|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Witajcie
eevciaa tą podstawke montuje sie tak zobacz sobie tego linka http://www.allegro.pl/item1049492757...ggy_board.html Co do brzuszka to mi została po julkcia taka skóra obisła ale w stroju kompielowym tego nie widac naszczęscie .Dziewczyny ile waża wasze dzieciaki bo widzę że chyba ewci nie wiem ile ma ale waży bodajże 13 kg, bo Moja Julia w lipcu będzie miałą 3 latka i wazy 13kg i niewiem czy czasem nie za mało, ale nie wygląda żle wręcz odwrotnie .
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
mój synuś 25 sierpnia skończy 3 latka i waży 16,5 kg w końcu to chłop
![]() Jest dosyć wysoki ubranka kupuje na 104-110. Jutro go z ciekawości zmierzę
|
|
|
|
#514 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() napewno bedzie dobrze z Fasoleczka ![]() Cytat:
Cytat:
a ja spac nie moge ![]() ehehe
|
|||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też cierpię na bezsenność
|
#516 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
cos podbrzusze mnie pobolewa i tak jakby klol jajnik trwalo to z 2 min tez mialyscie cos takiego?
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Czy mogę do was dołączyć? Wysiusiałam 2 kreski 23 maja i dziś rano znowu. U gina jeszcze nie byłam, bo spędziłam tydzień na wycieczce z dzieciakami. Wybieram się do niego w środę. Według kalendarzy internetowych mam termin na koniec stycznia (29-30). Też mnie od czasu do czasu kłuje z prawej strony. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane!
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam w naszym gronie
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
W niedziele też mi wyszły 2 kreseczki. Jestem jeszcze przed wizytą u ginekologa ale już od tygodnia spóźnia mi sie okres a mam je regularnie. Więc też zostane mamusią ![]() ![]() ![]() Termin pewnie na luty albo koniec stycznia ![]() Ciesze sie że nie zostane z tym sama bo jesteście Wy ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Masz tak samo jak ja ja tez mam w środe wizytę i też w niedziele wysiusiałam dwie kreski Pozdrawiam
|
|
|
|
#521 | |||
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki
Mam dokladnie to samo. W nocy nie moge spac,natomiast rano jestem nieprzytomna a synus wstaje o 6/7 i chce wariowac. Ehh nie ma lekko![]() Co do skory na brzuchu,to tez mi zostal taki "zwis" po I ciazy. Ale juz teraz jest malutki bo po 8 m-cach od porodu stwierdzilam,ze trzeba to "cos" zlikwidowac i ostro cwiczylam i dietkowalam![]() Mialam dzis sporo spraw do zalatwienia i normalnie jestem wykonczona. Brzuch mnie zaczal bolec i do tego te mdlosci... bleee Wiecie co,dzis moj maz mi powiedzial,ze chcialby zeby byly blizniaki ![]() Boze, ja chyba bym sie wykonczyla... Dwoch noworodkow i prawie 2-letnie dziecko![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Mnie tez stale ciagnie i kluje w jajnikach.. Czasami,jak szybko wstane to mnie "wezmie" taki ostry bol i tez "trzyma" ok 2 min. Na wizycie spytam lekarza co i jak,bo troche mnie to niepokoi... ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#522 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzis mnie TZ zaskoczyl.....bo po moje drzemce...od 14-17 wziol mnie na rynek do Ludzi...hehehe napyszne lody i coca=cole... :ro lleyes:a ja czuje sie oki ![]() oby ta nocka nie byla tak nie przestana jak poprzednia |
||
|
|
|
#523 |
|
BAN stały
|
dzien dobry
![]() Ja dzis znow spac nie moglam i wstalam o 7 rano.... TZ. jeszcze lulua a ja bede jesc sniadanko i pozniej kosciolek spacerek i do rodzicow jedziemy.....\ milej Niedzieli |
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czego w spac nie możecie. Ja zasypiam wczesnie ale kilka razy budze się w nocy
I wogle jestem sena cały czas zmęczona
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja mam pytanie o smarowanie ciałka - na razie zapobiegawczo stosuję oliwkę bambino - co stosujecie, albo czy znacie jakieś dobre kremy zapobiegające rozstępom
|
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy rabarbar albo ocet można je jak się jest w ciąż?
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ja używam seri z perfekty dla mam na ciało, piersi i nogi żeby nie puchły. Ale słyszałam że z Palmers krem na rozstępy jest bardzo dobry i planuje go kupic |
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
a to są dla kobiet w ciąży, bo słyszałam aby nie używać kremów przeciw rozstępom zwykłych tylko specjalnych (dla kobiet w ciąży). Kiedyś też przeczytałam, aby absolutnie nie stosować kremów ujędrniających, z uwagi na to, że to wręcz jeszcze bardziej powoduje rozstępy - skóra jest napięta i łatwiej o pęknięcia . wydaje mi się to logiczne, ale w niektórych artykułach znowu piszą o kremach ujędrniających. Ja chyba się zdam na swoją intuicję i ujędrniających nie będę stosować tylko nawilżające i natłuszczające preparaty.
|
|
|
|
#528 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oliwka tez jest jak najbardziej wskazana Wszystko co nawilza skóre A te preparaty ujedrniajace to mozna stosowac po ciazy ja raczej bym sie tym nie smarowala http://www.sklep.dax.com.pl/serie/perfecta-mama/ http://motoallegro.pl/item1050287359...t_w_ciazy.html |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w sprawie ubrań ciążowych to powiem Wam tyle, że w pierwszej ciąży też szybko kupowałam i nosić zaczęłam
a potem ... w (ponad) połowie a już na koniec to w ogóle miałam powyżej uszu ciążowych balonów ![]() ja mam ten kłopot że brzuch mam bardzo bardzo nisko i nawet ciążowe spodnie mnie duszą ale jeszcze pamiętam jak miesiąc-dwa po porodzie musiałam nosić ciążowe ciuchy, bo brzuch "wciągał" się powoli dlatego teraz nie spieszy mi się do kupowania-noszenia "balonów" ile się da będę nosić swoje (choć dżiny już tylko jedne swoje mogę założyć) |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#530 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
mnie się wydaje również że na ciążowe ciuchy to jeszcze czas jest - tak około 3 - 4 miesiąca brzuch trochę rośnie - a wywala około 5 miesiąca i potem jest coraz większy.
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
no na mnie niestety spodnie w pasie już nie pasują
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wróciłam nie dawno ze Szkoły i od razu pomyślałam, że do Was zajrzę To był ciężki weekend...Należy mi się odpoczynek
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-05-30 o 13:18 |
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj z TZem kupilam obraczki do slubu i corci spacerowke parasolke. jestem bardzo zadowolona
. Pozniej bylismy u rodzicow TZeta i powiedzielismy o ciazy- bardzo fajnie to przyjeli. Tak wiec u nas wszyscy najblzsi juz wiedza . Za jakies 3miesiace nasz slub. Kurcze, musze popatrzec na zdjecia z I ciazy, jaki mialam brzuch w tym czasie. Sukienke juz mam upatrzona, fajna na ciaze. Jak wasi mezowie reaguja na rosnacy biuscik? Po I ciazy i pozniejszym odchudzaniu zostalo mi 77cm biustu-a raczej prawie pustych worow . TZet i tak zawsze mi mowil ze je uwielbia itp. Wczoraj jednak pierwszy raz pozwolilam mu podotykac bo tak nie bolaly. Jego mina~ bezcenna. Moglyby takie pelne zostac.---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Dzis w kosciele mi sie slabo robilo. Po mszy musialam pojsc do sklepu po batona i wode bo bym do domu chyba nie doszla. Boje sie jak to bedzie gdy bede jezdzic na czczo na badania krwi 15km pociagiem. Pozniej w domu tez kiepsko sie czulam i TZet musial obiad zrobic. Strasznie tez puchly mi dlonie i stopy.Ale tu cicho w weekend . Ja w poprzedniej ciazy biust smarowalam balsamem Perfecta Mama i nie zrobily mi sie rozstepy. Brzuch smarowalam balsamem Ziaji, i tak w 8m-cu go rozstepy pokryly. Teraz uzywam oliwki i mysle ze co ma byc to bedzie
|
#535 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Cytat:
ponoć wszystko się w środku rozciąga i kształtuje i stąd te kłuciaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i poleciła mi balsam przeciw rozstępom Mustela ale jest dość drogi i mam zamiar w 5 miesiącu zacząć go stosować ![]() Cytat:
