|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | ||||
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Cytat:
Ja mam przewidywanych ok. 70 osób, kupuję 38 butelek wina - mam po 13 czerwonego i białego wytrawnego, do tego dojdzie 12 butelek różowego Carlo Rossi. Boję się że mało tego czerwonego będzie, bo w mojej rodzinie się takie pija głównie, ale po pierwsze raczej przesadzam i pewnie i tak zostanie, a po drugie też poprosiliśmy o wino zamiast kwiatów to najwyżej się wcześniej rozpakuje prezenty. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Cytat:
http://wdrodzenaszczyt.blogspot.com/ Cytat:
![]() ![]() ![]() również najlepszego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo ładniew niej wyglądasz - kolor przepiękny ![]() ![]() Wikusiaczku super zakupki, a co to za ksiega? skąd ja masz? podasz linka jakby coś? strasznie mi sie podoba i nigdzie takiej nie widziałam... jaka cena?
piszę piszę ![]() Edytowane przez megan713 Czas edycji: 2012-03-20 o 12:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
[/B]kicia[/B] podoba mi się bardzo góra tej sukienki
a z okazji pierwszego dnia wiosny w piekarniku piecze się tarta z jabłkami i budyniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Nam odmówiło już 30 gości (z obu stron) jak dobrze pójdzie, to na weselu zarem z dzieciakami będzie tylko 100 osób...(A samych dzieci poniżej 16 r.ż. będzie 11)
#515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#516 | ||
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie mam ostatnio kompletnie czasu na wizaż i w zasadzie na nic ehhh... ![]() ![]() kindziulindzia: Co do sytuacji z księdzem... ![]() Cytat:
![]() Spełnienia marzeń!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłego dzionka dziewczyny ![]() Wracam do swoich obowiązków! :/ Bardzo ładna sukienka! Prosta i elegancka... i ten dekolt!!!
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-03-20 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
|
muszę się wyżalić.
Zapragnęłam mieć sweterek do sukni slubnej. Jakiś czas temu znalazłam Panią, która z chęcią chciała wykonać takie zamówienie. Oczywiście zwlekałam z kupnem włóczki ponieważ nie miałam jak do tej Pani dojechać oraz zimą w mrozy nie chciało mi się do niej wybierać. No i w końcu zebrałam się wyszukałam włóczkę pasującą odcieniem do sukni i napisałam do tej Pani... i mi odpisała, że miała operację i nie bardzo może się teraz podjąć wykonania sweterka... ![]() i zostałam na lodzie. Szukam kogoś innego, ale bez skutku... i tutaj moja prośba do dziewczyn z okolic Krakowa. Czy znacie kogoś kto dzierga na drutach i podjałby się zrobić sweterek na 5 maja? ![]() Z pozytywnych spraw, to w przyszłym tygodniu umówiłam się na przymiarkę sukni ![]() Mogłabym już dziś tam jechać, ale nie mam jeszcze bielizny (musze w ciągu tygodnia coś znaleźć) i buty zaniosłam do szewca bo się okazało, ze mają takie beznadziejne fleki, że po prostu ślizgałam się w nich na podłodze z płytek i na panelach też! Dlatego też dziewczyny przed weselem przetestujcie swoje buty na wszystkich możliwych parkietach i podłogach żeby potem nie było, że możecie w nich jazdę figurową urządzać... Co do alkoholu, to my na 300 osób (gdzie już z 30 nie będzie) mamy kupione po 10 butelek czerwonego, białego i różowego wina, 6 l whisky i mamy dokupić parę butelek martini i ginu. ![]()
![]() Edytowane przez jagata Czas edycji: 2012-03-20 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym konkretnym sklepie nie ![]() dobra już was nie trzymam w napięciu kupiłam ją NOWĄ z metkami w malenkim lumpiku w lublinie ( ![]() i zaraz wchodzę na fleq i kupuje moje boskie buty ![]() ![]()
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Kicia
![]() Cytat:
Ale mi przykro, że tyle osób odmówiło ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo nie wiem, czy Wam pisałam, ale moja kochana ciocia bardzo dobrze zniosła chemioterapie i nie ma przeciwwskazań, by przyjechała na moje wesele ![]() Dziewczyny, czy z racji tego, że mam 3 tygodnie do ślubu, mogę nagminnie wykorzystywać Waszą pomoc i pisać co chwilę z prośba o doradzenie, sprawdzenie lub uzupełnienie pewnych rzeczy. Bo czas leci, a ja nie wiem, czy wszystko mam już załatwione, czy w planach do załatwienia?????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Kochana a od czego my tu jesteśmy?
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
kicia bardzo mi sie góra podoba
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
a sukienka jest warta jakieś 200-300 zł w UK
![]() ![]()
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-03-20 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuje wszystkim za zyczenia ![]() Tusia wszystkiego najlepszego, wymarzonego cudownego slubu i wesela, spelnienia marzen i duzo sukcesow zawodowych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
przy PKSie a weszłam tylko dlko dlatego że czekałam na autobus koło niego i tak z ciekawości zaszłam
![]()
#527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam bukiet u dekoratorki sali w promocji za 100zł jaki tylko będę chciała ( tak mi powiedziała ) Ale z tego co się pytałam w kwiaciarniach to nawet tydzień wcześniej wystarczy przyjść i zamówić. Jedna babka mi powiedziała, że wcześniej nie przyjmuje bo się boi, że zapomni albo coś...
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Gosza, wal śmiało
![]() Dziewczynom, które mają dzisiaj swoje święto składam jak najlepsze życzenia - udanych ślubów, mało stresu i jeszcze mniej kłótni z TŻtami oraz spełnienia tego, czego same sobie dzisiaj życzycie! ![]() Spotkania z usługodawcami: nasz wodzirej prosił, żebyśmy umówili się z nim nie wcześniej niż 2 tygodnie przed ślubem (tak żeby miał co najwyżej tylko jedno wesele przed naszym) i tak też zrobimy. Z pozostałymi usługodawcami również spotkamy się w przedostatnim tygodniu przed ślubem, tak żeby w te ostatnie dni już nie jeździć. Kiciu, gratuluję zakup sukni i trochę zazdroszczę, że już masz outfit na drugi dzień ![]() ![]() Wino: my na 150 zakładanych osób kupimy chyba z 25 butelek białego, 25 różowego i ok. 10 czerwonego wina. Z moich obserwacji wynika, że więcej idzie tych lżejszych win aniżeli czerwonego. Poza tym będzie jeszcze drink bar i może jakieś dodatkowe wina do serów.
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kicia w szoku jestem, takie cuda w lumpie! Dzięki dziewczyny ![]() To wklejam to co mam, to co muszę załatwić i takie tam. · Mamy już: · Godzina Mszy Św. 12.30 Kościół pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła (protokół spisany, dokumenty dostarczone) · Oprawa muzyczna ślubu: zespół ULTIMA Racibórz · Sala: Dom weselny REGE w Bieńkowicach · Zespół: Sami Swoi 2 · Fotograf: Jarosław Gnot nowyfotoart.pl · Kwiaciarnia: pani Małgosia Krzykała Tworków (zamówiony bukiet, butonierka, kwiaty na ołtarz, dekoracja samochodu) · Samochód do ślubu: mercedes sec · Kierowca: Mateusz · Kucharka do keksów: ciocia · Rozwieziony kołacz weselny · Nauki przedmałżeńskie i poradnia: parafia WNMP Racibórz · Zaproszenia wg własnego projektu- wszystkie rozdane · Obrączki- Tik Tak Racibórz · Garnitur dla Romka · Buty dla Romka · Zamówiona suknia ślubna · Buty dla Gosi · Bielizna Gosi (majtki +bh) · I spowiedź przedślubna · Wódka: Żubrówka Biała · Zamówione wino · Zamówiony fryzjer + make up · Bus do rozwozu gości po weselu ( Opolony Racibórz) · Świeczki · Książeczki Droga Do Nieba · Karteczki do kołaczy · Koszula i krawat dla Romka x 2 na wesele i poprawiny · Bielizna dla Romka (bokserki, skarpetki, ) · Spinki do mankietów (zamówione, mają przyjść lada dzień) · Pończochy x 2 Do załatwienia w marcu: · Organista · Paznokcie · Solarium · Dermatolog · Kosmetyczka · Fryzura i make up próbny · Bus do rozwozu gości (niby załatwiony, ale osobiście muszę potwierdzić) · Kierowcy do rozwozu gości po weselu (podobno koledzy TŻta, ale chcę mieć pewność na 100%) · Grawer na obrączki (idziemy dzisiaj) · Spotkanie z usługodawcami (sala, zespoły, fotograf) Do zakupienia: · Biżuteria (kolczyki, naszyjnik, bransoletka) · Torebka · Sukienka na poprawiny · Podziękowania dla rodziców · Skompletować koszyczki do toalety dla gości (ibuprom, stoperan, gumy do żucia, nitka z igłą, chusteczki hig, podpaski/tampony, chusteczki do demakijażu, chusteczki nawilżające, ew. rajstopy, lakier bezbarwny, mgiełka do ciała -> do męskiego to samo tylko bez podpasek/tamponów itp.) · Przypory do kącika dla dzieci (bloki rysunkowe, bloki kolorowe, kolorowanki, kredki, nożyczki, wycinanki, kleje, mazaki, naklejki slubne) Przybory do kuferków dla świadkowej i do pokoju hotelowego · Kolorowe alkohole: whisky, rum, wermut, likiery, koniak Robótki ręczne: · Winietki · Menu (? chyba jednak zrezygnuję, bo menu będziemy ustalać na parę dni przed weselem) · Karteczki do paczek (podziękowań/ gościńców) · Wonioczki To by było tyle na dzień dzisiejszy, sporo mi tego jeszcze zostało, ale na bieżąco ogarniamy. Jeśli zauważyłyście, że nie ma czegoś, co powinno być to piszcie proszę. wszystkie wskazówki mile widziane!
![]() ![]() Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-03-20 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co
![]() Gosza jestem pod wrazeniem listy spraw ![]() A ja mykam przygotowywac zaraz jedzonko na imprezke urodzinowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
a no
![]()
#533 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Byłam dziś w Zamościu i ostatecznie podjęłam decyzje że szyje sukienkę na poprawiny taka jak tu wam pokazywałam, materiał już dałam, przymiarka w następną środę ![]() ![]() Przymiarkę sukni już ostatnią mam we wtorek natępny a ja jestem bez bielizny. Nie wiem już co mam robić ![]() Dowiedziałam się też od znajomego o tym że niektórzy moi goście sie za coś na mnie fochają i czuje że przez to wymyślają głupie wymówki żeby sie na slubie nie pojawić. Sądzę że mówią że przyjdą a przyjdzie co do czego i się w ogóle nie pojawią.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
A mnie tata tak wkurzył przed chwilą, że mam ochotę wyjść i nie wracać. Obiecał nam działkę na budowę domu. Ta działka to spadek po jego rodzicach. Jest jeszcze nie przeprowadzona z jego brata na niego. Obiecał mi jak z nim rozmawiałam, że zacznie to załatwiać. Pytałam mamę czy coś mówił jak tam byli,a mama, że nie. Dzisiaj się go pytam co zamierza, a on zaczął kręcić nosem, że żeby to załatwić to tyle pieniędzy trzeba, że teraz to wesele ble ble ble. Cały czas chodzi o to, że jego drugi brat też ma tam działkę i chce, żeby to przepisać za jednym zamachem, a cały czas beczy, że nie ma kasy i najbardziej by mu pasowało, że moi rodzice mu to zafundowali. Normalnie beczeć mi się chce, mieliśmy zacząć załatwiać zgody po ślubie,a tu coś czuję, że będziemy musieli szukać innej działki coś tak czuję.
![]()
#537 |
Zadomowienie
|
dziewczyny chciałam sie zapisać na próbny do kosmetyczki pytam czy jest termin wolny mówi mi pani ze dopiero na 21.04 to sie pytam czy maja wolny termin na 09.06 a pani mi na to ze maja 5 dni wolnego i Boze Ciało w czwartek i ze oni nie parcuja wtedy!
Matko a jak nie znajde kosmetyczki bo wszytskie maja wolne tego dnia ![]() ![]()
#538 | ||
Zakorzenienie
|
Mnie ona przeraża
![]() ![]() Cytat:
![]() Na mnie się parę osób gfocha, że ich na wesele nie zaprosiłam, więc na ślub tez nie przyjdą. A ja sie zastanawiam, czy jak kogos widuję raz na miesiąc przy piwko, to znaczy, że muszę go na wesele zapraszać. Fakt jesteśmy dobrymi znajomymi, ale nie az takimi by sobie w życie z butami włazić ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Zmykam! Na zakupy i egzamin na brązowa odznakę z tańca towarzyskiego ![]() ![]() See Ya!
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
ufff zapisałam sie do fryzjera i makijazystkiw jednym miejscu
![]() ![]() ![]() ![]()
#540 |
Zakorzenienie
|
Gosza
![]() Malwus współczuję takich sytuacji fałszywi znajomi są najgorsi przy tobie są ok a za plecami obgadują ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.