|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
Cytat:
zawsze może się coś posypać, bez względu na to czy było duże wesele, czy małe przyjęcie, czy w miesiącu z literą r czy nie ![]() jeśli jesteś tego przeciwniczką to ok, ale nie musisz krytykować osób które chcą mieć takie wesele każdy niech robi tak jak mu pasuję i jak mu się marzy i tyle w tym temacie ![]() dzaga1989 głowa do góry kochana |
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, no mam nadzieję, że po @, jeśli już się w końcu zacznie, to wszystko wróci do normy. Na razie chodzę w drechach i nawet nie wystawiam nosa na świat, bo czuję się sexy jak pokrywka od kubła na śmieci
|
|
|
|
#513 | ||
|
Rozeznanie
|
ha ! mam podobne podejście do Twojego
też wolę skromne wesele dla najblizszych no ale podróż poślubną chciała bym już mega ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Gratuluję rezultatów ! co do dietetykowania to tak zrobię ( uh nie ważyć się 2 tyg to będzie wyzwanie) potrafiłam to robic codziennie Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Matko mam to samo z tym ,że mi się okres dziś właśnie zaczą i jeszcze brzuch boli jak nie wiem ;( |
||
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie ślubów i wesel mam kobietki jedno krótkie zdanie :
każdy robi jak uważa - wszystko jest dla ludzi a zasad i reguł na dozgonną miłość niestety nie ma |
|
|
|
|
#515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi ulotkami to powiem Ci, że wyszło mi to na dobre jeśli chodzi o moje poczucie wartości i nieśmiałość - przez to =, że musze zagadywać ludzi stałam się bardziej pewna siebie no i ci przystojniacy, którzy z uśmiechem biorą ode mnie ulotkę i mówią "dziękuję" dobrze, że Tż tego nie czyta:P jedni z nich chodzą 10 razy tam i z powrotem, ale i tak zawsze biorą i uśmiechają się już z daleka, czasem komicznie to wygląda także klimat jest świetny a dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjne w biurze ubezpieczeniowym, zobaczymy, co będzie![]() Cytat:
dobrze będzieCytat:
a tO podobno źle. 2 tygodnie szybko zlecą, potem wejdziesz na wagę i wszystko będzie w normie a co do bólu brzucha, to powiem Ci, że jak zaczęłam odchudzanie to myślałam, że zmiana diety może też wpłynie na to, bo zawsze miałąm taki problem jak Ty, ale nic to nie dało. Dopiero w sierpniu zauważyłam, że o wiele lepiej przechodzę te dni więc może ze zmianą diety i to ci przejdzie![]() I właśnie! |
|||
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krytykuję podejście ludzi, którzy uważają, ze wesele powinno się zwrócić oraz ludzi, którzy myślą, że wesele jak z bajki i literka "r" zapewnią im doskonałą, dozgonną miłość ![]() Po prostu znam takie przykłady z otoczenia i to mnie śmieszy Tak jakby wesele miało znaczenie a nie to, jak wygląda związek...bajkowe wesele nie spowoduje tego, że małżonkowie będą się dozgonnie kochać Po prostu ![]() Chyba źle mnei zrozumiałaś- odnośnie Ciebie nie miałam nic złego na myśli- to było nawiązanie, jak mówiłam, do przykładów z otoczenia ![]() Cytat:
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
no ale kobietki wejdźmy na temat wspólnego wspierania się w odchudzaniu ...
wieczorem ---- przyznam Wam się , że lepiej znoszę wcześniejsze kolacje , nie buszuję po lodówce ![]() wieczorem zjadam zazwyczaj : owoce lub wieśniaki , kefiry bądź jogurty.... żałuję tylko ze tak późno zmądrzałam aby tak robić [ MŻ ] zajęta jestem jak zawsze na maxa : a to obiad , sprawdzenie dzieciom lekcji , jakieś tam porządki , łóżkowe dyskusje z dziećmi----uwielbiam to ----- no a potem w końcu trochę czasu dla "nas" moje menu wczorajsze : * I śniadanie : 3 kanapki razowe full wypas (sałata,pomidor,ser żółty,polędwica drobiowa,rzodkiewka) * II śniadanie : znów to samo * ziemniaki , mięso duszone z łopatki , groszek z marchewką w sosie własnym * jogurt + 2 x nektarynka * jabłko (małe) sport : szybki spacer 20 min , rower 3km , skakanka 220x , brzuszki 50x pozdrawiam ciepło i słonecznie |
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na to ciesze się bardziej, niż na wesele...Cytat:
|
||
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Anulka napisała :
Kumat, przecież Ty ważysz tak akurat oj, Anulka przy moim 1,58m to niestety dużo za dużo ![]() marzy mi się 48kg , ale gdybym dobiła do 49-50 też byłabym zadowolona niezmiernie |
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam te 7cm więcej, więc chyba byłoby akurat kurcze miałam zdjęcie sukienki wkleić, ale wracam do domu tak wykamana, że zapominam o tym![]() U mnie z dietą dość dziwnie, bo rano zjadłam jajecznicę (bez tłuszczu) z ciemną bułką, potem hm... wypiłam kawę, wcisłam jakieś małe ciasteczko (bardzo małe ) i poleciałam ulotkować, wróciłam o 19 i dopiero zjadłam obiad, czyli pierś z kurczaka z warzywami. No i to na tyle.
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
trochę mnie nie było, ale przez moją chorobę i ostatnie dni z TŻtem przed jego wyjazdem z dietą średnio, ćwiczeń też nie było, dlatego się nic nie odzywałam ![]() ale od jutra już nie ma zmiłuj i znów się biorę ostro za siebie ![]() do połowy listopada chcę ok 5kg zgubić
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle, pochwalę się wygrałam bony z rossmann'a! się cieszę jak dziecko
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Czy mogłabym się dołączyć z małą nieśmiałością??
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluję ![]() ja jakoś nie mam szczęście do takich rzeczy i nigdy nic nie wygrywam ![]() witaj napisz coś więcej o sobie ile masz wzrostu, ile ważysz, ile chcesz zrzucić, jaka dieta, ćwiczenia itd
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Przyczajenie
|
wzrost 165, waga 63,5, aerobic 2xtyg, od czasu do czasu kijki i rowerek, ogólnie kolacja najpoźniej do 18:00, zero słodyczy. chciałabym schudnąć 8 kg
|
|
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
wzrost 165, waga 63,5 2xtydz aerobic, od czasu do czasu kijki, rowerek. Ogólnie kolacja najpóźniej o 18:00, zero słodkiego. Chciałabym zrzucić 8 kg
|
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawie tak jak ja, bo ja mam już 60 ale chce dobić do 55. A o której chodzisz spać? Bo jeśli późno, to pewnie trochę Cię męczy ta wczesna kolacja, najlepiej 3 godziny przed snem jeść żeby później nie podjadać![]() Cytat:
![]() Ja też nigdy szczęścia nie miałam, ale klikałam jak głupia i się opłaciło ![]() Musimy się pilnować i to ostro;p bo ja ostatnio się psuję... ;p chociaż wczoraj waga wskazywała 59,5 ale nie wiem czy znowu jej się coś nie porobiło. Chociaż może to łażenie z ulotkami i mało jedzenia tak skutkuje? Kurcze, ostatnio ćwiczyłam w środę, a tak tylko te ulotki, po 5h łażenia nie mam siły na ćwiczenia ale jutro może znajdę czas...
Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2011-10-01 o 00:48 |
||
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
AnULka248 chodzenie z ulotkami to też niezły trening ja ostatnio ćwiczyłam z tydzień temu ale jeszcze nie wracam do ćwiczeń, bo nadal mnie kaszel męczy, więc poczekam aż mi całkiem przejdzie![]() na razie skupie się na jedzeniu, żeby było mało i dietetycznie, bo przez ostatnie dni było z tym kiepsko
|
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
Zapraszam na mojego dietetycznego bloga
![]() http://dietetycznepoczynania.blox.pl/html Przepisy ze zdjeciami ,a ostatnio nawet ze zdjeciami podczas wykonywania., Sama wole odwiedzac takie blogi niz te bez zdjec
|
|
|
#530 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=AnULka248;29728396]Witaj
To prawie tak jak ja, bo ja mam już 60 ale chce dobić do 55. A o której chodzisz spać? Bo jeśli późno, to pewnie trochę Cię męczy ta wczesna kolacja, najlepiej 3 godziny przed snem jeść żeby później nie podjadać![]() no właśnie z tym spaniem to jest problem, bo chodzę spać o 2:00, po 18:00 zdarza mi się skubać słonecznik |
|
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi ślinka cieknie na ten piernik... jeszcze dietetyczny!Cytat:
ja jem czasem o 21, nawet jak idę spać po 23. A słonecznik to chyba złooo jeśli chodzi o dietę, dużo tłuszczu a raczej się tym nie nasycisz
|
||
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
moje podsumowanie dnia
![]() I 2kromki ciemnego chleba domowej roboty z pastą jajeczną II 2jajka sadzone, trochę ziemniaków, sałatka (pomidor, kawałek papryki, ogórek kiszony) III placuszki otrębowe z dżemem morelowym IV 2kromki ciemnego chleba domowej roboty z serkiem topionym i pomidorem; Activia Zboża o smaku brzoskwini z musli wiem, że idealnie nie jest, ale w porównaniu do poprzednich dni to mega poprawa
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja schudłam przez ostatni tydzień tylko 0,5 kg a TŻ ani grama
![]() Niby stosowaliśmy się do ilości kcal, które zapewniają, że będziemy chudnąć kg tygodniowo...nie wiem dlaczego tak mierny wynik, pomimo tego, że nie licząc jednego dnia- i tak spożywałam mniej kalorii niż było tam podane... Tak...domyślam się, że one trochę kłamią...ale żeby mój TŻ nie schudł ani grama? Dziwne to trochę... No i trochę się zdemotywowałam
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w połowie idzie jak burza, a potem znowu pauza (tak jak u mnie). Więc głowa do góry i nie poddawajcie się, ja miałam tak samo, ale tłumaczyłam sobie, że nawet jeśli nie schudnę, to zdrowy tryb życia wyjdzie mi na dobre i poszło a ćwiczycie jakoś? Bo może pisałaś, ale nie pamiętam jakoś
|
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Indios Bravos może być kilka powodów
![]() albo najzwyklejszy w świecie zastój, który praktycznie każdego odchudzającego się w pewnym momencie spotyka i trzeba wtedy po prostu przeczekać ![]() albo zbyt drastycznie obcięliście kalorie, organizm się buntuje i zamiast spalać to magazynuje albo dużo ćwiczycie i poszło Wam w mięśnie i na wadzę różnicy nie widać, ale w cm tak moje podsumowanie dnia I 2kromki ciemnego chleba domowej roboty z serem, pomidorem i papryką II rosół III grejpfrut IV miseczka twarogu 60min na orbitreku; brzuszki + masaż bańkami chińskimi a Wy jak tam? ![]() ostatnio jakoś strasznie cicho tutaj ![]()
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u mnie dzisiaj podobnie: śniadanie: owsianka II śniad.: jabłko obiad: rosół kolacja: 2 kromki ciemnego pieczywa z szynką, pomidorem i kiszonym
|
|
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wymieniły się tylko u nas drugi posiłek z trzecim i owoc jaki zjadłyśmy. Na kolacje zjadłaś praktycznie to samo co ja na śniadanie. A kolacja u mnie białkowa, więc na prawdę bardzo podobnie nam to dzisiaj wypadło ![]() więc jeśli uważasz, że ja mało zjadłam to Ty również ![]() a ja się najadłam tym wszystkim |
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiesz, też się najadłam, jakoś nie miałam ochoty na więcej dzisiaj
|
|
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale bardzo dziękuję Wam za rady ![]() Ja w niedzielę miałam zajecia na uczelni do późna a że cały dzień na kanapkach to chciałam zjeść na wieczór coś ciepłego. No i zjedliśmy trochę fasolki szparagowej...niby lekkie, ale jednak było dość późno. Chyba to trochę mnie obciążyło na poniedziąłkowe ważenie Dzis z ciekawości zważyliśmy się z TŻ i jemu zeszło 0,7 kg a mi okrągły 1 kg Więc jest ok ![]() Ogólnie po mnie widać, że leci, ale pewnie dużo tego idzie w mięśnie. Ćwiczę sporo- jeżdżę konno 1-2 razy w tyg. (jeszcze dojeżdżam na konie rowerem ok pół godziny w jedną stronę jak jest ciepło ), biegam kilka razy w tyg. (lekkie przebieżki z rozgrzewką), gram w siatkówkę...
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Ostatnio się nie odzywam bo uni i korki pochłaniają mi czas. Ech...no ale za tym tęskniłam. Wczoraj się ważyłam i ważę 49,5 ale ciągle nie dostałam @
Niech przybywa w końcu Na wakacjach chyba skurczył mi się żołądek albo to ja przyzwyczaiłam go do jedzenia o regularnych porach i wyobraźcie sobie, że wczoraj o 10.30 zjadłam owsiankę, gdzieś po 14 kanapkę i dopiero o 17 w domku obiad. I tyle! I dziś tak samo - rano owsianka i tylko jedna kanapka na uni. A niedawno obiad.Ale jutro siedzę na uni cały dzień to ugotowałam sobie ryż, wrzucę go do pojemnika i kupię sobie mały serek, poleje ryż i tak zjem I znowu 1 kanapkę wezmę. No i codziennie jem jedno ciasteczko owsiane własnej roboty
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

Ale obrazuje wiele fajnych rzeczy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ech, no mam nadzieję, że po @, jeśli już się w końcu zacznie, to wszystko wróci do normy. Na razie chodzę w drechach i nawet nie wystawiam nosa na świat, bo czuję się sexy jak pokrywka od kubła na śmieci

co do dietetykowania to tak zrobię ( uh nie ważyć się 2 tyg to będzie wyzwanie) potrafiłam to robic codziennie
a na pewno nie jest tak źle! Pewnie tylko Ci się wydaje. A co do decyzji - oby! Bo na razie nie wiem... 
rozdaję ulotki. 3h dziennie. I po prostu już mam dość

Niech przybywa w końcu
I znowu 1 kanapkę wezmę. No i codziennie jem jedno ciasteczko owsiane własnej roboty