![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kindle- kupic?
Chcę kupić Kindle, ale mam pytanka:
1) Czy Paperwhite ma etui (wiem, że 5 nie posiada) 2) Czy Kindle 5 sprawdza się na plaży? Czy da się czytać? Nie jest jak z komputerem, że ledwo widać litery? 3) Czy ktoś ma porównanie z którego się wygodniej czyta? Chodzi mi jedynie o wielkość ekranu i "odcień" papieru, a nie opcję przełączania stron. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) jak najbardziej się sprawdza, widać wszystko (wg mnie nawet lepiej niż w tanich książkach z papierem złej jakości) 3) a to już nie wiem
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi w papper ink, że można czytać nawet jak słońce pada bezpośrednio na ekran czytnika...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
zuy mod
|
jest zupelnie inna technologia, w classicu ekran w ogole nie swieci, jest za to bardzo duzy kontrast, czyta sie jak z papierowej ksiazki.
etui trzeba dokupic, ja na allegro zaplacilam z przesylka 25zl ![]() Wysłane z mojego XT615
![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Wam wielkie za odpowiedzi!
Od kogoś słyszałam opinię, że ponoć jedynie paperwhite sprawdza się w pełnym słońcu - widać wprowadzono mnie w błąd, jak i również, że jest z pokrowcem. Zależy mi na czytaniu na plaży, bo mój TŻ jest maniakiem pływania i jak wejdzie w wode to potrafi zejść 1,5 godziny. Dlatego myślimy żeby sobie taki czytnik sprawić. Ja dość szybko czytam i zwykle po 2-3 dniach nie mam już co czytać. Dzieki Wam skłaniam się do kupienia starszej i tańszej wersji Kidla. Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Wtajemniczenie
|
Na plaży sprawdzą się wszystkie wersje kindli z epapierem czyli odpadają tylko tablety typu kindle fire
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że rozwiałaś moje wątpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Skoro już masz kupowac to lepiej kup Papperwhite
![]() Zawsze masz ten komfort, że możesz podświetlić ekran. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej popatrz w sklepach, może gdzieś trafisz czytnik z technologią e-ink (kiedyś w MM widziałam Sony ale za ponad 600zł), zobaczysz na czym to polega i się przekonasz.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Ej mam problem wpisuje na amazonie kindle classic w elektronice i pojawiają mi się tylko dwie oferty a reszta to okładki itd. Nic nie umiem tam znaleźć o co chodzi xd
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- A tu i tak nie mogę bo pisze, ze na ten adres nie dostarcza i muszę z amazona com :-( a tam jest droższy Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Kurde, to nie pomogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Ale czekajcie niech ktoś powie. Amazon nie jest jak ebay i allegro pod względem kindli, ze wpisuje i mi wyskakuje sto ofert tylko jest jedna bo są głównym dystrybutorem?
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Nie możesz z angielskiego zamówić; do Polski tylko z amazon.com.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Ej no wiecie co z amazona miało być taniej, kupuję i mi wyszło 480 zł ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
BAN stały
|
nie wiem, czy można zamawiać z Amazona niemieckiego czy brytyjskiego bezpośrednio do Polski.
Można z amerykańskiego, z tym, że nie każdy produkt może być zakupiony do PL, o czym użytkownik dowiaduje się już na pewno, gdy po dodaniu do koszyka nie może sfinalizować zakupu. ![]() Chwast, możesz anulować transakcję (choć nie wiem, czy po zapłaceniu też; możliwe, że też, bo Amazon serwis i podejście do klienta ma naprawdę na wysokim poziomie). ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
W znanym serwisie aukcyjnym ![]() ![]() Może Ty kupiłaś już ktorąś z tych najnowszych wersji? PW2 ? Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-11-17 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Hultaj no pisało kindle 6 classic. Nieważne znalazłam na allegro właśnie w niemczech zakupiony. Szukałam długo bo niektorży sprzedawcy sprzedają jakes recoś tam. Za 290 w sumie spoko.
Teraz szukam etui Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie chcesz oryginalnego, to ja kupiłam na prezent od sprzedawcy arse-naw na allegro i wygląda bardzo porządnie, nie wiem jak się sprawdza bo nie mogę go użyć przez to że na prezent, ale naprawdę nieźle wykonany.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Dobra jeszcze raz ja. Podobno nie ma kindle 6 ani nawet 5. Mam na myśli, że szary kindle niby 4 i czarny 5 to w sumie to samo. Kindle 6 to w ogóle nie rozumiem o co chodzi dlaczego to jest 6, nie mogę znaleźć akcesoriów do 6 wszystko to 4/5.
No i ten niby kindle 6 wygląda identycznie jak zwykły classic 5... to jest taki chwyt czy co? bo mam problem no zamówiłam etui na kindle 4/5 i tam jest szeorkość 12 a niby ten kindle 6 ma 14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
Dostałam kindla miesiąc temu na urodziny i jestem zachwycona ! czytam w tramwaju do pracy i z pracy i po prostu pożeram książki
![]() A mam 5 (Ten bez klawiatury to chyba 5?) i wolę jego niż tego z klawiaturą:P porównałam z kolegi i stwierdzam że mój lepsiejszy ^^
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie kindle jest fajny, jeżeli się dużo czyta... a niestety w większosci jest to bardziej szpan...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://swiatczytnikow.pl/porownanie-...-i-paperwhite/ http://swiatczytnikow.pl/kindle-4-ki...ych-numerkach/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ten nie na dotyk, bez klawiatury to zwykły classic nie xd na tej 1 stronie to już w ogóle inne wymiary niż od etui i aukcji kindla. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Wrzuć link gdzie Ty te etui oglądasz, bo ja już też nie wiem o co chodzi
![]() Może oznaczenie 6 znaczy, że 6 cali? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Pani Buka
|
No jak to co, wyjąć go w autobusie na maksa zapchanym ludźmi, uwiesic sie jedna ręka na jakiejś barierce ledwo trzymając równowagę, a w drugiej dumnie dzierżyc Kindla i udawać ze nie może sie wytrzymać tych kilku minut bez lektury i w ogóle nie przeszkadza nam to ze całe otoczenie czyta razem z nami
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.