z pokorą na tą wrednotę