|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Znalazłam dziś dwa kolejne ogłoszenia o pracę
Na to jedno stanowisko o które się ubiegam jest juz prawie 20 osób :/
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ty bierzesz te ogłoszenia
|
|
|
#513 |
|
Paul's girl
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
no tak
w każdym razie okazyjnie odwiedzam bip i w moim mieście nie ma tyle ofert
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Ja przeglądam bipy 2 miejscowości i od listopada pojawiły sie na nich aż 2 oferty dla mnie...
Szał jak nie ma co
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
iizabelaa - wyszukuję w necie
na bipie nie ma ostatnio ciekawych ofert, z reszta kasa mała
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-23 o 10:23 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
HEJKA.
aLE LIPA Z TĄ PRACĄ dziewczyny eh słuchajcie gdzieś w tym wątku przeczytałam o kursie na prawo jazdy, to mzna sie zapisac i za darmo z up zrobic sobie prawko? nie wiedzialam. szkoda ze je juz zrobilam za ciezko zarobiona kase wwrrr a z jakich kursów mozna jeszcze skorzystac i jak je zalatwiac a i czy np moge sobie skorzystac z kursu kt jest niezgodny z moim kierunkiem? tak sobie pomyslalam o jakiejs nauce jezyka obcego? jak myslicie? ja dalej prayc nie mam.. juz nawet nie mam sił rano wstawac z łózka wszytsko mnie przygnebia wrrr |
|
|
|
|
#518 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Byłam, rozmawiałam..ale zabili mnie wynagrodzeniem :-(
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
To ja pisałąm o tym kursie.
Sprawa wygląda tak: Niektóre PUPy organizują takie kursy dla bezrobotnych, ale nie wszystkie, przważnie te, gdzie jest wysokie bezrobocie. W niektórych regionach trzeba też być zarejestrowanym na bezrobociu przez min pół roku. U mnie na szczęście nie ma tego wymogu. Kursy te są różne w różnych urzędach pracy i czasami sa orgaanizowane na początku roku, a czasem w środku - w każdej miejscowości inaczej... U mnie były dostępne kursy (na zielono nazwa kursu, a od myślników wymagania) (ja oczywiście zapisałąm sie na ten 3 ):Kod:
-Spawanie metodą TIG
- dobry stan zdrowia
- wykształcenie min. podstawowe
może nie będzie tak ciekawie jak u mnie, ale warto o to pytać. Acha, ja przez to, że mam wykształcenie wyższe, to musiałam dodatkowo przejść rozmowę z doradcą zawodowym, to dziś miałam taką rozmowę No i kurs całkowicie za darmo ![]()
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-23 o 13:56 |
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
kasia083 - jestem w szoku!! u Ciebie sa super kursy
szczególnie ten kadrowo-płacowy Byłam dzis odnosnie tej oferty, którą wczoraj znalazłam i lipaaaaa......... Jak odezwą sie to podziękuje. Pracodawca, który pyta mnie o to czy mam dzieci i czy planuje miec w przyszłości od razu wykreślam z listy.
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
no, faktycznie, porównując inne urzędy to u nas jest na prawdę super
a gdybym miała już prawko, to tez bym sie zapisałą na tego pracownika płacowego ![]() A co do pytań typu, czy planuje dzieci, to ja zawsze będę kłamać i mówić że nie chcę ![]() W końcu pracodawca tym pytaniem łamie prawo, więc on też nie ma prawa do uczciwej odpowiedzi ![]() A jeśli już bym pracowała na stałą umowę, to spokojnie bym planowała dziecko i sie starała, a szefowi ze łzami w oczach powiedziałąbym, że to wpadka, która psuje mi wszystkie moje plany
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-23 o 16:05 |
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz się z takimi pytaniami spotkałam na rozmowie. Byłam już na kilku w swoim życiu i nikt nie pytał o to.
Mam koleżankę, która ma bliźniaków i zdecydowanie lepiej pracuje niż frywolne panienki
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Co to była za posada
Opowiadaj
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pracy nadal nie mam, ofert znowu żadnych..
|
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
U mnie od tygodnia żadnych nowych ofert, na które ja mogłabym złozyć papiery
![]() W tamtym tygodniu złożyłam papiery na jedno stanowisko-to ma być umowa na zastępstwo i osób, które spełniają wymogi formalne jest... 150 Mogę pomarzyć.
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś także brak interesujących ofert. Czekam na poniedziałek
|
|
#527 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Sekretarka - takiego stanowiska szukam.
1000zł netto na okresie próbnym..jak na duże miasto to po prostu kpina.
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja dopiero teraz weszłam na kompa, jeszcze nawet ofert nie przejrzałam ale jakoś mi się nie śpieszy
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Więc sprawdziłam i jedno wielkie NIC, w sumie już mnie to nie dziwi
![]() I jak zwykle w piątek mówię sobie że w poniedziałek na pewno coś się ruszy ![]() Chyba powysyłam kilka CV tak sobie, bez ofert Puntodivista a może po okresie próbnym by było więcej
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-23 o 22:36 |
|
|
|
|
#531 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Zobaczymy, jeśli się odezwą (a mam dobre przeczucie) to pewnie się zastanowię - lepiej miesiąc popracować niż kolejny siedzieć w domu a może znajdę coś lepszego..
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak pewnie mieszkasz w stolicy ja tyle na początku zarabiałam w małym mieście a już i tak miałam doła że mało, nie wiem jak tu się utrzymać kiedy takie są stawki gdyby nie to że mam męża to by była katastrofa
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Jak miałam rozmowę kwalifikacyjną na sekretarkę w urzędzie, to dyrektorka mówiła mi, że na tym stanowisku zarabia się na rękę około 1000 zł
Z tego co pamiętam, mówiła zdaje się nawet, że to wychodzi jakoś ponad 800 zł![]() Ja zdaję sobie sprawę, że nie będe w urzędzie bez mianowania zarabiać kokosów, ale poniżej 1000 zł, to jest śmiech i nic więcej. Człowiek studiuje, dokształca się i co z tego ma ? Ech.
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie.. też nad tym ubolewam. jeszcze najlepiej po studiach dokształcać się, podyplomowki robić.. a z pracą i tak ciężko. zresztą, za co te podyplomówki robić. ja sama chciałam na jakąs podyplomówkę iść ale nie pracując nie ma na to szans. będąc na stażu też nie.
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi się jeszcze marzy podyplomówka...
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to ja właśnie nie szukam pracy w urzędzie bo zawsze mi się wydawało że tam się jednak mało zarabia. Ale tak naprawdę to w sumie nie znam stawek.
|
|
#537 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Podyplomówka też mi się marzyła.. No ale rzeczywistość daje po oczach. Same ceny żywności powalają na kolana.
iizabelaa, to nie jest moja pierwsza praca, pewnie dlatego to jest takie frustrujące bo wcześniej utrzymywałam się bez problemów.
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chciałąbym pracować w urzędzie, wydaje mi sie, że tam gdzie szukam zarabia sie ok 1200-1300, a wynajem mieszkania+opłaty 1000 To ledwo na życie starczy, a co z jakimiś oszczędnościami? Nawet w pierwszej pracy i na okresie próbnym powinno sie zarabiać tyle, byśmy byli w stanie sie utrzymać, tym bardziej po studiach ![]() Nie pamiętam, czy już pisałąm, ale na to miejsce w PUPie jest 90 chętnych A pisałam chyba jakie warunki tam trzeba było spełnić - z góry wyglądało ono na ustawione ![]() Ale pojawiło sie inne ogłoszenie w innym urzędzie - 40km od mojej miejscowości. Też będę próbowała tam sie dostać, ale tam i tak jest to tylko umowa na zastępstwo ale lepsze to niż nic - chociaz doświadczenie na stanowisku urzędniczym będę miała
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w sc na stanowisku min. inspektora wiem, że zarabia się na ręke ok.1200 zł. To nie jest dużo-szczególnie jak na dzisiejsze standardy i ceny
no ale co zrobić ? Od czegoś trzeba zacząć. A w urzędzie pracować chcę, bo po prostu podoba mi się ta praca, taki jest kierunek moich studiów noi chcę się rozwijać, dokształcać, podnosić kwalifikacje, dzięki czemu będę już więcej zarabiać. Najpierw jednak trzeba zdobyć tę pracę, a z tym to już ciężej...
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
KASIA083 dzięki za odpowiedz. Ja dopiero w lutym się wybieram do pup bo mam obowiązkowe wstawienie się. Pamiętam jak byłam tam w listopadzie to mocno wierzyłam w to że już nie będę musiała tam iść drugi raz że znajdę pracę .. aha! i co jajco :/ pracy brak. Jak pójdę tam w lutym to zorientuje się o tych kursach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Na to jedno stanowisko o które się ubiegam jest juz prawie 20 osób :/

Zobaczymy, jeśli się odezwą (a mam dobre przeczucie) to pewnie się zastanowię - lepiej miesiąc popracować niż kolejny siedzieć w domu a może znajdę coś lepszego..
ale lepsze to niż nic - chociaz doświadczenie na stanowisku urzędniczym będę miała