|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak przesunąć termin miesiączki?
a jezeli juz tak sie stalo?? to mam wziac tylko 20 tabletek?? a po 7 dniach zaczna dzialac?? czy jak to jest??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przesunąć termin miesiączki?
Cytat:
bierzesz normalnie 21 tabletek.. czemu niby 20? tutaj nic się nie zmienia.. a zabezpieczenie uzyskasz teraz dopiero po 7 dniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przesuwanie okresu - wątek zbiorczy!
tak jakbym pierwszej zapomniala i ja opuscila...czyli zostaje 20 tabletek...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,jestescie boskie,nie pozwolilyscie mi na zrobienie czegos glupiego
![]() Znalazlam ten watek,poniewaz dzisiaj mam 1 dzien okresu,co oznacza,ze nastepny dostane dokladnie 2 dnia urlopu.Biorac pod uwage fakt,ze moje okresy do najkrotszych i najprzyjemniejszych nie naleza,zaczelam dzisiaj kombinowac,czy nie wziasc 2 paczek tabletek pod rzad (nie biore tabletek od ponad roku,ale zostaly mi opakowania).Byloby to prawdopodobnie duzym bledem z mojej strony i sporym obciazeniem dla organizmu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
jak przyspieszyc miesiaczke?
mam kłopot. musze przyspieszyc miesiaczke, ktora wg kalendarzyka mam dostac w czwartek czyli za 3 dni. znacie moze jakies domowe sposoby ktore ja przyspiesza chociazby o 1 lub 2 dni? bardzo mi zalezy,aby w przyszly wtorek byc juz 'po'... liczę na waszą pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak przyspieszyc miesiaczke?
archiwum .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak przyspieszyc miesiaczke?
wyszukiwarka nie gryzie...
![]() |
#518 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,a ja sobie tak mysle i mysle o tym przyspieszaniu okresu i mam pytanie:jak Wyscie to dokladnie robily?Kieliszek przed kapiela i do goracej wody?To sie moze zle skonczyc...Czy po kapieli?I na ile dni wczesniej przed okresem to u Was dzialalo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
czy to jedyny sposob???
czy jedynym sposobem żeby nie mieć w danym miesiacu okresu jest przyjęcie bez przerwy dwóch opakowan tabletek antykoncepcyjnych?
czy sa inne sposoby? ( bez głupich tekstów typu zajscie w ciaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
Dot.: czy to jedyny sposob???
jesli dobrze zrozumialam to pewnie chodzi o to samo.......po skonczonym opakowaniu kiedy powinnas zrobic przerwe 7 dniowa poprostu jej nie robisz tylko bierzesz nastepne opakowanie......i tyle.....i nie masz miesiaczki w czasie tej przerwy.czyli okres sie nie pojawia a ty bierzesz nastepny listek tabletek.....taka informacja powinna tez byc na ulotce o ile sie nie myle......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lacze ze zbiorczym!
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mysle tez ze powinno sie spytac ginekologa ....kazda kobieta jest inna i kazda moze zaaragowac inaczej na taki brak miesiaczki wywolany tabletkami..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
[1=b2061242e79199a19ea25d4 48e737c2153b1403a_5fee660 2bf23e;8026459]tu bym spekulowala.....ja po pierwszym nie zrobilam przerwy i nie dostalam okresu dopiero po 2 drugim opakowaniu zrobilam i balam sie ze moze okres bedzie inny bardziej bolesny itp.ale bylo ok.
mysle tez ze powinno sie spytac ginekologa ....kazda kobieta jest inna i kazda moze zaaragowac inaczej na taki brak miesiaczki wywolany tabletkami.....[/quote]Tylko, ze ja uwazam, zeby dac organizmowi przyzwyczaic sie do hormonow i normalnie wziac dwa opakowania. Nigdy bowiem nie wiadomo czy mimo wszystko okres i tak nie wystapi, co bardzo czesto sie zdarza, z tymze jest np. slabszy i trwa krocej. Hormony to jednak hormony i tu radzilabym z nimi na poczatku dosc ostroznie podchodzic.
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w srodę mam mieć okres a w czwartek mam wizyte u prywatnej gin. wiec dzien po pierwszym dniu okresu ![]() ![]() czy to jedyny sposob z tymi tabletkami, czy sa jakies tabletki które da sie zazyc po okresie lub w trakcie ale juz po pierwszym dniu okresu,a miesiac przed nastepnym zeby sie nie pojawil? wiem, ze nalezy nie robic przerwy w normalnym przyjmowaniu ale same widzicie jaka mam sutuacje. boje sie ,ze znam odpowiedz. dodam, ze to wazne inaczej nie ingerowałabym tak w organizm tylko po to zeby okres przesunac, chociaz mam zamiar wrucić do tabletek wiec pewnie nie byloby to tak do konca tylko z tego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tez mam taki problem....
chce wyjechac a okres ni jak mi w tym czasie nie pasuje, biore dopiero pierwsze opakowanie novinette, z ktorego zostaly mi jeszcze wie tabletki. nie chce robic przerwy w ich stosowaniu, niestety od kilku dni mimo ze biore tabletki regolarnie pojawily mi sie krwawienia a raczej plamienia i bole brzuszka jak na miesiaczke? co to moze oznaczac? poradzcie buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtorze sie. Nie ma innych tabletek, jak hormony, ktore przesunelyby miesiaczke. Gdyby byly to mysle, ze juz dawno by o nich dudniono i kazda kobieta by o nich wiedziala... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
![]()
Czy mogę przesunąć lub całkowicie pozbyć sięokresu na okres 1 miesiąca ??
![]() Mam prawie 15 lat i jadę na wakacje do Włoch. Niestety, w czasie wyjazdu wypada mi okres... Rok temu było tak samo i z tego powodu nie mogłam kąpać się w morzu i było to ogólnie bardzo kłopotliwe. Czy w związku z tym mogę coś zrobić aby pozbyć się okresy na jakiś czas ? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zadomowienie
|
Dot.: Okres
małolata jeszcze jestes (bez urazy!
![]() bo mozna - jezeli bierzesz tabletki, to nie robiac przerwy miedzy opakowaniami nie masz okresu ale jak wspomnialam szkoda sie faszerowac, no i chyba juz za pozno - nie zdazysz, zwlaszcza ze dobranie wlasciwych tabletek niekiedy trwa miesiacami zainwestuj po prostu w tampony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
tampony tylko i wyłącznie, bo Twój układ hormonalny się kształtuje i to byłoby głupie faszerować się pigułkami, tymbardziej ,ze nie zdążyłabyś isę do nich przyzwyczaiić. poza tym baaaaardzo możliwe, że zmiana klimatu opóźni okres - ja tak miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpisuje sie ![]() Nie probuj interweniowac w mlody orgaznim bo narobisz tylko szkod sobie. Tampony powinny pomoc tylko koniecznie pocwic wczesniej! Pozdrawiam i udanych wakacji ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Rozeznanie
|
Hmm, ja biorę od 16stego dnia cyklu. I u mnie działa, jeżeli chcę zyskac dwa dni, wystarczy, że dwa razy dziennie wezmę duphaston i i już tego dnia okresu nie dostanę. Ale może to u każdego inaczej działa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Przyczajenie
|
tabletki
Szukam tabletek, które sprawią opuźnienie mieszączki, ale takie które nie powodują przebarwień skóry po opalaniu. Czy są takie? Czy możne je kupić bez recepty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki
Jak to opóźnienie miesiączki? Tylko tabletkami antykonceocyjnymi mozesz w pewnym stopniu opóźnić okres, ale nigdy nie masz gwarancji, że nie wystapią plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny... mam problem... przesunełam sobie okres no-spą , brałam te tabletki przez 10 dni i przestałam brać 4 dni temu i jeszcze okresu nie dostalam... a 22 wyjezdzam i nie chce dostac na wyjazd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Przyczajenie
|
Jadę nad może...przez tydzień czasu mam do zwiedzenia sunrise i imprezę w Szwecji i nie chce mieć okresu, a na 100% będę mieć, bo mam regularny ;(
każdy mówi spójrz do archiwum..a tam dużo opcji, ale nie wiadomo które są dobre..albo niekompletne informacje... >np to moczenie nóg...trzeba zacząć tydzień przed planowaniem okresu... ? 3 dni ? >wolę nie ryzykować z tabletkami anty. >najlepiej chyba będzie wybrać się do lekarza i powiedzieć,ze ma się strasznie obfite krwawienia xD da jakieś tabletki może, co opóźnią lub zmniejsza intensywność okresu.w moim przypadku zmniejszenie intensywności nie pomoże ;( PS. co do ciąży, to ja miałam taki przypadek, wzięłam tabletkę 72h i podziałało,chociaż myślałam,ze jestem już w ciąży.A to wszystko przez stres spowodowany tą wieścią. Doznałam wstrząsu z tego powodu, trafiłam do szpitala i zrobili mi test ;p..śmieszne,ale okazało sie,że nie jestem w ciąży.Także uważajcie, bo sam stres powoduje objawy ciąży- częste chodzenie do toalety na oddawanie moczu, mdłości itp (w moim przypadku) ![]() Wracając do tematu, czy znane są metody pewne? Czy sądzicie,ze mogłabym "zbajerować" lekarza ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, jedyne tabletki które moze przepisac lekarz to tabletki z hormonami - jezeli uznajesz cenę rozwalenia sobie gospodarki hormonalnej, ktora dziala dobrze - bo okresu masz regularne, za cene imprezy i zwiedzania, to oczywiscie mozesz zbajerowac lekarza, chociaz jak ja np patrze na mojego to sie boje odezwac, choć on stara sie byc miły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Hej mam dosc duzy problem i obawiam sie ze nic sie nie da z tym zrobic....w poniedzialek mam wyjechac nad morze( wyjazd nieplanowany) a we wtorek mam dostac okres a tygodniowy pobyt nad morzem z okresem to nic fajnego,czy da sie jeszcze cos zrobic zeby przesunac okres??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz powtarzam (chociaz nie zaszkodzi uzyc wyszukiwarki - nawet w tym watku bylo to poruszane wielokrotnie) Tylko za pomocą hormonów mozna przesunąć okres!!!!!! I to bez gwarancji, ze nie wystapią plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.