Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-03, 19:42   #511
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
U:

8-9- herbata z cytryną, owsianka: 5 łyżek płatków, banan, 50g musli z crunchy, mleko 1,5%

11-12- miska sałatki jarzynowej z jajkiem, ananasem i majonezem, kromka chleba orkiszowego , pół jabłka (niedobre było:P) , 2 ogórki konserwowe

14-15- talerz makaronu z serem białym , fasolka szparagowa z ketchupem,groszek konserwowy , herbata z cytryną

18- duży filet z ryby panierowany, dużo kiszonej kapusty, fasolka czerwona z puszki i groszek z puszki

20-21- miska sałatki z kurczakiem,kukurydzą, ketchupem,pekińską,ogórka mi konserwowymi i majonezem ; parę orzechów włoskich

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to posiłek około godziny 21.
To niezbyt dobra pora na jedzenie.
Uważam,że ostatni posiłek powinien być o godzinie 18.
A ketchup posiada dużo cukru, soli i innych 'śmieci' dlatego na twoim miejscu jadłabym potrawy bez ketchupu.
No i bez majonezu bo majonez to prawdziwa bomba kaloryczna.
Poza tym bardzo dobrze - dużo warzyw więc zdrowo.
Pozdrawiam (;
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:53   #512
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość

Cytat:
U:

8-9- herbata z cytryną, owsianka: 5 łyżek płatków, banan, 50g musli z crunchy, mleko 1,5% bardzo fajnie a może mleko 2%?

11-12- miska sałatki jarzynowej z jajkiem, ananasem i majonezem, kromka chleba orkiszowego , pół jabłka (niedobre było:P) , 2 ogórki konserwowe ok tylko szkoda ze jabłko niedobre :P

14-15- talerz makaronu z serem białym , fasolka szparagowa z ketchupem,groszek konserwowy , tu mi mięska brakuje, ale może jesteś wege? edit: jednak nie, patrząc na kolacje herbata z cytryną

18- duży filet z ryby panierowany, dużo kiszonej kapusty, fasolka czerwona z puszki i groszek z puszki fajno, są nnkt

20-21- miska sałatki z kurczakiem,kukurydzą, ketchupem,pekińską,ogórka mi konserwowymi i majonezem ; parę orzechów włoskich fajnie znow
To niezbyt dobra pora na jedzenie. a czemu niby nie za dobra? przeciez to jest U, to po pierwsze. Po drugie, najlepszy czas do jedzenia kolacji to ok. 2 h przed snem, wiec ja uwazam jak najbardziej moze byc o 21.

To poczytaj trochę o dobrym odżywianiu. Jeżeli ktos chodzi o 23 spac, to przez te ostatnie 5 godzin można nieźle zgłodnieć ... :/

A ketchup posiada dużo cukru, soli i innych 'śmieci' dlatego na twoim miejscu jadłabym potrawy bez ketchupu. to jest U.

No i bez majonezu bo majonez to prawdziwa bomba kaloryczna. jw. = to jest U

Poza tym bardzo dobrze - dużo warzyw więc zdrowo.
Pozdrawiam (;
a mi brakuje trochę słodkich grzeszków i może owocka więcej

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-02-03 o 19:54
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:13   #513
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
a mi brakuje trochę słodkich grzeszków i może owocka więcej

Dziękuję za oceny Mleko to z reguły piję 2% ale takie było dzis w lodówce Na obiad przeważnie jem mięso ale dziś miałam zachciankę na "makaron z serem " bo dawno nie jadłam Szczerze mówiąc nie mam ochoty na słodkie To chyba dzięki śniadaniu ale jak mam ochotę to sobie troche pozwalam Owoce uwielbiam, dziś jakoś nie miałam w domu,a nie chciało mi sie kupować
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:57   #514
Hija
Raczkowanie

Cytat:
To niezbyt dobra pora na jedzenie.
No i bez majonezu bo majonez to prawdziwa bomba kaloryczna.
Ale jak ona chodzi spać np o 23 to jakby ostatni posiłek zjadła o 18 to by zdążyła do tego czasu zgłodnieć 3 razy. Ja chodzę spać o 24 i ostatni posiłek jem 2 godziny przed snem, a i tak czasem idę spać lekko głodna.
Jest na U więc majonez chyba jest dozwolony

Vana- też wczoraj na podwieczorek miałam 6 placków ziemniaczanych ;P
Skąd wytrzasnęłaś ten sos do hamburgerów? Co to? Jakiej firmy i za ile?
Hija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:59   #515
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
R bardzo proszę o ocene!!

10:00 łyżka Branflaksów, łyzka musli (w miare ok, 350kcal i wegli nie tak duzo z tego co pamietam;]), łyżka otrebów, 50g serka homo owocowgo, 50g homo naturalny, malutka kromka (40kcal) razowca ze sliwka salata pekinska i plaster poledwicy.

13:30 surówka: por, brukselki, odrobina cebuli, marchewka, odrobina musztardy i jogurtu nat, jajko, łyżeczka oleju lniango, troszkę uprazonych ziarek słoczenika.

ok 15:00 przed basenem chcialam cos zjesc wiec wpadla kromka wasy (20kcal i stostunkowo nie duzo wegli w 100g bo tylko 64g, a razowca nie chcialam bo to jdnak wiecej wegli a staram sie je ograniczyc tylko do sniadania) z plasterkiem sera feta, kapusta pekinska, rzodkiewka i polędwica.

* Basenu nie liczę jako trening po plywalam przz jakies pol godziny i to malo intensywnie ;]

18:00 duszona na teflonie kapusta biała, z polowka marchewki, odrobina koncentratu pomidorwgo i białego wina, pieczona bz tłuszczu pierś z kurczaka

Po obiedzie zawsze mam mega ochote na slodycze chocbym nie wiem jak duzo zjadla, wiec wypilam szklanke mleka 0,5 ze slodzikiem (przypomina mi to smak goracej bialej czekolady i mija mi ochota na slodycze;])

21:00 barszcz (szklanka samego wywawru z burakow z przyprawami), plasterk fety (20-30g), pol grejpruta.

24:00 w czasie nauki do egzaminu:P mała cykoria, wieśniak/serek homo i znajac mnie moz byc to z odrobina dzemu niskoslodzonego.
Up!
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 21:02   #516
blackcoffee
Raczkowanie

Witam!

Moje R

Śniadanie: danio warzywne z kawałkiem bułki pełnoziarnistej (35 g)

II Śniadanie: danio bananowe

Obiad: szaszłyki z piersi kurczaka, cebuli i papryki,
warzywa na patelnie brokułowe 200g

Podwieczorek: 10 orzechów laskowych, 20 orzechów nerkowca

Kolacja: 130 g tuńczyka w sosie własnym.

I jak się mój jadłospis podoba..? Bardzo proszę o ocenę!
Stary 2009-02-03, 21:22   #517
Jorelia
Rozeznanie

R:

I. Dwie kromki grahama: jedna z białym serem i rzodkiewką, druga z odrobiną masła i jajkiem na twardo.

II. Jabłko, dwie mandarynki, pół kromki chleba orkiszowego z twarożkiem i ogórkiem.

III. Jeden naleśnik ze szpinakiem ( Naleśniki nadają się na R, tak raz na jakiś czas?), fasola, surówka.

VI. Homo naturalny z pestkami słonecznika.

VI. serek wiejski z warzywami różnistymi

Może być? Mam wątpliwości co do tych naleśników, ale niestety na obiad nie mam wpływu;/
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 22:09   #518
gosia261282
Gang Iren

U:

IS: dwie frankfurterki,bułka pszenna z masłem,sałatą,rzodkiewką i pomidorem,herbata czarna z cytryną

Przekąska: kawa z mlekiem,2 czekoladki kinder

IIS: sałatka z tuńczykiem i warzywami,dwie kromki razowca z masłem,zielona herbata

O: udko kurczaka,ryż brązowy,mieszanka warzyw,kompot

P: kawałek tiramisu,mandarynka,banan ,kawa z mlekiem

K: dwa jajka na twardo z majonezem,chleb z ziarnami dwa kawałki z masłem,herbata owocowa

Przekąska: 200 gr kapusty kiszonej,ok 80 gr orzechów włoskich.

Ktoś oceni?
Stary 2009-02-03, 23:18   #519
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
R bardzo proszę o ocene!!

10:00 łyżka Branflaksów, łyzka musli (w miare ok, 350kcal i wegli nie tak duzo z tego co pamietam;]), łyżka otrebów, 50g serka homo owocowgo, 50g homo naturalny, malutka kromka (40kcal) razowca ze sliwka salata pekinska i plaster poledwicy. mi się śniadanko podoba,trochę na słodko, trochę na słono. Mówią,że na R musli się powinno unikać,ale co tam,waże że dobre

13:30 surówka: por, brukselki, odrobina cebuli, marchewka, odrobina musztardy i jogurtu nat, jajko, łyżeczka oleju lniango, troszkę uprazonych ziarek słoczenika. bardzo smacznie i zdrowo

ok 15:00 przed basenem chcialam cos zjesc wiec wpadla kromka wasy (20kcal i stostunkowo nie duzo wegli w 100g bo tylko 64g, a razowca nie chcialam bo to jdnak wiecej wegli a staram sie je ograniczyc tylko do sniadania) z plasterkiem sera feta, kapusta pekinska, rzodkiewka i polędwica.
odstaw wase, bo to shit, razowiec byłby lepszy.Feta na R, chyba raczej odpada, ale raz na jakiś czas..
* Basenu nie liczę jako trening po plywalam przz jakies pol godziny i to malo intensywnie ;]

18:00 duszona na teflonie kapusta biała, z polowka marchewki, odrobina koncentratu pomidorwgo i białego wina, pieczona bz tłuszczu pierś z kurczaka
winko na R raczej odpada,ale jeżeli tylko dla smaczku ja bym zamieniła kolejnością.Obiadek ciepły przed basenem, a kanapeczka po baseniku

Po obiedzie zawsze mam mega ochote na slodycze chocbym nie wiem jak duzo zjadla, wiec wypilam szklanke mleka 0,5 ze slodzikiem (przypomina mi to smak goracej bialej czekolady i mija mi ochota na slodycze;]) białkowo było rano, tu bym dorzuciła trochę NNKT, może jogo+orzeszki? co do słodzika, to ja nie jestem przekonana,ale to subiektywne podejście.

21:00 barszcz (szklanka samego wywawru z burakow z przyprawami), plasterk fety (20-30g), pol grejpruta. Znów feta?Hmm..raz na jakiś czas, ale to R, więc nie przesadzałabym, w szczególności o 21. Owoce raczej na R do 16?

24:00 w czasie nauki do egzaminu:P mała cykoria, wieśniak/serek homo i znajac mnie moz byc to z odrobina dzemu niskoslodzonego.
Trochę późno, ale skoro nauka do egzaminu, to wybaczamy No i ten dzemik...:P

j.w.

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 01:21   #520
aur_0_ra
Raczkowanie

Rrrrrrrr

sniadanie - po 12
troche Pysia (soku), kromka jakiegos chleba chyba z maki z pelnego przemialu (nie razowca) z lososiem wedzonym(?), pomarancza

obiad- 14
zapiekanka - ziemniaki w mundurkach, boczek, pieczarki + beszamel i surowka salata pekinska+ogorek z sosem czosnkowym - wiem ze nie ma to nic wspolnego z R, u mnie w domu niebardzo sie da jesc cos innego niz rodzice. na szczescie zwykle obiad jest "lepszy" w sensie chudszy

podw - 16
troche jogurtu naturalnego z 1 kiwi i troche orzechow wloskich

Ricore z mlekiem i troche kakao

kolacja - 19
znow kromka chleba z lososiem

k 2 - 21
troche chudego twarogu (70g???) z miodem

------
prosze o komentarz

PS. chrzescijanka > co prawda nie czuje sie specjalnie uprawniona do komentowania ale z tego co sie zdazylam zorientowac to Twoje sniadanie jest OK, ilosciowo nawet powiedzialabym ze malo takze

Edytowane przez aur_0_ra
Czas edycji: 2009-02-04 o 01:24 Powód: ps.
aur_0_ra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 09:03   #521
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Trochę późno, ale skoro nauka do egzaminu, to wybaczamy No i ten dzemik...:P

j.w.
Dziekuje Ci bardzo za ocene Obiadku nie moglam zjesc przed basenm bo nie bylam glosna (minelo dopiero 1,5h od ostatniego posilku). Wase zjadlam dlatego bo chcialam miecna co szynke polozyc, a jak bym musiala z chlebem razowym to zamiast 20kcal byłoby 80kcal, a nie bylam glodna tylko nie chcialam nic nie jesc od 13:30 do 18. Fety nie bylo tak duzo ;] Ale chyba faktycznie za tlusta na R (12%). Poszlam spac o 4 wiec kolazcja chyba nawet za wczsni byla A dzemik to moj straszny grzech ;p ale wiesniak z dzmikim to moj przysmak ;p Dzikuj Ci jszcze raz za tak mila ocene z rana
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 10:11   #522
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aur_0_ra Pokaż wiadomość
Rrrrrrrr

sniadanie - po 12
troche Pysia (soku), kromka jakiegos chleba chyba z maki z pelnego przemialu (nie razowca) z lososiem wedzonym(?), pomarancza; ładnie; słodzonych soków unikamy na R., ale to śniadanie, więc..

obiad- 14
zapiekanka - ziemniaki w mundurkach, boczek, pieczarki + beszamel i surowka salata pekinska+ogorek z sosem czosnkowym - wiem ze nie ma to nic wspolnego z R, u mnie w domu niebardzo sie da jesc cos innego niz rodzice. na szczescie zwykle obiad jest "lepszy" w sensie chudszy boczek naprawdę nie możesz sobie sama czegoś ugotować?

podw - 16
troche jogurtu naturalnego z 1 kiwi i troche orzechow wloskich gdzie białko?

Ricore z mlekiem i troche kakao o tej porze unikamy węgli, kakao to sam cukier.

kolacja - 19
znow kromka chleba z lososiem monotonnie;

k 2 - 21
troche chudego twarogu (70g???) z miodem miód to cukry proste; jeśli nie potrafisz go całkiem wykluczyć z diety, jedz go rano. na kolację to zły pomysł; może Ci utrudnić chudnięcie, a tego chyba nie chcesz

------
prosze o komentarz

PS. chrzescijanka > co prawda nie czuje sie specjalnie uprawniona do komentowania ale z tego co sie zdazylam zorientowac to Twoje sniadanie jest OK, ilosciowo nawet powiedzialabym ze malo takze
Uważam, że jest średnio. Nie tak tragicznie, ale i mogłoby być znacznie lepiej. Nie ma warzyw, sporo węgli, dwa razy chleb z łososiem - nabawisz się niedoborów. Dobrze, że jest pomarańczka. Boczek - na R. to naprawdę kiepski pomysł. Brakuje mi takich węglowodanów złożonych z prawdziwego zdarzenia - płatków owsianych, kaszy, ryżu, chleba pełnoziarnistego. Wybacz, jeśli się mylę, ale odnoszę wrażenie, że nie chce Ci się postarać. Białko powinno być w każdym posiłku, wieczorem węglowodanów unikamy, warzyw powinno być znacznie więcej - kup sobie takie na patelnię, są naprawdę pyszne ; ) O której chodzisz spać?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 10:40   #523
malenka17
Zadomowienie

Moje U

Ś: Bułka z ziarnem taka ok 80g, jedna połowka z dżemem niskosłodzonym, a druga z sopocką i warzywkami(pomidor,ogór,c ebulka,papryczka) + cherbata

IIŚ: Sałatka z grejfruta i pomarańczy + mała mandarynka + kawusia&mleczko2%

O: 30g makaronu razowego + sos na bazie podsmażonych na łyżeczce oliwy suszonych pomidorów,czosnku + pomidorki z puszki, posypane bazylią i tymiankiem

P: (nie wiem czy będzie z racji tego,że wychodzę po obiedzie na miasto załatwić parę ważnych spraw odnośnie mojego piątkowego wypadu na nartki)

K: Jogo naturalny + branflaksy+rodzynki,suszo na śliwa& orzech włoski

Do każdego posiłku pijam cherbatę po posiłku sporo wooody z cytrynką, niewykluczone że wieczorem spotkam się na ploty z przyjaciółką, więc pewnie jakieś grzane winko wpadnie

Hem?

63-61-59-57-55-53-52-50
Stary 2009-02-04, 11:20   #524
Bbasiulka
Raczkowanie

Malenka, strasznie mały obiad, a zawsze podwieczorek możesz zjeść na mieście. Słabo troche jak na Uuu.

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:23   #525
Airish88
Zakorzenienie

Rrrr

Śniadanie - activia, szklanka mleka 2% z 4 łyżkami musli, herbata

II śniadanie - 2 wasy z paprykarzem, plaster sera, plaster szynki, ketchup, kawa z mlekiem 2%

Obiad - warzywa na patelnie 450g plus 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, herbata

Kolacja - jabłko, szklanka mleka 0,5%

w między czasie - sok marchwiowy 500 ml

Bardzo Was proszę o ocenę i podliczenie ile mniej więcej kcal?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 13:17   #526
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Rrrr

Śniadanie - activia, szklanka mleka 2% z 4 łyżkami musli, herbata małe sniadanie,jaka activia naturalna czy jakas smakowa?jakie musli słodzone czy bez cukru? mało!gdzie białko?

II śniadanie - 2 wasy z paprykarzem, plaster sera, plaster szynki, ketchup, kawa z mlekiem 2% mało!jedna wasa ma niecałe 30kccal.. gdzie białko?gdzie warzywa?

Obiad - warzywa na patelnie 450g plus 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, herbata gdzie białko i ww?

Kolacja - jabłko, szklanka mleka 0,5% to nie jest posiłek a tym bardziej na redukcyjna kolacje..

gdzie 5posiłek? zle, nie ma warzyw,ani białka,dobrych węgli.To nie jest poprawna redukcja.Moze poczytaj inne jadłospisy i watki podwieszone.
kcal jest mało,ale jakosciowo tragicznie.a w diecie chodzi o to zeby było wartosciowo i zdrowo i zeby jakies kcal zdrowe były

jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:18   #527
tytka19
Raczkowanie

moje R z prosba o ocene

sniadanie 7 : 3 lyzki platkow owsianych z duzym bananem i kostka gorzkiej czekolady, garstka orzechow i ok 200ml mleka 1,5%

drugie sniadanie 10:30 : kromka razowego (70g)z bialym serem kanapkowym (fresek), 100ml soku pomidorowego

obiad 14 :jajecznica z 3 jajek z kilkoma plastrami chudej szynki i ok 300 g warzyw na patelnie

17 serek homo nat z orzechami i suszona sliwka

20-21 wiesniak z przyprawami
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:18   #528
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Rrrr

Śniadanie - activia, szklanka mleka 2% z 4 łyżkami musli, herbata

II śniadanie - 2 wasy z paprykarzem, plaster sera, plaster szynki, ketchup, kawa z mlekiem 2%

Obiad - warzywa na patelnie 450g plus 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, herbata

Kolacja - jabłko, szklanka mleka 0,5%

same wegle prawie,zero bialka i NNKT,zadnego konkretnego posilku. jestem na NIE. A kalorii nawet nie ma co liczyc.. tragedia..
Stary 2009-02-04, 13:34   #529
Vegetka
Zakorzenienie

R proszę o ocenę

ŚI - 1 kromka chleba orkiszowgo z pomidorami, 100g serka wiejskiego, kubek herbaty pu-erh z guarana
ŚII - 100 g twarogu, banan, kiwi, kilka suszonych śliwek
O- Gotowany kurczak + brokuły
P- serek homo naturalny + kilka orzechow
K- tuńczyk w sosie własnym

Edytowane przez Vegetka
Czas edycji: 2009-02-04 o 19:31
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 14:44   #530
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

R:

Śn:
grahamka (100g) z masłem,papryką,szczypiork iem ,2 jajka na twardo , banan, herbata z cytryną

II śn: owsianka z 3 łyżek ze 100g twarogu i łyżki rodzynek; jabłko

O: filet z morszczuka pieczony, pół woreczka kaszy gryczanej, parę ogórków kiszonych, kapusta kiszona

P: miska sałatki: kurczak, ananas,kukurydza,orzechy włoskie,koper, łyżeczka majonezu

K: 250 g warzyw na patelnie smażonych na łyżce oliwy + 5 plastrów polędwicy sopockiej

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:58   #531
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Vana- też wczoraj na podwieczorek miałam 6 placków ziemniaczanych ;P
Skąd wytrzasnęłaś ten sos do hamburgerów? Co to? Jakiej firmy i za ile?
telepatia! ten sos, który mam aktualnie, jest z Pudliszek- pychota! uwielbiam takie dodatki, zawsze daję duuużo sosu. tej firmy polecam też barbecue, 1000 wysp i majonezowy, mniam!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Wczorajsze P: a jednak? i baardzo dobrze!

Iśn- 3 podwójne tosty z serem, szynką, warzywkami i ketchupem, kawałek drożdżowego-2 ostatnie, pomarańczka mniami! też miałam drożdżowe ostatnio, uwielbiam prawie zawsze czymś smaruję- albo jakimś kremem albo konfiturą.

IIśn- kupna szkolna kanapka-"paluch", ser, masełko, parówka, warzywka, tajemniczy pyszny sos, kubuś brzmi pysznie! u mnie też są 'słynne szkolne kanapki'- ogromna buła z masełkiem, szynką, serem, sałatą, ogórkiem i marynowaną papryką i ogromną il. sosu (chyba curry) u Ciebie za to parówa
b) paczka herbatników, danmleko też dzisiaj piłaam

banan

O-zupa pomidorowa z ryżem-z niedzielnego rosołku, ziemniaczki z tłuszczykiem i smażoną rybką, buraczki, jakaś surówka, kompocik smacznie! kocham pomidorową, rybę, buraczkiiii, aaaa

kawwwwusia, pawełek, orzeszki w czekoladzie

P- grahamka z pasztetem drobiowym i ketchupem, kisiel słodka chwila (dla mnie za słodki zdecydowanie), garść orzeszkó w czekoladzie

jabłuszko

K- grahamka z masełkiem, serem i szyneczką, jajecznica z 3 jaj z kiełbaską i cebulką, herbata i znów mniam

teraz jogurt naturalny słodzony z dodanymi płatkami śniad
funky87, malenka17- dziękuję! staram się
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:05   #532
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
telepatia! ten sos, który mam aktualnie, jest z Pudliszek- pychota! uwielbiam takie dodatki, zawsze daję duuużo sosu. tej firmy polecam też barbecue, 1000 wysp i majonezowy, mniam!

funky87, malenka17- dziękuję! staram się
rozumiem Vana , ze jadłospisem podzielisz się wieczorem ?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:19   #533
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Hejka

Można się przyłączyć? Co prawda kiedyś pisałam w tym wątku (chyba w poprzedniej części) ale poległam z kretesem Postanowiłam zaryzykować, bo jak mówi przysłowie - do trzech razy sztuka Najwyżej znowu się nie uda

Schudłam tyle, ile chciałam i teraz moim absolutnym priorytetem jest wymodelowanie sylwetki; czyli ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia. Pierwsze efekty są już widoczne

Niemniej jednak chciałabym się tu "spowiadać" To mi pomoże utrzymać apetyt na wodzy Chociaż i tak jem to, na co mam ochotę oczywiście z umiarem. Znam zasady żywienia, ale czasami wogóle się nimi nie przejmuję (tak jak dzisiaj).
A, i nie jem mięsa

Ale do rzeczy, oto moje U:

I. 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chlebka z wędzonym łososiem, sałatą i kawałkiem ogórka-węża; zielona herbata
II. 3 naleśniki z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym (babcia robi najpyszniejsze na świecie naleśniki; i gdyby żołądek nie zaczął polemizować, to zjadłabym jeszcze ze 2 )
III. makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowo-pomidorowo-jogutrowo-krewetkowym
IV. garść orzechów włoskich
V. będą 2 ciemne bułki ziarniste z modkiem; może kefir; zielona herbata (mam ochotę na miodek i cóż zrobić )

Tak to wygląda. Wiem, wiem, jest tu parę błędów, ale jakoś nie mam ochoty tym się przejmować. Po prostu mam dziś fantastyczny humor
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:05   #534
Trooskaffka
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R..

Śniadanie ok 10.00:

serek wiejski light z 2 lyzkami otrab, 3 lyzkami musli, lyzka slonecznika i 10 rodzynkami

II Śniadanie ok 12:
kromka chleba wieloziarnistego z plastrem wedliny, twarozkiem, platrem pomidora i jablko

Obiad ok 15:
50g makaronu "pelne ziarno" spaghetti z duszonymi 4 pieczarkami, mieskiem mielonym i pomidorem

Podwieczorek ok 17.30:
Serek homogenizowany naturalny z ok 20g pisatacji

Kolacje planuje zjesc ok 20:
pol puszki ok 65g tunczyka w oleju ( wiem ze powinien byc wsw ale niestety innego w domu nie mialam) z ogorkiem konserwowym, 2 lyzkami kukurydzy, jajkiem na twardo..

Prosze o ocene..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:15   #535
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie:
-zupka 'Gorący kubek' [wbrew pozorom ma tylko 95 kcal]
-2 kromki ciemnego pieczywa

Obiad:
-średnia wędzona makrela
-2 malutke ogórki kiszone

Przekąska:
-szklanka jogurtu naturalnego z 4 łyżkami płatków pszenno-żytnich 'Just fit'

Kolacja:
-jabłko

PS. Ja przepraszam,ale to była moja ocena tego co zjadła Pani malenka17. Mam prawo do wyrażania własnego zdania. A o dobrym odżywianiu czytam dostatecznie dużo. Pozdrawiam.

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-04 o 18:19
Stary 2009-02-04, 18:46   #536
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
R.

Śniadanie:
gorący kubek to sama chemia, zero wartości odzywczych. co z tego ze ma tylko 95 kcal? śniadanie to najważniejszy posiłek, ktory ma dać Ci energię na cały dzień ... a pieczywo takie suche ? nie, nie, nie... powinny być jezeli juz kanapki, z chudą wędliną, warzywami, do tego owoc / jogurt

gdzie II śniadanie ?

Obiad:
-średnia wędzona makrela gdzie węgle? fajnie ze jest ryba

Przekąska:
-szklanka jogurtu naturalnego z 4 łyżkami płatków pszenno-żytnich 'Just fit' ok, to moze być jako podwieczorek

Kolacja:
-jabłko owoce w pierwszej połowie dnia na R. co to w ogole za kolacja? to nie jest posiłek ! powinno być białko + warzywa (bo w Twoim jadłospisie tylko dwa ogórki ... ) a jezeli wczesniej niz 2h przed snem może być jakies pieczywo

PS. Ja przepraszam,ale to była moja ocena tego co zjadła Pani malenka17. Mam prawo do wyrażania własnego zdania. A o dobrym odżywianiu czytam dostatecznie dużo. Pozdrawiam.
hmmm dostatecznie dużo? tak naprawde są tu 2 góra trzy posiłki ... nei ma żadnegom porządnego 'na ciepło', brakuje warzyw, owoców w I połowie dnia. Kolacja do bani spowolnisz tylko metabolizm...

kalorii tez tu nie ma 'zbyt wiele', nie wiem nawet czy nie zalicza sie do 'głodówkowych' .. popracuj nad tym

pozdrawiam, poczytaj trochę R-owych jadłospisów...

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-02-04 o 18:48
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 19:53   #537
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Moje P:

Iśn- grahamka z masełkiem, serem szyneczką, sałatą, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbatka, jabłko

IIśn- a) bułka słodka z truskawkami i kruszonką, danmleko
b) kilka rogalików francuskich, 2 cukierasy

banan zmiksowany z jogurtem i orzechami-->dawno nie piłam

O- zupa ogórkowa z grzankami zabialana, zaprawiana mąką, mięsko z zupki, ziemniaczki polane masełkiem, panierowana pierś z kurczaka, znowu buraczkikompocik

cappuccino, 4 big pierniki, kawałek serniczka kupnego

P- 3 naleśniki: jeden z nutellą, dwa z budyniem i posypane kakao, kakao

kilka orzeszków w czek

K- omlet z 3 jaj, mąki, mleka i czegoś tam jeszcze z kiełbaską, pomidorem, serem i duuuuużą ilością ketchupu

teraz doszedł twaróg z kakao

Vana dziękuję za ocenkę, również proszę abyś wkleiła swój jadł bo zawsze są super pyszne

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 19:55   #538
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
R.

Śniadanie:

Obiad:
-średnia wędzona makrela

Przekąska:
-szklanka jogurtu naturalnego z 4 łyżkami płatków pszenno-żytnich 'Just fit'

Kolacja:
-jabłko

ale czy to nie jest trochę dziwne ,jeśli mówisz, że czytasz dużo o zdrowym odżyiwaniu a na śniadanie jesz chemię w postaci tejże zupy ? a do reszty to tak jak Mongan.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 20:06   #539
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Mongan75 - Głodówkowe? Z pewnością. Skłamałabym gdybym powiedziała,że przypadkiem jem tak mało (tzn.dla mnie to i tak bardzo dużo...). Ale nie wnikajmy.
'powinny być jezeli juz kanapki, z chudą wędliną, warzywami, do tego owoc / jogurt' ... Jeśli wcisnęłabym w siebie tyle jedzenia, prawdopodobnie do końca dnia już nic bym nie zjadła.

Gorzkakawa - Napisałam,że czytam, nie napisałam,że sie stosuje. Niestety nie zawsze sie stosuje. Poza tym nie ukrywam,że bardzo patrze na kalorie,a ta zupka to całkiem niewiele kalorii.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-04 o 20:14
Stary 2009-02-04, 20:16   #540
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
EEeee?

63-61-59-57-55-53-52-50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości