![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Jak tam weekendzik mamuśki?
Ja rano korzystając z okazji, że bardzo mnie nie ssało, wstałam szybko i poszłam zrobić morfologię i cukier, które zlecił mi gin. Przy okazji zbadałam sik. Z resztą poczekam do skierowania od gina z ubezpieczenia. Czy Wy też macie skierowanie na HCV, VDRL i HBS? |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Na wstępie witam nowe mamusie ![]() Ja nie. Dostałam tylko na morfologię, grupę krwi, glukozę na czczo, mocz ogólny i toxo. Co do brzucha to bolał nie tak na okres, z przerwami praktycznie cały dzień, raz mocniej, raz lżej i tak ponad tydzień. Od wczoraj praktycznie nie boli, więc w końcu no spę odstawiłam. Lindslay dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję, ale za jakiś miesiąc, po przeprowadzce już. Byłam wczoraj u mamy i skombinowała jakieś ciuchy ciążowe od koleżanki siostrzenicy i wybrałam sobie: - czarna bluzka z napisem na brzuszku "wychodzę wiosna" słooodka - czarne sztruksy ciążowe, ale nie z tunelem tylko z gumką wszytą - ogrodniczki dżinsowe, nogawki 3/4 zawinięte i taką jasnobrązową długą ogrodniczkę sztruksową TŻ chciałby iść dzisiaj na rower i nie wiem czy mogę iść z nim? Są jakieś przeciwskazania? Będę musiała się wypytać lekarza o takie rzeczy, wizytę mam już we wtorek o 13:20 ![]() JaGaaaa ja też już mam brzuch ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Sama na rower bym poszła, gdybym nie miała zepsutego.
Tylko uważaj, abyś nie spadła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze leniuchuję w łóżeczku
![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj z kolei mam spotkanie integracyjne z pracy i idziemy razem z M ![]() ![]() Mój gin zlecił badania:
![]() No a teraz trzeba się zmusić do wstania.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Ja dziś od 7 nie mogę spać ale wstałam dopiero przed 9. I mam duży zapał do pracy (ciekawe na jak długo ![]() ![]() ![]() Edit. Zaopatrzyłam się w płatki migdałowe, mam nadzieję, że pomogą no i że mi Tz ich nie wyje ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-09-19 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się boję tych zakupów. Najlepiej by było używki na allegro, bo nic innego się nie opłaca, ale jakoś nie umiem kupować spodni zdalnie. ![]() Cytat:
Ale spytaj lekarza jak jest z Tobą. ![]() Cytat:
![]() Ja też. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Ech, zapał jeszcze jest ale sił już brak. Zrobiłam dziś 2 prania w pralce i jedno w ręku, posprzątałam w kuchni i poprasowałam co mi się tam uzbierało. I się zmęczyłam a tyle jeszcze chciałam zrobić...
A migdały chyba na mnie nie działają ![]()
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A herbatka miętowa?? Imbirowa? Rumiankowa? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-19 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie,
Już niemoglismy się z mężem doczekać tej anszej fasolki. objawy niezbyt czytelne brak okresu, zrobiłam się jakaś milsza i płaczliwa, piersi urosły ale nie bolą. Test w dniu planowanej miesiączki wyszedł negatywny. Ale okresu jak nie było tak nie ma. No i dziś rano zrobiłam test - dwie kreski ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj. ![]() Ps. Jak masz takie długie cykle to liczenie od ostatniej @ i tak zostanie zweryfikowane przez USG, termin będzie na pewno inny niż wg obliczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. czyli to chyba 6 tydzień? czy tak prawidłowo się mówi? czy lepeij wedle wskazań hcg 3 tydzień.
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam ostatnią @ później niż Ty, bo 11.08 i owulację dokładnie 14go dnia, a na USG bardzo mały pęcherzyk - obliczony na 4tyg. i 6 dni i jeszcze nic w środku. Poczekaj troszkę z tym USG. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
...a ja się boje, że mi się fasolka nie zagnieździ
![]() ![]()
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ostatnio parę koleżanek straciło dzieci. A ja tak bardzo go pragnę.....ale wiem, że muszę myśleć pozytywnie.
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba myśleć pozytywnie i logicznie - to że ktoś stracił, nie znaczy, że i Ty stracisz. Nie denerwuj się, bo stres maluchowi nie służy. Będzie dobrze, musi być. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
tak też zrobię... internet to skarbnica wiedzy ale można też popaść w paranoję... zrobię we wtorek raz jeszcze hcg zeby zobaczyć jak urosło. Podobno jak niezgodnie z normą to może to być ciąża pozamaciczna. Boję się tego
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
My byli wczoraj z TŻ-tem i dzieckiem na ognichu pod laskiem. Fajnie było, obżarłam sie 9w miarę bezpiecznie) i o 22. padlam jak mucha.
Jutro chyba nabasen skoczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciąża pozamaciczna objawia się bólami, z czasem coraz większymi, zwykle zakończonymi pęknięciem jajowodu... Często krwawieniami, wymiotami, zasłabnięciami... Skąd Wam się biorą takie pomysły? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
masz rację, trzeba mysleć pozytywnie... poprostu to taka wczekana i wyproszona ciąża
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, moja nie jest inna, do tego mam 34 lata... ale nie można tak gdybać.
Zaczynam rozumieć dlaczego lekarze tak się złoszczą, gdy kobiety wyczytują z netu rewelacje i potem dumają... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
witaj karolina
![]() nie martwcie sie ja moge duzo na ten temat powiedziec bo moja ost ciaza sie nie utrzymala ![]() ![]() ![]()
#533 |
BAN stały
|
co tu taka cisza dzisaj ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Może Mamuśki mają zakaz kompa, jak mężowie je mają na oku
![]() Ja tak mam i teraz korzystam z chwili okazji jak mój M poszedł pod prysznic ![]() Jutro pójdą Mamusie do pracy i będą produkować posty ![]() ![]() Eniggma a Ty jak się czujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Cisza, bo weekend, czas dla domu i rodziny.
![]() Ja w weekendy włączam parę razy na chwilę. Uszczęśliwiam oczy i kręgosłup. ![]() Buziaki i do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
BAN stały
|
a ja sie jakoś zle czuje. cały dzień mdłośc
![]() bleeee ide już spac. dobranoc dziewczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Przyczajenie
|
Wiecie dziewczyny ja normalnie boje sie chodzic miedzy ludzi bo tak każdemu działam na nerwy. Wy też już macie takie humorki? Ja wogóle nie potrafie teraz utrzymac jezyka za zębami i wale prosto z mostu albo rycze bez powodu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. U mnie weekend minał ''dosc'' spokojnie nie liczac tego ze sasiad mieszkajacy dwa pietra podemna po raz kolejny spaliłby swoje mieszkanie (alkoholik) Madzy sasiedzi zamiasta odrazu wzywac straz pozarna to oni nie wiem na co czekali :/ pukali do drzwi z nadzieja ze im otworzy a kleby dymu z okien i z pod drzwi sie wydobywały... Po raz kolejny ''uratowałam'' mu zycie wzywajas straz pogotowie i policje :/
Samopoczucie u mnie b.dobrze. Czy gin wam powiedział kiedy bedziecie sprawdzac płec? Ja ide na wizyte 16.10 i jak dzidzia sie dobrze ułozy to pozaglądamy jej miedzy nózki ![]() Mykam do pracy. Papa
#539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie żałuję. Kobieta zajmuje mnie swoimi problemami już ponad 4 lata. Uważa się za moją wielką koleżankę, a jest tak sobą zajęta, że przez miesiąc nawet nie dała mi okazji powiedzieć o ciąży... Przelało mi się i wybuchłam. ![]() ![]() Cytat:
![]() Z tego co wiem lekarze mówią o płci po 20tym tygodniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
BAN stały
|
podobno chłopca można rozpoznać już od 12 tygodnia
![]() tak słyszałam a ile w tym prawdy to nie wiem ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
ale jakoś ładnie to znosi ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- tak wogole to witam w poniedziałek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- dobra biore sie za uzupełnanie listy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.