|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Ja dzisiaj zaczełam troche dokładac caly dzien czuje sie tak najedzona, ze przyszla pora podwieczorku i nie mam ochoty na nic.
Zjadłam na sniadanie serek wiejski do tego kromka wasy z plasterkiem zółtego sera(17%) i plastrem żółtej papryki, pół szklanki mleka czekoladowego (tego z lidla Linessa, dietetyczne) mandarynke i 4 suszone sliwki. IIś: mandarynka, 5 suszonych sliwek + pare łykow czekoadowego mleka ![]() obiad: porcyjka kaszy jeczmiennej z plasterkiem zoltego sera (17%) i minimalnie ketchupu, łyzka kaszy z jogurtem +kostka czekolady Własnie na podwieczorek nie mam ochoty juz na nic. Nie wydaje Wam sie, ze przesadziłam? Moze bardziej stopniowo powinnam dokładac? A warzywa musze kupic, w lodowce mam por, cebule jakos nie bardzo mi dzisiaj pasowaly ![]() Co powinnam zjesc na kolacje? Edit. W gruncie rzeczy na podwieczorek zjadłam szklanke zupki na bulionie z samymi warzywami, ktora ugotowal moj tato (od trzech dni jest na SB) Ma jednak problem, bo ma bardzo niski poziom cukru i zjadl troche miodu i jakies owoce, bo bardzo zle sie czul, ze ma problemy zdrowotne stwierdzil, ze nie bedzie ryzykowal. Mozna powiedziec, ze jest na II fazie. Ja na kolacje zjadlam dwa kawalki pomelo i nic wiecej, bo jestem baardzo najedzona i nie chce w siebie wmuszac, bo, to chyba przesada.. A toalete odwiedzilam dzisiaj 5 razy :O Jutro planuje kupic duuuzo warzyw i postaram sie do kazdego posilku cos z nich zjesc. Pozdrawiam Wszystkie ![]()
Edytowane przez dagirll Czas edycji: 2009-01-16 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
bo facetom to trzeba chyba caly czas mowic drukowanymi literami ![]() moj TZ (zaczynam sie wdrazac w "lokalny slang" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja akurat kupilam go w Intermarche ![]() ja na obiadek wszamalam salatke brokulowo-kalafiorowa z cebulka i sosem majonezowo-jogortowym (uwielbia ja ![]() a na kolacje zjadlam serek wiejski+pomidor+pol sredniej cebuli ![]() ![]() na aero niestety dzisiaj nie poszlam bo cos mnie grypsko bierze... temp ok 37,5 od rana silny bol gardla i wolalam zostac w domu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Zacznę od dzisiejszego jadłospisu Ś: płatki owsiane z jabłkiem i cynamonem a la Effa= pychotka! P: 2 czekoladowe kulki, 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 mandarynki/zapomniałam juz jak smakują, a dzisiaj rozpłynęłam się ![]() O: gotowany filet z dorsza pod szpinakową pierzynką /szpinak koiecznie musi być liściasty/ i tu zgrzeszyłam, bo do szpinaku dodałam 2 plastry pełnotłustego żółtego sera do tego surówka z gotowanej czerwonej kapusty - własnie ją wykończyłam P: dzisiaj dosyć późno sok z kiszonej kapusty, a za jakiś czas 2 czekoladowe kulki-tak wiem czym to pachnie, ale jeszcze nie teraz na 100% ![]() K: i tu sie pochwalę, przygotował mi ją TŻ carpaccio a sałacie w sosie z oliwy i czosnku do tego 2 suszone pomidorki w oliwie z ziołami, krewetki na oliwie i czosnku, ser żółty odtłuszczony, 2 mandarynki i 2 lampki czerwonego wytrawego winka- jak to miło znaleźć dla siebie odrobnę czasu w ciągłym biegu... Teraz moja Oleńka spi, a z nią TŻ słodki widok, a ja ![]() ![]() Effa podobnie jak Ilonka uważam, ze puchnięcie może być spowodowane nadmiarem białka. Bambii życzę udanych zakupów we Wrocławiu, dzisiaj odwiedziłam Piota i Pawła przy Koronie trafiłam nawet na kilka świetnych promocji ![]() Ilonko gratluję utraty wagi-oby tak dalej ![]() Papraczku samych szczęsliwych chwil z TŻ Dagirll spokojnie nie przesadziłaś, pomalutku i przyzwyczaisz się do takiej ilości jedzenia Sylwusia 3688 uważam podobnie jak Effa spokojnie przejdź na II fazę zobaczysz jakie będą efekty, jakby co to zawsze będziesz mogla wrócić na I fazę ![]() Kikiaa witaj! A je jesli chodzi o A6W szczerze polecam, efekty są piorunujące i powalające wystarczy systematyczność i nie zniechęcanie się choć ćwiczenia wydają się być monotonne, moim zdaniem warto! Effa jak tam Twoja waga, jak dobrze pamietam miałas sprawdzić jak owsianka wpływa na ową wagę? obiecałam sobie, ze będę się ważyć co 2 tygodnie, więc na moje spostrzezenia w tej kwestii musimy poczekać jeszcze tydzień ![]() Witaj Pysiamn ![]() Życzę miłego wieczorku i zmykam do moich CHOMICZKÓW ![]()
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odpowiedziałaś jednak co masz zamiar robić dalej jesz tak dość długo i nie chudniesz, nie daje Ci to do myślenia? co dalej? będziesz zmniejszać ilość kalorii, do ilu, do zera ![]() ważna jest nie tylko ilość ale i jakość tego co zjadasz masz zwolniony metabolizm, organizm odkłada każdy pokarm w obawie, że nic więcej nie dostanie dlatego nie chudniesz zastanów się trochę, poszukaj innych opinii, bo nam widzę nie wierzysz poczytaj wątki podwieszone na Dietetyce i ja też jestem niskociśnieniowcem, zazwyczaj mam 100-90/60, temperatura oscyluje wokół 36; ale red bullem się raczyć nie zamierzam i nie muszę - zbyt szanuję moje serce polecam lekturę książki Agatstona, tam są opisane różne ciekawe reakcje organizmu, między innymi i Twoja popołudniowa aha, w składzie koktajlu jest fruktoza, sucraloza i aspartam - to są substancje słodzące, ostatnie dwie syntetyczne i mające niezbyt pochlebne opinie no ale Ty wiesz lepiej... ... wróciłam z imprezki i jestem z siebie dumna ![]() stało przede mną pieczywo, sernik, gazowane napoje, nawet nie miałam ochoty, zjadłam trochę szynki parmeńskiej, tatara, jajka na twardo i camembert, jedyny grzech, parę lampek czerwonego wina czyli jednak I faza się przydała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie to nie widze sensu jednak wklejania swojego menu. Staram sie zrzucic tylko 2 kilo i jakos mi nie wychodzi. Pewnie masz racje,ze mam zwolniony metabolizm, swego czasu mialam bardzo restrycyjna diete. Ciezka choroba, 2 lata na sterydach doustnych i domiesniowych, duzo przytylam, potem na SB schudlam. Przez ok 2 lata waga byla stabilna, okresu od 5 lat nie mialam, w zeszlym roku 6 mcy na srodkach na wywolanie okresu i znowu przytylam , teraz okres jest ale waga zostala. Uwierz slonce,ze to wcale nie jest tak ze ja nie szanuje swojego zdrowia. dziekuje,ze chcialas pomoc. ![]() zycze wam wszystkim powodzenia ![]()
![]() |
#516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie mozesz zrzucic 2 kg poprzez diete, to pewnie wiesz, ze jest coś nie tak z ta dieta, moze posluchaj co Ci radza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() idę zjeść śniadanko wygląda na to, że wywaliłam "plażowiczkę" z kocyka, no cóż, szkoda agolek, ja pasuję, może się kiedyś ockniesz, Twoja sprawa!!! Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-17 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
hej plażowiczki
proteinowa wita sie z wami ![]() miłego dnia!!!
#519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
|
hej plazowiczki
o 8 były na wizazu jekies problemy, wiec teraz dopiero teraz pisze rano w wc ![]() a biore tabletki i jestem pod koniec opakowania kurde juz którys raz mam taką sytuacje cos złego sie ostatnio ze mną dzieje, w poniedziałek lece do gina ale juz nie offtopuje wczoraj byłam pozegnac sie rodzicami przed urlopami i babcia przyniosła racuchy, oblednie pachniały ale sie nie dałam no i tradycyjnie napisze menu *muesli (made by telik) z mlekiem *seler naciowy, papryka+hummus *śledzik (matias) z jog.nat. paptyką i ogórkiem+kromka razowca(nieplanowana ta kromka ale sledziki tak słone ze hoho) *kawałek piersi z kurczaka(tak z 1/2) plasterek sera light+kubek mleka *3 mini gołąbki z sosem pom(przecier+jog. naturalny) co do hummusa to w klasycznym przepisie sa: cieciorka czosnek pasta tahini oliwa zamiast pasty tahini mozna uzyc masła orzechowego (tak ja zrobiłam) i wtedy dodaje sie olej archaidowy zamiast oliwy a ja nie miałam wiec dałam olej rzepakowy no i mdłee jakies ale dzis dodam chili i moze podniese smak ![]() miłego dzionka edit gdzie wy jestescie? mam nadzieje ze nie ukrywacie sie gdzies z tablicza czekolady
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-17 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Witcie dziewczynki!
w poniedzialek wskakuje na SB faza pierwsza, a poki co koncze diete sokowa, 7 dzien mija mi w niedziele i juz slinie sie na mysl o pysznym jedzonku plazowiczek. Milego dnia ( u mnie leje :/ ) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
Witam i ja popoludbiowa pora
![]() bo wlasnie od fryzjera wrocialam, chociaz mama nie chciala mnie w ogole tam puscic ![]() teraz pewnie bede sie zmagac ze wszystkimi zakazami , co wolno a czego nie wolno kobiecie w ciazy Papraczku dziekuje kochana , Tobie zycze samych przyjemnych chwil z TZ, i powodzenia na fazie 1 ![]() dzisiaj na sniadanie wciagnelam parowke na cieplo ![]() ![]() ale nadrobie na obiadek, bo szykujemy chudziutka wolowinke z warzywkami w ogole tata teraz oszalal i kupuje mi same rarytasy, ach jak przyjemnie tak byc przy nadziei ![]() ![]() Pysia!!!!!hura, fajnie ze donas wpadlas, i zagladaj czesciej zapracowana kobietko!!!! i tylko sie nie przejmuj przypadkiem tym kg!!!!!!!!!!!!!!!!!
#523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
witam plażowiczki,doszłam do wniosku,że od nowego tygodnia wracam na SB
![]() ![]() ![]() na razie jem różnie,zaraz zjem zupę w której jest i kostka rosołaowa i ziemniaki,ale są też brukselki ![]() ![]() no i ćwiczyć będę ![]() pozdrawiam Was wszyyyyystkie ![]()
#525 |
Rozeznanie
|
dziekuje Pysiamku
![]() poki co potwierdzone dwoma testami, za jakis tydz pojde do lekarza i bedziemy wiedziec na pewno ![]() my juz po obiadku, dzisiaj dla odmiany przygotowywal tata, byla wolowinka z czosnkiem i zielonym pieprzem i salatka z selera (niestety z rodzynkami i doprawiona cukrem) na wieczor mamy jeszcze mango i serek wiejski ![]() ![]() a w ogole co tu tak cicho dziewczynki ![]()
#526 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj pierwszy dzień I fazy. I jest tak sobie. W ogóle nie mam apetytu, ale może to przez chorobę, bo zapalenie oskrzeli gdzieś złapałam i biorę antybiotyk . Jak na razie zjadłam wieśniaka na śniadanie i na obiad 2 plastry schabu gotowanego z brokułem . Mam zamiar zrobić sobie jeszcze dzisiaj omleta i może jakieś zawijasy . Dygotka8 : Powodzenia i wytrwałości życzę ! ![]() Bambi : Gratuluję przyszła mamusiu ![]()
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bambi -również przyłączam się do gratulacji ![]() ![]()
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dbajcie o siebie i dawaj się rozpieszczać....przed Tobą cudowne 9 miesięcy....to niesamowity czas dla kobiety ja bardzo miło go wspominam...chętnie jeszcze to powrórze....kiedyś ![]() ps Ja też zroiłam 2 testy zanim poszłam do lekarza ![]() Kiedy masz wizytę ? DarkChocolateWithChilli zdrówka ![]() Moze siędo Ciebie przyłącze mi też by się przydała I faza ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-01-17 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty jesteś na II fazie nadal tak ? Dawno mnie tutaj nie było i wypadłam z obiegu ![]()
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem/ byłam na II fazie, ale z grzeszkami i waga bez zmian.......chyba za dużo tych grzeszków się uzbierało....dlatego myśle o I fazie ![]() ![]()
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
moj dzisiejszy jadłospis
Śn : jajecznica z cebula i pieczarkami z 2 jaj 2 sń: troche slonecznika obiad : filet z kurczaka panierowany w siemieniu lnianym do tego brokułu i fasolka na parze i szpinak wg nowego przepisu (na koncu podam ![]() podwieczorek :kubek kakao (mleko 0% ,kako ,2 pastylki słodzika) troche pestek dyni i słonecznika kolacja ?? nie wiem jeszcze SZpinak po indyjsku: 500 g rozmrozonego szpinaku ,3-4 ząbki czosnku ,pomidow ,ser mozarella ok 150g , cebula ,pieprz ,sol i curry pokrojoną cebule i czosnek smażymy na oleju lub oliwie ,po chwili dodajemy pomidora pokrojonego w kostke gdy się troche to wszystko dosmażymy wrzucamy mozarelle pokrojona w kostke ,gdy zacznie się topic dodajemy szybko szpinak doprawiamy i gotuje ok 15 minut ![]() Choc nienawidziłam szpinaku to w tej wersji jest dobry ale... tylko zaraz po przyrządzeniu zostawiłam na drugi dzien to juz mnie jakos odpychało ![]()
#532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam na pełne 2 tygodnie, bo przez ostatni miesiąc to chyba miałam 10 fazę... ![]()
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
bambii, parówki nie, bo to ogólnie śmietnik
![]() ale masz fajne z tym rozpieszczaniem, korzystaj... ![]() u mnie dziś tak trochę grzesznie - teściowa upiekła z Bartkiem paczki, zjadłam małego na podwieczorek z espresso, pyszny był jak nigdy ![]() a poza tym: ś: chudy ser z powidłami śliwkowymi z przepisowego i kromką chlebka z płatkami owsianymi, latte IIś: duża babeczka jarzynowa, orzechy nerkowca, herbata o: łosoś z gremolatą [przepis na blogu], herbata pw: tenże paczek z kawą p: mandarynka k: jeszcze do końca nie wiem, ale mam fasolkę w sosie z serka i orzechami laskowymi i do tego jakiś ser pewnie dorzucę w piekarniku właśnie wyrastają bułeczki orkiszowe dla dzieciaków na kolację, dodałam trochę skórki cytrynowej, jak formowałam, pachniały obłędnie, zupełnie jak ciasto drożdżowe, ciekawe czy po upieczeniu też... |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
hej, czy na I-ej fazie można jeść parówki drobiowe? nie chcę już jajek na śniadanie, a chcę coś ciepłego. Doradźcie proszę.
Na ś: jajecznica z warzywami p: nie było o: zupa z warzywami p: plasterek sera żółtego light k: chyba wieśniak |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz rano zjeść warzywa z patelni, dodać do tego jakiś ser, zupę, albo twaróg i do tego np. kakao bez cukru strasznie tego mało ![]() mało białka, zdrowych tłuszczy zero, warzyw też, one powinny się znaleźć w każdym posiłku do zupy powinnaś dorzucić jakieś białko w postaci kuraka albo ryby plasterek sera to nie posiłek istnieją jeszcze orzechy, pestki, jogurty naturalne na Dietetyce jest wątek z przepisami SB, poczytaj, jest sporo fajnych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
czytając kilka stron na raz niezauważyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
no ja wiem, że dziś było kiepsko, ale jak wyszłam rano tak wróciłam wieczorem, mój TZ też dopiero wrócił. Dobrze, że rano choć tę zupę zrobiłam, a nic w lodówce nie miałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Rozeznanie
|
Spoko
![]() ![]()
#540 |
Rozeznanie
|
hej hej!
![]() u mnie na weekndy zadko bywa abym zajrzala na neta no ale jakos udalo mi sie znalesc sekunde ![]() wyobrazcie sobie ze calkowicie stracilam glos ![]() ![]() poniewaz mam nie wiele czasu szybciutko sie spowiadam ![]() w sumie dzisiejszy jadlospis podobny do Kasimai ![]() S: 2 jajka smazone na cebulce i 3 pieczrakach ![]() IIS: wiesniak + 2 plasterki szynki indyczej P: 5 migdalow i kawa (wiem wiem, zadna to przekaska ale jakos tak wyszlo... ) O: pol piersi z kurczaka, garsc fasolki szparagowej zoltej + troszke surowki z pakinki, pomidora, ogorka kiszonego i jogurtu nat. K: reszte tej surowki i chyba dodam 1 jajko na twardo (moze byc? ) dziewczyny wiem ze uzywacie slodzikow ale powiedzice mi jakie najlepsze sa? czy wszystkie to taki syf czy sa jakies ktore w miare sa bezpieczne? z gory dziekuje i zycze milego wieczorku ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-17 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.