Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 08:24   #511
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moja starsza od Twójej córci a waży podobnie
z drugiej strony moja jest idealnie na 50 centylu

moja ma ponad 5 miesięcy i nie podwoiła jeszcze swoeje wagi urodzeniowej
A moi mniej wiecej chyba wlasnie potrajaja urodzeniowa ( najnizsza juz z miesiac temu potroili) ale i tak dolaczamy do grupy tych lzejszych dzidziul

Moi dzis dostana zupke z soczewica i marchewka, wlasnie sie gotuje
A my sie zbieramy na rehabilitacje
Stary 2012-04-27, 08:28   #512
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Olusia, kkasikk, goferek dołączam do klubu kruszynkowych dzieci. Piotruś też mało przybiera na wadze, pediatra ręce rozkłada, bo wyniki ok, a on malusieńko przybiera. Stwierdziła,że to przez to,że on taki ruchliwy i spala dużo kalorii na te swoje akrobacje i że może to jego natura,że teraz jest drobniejszy. Pocieszyła mnie tym,że dobrze maluch się rozwija, bo podwoił swoją masę urodzeniową w 4,5miesiąca[COLOR="Silver"]
matko,to nam do podwojenia wagi urodzeniowej brakuje prawie 2kg .

Glam a karmiaca moze brac takie rzeczy??Usciski i glowa do gory .Cos sie ruszylo z terminem przyjazdu TZ'ta??Ile chlopcy waza?Nie wygladaja raczej na tych piorkowych

Wygonic mnie stad!!Piatek,musze popsrzatac!!

Oliveira jak juz pisala Dalia musisz troszke poczekac,bo mialysmy juz troche nieprzyjemnych sytuacji z klubem,wiec tak od razu nie zapraszamy.Mamy nadzieje,ze rozumiesz .U nas nocki mala przesypiala,jak skonczyla 3 tygodnie,ale po jakims miesiaca zaczela sie budzic.Jak skonczyla 4,5 miesiaca zaczelam jej rozszerzac diete,na noc kaszka i od pierwszego razu 1 pobudka
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:38   #513
fatal21
Wtajemniczenie

nika ja wczoraj w sokowirowce wycisnelam jedno jablko i dalam jej ten miazsz mocxony w soku zjadla z 5 moze 7lyzeczek.a soczku moze 15ml z woda wypila ale jak na nia to sukces.Glam dobrze ze dalas znak zycia.albo ja zmarzluch jjestem albo u Was tak goraco.ja w domu mala ubiram w body na ramiaczka i bluzeczke do tego leginsy i skarpetki albo body na dlugi tylko i jw.a na dwor skarpetki frotte do tego jakies spodnie na wierzch czapeczka cienka bluza lub sweterk cienki i bluza polar i kocyk ewentualnie.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

dzis oddalabym krolestwo za cala godzine snu.mala tak mi dala w nocy popalic tzn bolul jakiegokolwiek brak goraczki tez nie tylko sie wiercila moze brzuch bo o 3obudzil mnie zapach siwezo zrobionej kupymyslalam ze potem zasnie jak kamien ale sie mylilam.spala ale tylko z cycem w usatch a ja jak jej wypadal to wkladalam i tak cala noc.glodna chyba nie byla bo 150mm zjadla

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2012-04-27 o 12:37
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:41   #514
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
pokszyfka coś poważnego z tżem się dzieje??? Zdrówka

Dziewczyny czy znacie jakieś przepisy na ciacho lub ciasteczka bez jajek i mleka????????????
Dodaję do klubu, na pyszne kuleczki kakaowe.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Pyt. z tych kulinarnych: mam w zamrażarce mały kawałek piersi i kawałek z indyka - czy razem mogę przygotować jakieś danko z tego?
Myśle, ze nie ma problemu, z tym że z indyka mi zawsze dłużej trwa nim zmięknie

Czekam aż Jaś się obudzi i zmykam na spacer. Mojego krasnala ubiorę w body długi i bluzę, + spodnie i skarpetki. Do tego wezme kocyk gdyby zasnął mi a będziemy w cieniu to go przykryję.

Dziewczyny mam pytanie (pewnie już nie raz tutaj padało)
Jaki macie krem z filtrem dla maluszka i czy już go smarujecie?
Nadal szukam spacerówki, może dopiszemy na początek do listy jakie macie spacerówki (no chyba, że ktoś ma z wózka 3 w 1).

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:41   #515
princessskaa
Wtajemniczenie

Moja niunia dostała troszkę marchewki, ale po minie widziałam, że jej nie smakuje..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:44   #516
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Oliveira jak juz pisala Dalia musisz troszke poczekac,bo mialysmy juz troche nieprzyjemnych sytuacji z klubem,wiec tak od razu nie zapraszamy.Mamy nadzieje,ze rozumiesz .U nas nocki mala przesypiala,jak skonczyla 3 tygodnie,ale po jakims miesiaca zaczela sie budzic.Jak skonczyla 4,5 miesiaca zaczelam jej rozszerzac diete,na noc kaszka i od pierwszego razu 1 pobudka
wszystko rozumiem

ja chce zaczac rozszerzac za jakis tydzien bo teraz wyjezdzam na tydzien i nie chce mi sie bawic w sloiczki, soczki itd.
a na noc chce malej dawac mm takie Na Dobranoc Hippa albo Nan, z kaszkami troche poczekam
starszaka karmiłam do roku, ale teraz nie wiem czy dam rade na razie mam plan do 6 mies. a co potem? też bym chciala, ale... we'll see
chyba sie starzeję

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:45   #517
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
anie (pewnie już nie raz tutaj padało)
Nadal szukam spacerówki, może dopiszemy na początek do listy jakie macie spacerówki (no chyba, że ktoś ma z wózka 3 w 1).

Ja mam krem Lirene kids (taki babcia wnusi kupiła). Jak widze , że za oknem słoneczko świeci to już go stosuję

Ja spacerówkę dodatkowo nie kupuję, mam wózek 2w1. Ale nadal nie wiem, kiedy przesiadkę robić na spacerówkę - jak dzidzia już siedzieć będzie sama, czy mam sugerować się pogodą?
Stary 2012-04-27, 08:46   #518
Oliveira79
Zadomowienie

Cool Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

ide sie szykowac bo na 10:40 do przychodni - ciekawe czy uda mi sie mała zwazyc przy okazji
i chyba od razu zaliczymy spacerek, bo pogoda cudo

Stary 2012-04-27, 08:47   #519
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

wstawiaj wodę na kawę. Zadzieram kiecę i lecę

Jutro zrobię ciasteczka francuskie
ok czekam )))))))

Cytat:
Dodaję do klubu, na pyszne kuleczki kakaowe.

Myśle, ze nie ma problemu, z tym że z indyka mi zawsze dłużej trwa nim zmięknie

Czekam aż Jaś się obudzi i zmykam na spacer. Mojego krasnala ubiorę w body długi i bluzę, + spodnie i skarpetki. Do tego wezme kocyk gdyby zasnął mi a będziemy w cieniu to go przykryję.

kupiłam ziajke 30 - bo napisane ze od narodzin... reszta była po 6-7 m-cu zycia :/

kurde mysze leciec na spacer
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:49   #520
Bahamadia_25
Zakorzenienie

My mamy Nivea faktor 30. Smaruję Miśka już dosyć długo a i tak mordkę już ma opaloną

Co do 2 krotności wagi od porodu, przekroczylismy już o 1750

Ale mnie ciekawi co za nowości podadzą w DDTVN aby maluszek przespał nockę ....
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:52   #521
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam krem Lirene kids (taki babcia wnusi kupiła). Jak widze , że za oknem słoneczko świeci to już go stosuję

Ja spacerówkę dodatkowo nie kupuję, mam wózek 2w1. Ale nadal nie wiem, kiedy przesiadkę robić na spacerówkę - jak dzidzia już siedzieć będzie sama, czy mam sugerować się pogodą?

Według mnie:
1. Kiedy dzidzia już nie chce leżeć na płasko, tylko chce coś widzieć, a nie masz możliwości w gondoli podnieść oparcia.
2. Jeśli w spacerówce masz możliwość obniżenia oparcia do leżącego.

Z tego co słyszała, nie powinno się dzieci sadzać (za długo) jeśli same nie siedzą, bo obciąża to ich kręgosłup.

My, gdy Jasiu nie śpi i marudzi to mu trochę podnoszę oparcie w gondolce, aby coś widział, natomiast gdy zasypia, to kładę na płasko.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 08:52   #522
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

kupiłam ziajke 30 - bo napisane ze od narodzin... reszta była po 6-7 m-cu zycia :/
Właśnie przeczytałam, że i na tym moim kremie pisze, że od 7m-ca... Babcia kupiła za radą farmaceutki, a mamusia nie doczytała... To mam inny kupić?
Stary 2012-04-27, 08:54   #523
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Twoja malutka miesiac starsza od mojej, wiec jesli siedzisko w spacerowce rozklada sie na plasko to przy takiej pogodzie spokojnie mozesz ja przesadzic
ja własnie czekam az mi spacerowke przysla z serwisu - kupilam nową i od razu wyszla jakas wada produkcyjna kupowalam przez neta, wiec nie moglam sprawdzic, ale kupilam Jane, a oni jak sie okazuje dzialaja ekspresowo, chociaz wózka jeszcze nie dostałam (ma byc jutro, a wyslalam do nich w srode) - zobaczymy... a tez juz bym chciala Biane do spacerówki przerzucić bo sie troche zaczyna buntowac w gondoli (moze dlatego, że jeździ w uzywanej po bracie a chciałaby miec wozio swój tylko swój?)

Stary 2012-04-27, 09:04   #524
OlusiaS
Wtajemniczenie

ja zmienilam na spacerowke,bo gondola robila sie ciasna i w marcu mielismy bardzo cieplo i mala sie pocila.A taki byl w niej minus,ze buda albo byla rozlozona albo zlozona,nie bylo regulacji stopniowej i na sloncu nie moglam jej przeciez otworzyc,bo u nas tez maly wampirek .
Nie podnosze jej oparcia,bo ona nie lubi .Woli lezek i sobie drzemac albo spac.W budzie u gory ma okienko,moze patrzec na drzewka i niebo,ale i tak jezdzi z zamknietymi oczami,nawet,jak nie ma slonca .
Ja mam wozek 2 w 1,ale mamy tez quinny zapp na pozniej (na razie na stelazu jezdzi maxi cosi)
Stary 2012-04-27, 09:04   #525
Bahamadia_25
Zakorzenienie

My w spacerówce jeździmy już dobre 3 tyg.
Michał siedzi, ale nie tak "sztywno" lekko po skosie, a jak uśnie obniżam go żeby leżał.
W gondoli było mu już bardzo gorąco i rwał się do siadania. Więc dotał eksmisje

Ale specjalista się nagadała, nie ma co ...

O 11 jemy zupkę, ale dam dzisiaj przez butle, po wczorajszym szaleństwie Michałka .... i jedziemy na zakupki
A później jedziemy do tż na wieś.
Więc będziemy dopiero wieczorkiem :rycze:

U nas 20 st w cieniu Michał dostanie body z dł rękaawem i bezrękawnik
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 09:04   #526
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam ale mnie to rozsmieszyło chociaz tobie nie do smiechu..... no to gdzie masz chodzic???? bez sensu

no nic ja tez mam nadzieje ze młody przespi dłuzej po mm albo po rozszerz. diety

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

ja zalacze przepis na blok- wyszedł całkiem spoko- zapraszam do siebie na kawałeczek i na kafffcie

na która mam być ? ;> sasasasasasa

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:08   #527
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oliveira tez mam 6-cio latka

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jade z Toba
Stary 2012-04-27, 09:08   #528
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nad spacerówką mysle, a kremik mam z DAXa za 13 zł z faktorem 30 i juz smaruje...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:33   #529
OlusiaS
Wtajemniczenie

drzemke przedpoludniowa ucinacie,czy co :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 10:06   #530
muffinka90
Zakorzenienie

tz dzisiaj zaspal do pracy przez mlodego. Obudzil sie, patrzy ze Filip spi to stwierdzil, ze jeszcze wczesnie, a tu juz 8:00 byla
dobrze mu tak, bo mnie wkurzyl wczoraj

zupka z ryzem i kurczak sie pyrkaja na gazie, az mi slinka cieknie, mam nadzieje, ze mlody tez nie pogardzi

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Odzywam sie
2 dni temu Sonia mi tak cisnienie podniosla- normalnie diabel w nia wstapil, myslalam ze bez egzorcysty sie nie obejdzie...wzielam sobie na noc tabletke uspokajajaca od mojej mamy i wczoraj pol dnia nieprzytomna bylam, drugie pol na spacerze
Ale w ogole wczoraj mialam mega dola i nie chcialo mi sie nic... Normalnie jakbym stracila serce do wszystkiego z dziecmi na czele. Totalna obojetnosc, ledwo sie z lozka zwloklam

nikaa spodnie i bodziak albo bluzka, albo sam bodziak na dlugi i skarpetki, bo w tym mieszkaniu jest goraco po poludniu przez slonce

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

pokszyfko

elfie z tymi wyjsciami na dwor to teraz masakra, niby cieplo, a czasem jak zawieje to zimno i wez i ubierz. Ja przed wyjsciem na spacer dzwonie do tzta i pytam jak jest, ale biore kocyk zawsze i cos cieplejszego. Dzisiaj zaloze spodnie, skarpetki grubsze, body na krotki i bluze, cienka czapka i wsio

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

princ szacun, ''zakopywanie toporu'' to ostatnia rzecz o ktorej mysle o 6:00 rano

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

ja mam probki Linomag Sun 30, ale strasznie sie rozprowadza, jak wysmaruje musze cos innego kupic. Widzialam baby dream 50+ ale to chyba juz przesada na zwykly spacer, moze na plaze to tak

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:07   #531
Oliveira79
Zadomowienie

my na chwilke wpadlismy do domku - potem napiszę co i jak z waga małej - zaraz znowu wypad na dworek (aha! moj starszak od dwóch tyg przymusowo w domu, bo załapał odoskrzelowe zapalenie płuc - juz jest ok, ale ten tydzień tez mu odpusciłam z przedszkolem)

a czy któras z Was nosi swoje małe w chuście? własnie widzialam jedna zachustowana mamuske i sobie przypomniałam, że tez mam na stanie chuste i sie zastanawiam czy małej nie zafundowac takiej wycieczki dzisiaj - po raz pierwszy notabene ale nie wiem czy w ogóle bedzie chciala no i jak ja do tej chusty ewnetualnie ubrac???

Cytat:
mój jest z lipca

Stary 2012-04-27, 11:17   #532
kasia_aa
Zadomowienie

omg dopiero odzyskałam neta!!! zdałam sobie sprawe własnie ze jestem od was uzalezniona a od jutra nie bedzie mnie przez pare dni, jak ja to wytrzymam????
ok nadrabiam
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:24   #533
Oliveira79
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
omg dopiero odzyskałam neta!!! zdałam sobie sprawe własnie ze jestem od was uzalezniona a od jutra nie bedzie mnie przez pare dni, jak ja to wytrzymam????
ok nadrabiam
ja wyjeżdzam na cały tydzień dopiero bedzie co czytac

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
my na chwilke wpadlismy do domku - potem napiszę co i jak z waga małej - zaraz znowu wypad na dworek
chwilka nam sie wydluży - mala niby głodna a jesc nie chce, niby padnieta a zasnac nie moze i jest jazda OMG

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 11:27   #534
pokszyfka
Zadomowienie

zrobiły mi niespodziewajkę...mama i dwie siostry...nazwały mój domowy dres piżamą pfff, ale wybaczam, bo przywiozły ze sobą lody
które popiłam kubkiem meliski...
popełniłam też ciasto
właśnie biszkopt dochodzi, kokosy się już gotują, będzie bounty

i co jeszcze... muszę zamontować w uchylnych oknach siatki na owady, bo te muchy zaczynają mnie iście wku.

macie jakies plany majówkowe?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:47   #535
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ja wyjeżdzam na cały tydzień dopiero bedzie co czytac

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

chwilka nam sie wydluży - mala niby głodna a jesc nie chce, niby padnieta a zasnac nie moze i jest jazda OMG

zasneła!!!!

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
macie jakies plany majówkowe?
ja jade do Karpacza do szpitala/sanatorium (CPiA) - trochę odpocząć chciałam, ale z bejbikami chyba mi to nie grozi

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

w przychodni zwazyłam Bianke - 6660 g/21 tydz jest minimalnie poniżej 50 centyla
jej brat w tym samym wieku ważyl wiecej, bo 6720 g i był, tak jak do tej pory zresztą niezmiennie, na 25 centylu - nie wiem dlaczego te centyle tak inaczej wypadaja w zalezosci od płci

Stary 2012-04-27, 11:55   #536
goferek33
Raczkowanie

Witam ja dzisiaj na ogródek idę dzielnie pomagać w sianiu trawy. Głownie wsparciem mysle ze tż sam da radę. Mały fisiowal na łóżku i przewracal sie z pleców na brzuch i odwrotnie aż w końcu zasnął. Córa natomiast jest na zawodach bo tańczy w chearleaderkach.
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 12:04   #537
dominej
Raczkowanie

Witam
JA siedze w pracy i nie mogę sie doczekać końca dniówki - bo jak dobrze pójdzie to jeszcze tylko w poniedziałek do pracy a potem calutki tydzień wolnego Wreszcie się naciesze moją ninunią - bo odkąd wróciłam do pracy to za mało czasu z nia spędzam.
W ogóle strasznie mi sie zaczęło przed chwilą w głowie kręcić - normalnie jakbym z karuzeli zeszła Mam nadzieję, że zaraz mi minie.

Aha, no i ja też jestem ciekawa jakich kremów używacie do maluszkowych buziek wychodząc na takie słońce Ja w sumie do tej pory tylko babmino, ale chyba coś z większym filtrem musze kupić, a nie wiem co warto.

Miłego dnia

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 12:09   #538
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Aha, no i ja też jestem ciekawa jakich kremów używacie do maluszkowych buziek wychodząc na takie słońce Ja w sumie do tej pory tylko babmino, ale chyba coś z większym filtrem musze kupić, a nie wiem co warto.
Ja na razie uzywam Nivea "na każda pogode" i tak buzki jej centralnie na slonce nie wystawiam - a jak już sie rozpogodzi na dobre to kupie chyba Nivea, ten dla dzieci z filtrem (u starszego sie sprawdzal)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nivea na słonce.jpg (20,7 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Oliveira79
Czas edycji: 2012-04-27 o 12:12 Powód: foto
Stary 2012-04-27, 12:45   #539
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
My mamy Nivea faktor 30. Smaruję Miśka już dosyć długo a i tak mordkę już ma opaloną

Co do 2 krotności wagi od porodu, przekroczylismy już o 1750

Ale mnie ciekawi co za nowości podadzą w DDTVN aby maluszek przespał nockę ....
no i co tam gadali? bo nie obejrzałam musiałam leciec z młodym na spacer- bo marduał przeokropnie

Cytat:
Cytat:

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

jade z Toba
a wpadajcie, juz w domu jestem
lece wstawić wodę

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ok nadrabiam
buziakujemy- mnie tez nie bedzie i to tydzień!!!! masakra

tez uzależniona jestem przymusowy odwyk chyba będzie

my po 3h spacerze, pogoda piękna, młodego w końcu ubrałam w body krótki rękaw+rozpieta bluza, spodnie, sparpetki,adidaski

ale nie lubię takiej pogody bo jak zawieje wiatr to zimno i łatwo coś złapać a jak słońce to upał
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:02   #540
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

dermatolog- ok.... nic groznego... skuiska gruczołów łojowych

neurolog- skierowanie na rehab 5x... bo spina konczyny... tez podobniez nic groznego, ale zeby sie nie utrwaliło no i beda bezpłatnie to chetnie pojdziemy
mozesz mi powiedziec na czym polega to spinanie? Bo moj czesto jak sie czyms "jara" to mocna prezy same nozki. I mysle czy nie isc z tym do lekarza

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

nasz też spina nóżki jak jest pobudzony, to źle????????

aaaaaaa mam nadzieję nie przechwalę, ale młody przespał całą noc po prostu zostawiłam go na nockę w kojcu wbrew protestom tż-ta, oby to nie był 1razowy epizod, ale mały ewidentnie potrzebował samodzielności
za nocne
no moj tez nozki spina piastek nie, same nozki.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

a jak ubieracie dzidzie w domu?
spodnie+skarpetki lub półspiochy+ co? body krótki rekaw/body długi rekaw? ja mieszkam w bloku, bo w domu to chłodniej

mój rano ma główke mokra a ma body krótki+długi+polspiochy
na noc pajac. w ciagu dnia body + spodenki + cienkie skarpetki
doczytalam o spinaniu co odpisalas Elfikowi

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

ja 3 lata temu siedziałam na innym forum jeszcze nie jako elf tylko diabeł tasmański i było sporo osób które wbiły się do klubu a potem tylko podczytywały, ogólnie wyszły niezdrowe klimaty, bo wiadomo w klubie pisze się o różnych rzeczach
diabel tasmanski zaczelam sie Ciebie bac co do klubu zgadzam sie, trzeba miec troche stazu i wtedy z przyjemnoscia zaprosimy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Glamus hirołsie nasz, dasz rade! niedlugo Tajemniczy Zul bedzie Ci pomagal

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:

u nas jak slonce swieci, a swieci caly czas wczoraj bylo na termometrze 38 :/ stare budownictwo i mega szybko sie nagrzewa... sauna ze ho ho
w chacie masz 38?
ja mam teraz 24,5 i umieram... mlody w samym bodziaku na krotki siedzi.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
dziewuszki, przypomnijcie sklerotyczce... co na zaparcia dla maluszka? bo mloda po tym wczorajszym zestawie- marchewka i ziemniaczek steka i stęka bidula
jabluszko, sliwki suszone
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości