|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL - wątek zbiorczy
Czy do Majiblond stosujecie oksydanty 12% czy 9%? Ja mam już włosy rozjaśniane i wolałabym jednak ten 9%...
Jaka jest konsystencja tej farby? Mam włosy do ramion, ale bardzo gęste i zastanawiam się czy jedna tubka mi wystarczy?
![]() |
#512 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.
Cytat:
piękny kolor! też bym coś takiego chciała, czy ktoś wie jak go uzyskać? aktualnie ma garniera nutrise jasny naturalny blond |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() W związku z tym mam pytanie, jakiego oxydantu użyć żeby wyszedł mi któryś z tych kolorków? Włosy mam jak na załączonym zdjęciu, to mój naturalny kolor, kiedyś malowałam farbą ziołową, ale już dawno się sprała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Użyłam dziś majrel 8.30,niby miał być jasny złocisty intensywny. Niestety jest szaro-buro-bardzo ciemny. Ogólnie dramat, mam nadzieję, że po kilku myciach się zmyje ta straszna poświata ścierki do podłogi, chociaz i tak trzbea bedzie kupić jakis drogeryjny blond żeby coś z tym zrobić.
Kładłam na 1,5 cm odrost ciemnego blondu i reszta na jasny rozjaśniany blond, na odrostach bez szarej poświaty, ale też jak dla mnie bardzo ciemno. Cóż, w weekend sie nie ruszam, zobaczymy jak bedzie wygladala sytuacja po kilku myciach.
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Ja tez poproszę Cie o zdjęcia bo tez jestem zdziwiona,ze wyszedł ciemno i nijak wstawiam zdjęcie po farbce majirel 8.33 kładzionej na garniera 89(przed położeniem garniera89 włosy rozjaśnione
![]()
![]() |
#519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnie zdjecie z lampa.
"Lepiej jednak skończyć nawet w pięknym szaleństwie niż w szarej, nudnej banalności i marazmie." S.I.Witkiewicz Edytowane przez kinieczko Czas edycji: 2011-03-19 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Zakochalam sie w tych wlosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już tak mam widać, nie pierwszy raz mi wychodzi 'cudo' na głowie. W swoim życiu znalazłam tylko 3 farby przy których mam pewność, że nie będzie ani szarości ani zieleni.
![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Wklejam foto po majirel 10,21 + oksy 9% może komuś się przyda ![]() Kładłam na odrost średni blond a reszta była w kolorze bardzo jasnego blondu. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was dysponuje może zdjęciem jak wychodzi, którys z popielatych/chłodnych poziomów 6 i 7? Byłabym b. wdzięczna...
![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Moja pierwsza farba Majirel jaka uzyłam to odcien 7,44.. jednak nie bardzo mi sie podobał, bo byl bardzo intensywny miedziany nawet wpadał w czerwien lekka (jakby burgund) Zainteresowałam sie odcieniami w złocie 8,3 badz 8,34... Czy ktoras z Was robila taki kolorek? jesli moge prosic o zdjecia i opinie..Dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam ja kładłam odcień majirel 8.33 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364796&page=10 Wpis 295 tam jest wszytsko opisane ![]()
![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
Polecam farbę majirel w stu procentach zrobiłam kolor 10 1/2.1 i wyszedł super, najlepsza farba jaka kiedykolwiek użyłam. Nawet lepiej niż u fryzjera
dziękuje bardzo za opinie innych dziewczyn które mnie skierowały właśnie na nią. Wyślę zdjęcie później Edytowane przez bozen79 Czas edycji: 2011-04-05 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() mam obecnie na głowie odcień miedziany blond (coś takiego jak Marta Żmuda-Trzebiatowska na zdjęciu 1). Jednak kolor ten jest dla mnie trochę za jasny. Naturalnie mam popielato-brązowe włosy. I bardzo szybko widać odrosty... Chciałabym uzyskać kolor kasztanowy-coś podobnego do tego na zdjęciach 2 i 3 Myślę, że taki kolor będzie mi bardziej pasował, ponieważ kolor mojej cery jest bardzo jasny (podobny jak modelki na 2 i 3 zdj.). Powiedzcie mi jaką farbę z linii MAJIREL powinnam wybrać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]()
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
popielate odcienie nie wychodzą aż tak popielate jakbym chciała,na pierwszym zdjęciu mam akurat loreal richesse 6.02 - ciemny blond opalizujący położony na rozjaśnione.Po czterech myciach spłukał się do rudego. Na drugim natomiast po dwóch tygodniach położony majirel 6.1 - ciemny popielaty blond,ale i tak wyszedł mało zimny,a na moich naturalnych odrostach-średni mysi blond,które nie były rozjaśnione,mam wrażenie,że troszkę przebija złoto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez playboykaa77 Czas edycji: 2011-04-09 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A tak właściwie to może ktoś mógłby mi podpowiedzieć co położyć na ten kolor,żeby go bardziej ochłodzić - zdjęcia ciut wyżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
To prawda o tych odcieniach popielatych, nie wychodzą tak zimne jakby się chciało, takie w sumie ani zimne ani ciepłe.. (np ciemny popielaty blond z farby nie jest tak chłodny jak naturalny ciemny popielaty blond)
Za to zwykłe odcienie (ani te złociste ani popielate, np. blond) wychodzą już bardzo ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
uzywala ktoras z was odcien 5.12 ? zastanawiam sie nad nim bo potrzeba mi zneutralizowac refleksy zolte i pomaranczowe i to wydaje sie byc dobrym polaczeniem
edit: juz wiem pisalyscie o tym kolorze musze zmieszac 5 z 5.12 by nie wyszla zielen i tak tez zrobie ![]() Edytowane przez playboykaa77 Czas edycji: 2011-04-14 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj dastalam paczke z farbami majirel 9.22 oraz majiblond 911 i jestem strasznie ciekawa efektow ![]() Najpierw uzyje kolorku majiblond 911 z woda 9% na odrost ( moj odrost jest koloru ciemny blond), a pozniej spontanicznie zdecyduje, czy zostane przy jasnych wloskach, czy przyciemnie jeszcze tym majirelem 9.22 ![]() Wiem, troche duzo eksperymentow, ale co tam ![]() Postaram sie wrzucic jutro fotki ![]() Czy ktos moze mi powiedziec jakich proporcji trzeba uzyc, aby z wody 9% uzyskac wode 6 % ? ( chcialam pod koniec farbowania wyrownac kolor na calej dlugosci wlosow woda 6% ). Bylabym wdzieczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
czesc wszystkim
![]() mam duzy problem. farbowalam wlosy na pasemka blond przez lata, ost zdecydowalam sie na rowne pofarbowanie wlosow....poszlam do salonu loreala i okazlo sie ze nie bedzie to takie proste fryzjerka by zrownac wlosy na jeden kolor, zafarbowala mi je na poziomie 8 - kolor wyszedl prawie taki jak u kinieczko, ktora dodala zdj na poprzedniej str. i wg mnie ten odcien jest mega mega nieladny, w swietle wpada w odcien marchwiowy;///jak na 3 zdjeciu a tak jest ciemny i nijaki. Podobno, tak upewnila mnie fryzjerka, teraz ma sie udac zrobic odcien jasniejszy. i stad moje pytanie - jakie sa wasze opinie i doswiadczenia z majirelem na poziomie 8 w gore?czy faktycznie moze mi teraz rozjasnic wlosy o 2-3 tony? boje sie isc bez wiedzy i znowu ryzykowac, wydawac spora ilosc pieniedzy aby pozniej zle czuc sie i ukrywac sie w domu kolejny miesiac... bede ogromnie wdzieczna za wasze wszystkie rady! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
no tak ... skad ja to znam
![]() Mialam pol roku tak samo, postanowilam "odswiezyc" swoj blond u fryzjerki, a ona stwierdzila, ze aby uzyskac ladniejszy niz do tej pory odcien musze najpierw troche przyciemnic i wtedy po jakims czasie zrobic blond pasemka. Te "troche przyciemnic" ktore mialo byc uzyskane poprzez ciemniejsze pasemka, wygladalo jak nijaki odcien brazu ... normalnie kupa na glowie ![]() Myslalam, ze sie poplacze ... wytrzymalam tak 24 h godziny i poszlam do nastepnej fryzjerki, ktora najpierw nie chciala mi tego ruszac, bo farba swieza i za ciemna itp. ale gdy zobaczyla jaka jestem sfrustrowana, to zgodzila sie na moje ryzyko ![]() No i dzieki Bogu, bo wyszlo przepieknie, zadnego zoltka na glowie, nic , czysty blond ![]() ![]() Przez to chce powiedziec : nie daj fryzjerom ze soba robic co im sie podoba ![]() Sprobuj wybrac kolorek przed wizyta i konkretnie przedstawic swoje zyczenia. Mysle , ze z Twojego kolorku spokojnie mozna rozjasnic wloski majirelem ![]() Niektore kolorki sa naprawde przesliczne, tutaj na forum mozesz sobie poogladac fotki dziewczyn, ktore farbuja ta farbka ![]() Pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
lia871 - dziekuje, naprawde mnie pocieszylas....boje sie ze ta okropna rudosc co przebija, bedzie problemem.
bede wdzieczna za wiecej inf p.s. posluze sie wklejeniem 1 zdj kinieczko - przepraszam, mam nadzieje, ze nie bedziesz za to zla ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1300536512[COLOR="Silver"] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.