Politechnika Rzeszowska :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 14:59   #511
k1992
Raczkowanie

Dot.: Politechnika Rzeszowska :)

Cytat:
Napisane przez maturzystka007 Pokaż wiadomość
To oprócz podstawowego można wpisać jeszcze dwa inne kierunki!? Nie wiedziałam, myślałam, że wpisuje się tylko podstawowy i drugi, równoległy.
czyli wpisuje tylko 2 kierunki?? i jesli nie dostane sie na pierwszy to patrza na ten drugi?
k1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 15:58   #512
cris77
Przyczajenie

4. Kandydat, który poza kierunkiem podstawowym wybrał drugi kierunek równoległy uczestniczy w postępowaniu kwalifikacyjnym na obu kierunkach.

6. Kandydat, który został zakwalifikowany do przyjęcia na dwa kierunki studiów
podstawowy i równoległy na obowiązek wskazać kierunek, na którym chce podjąć studia i dostarczyć komplet dokumentów, o których mowa w § 12 ust. 1 w terminie, określonym w harmonogramie rekrutacji. Zapis ust. 5 stosuje się odpowiednio.

wszystko pisze na stronie Prz wystarczy poszukac
cris77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 17:03   #513
k1992
Raczkowanie

kurcze mam problem bo teraz zastanawiam się czy nie wybrac sie na Uniwersytet rzeszowski na kierunek fizyka techniczna, który jest kierunkiem zamawianym (900 zł miesiecznie na pewno by się przydało) i poza tym wszyscy mówią że duzo łatwiej jest na uniwerku niz na polibudzie

perspektywy pracy?? hm..nie wiem jak to bedzie się kształtować, podobnie z resztą ja po logistyce...
dodam ze nie mam tak ze którys kierunek bardzo mnie intestesuje i jest moja pasją czy cos takiego pod wzgledem zainteserowan traktuje je na rowni
co o tym myslicie?
Stary 2011-06-09, 22:18   #514
maturzystka007
Raczkowanie

Hmm jeżeli lubisz fizyke to bym ci radziła właśnie na nią iść, bo jest mniejsza konkurencja na rynku pracy ze względu na to że ludzie jednak boją się fizyki i mało kto sie porywa na takie studia. A specjalisci z tej dziedziny chyba sa potrzebni skoro to kierunek zamawiany. Ale wybór należy do ciebie
maturzystka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 12:42   #515
maturzystka007
Raczkowanie

Mam jeszcze takie pytanie do was. Czy udział w biegach sztafetowych, bez miejsca na podium, na szczeblu wojewódzkim można uznać za osiągnięcie sportowe? Bo właśnie się logowałam na polibudę i nie wiem czy wpisywać coś w tej rubryce czy nie
Stary 2011-06-13, 21:02   #516
k1992
Raczkowanie

hm... ja tez mam jakies tam osiągniecia na szczeblu wojewódzkim)ale w sportach druzynowych (siatkówka, aerobik) jedno chyba nawet z gim.
Czy to też się liczy??
Stary 2011-06-14, 10:03   #517
maturzystka007
Raczkowanie

A tak wogóle to ktoś będzie na to patrzył? Bo mi sie wydaje że chyba nie, ale zaznaczę lekkoatletykę, co mi tam
Stary 2011-06-14, 15:57   #518
truskawkowa_misienka
Raczkowanie

Witam
Przeglądnęłam trochę stron do tyłu i widzę, że tak jak i i ja dużo osób wybiera się na FIR na Politechnice. Co prawda, to prawda, że pewnie nie mam żadnych szans - ale próbować zawsze warto tym bardziej , że w szkole średniej (technik ekonomista) uwielbiałam rachunkowość alternatywnie wybrałam Zarządzanie - kierunek gier i zabaw - jak to już kilka razy słyszałam :P
Nie wie któraś z Was jakie w tamtym roku były progi na fir?
Tych wyników z matur to ja się chyba nie doczekam

rekrutacja...^^
truskawkowa_misienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 16:52   #519
KKokoSeK
Przyczajenie

Hej dziewczyny wybieram się na PRZ ale nie wiem czy się dostanę. Myślicie, ze: matma (podst) 50 kilka%, polski ok. 60%, ang ponad 70% i geografia rozsz. 60% wystarcza? Co o tym myślicie, jest sens w ogóle tam iść? Proszę o wasze komentarze, będę b wdzięczna A i jeszcze te które się wybierają: jak Wam poszła matura?
KKokoSeK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 19:45   #520
maturzystka007
Raczkowanie

Ja oczekuję na dokładnie takie same wyniki jak ty no i sie porywam na polibude Z tego co słyszałam to łatwiej się dostać niż utrzymać...
Stary 2011-06-14, 20:01   #521
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

Ja również na więcej nie liczę, ale na polibudę mam zamiar iść
so_elixir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 21:08   #522
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KKokoSeK Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wybieram się na PRZ ale nie wiem czy się dostanę. Myślicie, ze: matma (podst) 50 kilka%, polski ok. 60%, ang ponad 70% i geografia rozsz. 60% wystarcza? Co o tym myślicie, jest sens w ogóle tam iść? Proszę o wasze komentarze, będę b wdzięczna A i jeszcze te które się wybierają: jak Wam poszła matura?
No jeśli faktycznie tyle bedziesz miec to na coś się dostaniesz :P Jesli wybierzesz te bardziej oblegane kierunki to pewnie nie za pierwszym razem, ale zawsze jest drugi i odwolanie ;p
claudyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 21:22   #523
KKokoSeK
Przyczajenie

Planuję na logistykę, bo słyszałam że tam nie jest taki wysoki próg, poza tym ten kierunek wydaje mi się fajny, tylko ciut obawiam się matmy. Myślisz że chociaż za drugim razem dostanę się na logistykę? I dziękuję za odpowiedź)

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Właśnie rozmawiałam dzisiaj z koleżanką 2 lata starszą i mówiła że nie jest tak trudno się utrzymać. Mówiła że wystarczy się chociaż trochę uczyć na bieżąco i na pewno ktoś sobie poradzi. Matmie trzeba trochę więcej czasu poświęcić jak ktoś słabszy jest, ale jak się chce to się utrzyma. Więc to mi daje taką nadzieję))
Stary 2011-06-14, 21:36   #524
maturzystka007
Raczkowanie

Dokładnie - dla chcącego nic trudnego Widzę że kolejna chętna na logistykę
Stary 2011-06-15, 12:46   #525
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
Planuję na logistykę, bo słyszałam że tam nie jest taki wysoki próg, poza tym ten kierunek wydaje mi się fajny, tylko ciut obawiam się matmy. Myślisz że chociaż za drugim razem dostanę się na logistykę? I dziękuję za odpowiedź)

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Właśnie rozmawiałam dzisiaj z koleżanką 2 lata starszą i mówiła że nie jest tak trudno się utrzymać. Mówiła że wystarczy się chociaż trochę uczyć na bieżąco i na pewno ktoś sobie poradzi. Matmie trzeba trochę więcej czasu poświęcić jak ktoś słabszy jest, ale jak się chce to się utrzyma. Więc to mi daje taką nadzieję))
Wiesz co bo to jest tak, że dużo osób, które planują iśc na logistykę mają zdaną gegrafię w rozszerzeniu i to daje im x 2. A np. Na FiRze masz x 1,5. Z kolei jezyk - jest zupelnie odwrotnie w przypadku tych dwóch keirnków (przynajmniej tak mówił mi kumpel z logistyki )

A z tym utrzymaniem: czasem jest łatwiej, czasem jest trudniej, duzo zależy od prowadzących. Moja przyjaciółka chodzi na Fir zaocznie i miala z inną kobietą pewien przedmiot, całkiem na lajcie.. A ja cały semestr siedziałam i średnio 3 wieczory tygodniowo kułam, potem na kolokwia to samo. Więc jak nasza doktorka poszła do nich na zastępstwo to byli w szoku :P teraz mam z kimś innych i jest dużo łatwiej, a uczyłam się tylko do kolokwium i mam zwolnienie z egzaminu
Stary 2011-06-15, 13:21   #526
Alexandra92x
Rozeznanie

Wkurza mnie to, że na PRz tak późno są wyniki przyjęć;/. Aż po 15. Będę miała z tym bardzooo duży problem.

Pewnie jutro będę w Rzeszowie

Ja odpadam z logistyki. Jednak planuje złożyć na FiR i SM- to drugie w razie gdyby mnie nigdzie nie przyjęli;P

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka

Edytowane przez Alexandra92x
Czas edycji: 2011-06-15 o 13:25
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 21:09   #527
irkovsky
Przyczajenie

Kobieta jest z natury nieustępliwa więc nie podawaj się tak łatwo .. 280 pkt na logistykę wystarcz co wg mnie jest dość mało .. jak się nie dostaniesz to trudno .. przynajmniej nie Będziesz niż później żałować

tick tick tick .. that the sound of your life running out
irkovsky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 21:51   #528
maturzystka007
Raczkowanie

Ja po cichu liczę na 300pkt wiec mam nadzieje ze się dostanę
Stary 2011-06-16, 08:49   #529
incessanthope
Raczkowanie

Cytat:
Mam tę samą nadzieję
Uchh to oczekiwanie na wyniki jest straszne. ;D
incessanthope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 09:39   #530
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
Obyś miała troszkę więcej, bo bys musiala do drugiej tury poczekać... przyanjmniej mój znajomy chciał isć na FiR i miał 308, a nie dostał się, to poszedł na logistykę. A na logistyke wystarczy nawet z tego względu, że kierunek jest po prostu bardziej liczny
Stary 2011-06-16, 19:20   #531
maturzystka007
Raczkowanie

No, zgadza się na FiR jest 150 miejsc a na logistyce 180. Myślałam też ostatnio nad FiRem by wpisać jako drugi kierunek ale jak sie nie dostanę na logistykę to na finanse tym bardziej. Kierunek wydaje się ciekawy i pewnie dlatego jest tak oblegany Ehh, gdyby już były te wyniki to bym wiedziała na czym stoję, a tak to tylko gdybię...
Stary 2011-06-16, 20:05   #532
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

ja chyba nie dostanę się na FiR, znam minimum 10 osób, które chcą iść na FiR z dużo lepszymi wynikami ode mnie
ale na logistykę nikt z moich znajomych nie idzie, więc jakieś szanse istnieją, na pewno to nie jest bardziej oblegany kierunek niż fir

wiecie coś na temat nowego budynku politechniki wydziału zarządzania?
Stary 2011-06-16, 21:11   #533
irkovsky
Przyczajenie

muszę Cię chyba delikatnie zmartwić ;] ja 380-400 pkt na logistykę i mam 6 znajomych tez na pewno powyżej 350 pkt którzy również idą na ten kierunek ;D co nie zmienia faktu że życzę Ci żebyś się dostała
irkovsky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 22:14   #534
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irkovsky Pokaż wiadomość
muszę Cię chyba delikatnie zmartwić ;] ja 380-400 pkt na logistykę i mam 6 znajomych tez na pewno powyżej 350 pkt którzy również idą na ten kierunek ;D co nie zmienia faktu że życzę Ci żebyś się dostała

Stary 2011-06-17, 17:39   #535
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
No, zgadza się na FiR jest 150 miejsc a na logistyce 180. Myślałam też ostatnio nad FiRem by wpisać jako drugi kierunek ale jak sie nie dostanę na logistykę to na finanse tym bardziej. Kierunek wydaje się ciekawy i pewnie dlatego jest tak oblegany Ehh, gdyby już były te wyniki to bym wiedziała na czym stoję, a tak to tylko gdybię...
Mylisz się u nas było w 1szyms emestrze (po rezygnacji kilkunatu osób!) 163, a teraz ze 170 jest (kilka osób z zaocznych doszło). A logistyka ma na bank więcej, z 200 bo nie mieszczą się w małej auli która jest na 180 i wykłady wiecznie w duzej mają

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez irkovsky Pokaż wiadomość
Oj tam... ja miałam 380, moje kumpele podobnie, kilka osób jest laureatów, ktorzy mają automatycznie full punktów z którejś matury więc i duzo pkt. Ale są też osoby ok 280 pkt, którym do konca sie wydawało że są na zaocznych, a okazało się że dostali się na dzienne ostatniego dnia września
Stary 2011-06-17, 19:55   #536
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudyn Pokaż wiadomość
Mylisz się u nas było w 1szyms emestrze (po rezygnacji kilkunatu osób!) 163, a teraz ze 170 jest (kilka osób z zaocznych doszło). A logistyka ma na bank więcej, z 200 bo nie mieszczą się w małej auli która jest na 180 i wykłady wiecznie w duzej mają
No nie wiem, na stronie internetowej polibudy pisze, że limit 180 jest na logistyce - https://rekrutacja.prz.edu.pl/kierunki-z
Stary 2011-06-17, 23:53   #537
so_elixir
Raczkowanie

GG do so_elixir

Tak bardzo chcę tam iść no to nie wiem co będzie z moimi studiami ;/
Stary 2011-06-18, 10:32   #538
claudyn
Raczkowanie

Cytat:
No nie wiem, na stronie internetowej polibudy pisze, że limit 180 jest na logistyce - https://rekrutacja.prz.edu.pl/kierunki-z

Tak, a finanse miały mieć 150... nie ma co na to patrzeć, bo oni zawsze upychają więcej ludzi : )
Stary 2011-06-18, 13:39   #539
KKokoSeK
Przyczajenie

O Matko jak ja tu widzę po 380-400 pkt to nie wiem czy z moimi 300 pkt w ogóle na Politechnikę się wybierać...
Stary 2011-06-18, 14:01   #540
maturzystka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudyn Pokaż wiadomość
Tak, a finanse miały mieć 150... nie ma co na to patrzeć, bo oni zawsze upychają więcej ludzi : )
Ooo to dobrze Im więcej miejsc tym większe szanse dostania się, chociaż nie ukrywam że będzie ciężko

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
O Matko jak ja tu widzę po 380-400 pkt to nie wiem czy z moimi 300 pkt w ogóle na Politechnikę się wybierać...
Nie martw się, ja też liczę na 300 pkt, ale próbuję, może akurat się uda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości