![]() |
#511 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Witamy, witamy Princi
![]() Bambi trzymaj siê... masz takie szybkie tempo ¿ycia... ![]() ![]() Na razie plan jest taki... rodzina A. dojedzie poci±giem do Rzymu i stamt±d przylec± do Poznania/Gdañska/Modlina. Biletów nie bêdziemy im op³acaæ. Rozmawia³am z te¶ciow± i mówi³a,¿e zorganizuje zrzutkê i kupimy bilety grupowe.Wizzair ma co¶ takiego w ofercie. Do Rzymu jad± za free, bo prawie wszyscy pracuj± w ferrovia. My¶lê,¿e op³acimy max. dwie doby w hotelu. Z zagranicy bêdziemy mieæ 36 osób. A tak na marginesie - tylko raz zdarzy³o mi siê,ze mieli¶my op³acony nocleg na weselu.
#512 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3680888 6]w sumie to lato juz prawie minelo dzieki Bogu, ale mi tez nie podoba sie kolor zielony oprocz stylu militare ![]() widze, ze Ci sie bardzo podobalo w PL ![]() ![]() oj Kochana bylo super, az nie chcialo mi sie wracac, jak widze jak Wawa sie rozwija i ile jest pracy to troche mi zal, ze tutaj gdzie mieszkam jest kiepsko z praca, moja psiapsiolki w Wawce juz dawno po macierzynskim wrocily do pracy, teraz synek jest malo czas szybko jednak leci, nie chce sie realizowac tylko w domu ![]() dobra princi glowa do gory i moze mi wpadnie jakas super praca za 5 tys zl ![]() ![]() bambi jakie wiesci z ojczyzny...jak ktos mi powie ze w Pl jest kryzys to chyba nie uwierze... ![]() ![]() alcon my gosciom wloskim tez oplacalismy 2 noclegi, a polskim jeden, wynajelismy jeszcze autokar z lotniska do hotelu, a na kiedy wyznaczyliscie date? ![]()
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Princi - wrocilas!
![]() Jaka linia lecialas ze walizke zgubili? Alitalia czy Lufthansa? ![]() Mialas przesiadke? A swoja droga - jak mozna zgubic walizke - sa przeciez kody cyfrowe i to komputer ja kieruje do odpowiedniego stanowiska. ![]() Co do lotow to czytalam ze chca wywalic wiekszosc albo i wszystkie tanie loty z Ciampino bo za glosno. ![]() No coz - pozyjemy, zobaczymy. ![]() Kupilismy wczoraj deske do prasowania. Wreszcie. ![]()
#514 |
Zakorzenienie
|
princi bede druzba, jak Pippa Middleton hahaha
ta moja kolezanka to juz wszystko ma gotowe, czasami mysle ze tylko jej na imprezie zalezy, jeszcze pierscionka zareczynowego nie dostala ale niby tz planuje bo maja wkrotce rocznice. Szalona jest taka, ze musi miec wszystko po swojemu. Jade sie spotkac z inna kolezanka na obiad w miescie. Czasami fajnie zrobic sobie taki babski dzien. A leje jak z cebra, dobrze mi zrobi pewnie takie spotkanie bo bym siedziala w domu z tesciowa i tz-tem a ostatnio jestem cieta na wszystkich heh! PMS sie klania |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() ![]() Princi - jak tam w PL bylo ? ja juz od prawie 2 lat nie bylam i ciagle sie nie zapowiada na przyjazd ... ![]() Cuciola - Ty mi nic o deszczu nie mow ,bo u mnie goraco ...znowu! ![]() ![]()
![]() |
#516 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym kryzysem to wszedzie tak jest. tutaj jest kryzys a jakos kazdy nowym autem jezdzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
princi
![]() ![]() cuccipada??a my z rana nad morzem bylismy teraz pochmurno sie zrobilo ale wciaz parno i goraco to tak jakby na deszcz mialo sie zbierac ![]() ![]() ![]() Milego weekendu dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie juz po spacerze, bylismy wczoraj na urodzinach 3letniej Giorgi, jej mama prosila na 21sza, nie skomentuje... o 22giej juz musielismy isc...
![]() Cytat:
a czemu nie mozesz poleciec do Pl na troche? Cytat:
![]() ![]() co porabiacie ciekawego w ten weekend??
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kazdym razem jak juz planuje przyjazd musi sie cos wydarzyc i skaplikowac sprawe ,nie wiem... pech normalnie jakis ,wydaje mi sie ,ze ja chyba dopiero po swietach przyjade .... czasem tak strasznie teskie za Polska ,ze az jestem krok od depresji .... chcialabym rodzicow zobaczyc ,brata ,babcie ,ktora zostala sama po smierci dziadka... mam nadzieje ,ze uda mi sie jak najszybciej.... bo juz nie moge!
![]() |
#520 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wlasnie robie drugie podejscie do ciasta na pizze. moze wyjdzie bardziej zjadliwe niz ostatnio |
||
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3683654 7]ja jezdze co roku a to i tak malo. jakbym nie jechala tam 2 lata to zaraz by zaczeli gadac, ze o nich zapomnialam bo tak mi tu dobrze
![]() Moi rodzice wiedza doskonale ,ze teraz mam problem z przyjazdem ,sa na bierzaco ze wszystkim i to rozumieja.
#522 |
Zakorzenienie
|
Romanaccia a jak spedzasz tegoroczne swieta??
evelinarav no my chodzimy spac tak o 24tej, ale maly wczesniej ![]()
#523 |
Zakorzenienie
|
nie mam lososiowego pojecia
![]()
#524 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3684026 6]a co z Manuelkiem? ma juz microchip?[/QUOTE]
ma ma ,ale paszportu jeszcze nie ma ,ale i tak ,zeby wyrobic paszport Manu musi miec aktualne szczepienie ,ostatnio go szczepilam prawie rok temu ,wiec jak mam pojechac po swietach to i tak musze go znowu zaszczepic i dopiero wtedy pojsc po paszport ... uffa .
#526 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Hej i znowu poniedzialek! Byle do piatku
![]() Romanaccia - a Twoi krewni (rodzice, rodzenstwo) przyjechali w tym czasie do Wloch, skoro Ty nie moglas? Aa.. no i w ciazy nie jestem. Chociaz gdyby sie tak "zlozylo" to bym sie nie obrazila. Nie bylby to najlepszy moment, ale w sumie gdy sie zastanowie - ten wlasciwy moment to moze nigdy nie nadejdzie! Ostatnio mam ciagle spiecia z "tesciowa" - nie umiem zniesc jej glupiego gadania. Wczoraj bylismy tam na kolacji - caly czas mi docinala. Nie chce jej za bardzo tutaj obrazac, bo potem bede miala wyrzuty sumienia - ale inteligencja nie grzeszy. Uff... ![]() No .. musialam sie wywnetrzyc, moze ktoras ma podobne doswiadczenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
bambi na prawde chcesz poruszac temat tesciowej?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bambi, nie przejmuj sie tesciowa ,olej ja ![]() ![]() a Ty dlugo jestes ze swoim makaronem ? ![]()
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Hej hej!
Wczoraj skonczylam przenoscic rzeczy ze starego mieszkania do Tz i posprzatalam... czeka mnie jeszcze z 4 weekendy upychania wszystkiego w mieszkanku i bede mogla sie uwazaz za "przeprowadzona" ![]() Princi, nie pamietam czy cie juz witalam po powrocie z Pl ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wlasnie z powodu oplacania noclegu dla gosci bede miala chyba slub w Kalabrii...bo od strony Tz, jak strasznie utniemy liste gosci, bedzie ponad 100 osob ![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie wlasnie dowiedzialam ze w przyszlym roku kolejna moja znajoma planuje slub, ponoc Tza tez na jakis kolejny maja zaprosci, takze w przyszlym roku czekaja mnie 3 sluby... ![]() ![]() ![]() ![]() W czwartek znowu lece do Napletka - Romanaccia modl sie za mnie ![]()
![]() |
#530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z moim makaronem poznalam sie w 2008 i tak po ok. roku przeprowadzilam sie do Wloch. Jego rodzina pochodzi z prov. d. Caserta ale on urodzil sie na polnocy. Jejku marcepan skad sie twojemu Tz tylu kuzynow nabralo? Jego rodzice musieli miec wiele rodzenstwa! A to bedzie weselicho na 102! Dziewczyny - to co? Jedziemy do Marcepana na impreze- pewnie w tlumie i tak sie zgubimy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
U mnie jest odwrotnie - moja te¶ciowa to z³ota kobieta. Nie mam jej nic do zarzucenia.
By³am w Casercie- piêkna! Najlepsz± pizzê tam jad³am ![]() Mmarcepan... 48 kuzynów??? ![]() Bambi ja siê pisze na polter, a potem siê sprytnie wmieszamy w t³um... ![]() ![]() Romanaccia a jak ta poszukiwanie mieszkanka i sytuacja ze wspó³lokatorami? Co¶ siê uciszy³o?
#532 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy z wciaz upalnego poludnia uf uf jutro mam pierwsze zajecia na basenie, ale zastanawiam sie czy nie powiadomic, ze nie przyjde, zeby mi nie przepadly, bo czuje sie jeszcze przeziebiona ![]() a bylam dzis z synkiem dowiedziec sie o zlobek i Pani poinformowala mnie, ze przed nami jest jeszcze 15cioro dzieci, wiec dluga kolejka ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3684026 6]a co z Manuelkiem? ma juz microchip? i znowu mi ciasto wyszlo jak kamien.... wszystko dobrze dopoki nie wstawie do piekarnika ![]() a nie mozesz kupic ciasta w tym sklepie pasta fresca albo w piekarni, duzo nie kosztuje i sie nie narobisz ![]() a czym sie Twoj maz zajmuje, ze wyprowadziliscie sie na pln?? Cytat:
![]() ![]() chcielibyscie miec dzieciatko przed slubem? pozniej bedzie ciezko imprezke zorganizowac w sensie juz z dzieckiem... ![]() e tam mojej tesciowej to nikt nie przebije, wczoraj miala 70 teurodziny, ja oczywiscie nie chcialam isc, powiedzialam mezowi zeby sobie z synkiem sami poszli, ale pozniej tak mi szkoda sie zrobilo tej kobiety, 70te urodziny nie prosila ma obiad ani nic, poszlismy niczym nie poczestowala, no ale tym razem zapytala sie czy wody chce, bo duszno na dworze, normalnie sredniowiecze hehe cucci jak tam Tz z praca?? Cytat:
![]()
![]() |
#533 | |
Zadomowienie
|
Alcon - u Was tez robi sie polterabend z trzaskaniem szkla? A skad pochodzisz? Ja bylam przekonana, ze to slaska tradycja (i nazwa)! Sprawdzilam sobie na wiki, ponoc na Pomorzu i w Poznanskim tez sie robi. U nas jesli chodzi o wesele jest tradycja jest z kolaczem, wykupywaniem, zastawianiem itp. To jest bardzo wszystko zabawne - na polterabend przychodza wszyscy poprzebierani - i wygladaja jak zgraja z wariatkowa. Chcialabym miec tak tradycyjnie...
![]() A'propos pogody- ja dzisiaj w golfie i o plazowaniu to sobie moge pomarzyc, juz schowalam letnie sukienki i zazdroszcze wam dziewczynom z "poludnia" niekonczacego sie lata! Princi Cytat:
A jesli chodzi o dzidziusia - no wlasnie ja wolalabym po slubie, a z kolei moj Tz ma odnìmienne zdanie. Teoretycznie mowimy o slubie w przyszlym roku, ale nie mamy jeszcze nic zorganizowanego... Jak juz wam wspominalam, moj Tz przed 20tama laty mial zu slub i jest po rozwodzie. Jego rodzinka, gdy kiedys wspomnial o slubie reaguje na to tak "Noi siamo apposto! Noi abbiamo già dato" Zapraszalibyscie ich? Princi - wlasnie myslalam o twojej tesciowej, bo kiedys opowiadalas jaka jest i zastanawialam sie, ktora pierwsza do "odstrzalu" ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2012-10-01 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Hej hej dziewczynki kolejny super temat poruszylyscie TESCIOWA
![]() jak to mowi stare dobre przyslowie: "nie chwal dnia przed zachodem slonca ani tesciowej za zycia" bambiolej swoje docinki najwazniejsze to nie brac do glowy dla Twojego Tz.ta to Ty jestes najpiekniejsza!!!fregaten e di quello che dice sta stronza!!scusami ale nie moglam tego wyrazic w inny sposob ![]() princibrak slow ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-10-01 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz w zawodzie nie szuka, stwierdzil ze skoro ma znajomosci muzyczne i strasznie go to interesuje to sprobuje ![]() zobazymy czy to wypali na dluzsza mete. Jest ich 4 ktorzy wlozyli pieniadze w wynajem i reszte.. kupilam w OVS peeling do twarzy mial ktos moze cos z tej serii? Mialam kiedys szampon oliwkowy i pamietam ze cudnie pachnial. Z tej firmy (Athenas) byly jeszcze olejki, mydla i masla do ciala. Zaciekawily mnie. Moze w koncu trafie na jakiegos wloskiego ulubienca w kosmetykach. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-10-01 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Bambi - hehe ... nie stresuj sie tak ta tesciowa ,ona Ci juz do konca zycia dostaje ,bedziesz sie juz zawsze nia stresowac ? neeeeeeeeee.....
olac gadzine ! ![]() Caserta ? uuuuuuuuuuuuuuuuu..... ![]() alcon - dzis wlasciciel wyrzucil z domu smierdzieli ![]() przez 6 godzin sprzatalismy w 3 .... i te 6 godzin zeszlo nam na sama kuchie i lazienke ! ![]()
#538 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ja wlasnie jem sniadanie
![]() Romanaccia - gratulacjeeeeee!! Nareszcie troche spokoju bez pasozytow Cytat:
![]() Cuciola- a czego bedzie uczyl Twoj Tz? mam na mysli - na jakich instrumentach potrafi grac? Szkoda ze daleko mieszkacie -zawsze marzylam zeby grac na fortepianie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Cuciola - to masz sie super! Pewnie sobie wieczorem przy gitarze spiewacie! Moj to w ogole jakis anty-muzykalny czyli przeciwienstwo mnie! Gdy jestem sama w domu od razu zalaczam radio/cd a jak tylko on wejdzie wszystko mi wylacza. W czwartek starujemy z kursem tanca - to dopiero bedzie smiech na sali!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.