Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 17:54   #511
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

moria to jeszcze ja Ci napiszę, jak jest u nas: (na podstawie doświadczenia )

ok. 20 stopni -> tak, jak w domu, czyli body na długi rękaw albo body na krótki+cienka bawełniana koszulka na długi rękaw, do tego rajstopki albo półśpiochy

ok. 15 stopni -> zwłaszcza, jeśli wietrznie, to dochodzi sweterek z kapturem i albo kaptur albo cienka czapeczka (u mnie bardzo wieje, bo niska zabudowa, a Eda w spacerówce jeździ)

ok. 10 stopni -> dochodzą skarpety na rajstopki/półśpiochy i zamiast sweterka ciepły polarek

poniżej 10 stopni -> zamiast ciepłego polarka kurteczka (ten płaszczyk, który kupiłam) + kocyk na nogi (ew. spodenki)+rękawiczki, bo mu bardzo rączki marzną (dziś tak byliśmy, ale miał polarek, bo nie wiało, a było 8 stopni)

jak będzie jeszcze zimniej, to mam kombinezon zimowy Ale pewnie koło 0 stopni pójdzie w ruch

Kocyk mam zawsze pod spacerówką, więc jak sprawdzam kark i zimno, to dodatkowo przykrywam. Do tego w spacerówce leży na kocu, żeby od dołu zimno mu nie było, a dodatkowo miękko ma (ale to też przy niższych temperaturach)

Zaraz wrzucę do albumu foty z ostatnich dni ze spacerków

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Edzik właśnie stanął na wyprostowanych rączkach i nóżkach!
I tak się trzymał dłuższą chwilę...

Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Ale jak tak zrobi kolejny raz, to na pewno od razu cyknę fotę i Wam pokażę!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-10-08 o 17:33
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:11   #512
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
Taka Milka z gruszką
nie jadłam ale chetnie sprobuje. Ja uwielbiam jeszcze TA

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Oczywiscie zapraszamy z Flavisiem do albumu, dzis gasimy 5 swieczek na torcie
Najpięknieszego Flavcio

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Tak więc jak wiecie Gabik przyjął wczoraj jakoś pierwszy raz w życiu ok 50-60ml mojego mleczka plus niecałe 2 łyżeczki kaszki... może za rzadka była, że przez dziurką smoczka kaszkowego leciało jak z kranu... no nie wiem, w każdym bądź razie z "3" było ok.
Ze spaniem szału nie było, choć chyba lepiej niż bez kaszki - jedzonko o 3.30 (wcześniejsze o 23)
Kolejne 5.30 i 7.30. Ja też nie wiem czy ona zawsze się na jedzonko budzi... bo to jest u nas tak, że każdy pierwszy jakikolwiek dźwięk wydaje to od razu i natychmiast ładuję jej cyca do buzi.. może źle robię ? No nie wiem
I teraz moje pytanie, czy jak wczoraj dałam kaszkę to dziś mogę dac marchewkę? Nie będzie za dużo szczęścia naraz? Po kaszce nie odnotowałam negatywnych skutków, a kupka pozostała bez zmian.
I w ogóle teraz nie wiem, jak w 6dni bez kaszki przybrała 150g to ładować w nią kaszkę np na noc czy nie... Czy może tylko marchewkę?
Czemu to jest takie trudne Wrrrrrrr
Waży 6390
u mnie tez szalu nie bylo jak podalam kleik myslalam ze bedzie spala dluzej a lipa. Z czasem sama zaczela przedluzac sobie sen czy na zwyklym mleku czy z kleikiem i teraz spi mi 9godz

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Jakie to slodkie.

U nas dzis 10 stopni na dworze, dzwoni tesciowa i pyta co robie Wiec mowie, ze biore Naduske i idziemy na zakupy a ona do mnie "Jak to ?? (zdziowna) Przeciez jest taaak zimno" To jej tylko powiedziala, ze w krotkim rekawku jej nie zabieram.
Ciekawe co powie w zimie. Moze zebym w domu mrozy przeczekala
hehe no chyba bedziesz musiala przezimowac w domu

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
O hesusie! Jestem jak teściowa gusi

Dziewczynki ja nie wiem jak mam dziecko ubierać Nie wiem, nie wiem... wczoraj... czego ja nie robiłam, jechałyśmy tylko do CH więc droga z domu do auta i z parkingu (zadaszonego) do CH. Miałam dwa kocyki: ten dziurkowany z MC i ciepły welurowy, dwie czapki : welurową i bawełnianą. Kocyki się walały po aucie, raz jeden, raz drugi, raz czapkę zakładałam, raz zdejmowałam, nie wiedziałam co zrobić w aucie czy czapkę zdjąć/zostawić - niby już w aucie byłyśmy ale zzzzzimno było.

Dziś to samo a wręcz jeszcze gorzej.... jest jakieś 10 stopni i TŻ chciał na spacer iść z Małą. Myślę sobie, jak tooo przecież jest tak zimno ale nic się nie odezwałam, TŻ mnie pyta "jak ją ubrać" a ja "nie wiem" ... no to wiecie jak ją ubrał... w body na krótki rękawek i do kombinezonu Może nie powinnam mdleć, tak się robi?
W końcu sam stwierdził, że jej będzie za ciepło więc zdjął kombinezon i chciał na to body założyć bluzę bawełnianą na co ja "no coś Ty, za zimno jej będzie"... Iga była przebierana 3 razy! aż w końcu zaczęło padać i po spacerku.

Acha a teraz TŻ założył jej skarpetki pod półśpiochy, może tak być? Stopy miała zimne, nie chłodne a naprawdę zimne no ale ja jeszcze tak nie robiłam no bo jakoś mi się to w głowie nie mieści/mieściło skarpety i półśpiochy

I czy można dziewczynki ubierać w sukienki jesienią? No bo w rajstopach to chyba zimno w syrki, np. na takim spacerze? Czuję się jak tępa kretynka

P.S. Mam lukę 10'stronnicową w czytaniu forum więc jeśli przez ostatnie 300 postów nawijałyście o ubieraniu dzieci jesienią to mnie po prostu jako cebulę ciepłym moczem olejcie i do not respond
Ja w sumie tez mam ten problem bo boje sie ze ubiore za cieplo albo za zimno i tez kilka razy przebieram ale juz mi coraz lepiej idzie i wiem mniej wiecej kiedy Oli jest za zimno a kiedy za cieplo a jak gdzies wychodze staram sie ja ubierac na cebulke zeby w razie czego cos zdjac albo zabieram jakas bluze czy kurteczke ze soba jeszcze, bo u mnie ta pogoda to dziwna raz slonce za chwile wiatr zimno pozniej cieplej

Dziewczonka trzymam aby maz szybko znalazl prace
mamaoptymistka o matko to faktycznie drozyzna ;/ po co placic za to samo az tyle wiecej ;/ zdziercy
mary poziomkowa udanej zabawy. U mnie to samo nawet jak na glupie rozno poszlam to jakos tak nieswojo sie czulam

Wrocialam nic sobie w sumie ciekawego nie kupilama bo mi sie nie podobalo prawie nic a jak sie podobalo to ceny gigantyczne zwykla bluzka ktora wygladala na max 80zl za 169 Kupilam sobie w H&M 2 sweterki i spodnie. Oli kupiłam czapeczke.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:24   #513
caffelate05
Rozeznanie

matall ale Twój Edzik jest silny!
moria ja też mam problem z ubieraniem Julka teraz na spacery ale wierzę, że z czasem nabędę doświadczenia Do tej pory mój Jul był zawsze najlżej ubranym dzieckiem w parku ale to były ciepłe dni, nie to co teraz.

Mamusie w jakim sklepie stacjonarnym dostanę męskie bawełniane i ciepłe rajstopki dla Jula? Pod spodnie potrzebuję

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:32   #514
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
matall ale Twój Edzik jest silny!
moria ja też mam problem z ubieraniem Julka teraz na spacery ale wierzę, że z czasem nabędę doświadczenia Do tej pory mój Jul był zawsze najlżej ubranym dzieckiem w parku ale to były ciepłe dni, nie to co teraz.

Mamusie w jakim sklepie stacjonarnym dostanę męskie bawełniane i ciepłe rajstopki dla Jula? Pod spodnie potrzebuję
W Lidlu są teraz w tym tygodniu.
A poza tym fajne i tanie są w Pepco i H&M

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-08, 18:39   #515
mamaoptymistka
Zadomowienie

caffelate05 w H&M
Dziewczyny fajnie słyszeć tyle miłych słów, jednak mocno mnie przeceniacie.

bzyczka jak to za 20 zł mówisz o TAKIEJ bo jeśli tak i jeśli jeszcze są to błagam kup mi też.
W Pepco kupiłam ostatnio Frankowi spodnie polarkowe moro jak weszliśmy z Jasiem to Jaś zmusił mnie prawie "mamuś kup Franusiowi te spodnie, będzie też jak ja miał moro"
W Biedronce będą nawilżacze powietrza widziałyście takie na grzejnik TU o i rajstopki niemowlęce

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-10-08 o 18:49
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:39   #516
zosiaaa
Zadomowienie

witam

Dziewczonka trzymam kciuki za znalezienie pracy dla tż

Princi dla Flavia

Caffelate rajstopki dla chłopca znalazłam w wójciku i coccodrillo

Mary połamania szpil dzisiaj w tańcu

Moria ja tez nie bardzo wiem w co ubrać małego, ale dzisiaj u nas podobna temp, 10 stopni i momentami padał deszcz i był na spacerze a ubrałam go w: body na długi rękaw + rajstopki na to kombinezon w środku z cienkiego polarku a na zewnątrz taki materiał cienki nieprzemakalny, z racji tego że buciki miała odpięte od tego kombinezonu to założyłam skarpetki takie z frotty i czapka
nie przykrywałam już niczym, wrócił to miał zaczerwieniony nosek i chłodne raczki ale nie zmarzł bo kark był ok

a po domu "chodził" w body na dł rękaw + rajstopki + koszulka na krótki rękaw na bodziaka

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-10-08 o 18:43
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:46   #517
caffelate05
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny! W Lidlu właśnie u nas już nie było tych rajstopek ale może jutro lub pojutrze uda mi się do CH wybrać i coś Julowi kupię

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

W domu u nas 20-22 stopnie. Julian standardowo: body z długim, dresowe spodenki i skarpetki. Albo body z krótkim i cienka bluzeczka z długim. Na noc sam pajac i przykryty polarowym kocykiem śpi a okno lekko uchylone i temp. bliżej 20stopni.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:50   #518
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(...)
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Edzik właśnie stanął na wyprostowanych rączkach i nóżkach!
I tak się trzymał dłuższą chwilę...

Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Ale jak tak zrobi kolejny raz, to na pewno od razu cyknę fotę i Wam pokażę!
no prosze jak Edzik pędzi

Hej

Dzisiaj Michaś jadł szpinak z ziemniakami i zajadał się aż miło było patrzeć ogólnie to je wszystko co mu dam, nie ma plucia, ale żeby było ciekawiej to pediatra kazał mi podawać słoiczki po UU i tak tez robię i Michaś wcina całe słoiczki głodomor mały.

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:54   #519
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas jest w domu 20-21 stopni ( kaloryfery zakręcone, tylko piony grzeją ). Pepe ma założony pajac, albo body z długim rękawem i spodnie dresowe oraz skarpety lub półśpiochy.

Dzisiaj, gdy szedł z tż do babci ( w nosiedełku ) na pajaca założyłam mu taki grubszy pajac ( misiowy ), bluzę z dresu i czapkę.

Moje dziecko już śpi Jeszcze mi trochę sprzątania zostało.
W przerwach Mam talent się uwinę

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-10-08 o 18:55
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 19:09   #520
matallewar
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3490288/Przyjaciele-on-line

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-08, 19:13   #521
gusiagatko
Zakorzenienie

Matall dla Edzika. Ale silny chlopak z niego
Anulinka Piekny avek
SiLLee Albo zapadniemy w sen zimowy. Przespimy mrozy i na wiosne wyskoczymy na spacer

Nadia spi ale to jeszcze nie na noc oczywiscie

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-08 o 19:23
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 19:56   #522
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria mam identyczne odczucia. Doszlo jeszcze przeziebienie Antka i juz kompletnie zglupialam, ale wyszlo na to, ze go dzis za cieplo ubralam.
Wczoraj bylo 10 stopni i wietrznie i mial na sobie bodziaka na krotki rekaw, cienkiego pajaca [nie mam rajtuzek zadnych] na to spodnie od dresu i bluza i buciki. Czapke zalozylam, bo wietrznie, a jezdzi w spacerowce.

Nigdy nie chcialam swirowac z przegrzewaniem, a wyszlo na to ze za cieplo ubieram Antka.

Eve mozesz mi codziennie wybierac zestawy w co mam Antka ubrac

Ania2631 nie trzeba codziennie, ale zawsze to lepiej

Anulinko dziekuje Ci, ale u nas chyba takich nie ma. Bylam dzis w dwoch sklepach i nie bylo to patrzylam za innymi firmami i tez nie widzialam. Poszukam online. Sliczny avatarek

Gusiu dla synowej za kolanka! Za 20 lat, Antek bedzie probowal dotykac

Mary wez mnie, wez mnie! Ja tez chce, tez chce!!!!!!!!!!!! Dzizaz jak Ci dobrze... tez chce do buszu!!!!!!!!!!!
Stary 2011-10-08, 20:04   #523
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

nie łudź się, za 20 lat to on będzie już co innego dotykał, a nie kolanka

Stary 2011-10-08, 20:07   #524
Paulizia
Wtajemniczenie

Zosiaa ja to wiem kochana, ale wiesz... napisalam tak zeby Gusia sie nie denerwowala my mamy chlopakow co sie bedziemy przejmowac
Stary 2011-10-08, 20:08   #525
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
nie łudź się, za 20 lat to on będzie już co innego dotykał, a nie kolanka
Nie kolanka?

Dziewczyny Spokoj prosze!

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-08 o 20:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 20:10   #526
mamaoptymistka
Zadomowienie

Paulizia mimo iż napisałaś tak bladymi literkami gdzieś z boczku tak niepozornie TO WIDAĆ ŻE ZNÓW MASZ KGmy W DÓŁ
zazdroszczę silnej woli - naucz mnie jej
i
Stary 2011-10-08, 20:20   #527
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Zosiaa ja to wiem kochana, ale wiesz... napisalam tak zeby Gusia sie nie denerwowala my mamy chlopakow co sie bedziemy przejmowac

Cytat:

Nie kolanka?
no może przy rączce jeszcze będą

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

idę pooglądać tv

Mamaoptymistka zapomniałam bardzo fajny avek

Stary 2011-10-08, 20:32   #528
anula_81
Zakorzenienie

a ja kochane wrocilam

Zosia byla nawet znosna, w aucie spala, zjadla caly sloiczek ziemniaczka z marchewka, troszke cyca na sile i troszke jabluszka(wszystko na wyjezdzie( i zrobila 2 kupki w drodze(smierdzace..bleeee ) i jedna taka rzadka wieeelgaaaaaaaaaaaaachnaa aa zaraz po kaszce a przed kapiela.na szczescie padlo na TZta

humor mam dalej sredni, moze Matall ma racje i maruda ze mnie po prostu.
ale nic nie poradze ze zamartwianie to moje drugie imie
(teraz sie martwie ze ta kupka to przez mm podane rano, ze mi podgrzewac za mocno podgrzal i moze sie zagotowalo?- wiem nienormalna jestem....

na szczescie jutro ide na kawke z kolezankami ok 17 stej, musze wyjsc sama wreszcie bez wozka.

w poniedzialek do lekarza looknac na plesniawki(mysle ze to jednak to...)
a w czwartek szczepienia.

dziekuje wam wszystkim
naprawde jestescie boskieeee

normalnie jestescie mi blizsze niz mi sie wydawalo, naprawde mam wrazenie, ze znacie mnie lepiej niz ktokolwiek inny, wielka buzia

mialam dzisiaj odpisac i napisac w klubie ale nie mam sily , oczy mam podpuchniete i resztka sil pisze.

jutro sie wyzyje literacko plus dodam swoje 5 groszy na temat ubierania dzieci jak jest zimno bo u nas juz dawno zimno wiec troche wprawy mam (mimo, ze tez nigdy nie wiem czy Zoska dobrze ubrana

caluje mocno i trzmam kciuki za wszystkie mamusie i spokojna nocke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:38   #529
Paulizia
Wtajemniczenie

Mamaoptymistka moja waga jest motywacja. Moj wyglad, ciuchy, lustro i zdjecia sprzed roku gdzie myslalam, ze jestem przecietna, a teraz samobiczuje sie za takie glupoty, ze nie moglam sie poczuc atrakcyjna, bo sie za taka nie uwazalam... debilka ze mnie byla i teraz to wiem. I chcialabym znow wygladac tak jak kiedys Najgorsze jest, ze staram sie diete trzymac, ale jak nie cwicze to ta waga stoi w miejscu... a ja tak nie lubie cwiczyc dzis sie zmobilizowalam i innego wyjscia nie mam. Tylek musi sie ruszac, bo inaczej nic z tego. Kochana jestes

Gusiu tak tak przy raczce ewentualnie beda spojrzenia wymieniac zebys sie nie denerowowala ale wiesz... moj syn to ma osprzet konkretny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 20:39   #530
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam się wieczorkiem
Piotruś spi od 19 troszke marudził po kąpaniu, ale okiełznałam maruderka
bylismy na spacerku
u nas dziś 9 stopni i mały był ubrany tak: bodziak z długim rękawem, rajstopki, pajacyk bawełniany i na to kombinezon polarowy a że nie ma on stópek to jeszcze grubaśnie skarpetki :P mam schize na punkcie jego stópek...bo ten jesienny kombinezon nie ma bucików i wiecznie ma wrażenie, że mu nogi marzną dlatego na nózkach miał jeszcze kocyk nie przegrzany był, bo miał chłodne rączki i poliki a karczek cieplutki no i czapa była
ale sama mam problem jak ubierać teraz Piotrusia...jestem takim samym zmarźluchem jak moria, więc najchętniej bym go owinęła wewszystko co mam w domu ale od urodzenia nie przegrzewam i jest ok, czapę dopiero niedawno poznał i nie bardzo ją lubi ale jeśi chodzi o zimę, to nie wiem zupełnie nie wiem jak to ogarnąc. szczególnie te stópki mnie niepokoją...na zimę kupiłam mu nawet buciki w tesco z takim misiem w środku bo miałam wrażenie, że te stópki od kombinezonu to nic nie dadzą...

Dzisiaj jak spacerowałam to odkryłam, że otwierają u nas Coccodrilo już się cieszę
Stary 2011-10-08, 20:45   #531
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
racja

Cytat:
SiLLee Albo zapadniemy w sen zimowy. Przespimy mrozy i na wiosne wyskoczymy na spacer
oł je to by był najlepszy pomysł chyba

Ola spi a ja ide ogladac "Lincz"
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:48   #532
zosiaaa
Zadomowienie

wróciłam
Cytat:

Gusiu tak tak przy raczce ewentualnie beda spojrzenia wymieniac zebys sie nie denerowowala ale wiesz... moj syn to ma osprzet konkretny

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

Dzisiaj jak spacerowałam to odkryłam, że otwierają u nas Coccodrilo już się cieszę
nie ciesz się kochana, ty wiesz jakie tam ą ceny

Stary 2011-10-08, 20:50   #533
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
caffelate05 w H&M
Dziewczyny fajnie słyszeć tyle miłych słów, jednak mocno mnie przeceniacie.

bzyczka jak to za 20 zł mówisz o TAKIEJ bo jeśli tak i jeśli jeszcze są to błagam kup mi też.
W Pepco kupiłam ostatnio Frankowi spodnie polarkowe moro jak weszliśmy z Jasiem to Jaś zmusił mnie prawie "mamuś kup Franusiowi te spodnie, będzie też jak ja miał moro"
W Biedronce będą nawilżacze powietrza widziałyście takie na grzejnik TU o i rajstopki niemowlęce
No taką, taką...tylko to było jakieś 1,5 miesiąca temu...jakby jeszcze były to bym ci kupiła jeszcze dzisiaj, a tak to nie ma ja ostatnią potargałam.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:57   #534
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
wróciłam

nie ciesz się kochana, ty wiesz jakie tam ą ceny
hihi wiem, ale mają takie piekne ciuszki
oko chociaż nacieszę
Stary 2011-10-08, 21:05   #535
matallewar
Zakorzenienie

anula no trochę maruda, ale za to KOCHANA!

I niepotrzebnie tyle się zamartwiasz!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-08, 21:24   #536
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochane dziewczynki Paulizia, Mary Poziomkowa, Siasiu, Lolka, Zossia

Co u nas? Dobrze nie jest, Tż stracił pracę, teraz szukamy nowej - jak tylko mogę mu pomagam, wyszukuje ogłoszenia, rozsyłam cv....ogólnie mam doła, no i nie mam czasu na wizaż - nawet nie wiem co u Was
Szukam też jakiejś dodatkowej pracy dla siebie...zobaczymy.
Trzymam kciuki. Oby było już dobrze!
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

U mnie w albumie też nowe foty, czuję się niezauważalna ostatnio na wątku, piszę, wiem że mało, a moje posty są pomijane
Ewesko, my cię kochamy!!

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Jaś pilnuje Franka w drugim pokoju i słyszę " Franciszku nie można uderzać w samolocik, bo spadł i się rozsypał(Klocki), nie płacz malutku" Czasem jak ich słyszę to padam.
Moja Anula też często rzuca takimi tekstami. A najfajniejsza jest wtedy, gdy przylatuje z krzykiem: "Mama, nie jedz Zuzi" kiedy ja się z nią bawię i mówię, że jest słodka.

Witajcie wieczornie! My dziś byliśmy u teściów. Zuza i Ania wybawione, ale zasnąć nie chciały wieczorkiem. Mąż kupił dziś trzy chomiczki . Doczytałam Was i idę spać, bo jakoś senna jestem. Powiem tylko, że smoczki TT do kaszki są do . Zuzia nie chce kaszki z butli, bez względu na jej konsystencję. Tak więc podaję łyżeczką. Słoiczki z owockami wcina aż miło
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:25   #537
asiak1981
Rozeznanie

Witam!

Na razie tylko zamelduję się w nowej części, bo jak zwykle mam kosmiczne tu zaległości.

Co do ubierania też mam problem i aż mnie przeraża myśl że lada moment muszę spacerówkę wyciągnąć, bo w gondoli ma tak cieplusio...

A w ogóle u nas chorobowo nada, Kasia ponad 2 tyg zielone gile (na szczęście coraz mniej) a Wojtek dziś 9 dzień kataru i niestety dostał antybiotyk Muszę go o 3 w nocy obudzić na kolejną dawkę.

Ściskam mocno Was wszystkie!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:32   #538
Eve1603
Zakorzenienie

Paulizia
nie ma sprawy Mysle, ze na wyspach jest troche trudniej ubrac dziecko bo w Polsce pogoda jest wzglednie stala w ciagu dnia. nie wiem jak w Anglii, ale w irlandii calkiem normalne jest to, ze nie tyle pogoda, co pora roku sie zmienia co godzine

Moria
to jak Ty taki zmarzluch jestes, to moze niech jednak Tz zajmie sie ubieraniem

Ja wychodze z zalozenia, ze jednak duzo zdrowiej jest ciut zmarznac niz sie przegrzac, no i zahartowany organizm mniej choruje. Zadne z moich dzieci nigdy nie zmarzlo, sypiaja w temp. ok.18 stopni, (a czasem nawet 16, w ubiegla zime nawet do 12 spadlo w sypialni ) i z Olkiem nawet raz u lekarza jeszcze nie bylam (odpukac), poza katarem nic mu nie bylo, wiec najwyrazniej to dziala.
Maya poki co tez zadowolona

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:37   #539
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Padlam!!

Eve Znow sie z Toba zgodze. Rowniez uwarzam, ze lepiej jak dzidzia troszeczke zmarznie niz sie przegrzeje

Uciekam do Tz troche a pozniej do wyrka. Mam nadzieje, ze corcia da pospac
Dobranoc
Buzi

06.07.2011
Stary 2011-10-08, 22:06   #540
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczonka przykro mi z powodu straty pracy przez męża.. maskara jakaś, już któryś w przeciagu niedługiego czasu słyszę, że ktoś traci pracę, bo likwiduja etaty.. wprowadzaja oszczedności.. firmy bankrutuja itd. wrrr

Eweska to nie prawdą, że jestes pomijana.. a gratki w brawka za szcepienia i wagę chłopaków ostatnio kto zebrał?!!

Ddaaiissuś
normlanie Dzień Dziecka u Gabi i kaszka.. i marchewka Fajowo, że ten "smakowy pierwsyz raz" macie juz to za sobą i kolejny jakby etapik w życiu Gabrysi zaliczony Ja doczekac sie nie mogę jak Anti zareaguje na nowości hihi
Fajowe kombinezoniki i firma pierwsza klasa, więc na pewo będa dobrze się nosić! Będziemy czekac na fotki Gabulka wystrojonego!

Co do podłoża do zabawy to straaasznie podoba mi się takie cudo ze Sterntalera - CUDO - ale cena mnie powala i nie ma mowy o kupie!

Paulizia fajne to siedzonko.. dziękuję, że pomyślałas o mnie i wkleiłaś ale ja chyba szukam czegoś mnie ograniczającego ruchy dziecka.. fotelik jest super, ale chyba jednak pozostane przy czyms bardziej matowatym

Anulka trzymaj się dzielnie i nie daj się temu złemu nastrojowi!! Broń się jak przed chorobą!!

Antropia u nas jeszcze marchweki nie było, więc nie wiem jak sprawa z praniem wyglada.. ale może ten odplamiacz Ariela niemiecki, który dziewczyny polecały pomoze! Ale nie wiem czy się opłaca jedną sztukę na All kupować.. a może te małe pojemniczki z Dr Berkmana - czy jak to się tam pisze - pomogą

K19 a jaki kombinzeon myślisz kupic? Jesienny czy od razu zimowy? A kuterczke jakąś macie.. może na razie wystarczy póki rozeznasz się w temacie

Caffelate
no cos Ty! Nie miałam pojęcia, że te puzzle jakies szkodliwe mogą być?! A to sprawdzone info? To jak to się dzieje, że są dopuszczone do sprzedaży i przeznaczone dla dzieciaczków??
Chodzi o takie cuś, co? -> PUZZLE

Mamaoptymistka
dojrzałas mojego posta wcześniejszego i pytanko do Ciebie Ale różnice w cenie zabawek.. szaleństwo jakies!!
Jaś to super brat!!! I chyba bardzo dobrze wychowany chłopczyk

Gusia ale teściowka hahha Ale chyba kobitka dobrze chciała.. a my tu sie z niej chichramy ..ale jak to tesciowa, a nie mama to można sie troszkę posmiać

Mary udanej imprezki chociaż nie ma co gadać, na pewno super będzie sie bawić i rozniesiesz tą imprezę

Moria nie wiem jak to u nas w praktyce będzie wyglądało.. ale mi się wydawąło, że po kombinezonik to raczje bodziak z długim rękawem.. ewentualnei jakieś getry na nóżki.. albo bez i do tego kocyk
A pod pajaca czy półspioszki też nie raz zakłądam Antonkowi skarpety wtedy stópka do siebie ściśnięta i ciepła.. w pajacu jak jest chłodniej to bez skarpetek nóżki jak lody!

Matall jaki demotywator!!! aaaaa

Werdka chomiczki superaśnie! Ania pewnie baaardzo zadowolona! A jakie będą mieć imiona?

My dziś dzien w czwórkę ze szwagrem spędziliśmy.. usmiałam się jak zawsze gdy on przyjeżdza, bo ma ponadprzeciętne poczucie humoru! Chłopaki chcieli wieczorem na miasto wyjść, ale jak zobaczyli moja minę.. ze niby oni wychodzą, a ja miałabym zostać to zrezygnowali

Mężula zaprosił jescze swoich dwóch kolegów do nas i siedzą wszyscy razem w dużym pokoju, ale ja przyszłam do was popisałam i uciekam do spania

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-10-08 o 22:12
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości