![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to posiłek około godziny 21. To niezbyt dobra pora na jedzenie. Uważam,że ostatni posiłek powinien być o godzinie 18. A ketchup posiada dużo cukru, soli i innych 'śmieci' dlatego na twoim miejscu jadłabym potrawy bez ketchupu. No i bez majonezu bo majonez to prawdziwa bomba kaloryczna. Poza tym bardzo dobrze - dużo warzyw więc zdrowo. Pozdrawiam (; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-03 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za oceny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest na U więc majonez chyba jest dozwolony ![]() Vana- też wczoraj na podwieczorek miałam 6 placków ziemniaczanych ;P Skąd wytrzasnęłaś ten sos do hamburgerów? Co to? Jakiej firmy i za ile? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Moje R Śniadanie: danio warzywne z kawałkiem bułki pełnoziarnistej (35 g) II Śniadanie: danio bananowe Obiad: szaszłyki z piersi kurczaka, cebuli i papryki, warzywa na patelnie brokułowe 200g Podwieczorek: 10 orzechów laskowych, 20 orzechów nerkowca Kolacja: 130 g tuńczyka w sosie własnym. I jak się mój jadłospis podoba..? ![]() ![]()
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
R:
I. Dwie kromki grahama: jedna z białym serem i rzodkiewką, druga z odrobiną masła i jajkiem na twardo. II. Jabłko, dwie mandarynki, pół kromki chleba orkiszowego z twarożkiem i ogórkiem. III. Jeden naleśnik ze szpinakiem ( Naleśniki nadają się na R, tak raz na jakiś czas?), fasola, surówka. VI. Homo naturalny z pestkami słonecznika. VI. serek wiejski z warzywami różnistymi ![]() Może być? Mam wątpliwości co do tych naleśników, ale niestety na obiad nie mam wpływu;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Gang Iren
|
U:
IS: dwie frankfurterki,bułka pszenna z masłem,sałatą,rzodkiewką i pomidorem,herbata czarna z cytryną Przekąska: kawa z mlekiem,2 czekoladki kinder IIS: sałatka z tuńczykiem i warzywami,dwie kromki razowca z masłem,zielona herbata O: udko kurczaka,ryż brązowy,mieszanka warzyw,kompot P: kawałek tiramisu,mandarynka,banan ,kawa z mlekiem K: dwa jajka na twardo z majonezem,chleb z ziarnami dwa kawałki z masłem,herbata owocowa Przekąska: 200 gr kapusty kiszonej,ok 80 gr orzechów włoskich. Ktoś oceni?
#519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() j.w.
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrrr
sniadanie - po 12 troche Pysia (soku ![]() obiad- 14 ![]() ![]() podw - 16 troche jogurtu naturalnego z 1 kiwi i troche orzechow wloskich Ricore z mlekiem i troche kakao kolacja - 19 znow kromka chleba z lososiem k 2 - 21 troche chudego twarogu (70g???) z miodem ------ prosze o komentarz ![]() PS. chrzescijanka > co prawda nie czuje sie specjalnie uprawniona do komentowania ![]() ![]() ![]()
"Everyone out there wants to be US." Edytowane przez aur_0_ra Czas edycji: 2009-02-04 o 01:24 Powód: ps. |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Moje U
Ś: Bułka z ziarnem taka ok 80g, jedna połowka z dżemem niskosłodzonym, a druga z sopocką i warzywkami(pomidor,ogór,c ebulka,papryczka) + cherbata IIŚ: Sałatka z grejfruta i pomarańczy + mała mandarynka + kawusia&mleczko2% O: 30g makaronu razowego + sos na bazie podsmażonych na łyżeczce oliwy suszonych pomidorów,czosnku + pomidorki z puszki, posypane bazylią i tymiankiem P: (nie wiem czy będzie z racji tego,że wychodzę po obiedzie na miasto załatwić parę ważnych spraw odnośnie mojego piątkowego wypadu na nartki ![]() K: Jogo naturalny + branflaksy+rodzynki,suszo na śliwa& orzech włoski ![]() Do każdego posiłku pijam cherbatę po posiłku sporo wooody z cytrynką, niewykluczone że wieczorem spotkam się na ploty z przyjaciółką, więc pewnie jakieś grzane winko wpadnie ![]() Hem? ![]()
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Malenka, strasznie mały obiad, a zawsze podwieczorek możesz zjeść na mieście. Słabo troche jak na Uuu.
#525 |
Zakorzenienie
|
Rrrr
![]() Śniadanie - activia, szklanka mleka 2% z 4 łyżkami musli, herbata II śniadanie - 2 wasy z paprykarzem, plaster sera, plaster szynki, ketchup, kawa z mlekiem 2% Obiad - warzywa na patelnie 450g plus 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, herbata Kolacja - jabłko, szklanka mleka 0,5% w między czasie - sok marchwiowy 500 ml Bardzo Was proszę o ocenę i podliczenie ile mniej więcej kcal? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw.
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
moje R z prosba o ocene
sniadanie 7 : 3 lyzki platkow owsianych z duzym bananem i kostka gorzkiej czekolady, garstka orzechow i ok 200ml mleka 1,5% drugie sniadanie 10:30 : kromka razowego (70g)z bialym serem kanapkowym (fresek), 100ml soku pomidorowego obiad 14 :jajecznica z 3 jajek z kilkoma plastrami chudej szynki i ok 300 g warzyw na patelnie 17 serek homo nat z orzechami i suszona sliwka 20-21 wiesniak z przyprawami |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
R
![]() ŚI - 1 kromka chleba orkiszowgo z pomidorami, 100g serka wiejskiego, kubek herbaty pu-erh z guarana ŚII - 100 g twarogu, banan, kiwi, kilka suszonych śliwek O- Gotowany kurczak + brokuły P- serek homo naturalny + kilka orzechow K- tuńczyk w sosie własnym
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2009-02-04 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
R:
Śn: grahamka (100g) z masłem,papryką,szczypiork iem ,2 jajka na twardo , banan, herbata z cytryną II śn: owsianka z 3 łyżek ze 100g twarogu i łyżki rodzynek; jabłko O: filet z morszczuka pieczony, pół woreczka kaszy gryczanej, parę ogórków kiszonych, kapusta kiszona P: miska sałatki: kurczak, ananas,kukurydza,orzechy włoskie,koper, łyżeczka majonezu K: 250 g warzyw na patelnie smażonych na łyżce oliwy + 5 plastrów polędwicy sopockiej
#531 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Można się przyłączyć? Co prawda kiedyś pisałam w tym wątku (chyba w poprzedniej części) ale poległam z kretesem ![]() ![]() ![]() Schudłam tyle, ile chciałam i teraz moim absolutnym priorytetem jest wymodelowanie sylwetki; czyli ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia. Pierwsze efekty są już widoczne ![]() Niemniej jednak chciałabym się tu "spowiadać" ![]() ![]() ![]() A, i nie jem mięsa Ale do rzeczy, oto moje U: I. 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chlebka z wędzonym łososiem, sałatą i kawałkiem ogórka-węża; zielona herbata II. 3 naleśniki z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym (babcia robi najpyszniejsze na świecie naleśniki; i gdyby żołądek nie zaczął polemizować, to zjadłabym jeszcze ze 2 ![]() III. makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowo-pomidorowo-jogutrowo-krewetkowym IV. garść orzechów włoskich V. będą 2 ciemne bułki ziarniste z modkiem; może kefir; zielona herbata (mam ochotę na miodek i cóż zrobić ![]() Tak to wygląda. Wiem, wiem, jest tu parę błędów, ale jakoś nie mam ochoty tym się przejmować. Po prostu mam dziś fantastyczny humor ![]()
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R..
Śniadanie ok 10.00: serek wiejski light z 2 lyzkami otrab, 3 lyzkami musli, lyzka slonecznika i 10 rodzynkami II Śniadanie ok 12: kromka chleba wieloziarnistego z plastrem wedliny, twarozkiem, platrem pomidora i jablko Obiad ok 15: 50g makaronu "pelne ziarno" spaghetti z duszonymi 4 pieczarkami, mieskiem mielonym i pomidorem Podwieczorek ok 17.30: Serek homogenizowany naturalny z ok 20g pisatacji Kolacje planuje zjesc ok 20: pol puszki ok 65g tunczyka w oleju ![]() Prosze o ocene..
#535 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: -zupka 'Gorący kubek' [wbrew pozorom ma tylko 95 kcal] -2 kromki ciemnego pieczywa Obiad: -średnia wędzona makrela -2 malutke ogórki kiszone Przekąska: -szklanka jogurtu naturalnego z 4 łyżkami płatków pszenno-żytnich 'Just fit' Kolacja: -jabłko PS. Ja przepraszam,ale to była moja ocena tego co zjadła Pani malenka17. Mam prawo do wyrażania własnego zdania. A o dobrym odżywianiu czytam dostatecznie dużo. Pozdrawiam. Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-04 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kalorii tez tu nie ma 'zbyt wiele', nie wiem nawet czy nie zalicza sie do 'głodówkowych' .. ![]() pozdrawiam, poczytaj trochę R-owych jadłospisów...
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-04 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
Moje P:
Iśn- grahamka z masełkiem, serem szyneczką, sałatą, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbatka, jabłko IIśn- a) bułka słodka z truskawkami i kruszonką, danmleko b) kilka rogalików francuskich, 2 cukierasy banan zmiksowany z jogurtem i orzechami-->dawno nie piłam ![]() O- zupa ogórkowa z grzankami zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane masełkiem, panierowana pierś z kurczaka, znowu buraczki ![]() cappuccino, 4 big pierniki, kawałek serniczka kupnego ![]() P- 3 naleśniki: jeden z nutellą, dwa z budyniem i posypane kakao, kakao kilka orzeszków w czek K- omlet z 3 jaj, mąki, mleka i czegoś tam jeszcze z kiełbaską, pomidorem, serem i duuuuużą ilością ketchupu teraz doszedł twaróg z kakao Vana dziękuję za ocenkę, również proszę abyś wkleiła swój jadł bo zawsze są super pyszne ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czy to nie jest trochę dziwne ,jeśli mówisz, że czytasz dużo o zdrowym odżyiwaniu a na śniadanie jesz chemię w postaci tejże zupy ? a do reszty to tak jak Mongan.
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Mongan75 - Głodówkowe? Z pewnością. Skłamałabym gdybym powiedziała,że przypadkiem jem tak mało (tzn.dla mnie to i tak bardzo dużo...). Ale nie wnikajmy.
'powinny być jezeli juz kanapki, z chudą wędliną, warzywami, do tego owoc / jogurt' ... Jeśli wcisnęłabym w siebie tyle jedzenia, prawdopodobnie do końca dnia już nic bym nie zjadła. Gorzkakawa - Napisałam,że czytam, nie napisałam,że sie stosuje. Niestety nie zawsze sie stosuje. Poza tym nie ukrywam,że bardzo patrze na kalorie,a ta zupka to całkiem niewiele kalorii.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-04 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
EEeee?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.