|
|
#511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana nawyków żywieniowych !
Cytat:
Zresztą dasz radę, ja w Ciebie wierze, jesteś silna i musisz tylko sama sobie to uświadomić. Ja z fajkami dzisiaj dramat, mija półtora tygodnia ale wizja jutrzejszego dnia mnie kusi. Cały dzień będę grzeszyć w sumie od rana a na wieczór śledzie ogórki masa słodyczy i półtora litra wódki w lodówce jak ja to przeżyje bez fajek. Też mam zły dzień rozdrażniona jestem niedość że dawno nie było dnia dziecka i już się nie mogę doczekać jutra to jeszcze mnie ssie :P Na chłopaku się wyżyłam ehhh Katien zjedz jednego pączuszka to tylko 250kcal a humor poprawia na 2 śniadanie w sam raz :P No chyba, że bardzo się zaparłaś to trzymam ogromne kciukasy. Dziewczyny na forum podają przepis na owsiane ciasteczka dietetyczne poszukajcie bo sa smaczne a mało kaloryczne. Ogólnie życzę wam moje drogie udanego dnia jutro I nie martwcie się wagą w końcu tłusty czwartek raz w roku jest.P.S.Właśnie nie wiem czy można klnąc :P Witam nową koleżankę :p Zapraszamy do aktywnego udzielania się, każda dobra duszyczka z nami to jakaś motywacja dla każdej z nas. Sandra jestem :P
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Mogę do was dołączyć ? Od razu przyznam, że chciałabym nie tyle schudnąć ( no może przydałoby się popracować nad oponką na brzuchu ), co właśnie zmienić nawyki żywieniowe na zdrowsze ![]() Miłego dnia, ja zaczynam od zielonej herbatki
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj dzień grzeszny własnie wszamałam pączka z budyniem i popijam kawę z likierem toffii :P Jasne, że możesz się przyłączyć ja tez nie planuje chudnąć ale zdrowo się odżywiać i utrzymać wagę :P Co do mojego faceta heh trudno 28-letniemu mężczyźnie kazać zmienić nawyki :P Chociaż mój Tż nasze obiadki warzywne lubi :P
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
viline - no niestety, nie dałam się pączkowi
ale to było do przewidzenia, wypiję litr zielonej herbaty i moje grzechy zostaną odpuszczone :pfajki. eh. wiesz, ja mam tak że dzisiaj udało mi się nie zapalić (nie chwal dnia przed zachodem słońca ) ale jak piję alkohol, a dzieje się to często, jestem typem imprezowiczki, to wieeesz jak to jest... no jak nie zapalisz sobie faji do piwka albo wódeczki? no nie da rady, to idzie w parze jakoś... :p witamy nową koleżankę powodzenia oczywiście ![]() viline, Tż? co to znaczy? ;>
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ- towarzysz życia ![]() a ja pączka nie jadłam, ale za to zjadlam faworki- ile to no ale taki jeden dzien w roku ;d i da rade pić bez palenia ja nigdy nie palilam, a pije ;p widze, ze kolezanki imprezowiczki, czyli dobrze trafilam ;d
|
|
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś wygrałam z pączkami
Nie skusił mnie ani jeden.Słuchajcie jeśli chodzi o mojego TŻ to on bardzo chętnie zmieniłby coś w swoich nawykach bo jednak chciałby schudnąć ... Generalnie jego problemem jest "mięsień piwny" i niestety siedząca, 12 h praca kierowcy
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jem poimprezowe śniadanie owsiankę co by złagodziła żołądek :P Nie zapaliłam ani jednego papierosa wczoraj hahah :P Za to troche pojadłam o dziwo 3 razy mniej niż w moje dni dziecka bo mnie tak żołądek rozbolał
Więc skończyło się na jednym pączku na śniadanie i kilku faworkach, potem dwóch małych kawałkach pizzy no i wieczorem na śledziach i wódce i mega zgadze w nocy Nie wiem nie nadaje się chyba mój żołądek na ostre picie ![]() W sumie mój Tż nieźle je tylko dobija słodyczami, ale że ćwiczy to wygląda mmmm
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:41 |
|
|
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
viline 1988 zaszalałaś wczoraj - nie powiem pączek, faworki, pizza i sledzie to zakręcone menu
plus wódka ... nic dziwnego, że żołądek odmówił posłuszeństwa.Ja nie przepadam za wódkę, jeśli już to okazjonalnie, w dodatku oszukuję i wypijam po pół kieliszka
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
My miałyśmy wczoraj dzień na upicie :P tylko, że ze mna podietową to ostatnio nie wychodzi :p Wczoraj zjadłam niewiarygodnie mało jak na dni dziecka przynajmniej moje :p A śledzi a raczej sałatki śledziowej nie mogłam darować bo była pycha
Nie wiem strasznie sobie ta dietą skurczyłam żołądek i takie są efekty. Teraz trzeba zacząć wracać do normalnego jedzenia bo dalej lece na wadze :P Miłego dnia dziewczynki
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Ja już od godziny jestem na nogach
Popijam właśnie białą herbatę.
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Oooo ja też uwielbiam białą :P Ja już od 8 na nogach :P Byłam w sklepie, zrobiłam Tż-towi jajecznice a sobie placki owsiane jako przedtreningowy teraz jeszcze tylko musze poczekać godzinę i będę ćwiczyć. 1,5 godziny treningu potem sprzatanko :P i jadę po braciszka bo wpada do mnie na ferie :P To będzie aktywny tydzień :P Ja jestem z siebie dumna od dwóch dni jem bez dziennika posiłków bez liczenia kalorii jem tak jak mam ochotę :P Cięzko jest pozbyc się nawyków ale nie mogę już ważyć mniej
A co u Was moje drogie :P
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Nom ja od trzech dni praktykuję dwa razy dziennie masaż i wcieranie kremu w ramach akcji wytoczonej cellulitowi
W sumie przydałoby się troszkę poćwiczyć ale motywacji brak ... Opieka nad moim trzylatkiem pochłania mi za dużo energii
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam balsamy Eveline na przemian stosuje rozgrzewający a jak się skończy to kolejna tubka chłodzącego
I tak po ćwiczeniach biore prysznic i się balsamuje :P Nie wiem co jest efektem balsamów a co ćwiczeń myślę, że pół na pół ale celulit zniknął :P
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
![]() jejć viline, uwierz mi że serio wolałabym sie przyzwyczaic do normalnego jedzenia, niż teraz muszę do 'nienormalnego' dla mnie :p ciężko mi jest :| nie wiem co jest? staram się, waga nie chce drgnąć, coś jest nie tak... w środę powinnam dostać okres to pewnie dlatego :/ muszę chyba na niego poczekac... buziaki
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Też mam balsamy Evelline
![]() Zapraszam na zieloną herbatę ![]() To co dziewczyny, waga wam za bardzo leci w dół ? Dlatego chcecie porzucić dietę ?
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
Ja już jestem po diecie
Wychodzę z niej a raczej jakoś to mi ciężko idzie z obawy przed powrotem utraconych kg :P Więc moim celem jest wrócić do normalności i zacząć jeść jak człowiek i utrzymać wagę. Mi waga już nie może spadać
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Kamizela - ja jestem jednym wielkim efektem jojo, powiem Ci szczerze i dopiero zaczynam, z wagą startową - 76kg, jak widać. jutro albo pojutrze dostane okres, a potem do roboty
a Ty?---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- viline, Ty chudzielcu
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
hej , jak mnie tu dawno nie było hehe . co u was ogólnie ? znów zbieramy siły i zaczynamy walke z kilogramami ? czemu tak rzadko jesteście ?
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Ja chudzielec hehe do chudzielca to mi sporo brakuje :P Ludzi przeraza moja waga ale nie wyglądam chudo :P Niska jestem i się to jakoś rozkłada :P Ja jestem tu codziennie tylko wy jakoś rzadko dajecie o sobie znać :p
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
oooo gabi widzę wielki powrót
zaczynamy, zaczynamy. z tym ze ja mam coraz więcej na starcie :|viline, pewnie Cie chwalą i zazdroszczą, co? w sumie ile już zgubiłaś? 11 kg?---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- jakoś tak nie mogę trafić, jak jesteście tutaj :p
|
|
#532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ważę obecnie 48-49kg. Jedni chwalą, inni krzyczą, bardziej złośliwi się śmieją że mam odstawić narkotyki i zacząć jeść :P A najlepsze jest to, że jak widzą ile jem to się dziwią to Ty tyle jesz ![]() i szamie :P Fakt, że oni jedzą twixa, marsa a ja jabłko albo grahamke z białym serem i wędliną ale ciągle jem.
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
viline - to jest moje marzenie, ciąąągle jeść i nie przytyć
hihia ja (nie dostałam jeszcze okresu) ale od dzisiaj - aż do Wielkanocy - ZERO czekolady! aaaa nie wiem jak to wytrzymam... jeszcze 43,5 dnia ładne mam postanowienie? miało być na faje ale jakoś tak... :p najpierw czekolada. w grudniu dałam rade (czekolada) aż 9 dni a taka wizja ponad 40 mnie przeraża... ale chyba przyda mi się taki detoks.viline, schudnąć 12kg to jest moje wieeelkie marzenie i mam nadzieję, że nie aż tak bardzo odległe jakoś jestem dzisiaj pozytywnie nastawiona, może to przez to słoneczko, wiosna idzie kobity! ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- aaa viline, mam pytanie, czy Ty kompletnie rzuciłaś słodycze? naprawde nie jesz nic słodkiego? czekolady? tak zero? hehe :p
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś Ty raz na jakiś czas pozwalałam sobie na kostkę czekolady, trochę dżemu, miodu :P No i cały czas powtarzam raz na dwa tygodnie doładowanie baterii dniami dziecka czyli tona niezdrowych rzeczy biała czekolada przegryzana chipsami :P Tak było podczas diety A teraz wpadną i lody i winko i serki owocowe głównie waniliowe ale i jagodowe truskawkowe przełamuj się do słodyczy chociaż mi tak dziwnie jeść słodycze.Śliczne postanowienie ze słodyczami :P chociaż ja bym tyle nie wytrzymała Ale nie pale 3 tydzień Hahaha :PA właśnie pochwale się ZDAŁAM PRAWKO :P:P:P:P Jupi :P
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
ło kurde viline, gratuluuuuje
![]() 3 tydzień już? jej... skąd Ty na to wszystko bierzesz siłe?
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Siła heh nie wiem. Nigdy nie miałam samozaparcia a ostatnio jakoś ooo :P Odchudzanie chociaż nigdy mi ono nie szło, palenie (tu niestety bardziej przymus jestem na tabletkach antykoncepcyjnych i nie powinnam palić) a teraz dodatkowo prawko, praca licencjacka
Stwierdziłam, ostatnio że im więcej człowiek ma na głowie tym bardziej się mobilizuje i łatwiej mu się zebrać w garść. Ale mi też się wiosna chyba udziela, dzisiaj słoneczko w Krakowie tak cudnie świeciło :P Ja mam w tym tygodniu braciszka na głowie więc mamy aktywny tydzień ![]() Ale mam dobry dzień ![]() Aaaaa i upiekłam chipsy :P dietetyczne :P w tej porcji wyszło coś koło 160-170kcal :P
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-18 o 18:13 |
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis poproszę ;p |
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
69love69 - jak idzie dieta?
ja jestem dopiero na początku... wytyczyłam sobie zero czekolady (aż do wielkanocy) a tak staram się wprowadzać zdrowe nawyki czyli jedzonko co 3 godziny, 5 razy dziennie, dużo wody i herbaty, zero soków, zero lub baaardzo niewielka ilość fast foodów itp. ostatnio próbuję z mojej diety wypieprzyć makaron, ale jakoś nie umiem sie go pozbyć :/nie bardzo mam siłe na dietę po ostatnich wydarzeniach z mojego życia, ale postanowiłam, że tym razem się nie poddam i tym razem będzie inaczej. nie mam limitu czasowego, choć wiadomo że w wakacje chciałabym wyglądać leepiej ![]() viline, no właśnie, jakie chipsy? że w oleju tak? przecież to grzech ciężki
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobrze nawet, dzisiaj juz mega idealnie dietowy dzień miałam, żadnego grzechu a ja nie jem w ogole chleba, ziemniakow, makaronu, ryzu i jakos nie tesknie za tym nawet ;p słodyczy nie jem, ale ostatnio mi sie zdarzylo pare żelek i cukierków, ale czekolady od tygodnia nie jadlam, looo :O a normalnie to codziennie prawie ;p nie pije raczej soków, jak juz to 1 szklanke na dzień sobie pozwole, zadnych slodkich gazowanych wód teraz tylko czysta woda i zielona herbata bez grama cukru, ale coraz lepiej mi to smakuje no i oczywiscie zero fast foodow- frytki tęsknie za wami ;p z ćwiczeniami narazie ciężko bo nauka, ale jutro mam ostatnia poprawke i miejmy nadzieje, ze uda sie za 1 razem poprawić, bo jak nie to
Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2010-02-18 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Katien po co chcesz wyrzucić makaron ??? Zamień go na pełnoziarnisty po prostu albo orkiszowy razowy żytni jest wiele opcji. Ja makaron jadłam cały czas i jem dalej bo to świetne źródło zdrowych węgli jak już chcesz wyrzucać to wszelkie sosiki do niego na mące czy śmietanie to samo z zupami niezabielane i będzie dobrze. Laski nie eliminujcie zupełnie węglowodanów bo jojo będzie mega jak zaczniecie je spowrotem jeść, węgle dobrze ograniczyć ale nie od razu zupełnie je wyrzucać z jadłospisu ( węgle czyli mam na myśli chleb, makaron, ryż, kasze one są nam potrzebne). Zamiast czekolady polecam kapkę kakao do różnych rzeczy np wiejski i pół łyżeczki kakao i orzeszki pychotka
Kakao niesłodzone o obniżonej zawartości tłuszczo czyli zwykłe deco moreno czy jak to się tam pisze :PPrzepis zaczerpnięty stąd z forum z diety proteinowej Dunkana nie smakują dokładnie jak chipsy ale smaczne ![]() CHIPSY 15-20 sztuk mi wyszło więcej 2 czubate lyzki otrab owsianych lub 1.5 lyzki otrab owsianych i pol lyzki pszennych 1 lyzka skrobii kukurydzianej 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia 2 bialka 1 lyzka slodzika (dałam łyche cukru ale to za dużo pół spokojnie wystarczy) 30-40ml cieplej wody 50g jogurtu naturalnego Szczypta soli Aromat (ziola, musztartda, przyprawy) tutaj dałam kostkę czosnkową ta knorra następnym razem dam dwie Kocham czosnekMiksowac otreby, skrobie, proszek I slodzik przez 5 minut do otrzymania drobnego pudru. Dodac bialka I ubijac przez minute. Dodac jogurt, ciepla wode, aromat i ubijac do utrzymania jednolitej masy. Blache wyscielic folia aluminiowa (dla lepszego efektu), klasc male plaski lyzeczka, zostawiajac odstep pomiedzy nimi. Odstawic na 5 minut. Piec na najnizszej polce przez 15-20 min w 160C. Gdy tylko sie przyrumienia wyjac z piekarnika. Nalezy uwazac by nie przypiec ich za bardzo bo beda gorzkie. Pozostawic do wystygniecia, ostroznie zdjac folie. Jezeli nie sa dostatecznie chrupiace, ulozyc na tacce I pozostawic do wyschniecia. Mozna przechowywac w hermetycznym naczyniu przez 3 miesiace. Ja już je zjadłam Najgorsze, że podjadałam je do dwóch ostatnich posiłków ale wyszły takie pycha Teraz trzeba iść poruszać tyłkiem co by je spalić i skakanke zrobić a potem prysznic i spać bo wstawałam o 5 bo na 7 prawko miałam :P Buziaki moje drogie :P Katien powodzonka z czekoladą jeszcze raz dasz radę :P tylko musisz się zaprzeć, chociaż ja nie jestem zwolennikiem rezygnacji z jakichkolwiek produktów bo wiem że jak ich długo nie jem to się potem na nie rzucam ze zdwojoną siła
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-02-18 o 22:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

jejć te 10 kg jakoś zrzucić, nie moge juz na siebie patrzeć normalnie.
Katien zjedz jednego pączuszka to tylko 250kcal a humor poprawia 

ale to było do przewidzenia, wypiję litr zielonej herbaty i moje grzechy zostaną odpuszczone :p
Nie skusił mnie ani jeden.

Popijam właśnie białą herbatę.