Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 15:10   #511
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

kma gratulacje nowego mieszkanka , a brak gazu do przeżycia.......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:18   #512
MARIKA.S
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Mi pampersy strasznie śmierdzą jak już wspomniała lilijka
A mam ich dwie wielkie paki....bo dostałyśmy na Mikołaja
Trzeba będzie zużyć.

Pisałyście o prezentach.....My z TŻ nie robimy sobie prezentów na Mikołaja, bo uważamy, że to święto wyłącznie dla Najmłodszych. I nie dajemy dzieciom prezentów w formie zabawek, tylko kupujemy owoce i słodycze np. m.in. kalendarz adwentowy
Zabawki zostawiamy na Boże Narodzenie.

Też mamy problem z prezentami dla najbliższych....Rodzicom TŻ razem z jego braćmi kupiliśmy odkurzacz, bo nie mają swojego
Największy problem mamy zawsze z moją mamą......jej nigdy nic się nie podoba i trudno jej dogodzić
Czasami nie mam już pomysłów. Kiedyś chciałyśmy zrobić im niespodziankę i ich zdjęcie ślubne, które było trochę zniszczone i małe oddałyśmy z siostrą do fotografa na renowację. Wyszło super a moja mama powiedziała, że nie podoba się jej prezent i nie powiesi go sobie na ścianie bo na tym zdjęciu ma krzywy nos !
Drogie prezenty też jej nie pasują.......więc na te święta dostanie kubek ze zdjęciem Sary i napisem "Dla Super Babci" I pewnie też nie będzie jej się podobało, bo się obraża jak mówimy do niej babcia Masakra.......

Jak się czujecie Dziewczyny??
Ja wczoraj wieczorem rozmyślałam nad tym, że powinnam leżeć jeszcze z brzuszkiem....a ja Moje Maleństwo mam już przy sobie

Wczoraj był mały przełom, bo Sara spała pierwszy raz w nocy sama w łóżeczku.
Zawsze byłam przeciwna żeby dziecko spało z rodzicami w łóżku, ale ona jest taka malutka i tak się o nią bałam, że wolałam ją mieć przy sobie. W nocy jak się przebudzałam sprawdzałam czy oddycha
Ale wczoraj przysunęliśmy łóżeczko do naszego łóżka i przynajmniej było mi wygodnie
A jeszcze mój maż opowiedział mi historię z jednego z poznańskich szpitali usłyszaną od koleżanki ze studiów. Rok temu na Izbę Przyjęć wpadli rodzice z sinym 2-miesięcznym dzieckiem. Spali z nim w łóżku, położyli między sobą i w nocy przez sen nakryli je kołdrą.....Udusiło się.
Po tej opowieści stwierdziłam, że Mała śpi w swoim łóżeczku, chociaż miałam świadomość, że spanie w jednym łóżku bezpieczne nie jest
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:20   #513
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
......................... .......
Czy wam sie tez teraz w 3 trymestrze zdarzaja jakies doly??? podobno teraz tez sie zdarza ta hustawka nastrojow...ja dzisiaj wlasnie chyba na samym dole sie bujam...a powinnam niby na gorze, bo dziobie kartki na swieta...
ja się na dole bujam od paru dni... mam ochotę wyć, ciągle niewyspana i w ogóle mam dość wszystkiego...

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

poczytałam was - zajęło mi to 3 dni

MARIKO - córka cudna, niech zdrowo się chowa

Ja mam dziś urodziny... kolejny rok za mną...
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! !!! !!!!

u mnie mikołaja nie było, z resztą mogłam się spodziewać, mąż nie myśli o takich rzeczach, nawet na urodziny prezentu nie dostaje

ale mi paskudnie...........
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:20   #514
mila24
Raczkowanie

Gabi wielkie dzieki za info, w wawie jestem raptem od 3 tygodni
i szczerze powiedziawszy nie czuje sie tu komfortowo, ale TZ ma tu bdbplatna
prace, wiec zdecydowalismy sie na przeprowadzke. Ja i tak jestem na zwolnieniu wiec moglam sie przeniesc.
Wogole powiem Wam, ze mam ogromny dylemat, bo z jednej strony chce byc tu z TZ,
a z drugiej nie chce rodzic w obcym miescie, w szpitalu ktory widze pierwszy raz na oczy, nie wspominajac o personelu. W lodzi mam o tyle komfortowa sytuacje, ze moja prowadzaca bylaby przy porodzie. Poza tym nie mam tu zadnych znajomych, rodziny, praktycznie caly dzien siedze sama z psem troche mam juz dosc.
Po porodzie tez bede zdana tylko na siebie, bo TZ w pracy a rodzice sa aktywni zawodowo. TZ nie potrafi zrozumiec, ze mam bdb relacje z rodzicami i chcialabym moc na nich liczyc w opiece nad dzieckiem. Ciagle sie ostatnio klocimy o to... do tego tesciowa, ktora ciagle sie wtraca i nakreca TZ, nie mam juz sily
Sorry, ze przynudzam ale musialam sie wyzalic
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:35   #515
muron
Zakorzenienie

u nas Mikołaj- tez tylko dla dzieci. Choć moja mama stwierdza, że ja jej dziecko do końca życia i jakieś tam słodycze owoce nam daje, a w tym roku, i ciężkiej sytuacji tym bardziej nas tow zruszyło.
Na Gwiazdkę mamy 2 wigilie- na jednej u mojej rodziny i druga u rodziców TŻa, nie jest to problem bo mieszkamy w odległości 3 km;-)
W obu rodzinach jest zwyczaj- zrzutka i dla każdego jeden prezent, z reguły 50 zł, bo jedni mają sporo, a innni mało. Dawno dzieci nie było, ale zawsze dostają więcej;-) Zawsze ja z siostrą, lub mamą, albo z drugiej strony ze szwagierką bierzemy kasę i kupujemy wszystkim, a sobie na wzajem tak żebyśmy nie widziały. Nie ma giełdy, kto da więcej, nie ma kupowania 150 prezentów przez każdego, a i każdy coś tam dostaje.

Znowu piekę muffinki- ale z ziarnami. Tamte mi się rozlały.

A mnie pampersy nie śmierdzą;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 15:37   #516
dewi
Rozeznanie

Gabi wszystkiego co najlepsze

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
ja się na dole bujam od paru dni... mam ochotę wyć, ciągle niewyspana i w ogóle mam dość wszystkiego...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! !!! !!!!

u mnie mikołaja nie było, z resztą mogłam się spodziewać, mąż nie myśli o takich rzeczach, nawet na urodziny prezentu nie dostaje

ale mi paskudnie...........
ja też dzisiaj mam nienajlepszy humor.... jakoś tak płakałam z godz... gdy Tż zapytał dlaczego to nie umiałam odpowiedzieć... bo co miałam mu powiedzieć że dlatego że idzie do pracy... pomyślał by że zwariowałam

Lilijka ja też mam jutro gina
Stary 2010-12-06, 15:37   #517
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
prace, wiec zdecydowalismy sie na przeprowadzke. Ja i tak jestem na zwolnieniu wiec moglam sie przeniesc.
a z drugiej nie chce rodzic w obcym miescie, w szpitalu ktory widze pierwszy raz na oczy, nie wspominajac o personelu. W lodzi mam o tyle komfortowa sytuacje, ze moja prowadzaca bylaby przy porodzie. Poza tym nie mam tu zadnych znajomych, rodziny, praktycznie caly dzien siedze sama z psem troche mam juz dosc.
Po porodzie tez bede zdana tylko na siebie, bo TZ w pracy a rodzice sa aktywni zawodowo. TZ nie potrafi zrozumiec, ze mam bdb relacje z rodzicami i chcialabym moc na nich liczyc w opiece nad dzieckiem. Ciagle sie ostatnio klocimy o to... do tego tesciowa, ktora ciagle sie wtraca i nakreca TZ, nie mam juz sily

ja też za Warszawą nie przepadam, ale ja jak jestem tam to na max 3 dni i mam już dość, wyjeżdżam strasznie zmęczona zawsze, nie wyobrażam sobie tam siebie na stałe.
Na pewno Ci smutno tu samej, hmm, może potrzebujesz czasu, może się przyzwyczaisz jeszcze. Chociaż z drugiej strony na pewno dobrze, jak jest ktoś blisko obok w chwili, gdy się maluszek wykluje już.
Bądź dobrej myśli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 15:40   #518
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Ja dziś mam bardzo pracowity dzień
Zamiast odpoczywac po imprezowym weekendzie biegam Krocze mnie strasznie boli, chyba sobie nadwyrężyłam w trakcie tańców, choc oszczędzałam się na maksa...Rano wstałam wcześnie (jak na mnie), żeby się wyszykowac, bo na 10 do położnej i jak już byłam na miejscu, to okazało się, że jestem umówiona na jutro Więc skoczyłam do lumpka, kupiłam sobie parę ciuszków (dla młodego wyjątkowo nic) i dla córki Tżta...potem do domu coś zjeśc i biegiem do nowego mieszkania na odbiór (tż nie mógł byc, więc byłam sama) - wykłóciłam się o kilka poprawek - zrobią w tydzień ale jestem z siebie dumna...a potem szybko do Tesco - bo do jtra jakaś tam promocja na zabawki Little Pet Shop dla córki Tżta i od razu kupiłam książkę: "Najpiękniejsze Opowiadania dla Dziewczynek" - wypatrzyłam w empiku za 39.99 zł a w sklepie z gazetami za 24.99 tylko, że w miękkiej okładce...

Kurcze dopiero dzisiaj, na odbiorze mieszkania, dowiedziałam się, że u nas w bloku nie ma przewidzianego gazu i kuchenkę muszę miec na prąd - tylko nie wiem jaką a już mieliśmy upatrzoną elektryczno-gazową...
wczoraj wrzuciłam link do 120-stronowego katalogu zabawek w tesco- obejrzyj- warto, niezłe ceny

Stary 2010-12-06, 15:41   #519
s_a_j
Rozeznanie

Uciekam do SR trochę poćwiczyć sobie i na piłce poskakać
Stary 2010-12-06, 15:45   #520
muron
Zakorzenienie

fajna aukcja dla mam dziewczynek, ja wczoraj kupiłam tem płaszczyk to sobie daruję już róże;-)
http://allegro.pl/next-sliczna-kurtk...346120014.html

Stary 2010-12-06, 15:48   #521
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość

Łódź uwielbiam - studiowałam tam
rozumiem Twoje osamotnienie, słuchaj ja od 23 grudnia będę na urlopie a potem na macierzyńskim, chętnie się Tobą zaopiekuję w tym obcym mieście jak chcesz
co do szpitala to w sumie nigdy nie masz pewności że trafisz z porodem akurat na lekarza swojego ja mam ten sam problem możliwe że będę rodziła z całym "obcym" zespołem także tym się za mocno nie przejmuj
co do rodziców to fakt nie ma dyskusji jak jesteś związana z nimi to jest kłopot na szczęście Łódź jest blisko więc czy autem czy od biedy pociągiem to bez kłopotu się przemieścisz oczywiście nei mówię pod koniec ciąży kiedy to takie ekskursje nie są już wskazane

jak będziesz potrzebowała jakiegoś kontaktu do lekarza czy przychodni czy cokolwiek innego to pisz do mnie, pomogę w miarę możliwości
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 16:19   #522
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
u nas Mikołaj- tez tylko dla dzieci. Choć moja mama stwierdza, że ja jej dziecko do końca życia i jakieś tam słodycze owoce nam daje, a w tym roku, i ciężkiej sytuacji tym bardziej nas tow zruszyło.
Na Gwiazdkę mamy 2 wigilie- na jednej u mojej rodziny i druga u rodziców TŻa, nie jest to problem bo mieszkamy w odległości 3 km;-)
W obu rodzinach jest zwyczaj- zrzutka i dla każdego jeden prezent, z reguły 50 zł, bo jedni mają sporo, a inni mało. Dawno dzieci nie było, ale zawsze dostają więcej;-) Zawsze ja z siostrą, lub mamą, albo z drugiej strony ze szwagierką bierzemy kasę i kupujemy wszystkim, a sobie na wzajem tak żebyśmy nie widziały. Nie ma giełdy, kto da więcej, nie ma kupowania 150 prezentów przez każdego, a i każdy coś tam dostaje.
My też sobie nie robimy na Mikołaja prezentów, jedynie do córki Tżta wysłaliśmy paczkę, na gwiazdkę składamy się z bratem na prezenty dla rodziców, sobie zazwyczaj jakiś drobiazg kupujemy, od rodziców w tym roku z Tżtem dostaniemy jakiś prezent do nowego miezkania - tak ustaliliśmy, nam wygodniej, bo przyda się, a sami nie na wszystko możemy sobie od razu pozwolic. Dla rodziców Tżta sami robimy prezenty, ale są one zazwyczaj symboliczne, jakies kosmetyki, farby do malowania dla taty Tżta lub album na monety. Większe prezenty robimy dzieciom, a że w rodzinie mamy na razie dwójkę, to nie jest tak źle
Ja w tym roku na Wigilię do teściów nie chce mi się strasznie, ale w piuerwszy dzień świąt do moich rodziców jedziemy, poza tym bierzemy do siebie córkę Tżta tydzień przed świętami, więc ubłagałam męża, żebyśmy do teściów pojechali dopiero na Wigilię, żeby uniknąc zamieszania (teściowa jest straszną panikarą i do tego mało co nie 'posika się' na widok wnuczki...cały czas tylko gada i gada...albo raczej krzyczy)...