ja bardzo milo wspominam przygotowania do ślubu i pochwal się nam jaką sukienkę upatrzyłaś sobie ![]() Ja miałam ciężki weekend - trochę się wczoraj posprzeczaliśmy - 1 raz tak mocno w ciąży ale na szczęście już jest ok ale źle się czułam przez te emocje i już wiem że muszę uważać na siebie i nie dawać się wyprowadzić z równowagi - muszę kupić TZowi książkę jak obchodzić się z kobietą w ciąży chyba na dzień ojca mu zprezentuje a co do ciuszków ciążowych to mam już jedne spodnie - są czadowe, we wszystkich pozostałych brzuch mnie boli... na wadze na szczęście jeszcze nic nie przytyłam ale te wzdęcia... i widziałam dziś truskawki ale z okna samochodu - nie mieliśmy gdzie się zatrzymać żeby kupić a mam ogromnego smaka... mam nadzieję że jutro już kupię
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Właśnie wsunęłam pyszne lody z owocami i bitą śmietaną :Ślina: i chyba zrobie sobie drzemkę bo już czas Ja jeszcze nie mam żadnych ciążowych ciuchów, jeszcze mam czas, zdąże poza tym w pierwszej ciąży brzuszek rośnie woniej. Będę się tym cieszyć jak przyjdzie na to czas, kremów jeszcze nie mam też żadnych, kupie może niebawem Zosik Gratulacje i Witaj Figunia Gratuluje i Witaj |
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
mallinka- Planujemy slub dla 30gosci, chcemy sie zmiescic w 8 tysi acach. Suknie znalazlam taniutka bo za 300zl ale bardzo mnie oczarowala- super na skromny slub. Ciesze sie przygotowaniami ale jest to niemaly stres
. Truuuskaaawkiii... Pycha. Kocham truskawki a teraz to juz calkiem.
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe przyszłe Mamy
Coś kiepsko się dzisiaj czuje, chyba wchodzę w ten okres, kiedy zaczynają się mdłości, bo wcześniej oprócz bóli w podbrzuszu czułam się dobrze. Jutro w końcu muszę sobie kupić folik Na ciuszki typowo ciążowe mam jeszcze czas, a jak na razie śmigam w legginsach, bo jest mi wygodniej, nic mnie nie ciśnie i czuje się komfortowo Podrzemałam sobie trochę, więc teraz będę aktywniejsza ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-05-30 o 20:37 |
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że... normalnie to mimo iż ciasno czy duszno czy coś się wylewa to i tak nosimy ciuchy np. rozm. mniejsze ale w ciąży nikt nie chce się ściskać ani przyduszaćdlatego szybko dość nie mieścimy się w ciuchy ![]() mam to samo ![]() Cytat:
2. ja jestem z tych "z tyłu plecy z przodu plecy" w ciąży jednak piersiaki zrobiły mi takie "twarde pełne" a im dłużej karmiłam tym było gorzej, po karmieniu zostałam dosłownie z niczym!!! i tak mam do teraz a to już jakoś 8-9 tydzień a czytałam iż w 16 tygodniu piersi osiągną już swoją "docelową wielkość ciążową" 3. co do rozstępów mi dermatolog i k0smetyczka (znajome) mówiły, że pomaga tylko nawilżanie dobre a reszta to już sparwa genetyki jedni mają inni nie mało można niby w tym względzie pomóc im bardziej rozciągliwa skóra tym mniej rozstępów jak któs ma mocną-twardą skórę to bedzie miał rozstępy ja też muszę często jeść nie muszę dużo ale często ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- ja miałam cywilny w 2007 i zapłacilismy za te imprę sami, za wszystko w prezencie na ten ślub mama moja dała nam wesele więc w 2008 był kościelny kupili nam wszystko nawet buty-rajstopy-skarpetki ja nie wtracałam się nic do organizacji ani niczego tylko sukienkę sama sobie wybrałam powiem Wam, że dziś jestem bardzo wdzięczna rodzicom moim za ten ślub bo faktycznie nie ma to jak stanąć przed ołtarzem w sukni itd.itd. |
||
|
|
|
#540 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem juz po cywilnym Też chce stanac w białej sukni ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

.
i niewiem czy czasem nie za mało, ale nie wygląda żle wręcz odwrotnie .

a nawet mniej 55,500 

Boze, ja chyba bym sie wykonczyla... Dwoch noworodkow i prawie 2-letnie dziecko