![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
moria to jeszcze ja Ci napiszę, jak jest u nas: (na podstawie doświadczenia
![]() ok. 20 stopni -> tak, jak w domu, czyli body na długi rękaw albo body na krótki+cienka bawełniana koszulka na długi rękaw, do tego rajstopki albo półśpiochy ok. 15 stopni -> zwłaszcza, jeśli wietrznie, to dochodzi sweterek z kapturem i albo kaptur albo cienka czapeczka (u mnie bardzo wieje, bo niska zabudowa, a Eda w spacerówce jeździ) ok. 10 stopni -> dochodzą skarpety na rajstopki/półśpiochy i zamiast sweterka ciepły polarek poniżej 10 stopni -> zamiast ciepłego polarka kurteczka (ten płaszczyk, który kupiłam) + kocyk na nogi (ew. spodenki)+rękawiczki, bo mu bardzo rączki marzną (dziś tak byliśmy, ale miał polarek, bo nie wiało, a było 8 stopni) jak będzie jeszcze zimniej, to mam kombinezon zimowy ![]() ![]() Kocyk mam zawsze pod spacerówką, więc jak sprawdzam kark i zimno, to dodatkowo przykrywam. Do tego w spacerówce leży na kocu, żeby od dołu zimno mu nie było, a dodatkowo miękko ma (ale to też przy niższych temperaturach) Zaraz wrzucę do albumu foty z ostatnich dni ze spacerków ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Edzik właśnie stanął na wyprostowanych rączkach i nóżkach! I tak się trzymał dłuższą chwilę... ![]() Szkoda, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia ![]() Ale jak tak zrobi kolejny raz, to na pewno od razu cyknę fotę i Wam pokażę! ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-08 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczonka trzymam ![]() mamaoptymistka o matko to faktycznie drozyzna ;/ po co placic za to samo az tyle wiecej ;/ zdziercy ![]() mary poziomkowa udanej zabawy. ![]() Wrocialam nic sobie w sumie ciekawego nie kupilama bo mi sie nie podobalo prawie nic a jak sie podobalo to ceny gigantyczne zwykla bluzka ktora wygladala na max 80zl za 169 ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
|
matall ale Twój Edzik jest silny!
![]() moria ja też mam problem z ubieraniem Julka teraz na spacery ale wierzę, że z czasem nabędę doświadczenia ![]() ![]() Mamusie w jakim sklepie stacjonarnym dostanę męskie bawełniane i ciepłe rajstopki dla Jula? Pod spodnie potrzebuję ![]()
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym fajne i tanie są w Pepco i H&M ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
caffelate05 w H&M
Dziewczyny fajnie słyszeć tyle miłych słów, jednak mocno mnie przeceniacie. ![]() ![]() ![]() ![]() bzyczka jak to za 20 zł ![]() ![]() W Pepco kupiłam ostatnio Frankowi spodnie polarkowe moro jak weszliśmy z Jasiem to Jaś zmusił mnie prawie "mamuś kup Franusiowi te spodnie, będzie też jak ja miał moro" W Biedronce będą nawilżacze powietrza widziałyście takie na grzejnik TU o i rajstopki niemowlęce
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
witam
Dziewczonka trzymam kciuki za znalezienie pracy dla tż Princi ![]() Caffelate rajstopki dla chłopca znalazłam w wójciku i coccodrillo Mary połamania szpil dzisiaj w tańcu ![]() Moria ja tez nie bardzo wiem w co ubrać małego, ale dzisiaj u nas podobna temp, 10 stopni i momentami padał deszcz i był na spacerze ![]() ![]() nie przykrywałam już niczym, wrócił to miał zaczerwieniony nosek i chłodne raczki ale nie zmarzł ![]() a po domu "chodził" w body na dł rękaw + rajstopki + koszulka na krótki rękaw na bodziaka ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-08 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny! W Lidlu właśnie u nas już nie było tych rajstopek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- W domu u nas 20-22 stopnie. Julian standardowo: body z długim, dresowe spodenki i skarpetki. Albo body z krótkim i cienka bluzeczka z długim. Na noc sam pajac i przykryty polarowym kocykiem śpi a okno lekko uchylone i temp. bliżej 20stopni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hej Dzisiaj Michaś jadł szpinak z ziemniakami i zajadał się aż miło było patrzeć ![]() ![]()
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
U nas jest w domu 20-21 stopni ( kaloryfery zakręcone, tylko piony grzeją ). Pepe ma założony pajac, albo body z długim rękawem i spodnie dresowe oraz skarpety lub półśpiochy.
Dzisiaj, gdy szedł z tż do babci ( w nosiedełku ) na pajaca założyłam mu taki grubszy pajac ( misiowy ), bluzę z dresu i czapkę. Moje dziecko już śpi ![]() W przerwach Mam talent się uwinę ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-08 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Matall
![]() ![]() Anulinka Piekny avek ![]() SiLLee Albo zapadniemy w sen zimowy. Przespimy mrozy i na wiosne wyskoczymy na spacer ![]() Nadia spi ale to jeszcze nie na noc oczywiscie ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-08 o 19:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Moria mam identyczne odczucia. Doszlo jeszcze przeziebienie Antka i juz kompletnie zglupialam, ale wyszlo na to, ze go dzis za cieplo ubralam.
Wczoraj bylo 10 stopni i wietrznie i mial na sobie bodziaka na krotki rekaw, cienkiego pajaca [nie mam rajtuzek zadnych] na to spodnie od dresu i bluza i buciki. Czapke zalozylam, bo wietrznie, a jezdzi w spacerowce. Nigdy nie chcialam swirowac z przegrzewaniem, a wyszlo na to ze za cieplo ubieram Antka. Eve mozesz mi codziennie wybierac zestawy w co mam Antka ubrac ![]() ![]() Ania2631 nie trzeba codziennie, ale zawsze to lepiej ![]() Anulinko dziekuje Ci, ale u nas chyba takich nie ma. Bylam dzis w dwoch sklepach i nie bylo to patrzylam za innymi firmami i tez nie widzialam. Poszukam online. Sliczny avatarek ![]() Gusiu ![]() ![]() Mary wez mnie, wez mnie! Ja tez chce, tez chce!!!!!!!!!!!! Dzizaz jak Ci dobrze... tez chce do buszu!!!!!!!!!!! ![]()
#523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
Zosiaa
![]() ![]() ![]()
#525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-08 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
Paulizia mimo iż napisałaś tak bladymi literkami gdzieś z boczku tak niepozornie TO WIDAĆ ŻE ZNÓW MASZ KGmy W DÓŁ
zazdroszczę silnej woli - naucz mnie jej ![]() i ![]()
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no może przy rączce jeszcze będą ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- idę pooglądać tv Mamaoptymistka zapomniałam bardzo fajny avek ![]()
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
a ja kochane wrocilam
Zosia byla nawet znosna, w aucie spala, zjadla caly sloiczek ziemniaczka z marchewka, troszke cyca na sile i troszke jabluszka(wszystko na wyjezdzie ![]() ![]() humor mam dalej sredni, moze Matall ma racje i maruda ze mnie po prostu. ale nic nie poradze ze zamartwianie to moje drugie imie ![]() (teraz sie martwie ze ta kupka to przez mm podane rano, ze mi podgrzewac za mocno podgrzal i moze sie zagotowalo?- wiem nienormalna jestem.... na szczescie jutro ide na kawke z kolezankami ok 17 stej, musze wyjsc sama wreszcie bez wozka. w poniedzialek do lekarza looknac na plesniawki(mysle ze to jednak to...) a w czwartek szczepienia. dziekuje wam wszystkim naprawde jestescie boskieeee ![]() normalnie jestescie mi blizsze niz mi sie wydawalo, naprawde mam wrazenie, ze znacie mnie lepiej niz ktokolwiek inny, wielka buzia mialam dzisiaj odpisac i napisac w klubie ale nie mam sily , oczy mam podpuchniete i resztka sil pisze. jutro sie wyzyje literacko plus dodam swoje 5 groszy na temat ubierania dzieci jak jest zimno bo u nas juz dawno zimno wiec troche wprawy mam ![]() ![]() caluje mocno i trzmam kciuki za wszystkie mamusie i spokojna nocke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Wtajemniczenie
|
Mamaoptymistka moja waga jest motywacja. Moj wyglad, ciuchy, lustro i zdjecia sprzed roku gdzie myslalam, ze jestem przecietna, a teraz samobiczuje sie za takie glupoty, ze nie moglam sie poczuc atrakcyjna, bo sie za taka nie uwazalam... debilka ze mnie byla i teraz to wiem. I chcialabym znow wygladac tak jak kiedys
![]() ![]() ![]() Gusiu tak tak przy raczce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Piotruś spi od 19 ![]() ![]() bylismy na spacerku ![]() u nas dziś 9 stopni i mały był ubrany tak: bodziak z długim rękawem, rajstopki, pajacyk bawełniany i na to kombinezon polarowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale sama mam problem jak ubierać teraz Piotrusia...jestem takim samym zmarźluchem jak moria, więc najchętniej bym go owinęła wewszystko co mam w domu ![]() ![]() Dzisiaj jak spacerowałam to odkryłam, że otwierają u nas Coccodrilo ![]() ![]()
#531 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ola spi a ja ide ogladac "Lincz" ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
||
![]() ![]() |
![]() |
#532 | ||
Zadomowienie
|
wróciłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
hihi
![]() ![]() oko chociaż nacieszę ![]()
#535 |
Zakorzenienie
|
anula no trochę maruda, ale za to KOCHANA!
![]() I niepotrzebnie tyle się zamartwiasz!
![]() |
#536 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie wieczornie! My dziś byliśmy u teściów. Zuza i Ania wybawione, ale zasnąć nie chciały wieczorkiem. Mąż kupił dziś trzy chomiczki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Rozeznanie
|
Witam!
Na razie tylko zamelduję się w nowej części, bo jak zwykle mam kosmiczne tu zaległości. Co do ubierania też mam problem i aż mnie przeraża myśl że lada moment muszę spacerówkę wyciągnąć, bo w gondoli ma tak cieplusio... A w ogóle u nas chorobowo nada, Kasia ponad 2 tyg zielone gile (na szczęście coraz mniej) a Wojtek dziś 9 dzień kataru i niestety dostał antybiotyk ![]() Ściskam mocno Was wszystkie!
#538 |
Zakorzenienie
|
Paulizia
![]() ![]() ![]() ![]() Moria ![]() ![]() Ja wychodze z zalozenia, ze jednak duzo zdrowiej jest ciut zmarznac niz sie przegrzac, no i zahartowany organizm mniej choruje. Zadne z moich dzieci nigdy nie zmarzlo, sypiaja w temp. ok.18 stopni, (a czasem nawet 16, w ubiegla zime nawet do 12 spadlo w sypialni ![]() Maya poki co tez zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eve Znow sie z Toba zgodze. Rowniez uwarzam, ze lepiej jak dzidzia troszeczke zmarznie niz sie przegrzeje ![]() Uciekam do Tz troche a pozniej do wyrka. Mam nadzieje, ze corcia da pospac ![]() Dobranoc ![]() ![]() Buzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Dziewczonka przykro mi z powodu straty pracy przez męża.. maskara jakaś, już któryś w przeciagu niedługiego czasu słyszę, że ktoś traci pracę, bo likwiduja etaty.. wprowadzaja oszczedności.. firmy bankrutuja itd. wrrr
![]() ![]() Eweska to nie prawdą, że jestes pomijana.. a gratki w brawka za szcepienia i wagę chłopaków ostatnio kto zebrał?!! ![]() ![]() Ddaaiissuś normlanie Dzień Dziecka u Gabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajowe kombinezoniki ![]() ![]() Co do podłoża do zabawy to straaasznie podoba mi się takie cudo ze Sterntalera - CUDO - ale cena mnie powala i nie ma mowy o kupie! Paulizia fajne to siedzonko.. dziękuję, że pomyślałas o mnie i wkleiłaś ![]() ![]() Anulka trzymaj się dzielnie i nie daj się temu złemu nastrojowi!! Broń się jak przed chorobą!! ![]() ![]() Antropia u nas jeszcze marchweki nie było, więc nie wiem jak sprawa z praniem wyglada.. ale może ten odplamiacz Ariela niemiecki, który dziewczyny polecały pomoze! Ale nie wiem czy się opłaca jedną sztukę na All kupować.. a może te małe pojemniczki z Dr Berkmana - czy jak to się tam pisze - pomogą ![]() K19 a jaki kombinzeon myślisz kupic? Jesienny czy od razu zimowy? A kuterczke jakąś macie.. może na razie wystarczy póki rozeznasz się w temacie ![]() Caffelate no cos Ty! Nie miałam pojęcia, że te puzzle jakies szkodliwe mogą być?! A to sprawdzone info? To jak to się dzieje, że są dopuszczone do sprzedaży i przeznaczone dla dzieciaczków?? Chodzi o takie cuś, co? -> PUZZLE Mamaoptymistka dojrzałas mojego posta wcześniejszego i pytanko do Ciebie ![]() ![]() Jaś to super brat!!! I chyba bardzo dobrze wychowany chłopczyk ![]() ![]() Gusia ale teściowka hahha Ale chyba kobitka dobrze chciała.. a my tu sie z niej chichramy ![]() ![]() ![]() Mary udanej imprezki ![]() ![]() Moria nie wiem jak to u nas w praktyce będzie wyglądało.. ale mi się wydawąło, że po kombinezonik to raczje bodziak z długim rękawem.. ewentualnei jakieś getry na nóżki.. albo bez i do tego kocyk ![]() A pod pajaca czy półspioszki też nie raz zakłądam Antonkowi skarpety ![]() ![]() Matall jaki demotywator!!! aaaaa ![]() ![]() ![]() Werdka chomiczki ![]() ![]() My dziś dzien w czwórkę ze szwagrem spędziliśmy.. usmiałam się jak zawsze gdy on przyjeżdza, bo ma ponadprzeciętne poczucie humoru! Chłopaki chcieli wieczorem na miasto wyjść, ale jak zobaczyli moja minę.. ze niby oni wychodzą, a ja miałabym zostać to zrezygnowali ![]() ![]() Mężula zaprosił jescze swoich dwóch kolegów do nas i siedzą wszyscy razem w dużym pokoju, ale ja przyszłam do was ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-08 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.