Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch - część II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 19:07   #511
Larav
Raczkowanie

Dot.: Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch część II :D

" Jacob, kiedy tylko zorientowałem się, że ją kocham, zrozumiałem, że są jedynie cztery możliwości. Po pierwsze, i to według mnie byłoby dla Belli najlepsze, mogłaby tak za mną nie szaleć - wtedy mogłaby się we mnie łatwo odkochać i żyć dalej, jak gdyby nigdy nic.
Pogodziłbym się z tym, chociaż moich uczuć do niej by to nie zmieniło. Masz mnie za... za coś w rodzaju żyjącego posągu. Myślisz, że obce mi są ludzkie emocje. To nieprawda. Nasze uczucia są silne i trwałe, i bardzo rzadko doświadczamy jakichś uczuciowych rewolucji. Kiedy jednak się nam przydarzają, tak jak mnie, kiedy poznałem Bellę, zmieniamy się na dobre. Nie ma dla mnie odwrotu...
Druga opcja, na którą z początku postawiłem, polegała na tym, żeby towarzyszyć Belli do końca jej ludzkiego życia. Nie było to dla niej korzystne rozwiązanie, bo, po co miała marnować życie z kimś, kto nie mógł dać jej tego, co drugi człowiek, ale najłatwiej było mi się do niego dostosować. Planowałem skończyć jakoś ze sobą zaraz po jej śmierci. Te sześćdziesiąt, siedemdziesiąt lat to, w moim odczuciu, nie było wcale tak dużo. Ale potem okazało się, że Bella nie ma szans przeżyć tyle przy moim boku. Wszystko, co mogło pójść źle, poszło źle. Albo przynajmniej dało o sobie znać, żebyśmy drżeli z niepokoju, czy lada moment nam się nie przytrafi. Zadając się z Bella, narażałem ją na zbyt wielkie ryzyko.
I tak zdecydowałem się usunąć z jej świata, co, jak dobrze wiesz, było z mojej strony niewybaczalnym błędem. Miałem nadzieję, że nie wcielam w życie planu C, tylko wracam do wersji A, ale się przeliczyłem. Mało brakowało, a oboje przypłacilibyśmy mój wybór życiem.
Cóż mi więc pozostało prócz ostatniej, czwartej opcji? Tego chce Bella, a przynajmniej wydaje jej się, że tego właśnie chce. Staram się wszystko opóźniać, żeby miała jak najwięcej czasu do namysłu, ale jest bardzo... bardzo uparta. Znasz ją. Będę szczęściarzem, jeśli uda mi się to odwlec o następne kilka miesięcy. Bella boi się obsesyjnie, że się starzeje, a we wrześniu ma urodziny..."

Kocham, kocham.

Kocham Cię, ale Cię zabiję. A potem siebie.
Będziemy już zawsze razem Chcesz?
..

kc.
Larav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 14:24   #512
girl99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larav Pokaż wiadomość
" Jacob, kiedy tylko zorientowałem się, że ją kocham, zrozumiałem, że są jedynie cztery możliwości. Po pierwsze, i to według mnie byłoby dla Belli najlepsze, mogłaby tak za mną nie szaleć - wtedy mogłaby się we mnie łatwo odkochać i żyć dalej, jak gdyby nigdy nic.
Pogodziłbym się z tym, chociaż moich uczuć do niej by to nie zmieniło. Masz mnie za... za coś w rodzaju żyjącego posągu. Myślisz, że obce mi są ludzkie emocje. To nieprawda. Nasze uczucia są silne i trwałe, i bardzo rzadko doświadczamy jakichś uczuciowych rewolucji. Kiedy jednak się nam przydarzają, tak jak mnie, kiedy poznałem Bellę, zmieniamy się na dobre. Nie ma dla mnie odwrotu...
Druga opcja, na którą z początku postawiłem, polegała na tym, żeby towarzyszyć Belli do końca jej ludzkiego życia. Nie było to dla niej korzystne rozwiązanie, bo, po co miała marnować życie z kimś, kto nie mógł dać jej tego, co drugi człowiek, ale najłatwiej było mi się do niego dostosować. Planowałem skończyć jakoś ze sobą zaraz po jej śmierci. Te sześćdziesiąt, siedemdziesiąt lat to, w moim odczuciu, nie było wcale tak dużo. Ale potem okazało się, że Bella nie ma szans przeżyć tyle przy moim boku. Wszystko, co mogło pójść źle, poszło źle. Albo przynajmniej dało o sobie znać, żebyśmy drżeli z niepokoju, czy lada moment nam się nie przytrafi. Zadając się z Bella, narażałem ją na zbyt wielkie ryzyko.
I tak zdecydowałem się usunąć z jej świata, co, jak dobrze wiesz, było z mojej strony niewybaczalnym błędem. Miałem nadzieję, że nie wcielam w życie planu C, tylko wracam do wersji A, ale się przeliczyłem. Mało brakowało, a oboje przypłacilibyśmy mój wybór życiem.
Cóż mi więc pozostało prócz ostatniej, czwartej opcji? Tego chce Bella, a przynajmniej wydaje jej się, że tego właśnie chce. Staram się wszystko opóźniać, żeby miała jak najwięcej czasu do namysłu, ale jest bardzo... bardzo uparta. Znasz ją. Będę szczęściarzem, jeśli uda mi się to odwlec o następne kilka miesięcy. Bella boi się obsesyjnie, że się starzeje, a we wrześniu ma urodziny..."

Kocham, kocham.

achhh cudowny

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 22:00   #513
urodzona3maja
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch część II :D

"Trafiłam do nieba- w samym środku piekła"- Bella,Ksiezyc w nowiu

-Przeciez ja mam tylko osiemnascie lat!
-A ja prawie sto dziesięć.Pora sie ustatkować. - gdy prosił ją o reke
Stary 2009-12-27, 22:57   #514
uneasy
Przyczajenie

Witam wszystkich
Moje ulubione cytaty... chyba już wymieniliście wszystkie ale poszukam jeszcze i napisze ;D
Stary 2009-12-28, 18:36   #515
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

'- I co, Edward boi się konkurencji? - spytał z sarkazmem Charlie.
Zmroziłam go wzrokiem.
- Edward jest poza wszelką konkurencją.'
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:36   #516
Pantomima
Raczkowanie

Cześć. Mam na imię Sylwia i również jestem nieobliczalną fanką całej sagi "zmierzchu" . Ostatni miesiąc spędziłam na czytaniu waszych wpisów w wątku I i II i nadszedł czas kiedy mogę się wypowiedzieć. Obecnie nie jestem w stanie odszukać jakiegoś cytatu, którego tutaj nie było, ale postaram się to uzupełnić. Mam nadzieje, że temat nie wygasł na dobre i będę miała przyjemność jeszcze coś tutaj napisać.

Pozdrawiam

Patrz w gwiazdy, ale uważaj na drogę.
Pantomima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 23:37   #517
Wajola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pantomima Pokaż wiadomość
Cześć. Mam na imię Sylwia i również jestem nieobliczalną fanką całej sagi "zmierzchu" . Ostatni miesiąc spędziłam na czytaniu waszych wpisów w wątku I i II i nadszedł czas kiedy mogę się wypowiedzieć. Obecnie nie jestem w stanie odszukać jakiegoś cytatu, którego tutaj nie było, ale postaram się to uzupełnić. Mam nadzieje, że temat nie wygasł na dobre i będę miała przyjemność jeszcze coś tutaj napisać.

Pozdrawiam
Hejka Cieszymy sie ze do Nas chcesz dolaczyc

Miałam dosyć. Łzy wezbrały we mnie nagłą falą, by niespodziewanie trysnąć na moje policzki.
- Wiedziałam - wyszlochałam. - Od początku wiedziałam, że śnię.
- Ach! Jesteś niemożliwa! - Edward zaśmiał się krótko, sfrustrowany. - Jak mam ci to przekazać, żebyś i tym razem mi uwierzyła? Nie śpisz i nie umarłaś. Jestem przy tobie. Kocham cię. Słyszysz? Kocham cię! Zawsze cię kochałem i zawszę będę cię kochał. Odkąd cię porzuciłem, nie było sekundy, żebym o tobie nie myślał. To co powiedziałem w lesie, było świętokradztwem.
Pokręciłam głową, jakbym nie chciała przyjąć tego wszystkiego do wiadomości. Łzy wciąż ciekły mi ciurkiem.
- Nie wierzysz mi, prawda? - Chłopak pobladł. Dało się to zauważyć nawet w nikłym świetle cyferblatu budzika. - Dlaczego uwierzyłaś w kłamstwa, a nie wierzysz w prawdę?
- Zawsze trudno mi było uwierzyć w to, że kocha mnie ktoś taki jak ty.

"- zobacz , ocean , podoba Ci się ?
- piękny jest
- on nic nie musi"<3

Agusia^^
Wajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 12:46   #518
zmierzchomania
Przyczajenie

" Z kuchni dobiegło przeraźliwe walenie, a potem - co było jeszcze dziwniejsze - seria zgrzytów. Edward znowu westchnął, ale teraz wyglądał przy tym na nieco rozbawionego. Zanim zdążyłem się nad tym zastanowić, wróciła Rosalie i na ziemi koło mnie postawiła średnią miskę.
- Smacznego, kundlu.
Musiała być to wcześniej zwykła duża misa na sałatę, ale blondyna wygięła jej krawędź na zewnątrz w taki sposób, że naczynie przypominało kształtem miskę dla psa. Byłem pod wrażeniem, z jaką szybkością stworzyła swoje dzieło. I z jaką precyzją. Zadbała o wszystkie szczegóły: z boku wydrapała paznokciem napis "Azor". Miała piękny charakter pisma.
Zawartość miski wyglądała bardzo zachęcająco - prawdziwy stek, wielki pieczony ziemniak i dodatki - więc powiedziałem:
- Dzięki, Blondie.
Sarknęła.
- Hej, wiesz, co to jest, ma jasne włosy i mózg? - Dokończyłem, nie czekając na odpowiedź - Golden retriever. "

nie wyrabiałam z tego

to jest z Przed Świtem , dokłądnie 282 strona .
Wtedy jak pilnowali domu Cullenów . ( Jacob wraz z Sethem I Leą )
Po kłótni Jacoba z alfą .
Tym fałszywym alfą.
Ale mu dogadał
zmierzchomania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 13:23   #519
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zmierzchomania Pokaż wiadomość
" Z kuchni dobiegło przeraźliwe walenie, a potem - co było jeszcze dziwniejsze - seria zgrzytów. Edward znowu westchnął, ale teraz wyglądał przy tym na nieco rozbawionego. Zanim zdążyłem się nad tym zastanowić, wróciła Rosalie i na ziemi koło mnie postawiła średnią miskę.
- Smacznego, kundlu.
Musiała być to wcześniej zwykła duża misa na sałatę, ale blondyna wygięła jej krawędź na zewnątrz w taki sposób, że naczynie przypominało kształtem miskę dla psa. Byłem pod wrażeniem, z jaką szybkością stworzyła swoje dzieło. I z jaką precyzją. Zadbała o wszystkie szczegóły: z boku wydrapała paznokciem napis "Azor". Miała piękny charakter pisma.
Zawartość miski wyglądała bardzo zachęcająco - prawdziwy stek, wielki pieczony ziemniak i dodatki - więc powiedziałem:
- Dzięki, Blondie.
Sarknęła.
- Hej, wiesz, co to jest, ma jasne włosy i mózg? - Dokończyłem, nie czekając na odpowiedź - Golden retriever. "

nie wyrabiałam z tego

to jest z Przed Świtem , dokłądnie 282 strona .
Wtedy jak pilnowali domu Cullenów . ( Jacob wraz z Sethem I Leą )
Po kłótni Jacoba z alfą .
Tym fałszywym alfą.
Ale mu dogadał

haha
kurcze,chcialabym zobaczyc juz 4 czesc filmu,ciekawe jak przedstawia 700str :P ciekawe ile film bedzie trwal
Stary 2010-01-02, 13:31   #520
zmierzchomania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez urodzona3maja Pokaż wiadomość
haha
kurcze,chcialabym zobaczyc juz 4 czesc filmu,ciekawe jak przedstawia 700str :P ciekawe ile film bedzie trwal
hah, no niewiem
jeszcze nie doszłam do tej strony , ale jestem ciekawa tego, jaki bedzie pocałunek Jacoba i Belli w Zaćmieniu
jeszcze tylko ok. 180 dni. do Zaćmienia .
Stary 2010-01-02, 13:47   #521
Pantomima
Raczkowanie

Witam Jeszcze trochę się tu gubię, ale praktyka czyni mistrza Znalazłam cytat który (o ile dobrze pamiętam) nie był jeszcze przytoczony. Nie wiem dlaczego bardzo mi się podoba

"Dzieciństwo nie trwa od urodzenia do określonego wieku ani w jakimś ustalonym czasie. Dziecko staje się dorosłym i odkłada na bok dziecięce sprawy. Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.” Edna St. Vincent Millay

Nie wiem czy dokładnie ma tak to brzmieć, bo przełożyła to Pani Urban, a ma dość ciekawy sposób tłumaczenia

Stary 2010-01-02, 20:47   #522
zmierzchomania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pantomima Pokaż wiadomość
Witam Jeszcze trochę się tu gubię, ale praktyka czyni mistrza Znalazłam cytat który (o ile dobrze pamiętam) nie był jeszcze przytoczony. Nie wiem dlaczego bardzo mi się podoba

"Dzieciństwo nie trwa od urodzenia do określonego wieku ani w jakimś ustalonym czasie. Dziecko staje się dorosłym i odkłada na bok dziecięce sprawy. Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.” Edna St. Vincent Millay

Nie wiem czy dokładnie ma tak to brzmieć, bo przełożyła to Pani Urban, a ma dość ciekawy sposób tłumaczenia

no , do końca z czego pamiętam w tamtej części to już było :P
nie byłam tutaj jeszcze, ale czytałam .
mimo tego jest to boskie *.*
Stary 2010-01-02, 21:47   #523
de em
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larav Pokaż wiadomość

Kocham, kocham.
Nie czytałam jeszcze Zmierzchu, ale się przymierzam W tygodniu wypożyczę,mam nadzieję że nikt mi go sprzed nosa nie zabierze

Świetne są te cytaty, aż się jeszcze bardziej chce czytać
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65
de em jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 00:28   #524
Drippy
Wtajemniczenie

'I znów zmierzch. Kolejny dzień dobiega końca. Choćby nie wiem jaki był piękny, jego miejsce zajmie noc.'
'-Tęsknię za tobą - wyszeptałam.
- Wiem, Bello i dobrze rozumiem co czujesz. Mam wrażenie, że zabrałaś ze sobą połowę mnie.
- To przyjedź po nią, podkusiłam go.'
'- Boi się igły. - mruknął Edward pod nosem, kręcąc głową - Sadystyczny wampir, który chce ją zamęczyć na śmierć, prosi o spotkanie, nie ma sprawy, już leci, już jej nie ma. Ale gdy podłączyć ją do kroplówki...'

Na pewno już były, ale wypisuję te, które mi się podobają, nie?
Ogólnie na pewno jest ich więcej, ale te miałam wypisane, a nie chce mi sie teraz szukać niczego.;p
Drippy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 01:56   #525
AgeleSS
Zadomowienie

GG do AgeleSS

Daaawno mnie nie było.. Trudno.

" W rozmarzeniu przejechałam dłonią po jego klatce piersiowej, sięgając zgrabnych płaszczyzn brzucha. Edward zadrżał delikatnie. Jego usta znowu odnalazły moje. Ostrożnie pozwoliłam sobie na to, aby koniuszkiem języka przesunąć po jego chłodnych wargach. Westchnął i owionęła mnie słodka woń jego oddechu.
Zaczął się ode mnie odsuwać. (...)
-Czekaj- powiedziałam, łapiąc go za ramię i przytulając. Wyplątałam z koca jedną nogę i owinęłam ją mu w pasie. - Praktyka czyni mistrza.
Zaśmiał się.
- W takim razie powinno nam już do mistrzów niewiele brakować? Chyba już od miesiąca nie zmrużyłaś oka.
- Ale na dziś przypada próba kostiumowa - przypomniałam mu - a na razie ćwiczyliśmy tylko wybrane sceny. Czas nas goni. Następnym razem idziemy już przecież na całość (...) " ;d <3

" (...) Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór – ale konieczność." ♥

... Daria, 22 lata.
Nauczycielka wf i instruktorka fitness
W trakcie mgr z bezpieczeństwa morskiego państwa. Służby mundurowe <3

AgeleSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 09:56   #526
zmierzchomania
Przyczajenie

' Na kogo ja wyglądam? Na czarnoksiężnika z Krainy Oz? Potrzebny ci umysł? Potrzebne ci serce? Śmiało, bierz moje. Bierz wszystko co mam. '
Księga Druga - Jacob .
przedostatni rozdział .
Stary 2010-01-03, 21:34   #527
hevana
Raczkowanie

Witajcie. Mam pytanie do fanek zmierzchu i całej sagi. Otóż oglądałam film Księżyc w nowiu i bardzo spodobała mi się pewna piosenka. Chodzi mi o scenę w pierwszych 20 minutach jak Edward wychodzi z samochodu i podchodzi do Belli( a potem przychodzi Jacob i takie tam) Czy może znacie tytuł tej piosenki?
hevana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 17:39   #528
zmierzchomania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hevana Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam pytanie do fanek zmierzchu i całej sagi. Otóż oglądałam film Księżyc w nowiu i bardzo spodobała mi się pewna piosenka. Chodzi mi o scenę w pierwszych 20 minutach jak Edward wychodzi z samochodu i podchodzi do Belli( a potem przychodzi Jacob i takie tam) Czy może znacie tytuł tej piosenki?
no niewiem ;D
albo Muse , albo Pattinson nagrywał
Stary 2010-01-04, 17:51   #529
hevana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmierzchomania Pokaż wiadomość
no niewiem ;D
albo Muse , albo Pattinson nagrywał
Taaaak Muse. Dziękuje Ci dobra kobieto że wpadłaś na to.
hevana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 19:21   #530
19joanna86
Przyczajenie

Ja własnie skończyłam wczoraj ostatnią cześć, moim zdaniem najnudniejszą niestety... noi ale do setna pierwszy cytat pochodzi z Zaćmienia (taką mam nadzieje ale po tygodniowym czytaniu wszstkich mylą mi się) i brzmi:
"Też za tobą tęsknię. Nawet bardzo. Ale to niczego nie zmienia." z llistu Jacoba do Belli... moze głupie ale mi się jakos kojarzy...
A drugi z "Przed świtem" rozmowa Jacoba z Leah o Samie i Belli
" .... jest wszystkim, czego chcesz i wszsytkim, czego mieć nie możesz"
Stary 2010-01-10, 18:04   #531
DankHajgh
Zakorzenienie

"- Pomyślałem sobie - ciągnął. - że nada się na symbol mojej osoby, bo jest takie twarde i zimne. - Zaśmiał się. - A w słońcu tak jak ja, mieni się wszystkimi kolorami tęczy.
- Zapomniałeś o najbardziej oczywistej cesze, która was łączy - wtrąciłam. - Jest piękne.
- Moje własne serce jest równie ciche - stwierdził. - I tak, jak to tu, należy do ciebie.
Poruszyłam ręką, żeby serduszko zamigotało.
- Dziękuję. Dziękuję za oba."
Stary 2010-01-11, 16:07   #532
Anetixi
Przyczajenie

Hejka.Jestem tutaj nowa i z chęcią napisze moje ulubione cytaty.Czytając wcześniejsze wypowiedzi nie znalazłam ich,ale przepraszam jak się powtórzą.

-Wiesz,Jacob,że "mówiłem ci,że tak będzie" ma brata.?Ma na imię "zamknij się do cholery".

-Cóż to w końcu wampiry.Tzn.,można się było tego po nich spodziewać.A jeśli to pomaga Belli wrócić do zdrowia,to można się tylko cieszyć,prawda?
Oboje z Leą spojrzeliśmy na niego,jakby spadł z Księżyca.
-Co takiego?
-Kiedy był mały,mama często go niechcący upuszczała,wyjaśniła mi Leah
-Rozumiem,że lądował na głowie.?
-Lubił też gryźć pręty swojego łóżeczka
-Pomalowane farbą z ołowiem?
-Na to wygląda.

– Czasami wydaje mi się, że wolisz, kiedy jestem wilkiem.
– Czasami też mi się tak wydaje. To chyba ma coś wspólnego z tym, że nie możesz wtedy mówić.

"- Czyżbyś się znowu potknęła, Bello? - spytał.
Zmroziłam go wzrokiem.
- Nie, Emmett. Tym razem dałam wilkołakowi w twarz."

"-Isabello Swann?
Spojrzał na mnie spoza zasłony swoich nienaturalnie długich rzęs. Jego złote oczy przepełniała czułość, ale jednocześnie udawało mu się świdrować mnie wzrokiem.
-Przyrzekam kochać cię przez całą wieczność - każdego dnia wieczności z osobna. Czy wyjdziesz za mnie?(najlepsze oświadczyny na świecie )

Ups... mam nadzieje,że nie za dużo dodałam ;]
Anetixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 20:07   #533
_wilczyca_
Przyczajenie

możecie uznać że jestem troche zacofana...
ale, do miłośników zmierzchu (i innych części( dołączyłam bardzo niedawno.

Mam pytanko, skąd wziąć ostatnia część tej sagi <tą z punktu widzenia Edwarda>?

Edytowane przez _wilczyca_
Czas edycji: 2010-01-29 o 20:09
_wilczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-30, 16:25   #534
Pantomima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _wilczyca_ Pokaż wiadomość
możecie uznać że jestem troche zacofana...
ale, do miłośników zmierzchu (i innych części( dołączyłam bardzo niedawno.

Mam pytanko, skąd wziąć ostatnia część tej sagi <tą z punktu widzenia Edwarda>?
Wystarczy, że wpiszesz w google ,,Midnight sun chomikuj" a na pewno znajdziesz Później możesz ściągnąć plik w formie ebooka i nie pozostaje nic tylko czytać

Stary 2010-02-05, 13:31   #535
_wilczyca_
Przyczajenie

dzięki
_wilczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 19:04   #536
karolina0255
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anetixi Pokaż wiadomość
Hejka.Jestem tutaj nowa i z chęcią napisze moje ulubione cytaty.Czytając wcześniejsze wypowiedzi nie znalazłam ich,ale przepraszam jak się powtórzą.

-Wiesz,Jacob,że "mówiłem ci,że tak będzie" ma brata.?Ma na imię "zamknij się do cholery".

O z tego sie smialam dobre 10 min

-Cóż to w końcu wampiry.Tzn.,można się było tego po nich spodziewać.A jeśli to pomaga Belli wrócić do zdrowia,to można się tylko cieszyć,prawda?
Oboje z Leą spojrzeliśmy na niego,jakby spadł z Księżyca.
-Co takiego?
-Kiedy był mały,mama często go niechcący upuszczała,wyjaśniła mi Leah
-Rozumiem,że lądował na głowie.?
-Lubił też gryźć pręty swojego łóżeczka
-Pomalowane farbą z ołowiem?
-Na to wygląda.

– Czasami wydaje mi się, że wolisz, kiedy jestem wilkiem.
– Czasami też mi się tak wydaje. To chyba ma coś wspólnego z tym, że nie możesz wtedy mówić.

"- Czyżbyś się znowu potknęła, Bello? - spytał.
Zmroziłam go wzrokiem.
- Nie, Emmett. Tym razem dałam wilkołakowi w twarz."

"-Isabello Swann?
Spojrzał na mnie spoza zasłony swoich nienaturalnie długich rzęs. Jego złote oczy przepełniała czułość, ale jednocześnie udawało mu się świdrować mnie wzrokiem.
-Przyrzekam kochać cię przez całą wieczność - każdego dnia wieczności z osobna. Czy wyjdziesz za mnie?(najlepsze oświadczyny na świecie )

Ups... mam nadzieje,że nie za dużo dodałam ;]
Swietne cytaty
karolina0255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 11:53   #537
ILoveR0ck
Przyczajenie

Ja także jestem nowa Wklejam dosyć ługi cytat, który jest moim ulubionym kawalkiem

- I tam właśnie się spotkaliśmy. Oczywiście, doskonale wiedziała, że tam wejdę. – Jasper zachichotał. – Gdy tylko zamknęły się za mną drzwi, zeskoczyła z wysokiego stołka przy kontuarze i podeszła do mnie, żeby się przywitać.
Byłem w szoku. Czyżby zamierzała mnie zaatakować? Tylko taka interpretacja jej zachowania mi się nasunęła, tego nauczyło mnie życie. Ale ona się uśmiechała. A emocje, które od niej biły, nie dawały się porównać z niczym, czego do tej pory doświadczyłem. „Kazałeś mi na siebie długo czekać”, powiedziała.
Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że Alice znowu za mną stoi.
- A ty skłoniłeś się szarmancko, jak na dżentelmana z południa przystało, i wybąkałeś: „Przykro mi to słyszeć”.
Parsknęła śmiechem.
Jasper posłał jej ciepły uśmiech.
- Podałaś mi rękę, a ja, zamiast wietrzyć podstęp, po prostu ją ująłem. – Teraz uczynił to samo. – Po raz pierwszy od niemal stu lat do mojego serca zawitała nadzieja.
- A ja poczułam wielką ulgę – wyznała Alice – Bałam się, że już nigdy się nie zjawisz.
Na moment zatonęli w swoich spojrzeniach, a potem Jasper przeniósł wzrok z powrotem na mnie. Nadal kryła się w nim czułość.
- Alice powiedziała mi, że widziała w swoich wizjach Carlisle’a i jego rodzinę. Nie wierzyłem, że można być wampirem i funkcjonować w taki sposób, ale udzielił mi się jej optymizm. No i poszliśmy do nich dołączyć.
(...)
– Tak – zgodził się Jasper. – Alice odmieniła moje życie na lepsze. I niech tak już zostanie.
~ Zaćmienie
Stary 2010-02-22, 14:31   #538
DankHajgh
Zakorzenienie

Jeeej ... przykro tak patrzeć na to, że na tym wątku taki zastój ;( ...

"Była jak bańka mydlana, delikatna, ulotna, Tymczasowa" ;***

Jest tak jakby łączyła was tajemnica,którą ukrywacie przed światem
Stary 2010-02-22, 16:46   #539
Wajola
Zakorzenienie

to teraz ja

,,Pod kolanami poczułam gładkość drewnianej podłogi, a potem pod dłońmi, a potem pod policzkiem. Miałam nadzieję, że zemdleję, ale niestety nie straciłam przytomności. Fale bólu, które dotąd smagały tylko moje serce, zalały mnie całą aż po czubek głowy, wciągały w otchłań.
Nie walczyłam o to, by powrócić na powierzchnię" KwN

,,Doszłam do wniosku, że bez chromosomu Y nigdy nie będę w stanie zrozumieć ich ekscytacji." KwN

"- zobacz , ocean , podoba Ci się ?
- piękny jest
- on nic nie musi"<3

Agusia^^
Wajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 14:16   #540
ILoveR0ck
Przyczajenie

„– Pierwszego dostrzegłam Jaspera, ale całkowicie mnie zignorował. Dla niego istniała tylko Alice. Chociaż nie uściskali się na powitanie, tak jak inne pary w hali przylotów, popatrzyli na siebie z taką czułością, że musiałam odwrócić wzrok.”
~ Księżyc w nowiu

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości