* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 20:05   #511
edytcia
Zakorzenienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

djamelka to jest coś takiego http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA280_.jpg

Standardowo w przepisach jest ilość na 12 muffinek. A foremki są na 6, 12, albo nawet na 24 muffiny.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 20:46   #512
monka23
Zakorzenienie

Edycia w tych jajkach sa te skladniki, ale wszystkich mi sie nie chcialo wypisywac ,plus majo, ale musztarde tez dodam Niechcialo mi sie poprostu wypisywac w tych potrawach wszystkich przepisow. Nie moglam znalesc tych sledzi kupilam z jakiegos majtasa czy cus beda dobre? czy lepiej kupic tamte Na ta galarete tez mam smaki , ale za duzo bedzie bo babcia robi

Kurczak w galarecie czosnkowo-koperkowej

Składniki:

Kurczak,
pęczek włoszczyzny,
kukurydza, groszek konserwowy, jajko (do przybrania),
opakowanie żelatyny,
główka czosnku,
dwa pęczki koperku,
pieprz ziarnisty,
2 kostki rosołku drobiowo-wołowego (ew. Vegeta lub sól).

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, podzielić na części. Włoszczyznę obrać, opłukać, włożyć do garnka. Dodać kurczaka, czosnek, pęczek koperku, pieprz, rosołek.
Zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż mięso z kurczaka będzie miękkie. Warzywa i mięso wyjąć. Marchewkę pokroić w plasterki. Mięso kurczaka rozdrobnić. Drugi pęczek koperku pokroić.
Rosół przecedzić przez gazę, dodać żelatynę (i przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka pokroić w plasterki.
Na spodzie miseczki ułożyć marchewkę, jajko, wsypać troszkę groszku i kukurydzy, ułożyć mięso, wsypać koperek i zalać wszystko galaretką.
Wstawić do lodówki

Jajka ze szczypiorkiem
Składniki:

8 jajek
1 jajko surowe
3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
4 łyżki śmietany
4 łyżki tartej bułki
1 łyżka masła
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo. Przekroić je na połówki ze skorupkami, wyjąć białka i żółtka i drobno posiekać. Dodać masło, surowe jajko, śmietanę, szczypiorek, przyprawy. Wymieszać. Skorupki jajek napełnić farszem, posypać bułką tartą. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu

Biała dama
Składniki:
2 serki homogenizowane
1/2 litra śmietany kremówki (30-35%)
3/4 szklanki cukru pudru
2 płaskie łyżki żelatyny
cukier waniliowy
puszka ananasów
rodzynki
torebka galaretki ananasowej

Sposób przyrządzenia:
Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej cukier puder, cukier waniliowy i serki. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, przestudzić, dodać do masy. Wsypać wcześniej namoczone w wodzie rodzynki i cząstki ananasa (4 plastry zostawić do dekoracji wierzchu). Tortownicę wyłożyć lekko nasączonymi mlekiem biszkoptami. Wylać na nie tężejącą masę. Na to dać galaretkę z pozostałymi plastrami ananasa i garstką rodzynek. Wstawić do lodówki.
to takie ala ciasto serinkowe na zimno bedzie dobre , tylko galaretki nie moglam znalesc o smaku ananasa, wiec kupilam truskawkowa haha ,

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

aaaa znalazlam fajny pomysl na jajka galaretkowe hehe , Trzeba wydmuchac jajo ze skorupki, standardowo jak sie wydmuszki robi. Potem zakleic jedna strone . I mamy np 3 kolory , 3 smaki. Wlewamy np troche jednego smaku galaretki do skorupki, potem dajemy do lodowki zeby stwardniala, potem wlewamy troche kolejnej galaretki , dajemy do lodowki zeby stwardniala i na koncu wypalniamy innym smakiem, Wsadzamy, ona sobie twardnieje . Jak juz jest gotowe na niedziele , w niedziele, dac je pod ciepla wode i delikatnie obrac I gotowe Delikatnie obrac Mamy galaretkowate jajka , musi to czadersko wygladac i smakowac . Jak bede miec czas i cierpliwosc to na bank zrobie I WAM pokaze fotki. Fajnie mozna ozdobic tym stol w jakis szklany koszyczek, mam taki , na bank odrazu zniknie ze stolu
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 20:53   #513
edytcia
Zakorzenienie

monka matiasy też mogą być, ja kupuję a'la wiejskie, bo lubię marynowane śledzie, a nie solone.
Acha i ja mieszam majonez i jogurt naturalny pół na pół i doprawiam solą i pieprzem.
A z tymi jajkami to trochę papraczki, galaretę zapisuję, będzie na kiedyś.

A do tego serniczka to kup może lepiej galaretkę cytrynową, smaku czuć aż tak nie będzie, a chyba o kolor chodzi - żółty.
Stary 2009-04-07, 21:13   #514
monka23
Zakorzenienie

Edycia tez mieszam niektore klimaciki majo z jogurtem to zalezy, do czego ma byc. To sie wydaje ze tyle babraniny, raz dwa mieszasz, nabijasz optaczasz i smazysz na wiekszej patelni , to sie szybko smazy. Mialam wlasie kupic ta cytrynowa, ale pomyslalam ze truskawka tez bedzie git, a tak sobie mysle ze chyba zurawinowa wzielam ehhh juz nie pamietam, cos dokupie na bank Ja tam sledzie lubie i takie i takie , z reszta to sie za bardzo nie znam na nich hehe i na smietanie, az babke pytalam ktora to kremowka siara jak nic.
Stary 2009-04-07, 21:24   #515
edytcia
Zakorzenienie

monka nie gadaj. A wcześniej to jeszcze "tylko" ugotować te jajca i poprzekarajać i uważać na te skorupki przy wybieraniu.
Ale sam pomysł ze skorupkami to dobry, ale wyłącznie na sałatkę może, albo coś

No wiesz żurawina to prawie jak ananas

Doridee co tam u Was???
Stary 2009-04-07, 21:30   #516
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Mam przedokresowy dół - jak co miesiąc Nic mi się nie chce, chodzę zła i zmęczona, bleee. Nienawidzę tak sie czuć. Jak mi przejdzie to się odezwę

Piszcie przepisy, pewnie też cos wykorzystam. Nie mam jeszcze nic sprecyzowanego
Stary 2009-04-07, 21:38   #517
edytcia
Zakorzenienie

Doridee ja też jestem przed i w środę odklejam plaster, więc wspaniałomyślnie w same święta dostanę okres

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 22:54   #518
monka23
Zakorzenienie

Edycia hehe nie smiej sie , i cicho tam, zobaczymy co wyjdzie, wiesz tragedi nie ma bo jak bede robic te galaretki w jajkach to wykorzystam , a polowac dalej bede na ananasowa. A co to za problem ugotowac wsadze 40 jajek i sie ugotuje za ten czas pokroje pomieszam i raz dwa wszyscho bedzie zrobione Skorupki troche sie krusza ale w tym miejscu gdzie kroisz, albo i nie. Wiesz potem jak masz juz te jajka posmazone to je wyjadasz z tej polowki albo lyzka wygrzebujesz, takze ja klopotu w tym nie widze Ale nie wiem o co ci chodzi ze skorupkami i salatka? ze co nieskumalam, oj cos tu walujesz

Doridee ehhh ta ciotka , trzymaj sie , wiemy jaki to zwal przejdzie ci, a jak ci przejdzie to wpadaj odrazu i pisz co i jak.

Zanci nie ma, chyba remont, Gosia klopoty zdrowotne, Sniezynka sie szlaja na autostradzie Opole - Wrocek chyba jakos ostatnie dni am tego kursu. Amelka stara dupa to sie jej kompa nawet niechce zapodawac, Monika w portki sika Justyna pewnie za dobrym klejem lata zeby jej sie obcasy trzymaly buta, dlatego nie zaglada, EEE Magdy dawno nie bylo za ciuszkami pewnie lata dla dzidzi, Gosiula szlaja sie gdzies po Legionowie hmmm Legion. Reszte wywialo tylko ja weteranka ciekawe jak dlugo tak pofruwam.
Wyzej wymieniona wyliczanka nie miala na celu ... tylko byla po to .... zeby.... i wlasnie..... dlatego. Korpka
Stary 2009-04-08, 07:03   #519
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Witam!
Monka dawno mnie nie było? byłam czytałam tylko byłam na zwolnieniu a w domu dalej nie mogę pisac na forum, po świętach TŻ musi mi postawic system, może to coś pomoże

Byłam na zwolnieniu bo mnie dopadły korzonki - ból taki że ku... aby kląć, tym bardziej że w tym stanie nie moge nic wziąść, to się muszę ku... męczyć, przez kilka dni nawet nie mogłam swobodnie pójść do łazienki ale z maluszkiem jest OK, tylko przypisał mi gin luteinę trochę mnie to przeraziło, ale koleżanka mnie pocieszyła, ze w tym wieku to standart, na usg mam pod koniec kwietnia, ale i tak to zawcześnie aby się dowiedzieć co to za maluch
Teksty dzieciaczków sa w dechę
moja Iza ostatnio ma manię mówienia "mamo wiesz ..." "ale wiesz..." prawie każde zdanie tak zaczyna
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 07:51   #520
djamelka
Rozeznanie

Magada ojoj korzonki w twoim stanieokropna sprawa ,tym bardziej ze nic nie mozesz wziasc.Ja czesto tak mnialam jak bylam z Kevinem w ciazy,a teraz odpukac spokoj!Uwazaj laska na siebie.
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:46   #521
monka23
Zakorzenienie

Magda uuu ale kwas , oszczedzaj sie, zebys sie w pol nie poskladala i kontuzji sie nie nabawila, coraz wiekszy balast z przodu ci rosnie. Ja mam bule krzyza jak za dlugo lerze na brzuchu, nie moge wstac, nazwala bym to bardziej lerzonki , wstaje z wyra ja polamana

Moj maly mial owsiki cos mu wczoraj w kupie powylazilo, nie bylam pewna co to. Ehh nawet nie wiedzialam , ze ma , po dupie sie nie drapal. Bede go chyba co pol roku profilaktycznie odrobaczac na wlasna reke, bo nie wiadomo kiedy , gdzie mozna zalapac. Powiedziala bym kuzynce zeby swoich chlopakow odrobaczyla , ale jeszcze sie obrazi . Musze jeszcze popytac co i jak z tym odrobaczaniem i czy nie bedzie miec jakiegos negatywnego wplywu na organizm, ale chyba nie, wiekcej szkoda pasozyty moga wywolac , tak mi sie wydaje. Coraz bardziej sie zastanawiam nad przedszkolem, co mi z tego ze ja bede dbac az za bardzo nad higiena i odrobaczaniem jego jak mi z przedszkoal bedzie przynosil , rowne paskodztwa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 11:14   #522
edytcia
Zakorzenienie

monka bo gdzieś kiedyś widziałam w wielkanocnych przepisach, jak było pokazane, że do skorupek można sałatkę nakłaść - tak dla ozdoby
Cytat:
Korpka

40 jaj - o masakra. Ja tam nie przepadam, za zimnymi jajami na twardo, w ogóle nie przepadam, nie to co mój tż.

Magda trzymaj się i współczuję, że Cię dopadło

A teraz HIT!

Zosia została przyjęta do przedszkola!!!

Cieszę się i wiecie mam stresa, ale myślę że to normalne.
Stary 2009-04-08, 13:20   #523
monka23
Zakorzenienie

Edycia juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuu super , problem z glowy, opisz przedszkole, daleko? od ktorej do ktorej? Miala byc kropka Tak naliczylam , wiesz jedne do salatek, do sledzi, salatki itd i sie nazbieralo. Bede musiala skolowac wydmuszki, ale nie wiem gdzie ciasta nie robie zeby swierze jajko uzywac, zaadam do sasiadki i po rodzince bo ciekawa jestem tych galaretkowych jajek Szkoda ze nie ma takich pojemnikow ala jajka , ktore sie zamyka tak jak jajko niespodzianka i og gory dziurka , zeby wlewac ta galaretke.

Moj rastaman spi ide zupe gotowac
Stary 2009-04-08, 17:31   #524
edytcia
Zakorzenienie

monka przedszkole jest 500metrów od domu Teraz jest ostatni (chyba) rok w tym miejscu, potem przeniosą je do budynku naszej szkoły i wtedy to będzie jakieś1,5km, więc też blisko.
Jest jedna grupa - 23 dzieci - 10 z rocznika 2006 i 13 z rocznika 2005, więc super, bo nie ma "starszaków".
Muszę obadać jeszcze wszystkich kto to będzie chodził.
W podaniu wpisywałam, że od 7mej do 15tej

Aha wiecie co byłam do południa u mojej babci, bo chciała, żebym jej firankę powiesiła i pomogła przy babkach. I wszystko fajnie, tylko że ona babki uciera ręcznie, nie mogłam jej przegadać, że mikserem przecież jest też ok, no i musiałam ręcznie i mam teraz piękne trzy bąble na dłoniach.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-04-08 o 17:34
Stary 2009-04-08, 20:20   #525
parapet
Zadomowienie

Gratulacje dla Zosi nie martw się, bo nic to nie da, wszystko się okaże, jak już Zosia do przedszkola trafi.

Ale szalejecie ze świętami. Ja do rodziców jadę, mama się buja Żartuje, w sobotę też mnie trochę roboty czeka. Brat już na babkę piaskową się ślini.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 21:05   #526
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia suuuuper!!! Jestem pewna, ze Zosia szybko sie zaaklimatyzuje i nie będzie żadnego problemu. Jedyne co może Cie martwic to choroby i robale (tego sie chyba nie przeskoczy )

A do mnie dzis ciotka przyjechała i od razu samopoczucie lepsze
Te faszerowane jajka w skorupkach robiła moja siostra 2 lata temu - tyle że ona dawała jeszcze pieczarki, były świetne Te galaretki też zawsze robi Wykorzystuje skorupki z jajek do ciasta. Też smaczne tylko sporo z nimi roboty. Ja na pewno zrobie te faszerowne

Aluśka w przedszkolu już coraz lepiej, ale zniknąć jej z oczu nadal nie mogę No ale chociaż bawi się z dziećmi i nie ryczy bez przerwy

Wczoraj zobaczyła na parkingu kabriolet i ciagle przeżywa, ze samochodzik się połamał, nie ma dachu Dzwoni dzis do dziadka i mówi żeby przyjechał naprawic połamany samochodzik, a taka jest przejęta.. Wkręciła się na maksa

Monka robiłaś badanie krwi??? Jestem ciekawa czy będzie wzrost kwasochłonnych

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-04-08 o 21:06
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 21:11   #527
edytcia
Zakorzenienie

parapet dziękujemy.

Doridee fajnie, że już lepsze samopoczucie u Ciebie
Ja to obawiam się swojego zachowana, tak jak to opisywała swego czasu Śnieżynka że ciężko dziecko zostawić i uwierzyć że wszystko będzie ok. Super jest to że przedszkole jest blisko i że tuż obok przedszkola pracuje Grzesiek
Ale też w końcu się przełamie i nauczy przedszkola.

A powiedzcie mi te wydmuszki na galaretkowe jajka to sparzyć trzeba? czy jak, bo przecież to z surowego jaja Głupie pytanie.
Stary 2009-04-08, 21:16   #528
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Edycia no musisz zaufać przedszkolankom. Na pewno nie zaopiekują sie tak jak Ty, bo nawet fizycznie nie dadzą rady Ale dzieciaczki też będą o wiele bardziej samodzielne
A te wydmuszki trzeba sparzyć
Stary 2009-04-08, 21:28   #529
edytcia
Zakorzenienie

Doridee tu nie chodzi o brak zaufania, tylko o to, że to moje małe dziecko JUŻ idzie SAMO do pierwszej placówki edukować się
To tak jak została kiedyś u mojej sąsiadki na 5 godzin, to jak wychodziłam, to myślałam, że się rozbeczę przy Zosi, ale jak wróciłam, to Zośka zadowolona opowiadała co robiła przez ten czas
Stary 2009-04-08, 21:49   #530
monka23
Zakorzenienie

Doridee aaaaa kurka ta ciocia a ja juz mialam pisac ze git ze ktos wpadl i bedziesz miala klimat z kims . I jak te jajka fajnie wygladaja? kurka ja nie bede miala wydmuszek od jutra chyba trzaskam jajka przez caly dzien , kilka rano, na obiad i wieczor. Jutro bujam te badanie zrobi mam nadzieje ze mi zrobi kupe jeszcze na te lamblie do 10 mamy czas Ciekawe jaka bedzie sytuacja we wrzesniu czy dalej bedzie plakac czy jakos sie przystosuje. Z autem pojechala po calosci hehe fajna wkretrka Jak myslisz jak od jutra bede kombinowac te wydmuszki to na sobote niedziele beda git? do lodowki je dam.

Edycia tak tak sparzyc trzeba standardzik Ja tam mialam z malym jak go zostawialam pod opieka, ze bedzie plakal albo cus, a gdzieeee tam, szalal i do domu niechcial wracac, taki maly cyganek wszedzie pojdzie

Justyna aaa no babka piaskowa jest pyszka kiedys robilam, ale juz przepisu nie pamietam , gdzies jest

28 sciagam klaki juz nie zakladam , mam narazie dosc suszenia ich hehe za duzo ich , scinam sie , albo raczej fryza zrobie standardowegobo juz mi moje podrosly
Stary 2009-04-08, 22:02   #531
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

O matkoczyste swiateczne szalenstwo-a raczej przedswiateczneja mam juz plany na menu-jutrzejszy dzien przeznaczylam sobie na zakupymusze pokupowac potrezbne rzeczy i prezenty dzieciom-chociaz zero pomyslowa wy juz macie cos maluszkom kupione?

U nas dzis grzalo-jak od kilu dni zresztanawet sie opalilam,mam nadzieje ze slonce nie zaszkodzi na moja cere bo wciaz urzywam acnedermunarazi e plam nie mamzobaczymy...

Dzieci od kilku dni od rana do wieczora biegaja po podworku,nie moga sie nacieszyc zabawami na swiezym powietrzu

Edytcia super ze zoska pojdzie do przedszkolanapewno szybko zlapie kontakt z rowiesnikami-zobaczysz

Doridee a ode mnie ciotka odjedzie jutrojuz sie doczekac nie moge

Wyobrazcie sobie ze od wczoraj od 18 nie mielismy wody do dzis do 14masakra,zero wody,musielismy jechac kupic w baniaczkach bo inaczej byloby ciezkobosze my bysmy nie przezyli w dzisiejszych czasach bez wody i elektrycznosci

monka gdzie ja sikam??????????????
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 22:23   #532
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka nie wiem jak długo taka galaretka zachowuje świeżość Zapytam jutro siostry kiedy ona zawsze robiła, ale chyba w sobotę..

Wybywacie gdzieś na święta?? My zostajemy w domku, przyjedzie Andrzeja ojciec, ala będzie zachwycona bo uwielbia dziadka Babcia jak zwykle nie ma po drodze, Ala jak widzi ją na zdjęciu to pyta: "Kto to???" A ja jej nie tłumaczę Kit z nią, ale fakt że męczy mnie to trochę.

Monika my na zajączka nie kupujemy nic specjalnego. Pewnie jakieś czekoladowe zające itp.
Stary 2009-04-08, 23:18   #533
monka23
Zakorzenienie

Monika a czemu nie mieliscie wody? cos robili chyba? albo za duzo nasikalas i sie zmieszała z woda pitna , wiec musieli troche przefiltrowac , a jak filtrowali to zabraklo pradu, ojjj Monika osz ty no no. Wiesz co masz fajne ze mozesz sobie w domu robic a ci dzieciaki malej popilnujaMieszk acie w domku jednorodzinnym z rodzicami, a macie jakis sasidów? blisko daleko?

Doridee chodzi mi o skorupki a nie galaretke, galaretke zaczne w sobote i w niedziele wyjme ze skorupek, ale czy te skorupki jak zaczne jutro zbierac nie skapsztolą sie czy cus Ja ciast nie strugam , wiec jakos musze skombinowac te skorupki, a w jeden dzien nie zjem z 30 jajek bo mi jeszcze pisior urosnie i dwa jajka do pary .

Nie wiem czy cos wiekszego kupie malemu , napewno bedzie cos w stylu Doridee, ale jak cos spontanicznie( cokolwiek to znaczy haha ) zobacze to kupie. Zesaw 3 garnków i patelnie z lychami hehe . Kupilam mu maly koszyczek i zapelnie czekoladowymi jajkami, polecam MILKE W fioletowym sreberku Noooo pycha , dobre hehe Sa pakowane po 4 sztuki, jakies jajka kinder bo lubimy i kroliczka czy baranka .Wezmie ten koszyk to swiecenia , ja swoj .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-04-08 o 23:23
Stary 2009-04-09, 09:31   #534
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Na stole święcone, a obok baranek,
koszyczek pełny barwnych pisanek
i tak znamienne w polskim krajobrazie
w bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
Zielony barwinek, fiołki i żonkile
- Barwami stroją uroczyste chwile.

W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
gdy wielkanocne na stole śniadanie.
Wesołych Świąt
Wam Wszystkim i Waszym Rodzinom
życzę z moja Rodzinką

(\(\
(=':')
(..(")(")
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 10:03   #535
monka23
Zakorzenienie

Magda ale czaderski kroliczek, wykorzystałam sobie w opisie gg haha
Stary 2009-04-09, 14:34   #536
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Doridee a co z ta babacia???Zle relacje czy raczej ich brak?

Monka ty piczkonasikalam taaaanie bylo wody bo jakis palant w hydrant przydzwonili rura pekla i musieli kopac,szykowac i tyle

My mieszkamy z tzta rodzicami w domku jednorodzinnym ale kazdy jak juz wiecie ma swoje mieszkankotakze niby razem ale osobnotescie nam to zapisali wiec formalnie budynek nalezy do nas ale tescie maja dozywotnio sobie zapisane swoj"koniec"domkusa siadow mamay,mamy,niektorzy to tacy ze klekajcie narodyale da sie wytrzymacmieszkaja blisko -przez plota nastepni za nimi itd.

Ja mam dzieciom kupione slodyczewiec prezent z glowy,kupie im jeszcze pistolety na wode,widzialam takie super wielki na lany poniedzialaekbeda ieli radoche-oby tylko cieplo bylo

My w swieta zostajemy w domkuale jest u nas zjazd rodzinny wiec bedzie wesolo
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 16:49   #537
monka23
Zakorzenienie

Monika hehe zartowalam nie masz takiej mocy zeby tak nasikac . Ja wlasnie malemu kupilam taki pistolet na wode hehe jest polaczony wezem z dwoma zbiornikami na plecach , bajera haha juz mu dalam , smiesznie wyglada, ludzie na parkingu sie tylko pytali gdzie to kupilismy . Zywa reklama .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 07:53   #538
monka23
Zakorzenienie

sie ma

Mialam jajka robic nam na sniadanie , robie wydmuszki i myslalam ze belta puszcze, jajka tak smierdziały , jedno z czyms czarnym , lały sie bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . Mialam juz do sklepu jechac ze takie jajka kupuja, ale sprawdzam reszte i trzymaja sie kupy, glutowate nie smierdza, czyli dobre . Chyba jakies skapciale tamte byly. Nie zwracam, ale mam dygawe troche. Dzwonilam do mamy mowi ze jak normalne to mozna jesc. Tylko ze ja czuje dalej ten smak i bierze mnie obrzydenie na jajka.bleeeeeeee , az mnie ciary łapia
Stary 2009-04-10, 09:26   #539
djamelka
Rozeznanie

Ale tu cisza
Edycia ja wlasnie robie twoje muffinki-mam nadzieje ze wyjda,bo do ciast i ciasteczek to raczej nie jestem stworzona
Robie tez mazurka z krowka i jeszcze cos wymysle.
A glowne danie u nas jest zapiekanka z wedlin,jajami i chrzanem-PYCHOTA!!!!!!Jest to danie ze wschodu,ale moi dziadkowie pochodzili z tamtad i tak nam zostalo
Skrajam roznego rodzaju wedliny(szynke,kielbasy swojskie czy jakie tak,boczek obowiazkowy)daje do jakiegos garnczka ,smaze to i dodaje troche masla zeby sie nie kleilo.Potem trem do tego chrzan w lasce i jaja gotowane w cwiartki podsmazam razem z 5-10min i gotowe.

Do tego zrobie chyba te jaja od Monki ze szczypiorkiem i bulka jakies z dwie salatki i swieta gotowe
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 13:24   #540
parapet
Zadomowienie

Dziewczyny, zaglądam na chwilę, bo za dwie godzinki jadę do rodziców, a tam nie ma internetu. Macie już szał świąteczny, a ja w szał dopiero jadę.

Życzę Wam wszystkim rodzinnych i spokojnych świąt, w ciszy i miłej atmosferze z wizytami tylko zaproszonych i chcianych gości
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości