Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 15:05   #511
niunia1401
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
lisek mi jedna mama polecala wkladki formy NUBY a inna johsona. Ja kupie NUBY.
Belli nie kupuj bo przeciekaja jak szalone.

a pytalam sie koelzanki czy stosowala kapturki na sutki - mowi ze nie - ze sutki musza sie zahartowac i przyzwyczaic. i ze te nakladki sa dobre, jak dziecko jest na butli i nie chce ssac piersi bo za miekka. to wtedy taki kapturek pomaga niektorym. Wiec nie kupuje. bede smarowac alantanem jakby cos mocno bolalo, wietrzyc i modlic sie by szybko przeszlo.
kliwus nieprawda te silkonowe nakladki sa swietne i duzo lepjej sie z nimi karmi jak bez i sutki sa w lepszym stanie niepogryznione i dziecku lepjej sie je,ja ich uzywalam z inez pewnie ze bez tez sie nakarmi,ale z nimi lepjej i wygodniej i to duzo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:07   #512
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka26 Pokaż wiadomość
w sumie to teściowa by mogla gadalysmy o tym. ale ja sie tak boje nowe wszystko własciwie. a wogole wpuszczą mnie do samolotu z brzuszkiem?
moze i powinnam zrobić tż niespodzianke i teraz juz do niego poleciec. sama nie wiem . lekarz powiedzial ze moge jak bede na siłach
Ten lekarz chyba niepoważny ty z tymi skurczami i twradniejacym brzuchem mialabys leciec... nigdy w życiu, nie ryzykowalabym na twoim miejscu

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:08   #513
agrafka26
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Kurcze przekichane masz... mi czasem twardnieje brzusio i sie denerwuje a co dopiero ty jak ci nie przejdzie to bij do lekarza

No super juz nie moge sie doczekać!!! A ty nie bedziesz robiła 4d?
narazie leze i czekam moze przejdzie. jak za godzine tez tak bedzie to jade nie mam na co czekać. a 4D mam zrobić po 20 tygodniu. ale napewno zrobie przeciez to musza byc super widoki.
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:12   #514
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
kliwus nieprawda te silkonowe nakladki sa swietne i duzo lepjej sie z nimi karmi jak bez i sutki sa w lepszym stanie niepogryznione i dziecku lepjej sie je,ja ich uzywalam z inez pewnie ze bez tez sie nakarmi,ale z nimi lepjej i wygodniej i to duzo
O bardzo dobrze wiedziec, to sie za wczasu w nie zaopatrze i wezme do szpitala na pewno sie przydadza tak jak mówisz ze jest wygodniej a i sutki sa w lepszym stanie

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
narazie leze i czekam moze przejdzie. jak za godzine tez tak bedzie to jade nie mam na co czekać. a 4D mam zrobić po 20 tygodniu. ale napewno zrobie przeciez to musza byc super widoki.
ojej pewnie to bedzie niesamowite zobaczyc trojke dzieciaczkow w 4d

Stary 2010-09-09, 15:13   #515
agrafka26
BAN stały

Cytat:
Ten lekarz chyba niepoważny ty z tymi skurczami i twradniejacym brzuchem mialabys leciec... nigdy w życiu, nie ryzykowalabym na twoim miejscu
jak wychodzilam ze szpitala to powiedzial zebym leciała bo lot krotki . oczywiscie jak sie dobrze bede czuła to ja juz nie wiem komu ufac w sumie i tak mam wizyte u swojego w poniedzialek to go zapytam
Stary 2010-09-09, 15:14   #516
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
O bardzo dobrze wiedziec, to sie za wczasu w nie zaopatrze i wezme do szpitala na pewno sie przydadza tak jak mówisz ze jest wygodniej a i sutki sa w lepszym stanie
pamelka ja ich niemialam jak urodzilam inez wyslalam meza do apteki bo mialam pogryzione sutki i ranki na nich a smarowanie malo co pomoglo skoro co chwilaprzystawialam inez,chyba nawet polozna kazala mi to kupic niepamietam ,ale dopiero w tym wygoilam sobie sutki i okazalo sie ze inez sie lepjej jadlo wiec potem poprostu ich uzywalam ciagle a to zaden koszt aventa chyba byly ok 20 zl wtedy ,ale roznica duza i wygoda

Stary 2010-09-09, 15:18   #517
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to teściowa by mogla gadalysmy o tym. ale ja sie tak boje nowe wszystko własciwie. a wogole wpuszczą mnie do samolotu z brzuszkiem?
moze i powinnam zrobić tż niespodzianke i teraz juz do niego poleciec. sama nie wiem . lekarz powiedzial ze moge jak bede na siłach
Wpuszcza Cie. Teraz w samolotach dosyc dobrze jest wyrownywane cisnienie, wiec jesli Ty sie dobrze bedziesz czula to nie ma przeciwskazan Niektorzy przewoznicy kaza wypisywac formularz w ktorym podpisujesz ze lecisz na swoja odpowiedzialnosc, to takie jakby zabezpieczenie dla nich, zebys przypadkiem ich potem o cos nie posadzila
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 15:26   #518
agrafka26
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wpuszcza Cie. Teraz w samolotach dosyc dobrze jest wyrownywane cisnienie, wiec jesli Ty sie dobrze bedziesz czula to nie ma przeciwskazan Niektorzy przewoznicy kaza wypisywac formularz w ktorym podpisujesz ze lecisz na swoja odpowiedzialnosc, to takie jakby zabezpieczenie dla nich, zebys przypadkiem ich potem o cos nie posadzila
no to polece jak bedzie wszytsko ok w poniedzialek po wizycie i zobacze bo ja dluzej bez niego nie moge. zawsze razem bylismy zawsze moge tu wrocic jak coś bedzie nie tak

jak w szpitalu miałam usg to zawsze kupe ludzi bo trojaczki hehe a 4d bedzie super .
chociaz po mnie nie widac ze trojce mam w brzuszku bo taki mały
Stary 2010-09-09, 15:33   #519
francmal
Rozeznanie

Hej witam wszystkich

Cytat:
Jejku ale świetnie będziesz miała trojaczkiklask i: Nie wiem czy wypada ale faktycznie masz nieciekawie. W jakim kraju pracuje Twój Tż jeśli można wiedzieć?My z Tż jeszcze jak byłam w ciąży ustaliliśmy razem, że jak będzie jakaśpraca w Irlandii to po mojej obronie zbieramy manatki i wyruszamy. No i tak w 7 miesiacu ciązy przeprowadziliśmy się na wyspę. Dodam, że język do dzisiaj nie jest moim atutem czasami się dogadam a jak nie to telefon i Tż tłumaczy Fakt pierwsza wizyta w irlandzkim szpitalu była trochę przeryczana obcy kraj nie wiem co do mnie gadali. Na drugą wizytęi kolejne miałam już darmowego tłumacza no i oczywiście Tż był cały czas z nami. Mogłam mieć nawet tłumacza przy porodzie ale od razu zaznaczyłam, że tylko w wypadku gdyby Tż przy mnie nie było na szczęście był cały czas z nami. No i muszę napisać, że jeśli chodzi o język angielski to tż bardzo dobrze nim włada może gorzej terminami medycznymi Ogólnie chwalę sobie tutaj i cały poród i opiekę lekarską. Drugą ciążę jeśli chodzi o opiekę i poród też chwalę był to
już inny szpital no ateraz jestem w 3 i jużtrochę mniej mi siępodoba bo pierwsząwizytę w szpitalu i usg będę mieć w 17 tc. A z moich doświadczeń wiem, że ciążę mnogie są tu priorytetem bardzo o nie dbają . Nawet jak przyjechałam na porodówkęto miałam jużbyć badana a tu nagle weszła kobieta w ciąży bliźniaczej w 6 miesiącu ciąży to odrazu kazali mi przejść na inne łóżko i czekaćbo jest osoba ważniejsza niż ja No ale najlepszym rozwiązaniem będzie jak ustalicie, że gdziekolwiek nie będziecie ale zawsze razem. Ja nie wyobrażam sobie życia na odległość już chyba bym z Tż nie była jakbyśmy mieli się widywać tylko z dolotu.

No a co do kąpieli to ja praktycznie z synkiem kąpię się w wannie od momentu kiedy miał około miesiąca a z córą jak miała jakieś 2 tyg zaczęłam się kąpać. Obecnie dzieci są już większe i od ponad roku kąpiemy się w trójkę razem. No i mały już jest trochędoświadczony tzn mówi mama, Laura mają foki a tato, Filip i jego ukochana myszka mają kwafiki

Kurcze tak się rozpisałam, że zapomniałam reszty
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:38   #520
diatoma
Zadomowienie

witam
można do Was dołączyć?
jestem w ciąży, za tydzień biorę ślub i powoli zaczynam się stresować.
powoli będę nadrabiać wątek i Was poznawać
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:43   #521
niunia1401
Wtajemniczenie

witamy nowe kolezanki
agrafka mysle ze powinnas jechac faktem jest ze zawsze mozesz wrocic,jak ci sie niebedzie podobac a chyba lepiej byc z tz niz samemu

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

ja nieuznaje kompieli nago z dzieckiem ok jak jest male do jakiegos roku,chyba lepjej jak dziecko jednak sie wstydzi nagosci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 15:47   #522
agrafka26
BAN stały

Cytat:
Napisane przez francmal Pokaż wiadomość
Hej witam wszystkich

Jejku ale świetnie będziesz miała trojaczkiklask i: Nie wiem czy wypada ale faktycznie masz nieciekawie. W jakim kraju pracuje Twój Tż jeśli można wiedzieć?My z Tż jeszcze jak byłam w ciąży ustaliliśmy razem, że jak będzie jakaśpraca w Irlandii to po mojej obronie zbieramy manatki i wyruszamy. No i tak w 7 miesiacu ciązy przeprowadziliśmy się na wyspę. Dodam, że język do dzisiaj nie jest moim atutem czasami się dogadam a jak nie to telefon i Tż tłumaczy Fakt pierwsza wizyta w irlandzkim szpitalu była trochę przeryczana obcy kraj nie wiem co do mnie gadali. Na drugą wizytęi kolejne miałam już darmowego tłumacza no i oczywiście Tż był cały czas z nami. Mogłam mieć nawet tłumacza przy porodzie ale od razu zaznaczyłam, że tylko w wypadku gdyby Tż przy mnie nie było na szczęście był cały czas z nami. No i muszę napisać, że jeśli chodzi o język angielski to tż bardzo dobrze nim włada może gorzej terminami medycznymi Ogólnie chwalę sobie tutaj i cały poród i opiekę lekarską. Drugą ciążę jeśli chodzi o opiekę i poród też chwalę był to
już inny szpital no ateraz jestem w 3 i jużtrochę mniej mi siępodoba bo pierwsząwizytę w szpitalu i usg będę mieć w 17 tc. A z moich doświadczeń wiem, że ciążę mnogie są tu priorytetem bardzo o nie dbają . Nawet jak przyjechałam na porodówkęto miałam jużbyć badana a tu nagle weszła kobieta w ciąży bliźniaczej w 6 miesiącu ciąży to odrazu kazali mi przejść na inne łóżko i czekaćbo jest osoba ważniejsza niż ja No ale najlepszym rozwiązaniem będzie jak ustalicie, że gdziekolwiek nie będziecie ale zawsze razem. Ja nie wyobrażam sobie życia na odległość już chyba bym z Tż nie była jakbyśmy mieli się widywać tylko z dolotu.

No a co do kąpieli to ja praktycznie z synkiem kąpię się w wannie od momentu kiedy miał około miesiąca a z córą jak miała jakieś 2 tyg zaczęłam się kąpać. Obecnie dzieci są już większe i od ponad roku kąpiemy się w trójkę razem. No i mały już jest trochędoświadczony tzn mówi mama, Laura mają foki a tato, Filip i jego ukochana myszka mają kwafiki

Kurcze tak się rozpisałam, że zapomniałam reszty
dziękuje za wyczerpującą odpowiedz wyjdzam do londynu. i sie przekonuje do tego juz coraz bardziej. po wizycie rezerwuje bilet i jade .bedzie niesopdzianka dla tż. jakos sobie poradzimy aby razem.

a brzuszek mnie juz puscil znaczy nie jest juz twardy i dzieci szaleją

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam
można do Was dołączyć?
jestem w ciąży, za tydzień biorę ślub i powoli zaczynam się stresować.
powoli będę nadrabiać wątek i Was poznawać
Hej. witaj w naszym gronie. gratuluje ciązy no i slubu. nie stresuj sie ta bardzo a nadrobić sie nie da bo dziewczyny piszą po 10 stron dziennie
Stary 2010-09-09, 15:51   #523
emigra
Zakorzenienie

Francmal i Diatoma, witajcie

Diatoma, a slub tylko cywilny czy koscielny z mega weselem? Jak cywilny tylko to sie nie stresuj, pojdzie szybko a jak bedziecie miec fajnego urzednika to bedzie super, mysmy mieli romantycznego urzednika, rozgadal sie o milosci i porownywal ja do pogody TZ mial juz dosc sluchania a ja ryczalam jak wariatka
3270g, 47 cm
Stary 2010-09-09, 16:02   #524
Izuniaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,że Cię wpuszczą Tylko dowiedz się od lekarza czy aby na pewno możesz lecieć i weź wszystkie dokumenty ze sobą na pokład
No i jeszcze jedno,lepiej poinformuj Tż,że przylatujesz,nawet w ostatniej chwili,ale lepiej,żeby on Cię z lotniska odebrał
Cytat:
Dokładnie
No i jedynie boją się kobiet w zaawansowanej ciąży,bo obawiają się porodów na pokładzie,ale Tobie póki co to nie grozi
Cytat:
no to polece jak bedzie wszytsko ok w poniedzialek po wizycie i zobacze bo ja dluzej bez niego nie moge. zawsze razem bylismy zawsze moge tu wrocic jak coś bedzie nie tak

Cytat:
Jejku ale świetnie będziesz miała trojaczki Nie wiem czy wypada ale faktycznie masz nieciekawie. W jakim kraju pracuje Twój Tż jeśli można wiedzieć?My z Tż jeszcze jak byłam w ciąży ustaliliśmy razem, że jak będzie jakaśpraca w Irlandii to po mojej obronie zbieramy manatki i wyruszamy. No i tak w 7 miesiacu ciązy przeprowadziliśmy się na wyspę. Dodam, że język do dzisiaj nie jest moim atutem czasami się dogadam a jak nie to telefon i Tż tłumaczy Fakt pierwsza wizyta w irlandzkim szpitalu była trochę przeryczana obcy kraj nie wiem co do mnie gadali. Na drugą wizytęi kolejne miałam już darmowego tłumacza no i oczywiście Tż był cały czas z nami. Mogłam mieć nawet tłumacza przy porodzie ale od razu zaznaczyłam, że tylko w wypadku gdyby Tż przy mnie nie było na szczęście był cały czas z nami. No i muszę napisać, że jeśli chodzi o język angielski to tż bardzo dobrze nim włada może gorzej terminami medycznymi Ogólnie chwalę sobie tutaj i cały poród i opiekę lekarską. Drugą ciążę jeśli chodzi o opiekę i poród też chwalę był to
Witaj
I ja dziękuję za wyczerpującą wypowiedź
I przekonanie Agrafki
Cytat:
wyjdzam do londynu. i sie przekonuje do tego juz coraz bardziej. po wizycie rezerwuje bilet i jade .bedzie niesopdzianka dla tż. jakos sobie poradzimy aby razem.

a brzuszek mnie juz puscil znaczy nie jest juz twardy i dzieci szaleją
Dacie radę,najważniejsze,że będziecie razem
A Tż poinformuj,że lecisz jak będziesz już po odprawie i zaraz do samolotu będziesz wchodzic
Cieszę się,że brzuszek puścił. A maluchy się cieszą,że do taty polecą

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
mysmy mieli romantycznego urzednika, rozgadal sie o milosci i porownywal ja do pogody TZ mial juz dosc sluchania a ja ryczalam jak wariatka
A kiedy ślubowaliście? Bo chyba przeoczyłam,o ile pisałaś o tym...
I ślubowaliście w Pl czy w DE?

Ja byłam na ślubie w UK i mimo,że Polacy ślubowali to po angielsku i ja jak głupia ryczałam słuchając przysięgi... Ona inną i on inną,ale tak piękne,że kazałam im zatrzymać teksty...

[*]1.08.2011

Izuniaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 16:03   #525
kliwia
Zakorzenienie

emigra brodzil mam plytki 2 lata temu nie myslalam o dziecku i rejmontujac lazienke polecialam na estetyke a nie na pozniejsza praktycznosc. NIkt mnie nie oswiecil.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 16:16   #526
agrafka26
BAN stały

powiem męzuli jak juz bede jechala do Wawy na lotnisko hehe. ja bym sie tam sama zagubiła lepiej nie ryzykowac. dzieci zwariowały nagorsze ze wszedzie je czuje z kazdej strony
Stary 2010-09-09, 16:17   #527
francmal
Rozeznanie

Cytat:
dziękuje za wyczerpującą odpowiedz wyjdzam do londynu. i sie przekonuje do tego juz coraz bardziej. po wizycie rezerwuje bilet i jade .bedzie niesopdzianka dla tż. jakos sobie poradzimy aby razem.

a brzuszek mnie juz puscil znaczy nie jest juz twardy i dzieci szaleją[COLOR="Silver"]
To super, że brzuszek puścił A no i jakby co to weż od lekarza zaświadczenie, że możesz latć odemnie takiego wymagali Chociaż szczerze pisząc byłam w 7 miechu brzuch wielki a oni nawet tego nie zauważyli prawie do lądowania siedziałam w wyjściu ewakuacyjnym i krótko przed podejsciem do ladowania kazali mi się przesiąść bo ciężarna i dzieci lub starcy tam siedzieć nie mogą A no i wzięłam ze sobą wszystkie zdjęcia z usg były im pomocne wyniki badań już nie bo i tak robili swoje a pozatym nie kumali polskiego No ale ze zdjęć usg dużo mozna się dowiedzieć. Oczywiście jak wychodziłam ze szpitala to sobie je z książki ciąży wzięłam na pamiątkę ale to było uzgodnione. Zatem kochan jeśli wszystko ok to pakuj się i leć Dobra ja spadam na kanpę póki maluchy jeszcze śpią bo zaraz przyjdą dalej na dole "porzadki" robić
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 16:55   #528
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ale fajne ciuszki!! i majciochy rzeczywiście pierwsza klasa

a jakie brzuszki robisz? mi też by sie przydało zacząć ćwiczyć...

haha jak bede w ciąży(mam nadzieję że juz niedługo albo chociaż że kiedykolwiek) to bedzie u nas to samo bo tez na golasa śpimy

Ja tez zwykłe 2 razy dziennie po 50.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 17:28   #529
Pamela86
Zakorzenienie

Boshe mój tż znów wyjeżdża za tydzien na dwa dni z pracy a za 2tygodnie też wyjeżdża tylko na trzy dni chyba sie popłaczę ja już nie mam sił do tej jego pracy... ciągle jakieś zakichane wyjazdy jakby ludzie nie mieli własnego życia wkurza mnie to wszystko bo teraz kiedy go najbardziej potrzebuje to go nie ma

a jutro jedziemy kupic nową lodówke, w koncu bo juz ta stara mi sie rzygać chce taką wybraliśmy

Edytowane przez Pamela86
Czas edycji: 2010-09-09 o 17:32
Stary 2010-09-09, 17:29   #530
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa_ Pokaż wiadomość
A kiedy ślubowaliście? Bo chyba przeoczyłam,o ile pisałaś o tym...
I ślubowaliście w Pl czy w DE?

Ja byłam na ślubie w UK i mimo,że Polacy ślubowali to po angielsku i ja jak głupia ryczałam słuchając przysięgi... Ona inną i on inną,ale tak piękne,że kazałam im zatrzymać teksty...
Dwa miesiace temu w Niemczech, bo nie oplacalo sie do PL jechac zeby sie pobrac, skoro tutaj mieszkamy no i tylko cywilny
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
emigra brodzil mam plytki 2 lata temu nie myslalam o dziecku i rejmontujac lazienke polecialam na estetyke a nie na pozniejsza praktycznosc. NIkt mnie nie oswiecil.
Acha ... no ale mysle ze mimo wszystko przydaloby sie takie siedzonko czy cos, zebys nie trzymala dziecka caly czas w rekach z reszta, z czasem nasuna Ci sie jeszcze pomysly

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Boshe mój tż znów wyjeżdża za tydzien na dwa dni z pracy a za 2tygodnie też wyjeżdża tylko na trzy dni chyba sie popłaczę ja już nie mam sił do tej jego pracy... ciągle jakieś zakichane wyjazdy jakby ludzie nie mieli własnego życia wkurza mnie to wszystko bo teraz kiedy go najbardziej potrzebuje to go nie ma

a jutro jedziemy kupic nową lodówke, w koncu bo juz ta stara mi sie rzygać chce
A jako kto pracuje Twoj TZ, jesli mozna spytac?
3270g, 47 cm
Stary 2010-09-09, 17:33   #531
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa miesiace temu w Niemczech, bo nie oplacalo sie do PL jechac zeby sie pobrac, skoro tutaj mieszkamy no i tylko cywilny

Acha ... no ale mysle ze mimo wszystko przydaloby sie takie siedzonko czy cos, zebys nie trzymala dziecka caly czas w rekach z reszta, z czasem nasuna Ci sie jeszcze pomysly

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

A jako kto pracuje Twoj TZ, jesli mozna spytac?
Jako przedstawiciel handlowy

Stary 2010-09-09, 17:37   #532
agrafka26
BAN stały

Cytat:
To super, że brzuszek puścił A no i jakby co to weż od lekarza zaświadczenie, że możesz latć odemnie takiego wymagali Chociaż szczerze pisząc byłam w 7 miechu brzuch wielki a oni nawet tego nie zauważyli prawie do lądowania siedziałam w wyjściu ewakuacyjnym i krótko przed podejsciem do ladowania kazali mi się przesiąść bo ciężarna i dzieci lub starcy tam siedzieć nie mogą A no i wzięłam ze sobą wszystkie zdjęcia z usg były im pomocne wyniki badań już nie bo i tak robili swoje a pozatym nie kumali polskiego No ale ze zdjęć usg dużo mozna się dowiedzieć. Oczywiście jak wychodziłam ze szpitala to sobie je z książki ciąży wzięłam na pamiątkę ale to było uzgodnione. Zatem kochan jeśli wszystko ok to pakuj się i leć Dobra ja spadam na kanpę póki maluchy jeszcze śpią bo zaraz przyjdą dalej na dole "porzadki" robić
kurcze dziękuje Ci kochana za odpowiedz. super.
wszystko zalatwiam w poniedzialek i w przyszy piatek jade ale sie nakrecilam. bede musiala troche rzeczy zabrac ale bez przesady bo jak cos to mi tesciowa wezmie. mam juz wszytsko posegregowane co do oddania i jeszcze na zakupy sie wybiore na weekend. i zrobie sie na bostwo by oczarowac tżcika ale jestem szczesliwa
Stary 2010-09-09, 17:40   #533
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Jako przedstawiciel handlowy
Acha, no to niestety taki fach to i wyjazdy .... miejmy nadzieje, ze niedlugo sie to skonczy i nie bedzie musial wyjezdzac!
Cytat:
kurcze dziękuje Ci kochana za odpowiedz. super.
wszystko zalatwiam w poniedzialek i w przyszy piatek jade ale sie nakrecilam. bede musiala troche rzeczy zabrac ale bez przesady bo jak cos to mi tesciowa wezmie. mam juz wszytsko posegregowane co do oddania i jeszcze na zakupy sie wybiore na weekend. i zrobie sie na bostwo by oczarowac tżcika ale jestem szczesliwa
No, no kochana, tylko bez dzwigania i ekscesow! Spokojnie i powolutku
3270g, 47 cm
Stary 2010-09-09, 17:44   #534
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Acha, no to niestety taki fach to i wyjazdy .... miejmy nadzieje, ze niedlugo sie to skonczy i nie bedzie musial wyjezdzac!

No, no kochana, tylko bez dzwigania i ekscesow! Spokojnie i powolutku
No wiem ale bez przesady to juz 3 wyjazdy w ciagu 1miesiaca bo w sierpniu tez wyjechal na 3dni a ja ciągle sama zwlaszcza teraz...
juz mu dzis powiedzialam z od listopada koniec z wyjazdami bo w kazdej chwili moze go potrzebowac i nie bede ryzykowala jego nieobecnosci

jejku jak ja niecierpie jego roboty i tak bardzo bym chciala zeby poszukal sobie innej

Stary 2010-09-09, 17:48   #535
agrafka26
BAN stały

nie zamierzam nic dzwigac ani sie przemeczac.

a Pamelka rozumiem Cię swietnie. ja teraz tez sama jestem;/ najgorzej tak samą w ciązy byc. okropnie tesnie za tż ale ten tydzien szybko zleci a twoj tż tez szybko bedzie wracal z tych delegacji:cmo k:

a tż jutro z tobą na usg?

Edytowane przez agrafka26
Czas edycji: 2010-09-09 o 17:50
Stary 2010-09-09, 17:56   #536
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
nie zamierzam nic dzwigac ani sie przemeczac.

a Pamelka rozumiem Cię swietnie. ja teraz tez sama jestem;/ najgorzej tak samą w ciązy byc. okropnie tesnie za tż ale ten tydzien szybko zleci a twoj tż tez szybko bedzie wracal z tych delegacji:cmo k:

a tż jutro z tobą na usg?
dziekuje kochana jesteś ty wiesz jak to jest co prawda twojego dluzej nie ma, ale kilka dni tez jeste ciezko wytrzymac zwalszcza teraz...
tak tż wział urlop na jutro bo usg mamy na 11stą i wchodzi ze mna bo też lubi oglądać dzidziolka a i jeszcze musze go namówić żebysmy poznali płeć, tzn on bo ja znam

Stary 2010-09-09, 18:00   #537
agrafka26
BAN stały

Cytat:
dziekuje kochana jesteś ty wiesz jak to jest co prawda twojego dluzej nie ma, ale kilka dni tez jeste ciezko wytrzymac zwalszcza teraz...
tak tż wział urlop na jutro bo usg mamy na 11stą i wchodzi ze mna bo też lubi oglądać dzidziolka a i jeszcze musze go namówić żebysmy poznali płeć, tzn on bo ja znam
ja cie świetnie rozumiem wariuje bez swojego. noce najgorsze bo nie ma sie do kogo przytulic nikt nie glaszcze po brzuszku zreszta ja tak mam ze boje sie ze coś sie stanie zawsze spie z telefonem wrazie czego zeby kogos powiadomomic czy po pogotowie
ja juz odliczam dni kiedy sie zobacze z tż
a tobie na te dni kiedy twojego nie bedzie proponuje jakąs komedie albo dzien zeby o siebie zadbac tak bardziej. maseczki i te sprawy i zajac sobie czas zeby szybciej to zlecialo

i tak sie ciesz ze masz super Tż moj to na połowie usg byl ale ja juz miałam duzo

Edytowane przez agrafka26
Czas edycji: 2010-09-09 o 18:01
Stary 2010-09-09, 18:07   #538
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ja cie świetnie rozumiem wariuje bez swojego. noce najgorsze bo nie ma sie do kogo przytulic nikt nie glaszcze po brzuszku zreszta ja tak mam ze boje sie ze coś sie stanie zawsze spie z telefonem wrazie czego zeby kogos powiadomomic czy po pogotowie
ja juz odliczam dni kiedy sie zobacze z tż
a tobie na te dni kiedy twojego nie bedzie proponuje jakąs komedie albo dzien zeby o siebie zadbac tak bardziej. maseczki i te sprawy i zajac sobie czas zeby szybciej to zlecialo

i tak sie ciesz ze masz super Tż moj to na połowie usg byl ale ja juz miałam duzo
no wlasnie ja tez sie zawsze boj jak on wyjeżdża i tez spie z telefonem... taka zryta psycha no i najwazniejsze nie ma sie do kogo wtulic
a żebys wiedziala ze zrobie sobie dzien dla mnie, pazurki, maseczki itp
moj tż byl na 1usg w 5tc a pozniej juz tylko na 2 prenatalnych no i teraz na 4d, na zwykle wizyty nie wchodzi, moze sie wstydzi

Stary 2010-09-09, 18:09   #539
Basima
Zakorzenienie

Boziu ja tu wchodze a tu smuteczki Agrafka smutna, Pamelka smutna no co Wy lasencje, uśmiechy na twarzy a nie płakulać tu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 18:14   #540
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Boziu ja tu wchodze a tu smuteczki Agrafka smutna, Pamelka smutna no co Wy lasencje, uśmiechy na twarzy a nie płakulać tu.
Ech szkoda gadać każda ma czasami taki humor do kitu pewnie jutro mi przejdzie jak zobacze małą na usg
znalazlam fajowy kombinezonik ale nie wiem do czego by mi sie przydał?
http://allegro.pl/ladny-kombinezonik...221038924.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości