|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 069
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
Cytat:
![]() a jesli masz niby racje to zrob mi z ciemnobrazowej henny jasniutki blond z poziomu 10 i wyzej? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#512 | ||
Stra¿nik Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
blond bunny -
![]() DMkAnia - ![]() ![]() fryz5 - to po tym cynamonowym jeszcze nie farbowa³e¶? teraz jak masz z³oto i mied¿, to ¿eby zneutralizowaæ i mieæ w miarê "naturalne" musisz po³o¿yæ niebieski z fioletem. Czyli co¶ zmieszaæ z ,1 popielem i z ,2 opalem Mi w którym¶ po¶cie blond bunny napisa³a, a te¿ mam rudo-z³ote refleksy. Zaraz Ci znajdê tego posta to wklejê. Zieleñ nie, bo bêd± zielone (zielony niweluje czerwieñ) Szanponetki o fioletowyn odcieniu znajdziesz, jaki¶ bak³a¿an, ale niebieskiej nie, wiêc nie wiem jak to ugry¿æ. Najlepiej skorzystaj z tamtych tonerów, i popatrz na ko³o kolorów ![]() A mieszanie poziomu 8 i 2 to chyba nienajlepszy pomys³, najlepsze ponoæ efekty w mieszaniu bliskich sobie poziomów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 069
|
Cytat:
takze albo farba albo henna- takie moje zdanie.
![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
Cytat:
ostatnim razem mia³em na w³osach 21 lutego szampon palette color&gloss imbir, do tej pory mam ciemny br±z ale ciep³y. zaraz poszukam dok³adnego zdjêcia oddaj±cego moj kolor. refleks ejst poprostu ciep³y i chyba za jaki¶ czas pokombinuje z tonerem bo nie chce ich farbowac, chce ju¿ moje naturalne, mieæ t± ¶wiadomosæ ¿e wygra³em z na³ogiem farbowania (3 lata co tydzieñ) có¿ juz 1.5 miesi±ca za mn±! ;D Edytowane przez fryz5 Czas edycji: 2011-04-06 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wklejam ctyat z postu 365 czy jako¶ tak "mysle ze jakbys zafarbowala mroznym czyli np. 8.12 lub 8.21 cale wlosy to bedzie rowno i idealnie. jesli nie ma takiej farby w palecie- goldwell akurat ma, to pol na pol 8.1 i 8.2. ewentualnie 8 A i 8 P. woda 6%. 2 lub P to perla, opal i fiolet zarazem najczesciej. czasem fiolet jest oddzielony jako v. wtedy p- oznacza perle niebieska. tak jak popiel czyli 1- niektore firmy uznaja ze ma barwnik szary, inne ze zielony a jeszcze inne niebieski. zaleznie od firmy." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
teraz bardziej mi zale¿y na ich regeneracji ni¿ na kolorze, ale mi³oby by³o mieæ ch³odny zlewaj±cy siê z odrostem, bo poziom jasno¶ci mam równy z odrostem tylko ró¿ny refleks.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 714
|
dam znaæ i postaram siê zrobiæ zdjêcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
chyba bêdê zamawiaæ z Goldwella 6BS z tej serii ch³odnych br±zów i pomieszam go z 5A jasnym popielatym br±zem z normalnej serii. zobaczymy, co taka mieszanka da
![]() albo mo¿e wzi±æ 6A? ciemny popielaty blond? bo nie chcê zbyt ciemnych... sama ju¿ nie wiem...
Edytowane przez endorfina123 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Rozeznanie
|
A co tu tak cicho?
endorfina123 - Lepiej we¼ t± ja¶niejsz± 6A, jak Ci bêdzie za jasno to nastêpnym razem przyciemnisz 5A, no chyba, ¿e teraz na g³owie masz ju¿ bardzo ciemne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
Wczoraj przysz³y do mnie farby khadi - wiêc od razu siê wypaæka³am.
![]() Na³o¿y³am sobie orzechowy br±z + 5g ciemny br±z ( mi starczy³o 1/3 opakowania) trzyma³am 2h. Szczerze przyznam ¿e mile mnie zaskoczy³a konsystencja i zapach- naczyta³am siê i¿ nak³adanie henny to "brudna " zabawa, a tu niespodzianka papka by³a gêsta i ³atwo siê rozprowadza³a. A zapach hmm ..jak dla mnie fajowy taka stajnia plus ³±ka po skoszeniu trawy - miodzio. ![]() No i w³osy po prostu szok ..po ca³ym zabiegu s± takie miêsiste, gêste i jakby by³o ich wiêcej . Kolor wyszed³ fajny ( móg³by byæ nieco zimniejszy alr ok) zreszt± oceñcie same - fotograf ze mnie marny,zdjêcia robi³am w sztucznym i naturalnym ¶wietle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
123sciri- Bardzo naturalnie wygl±da
![]() ![]() Na ostatnim zdjêciu z kolei ch³odno wygl±daj±, piêknieeee ![]() Jeszcze w s³oneczku ciekwaja jak bêdzie. Dziêkujemy Ci 123sciri ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rude pasemka to pozosta³o¶æ po rozja¶nianiu z którym farba chemiczna ( goldwell) te¿ sobie nie poradzi³a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
dok³adnie tak w³a¶nie zrobi³am, przedwczoraj zamówi³am farby i wczoraj ju¿ by³y u mnie! bêdê farbowaæ przed ¦wiêtami, tak¿e fotorelacja bêdzie. teraz mam do¶æ jasne w³osy, typowa 6, a nawet mo¿e i 7
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
123sciri mi siê podoba bardzo! Interesuj±cy kolorek!
Kusi coraz bardziej.... Sama nie wiem... Teraz siê waham czy jeszcze raz na próbê kupiæ farbê Chantal 8,11 czy ju¿ od razu inwestowaæ w henne.... ![]() Dylematy, dylematyyy........ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli jak efekt ci siê nie spodoba zawsze mo¿esz u¿yæ farb chemicznych. Niew±tpliwa zalet± henny jest to ¿e nie niszczy w³osów a wrêcz je od¿ywia. Niestety w moim przypadku wieloletnie stosownie farb (nawet tych bez amoniaku) odbi³o sie do¶æ negatywnie na moich w³osach, wiêc licze ¿e henna oka¿e siê wybawieniem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko mam kilka w±tpliwo¶ci... Np kwestia indygo - wszêdzie pisz±, ¿e powinno siê zmieszaæ hennê z aml± a na koniec dodaæ indygo, bo co¶ tam siê inaczej wydziela... Poza tym powinno siê je k³a¶æ na letniej wodzie, a henna Khadi ma wszystkie 3 sk³adniki ju¿ w sobie zawarte :/ Druga rzecz... Ci±gle nie wiem czy mogê dodatkowo dodaæ wiêcej amli do tej Khadi? Hmmmmm............... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Dziêki! Podczyta³am co siê da³o i gdzie siê da³o!
![]() Kupiê ten orzechowy br±z Khadi - narazie bez amli dodatkowo. Zobaczymy jak mi wyjdzie. Najwy¿ej dokupiê amlê potem. Dzi¶ siê przygl±da³am moim w³osom... One maj± teraz taki fajny kolor! Ani to zimne, ani ciep³e... Poziom te¿ nieokre¶lony, bo przechodzi w te jasne (takie orzechowe w³a¶nie) koñcówki. Kurcze.... PODOBA mi siê! ![]() Gdyby nie te siwkiiiii to nic bym nie robi³a ![]() Ciekawe co ja znów zmiksujê na tej mojej biednej g³owie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak masz jakie¶ w±tpliwo¶ci to dzwoñ/ pisz do Khadi- tam s± na prawde mi³e kobitki które wszystko fajnie t³umacz±. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dok³adnie pytam o to: http://www.helfy.pl/zestaw-amla-blys...dzywione-wlosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.khadi.pl/farba-naturalna-baleyage mnie siê tylko wydaje ¿e Amle to chyba trzeba dodaæ tej samej firmy, czyli khadi t± http://www.helfy.pl/amla-ziolowa-odz...w-zniszczonych ( choæ mo¿e i tamta by siê nada³ ![]() Ja przy nastêpnym hennowaniu na pewno pokombinuje z aml± ![]()
![]() |
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
No ,no, widzê, ¿e henna znalaz³a wielu zwolenników, i z kim my teraz bêdziemy do¶wiadczenia wymieniaæ?
![]() A ja niestety jeszcze nie dotar³am po moje frby i oxy, bo mi nie po drodze, a mia³am tak± ochotê ju¿ zrobiæ ![]() No nic, chyba przed ¶wiêtami siê nie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() postaraj sie ![]() u mnie po 3myciach, jest efekt taki sam, jedynie na kocowkach, mam podobnie jak Shade, ze sa brazowe, ale nie rude, ani zlote, po prostu brazowe ![]() ![]() chyba sie nie zdecudje na henne, dla mnie to za ciemne poziomy, a ja chce kiedys przestac farbowac lub tylko odswiezac kolor ![]()
![]() |
![]() |
#536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 9 miesiêcy nie farbowa³am, to jeszcze trochê wytrzymam ![]() Ja w³a¶nie patrzy³am i moim w³osom potrzeba 3 lat, ¿eby by³y cale naturalne i liczê na to, ¿e mixy wystarcz±. 3mycia to tydzieñ, w sumie ....tylko tydzieñ....ale ciekawe ile wytrzyma, no ale widzê, ¿e lepiej siê trzyma ni¿ na 1.9%. Jak szampony do 24 myæ robione s± na 3% to trwa³o¶æ powinna byæ podobna, chocia¿ nie wierzê w 24 mycia, dajmy niech siê 12 myæ trzyma to by³by miesi±c, to by³oby ¶wietnie, akurat odrost ma³y bêdzie, to wychodzi³oby tonowaæ 12x w roku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w jakim ja szoku jestem ![]() akurat u mnie to 9dni, bo myje co 3 i jutro kolejne mycie, no zobaczymy ![]() Mam to samo, bo do ucha juz urosly mi wlosy, ktore tylko farbuje kremami koloryzujacymi, a nie farbami, a reszta te koncowki, sa po dekoloryzacji, ktore systemtycznie scinam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to teraz jak ju¿ "znamy receptê" i siwieæ bêdziemy....no i bez farby siê nie obejdzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Stres i geny niestety... Mój ojciec & wujek byli siwi w wieku dwudziestu lat... Stres swoj± drog±. Mia³am w liceum mega problemy z jedn± nauczycielk± z chemii, która siê na mnie uwziê³a (za nic!) i w³a¶nie wtedy zauwa¿y³am pierwsze siwki.
Farba faktycznie tylko na 6%... Henna - nie wiem na ile pokryje - oka¿e siê. Tak mi siê podobaj± te moje br±zowe w³osy, ¿e dzi¶ sobie zrobiê jeszcze parê pasemek (zosta³o mi pó³ tej farby rozja¶niaj±cej). Henn± planujê farbowaæ nasadê - od przedzia³ka i przeci±gaæ, wiêc my¶lê, ¿e a¿ tak mi nie przyciemni - bo te¿ tego nie chcê. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
czy kto¶ móg³by mi podpowiedzieæ jak± farb± och³odziæ kolor w³osów,poni¿ej zdjêcia. Na pierwszym loreal richesse 6.02 - ciemny blond opalizuj±cy,po³o¿ony na rozja¶niony baleja¿, sp³ukiwa³ siê do ohydnego rudego. Na drugim po dwóch tygodniach po³o¿ony loreal majirel 6.1 - ciemny blond popielaty i niestety nie jest tak popielaty jak powinien. Przy skórze tam gdzie by³ mój naturalny ¶redni mysi blond,bardziej siê mieni na z³oto. Bojê siê ,¿e w miarê mycia bêdzie jeszcze bardziej rudo. I co mog³abym teraz po³o¿yæ ,¿eby zrobi³o siê bardziej popielato????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.