Cytat:
wczoraj wrzuciłam link do 120-stronowego katalogu zabawek w tesco- obejrzyj- warto, niezłe ceny
Dzięki właśnie dzisiaj w Tesco szukałam Barbie Paryżanki i basenu pływających zwierzakó...swoją drogą masakra, Barbie zwykłą można dostac za 50-70 zł, ale ta z reklamy TV (która oczywiście musi byc!) kosztuje już 89.99 zł

Dostałam w pracy bony - muszę pozamawiac coś na all

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-12-06 o 17:21
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:20   #523
muron
Zakorzenienie

kto mi robi prezent na Mikołaja?;-)
http://moda.allegro.pl/valentino-pee...332826584.html

Stary 2010-12-06, 17:24   #524
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
ułłłaaa bossskie
Stary 2010-12-06, 17:26   #525
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
czekaj już wyciągam puste kieszenie, żeby zakupić

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Uciekam do SR trochę poćwiczyć sobie i na piłce poskakać
tylko tam przypadkiem nie wyskacz czegoś
Stary 2010-12-06, 17:27   #526
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy któraś z was prała koc akrylowy? Jeżeli tak to w jaki sposób, w jakiej temperaturze itp........
i drugie pytanie, jak najlepiej wyprać kombinezon zimowy ale taki włochaty - nie mam instrukcji na metce.................

tak samo jak koc tak i kombinezon prałam w 40 stopniach i żyją idealnie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:36   #527
kma1982
Wtajemniczenie

Kurcze, przez te moje zapominalstwo płakac mi się już chce...nie mam już siły...
Chciałam dzisiaj popołudniu zrobic pierogi z kasza na jutro...Jak rano pojechałam do miasta do położnej (z którą umówiłam się na jutro, już pisałam), to po drodze kupiłam kaszę i twaróg na te pierogi...potem na 13 szłam na odbiór mieszkania, to po drodze wstąpiłam do Tesco, po zabawki dla córki Tżta, kupiłam przy okazji masło, bo przypomniałam sobie, że nie mam do ciasta do pierogów...Potem o 16 wpadła koleżanka, jak wychodziła odprowadziłam ją, bo musiałam wstąpic do sklepu, bo zapomniałam, że nie mam cebuli do tych pierogów. Teraz zabieram się za przygotowanie ciasta, i co?? Zapomniałam o mące!! Nie mam mąki!! Już więcej nie idę do sklepu - no trudno, nie będzie pierogów
Stary 2010-12-06, 17:36   #528
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ułłłaaa bossskie
Dodatkowe informacje o dostawie i płatności

czas oczekiwania ok 7-10 dni roboczych Buty dostępne od 30-01-2011 r

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 17:37   #529
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Gabi wszystkiego co najlepsze

ja też dzisiaj mam nienajlepszy humor.... jakoś tak płakałam z godz... gdy Tż zapytał dlaczego to nie umiałam odpowiedzieć... bo co miałam mu powiedzieć że dlatego że idzie do pracy... pomyślał by że zwariowałam

Lilijka ja też mam jutro gina
też tak mam czasami, płacze z byle powodu, dziś np dlatego, że nie mogłam rozpalić w piecu, jakoś nie chciało się palić

jutro też idę do gina

Wera, Saj- ślicznie wyglądacie

mi już trochę przeszło, piekę ciasto- zebrę, już mi ślinka cieknie na samą myśl o nim

Muron, cudowne buty
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 17:49   #530
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Kurcze, przez te moje zapominalstwo płakac mi się już chce...nie mam już siły...
Chciałam dzisiaj popołudniu zrobic pierogi z kasza na jutro...Jak rano pojechałam do miasta do położnej (z którą umówiłam się na jutro, już pisałam), to po drodze kupiłam kaszę i twaróg na te pierogi...potem na 13 szłam na odbiór mieszkania, to po drodze wstąpiłam do Tesco, po zabawki dla córki Tżta, kupiłam przy okazji masło, bo przypomniałam sobie, że nie mam do ciasta do pierogów...Potem o 16 wpadła koleżanka, jak wychodziła odprowadziłam ją, bo musiałam wstąpic do sklepu, bo zapomniałam, że nie mam cebuli do tych pierogów. Teraz zabieram się za przygotowanie ciasta, i co?? Zapomniałam o mące!! Nie mam mąki!! Już więcej nie idę do sklepu - no trudno, nie będzie pierogów
skleroza nie boli, tylko dokucza niestety, a w ciąży trochę częściej
Stary 2010-12-06, 17:53   #531
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
czekaj już wyciągam puste kieszenie, żeby zakupić

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

tylko tam przypadkiem nie wyskacz czegoś
możecie zrobić ściepkę wizażową hi hi

Stary 2010-12-06, 18:04   #532
szizuho
Raczkowanie

Witam się popołudniowo, wieczornie prawie

Muron dla mnie Oliwka czy Olivka nie ma znaczenia bo jakoś średnio mi sie podoba, a mieszkamy w Polsce.

Gabi wszystkiego najlepszego:r oza::ro za::roz a:

Lilijko spore te paki, teraz pokaż co w nich jest

Mnie dziś mama do lumpa wyciągnęła i zaraz pokażę co mam aaa i jeszcze pytanie

CZY KTÓRAŚ Z WAS SYPIA JESZCZE NA BRZUCHU???? ja ostatnio tylko tak mogę spac w innych pozycjach strasznie się męczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG120.jpg (61,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG121.jpg (104,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG123.jpg (85,3 KB, 25 załadowań)
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:08   #533
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ooooooooo dobry pomysł..... UWAGA robimy ściepę ogólnowizażową, na buty

kma w sobotę na targu miałam reklamówkę w ręku, po czym podeszłam do stoiska z rzeczami dla dziecka szukając czapki i skarpetek z żabką (uparła się na nie moja babcia) i położyłam ją na stragan, pani lekko ją przesunęła, ja zajęta zadawaniem pytań i poszukiwaniem zapłaciłam i obracam się i hasło do dziadka: "daj mi moją reklamówkę" dziadek oczy na mnie, a ja w popłoch, że ją gdzieś zostawiłam. Na szczęście pani ekspedientka uspokoiła mnie i dała mi moją reklamówkę do ręki. Ale siara nie potrafię się skupić na czymś konkretnym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 18:14   #534
mila24
Raczkowanie

S_a_j, dzieki za slowa otuchy

Gabi dzieki wielkie, z mila checia skorzystam z oferty
od razu mi sie lzej zrobilo
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:16   #535
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

poczytałam was - zajęło mi to 3 dni

MARIKO - córka cudna, niech zdrowo się chowa

Ja mam dziś urodziny... kolejny rok za mną...
Wszystkiego najlepszego

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:18   #536
muron
Zakorzenienie

jak ja dawno w lumpie nie byłam........

Stary 2010-12-06, 18:21   #537
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo, wieczornie prawie

Muron dla mnie Oliwka czy Olivka nie ma znaczenia bo jakoś średnio mi sie podoba, a mieszkamy w Polsce.

Gabi wszystkiego najlepszego:r oza::ro za::roz a:

Lilijko spore te paki, teraz pokaż co w nich jest

Mnie dziś mama do lumpa wyciągnęła i zaraz pokażę co mam aaa i jeszcze pytanie

CZY KTÓRAŚ Z WAS SYPIA JESZCZE NA BRZUCHU???? ja ostatnio tylko tak mogę spac w innych pozycjach strasznie się męczę
mi zdarza się czasami w nocy przewrócić na brzuch, albo na pseudo brzuch i tak mi się najlepiej śpi
co do paczek: w dużej jest wanienka zielona (i dlatego taka duża ta paczka), ręczniki z kapturkiem, chusteczki nawilżane, paklanki, podkłady poporodowe itp kosmetyczne rzeczy, a w tej drugiej to ubranka dla dziecka od koleżanki (niektóre się nie nadają, a niektóre całkiem całkiem)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 18:27   #538
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
jak ja dawno w lumpie nie byłam........

Ja też ale dziś jakoś dałam się namówic.....i sama raczej bym nie poszła
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:59   #539
Justine1988
Zadomowienie

co do podejscia niektórych waszych TŻ to nie rozumiem ..czy oni oczekiwali ze ciązy nie bedzie po was widac... moj męzus tyje razem ze mną bymy razem mogli się na wiosne odchudzac bo jednej osobie zawsze jest trudniej..
ja czuje się grubo ale wszyscy mowią ze tylko po brzuchu widać.. no ale jak sie jest przyzwyczajonym do malych rozmiarow to kazdy przyrost wagi sie wyolbrzymia we wlasnych oczach..

a prezencik dzisiaj od męza mnie zaskoczyl.. rano na drodze z sypialni do kibelka (czyli stała moja ściezka) stało duze opakowanie rafaello ... ostatnio ciągle marudzilam na rekalamie rafaello ze tez chce takie wielkie pudlo tego.. (ale tak na zarty bardziej) a on to wzial do siebie i się postaral.. a ja co..nic nie mam dla niego
wstyd wstyd wstyd!!! głąb ze mnie..moglam cos zamowic przez internet chociaz bo z domu malo sie ruszam.. ale mielismy dac sobie tylko cos pod choinke a on mi tu niespodzianke zrobila..a ja jak ta dupa wolowa tylko przez telefon mu marudze ze sie terez zle czuje z tym ze nic nie mam dla niego to mnie pociesza ze on na prezencik w styczniu bedzie czekal.. (na synka..) slodki jest ale i tak się zle czuje ze nie przewidzialam takiej sytuacji i nawet drobnostki nie mam dla niego

[/QUOTE]
Bardzo romantyczny ten twój mążkl aski:Postarał się chłopak.
Mój mężus tez tyje raem ze mnaw sumie mi to odpowiada. nie zniosłabym jakbym miała teraz męża takie chucherko, to już całkiem czułabym się jak jakaś wieeeeelkaaaa a tak jesteśmy para takich grubasków
Zgadzam się z Toba i też całkowicie nie rozumiem podejścia niektórych TŻ. Zamiast cholerka wspierać swoje cięzarne kobiety, pocieszać i mówić im jak ślicznie wygladają to oni jeszcze pogrążają i dobijają.
Ja dzięki mojemu męzowi jakoś znosze te wszystkie zmiany, które zachodzą w moim ciele. te wewnetrzne sa cudowne ale zewnętrzne poza moim ślicznym brzuszkiem dają popalić waga ...tragedia, rozstępy itp. Wszystko jakoś znoszę dzieki mojemu mężowi. Cały czas mi powtarza "czego się spodziewałaś , w ciązy jesteś." To normalne i zdrowe, ze tyjesz" mówi mi cały czas, że jestem słliczna i w ogołe:l ove:
A wczoraj wiecie co mi powiedział jak zapytałam takim smutnym głosikiem "Czy z tymi rozstępami i dodatkowymi kilogramami tez mnie kocha i podobam mu się" On odpowiedział " Zwłaszcza z tymi rozstepami i kilogramami" Powiedział ze to jest spowodowane tym,że nosze jego dziecko i to jest wyjątkowe i za to kocha mnie jeszcze bardziej"

A co do zabawek. Ja tez nie mam żadnej zabawki. Tzn. mam jedną grzechotke od mojej siostrzyczki 9 letniej, kupiła swojej siostrzenicy. Wogóle na początek sądze że potrzebna tylko karuzela do łóżeczka i jakis misiek ewentualnie. Jeszcze zakupie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki w mikołajkowy dzień! :prezent: od Mikołajki

już sie ucieszyłam, że nadążam Was czytać, a zonk nowy wątek i aż 11 stron do czytania!

Marika S.- znów sie wzruszyłam czytając opis Twojego porodu! Zazdroszcze postawy, byłaś naprawde dzielna- Pewnie nie chciałaś nas straszyć

Kma- zdjęcie w avatarku super- wyglądałaś bajecznie!
Wybaczcie później Was nadrobie- dziś idę do gina!
w sobote odebraliśmy wózek tako warrior!tak jak zażyczyliśmy sobie kolor jest z przewagą oliwkowego z tako GT, ale co mi się nie podoba to to, ze dołożyli wstawki szachownicy z GT (nie opisałam na zleceniu że chce wzór tako GT tylko kolor, wiec nie wiem czy by mi na reklamacji przyjeli)- jakoś mnie to razi- dla chłopca oki, ale wózek chcieliśmy zostawić dla 2 dziecka, gdyby udało się zmajstrować dziewczynkę to już nie bardzo pasuje!:/

od mojego kochanego Mikołaja dostałam rower tak sobie Mikołaj wymyślił- wiec w sobote biegalismy po sklepach rowerowych!ubaw miałam niesamowity- dowiedziałam sie, że jestem wielka-170cm wzrostu Jeden Pan nawet nie zauważył mojego brzuszka i kazał wsiadać na rower i jechać po odśnieżonych ścieżkach
po zakupach pojechaliśmy do tesciów- wyobraźcie sobie że dali nam na wózek, a nawet ciut więcej :szok:
wczoraj pojechaliśmy do nich na obiad i dostalismy na mikołaja każde po czekoladzie i 50zł i od babci również po 50!
My tez bawiliśmy sie w św. Mikołaja! byliśmy u siostry- dwójce małych dzieciaczkom dalismy prezenty, a starsze zabraliśmy do kina na "Zaplątani"
Mój Tż całą noc spał na prezencie Mikołajkowym i dopiero rano sprawdził co dostał- ehhh pidżama za mała musze wymienić a zgubiłam paragon spróbuje jednak!
Wow miły gest ze strony teściów. Ja przed narodzeniem dziecka nie licze na żadne prezenty. Moi teście i dziadkowie wychodzą z założenia, że zakupy dla dziecka robi się po urodzeniu. Ja jakoś nie moge sobie tego wyobrazić...zakuoy gdy na świecie bedzie dziecko..kiedy???szkoda na to czASU. Zreszta jak mozna powitać dziecko naświecie i nie miec ani ciuszków ani łóżeczka ani żadnego kremu, pampersów nic..latać i dopiero kupować:confuse d:

A z tym rowerem niezły pomysł ale rower w zime..przyda się na lato jak bedzies zrzucać kg o ciąży....ale chyba sporo ich nie przybyło Ci skoro sprzedawca nie zauważył, że jesteś w ciązy i kazał ci testować rower

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:05   #540
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Bardzo romantyczny ten twój mążkl aski:Postarał się chłopak.
Mój mężus tez tyje raem ze mnaw sumie mi to odpowiada. nie zniosłabym jakbym miała teraz męża takie chucherko, to już całkiem czułabym się jak jakaś wieeeeelkaaaa a tak jesteśmy para takich grubasków
Zgadzam się z Toba i też całkowicie nie rozumiem podejścia niektórych TŻ. Zamiast cholerka wspierać swoje cięzarne kobiety, pocieszać i mówić im jak ślicznie wygladają to oni jeszcze pogrążają i dobijają.
Ja dzięki mojemu męzowi jakoś znosze te wszystkie zmiany, które zachodzą w moim ciele. te wewnetrzne sa cudowne ale zewnętrzne poza moim ślicznym brzuszkiem dają popalić waga ...tragedia, rozstępy itp. Wszystko jakoś znoszę dzieki mojemu mężowi. Cały czas mi powtarza "czego się spodziewałaś , w ciązy jesteś." To normalne i zdrowe, ze tyjesz" mówi mi cały czas, że jestem słliczna i w ogołe:l ove:
A wczoraj wiecie co mi powiedział jak zapytałam takim smutnym głosikiem "Czy z tymi rozstępami i dodatkowymi kilogramami tez mnie kocha i podobam mu się" On odpowiedział " Zwłaszcza z tymi rozstepami i kilogramami" Powiedział ze to jest spowodowane tym,że nosze jego dziecko i to jest wyjątkowe i za to kocha mnie jeszcze bardziej"
masz kochanego męża, tylko pozazdrościć . Jesteś wielką szczęściarą
Mój zawsze naśmiewał się z grubych osób itd. Pod tym względem jest bardzo nietolerancyjny, a ja się wstydzę za niego i zawsze upominam, że niektórzy chcieliby być szczupli, ale nie mogą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości