Technik farmacji -warto? - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 22:06   #511
meggara
Wtajemniczenie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez PP1820 Pokaż wiadomość
Cześć. Ja też planuję zacząć farmację ale na Akademii Zdrowia w Rzeszowie przeczytałam wszystko od początku i wydaje mi się, że jestem już nieźle doinformowana i macie racje, nie wolno się poddawać tylko spróbować i najwyżej po pierwszym semestrze zrezygnować jakby coś się działo nie tak a nie wcześniej. No więc napewno wezmę sobie to wszystko co tu pisałyście do serca bo to co tu znalazłam jest niezwykle potrzebne, choćby dla świętego spokoju :P tak więc jutro jadę po podanie, potem złoże papiery i siur może jakoś pójdzie. Trzymajcie kciuki
ciesze sie ogromnie, ze nasze posty tutaj kogos zachecily

Cytat:
Napisane przez ewusia1 Pokaż wiadomość
dziękuję wam kochane za wsparcie.a za ciebie megarra trzymam kciuki bo z tego co mi się wydaje niedługo zdajesz egzamin?ps jak tu się wstawia emotki bo jestem nowa na tym forum.
odpowiadając na post (klikajac pod postem w ikonke- sa takie trzy w prawym dolnim roku kazdego postu) w edytorze jest lista ikonek

I dziewuchy moje! Ja tez z przypadku wyladowalam na tym kierunku. Z zawodu jestem kosmetyczką dopiero po pierwszym toku technika uslug kosmetycznych zorientowalam sie, ze to jednak nie jest to co chce robic w zyciu i jak dla mnie to za malo. Potrzeba bylo mi czegos wiecej i znajomy rzucil "to idz na farmaceutke". No i poszlam nie bardzo wierzac w to, ze uda mi sie połączyc dwa kierunki. Rok temu zdalam egzamin na kosmetyczke, w tym zdam na farmaceutke
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:13   #512
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

A tak na marginesie... to po co ten wf? Ehhh znów trzebabędzie bawić się w przebieranie strojów i cikanie po hali? :P E tam, zresztą czemu ja o tym mówię, dopiero jadę złożyć papiery, jeszze nie wiem czy są miejsca a już się podniecam to źle wróży...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
27.08.11.
PP1820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:27   #513
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
A tak na marginesie... to po co ten wf? Ehhh znów trzebabędzie bawić się w przebieranie strojów i cikanie po hali? :P E tam, zresztą czemu ja o tym mówię, dopiero jadę złożyć papiery, jeszze nie wiem czy są miejsca a już się podniecam to źle wróży...
Paula to juz od Ciebie bedzie zalezec czy chcesz cwiczyc, mozesz wziasc zwolnienie od lekarza i po klopocie
Stary 2010-06-18, 11:52   #514
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w ramach wf przynosi sie karnet z ObojętnieCzego (czasem kartenu sie nawet nie przynosilo a wf i tak byl wpisany )
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-06-18, 12:38   #515
martaj145
Zadomowienie

witam
dopiero wczoraj znalazłam wątek o farmacji poczytałam i pomyślałam, że się odezwe, bo tez studiuje farmacje właśnie zaliczyłam I rok z czego bardzo się cieszę, bo jeszcze w ostatnich dniach miłam poprawkę z TPLu, ale ostatecznie jest 3 więc jest bardzo dobrze od września praktyki już się doczekac nie mogę
Famracja to mój wymarzony kierunek więc bardzo się cieszyłam, gdy się dostałam (miałam rozmowę kwalifikacyją) chętnych było ponad 60 osob dostały się 32 osoby u nas
widzę, że meggara już kończy trzymam kciuki za egzamin i później prosimy o jakieś relacje jak było
Mam nadzieję, że pozwolicie mi wciągnąc się w rozmowę

jeśli chodzi o wf to u nas można zanieźc zwolnienie, ja miałam przez 3 miesiące ze względu na skręconą kostkę, ale było kilka osob, ktore miały na cały rok, ale ja lubię chodzić na wf, bo mamy siłownie poza tym babeczka zabardzo nas nie męczy

Edytowane przez martaj145
Czas edycji: 2010-06-18 o 12:41
martaj145 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:30   #516
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
ciesze sie ogromnie, ze nasze posty tutaj kogos zachecily

odpowiadając na post (klikajac pod postem w ikonke- sa takie trzy w prawym dolnim roku kazdego postu) w edytorze jest lista ikonek

I dziewuchy moje! Ja tez z przypadku wyladowalam na tym kierunku. Z zawodu jestem kosmetyczką dopiero po pierwszym toku technika uslug kosmetycznych zorientowalam sie, ze to jednak nie jest to co chce robic w zyciu i jak dla mnie to za malo. Potrzeba bylo mi czegos wiecej i znajomy rzucil "to idz na farmaceutke". No i poszlam nie bardzo wierzac w to, ze uda mi sie połączyc dwa kierunki. Rok temu zdalam egzamin na kosmetyczke, w tym zdam na farmaceutke
Mam do ciebie pytanie- czy egzamin na kosmetyczkę był trudny? Bo ja właśnie zdaję teraz w poniedziałek i jestem przerażona. Najbardiej boję się tyzch składników aktywnych w kosmetykach.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:42   #517
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Witam ponownie właśnie jestem po składaniu papierów i dostałam się na tą moją farmację już 50% sukcesu za mną xD bo to drugie 50% to będzie przetrwanie :P muszę jeszcze tylko pójść do lekarza po zaświadczenie o braku przeciwwskazań i donieść zdjęcia, które dziś po drodze zgubiłam :P Tak więc teraz już "tylko" zostaje mi walczyć by dotrwać do drugiego roku :P Ale dużo zrobiło to, że dopiero zaczynają nabór więc jeszcze nie było problemu z miejscami A co do rozmowy kwalifikacyjnej to pytałam i u Nas jej nie ma dzięki Bogu Muszę tylko wybrać w której chcę być grupie ( czy chcę chodzić od rana czy od południa) i właśnie nie wiem ale nad tym idzie się zastanowić. Tak więc... JUHUUU!!!!!
27.08.11.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 16:05   #518
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:
Witam ponownie właśnie jestem po składaniu papierów i dostałam się na tą moją farmację już 50% sukcesu za mną xD bo to drugie 50% to będzie przetrwanie :P muszę jeszcze tylko pójść do lekarza po zaświadczenie o braku przeciwwskazań i donieść zdjęcia, które dziś po drodze zgubiłam :P Tak więc teraz już "tylko" zostaje mi walczyć by dotrwać do drugiego roku :P Ale dużo zrobiło to, że dopiero zaczynają nabór więc jeszcze nie było problemu z miejscami A co do rozmowy kwalifikacyjnej to pytałam i u Nas jej nie ma dzięki Bogu Muszę tylko wybrać w której chcę być grupie ( czy chcę chodzić od rana czy od południa) i właśnie nie wiem ale nad tym idzie się zastanowić. Tak więc... JUHUUU!!!!!
gratuluję!!ja także się zastanawiam nad Akademią Zdrowia tylko w Warszawie bo Ty do Rzeszowa złożyłaś papiery??
ewusia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 17:15   #519
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Tak tak do Rzeszowa strasznie fajni są tam ludzie, zwłaszcza w sekretariacie mam nadzieje, że z resztą będzie podobnie No to składaj składaj papiery ewusia o ile Cię to pociąga to nad czym się zastanawiać?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

A i jeszcze jedno... czy to normalne, że nic z tego nie wiem?
Rp.
Codeini phosphatis 0,03
Metamizoli natrici 0,01
Acidi acetylsalicilici 0,1
M.f. pulvis
D.t.d No 20
S: 3x dziennie 1 proszek

Tego dopiero będę się uczyć czy już powinnam co nie co kumać ze średniej szkoły?
27.08.11.
Stary 2010-06-18, 17:18   #520
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak do Rzeszowa strasznie fajni są tam ludzie, zwłaszcza w sekretariacie mam nadzieje, że z resztą będzie podobnie No to składaj składaj papiery ewusia o ile Cię to pociąga to nad czym się zastanawiać?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Rp.
Codeini phosphatis 0,03
Metamizoli natrici 0,01
M.f. pulvis
D.t.d No 20

Tego dopiero będę się uczyć czy już powinnam co nie co kumać ze średniej szkoły?
Normalne Chociażby podkreślone skróty,ja miałam ich wykaz i zaliczenie dopiero w drugim semestrze.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:28   #521
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:

Rp.
Codeini phosphatis 0,03
Metamizoli natrici 0,01
M.f. pulvis
D.t.d No 20

Bo się zastanawiam gdzie ,w jakiej szkole robić tego technika w Warszawie.Jest kilka szkół.A dla mnie kryterium wyboru jak na razie jest miesięczny koszt.Bo niestety na dzienne,bezpłatne jestem już za stara.Myślę o Awangardzie,PPSF(Prywatne Policealne Studium Farmaceutyczne) lub właśnie Akademii Zdrowia.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

Rp.
Codeini phosphatis 0,03
Metamizoli natrici 0,01
M.f. pulvis
D.t.d No 20

a ile Ty będziesz płaciła za swoją szkółkę w Rzeszowie?i tak po prostu zaniosłaś papiery,wypełniłaś formularz i już jesteś przyjęta?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 18:42   #522
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Pierwszą wpłatę mam we wrześniu - 170zł, potem już co miesiąc płacę 240 albo 220zł. A z tym przyjęciem to było tak, że decyduje kolejność zgłoszeń przynajmniej na razie, ja pewnie byłam jedną z pierwszych osób które się zapisały więc poszło gładko bo nabór dopiero się zaczyna, pewnie większość będzie składała papiery po 30 czerwca jak będą wyniki matur i wtedy zapewne będzie wielkie bum na policealne i w sumie specjalnie zaniosłam papiery wcześniej bo chciałam uniknąć bitwy o miejsce Też myślałam o innych szkołach z tym kierunkiem, ale powiem Ci szczerze że aż tak strasznie się od siebie one nie różnią, fakt, jedna uczy lepiej druga gorzej, ale jednak zdecydowałam się na AZ bo jest w samym centrum Rzeszowa a blisko dość od Dworca Głównego i z tego co wiem to ma dobrą opinię więc już nie zdziwiałam tylko zaniosłam papiery właśnie tu
27.08.11.
Stary 2010-06-18, 19:50   #523
meggara
Wtajemniczenie

martaj145 dziekuje za kciuki
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Mam do ciebie pytanie- czy egzamin na kosmetyczkę był trudny? Bo ja właśnie zdaję teraz w poniedziałek i jestem przerażona. Najbardiej boję się tyzch składników aktywnych w kosmetykach.
Nie byl trudny. na projekcie mialam oczyszczanie. Co w tym roku bedzie - nie znam wróżb O skladniki aktywne sie nie martw. Zapamietaj sobie kilka najpopularniejszych i wystarczy Tylko spokoj, glebokie oddechy i do przodu! I nie spiesz sie... masz 4h a i tak napiszesz w max 2,15

Cytat:
Rp.
Codeini phosphatis 0,03
Metamizoli natrici 0,01
M.f. pulvis
D.t.d No 20
Bez paniki proszki bedziesz miala przypuszczalnie na 3cim semestrze a ogolny zapis poznasz na pierwszym roku a zakumasz go porzadnie dopiero na drugim roku. Wszystko wymaga czasu i nikt na poczatku nie bedzie od Ciebie wymagal cudów

Swoja droga recepta bardzo przyjemna

EDIT: ja placilam 250zl/mies
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-06-18, 21:41   #524
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Widzę, że jestem kolejną myślacą nad tech. farm.
Ja już o tym myślę prawie 2 lata Ostatni rok miałam wstrzymany ze względu na ciążę, teraz za to mam miesięcznego bobaska

Myślicie, że zajęcia popoludniowe 3 razy w tyg + sob , są do pogodzenia z maleństwem? Oczywiście godzinny dojazd do szkoły

Dziewczyny z Warszawy, jakie wybrałycie szkoły?

Powodzenia na egz. zawodowych (ja już mam jeddn takowy za sobą tech. ekon. )

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:59   #525
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dziewczyny! Egzamin już w poniedziałek!Życzę wszystkim pomyślnych wyników (sobie także )!

Pp1820 - spokojnie, wszystkiego się nauczysz!
Ta recepta to proszki do wykonania, sztuk 20 Aż nie chce mi się wierzyć,że taka łatwizna była na egzaminie! też taką poproszę!

życiowy parkiet bywa śliski

Edytowane przez nefre
Czas edycji: 2010-06-18 o 22:01
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:42   #526
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Ja też Wam życzę powodzenia na egzaminie obym i ja dotrwała do tego momentu
Dzięki nefre, to co napisałaś nawet mnie uspokoiło
Czyli Wy też nie miałyście większego pojęcia o tej recepcie jak szłyście na farmację?
I jeszcze jedno pytanie Takie coś, co tu wkleję na którym jest roku? Pewnie na pierwszym?

WYKAZ LEKÓW, KTÓRYCH WYDALANIE JEST UZALEŻNIONE GŁÓWNIE OD CZYNNOŚCI NEREK
5-fiuorocytozyna
Acyklovir
Amikacyna
Cefalorydyna
Cefazolina
Colistin
Doksycyklina
Gentamycyna Kanamycyna
N-acetylprokainamid
Sisomycyna
Streptomycyna
Tobramycyna
Wankomycyna
Węglan litu

WYKAZ LEKÓW, KTÓRYCH WYDALANIE PRZEBIEGA GŁÓWNIE DROGĄ ŻÓŁCIOWĄ LUB INNYMI DROGAMI NIENERKOWYMI
5-fluorouracyl
Acetaminofen
Adriamycyna
Arabinozyd cytozyny
Azatiopryna
Chinidyna
Chloramfenikol
Chlordiazepoksyd
Cyklofosfamid
Cyklosporyna
Diazepam
Digitoksyna
Fenotiazyny
Fenytoina
Flurazepam
Heparyna
Hydralazyna
Izoniazyd
Klindamycyna
Klonidyna
Kodeina Levo-dopa
Minoksydil
Morfina
Nalokson
Nitroprusydek sodu
Pentazocyna
Pentobarbital
Peptydyna (Dolargan)
Prazosin
Propoksyfen
Propranolol
przeciwdepresyjne
Rezerpina
Rifampicyna
Sekobarbital
Steroidy (wszystkie)
Teofilina
Trójpierścieniowe leki przeciwdepresyjne
Warfaryna
Winkrystyna

WYKAZ LEKÓW, KTÓRYCH WYDALANIE PRZEBIEGA ZARÓWNO DROGĄ NERKOWĄ, JAK I NIENERKOWĄ
Allopurinol
Ampicylina
Bretylium
Cefalotin
Diazoksyd
Digoksyna
Dikloksacylina
Etambutol
Fenobarbital
Guanetydyna
Kaptopryl Karbenicylina
Kloksacylina
Linkomycyna
Metotreksat
Metycylina
Metyldopa
Nafcylina
Oksacyllina
Penicylina G
Prokainamid

?? Czy nauka tego to podstawa na farmacji bez względu na to, w jakiej szkole jej się uczymy? Jak tak to już zaczęłabym się tego uczyć
27.08.11.
Stary 2010-06-19, 12:11   #527
martaj145
Zadomowienie

PP1820 hehe spokojnie ja większość tego miałam juz na I roku to się powoli na farmakologi omawia każde więc nie ma co uczyć się wcześniej, bo po co
a o tej recepcie też nie miałam bladego pojęcia o co chodzi, z czasem wszystkiego się uczy poza tym ja też jeszcze dużo o samych receptach nie wiem, mam nadzieję, że na II roku już wszystko będzie pięknie jasne, bo teraz też jeszcze mam takie zarysy i nie wszystko wiem
Stary 2010-06-19, 12:53   #528
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Martaj dzięki za odpowiedź. Mnie jeszcze interesuje, jak to jest na zajęciach tak dokładnie czy trzeba mieć jakieś zeszyty, czy coś dyktują czy raczej trzeba tylko na sobie polegać i wszystko notować?
27.08.11.
Stary 2010-06-19, 13:07   #529
aako
Zakorzenienie

z doświadczenia mojej mamy nie polecam technika farmacji
Jak juz to studia. Technik to mega ciezka praca za psie pieniądze.

aako jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 13:10   #530
martaj145
Zadomowienie

tzn u mnie jest tak, że na każde zajęcia potrzebne są zeszyty, żeby robić notatki, bo z czegoś trzeba sie uczyć na zaliczenia zależy od wykładowcy u mnie praktycznie wszyscy dyktowali może na 3 zajęciach robiłam sama notatki, często dostawalismy kartki na ksero, żeby nie pisać notatek

a czy wy też macie/mieliście do zrobienia zielnik na farmakognozje? bo my własnie na wakacje dostalismy takie 'zadanie' z farmakognozji
Stary 2010-06-19, 13:25   #531
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie jeszcze interesuje, jak to jest na zajęciach tak dokładnie czy trzeba mieć jakieś zeszyty, czy coś dyktują czy raczej trzeba tylko na sobie polegać i wszystko notować?
To zalezy od szkoly. Zeszyt na kazdy przedmiot musisz miec. Jedni dyktuja i musza pisac, ja dostalam na mail skrypry i drukowalam je dzialami i z nich sie uczylismy i nic nie musialam pisac. Zielnik tez mnie ominął (uff...)
Jedynie bedziesz musiala sobie kupic podrecznik do technologii produkcji leku (TPL) ale jaki - to juz ci powiedza na pierwszych zajeciach.

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
Technik to mega ciezka praca za psie pieniądze.
Zgodze sie, ze jest to praca za psie pieniadze, tyle ze:
1. nie kazdy ma mozliwosc isc na studia,
2. nie kazdy jest tak zdolny zeby sie utrzymac na studiach,
3. nie kazdy CHCE isc na studia
No i naprawde dobry technik ze stazem pracy moze zarabiac nawer 2tys (2.5tys) na reke co dla mnie juz nie jest "psimi pieniedzmi".
Mnie nigdy nie pociagaly studia i az mdlo mi sie robilo na sama mysl, ze mialabym przebrnąć przez calki z matmy, calą chemie, fizyke () i jeszcze botanike, zoologie i inne cuda w ogole nie potrzebne do pracy, w przeciagu trzech pierwszych lat nauki.
Tutaj mam esencje wiedzy.
Dlatego uwazam, ze wybrałam najlepiej jak mogłam I bede najlepszym fachowcem w mojej dziedzinie jakim tylko moge byc. To jest moj cel i go osiągne!
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-06-19, 18:01   #532
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:
Pierwszą wpłatę mam we wrześniu - 170zł, potem już co miesiąc płacę 240 albo 220zł. A z tym przyjęciem to było tak, że decyduje kolejność zgłoszeń przynajmniej na razie, ja pewnie byłam jedną z pierwszych osób które się zapisały więc poszło gładko bo nabór dopiero się zaczyna, pewnie większość będzie składała papiery po 30 czerwca jak będą wyniki matur i wtedy zapewne będzie wielkie bum na policealne i w sumie specjalnie zaniosłam papiery wcześniej bo chciałam uniknąć bitwy o miejsce Też myślałam o innych szkołach z tym kierunkiem, ale powiem Ci szczerze że aż tak strasznie się od siebie one nie różnią, fakt, jedna uczy lepiej druga gorzej, ale jednak zdecydowałam się na AZ bo jest w samym centrum Rzeszowa a blisko dość od Dworca Głównego i z tego co wiem to ma dobrą opinię więc już nie zdziwiałam tylko zaniosłam papiery właśnie tu
Dziękuję za odpowiedź.Ja w poniedziałek biorę telefon w łapkę i dzwonię do sekretariatów i pytamkto pyta ,nie błądzi prawda?a zaraz potem jadę składać dokumenty,żeby się dostać.także trzymajcie kciuki !!
Stary 2010-06-19, 18:06   #533
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
To zalezy od szkoly. Zeszyt na kazdy przedmiot musisz miec. Jedni dyktuja i musza pisac, ja dostalam na mail skrypry i drukowalam je dzialami i z nich sie uczylismy i nic nie musialam pisac. Zielnik tez mnie ominął (uff...)
Jedynie bedziesz musiala sobie kupic podrecznik do technologii produkcji leku (TPL) ale jaki - to juz ci powiedza na pierwszych zajeciach.

Zgodze sie, ze jest to praca za psie pieniadze, tyle ze:
1. nie kazdy ma mozliwosc isc na studia,
2. nie kazdy jest tak zdolny zeby sie utrzymac na studiach,
3. nie kazdy CHCE isc na studia
No i naprawde dobry technik ze stazem pracy moze zarabiac nawer 2tys (2.5tys) na reke co dla mnie juz nie jest "psimi pieniedzmi".
Mnie nigdy nie pociagaly studia i az mdlo mi sie robilo na sama mysl, ze mialabym przebrnąć przez calki z matmy, calą chemie, fizyke () i jeszcze botanike, zoologie i inne cuda w ogole nie potrzebne do pracy, w przeciagu trzech pierwszych lat nauki.
Tutaj mam esencje wiedzy.
Dlatego uwazam, ze wybrałam najlepiej jak mogłam I bede najlepszym fachowcem w mojej dziedzinie jakim tylko moge byc. To jest moj cel i go osiągne!
2tyś. na ręke robiąc to co robi magister, a nawet więcej bo magister nie raczy stać przy okienku i biorąc odpowiedzialność za wydane leki łącznie ze staniem 8 h i obsłużeniem 200-300 klientów uważasz za dużo oraz brakiem możliwości rozwoju i żadnego awansu w przeciągu 20 lat pracy?

Chyba ze nie bedziesz pracować w aptece.

Owszem nie każdy musi iść nie studia, to jest wolny kraj i każdy ma wybór.
Za takie pieniądze będziesz do konca zycia liczyć każdy grosz do pierwszego - chyba ,ze bedziesz miec bogatego męża. Rozumiem praca dla idei.Odpowiadam an pytanie postawione w wątku i takie jest moje zdanie.

Pozatym 2,5tyś. to nie wiem gdzie zarobisz. Moze za klika lat jak płace pójdą w góre.

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2010-06-19 o 18:09
Stary 2010-06-19, 18:06   #534
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Przeogromne dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Dla mnie 2,5 tysiąca to też nie psie pieniądze.
A powiedzcie mi, czy jakbym nie zdała egzaminu końcowego (zawodowego) to jestem i tak technikiem? Czy tylko jak zdam ten egzamin mogę się za niego uważać? W ogóle to po co ten egzamin? Pytałam o to już wielu osób i nikt nie potrafi mi sensownie odpowiedzieć, a przecież to takie proste pytanie, chyba:P
27.08.11.
Stary 2010-06-19, 18:11   #535
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widzę, że jestem kolejną myślacą nad tech. farm.
Ja już o tym myślę prawie 2 lata Ostatni rok miałam wstrzymany ze względu na ciążę, teraz za to mam miesięcznego bobaska

Myślicie, że zajęcia popoludniowe 3 razy w tyg + sob , są do pogodzenia z maleństwem? Oczywiście godzinny dojazd do szkoły

Dziewczyny z Warszawy, jakie wybrałycie szkoły?

Powodzenia na egz. zawodowych (ja już mam jeddn takowy za sobą tech. ekon. )
Ja też jestem tech.ekon.Też się zastanawiam,czy pogodzę prowadzenie domu ze szkołą.Tylko mój syn ma już 3 lata i wysyłam go do przedszkola.A z tym dojazdem to mnie czeka chyba nawet więcej niż godzina.Nad jakimi szkołami się zastanawiam już pisałam więc nie będę się powtarzać.Ale wybór jeszcze nie dokonany.
Stary 2010-06-19, 18:15   #536
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź.Ja w poniedziałek biorę telefon w łapkę i dzwonię do sekretariatów i pytamkto pyta ,nie błądzi prawda?a zaraz potem jadę składać dokumenty,żeby się dostać.także trzymajcie kciuki !!
Trzymam kciuki!
27.08.11.
Stary 2010-06-19, 18:18   #537
ewusia1
Przyczajenie

Cytat:
Przeogromne dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Dla mnie 2,5 tysiąca to też nie psie pieniądze.
A powiedzcie mi, czy jakbym nie zdała egzaminu końcowego (zawodowego) to jestem i tak technikiem? Czy tylko jak zdam ten egzamin mogę się za niego uważać? W ogóle to po co ten egzamin? Pytałam o to już wielu osób i nikt nie potrafi mi sensownie odpowiedzieć, a przecież to takie proste pytanie, chyba:P
Dla mnie także 2,5 tysiąca to dużo pieniędzyWydaje mi się ,że jak się zda ten egzamin to się dostaje dyplom i bez tego dyplomu nie można procować jako technik.Ale może się mylę.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki!
Dzięki bardzo .Tobie fajnie bo już wiesz na pewno że Cię przyjęli.A jaki wybrałaś tryb nauczania? Dzienny czy zaoczny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 18:20   #538
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Mhm... a jak jest z zadaniami domowymi? Z tego co napisała martaj to wychodzi na to, że jakieś są ciekawe jak będzie w mojej szkole

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Dla mnie także 2,5 tysiąca to dużo pieniędzyWydaje mi się ,że jak się zda ten egzamin to się dostaje dyplom i bez tego dyplomu nie można procować jako technik.Ale może się mylę.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Dzięki bardzo .Tobie fajnie bo już wiesz na pewno że Cię przyjęli.A jaki wybrałaś tryb nauczania? Dzienny czy zaoczny?
Wybrałam dzienny, tylko teraz się zastanawiam czy wybrać grupę, która ma zajęcia od 8 rano do 13-14, czy od 13-14 do 18-17
27.08.11.
Stary 2010-06-19, 18:22   #539
aako
Zakorzenienie

Cytat:

2,5 tys. zarabia sie po baaaaaaardzo długim okresie czasu i to raczej i tak pracując na cały etat i biorąc wszystkie weekendy.

I nie mowie zeby wam dogryźć tylko zebyście były świadome, że to nie są duże pieniądze niestety.

Stary 2010-06-19, 18:24   #540
PP1820
Raczkowanie

GG do PP1820

Są duże, tylko trzeba "trochę" popracować
27.08.11.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości