|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta kołyska czemu stoi na kółkach? Nie buja się? ![]() Ja dziś nic nie robię.Mam 2 dni wolne i zacznę od jutra.Buty, sprzątanie i wizaż. ![]() Ja właśnie wszamałam całą pake truskawek przegryzając kit-ketem.A na diecie jestem ale jakoś codziennie grzeszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na to się mówi kołyska ale tylko niektóre się kołyszą, ja nie chciałam takiej kołyszącej się. a kółka są po to by ją łatwo z pokoju do pokoju przemieścić w razie potrzeby, wszystkie kółka mają hamulce. Ten rodzaj wiklinowych kołysek jest jednym z najpopularniejszych tutaj. to idź się zdrzemnij , ja muszę obiad gotować i na szkołę rodzenia lecieć...dadzą nam znów wycisk...mąż mówi, że jak wracam to aż rumieńce mam. tylko on nie wie , że ja te rumieńce to nie od ćwiczeń mam tylko od intensywnego skupiania się, żeby wszystko po holendersku zaczaić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o radę, byłam na USG tv i okazuje się ze w 9 dc. mam endometrium grubości 2,6 mm pecherzyk dominujacy w prawym jajniku 9,7 mm. Moje cykle trwaja 31 dni, to 3 cykl po odstawieniu tabletek anty.
Doktor robiaca USG powiedziala ze nie ma potrzeby umawiac sie na wizyte do mojego lekarza bo wszystko jest ok. Ale czy endometrium nie jest za cienkie? Są jakies skuteczne metody na pogrubenie? Błagam odpowiedzcie.
#515 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() hmm truskawki i kit-ket? no nic nie powiem nic ... ![]() Cytat:
![]() hehehe .... dobre Nikus dobre no tak skupienie działa na rumieniec masz racje - słuchaj wszystkiego zeby nic nie umkneło .... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
Ciekawe, czy mnie jeszcze choć jedna osoba pamięta
![]() Czytam regularnie, na pisanie, niestety, brak czasu. Ale subskrybcję sobie włączam, no i posyłam fluidy od mojej półrocznej Hanny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę się naprawdę starać!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czestuje sie ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- ciekawe co u Bazylki ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-08-03 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane Staraczki
![]() Dziś wypada mi termin porodu ale synusiowi chyba dobrze w brzuszku ![]() Przesyłam Wam z tej okazji świeże fluidki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łapie fluidki ![]() ![]()
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Jestem, żyję, podczytuję i trzymam za Was wszystkie ![]() Weekend miałam wędrowny, w sobotę pojechałam do rodziców, a w nd. nad wodę, której odechciało mi się w 15 minut, po tym jak koleżanka poszła na spacer brzegiem jeziora i wróciła z kleszczem; i to na samym początku wypadu. :/ Uciekam na świetny film na TVN7. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kropeczko Buziaki ![]() Bazylko jak samopoczucie?? Odpoczywasz?
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
kosmitka
|
U mnie nic nowego. Dorwałam wreszcie jakiegoś (chyba) porządnego lekarza, który zdiagnozuje mam nadzieję moje problemy z zajściem w ciążę. A przynajmniej jakoś się do tego przyłożył, ułożył plan działania, zalecił zrobienie wyników i mierzenie tempki, badanie owu itp. Poprzedni kazał iść na żywioł i niczym się nie przejmować. A w międzyczasie przy @ omdlewałam z bólu, lądowałam na pogotowiu, miałam kolejną torbiel. Taki to żywioł.
Na pewno podchodzę do wszystkiego o wiele spokojniej. Już nie myślę, że muszę tu i teraz. Nawet może lepiej, żeby nie tu i nie teraz. Zapisałam się na studia. Odwyk od forum sprawił, że się uspokoiłam i zdystansowałam. I jest mi łatwiej. Ale kibicuję Wam wszystkim, ze szczerego serca.
![]() |
#523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nika - sliczna kołyska i dobrze że nie bujana , bo nauczyć bujac można szybko tylko potem problem się tego pozbyć z zycia maluszka .. jak widze te laski bujajace wózkami jak opętane to szlag mnie trafia . Mój synek nigdy nie był bujany i na dobre mu to wyszło |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
ania p witaj na forum.
![]() anciaahk oby ten okazałaś się lekarzem,,który Twój poród odbierze ![]() freshona witaj i opowiadaj jak tam dzidzi. Dziewczyny jak ja przestałam brać luteinę w piątek to kiedy powinnam mieć @.Już mam 33 dc i powinna przyjść ale według wykresu owulacja była puźno i @ powinna być około 09 sierpnia. Tak sie zastanawiam czy jak zaczęłam brać luteinę wcześniej (od 16dc) to czy powinnam dostać @ wcześniej bez wzgledu kiedy była owulacja? anusia_82 szybkiego porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aankaa78 (Anna, 30 lat)~~@ 20.06 agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~ @ 20.07 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~ @ 20.05 lubuskie Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~@ 02.07 Coralady (Nela 28 lat)~~~~~~@25.06 Malopolska Dafreen (Anna, 32 lata)~~ @ 31.05 Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~ @ 02.07 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~ @ 14.07Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~@ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~ @01.07 golgie ( 29 lat)~~~~~ @19.07 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~@ 16.07 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~@29.07 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~ @ 19.07 Śląsk Madziwnia (Magda, 24lata) ~ @ 20.06 4 cykl -rok temu- zaciążony ![]() Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~@ 11.07 Melisanka (Ania, 23 lata)~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~ @ 17.06 Kraków Ryba82, (Iza, 27 lat)~~ @04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat) ~~ @ 05.07 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~ @ 29.07 Są dwie kreski II... obecnie: 13 ![]() Anusia_82 (Ania, 26 lat) t.p. 03.08.2009 ??? lub ??? Syla (Sylwia 29 lat) t.p. 08.08.2009 ??? lub ??? Adaikaka (Aneta 22 lata) t.p. 27.08.2009 ??? lub ??? Evuncia (Ewa 28 lat) t.p. 12.09.2009 Olivka lub Maksymilian DDosiek (Dorota, 24 lata) t.p. 12.09.2009 Nadia Tequillla (Gosia, 29 lat) t.p.25.09.2009 Basia lub Staś biedroneczkaolga(Olga, 25 lat)t.p. 25.09.2009 Dominik Stanisław Malin30 (Magda 32 lata) t.p. 07.10.2009 ??? lub Janek Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ??? Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ??? Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila Pomarnczka ( Gosia 27lat)~~~t.p. 04.02.2010 ??? lub ??? ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
aniu dobrze ze trafiłas na porzadnego lekarza i trzymam kciuki aby doprowadził Was do samego rozwiazania !! taki odpoczynek od forum pomoaga ale zawsze jestes u nas mile widziana ![]() ![]() Cytat:
Daianko @ zjawia sie kilka dni po odstawieniu luteiny, u mnie max 11 - 13 dzien ale najczesciej przychodzi juz w 10dniu, nie wiem jak to jest gdy wskoczysz w owulke lub przed trudno mi odpowiedziec ale nasza Kropka napewno zna odpowiedz ![]() a ja od rana sie pakuje, mam nadzieje ze pogoda nas nie wystraszy ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-08-04 o 05:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owulacja ma związek z okresem tylko o tyle, że powstałe po niej ciałko żółte wytwarza progesteron. Gdy zaniknie, poziom hormonu spada i przychodzi @. Termin owu nie ma większego znaczenia. Ale jak owulacja była później, skoro luteinę brałaś od 16d.c? Kiedy to jest to później? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Jak zacznie się ją brać, gdy pęcherzyki są już dojrzałe, na dwa dni przed owu np. to nie powinna przeszkadzać.
Natomiast brana wcześniej, działa antykoncepcyjnie (tak działają tabsy anty właśnie), progesteron podany w I fazie cyklu blokuje owulację. |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pogoda cos sie nam powalił na ten urlopik ![]()
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja ginka Dorotko to kumata jest. Na pewno wie co mówi. ![]() Pogoda faktycznie... A wiecie... opatrzność czuwała nad tym moim wyjazdem na urlop. TŻ dojechał na miejsce i po przejechaniu 1000km stwierdził, że musi zajrzeć pod auto, bo coś mu nie gra... I okazało się że pękła jakaś półoś, na ostatnim włosku się trzymała. Tylko dzięki temu, że niemieckie autostrady są jak lustro w ogóle dojechał. ![]() Na Mazury raczej byśmy nie dotarli... Pewnie byśmy się rozwalili na śmierć na tych dziurach w okolicy Łodzi... Jakby pękło po drodze, to... sądzę, że teraz bym nie pisała... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-04 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
ja dziś byłam u położnej, podobno mała już głową w dół ( połozna obmacała brzuch i mówi, że mała leży głową w dół) żelazo: 7,5 , ciśnienie 117/90 - najwyższe w moim całym życiu. czyli wszystko ok ![]() Cytat:
![]() kołyski chcemy używać tylko przez 3-5 miesięcy kiedy dzidzia z nami będzie spała w sypialni. potem czeka na nią jej łóżeczko w pokoiku, już materacyk kupiony itp. ale najpierw chcę żeby spała blisko , stąd kołyska maleńka, bo w sypialni łóżeczko się nie zmieści... Cytat:
![]() ![]() odpoczywa i wypełnia obowiązki małżeńskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie kochana, ze sie odezwalas ![]() Cytat:
![]() kochanie, mam nadzieję, że wreszcie trafiłaś na profesjonalistę z sercem i mózgiem. bo jakaś przyczyna musi być i trzeba ją koniecznie znaleźć. fajnie, że mimo wszystko do nas zaglądasz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Straszne, że takie dzieciaki chorują, ale dobrze, jeżeli trafiają do dobrych rodzin, które potrafią zapewnić im w miarę normalne życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() widzisz Kropeczko....pisałam Ci kiedyś, że czasem dotykają nas zdarzenia okropne i dopieor z dystansu widzimy, że one choć wydawały się czystą niesprawiedliwością, miały swój sens....dziwne.....ale czasem tak po porstu jest.... a jak się czuje kotek???
![]() ![]() |
![]() |
#534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to ostatnio strasznie cierpną mi ręce.Tylko w nocy podczas snu bo przeważnie któraś rękę mam pod głową. Konczita udanego urlopy mimo pogody. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nika - ogólnie lepiej unikac bujania , na rekach nosić też z rozsądkiem bo dzieciaczki szybko się tego ucza i potrafią skutecznie domagać . Kropka - ale jaja z tym autem ![]() Miłego dnia , u mnie leje bbuuuuuuu..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Kotek czuje się lepiej. Już po ostatnim zastrzyku. Na szczęście bo stresa przeżywałam, za każdym razem. To nie tak prosto dać w futro zastrzyk podskórny. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Poza tym wykres też jest średnio wiarygodny, bo luteina jak progesteron, wpływa na temp. ciała. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ano, w najlepszy razie... jaja. ![]() U mnie miało lać... a jest tylko buro. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas słonko! ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za zdrowie kotka...wyobrażam sobie, że taki zastrzyk to nie przelewki .... ale sama musiałaś te zastrzyki robić?????????? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze Kropka to mieliscie przygode ja tam podziekuje wole bez przygod szczesliwie dojechac ![]() Cytat:
Nikus super ze Lenka juz w nietoperka sie bawi hyhy i oby juz tak zostało !!! dobrze ze na poczatku bedziecie mieli niunie bliziutko tak bezpieczniej jest , a autko włąsnie konczy sie naprawiac i bedziemy szli do mechanika i w droge ![]() racja Agatka odpoczywa, macie pozdrowionka od niej ![]() ![]()
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Bazylko bardzo proszę zmień mi @ na 03.08.2009
Freshona a jakże pamiętam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to pakuj manatki kochana i komu w drogę temu w trampki, a raczej w opony! ![]() OLIVKA! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.