przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-12, 08:32   #511
ziemniak
Raczkowanie

Dot.: Przetłuszczające się ale zniszczone?

Ja tez mialam ten szampon fructisa ale zupelnie sie nie nadawal.
ziemniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 07:24   #512
Domisinia
BAN stały

GG do Domisinia
Thumbs down przetłuszczające się włosy-błagam o pomoc dziewczyny !!

wczoraj myłam włosy! i co ?! dzisiaj są TŁUSTE !! ślizgie strączki włosów , mam brązowe włosy i od połowy włosów mam pasemka (jeśli można to tak nazwać ) blond , zresztą www.domisinia.fotka.pl , to ja ! ;/ błagam pomóżcie mi co mam robić ! Fryzjerka kazała mi myć włosy szamponem do blond , ale jej nie posłucha łam , mam szfarckopfa pielęgnacyjny do włosów brązowych ...
Domisinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 08:41   #513
TheCuteOne
Zadomowienie

Dot.: przetłuszczające się włosy-błagam o pomoc dziewczyny !!

Bylo juz duzo takich postow i w zadnym nie odkryto zlotego srodka, nawet jesli lekko poprawisz stan przetluszczania swoich wlosow,to nastepnego dnai i tak beda nieswieze, i tak nie bedzie to dobrze wygladalo.
Zeby wydawaly sie dluzej swieze moze powinnas nakladac odzywke do wlosow jedynie od ich polowy, czasami powinnas robic jakies ziolowe plukanki, np. pokrzywa, moja kolezanka miala strasznie przetluszczajace sie wlosy, miala z nimi problem juz pod wieczor, i mysle ze wlasnie pokrzywa jej duzo dala, podobno dobry jest tez palmolive to do wlosow przetluszczajacych sie z winogronem i cytryna, ale nie jestem pewne jesli chodzi o nazwe. Uwierz mi skupilam sie, i mysle ze narazie nie mozesz nic z tym zrobic, albo przejdzie Ci to z wiekiem albo wyprobuj kuracje kuracje: nie myj wlosow przez tydzien a pozniej umyj jakims porzadnym ziolowym szamponem ktos kiedys pisal o tym na wizazu, heh ale nie sadze zeby dzialalo
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 08:46   #514
Domisinia
BAN stały

GG do Domisinia
Wink Dot.: przetłuszczające się włosy-błagam o pomoc dziewczyny !!

nie , nie , nie to nie działa ! robiłam to , chodziłam jak taki leniwiec , (bo one też mają problemy z tłuszczem na futrze) wiem ze w zime nie musze myć włosów nawed miesiąc (tak , tak , miałam taki rekord i i tak są świerze! a w lato ?! PORACHA , a z tą pokrzywą , są jakieś środki ? nie bede sie nacierać surową pokrzywą bo potem i łep spuchnie i swędzieć będzie ;P
Domisinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 09:33   #515
TheCuteOne
Zadomowienie

raczej nie chodzilo mi o sucha pokrzywe Jest bardzo wiele szamponow pokrzywowych, ale najlepsze wg. mnie sa ziola kupowane w jakichs sklepach zielarskich. Takie w kartoniku, ktore zaparzasz i pluczesz nimi wlosy, po nich ogolnie wloski lepiej wygladaja, i to je rowniez wzmacnia, tylko nei przesadzaj z ta pokrzywa, bo ta kolezanka plukala wlosy codziennie i pewnego dnia zauwazyla ze sa zielonkawe! Mysle ze 2 razy w tygodniu to gora
TheCuteOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 09:52   #516
Mariti
Wtajemniczenie

Dominisia , skoro Ci się tak szybko przetłuszczają a w zimie nawet miesiąc nie rusza ich , to powinnas się zgłosic do dermatologa , widocznie masz jakieś zaburzenie w wydzielaniu łoju. Napewno bedziesz musiała stosowac inne specyfiki niż drogeryjne,lekarz podpowie, póki co sama narazie odstaw a spróbuj np Seboradin Niger ( mnie pomógł). Nie liczyłabym tu pomoc jakiegokolwiek Sunsilka, Timotei , Loreal Elseve czy innych takich. Przy nakładaniu odzywki, nie rób tego , tak jak już zostało doradzane od nasady , a tylko na włosy , omijając skóre głowy i pozostawiając pewien odstęp.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-08, 21:40   #517
darietta
Zakorzenienie

coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów

miałam włosy do pasa i sciałam je bo myslalam ze nie bedą mi juz wypadac co sie okazało teraz wypadaja mi jeszcze bardziej może wy znacie jakies skuteczne praparaty lub domowe zabiegi byle nie drogie które pomagają naprawde bo juz troszke różnych szamponów próbowałam i nic zaden nie daje efektu tak samo jest z przetłuszczaniem tez nie daje rady bylam juz u dermatologa i to nie jednego kazali mi łykac witaminy i stosowac różne wcierki i nadal nic

bede wdzieczna za pomoc
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-09, 18:09   #518
darietta
Zakorzenienie

Dot.: coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów

witam was drogie koleżanki czy naprawde zadnej z was nie udało sie poradzic z przetłuszczającymi sie włosami i wypadającymi jeśli komus sie udało to bede wdzieczna za rady
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 20:19   #519
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984
Dot.: coś naprawde skutecznego i niedrogiego na wypadanie i pprzetłuszczanie włosów

moze spróbuje pomóc.
Ziaja czarna rzepa szampon na przetłuszczające sie włosy z łupiezem,skłonne do wypadania
Joanna czarna rzepa do włosów przetłuszczających sie,skłonnych do wypadania
Seria Seboradin (szampon,balsam,lotion - dobra seria,polecam)
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 21:42   #520
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

darietta zajzyj do archiwum,temat przetluszczajacych sie wlosow jak i wypadajacych pzrewijal sie wielokrotnie, moze cos znajdziesz dla siebie
Stary 2006-09-09, 21:51   #521
Anuśka84
Przyczajenie

Także polecam Seboradin, wszystkie produkty są świetne i w przystępnej cenie (po ok. 13zł.). Ja stosuje dodatkowo płyn do skóry głowy Neril (ok.23zł.) jest jeszcze szampon, ale nie miałam go. No i trzeba jeszcze jakieś suplementy, np Skrzypowita , świetna dla włosów przetłuszczających się i niedroga. Pzd
Aha, odrzywki czy balsamy trzeba stosować od połowy długości włosów aby ich nie obciążyć i nie przetłuścić dodatkowo.
Stary 2006-09-09, 21:52   #522
Mariti
Wtajemniczenie

Garnier Neril- zbawienny wpływ w podobnych sytuacjiach-użyj wiszukiwraki wizażowej(.Seboradin nieco gorszy , ale tez działa)

Marilyn Monroe
Stary 2006-09-20, 15:41   #523
unmaterial_girl
Raczkowanie

Dot.: Przetłuszczające się ale zniszczone?

regularne podcinanie końcówek,tzn.co ile?
unmaterial_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 19:42   #524
konkret
Raczkowanie

Zniszczone i przetłuszczające się włosy.

Właściwie to problemu by nie było... ale.
aleale
Włosy mam przetłuszczające się i w dodatku zniszczone. Chciałabym aby zdrowo się błyszczały i ogólnie były zdrowe itd.
Szukam jakiś kosmetyków które by je odżywiły, nabłyściły ale nie przetłuściły.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

*chciałabym raczej aby kosmetyki były... z takiej średniej półki.
konkret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 20:13   #525
konkret
Raczkowanie

Dot.: Zniszczone i przetłuszczające się włosy.

up
konkret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 09:14   #526
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone i przetłuszczające się włosy.

Nie chcę być nieprzyjemna, ale wyszukiwarka działa cuda.

Ja też mam przetłuszczające sie włosy w dodatku zniszczone rozjaśnianiem. Używam olejku rycynowego,maskę JOC, maskę Kallos Placenta, jedwabiu biosilk farouk (zamiennie z serum na zniszczone końcówki Avon). Na podorędziu mam jeszcze maskę Nivea z różowej serii do włosów zniszczonych.

Oczywiscie nie używam tych wszystkich masek naraz. (Mam objawy lekkiego zakupocholizmu )
Nie używam ich na całe włosy, tylko od połowy, żeby nie potrzebnie nie przetłuszczać skóry głowy.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 14:13   #527
iza243
Zakorzenienie

Unhappy Bardzo przetłuszczające sie włosy Prosze doradzcie jakis dobry szamopn:-(jaki

Mam BARDZO prztłuszczające sie włosy.Pare fgodzin po umyciu sa już tłuste Jestesm tym załamana Doradzcie mi jakis dobry i niedrogi szamopn.Albo jakies inne sposoby na takie włosy,bo ja nie mam już sił
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 15:00   #528
Mariti
Wtajemniczenie

Dot.: Bardzo przetłuszczające sie włosy Prosze doradzcie jakis dobry szamopn:-(jaki

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam BARDZO prztłuszczające sie włosy.Pare fgodzin po umyciu sa już tłuste Jestesm tym załamana Doradzcie mi jakis dobry i niedrogi szamopn.Albo jakies inne sposoby na takie włosy,bo ja nie mam już sił
Witam, pododbnych watków było juz sporo , więc po pierwsze doradzam uzycie wizażowej wyszukiwarki
Po drugie, przy tak silnym przetłuszczaniu powinnas udać się do dermatologa , by okreslic jego powowdy ( bywa, że jest to spowodowane np nadmiernym przesuszeniem skóry głowy).
Poza tym radze zrezygnowac z drogeryjnych specyfików zwalczających przetłuszczanie, zazwyczaj ich moc działania jest dość nikła, i nie radzą sobie ze średnimi już problemami w tym zakresie ( choć także jest to kwestia indywidualna).Dermatolog napewno doradzi odpowiedni specyfik, jesli jednak nie możesz do niego pójść w najbliższym czasie , a problem jest palący , doradzam użycie szamponu Garnier Neril,jest to specyfik apteczny i niestety nie najtańszy ( ok 16 zł) , jednakowoż głownym jego przeznaczeniem jest walka w wypadaniem włosów, aczkolwiek świetnie się spisuje w kojeniu problemów skóry głowy przy tym z przetłuszczaniem ( u mnie efekty były rewelacyjne, jedyeny szampon , który pomaga mi na przetłuszczanie ) Opinie o nim są na KWC
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=4101
sporo watków było takze na tym forum ( ponownie doradzam wizażową wyszukiwarkę).
Ponadto doradzam, w przypadku używania odżywek , unikania tych bez spłukiwania, oraz , przy nakładaniu, omijania szerokim łukiem nasady włosów. Pozdrawiam.

Marilyn Monroe
Stary 2006-11-02, 15:37   #529
SarmonellaPaciorkowiec
Przyczajenie

Dot.: Bardzo przetłuszczające sie włosy Prosze doradzcie jakis dobry szamopn:-(jaki

dobry sposob - sposob naszych babci: sprobuj myc je coraz rzadziej (jak da rade)
Czesto przyczyna przetluszczania sie wlosow (takze skory) jest przesuszanie ich.

Edytowane przez SarmonellaPaciorkowiec
Czas edycji: 2006-11-04 o 20:24
SarmonellaPaciorkowiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-02, 18:34   #530
Dezzire
Zadomowienie

ja uzywam szamponu z joanny czarna rzepa do wlosow przetluszczajacych ze sklonnoscia do wypadania i jak dla mnie jest rewelacyjny polecam naprwde jest dobry jak nie lubie produktow z joanny to ten bardzo sobie chwale
Dezzire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 23:10   #531
pakosta
Wtajemniczenie

Dot.: Elektryzujące i przetłuszczające sie włosy...

A ja tak troszkę podbiję... Mam ten problem co autorka tematu. Moje włosy przetłuszczają się (od zawsze) i elektryzują (od chłodów co roku )

Nie wiem jaki szampon dobrać, tylko tyle że wcale chyba nie powinien być do przetłuszczających się? Dotychczas używałam taniutkich szamponów typu Eva-Natura, lub też Farmony... ale efektów brak.

Używam odżywki Pantene ProV Lśniący Kolor (Co prawda pasemka już powoli znikają ale nie znalazłam nic lepszego). Efekt jest niezły, tzn. włosy błyszczą się i świetnie rozczesują, jednak są zbytnio obciążone, a ponieważ stosuję ją tylko na końcówki, to od czubka głowy i tak elektryzowanie na maksa...

Planuję kupić coś profesjonalnego wspomagającego prostowanie / układanie, ale ciągle boję się nadmiernego obciążenia włosów. Poza tym nie jestem pewna czy zlikwiduje to problem puszenia się?
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 17:15   #532
Judyta~
Raczkowanie

Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne

Dziewczyny, jak pielęgnujecie włoski przetłuszczające się, bądź tłuste? Używam teraz szamponu Fitomed do włosów tłustych, jest niezły, ale nie rewelacyjny, choć ogranicza przetłuszczanie na tyle, że spokojnie można myć włosy co drugi dzień.
Miał zachamować wypadanie włosów, niestety, nic z tego

Edytowane przez Judyta~
Czas edycji: 2006-11-07 o 11:06
Judyta~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 17:54   #533
iziaczek
Zadomowienie

Dot.: Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne

Seboravit z farmony cudenko jak dla mnie
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 08:17   #534
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Długotrwała świeżość i lekkość włosów-wpisujcie Wasze typy pielęgnacyjne

mi swego czasu pomogla odzywka fructis do wlowsow szybko przetluszczajaych sie i serorawit tez
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 17:47   #535
Baskinia
Zadomowienie

Ja też mam niestety problem z elektyzującymi się włosami w okresie jesienno-zimowym. Póki co układam włosy w kok, bo nie mogę znaleźć odpowiedniego kosmetyki zmniejszającego elektryzowanie się włosów. Kupiłam odżywkę w olejku Biosilke, zawierającą jedwab, ale nie zauwazyłam by bylo po niej lepiej. Włosy jeszcze bardziej są cieżkie i przetłuszczają się. Zwykłe odżywki bez splukiwania sklejaja mi po paru godzinach włosy, a te do spłukiwania, to efekt super przy rozczesywaniu a potem znowu szorstkie. Muszę kupić jakieś profesjonalne kosmetyki, bo te co w drogeriach nie spełniają moich oczekiwań ...
Baskinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 20:13   #536
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Słyszałam, że na elektryzujące się włosy dobra jest suszarka jonizująca Więc jesli macie zamiar kupić suszarkę, to lepiej od razu tą, słyszałam też, że mniej niszczy włosy
Stary 2006-11-12, 20:21   #537
pyska06
Zadomowienie

NIE POLECAM szamponu Garnier Nutri gładki jest beznadziejny włosy robia sie po nim na drugi dzień przetłuszczone blee nigdy tak szybko mi sie nie przetłuszczały jak po nim !
pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 22:13   #538
martuskaa2
Raczkowanie

GG do martuskaa2

A mi ten Garniera wlasnie pasuje idealnie. Mam szampon, odzywke i mleczko, wlosy sa lsniace i miekkie. Kiedys mialam jeden puch na glowie, troche wilgoci i wygladalam jak zmokly pies. Ja myje i tak wlosy codziennie (szampon zmieszany z wodą, aby nie zniszczyc za bardzo wlosow), ale nie widze jakos zeby mi sie nadmiernie przetluszczaly, wieczorem nadal są świeże.

Pozdrawiam.

Edytowane przez martuskaa2
Czas edycji: 2007-06-30 o 23:02
martuskaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 22:23   #539
karola1986
Raczkowanie

przetłuszczające się wosy

witam!!!!mam problem od pewnego czasu zauważylam ze moje włosy rano umyte juz wieczorem są tłuste!!używam różnych kosmetyów ale nic nie pomoga!czy ktoś może zna jakis dobry sposób na to??
karola1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 22:35   #540
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

A ja za to po wszystkich kosmetykach do włosów garniera mam łupież Od razu następnego dnia po użyciu sypie mi się z głowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości