|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
kma gratulacje nowego mieszkanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Mi pampersy strasznie śmierdzą jak już wspomniała lilijka
![]() A mam ich dwie wielkie paki....bo dostałyśmy na Mikołaja ![]() Trzeba będzie zużyć. Pisałyście o prezentach.....My z TŻ nie robimy sobie prezentów na Mikołaja, bo uważamy, że to święto wyłącznie dla Najmłodszych. I nie dajemy dzieciom prezentów w formie zabawek, tylko kupujemy owoce i słodycze np. m.in. kalendarz adwentowy ![]() Zabawki zostawiamy na Boże Narodzenie. Też mamy problem z prezentami dla najbliższych....Rodzicom TŻ razem z jego braćmi kupiliśmy odkurzacz, bo nie mają swojego ![]() Największy problem mamy zawsze z moją mamą......jej nigdy nic się nie podoba i trudno jej dogodzić ![]() Czasami nie mam już pomysłów. Kiedyś chciałyśmy zrobić im niespodziankę i ich zdjęcie ślubne, które było trochę zniszczone i małe oddałyśmy z siostrą do fotografa na renowację. Wyszło super a moja mama powiedziała, że nie podoba się jej prezent i nie powiesi go sobie na ścianie bo na tym zdjęciu ma krzywy nos ! ![]() Drogie prezenty też jej nie pasują.......więc na te święta dostanie kubek ze zdjęciem Sary i napisem "Dla Super Babci" ![]() ![]() Jak się czujecie Dziewczyny?? Ja wczoraj wieczorem rozmyślałam nad tym, że powinnam leżeć jeszcze z brzuszkiem....a ja Moje Maleństwo mam już przy sobie ![]() Wczoraj był mały przełom, bo Sara spała pierwszy raz w nocy sama w łóżeczku. Zawsze byłam przeciwna żeby dziecko spało z rodzicami w łóżku, ale ona jest taka malutka i tak się o nią bałam, że wolałam ją mieć przy sobie. W nocy jak się przebudzałam sprawdzałam czy oddycha ![]() Ale wczoraj przysunęliśmy łóżeczko do naszego łóżka i przynajmniej było mi wygodnie ![]() A jeszcze mój maż opowiedział mi historię z jednego z poznańskich szpitali usłyszaną od koleżanki ze studiów. Rok temu na Izbę Przyjęć wpadli rodzice z sinym 2-miesięcznym dzieckiem. Spali z nim w łóżku, położyli między sobą i w nocy przez sen nakryli je kołdrą.....Udusiło się. Po tej opowieści stwierdziłam, że Mała śpi w swoim łóżeczku, chociaż miałam świadomość, że spanie w jednym łóżku bezpieczne nie jest ![]()
#513 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie mikołaja nie było, z resztą mogłam się spodziewać, mąż nie myśli o takich rzeczach, nawet na urodziny prezentu nie dostaje ![]() ale mi paskudnie........... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Gabi wielkie dzieki za info, w wawie jestem raptem od 3 tygodni
i szczerze powiedziawszy nie czuje sie tu komfortowo, ale TZ ma tu bdbplatna prace, wiec zdecydowalismy sie na przeprowadzke. Ja i tak jestem na zwolnieniu wiec moglam sie przeniesc. Wogole powiem Wam, ze mam ogromny dylemat, bo z jednej strony chce byc tu z TZ, a z drugiej nie chce rodzic w obcym miescie, w szpitalu ktory widze pierwszy raz na oczy, nie wspominajac o personelu. W lodzi mam o tyle komfortowa sytuacje, ze moja prowadzaca bylaby przy porodzie. Poza tym nie mam tu zadnych znajomych, rodziny, praktycznie caly dzien siedze sama z psem ![]() Po porodzie tez bede zdana tylko na siebie, bo TZ w pracy a rodzice sa aktywni zawodowo. TZ nie potrafi zrozumiec, ze mam bdb relacje z rodzicami i chcialabym moc na nich liczyc w opiece nad dzieckiem. Ciagle sie ostatnio klocimy o to... ![]() ![]() Sorry, ze przynudzam ale musialam sie wyzalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
u nas Mikołaj- tez tylko dla dzieci. Choć moja mama stwierdza, że ja jej dziecko do końca życia i jakieś tam słodycze owoce nam daje, a w tym roku, i ciężkiej sytuacji tym bardziej nas tow zruszyło.
Na Gwiazdkę mamy 2 wigilie- na jednej u mojej rodziny i druga u rodziców TŻa, nie jest to problem bo mieszkamy w odległości 3 km;-) W obu rodzinach jest zwyczaj- zrzutka i dla każdego jeden prezent, z reguły 50 zł, bo jedni mają sporo, a innni mało. Dawno dzieci nie było, ale zawsze dostają więcej;-) Zawsze ja z siostrą, lub mamą, albo z drugiej strony ze szwagierką bierzemy kasę i kupujemy wszystkim, a sobie na wzajem tak żebyśmy nie widziały. Nie ma giełdy, kto da więcej, nie ma kupowania 150 prezentów przez każdego, a i każdy coś tam dostaje. Znowu piekę muffinki- ale z ziarnami. Tamte mi się rozlały. A mnie pampersy nie śmierdzą;-)
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Gabi wszystkiego co najlepsze
![]() Cytat:
![]() Lilijka ja też mam jutro gina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno Ci smutno tu samej, hmm, może potrzebujesz czasu, może się przyzwyczaisz jeszcze. Chociaż z drugiej strony na pewno dobrze, jak jest ktoś blisko obok w chwili, gdy się maluszek wykluje już. Bądź dobrej myśli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
Uciekam do SR trochę poćwiczyć sobie i na piłce poskakać
![]()
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
fajna aukcja dla mam dziewczynek, ja wczoraj kupiłam tem płaszczyk to sobie daruję już róże;-)
http://allegro.pl/next-sliczna-kurtk...346120014.html
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Łódź uwielbiam - studiowałam tam ![]() rozumiem Twoje osamotnienie, słuchaj ja od 23 grudnia będę na urlopie a potem na macierzyńskim, chętnie się Tobą zaopiekuję w tym obcym mieście jak chcesz ![]() co do szpitala to w sumie nigdy nie masz pewności że trafisz z porodem akurat na lekarza swojego ja mam ten sam problem możliwe że będę rodziła z całym "obcym" zespołem także tym się za mocno nie przejmuj co do rodziców to fakt nie ma dyskusji jak jesteś związana z nimi to jest kłopot na szczęście Łódź jest blisko więc czy autem czy od biedy pociągiem to bez kłopotu się przemieścisz ![]() ![]() jak będziesz potrzebowała jakiegoś kontaktu do lekarza czy przychodni czy cokolwiek innego to pisz do mnie, pomogę w miarę możliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w tym roku na Wigilię do teściów ![]() Cytat:
![]() ![]() Dostałam w pracy bony - muszę pozamawiac coś na all ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-06 o 17:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
kto mi robi prezent na Mikołaja?;-)
http://moda.allegro.pl/valentino-pee...332826584.html
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- tylko tam przypadkiem nie wyskacz czegoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jak koc tak i kombinezon prałam w 40 stopniach i żyją idealnie
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, przez te moje zapominalstwo płakac mi się już chce...nie mam już siły...
Chciałam dzisiaj popołudniu zrobic pierogi z kasza na jutro...Jak rano pojechałam do miasta do położnej (z którą umówiłam się na jutro, już pisałam), to po drodze kupiłam kaszę i twaróg na te pierogi...potem na 13 szłam na odbiór mieszkania, to po drodze wstąpiłam do Tesco, po zabawki dla córki Tżta, kupiłam przy okazji masło, bo przypomniałam sobie, że nie mam do ciasta do pierogów...Potem o 16 wpadła koleżanka, jak wychodziła odprowadziłam ją, bo musiałam wstąpic do sklepu, bo zapomniałam, że nie mam cebuli do tych pierogów. Teraz zabieram się za przygotowanie ciasta, i co?? Zapomniałam o mące!! Nie mam mąki!! Już więcej nie idę do sklepu - no trudno, nie będzie pierogów ![]()
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czas oczekiwania ok 7-10 dni roboczych Buty dostępne od 30-01-2011 r |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jutro też idę do gina Wera, Saj- ślicznie wyglądacie ![]() mi już trochę przeszło, piekę ciasto- zebrę, już mi ślinka cieknie na samą myśl o nim ![]() Muron, cudowne buty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Witam się popołudniowo, wieczornie prawie
![]() Muron dla mnie Oliwka czy Olivka nie ma znaczenia bo jakoś średnio mi sie podoba, a mieszkamy w Polsce. Gabi wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lilijko spore te paki, teraz pokaż co w nich jest ![]() Mnie dziś mama do lumpa wyciągnęła i zaraz pokażę co mam aaa i jeszcze pytanie CZY KTÓRAŚ Z WAS SYPIA JESZCZE NA BRZUCHU???? ja ostatnio tylko tak mogę spac w innych pozycjach strasznie się męczę |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
ooooooooo dobry pomysł..... UWAGA robimy ściepę ogólnowizażową, na buty
![]() kma w sobotę na targu miałam reklamówkę w ręku, po czym podeszłam do stoiska z rzeczami dla dziecka szukając czapki i skarpetek z żabką (uparła się na nie moja babcia) i położyłam ją na stragan, pani lekko ją przesunęła, ja zajęta zadawaniem pytań i poszukiwaniem zapłaciłam i obracam się i hasło do dziadka: "daj mi moją reklamówkę" dziadek oczy na mnie, a ja w popłoch, że ją gdzieś zostawiłam. Na szczęście pani ekspedientka uspokoiła mnie i dała mi moją reklamówkę do ręki. Ale siara ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
S_a_j, dzieki za slowa otuchy
![]() Gabi dzieki wielkie, z mila checia skorzystam z oferty ![]() od razu mi sie lzej zrobilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
jak ja dawno w lumpie nie byłam........
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do paczek: w dużej jest wanienka zielona (i dlatego taka duża ta paczka), ręczniki z kapturkiem, chusteczki nawilżane, paklanki, podkłady poporodowe itp kosmetyczne rzeczy, a w tej drugiej to ubranka dla dziecka od koleżanki (niektóre się nie nadają, a niektóre całkiem całkiem) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Ja też ale dziś jakoś dałam się namówic.....i sama raczej bym nie poszła |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zadomowienie
|
co do podejscia niektórych waszych TŻ to nie rozumiem ..czy oni oczekiwali ze ciązy nie bedzie po was widac... moj męzus tyje razem ze mną ![]() ![]() ja czuje się grubo ale wszyscy mowią ze tylko po brzuchu widać.. no ale jak sie jest przyzwyczajonym do malych rozmiarow to kazdy przyrost wagi sie wyolbrzymia we wlasnych oczach.. a prezencik dzisiaj od męza mnie zaskoczyl.. rano na drodze z sypialni do kibelka (czyli stała moja ściezka) stało duze opakowanie rafaello ... ostatnio ciągle marudzilam na rekalamie rafaello ze tez chce takie wielkie pudlo tego.. (ale tak na zarty bardziej) a on to wzial do siebie i się postaral.. a ja co..nic nie mam dla niego ![]() ![]() wstyd wstyd wstyd!!! głąb ze mnie..moglam cos zamowic przez internet chociaz bo z domu malo sie ruszam.. ale mielismy dac sobie tylko cos pod choinke a on mi tu niespodzianke zrobila..a ja jak ta dupa wolowa tylko przez telefon mu marudze ze sie terez zle czuje z tym ze nic nie mam dla niego to mnie pociesza ze on na prezencik w styczniu bedzie czekal.. (na synka..) ![]() ![]() ![]() Bardzo romantyczny ten twój mąż ![]() ![]() ![]() Mój mężus tez tyje raem ze mna ![]() ![]() ![]() Zgadzam się z Toba i też całkowicie nie rozumiem podejścia niektórych TŻ. Zamiast cholerka wspierać swoje cięzarne kobiety, pocieszać i mówić im jak ślicznie wygladają to oni jeszcze pogrążają i dobijają. Ja dzięki mojemu męzowi jakoś znosze te wszystkie zmiany, które zachodzą w moim ciele. te wewnetrzne sa cudowne ale zewnętrzne poza moim ślicznym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj wiecie co mi powiedział jak zapytałam takim smutnym głosikiem "Czy z tymi rozstępami i dodatkowymi kilogramami tez mnie kocha i podobam mu się" On odpowiedział " Zwłaszcza z tymi rozstepami i kilogramami" Powiedział ze to jest spowodowane tym,że nosze jego dziecko i to jest wyjątkowe i za to kocha mnie jeszcze bardziej" A co do zabawek. Ja tez nie mam żadnej zabawki. Tzn. mam jedną grzechotke od mojej siostrzyczki 9 letniej, kupiła swojej siostrzenicy. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() A z tym rowerem niezły pomysł ale rower w zime ![]() ![]()
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój zawsze naśmiewał się z grubych osób itd. Pod tym względem jest bardzo nietolerancyjny, a ja się wstydzę za niego i zawsze upominam, że niektórzy chcieliby być szczupli, ale nie mogą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.