![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostowanie włosów
ej ja szukam salonu we wrocku ktory mi wyprostujece na stale wlosy ktory taki znacie????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
Nie ma co niszczyc wlosow. Zainwestuj w prostownice ceramiczna i jakis kosmetyk ochronny, zeby zminimalizowac ryzyko ich dalszego zniszczenia. No i czekaj az odrosna.
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez paula2096 Czas edycji: 2009-03-15 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
prostowanie włosów
Mam pytanie odnosnie prostowania wlosow.Ile kosztuje trwałe prostowanie wlosów i czy sie ono opłaca i czy naprawde losy sie wyprostuja na stale czy tylko na kilka dni>
prosze o pomoc ![]()
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Dot.: prostowanie włosów
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+na+sta%B3e Archiwum ![]()
![]() |
#516 |
Wtajemniczenie
|
![]()
przekonałam sie ze mozna prostowac włosy nie niszcząc ich i muszę wam o tym opowiedzieć bo wiem że zniszczone włosy od prostowania to jest problem wielu z was
![]()
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
Dot.: prostowanie wlosów bez zniszczenia??
Ale ty to na suche włosy czy mokre nakładasz? bo jak na suche i potem prostujesz to chyba mogą ci sie popalić nie?? chyba że coś źle zroumiałam heh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Chyba źle zrozumiałaś faktycznie ![]() ![]() A co do produktu.... hmm warto spróbować skoro Ciebie to pomaga wyprostować włosy bez zniesczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
na suche,no co ty nic sie nie pali
![]()
![]() |
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
![]()
Od soboty jestem szczęśliwą posiadaczką prostownicy do włosów babyliss(chyba tak to się pisze)
Przed zakupem czytałam "recenzje " wizażanek i opisy pięknych, zdrowych, lśniących włosów po prostowaniu. No więc umyłam włosy jak zawsze, nałożyłam preparat do prostowania , i prostowłałam pasmo po paśmie. Efekt: moje włosy "po" są suche , matowe i wyglądająbatrdzo niezdrowo. Co zrobiłam źle? Czy do prostowania potrzeba doświadczenia , czy raczej kupno prostownicy to w moim przypadku kasa wyrzucona w błoto? ![]() Muszę jeszcze dodać , że do tej pory prostowałam włosy na okrągłej szczotce i miały połysk oraz wyglądały zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak używać prostownicy?? do doświadczonych
Ja moje wlosy prostuje po kazdym myciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
BAN stały
|
Ja mam też prostownice tej firmy , tylko ,że taką cieniutką (nie wiem jaką Ty masz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fibian a czego używasz to prostowania, tzn. jakiego preparatu? Może sprobuj czegoś z gornej polki, tj. polecanego na forum przez Gage serum Renee Blanche? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Prostownica to model 2170 do włosów suchych i wilgotnych.
Preparat do prostowania jest raczej z wyższej półki -chyba schwarzkopfa hot liss czy coś takiego. Może ma to związek z tym,ze mam już trochę zniszczone końcówki? Ale z drugiej strony po okrągłej szczotce są super lśniące. Napiszcie proszę do jakiej temp. nagrzewacie prostownicę i czy macie zdrowe czy raczej lekko zniszczone zabiegami fryzjerskimi włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zdrowe wlosy, mimo farbowania (fryzjerki mi mowia, ze nie narzekam chyba na brak i kondycje wlosow
![]() ![]() ![]() Jesli masz konce rozdwojone to najlepiej je podetnij a pozniej uzywaj jedwabiu, np. z Biosilka i jakiś dobrych odzywek lub maseczke, zeby Ci się wlosy nie przesuszały po prostownicy. edit - na poprawienie kondycji włosów, a zwlaszcza koncowek faktycznie bardzo dobre jest serum renee blanche. Podaje link do watku na jego temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=renee+blanche |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Droga Kalex, dzięki za info.
Chyba rzeczywiście problem jest w końcówkach, chociaż u nasady też są matowe. Do jakiej temperatury nagrzewasz to ustrojstwo? Może ja mam za niską? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zadomowienie
|
a uzywałaś tego serum - rzeczywiście warto?
Ja mam kręcone włosy, ale jak nie wysuszę na szczotce to są takie"pirzgniete" - nienawidzę tego - efekt farbowania ![]() Sadzisz że to serum może mi pomoc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
mysle ze to wina serum do prostowania
![]()
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
ja jestem 2 dni "po" i włosy są takie same - matowe jak u szmacianej lalki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka, gdy pierwszy raz używała prostownice, robiła to tak, jak podczas karbowania włosów, tzn. przykładała płytki do pasma włosów, zaciskała, czekała chwile i puszczała. Może też tak robisz, zamiast sunąć po nich jak grzebieniem? Byc może też używasz na zbyt wilgotnych włosach? Ja mam farbowane włosy, prostuję od bardzo dawna, a mimo to po każdym prostowaniu są bardzo błyszczące. Moje włosy są dość grube, ale wystarcza mi temp. 180st. (prost. ceramiczna) do efektu idealnie gładkiej fryzury.
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Moze dlatego ze Twoja prostownica powinna byc stosoiwana na suche wlosy a nie na mokre? Ja nigdy nie prostuje mokrych bo wlasnie wtedy jest nie ladny efekt, sprobuj na wysuszone, i mocno przyciskaj prostownice, a na koncowkach przytrzymaj mocniej. Pozwinno byc dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
ok, spróuję na suchych. Chociaż ten model jest do wilgotnych i do suchych.
Co do uzywania to zaciskam u nasady i przeciągam powoli do dołu. Nigdy jeszcze nie używałam prostownicy , nie widziłam też nigdy jak to się robi , ale spróbuje na suchych. A suszycie wcześniej suszarką i na szczotkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Ja susze wczesniej suszarką a potem prostuje prostownicą. Nigdy jeszcze nie prostowałam wilgotnych włosów - moze tez wlasnie dlatego wyszedl Ci efekt taki jaki wyszedł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Wtajemniczenie
|
Ja suszę włosy bez szczotki, ale mam proste włosy. Notomiast przy włosach kręconych (takie ma moja siostra) wygodniej jest wcześniej wysuszyć je na szczotce, ale nie jest to konieczne
![]()
![]() |
#537 |
Rozeznanie
|
Nie radzę używać do mkrych włosów. Niby piszę, że można, ale mi jakoś nie chce się w to wierzyć. Fryzjerzy zawsze apelują, aby nie używać prostownicy do mokrych włosów, bo wtedy są ona najdelikatniejsze i najbardziej je niszczysz. Włosy powinny być zupełnie suche. A co do efektu matowych włosów to spróbuj czy inny efekt będzie po prostowaniu suchych włosów. No i czy przypadkiem nie prostujesz na OSISa? Dziewczyny na forum i moje kumpele zreszta też twierzdą, że jest straszny i właśnie bardzo matowi włosy. Może to jego wina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
nie koniecznie, najlepiej wez spusc glowe na dol, i tak susz, one sie uniuosa u nasady, ze jak pozniej wyprostujesz to nie bedziesz miala takich przylizanych.
![]() Zyycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
No i w tym jest pies pogrzebany!!!!
Suszę na tego przeklętego OSISA, ![]() A włosy rzeczywiście miałam wilgotne jak suszyłam. Dziewczyny próbuję jheszcze raz. Możecie mi jeszcze polecić jakieś inne kosmetyki do prostowania zamiast tego OSISA? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam olejka RB. Działa on głównie ochronnie i właściwie dlatego go używam (no i póki co, włosy są cały czas w bdb stanie). To, że się błyszczą, to nie wiem czy jego zasługa, czy to moje włosy są takie same w sobie (bo gdy go nie użyje, też się błyszczą
![]() ![]() W każdym bądź razie na pewno nie matowi włosów, nie obciąża itp. Na forum jest dużo wątków na temat tego specyfiku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.