|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: makijaz do sukienki w groszki
Przydałby się kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Do sukienki w groszki, najlepiej, idealnie pasował by makijaż: koniecznie czarna kreska na górnej powiece + policzki zaznaczone różem.
Taki makijaż świetnie by wyglądałz taką sukienką - ten klimat ![]()
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
sukienka jest czarna w białe groszki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Ja bym zrobiła ciemny makijaż z czarną kreską.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Tak w stylu lat 60tych - kreska eylinerem na górnej powiece - wszystko będzie ładnie się omponować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
![]()
Na samym początku chcę się z wszystkimi ładnie przywitać bo jestem tutaj na forum nowym nabytkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
Dot.: Różowa suknia...jaki makijaż dobrać?
różowe dodatki i makijaż odpadają...
ta sukienka jest w odcieniu ostrego, intensywnego różu czy raczej delikatny stonowany kolor?? to bardzo wazne kiedy chce sie swietnie wygladac mi by sie chyba podobał szary makijaz, srebrne dodatki... ahh sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
opisz trochę kieckę, bo wyjdzie, że do romantycznej dziewczęcej kiecki zaproponujemy ci mejkap hetery, a tego chyba nie chcemy.
myślę, że opcja z delikatnymi szarościami na oku to bardzo dobry pomysł. w zależności od tego jak się czujesz w ciemnym makijażu na oku możesz dodać nieco czerni w postaci konturówki, a nawet typowego czarnego smokeya (choć wydaje mi się, że to będzie zbyt ciemne). za to szary smokey... w "moich makijażach" znajdziesz masę propozycji.
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
a może taki .. Oczywiście mogłabyś dodać mocniejsze akcenty jeśli lubisz. Makijaż ściągnięty ze strony Maybelline
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Pączek, śliczny makijaż
![]() Ja też bym zrezygnowała ze zbyt różowego makijażu, na buzię krem tonujący lub podkład, potem trochę pudru sypkiego dla zmatowienia i na policzki róż, polecam Bourjois rose dor, śliczny kolorek ![]() Na oczy cienie w kolorze delikatnego srebra, albo perłowa biel. Można dodać czarną kreskę eylinerem i mocno wytuszowane rzęsiska ![]() Na usta różowy błyszczyk z połyskującymi drobinkami.
![]() |
#521 |
Przyczajenie
|
A więc juz Wam opisuję tę kieckę. Kolor różu jest intensywny, wiązana na szyji, z tyl wiązana na sznureczki taka z przodu cos w stylu gorsetu, na dole szersza i na niej jest takie cieniuteńka jakby siateczka a na niej powyszywane śliczne wzorki-takie delikatne kwiatuszki. Sukienka jest śliczna. Wysłałabym Wam jej zdjęcie ale jak narazie nie mam możliwości bo musiałabym pożyczać cyfrówkę więc opisałam ją najlepiej jak potrafię.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
myślę, że przydymiony czarny będzie ok, ale zamiast tego różu - właśnie szarość, srebrny lub coś nieutralnego. róż musiałby być o parę tonów jaśniejszy od kiecy, a to niestety strasznie ciężko dobrać bez całej palety
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
Te jeszcze mi się podobają ;D mocno wytuszowane rzęsy widać czarne kreski szary i lekkie srebro.. Starałam się znaleźć zdjęcia o najlepszej widoczności tych elementów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
a nie uważacie dziewczyny że w przypadku kiedy suknia jest mocno zdobiona, lub kiedy ma taki intensywny kolor makijaz powinien być stonowany??
wydaje mi sie ze czarny, czy chociazby ciemny makijaż będzie przytłaczajacy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj znaleźć w internecie zdjęcie czegoś w kolorze Twojej sukietni. Odcieni rózu jest naprawdę mnóstwo, i trudno zgadywać dobrać makijaż.
Ja np. korzystam z tej strony jak chcę wyjaśnić o jakim kolorze mówię (proszę się nie smiać ![]() http://webmaster.helion.pl/kurshtml/kolory/kolory.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Pakosta dzięki za zamieszczenie linka z paleta kolorów znalazłam tam kolor mojej sukienki to deeppink - jest praktycznie identyczny. Dziewczyny dzięki wielkie za rady napewno skorzystam spróbuję pewnie coś w stylu pierwszego zdjęcia jakie podesłała mi wczoraj Pączek, bo może faktycznie z tym różem mogłoby głupio wyglądać. W takim razie pewnie się wybiorę jutro po jakiś fajny cień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Srebrny lub/i szary makijaz pasuje, jednak moim zdaniem rownie dobrze wygladalyby odcienie brazu. Moze sie nie znam, ale taka mam wlasnie wizje. Najwazniejsze, aby bylo subtelnie i malo krzykliwie, a umowmy sie ze rozowa sukienka jes juz dosc spora "kontowersja", znaczy rzuca sie w oczy. Dlatego postawilabym na delikatne i co wazniejsze stonowane kolory.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
A moim zdaniem powinnać mocniej zaakcentować oko, bo inaczej buzia będzie Ci ginąć przy takiej krzykliwej sukni. Ale kolory ograniczone - tylko czarny, grafit, szarość. I naturalne / blade usta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
wykombinuj prosze zdjęcie tej sukni!! bardzo ciekawi mnie jak ona wygląda...
![]() moze poszukaj w internecie po firmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
Ameska, fajnie
![]() Dlaczego ja nie umiem z PS korzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Rozeznanie
|
Efekt oczywiście trochę przerysowany no i nie da się osiągnąć efektu "migoczących drobinek" które ja widzę w mojej wizji w wewnętrznym kąciku ale ogólnie chyba o to wam chodizło?
Jeżeli choć trochę potrafisz rysować to z PSem nie będizesz miała problemów, szczególnie korzystając z polskiej wersji ![]() http://images.google.pl/imgres?imgur...icial%26sa%3DN Tutak bardziej naturalna wersja ![]() Edytowane przez ameska Czas edycji: 2007-08-28 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Makijaż dobrany do sukienki - wesele - pomóżcie!
Drogie wizażanki - proszę Was o pomoc!
Za tydzień wybieram się na wesele. Chciałabym się ładnie umalować ![]() Sukienka jest w kolorze czekoladowego brązu a dodatki czyli buty i torebka - beżowe. Myślałam aby na powieki nanieść różowy cień (oczywiście delikatny a nie jaskrawy) bo mam zielone oczy. Może kreska brązowa nad linią rzęs?? Jeśli macie do mnie jakieś propozycję - piszcie!! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
404 Not Found
|
![]()
W sobotę idę na wesele jednak nie mam pomysłu i tak naprawdę zielonego pojęcia jaki makijaż będzie pasował do czarno-czerwonej sukienki
![]() Poradźcie mi proszę i zdradźcie dlaczego taki makijaż a nie inny... Z góry dziękuję za pomoc ![]() Cala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki makijaż do czarno-czerwonej sukienki - HELP!!!
Wklej swoje zdjęcie albo dokładnie opisz swój typ urody wyszczególniając jakie kolory najczęściej używasz w makijażu i w jakich Ci do twarzy
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
![]()
Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam po takim czasie ale nie miałam dostępu do internetu. Od razu na poczatku muszę Wam wszystkim podziękować za rady-bardzo się przydały
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Tak jak wspominałam Wizażance powyżej - wklej zdjęcie twarzy i napisz w jakim makijażu czujesz się najlepiej (mocne oczy, mocne usta, pastele, intensywne odcienie?
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Nieaktualne
NIEAKTUALNE
Edytowane przez azis Czas edycji: 2007-11-12 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Przyczajenie
|
...
...
Edytowane przez azis Czas edycji: 2007-11-12 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.