Prostowanie włosów - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-27, 21:04   #511
marzena20
Raczkowanie

Dot.: Prostowanie włosów

ej ja szukam salonu we wrocku ktory mi wyprostujece na stale wlosy ktory taki znacie????????
marzena20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 09:46   #512
Nierika
Zadomowienie

Nie ma co niszczyc wlosow. Zainwestuj w prostownice ceramiczna i jakis kosmetyk ochronny, zeby zminimalizowac ryzyko ich dalszego zniszczenia. No i czekaj az odrosna.

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 20:20   #513
paula2096
Przyczajenie

...

Edytowane przez paula2096
Czas edycji: 2009-03-15 o 08:41
paula2096 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 18:50   #514
thorn
Przyczajenie

prostowanie włosów

Mam pytanie odnosnie prostowania wlosow.Ile kosztuje trwałe prostowanie wlosów i czy sie ono opłaca i czy naprawde losy sie wyprostuja na stale czy tylko na kilka dni>
prosze o pomoc
thorn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 14:38   #516
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294
Smile prostowanie wlosów bez zniszczenia??

przekonałam sie ze mozna prostowac włosy nie niszcząc ich i muszę wam o tym opowiedzieć bo wiem że zniszczone włosy od prostowania to jest problem wielu z was otóz chodzi mi konkretnie o odżywke garnier fructis http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4688,nakładam duzą jej ilosc na włosy(tak zeby były tłuste) a nastepnie prostuję,efektem są pieknie wyprostowane włosy bez sladu zniszczenia,ciekawi mnie czy wy tez macie jakies sposoby na prostowanie włosów,ja z tego jestem zadowolona bardzo,moge robic tak codziennie i wiem ze nie zniszczę włosów,mysle ze jest duzo wiecej podobnych kosmetyków,może wy równiez tak robicie?

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 16:18   #517
cukierasek
Raczkowanie

Dot.: prostowanie wlosów bez zniszczenia??

Ale ty to na suche włosy czy mokre nakładasz? bo jak na suche i potem prostujesz to chyba mogą ci sie popalić nie?? chyba że coś źle zroumiałam heh
cukierasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-01, 16:29   #518
Weronika_
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez cukierasek
Ale ty to na suche włosy czy mokre nakładasz? bo jak na suche i potem prostujesz to chyba mogą ci sie popalić nie?? chyba że coś źle zroumiałam heh

Chyba źle zrozumiałaś faktycznie Bo ta odżywka jest bez spłukiwania, zresztą reszte znajdziesz w linku który autorka podała

A co do produktu.... hmm warto spróbować skoro Ciebie to pomaga wyprostować włosy bez zniesczenia Mam jednak pytanie ; Czy ta odżywka rózwnież pomaga utrzymać efekt prostowania na dłuższy ? Bo głównie mi na tym tak samo bardzo zależy jak na nie niszczeniu . Będe bardzo wdzięczna za odpowiedź
Weronika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 16:29   #519
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

na suche,no co ty nic sie nie pali,ale odzywka daje super ochrone4 naprawde

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

Stary 2006-04-01, 16:37   #520
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

Cytat:
Napisane przez Weronika_

A co do produktu.... hmm warto spróbować skoro Ciebie to pomaga wyprostować włosy bez zniesczenia Mam jednak pytanie ; Czy ta odżywka rózwnież pomaga utrzymać efekt prostowania na dłuższy ? Bo głównie mi na tym tak samo bardzo zależy jak na nie niszczeniu . Będe bardzo wdzięczna za odpowiedź
raczej nie,odzywka niestety nie ma tak cudownego dzialaniajedynie wlosy są gladkie no i oczywiscie mimo wszystko bardziej proste,ale ja i tak nastepnego dnia przejezdzam kilka razy po nich prostownica,

Stary 2006-04-03, 08:37   #521
fibian
Zadomowienie

GG do fibian
Question Jak używać prostownicy?? do doświadczonych

Od soboty jestem szczęśliwą posiadaczką prostownicy do włosów babyliss(chyba tak to się pisze)
Przed zakupem czytałam "recenzje " wizażanek i opisy pięknych, zdrowych, lśniących włosów po prostowaniu.
No więc umyłam włosy jak zawsze, nałożyłam preparat do prostowania , i prostowłałam pasmo po paśmie.
Efekt: moje włosy "po" są suche , matowe i wyglądająbatrdzo niezdrowo.
Co zrobiłam źle?
Czy do prostowania potrzeba doświadczenia , czy raczej kupno prostownicy to w moim przypadku kasa wyrzucona w błoto?
Muszę jeszcze dodać , że do tej pory prostowałam włosy na okrągłej szczotce i miały połysk oraz wyglądały zdrowo.
fibian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 08:50   #522
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Jak używać prostownicy?? do doświadczonych

Ja moje wlosy prostuje po kazdym myciu i robie w sumie tak samo jak Ty - z tym ze oprocz preparatu do prostowania wlosów (w tej chwili mam Hot Liss z L'oreala, wczesniej uzywałam spray'u z Welli) nakladam na konce włosów jedwab Biosilk (a od kilku dni ten nowy produkt Farouka - Bad Azz). Wtedy moje wlosy nie sa takie "puszyste" na koncach, naprawde ladnie sie blyszcza i sa super wygladzone
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 08:56   #523
sergeevna
BAN stały

Ja mam też prostownice tej firmy , tylko ,że taką cieniutką (nie wiem jaką Ty masz ) I włoski prostuje po każdym myciu ,nie używam żadnych preparatów...poprostu prostuje suche włosy i po wyprostowaniu są bardzo lśniące i wyglądają naprawde zdrowo... nie mam pojęcia co się mogło stac ,że Tobie tak wyszło z włoskami
sergeevna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 09:05   #524
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez sergeevna
nie mam pojęcia co się mogło stac ,że Tobie tak wyszło z włoskami
no wlasnie ja tez nie wiem za bardzo, moze masz taki wlos, ze tak zareagowal na prostownice nie wiem a moze to tylko zrobilo się na początku a kolejnym razem będzie lepiej?

Fibian a czego używasz to prostowania, tzn. jakiego preparatu? Może sprobuj czegoś z gornej polki, tj. polecanego na forum przez Gage serum Renee Blanche?
Stary 2006-04-03, 09:18   #525
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Prostownica to model 2170 do włosów suchych i wilgotnych.
Preparat do prostowania jest raczej z wyższej półki -chyba schwarzkopfa hot liss czy coś takiego.
Może ma to związek z tym,ze mam już trochę zniszczone końcówki?
Ale z drugiej strony po okrągłej szczotce są super lśniące.
Napiszcie proszę do jakiej temp. nagrzewacie prostownicę i czy macie zdrowe czy raczej lekko zniszczone zabiegami fryzjerskimi włosy
Stary 2006-04-03, 09:22   #526
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Ja mam zdrowe wlosy, mimo farbowania (fryzjerki mi mowia, ze nie narzekam chyba na brak i kondycje wlosow ). Wlasnie staram się bardzo dbać o koncowki, zeby nie bylo roztopirzone Bo moze faktycznie faktycznie masz problem z koncowkami, jak są rozdwojone to efekt bedzie taki, ze 3/4 wlosa bedzie ladnie wyprostowane a konce beda sianowate i wtedy faktycznie nie za fajnie to wyglada
Jesli masz konce rozdwojone to najlepiej je podetnij a pozniej uzywaj jedwabiu, np. z Biosilka i jakiś dobrych odzywek lub maseczke, zeby Ci się wlosy nie przesuszały po prostownicy.

edit - na poprawienie kondycji włosów, a zwlaszcza koncowek faktycznie bardzo dobre jest serum renee blanche. Podaje link do watku na jego temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=renee+blanche
Stary 2006-04-03, 09:31   #527
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Droga Kalex, dzięki za info.
Chyba rzeczywiście problem jest w końcówkach, chociaż u nasady też są matowe.
Do jakiej temperatury nagrzewasz to ustrojstwo? Może ja mam za niską?
Stary 2006-04-03, 09:41   #528
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez fibian
Droga Kalex, dzięki za info.
Chyba rzeczywiście problem jest w końcówkach, chociaż u nasady też są matowe.
Do jakiej temperatury nagrzewasz to ustrojstwo? Może ja mam za niską?
ja akurat nie mam tej prostownicy co Ty, ja mam taką hm...jak by to nazwać parową z Philipsa
Stary 2006-04-03, 09:56   #529
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

a uzywałaś tego serum - rzeczywiście warto?
Ja mam kręcone włosy, ale jak nie wysuszę na szczotce to są takie"pirzgniete" - nienawidzę tego - efekt farbowania
Sadzisz że to serum może mi pomoc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-03, 10:03   #530
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

mysle ze to wina serum do prostowania moze za duzo nalozylas?? ja mialam tak samo kilka razy gdy przesadzilam z iloscia ,na szczescie po jakiejs godzicie jakos ten nadmiar sie "wchlonal"
Stary 2006-04-03, 10:06   #531
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

ja jestem 2 dni "po" i włosy są takie same - matowe jak u szmacianej lalki
Stary 2006-04-03, 10:14   #532
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fibian
ja jestem 2 dni "po" i włosy są takie same - matowe jak u szmacianej lalki
Fibian, a w jaki sposób prostujesz włosy?
Moja koleżanka, gdy pierwszy raz używała prostownice, robiła to tak, jak podczas karbowania włosów, tzn. przykładała płytki do pasma włosów, zaciskała, czekała chwile i puszczała. Może też tak robisz, zamiast sunąć po nich jak grzebieniem? Byc może też używasz na zbyt wilgotnych włosach?
Ja mam farbowane włosy, prostuję od bardzo dawna, a mimo to po każdym prostowaniu są bardzo błyszczące.
Moje włosy są dość grube, ale wystarcza mi temp. 180st. (prost. ceramiczna) do efektu idealnie gładkiej fryzury.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:14   #533
lovinka
Raczkowanie

Moze dlatego ze Twoja prostownica powinna byc stosoiwana na suche wlosy a nie na mokre? Ja nigdy nie prostuje mokrych bo wlasnie wtedy jest nie ladny efekt, sprobuj na wysuszone, i mocno przyciskaj prostownice, a na koncowkach przytrzymaj mocniej. Pozwinno byc dobrze
lovinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:27   #534
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

ok, spróuję na suchych. Chociaż ten model jest do wilgotnych i do suchych.
Co do uzywania to zaciskam u nasady i przeciągam powoli do dołu.
Nigdy jeszcze nie używałam prostownicy , nie widziłam też nigdy jak to się robi , ale spróbuje na suchych.
A suszycie wcześniej suszarką i na szczotkę?
Stary 2006-04-03, 10:36   #535
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Ja susze wczesniej suszarką a potem prostuje prostownicą. Nigdy jeszcze nie prostowałam wilgotnych włosów - moze tez wlasnie dlatego wyszedl Ci efekt taki jaki wyszedł Wg mnie najlepiej prostowac na suche wloski, fryzjerzy też najpierw suszą a później prostują
Stary 2006-04-03, 10:38   #536
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Ja suszę włosy bez szczotki, ale mam proste włosy. Notomiast przy włosach kręconych (takie ma moja siostra) wygodniej jest wcześniej wysuszyć je na szczotce, ale nie jest to konieczne

Stary 2006-04-03, 10:41   #537
tutusia
Rozeznanie

Nie radzę używać do mkrych włosów. Niby piszę, że można, ale mi jakoś nie chce się w to wierzyć. Fryzjerzy zawsze apelują, aby nie używać prostownicy do mokrych włosów, bo wtedy są ona najdelikatniejsze i najbardziej je niszczysz. Włosy powinny być zupełnie suche. A co do efektu matowych włosów to spróbuj czy inny efekt będzie po prostowaniu suchych włosów. No i czy przypadkiem nie prostujesz na OSISa? Dziewczyny na forum i moje kumpele zreszta też twierzdą, że jest straszny i właśnie bardzo matowi włosy. Może to jego wina.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:43   #538
lovinka
Raczkowanie

nie koniecznie, najlepiej wez spusc glowe na dol, i tak susz, one sie uniuosa u nasady, ze jak pozniej wyprostujesz to nie bedziesz miala takich przylizanych. i potem je prostuj, postaraj sie nie naklladac zzaduzo tych srodkow, bo nie bedziesz wiedziala jaka jest dokladnie przyczyna.
Zyycze powodzenia
lovinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:50   #539
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

No i w tym jest pies pogrzebany!!!!
Suszę na tego przeklętego OSISA, teraz sobie weszłam w recenzje kosmetyków i poznałam po butelce...
A włosy rzeczywiście miałam wilgotne jak suszyłam. Dziewczyny próbuję jheszcze raz.
Możecie mi jeszcze polecić jakieś inne kosmetyki do prostowania zamiast tego OSISA?
Stary 2006-04-03, 11:06   #540
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Ja używam olejka RB. Działa on głównie ochronnie i właściwie dlatego go używam (no i póki co, włosy są cały czas w bdb stanie). To, że się błyszczą, to nie wiem czy jego zasługa, czy to moje włosy są takie same w sobie (bo gdy go nie użyje, też się błyszczą ). Ale tak jak mówie, dla mnie to głównie ochrona przed wysoką temp. Bez niego nie wiem , jak obecnie wyglądąłyby moje włosy i wole nie sprawdzać.
W każdym bądź razie na pewno nie matowi włosów, nie obciąża itp.
Na forum jest dużo wątków na temat tego specyfiku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości