![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Aranko bardzo mi żal jak czytam o Julce jak przezywa stratę kotka, taka mała dziewczynka a już tak się przywiązała. Ale się naceirpiała bidulka no i Wy tez oczywiście. Buziaki dla Was.
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
Aranko to straszne jak Julia to przezyla, ja jako dziecko tez zawsze wylam o zwierzeta, a mama mi wtedy brutalnie mowila, ze mam nie plakac, bo to tylko zwierze. Bylam wtedy bardzo na nia wsciekla. Biedna Julka, pewnie przezyla to tym bardziej, ze wczesniej nic nie wiedziala, ze Nikita jest chory. Piesze za Garnuszki, ze taka mala dziewczynka, a tak sie przywiazala. Caluski dla Was i trzymajcie sie!!
Zabko czeka Was teraz cala masa pracy przy babci. Ale bardzo wzruszylo mnie jak napisalas o tym, ze Asie poznala i sie usmiechnela i ze Asia tak dobrze to przezywa. Zycze Wam duzo sily i cierpliwosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Aranko brzmi wszystko strasznie. Mysle, ze dodatkowo fakt, ze sie to stalo poza jej obecnoscia i wiedza poglebil rozpacz i brak poczucia bezpieczenstwa. Inaczej by bylo, gdyby widziala/wiedziala, ze kot choruje, mogla sie na to przygotowac jakos. Dlatego uwazam, ze wywozenie jej znow do babci w ramach terapii to nie jest dobry pomysl.
Trzeba przy niej byc, uspokajac, tlumaczyc. Czas na pewno zagoi rany. |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Aranko to straszne co piszesz! Biedna dziewczynka, strasznie mi Was szkoda. Trzymajcie się jakoś....
Zabo mam nadzieje ze jakos dacie rade z opieka nad babcia. WIem ze to bardzo trudne. U nas jest tak ze tata i mama sami opiekują sie babcia a brat i siostra maja wszystko głęboko gdzieś. Ciocia mieszka daleko wiec ok ale wójek wpada raz na dwa tyg i jeszcze trzeba mu kawe zrobic.....żenujące. Mam nadzieję ze u Was będzie inaczej. Czy wiecie gdzie jest nasz Zygzak? Jeden został w pociągu, drugi wjechał do pralki (ale odratowaliśmy ![]() Mama pojechała... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malgogaj Czas edycji: 2009-02-23 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zabko, wspólczuje, znam to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz Wiki ma manię zmieniania wszystkich liter na "J", tak więc jest np. jajo zamiast dziadzio ![]() ![]()
![]() |
#517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja mam zagwostkę z kosztami uzyskania przychodu w rozliczeniu rocznym. bleee. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
zrobiłam nowy album, zapraszam!
![]() albumik-Olaf i bałwanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
Elu super budowle Jasia! fajnie Max obserwuję bawiącego się brata! Obaj są bardzo podobni do Ciebie
![]() ...a co tu tak cicho u nas? ja mam juro test z angola i muszę trochę pokuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Elu wieża super
![]() Garnuszki ja tez skorzystałam z zaproszenia ![]() Sohf racja ze przynajmniej wiem ze Olaf potrafi cos powiedziec ![]() Cisza nastała ....... |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Konto usunięte
|
A ja zbieram sie do zmiany banku, własnie przeglądam oferty... miałam w LukasBank konto ale dopatrzyłam sie własnie ze zmienili oprocentowanie na 0% a podniesili opłate za prowadzenie na 11zł. Nie wiem... moze mBank?
Jasio poranek miał plastyczny ![]() ![]() Ciekawe co tam u Aranki? |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam w mBanku, i jestem zadowolona. prawie wszystko jest za darmo, jakies mini oprocentowanie tez jest, i można założyć sobie dodatkowe konto eMax Plus tam jest koło 6,7% i można wpłacac i wypłacać.
też się zastanawiam jak tam Aranka i Julka. Elu budowla Jasia świetna. Kuba na razie buduje takie pojedycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Maks po wczorajszym grzecznym dniu dziś mędzi ![]() ![]() Udało mi się przestawić te jego kupę z 5 na 6:30 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
Elu Jas buduje swietne budowle, jestem pod wrazeniem, bo to nielada wyczyn w dodatku z drenianych klockow, ktore lubia sie przewracac (hihi sama mam czasem problemy). No widze, ze Maks wiernie obserwuje brata, hihi ciekawe kiedy zacznie rozwalac
![]() A bardzo zapracowany weekend minal. Odwalilo mi nagle w sobote rano ni z tego, ni z owego, zaczelam zrywac tapete w duzym pokoju. I tak oto cala sobote i niedziele walczylismy. Dalej jeszcze nie jest gotowe (niestety), bo ciagle jeszcze czakaja dwa kable antenowe na pociagniecie pod listwami (bo przestawilismy meble z TV na sciane gdzie nie ma gniazda antenowego), no jeszcze musze podocinac odstajace kawalki tapety nad oknem (jakos nie mam weny :P) i TZ musi wykonczyc rogi pod sufitem akrylem. Ogolnie bylo jedno wielkie zamieszanie i balagan w calym domu, ale na szczescie, sprytna kobitka ze mnie :P i wszystko juz wypucowalam na blysk ![]() Za to Antonia ma napady wscieklizny, wszystko jest na NIE, a wlasciwie NEIN (jej ulubione slowo po niemiecku). Chyba mamy bunt dwulatka w pelnej krasie. Pytam jej sie czy chce pic, wrzeszczy NEIN!!! i az tupie nogami, mowie wiec spokojnie: dobrze i odkladam kubek, wtedy Antonia wpada w jeszcze wiekszy szal i krzyczy: tak, daj piciu piciu!!! Szok. No i nadaje caly czas, krzyczy, spiewa, piszczy i biega jak powariowana. Tutaj slow kilka dla niegadajacych dzieciakow: Cieszcie sie cisza, bo jak Wam dzieci zaczna gadac, to Was zamecza!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Malgo widzę że u was z Zygzakiem, jak u nas z Zuzią - ulubione i często się zapodziewa
![]() ![]() Elu śliczna ta wieża Jasia, widzę że Maksiowi też się podoba ![]() Ciekawe co u Aranki, jak Julka? Moc pozytywnych fluidów dla nich~~~~~~~ Dzięki za słowa otuchy ![]() ![]() ![]() Garnuszki świetny album ![]() A moje dziecko ostatnimi czasy namiętnie ogląda Garfield'a - i to nie w wersji animowanej tylko fabularnej ![]() a to moja dama z siniakiem i z przyjacielem Ahmedem ![]() Edytowane przez zaba21_22 Czas edycji: 2009-02-25 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
zabko na właśnie miałam pisać, że fajnie że Asia tak zareagowała na powrót babci, no i mam nadzieję, że rodzeństwo mamy jednak poczuje się do odpowiedzialności i nie na CIebie wszystko spadnie.
u nas w dalszym ciągu Zygzak jest na pierwszym miejscu. bajka, ostatnio taka gra dla dzieci na komputer, w którą oczywiście gra TŻ ale Kuba namiętnie się przygląda. ubranka z carsami, Kuba tylko pokazuje na brzuszek i bumbum, bumbum (znaczy ze chce bluzeczkę z zygzakiem ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Wiki też bardzo lubi Kubusia, ale taką samą miłością daży Kłapouchego, Teletubisie tez są "hura" a jak chciała żebym założyła jej bluzkę z Nodym to nawet nodi powiedziała bez problemu, tak więc potrzeba matką wynalazków.
![]() A u nas wczoraj była akcja sedes ![]() ![]() No i Wiki wreszcie pozwala założyć sobie spineczki, a nawet sama ich się domaga i co chwilę sprawdza czy aby są na miejscu. Dorasta ![]()
"http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...y+child+is.png" Edytowane przez maszka66 Czas edycji: 2009-02-25 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jasio chyba nie ma takiego telewizyjnego ulubienca... lubi Misia w duzym niebieskim domu i Tomek i przyjaciele, ale nie domaga sie ubarn czy innych gadzetów w wizerunkiem Tomka. Asia, ma niezłego guziora , wyobrazam sobie jaki był krzyk ![]() I dzis: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Asia ostatnio dodatkowo lubi teletubisie, nawet w sklepie zgarnela z półki jednego i zrobiła z nim zakupy, później grzecznie na półkę odłożyła
![]() Elu ten guzior już był malutki, został wtedy siniak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Zabko Asiulek ma śłicznego siniaka w kolorach tęczy
![]() Kamilko faktycznie masz trudno z Antonią.....wytrałości życze.... Ja nie wiem czy Oalf juz przeszedł ten okres (w wersji łagodnej) czy moze wszytsko przed nami ...... teraz jest grzeczny. Praktycznie wszystko mu pasuje, nie grymasi przy jedzeniu, potrafi byc naprawde rozkoszny. Praktycznie wykonyje większosć poleceń, nie ma napadów złości jak mu sie czasem zdażało. I ta sielanka trwa juz dobry miesiąc ![]() ![]() Elu kaczka pokolorowana zawodowo! Sohf u nas tez nadal Zygzak, czasem Toy story chce. Ja mui czasem kupuje coś z HM ale fakt ceny takie se. Tylko, że ja mam mase ubrań po Olafka kuzynie i jak coś kupuje to bielizne albo właśnie jakiś extra ciuch ![]() Teraz dostałam paczke i mam CAŁE lato. Jedyne co musze dokupić to kąpielówki i sandałki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
W temacie bunt dwulatka, u nas tez (tfu, tfu...) obyło sie bez jakiś mega awantur, owszem zdażyło się Asi rzucić na podłogę, ale to tak kontrolowanie i nigdy na płytki, tylko zawsze na chodnik/dywan/wykładzinę, ma swoje JA i jest bardzo żywym dzieckiem, ale słucha mnie i ładnie sprząta po sobie, chyba że złapie fazę brojenia i popisywania się.
Malgo ale ci dobrze z tymi ubrankami ![]() Kubusiowe Asia ma bodziaki z cherokee i jak ją ubieram do spania to prawie zawsze śpi z bubusiem ![]() Edytowane przez zaba21_22 Czas edycji: 2009-02-26 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Konto usunięte
|
Jasio tez miewa takie dni na NIE, ale zauwazyłam ze często mówi NIE ot tak. Np pytam czy chce serek, odpowiedz oczywiście :nie
![]() ![]() My na lato tez garderobę mamy, tyle ze to nabytki z lumpka, z wyprzedazy Mariquity. Zauwazyłam tez ze w rozmiarze 86 Jasio chodził prawie rok! Niektóre 80 tez jeszcze nosi, ale 98 tez ma, wiec to pewnie kwestia rozmiarówki. Sandałki musimy dokupic i jakies tenisówki. Kaczka na mnie tez wrazenie zrobiła ![]() Wczoraj dostałam wezwanie na policję! ![]() ![]() Wczoraj tez spotkałam sie z sąsiadką z parteru. Młoda dziewczyna z 2 dzieci :4L i 1,5 roku. Straszna malkontentka. Zawsze po spotkaniu z nią mam wyrzuty sumienia z racji posiadania dzieci ![]() Ajk byłam w ciązy z Maksem, bez przerwy słyszłam no teraz to pani zobaczy jak to jest, to juz nie bedzie tak samo jak z jednym (no z 3 tez nie byłoby tak jak z dwójką ![]() ![]() Mówiąc to miała cały czas tak grobową minę, ze tylko czekałam az się rozpłacze. Po czym za chwilę mówi ze jej kolezanka lat 36 jest w ciązy z tzw przypadku i strasznie ubolewa. No i jak jak tak mozna, przeciez dzieci to skarb! Mieszkanie mają 2 pokojowe, wiec im za ciasno. Mąz chce budowac dom (mają działkę) ale przeciez kredyt trzeba wziąc a pózniej go spłacać całe zycie. ![]() no maskara! i tak zle i tak nie dobrze Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2009-02-26 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
Asia ma 2 rodzaje nie
NIE! krótkie i stanowcze oraz nieee... czyli może tak a noże nie, raczej skłaniające się ku tak ![]() Elu niestety takim ludziom nie dogodzisz i dla nich szklanka zawsze będzie do połowy pusta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Konto usunięte
|
własnie dostałam przesyłkę z puzzelkami
![]() http://www.allegro.pl/item565883539_...cia_koala.html - genialane! Duze elementy, kolorki zywe. Mam nadzieję ze Jasio zajmie sie czyms na chwilę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki zwracam sie do was z taka małą prośbą....moja koleżanka jest teraz w 14 tyg ciąży, facet ją zostawił i została na bruku całkowicie...nie ma nikogo.. nie chce żeby szła do przytulku lub DSM i moja prosba jest do was taka...jeśli wiedziałybyscie w przyszłości o jakims np wózku czy ubrankach że ktoś chciałby oddać to prosiłabym o kontakt...każda pomoc się przydaz góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Elu kaczka zrobiła na mnie takie wrażenie że szok. nawet chyba w trampkach. musisz być dumna!
co do buntu to ja mam wrażenie,że moje dziecko ma ciągle bunt. Adaś jest baaaardzo żywym dzieckiem, fakt są dni kiedy bawi się ładnie, nie pyskuje, ale większość dni spędza w biegu, na nic nie ma czasu. posiłki to chyba jedyne chwile dnia kiedy usiedzi długo na jednym miejscu. je bardzo długo(po tatusiu).rano jak wstaje to tez jakiś czas grzecznie patrzy na bajki, ale potem oświeca mu się jakaś lampka i frruu po domu. jedne na co prawie zawsze reaguje to "Adaśko daj mamusi buziaka" na inne polecenia musi mieć ochotę,żeby je wykonać. nie wspomne juz o sprzątaniu zabawek. osatnio bardzo polubił przynosić mi telefon jak dostaje sms. puzzle - lubi bardzo, jedne już potrafi układać całe sam(20 elementów). drugie czekaja na szafie w nagrode za "grzeczny" dzień. Eleonora mysle, że gdyby każda z nas dała dosłownie kilka rzeczy to trochę by sie uzbierało. ciarki mnie przechodzą jak słyszę o takich historiach.
#540 |
Zakorzenienie
|
ElenoraPIOTR - niestety nie pomogę - wkręciłam się w akcję na n-k, w której zbieramy i kasę i ciuszki dla naszej koleżanki z podstawówki, któa jest w bardzo ciężkiej sytuacji życiowej, ma już dzieci a na dodatek spodziewa się bliźniąt.
U nas jakoś leci...Julia już lepiej. Aczkolwiek kilka razy dziennie polecą nadal łezki. Widzę, że pogodziła się z faktem odejścia Nikity lecz bardzo tęskni...Mówi, że nie ma co zrobić z rękoma, nie ma kogo głaskać, z kim spać...Codziennie zagląda w miejsce gdzie pochowaliśmy Nikitę i przyłapałam ją na oberwaniu mi fiołka aby zanieść zwinięty w dłoni po tajniaku kwiatek w to miejsce. Mówię jej, że Nikuś zawsze będzie w naszych sercach, że jest w Kocim Niebie gdzie nie ma bólu i chorób. Codziennie wspominam coś związanego z Nikita ale tak nie z żalem w głosie lecz z uśmiechem - w stylu "o, zobacz jak iskry skaczą w kominku, miałby Nikitek dziś radochę nie?". Rzeczy kotka stoją nadal u niej w pokoju w tym samym miejscu...czysta, pusta kuweta również. Nie dojrzeliśmy do decyzji o schowaniu tych rzeczy. Laurka łapie powolutku nowe słówka, jednak nadal nie wymawia ich dokładnie...Uwielbia rysować, kolorować, czytać książeczki po swojemu. Lata w majtusiach a pampers z nocy 3 dzień suchy. Chyba dokupię w Lidlu te podkłady dla niemowląt - będą idealne pod prześcieradło w chwili kiedy przejdziemy na etap spania bez pampka. Mam jeszcze podkłady Fix ale lepiej mieć ich więcej na nocne wpadki bo cena z Lidla jest atrakcyjna. Kiedy ostatnio w sklepie była w pampersie to niestety musiałam z nią iść do toalety bo w pampka nie zrobi... Mam też pytanie - czy waszym dzieciom leciała kiedyś krew z nosa...mam problem z Laurką. Od tygodnia albo jej z nosa kapnie albo widzę co jakiś czas czerwoną zaschniętą krew na obrzeżach nozdrzy... Poza tym u nas ciągle pada...Dziś ontowali nam Komandora i...facet oznajmił, że niestety ale nie chce ryzykowac zakopania się samochodem i zamontują nam w przyszłym tygodniu. Wkurzyłam sie i mu powiedziałam, że ma wsiadać do samochodu zostawionego z 300m od naszego domu i podjechać ile się da i zakłądać szafę dziś bo za tydzień to moze być nawet gozej. No i nosili te 300m w błocie po kostki części szafy do domu! Dopiełam swego i szafa stoi - jutro zabiorę się w koncu za układanie i pozbędę w końcu kartonów. Dziewczynki na spacerze były na dworze...w gumakach! Jutro wrzucę zdjęcia...mam takie bagno przed omem, że nasze auto...stoi u sąsiada bo utknęłoby w tym błocie ...
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2009-02-26 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.