|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tarasieczka, myślałam o Was wczoraj ![]() ![]() Duuużo, dużo zdrówka dla Nilusi, z okazji urodzin, tym bardziej teraz ![]() Miłego dnia Mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a koleżanka koleżanki z pracy też trojaki ![]() Coś sie mnożą te ciąże mnogie ![]() Fajnie mają, bo za jednym razem, choć pracy co niemiara ![]() Choć ja autentycznie nadal bardzo podziwiam te, które mają dwójkę... Trójki już sobie nie wyobrażam, nie ogarniam, choć lewa do roboty nigdy nie byłam... Cytat:
![]() Zdrowka dla Nilki i dlaczego nas olewasz? ![]() A Nila ma alergię/astmę stwierdzoną? Jak w przedszkolu? Dalej u siostrzyczek jesteście? ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-17 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
hej
a u nas chorobowo, tzn w sumie nie wiem co mu jest :/ Od 19 mia l temp 40,3 st, do północy zbiła sie do 38,4 st, o 4 nad ranem znów 38,8 i o 8 rano 38,6 :/ Czuje sie ok, szaleje jak zawsze, pedi nie stwierdziła nic bo wszystko wyglada ok, jakby zdrowy był :/ Mamy obserwować i zbijać gorączkę. Dałą nam skierowanie na badanie mocy i tutaj moje pytanie: Jak przechować mocz na drugi dzień?? w lodówce? Bo Wojtuś rano sie nie wysika do kibelka, on sika niestety jeszcze przez sen :/ A w ciągu dnia, dzisiaj, wysika sie kubeczka bez problemu. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- co do choinki to ja na razie tylko przystroiłam okna i to bardzo delikatnie, z choinką czekamy na tatuśka czyli do soboty
![]() |
#514 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tak sobie sie zna, bo mial opakowania po zuzytym kremie a i tak kupil dla pewnosci na dzien i na noc... ![]() Fajny kolorek ![]() Cytat:
Jest temperamentny - zaufaj mi na slowo ![]() Ale zna znaczenie mojego slowa NIE w pewnych sprawach i wie bardzo dobrze jak by sie skonczylo otwarcie jakiegos prezentu... ![]() Cytat:
U nas tez tylko balkonowe i tylko od srodka oczywiscie ![]() Oj myl i to jak...swoja sciereczka i plynem...tylko kurcze na poczatku nie zauwazylam, ze troche mu sie pomylila idea mycia i tylko psikal na szybe nic nie wycierajac wiec byla mala niagara na oknie...ale pozniej nawet wycieral... ![]() Cytat:
Sama bym se kupila... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bedzie foto..? ![]() ![]() Siostro ![]() Cytat:
Zdrowka ![]() Cytat:
Pozwole sobie tylko sie podpisac pod powyzszym... ![]() Cytat:
Zdrowka ![]() Wszystkiego najlepszego!! ![]() ![]() Witam ![]() w koncu mielismy fajny weekend, bez chorob i siedzenia w domu ![]() Ale w tym tygodniu maly raczej nie pojdzie do przedszkola, bo poumawialam sie na wizyty "przedswiateczne" z kolezankami mieszkajacymi w innych miejscowosciach wiec nie mialabym jak odebrac André kolo 14...a tak wychodzimy kolo 9 i wracamy kolo 17 wiec jestesmy caly dzien poza domem a dziewczyny tez maja dzieci wiec maly sie nie nudzi ![]() Juz za tydzien Wigilia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla ![]() ![]() i ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:29 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Sto Latek dla Madzi i Nili
![]() ![]() Ależ ta pogoda za oknem mnie denerwuję ![]() ![]() ![]() No właśnie niedługo święta, a ja jakoś wcale ich nie czuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Madzi i Nili dużo zdrówka
![]() Gocha ja nie wiem czy do badania moze byc taki mocz z poprzedniego dnia ![]() Dziewczyny wreszcie padły wiec mama ma chwile ciszy ![]() Były my dzis u kumpeli całe popołucnie Kamilka bawiła sie jak ona to mówi z "przyjaciólką" w najlepsze Ania padła w łóżeczku i spała a mama miała czas na plotki ![]()
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Ditu no to fajnie, że się zrelaksowałaś będąc u fryzjera
![]() Goocha sto latek ![]() Ditu ech cuż poradze jak taki nastruj mam... Lucky ![]() Tarasia zdrówka ![]() Goocha Piotrek mi od niedzieli gorączkuje... Poza gorączką objawów brak... Pietrusiu super, że miałaś czas dla siebie ![]() Karenina współćzuje Ci tego stanu, który nam towarzyszy ![]() Jestem uziemiona w domu z chorym dzieckiem i z lekka świruje... Nie mam do kogo gęby otworzyć, martwie się Wigilią, na którą mam średnią ochote. Planowana u mamy, a jak Piotrek nie wydobrzeje to klapa... No i jeśli będziemy musieli zachaczyc o lekarza to ja nie wiem skąd szmal dodatkowy wytrzasne ![]() Również chciałabym aby był już 2013... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Madziu i Nilu
Ile w ulu pszczół robotnic, ile pociąg mija zwrotnic, ile kwiatów liczy łąka, ile kropek ma biedronka, tyle szczęścia i słodyczy Grzesio z mamą Wam życzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie pierniczki tez upieczone ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja proszę dziś o trzymanie kciuków - wieczorem jadę na szczegółowe usg na koniec pierwszego trymestru ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ostatnio jest faza buntu do n-tej potegi.. tzn nie cały czas - aniołkowo też bywa, ale w pewnych kwestiach ( --------------->kot) moje NIE kompletnie nie działa... ![]() ![]() ![]() A przedszkolu panie się nie moga nachwalić, jaki to grzeczny i rezolutny, wychodzi na to ze tylko przy mnie różków dostaje ![]() Cytat:
![]() Tez już umyliśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas sie teraz wiele dzieje w przedszkolu wiec dzieci chodzą bardzooo chetnie. Mieliśmy juz warsztaty na których rodzice razem z dziećmi robili bombki, wczoraj był świateczny koncert, a jutro jest kiermasz gdzie będzie można te swoje bombki sobie 'Wykupic" Dodam tylko że mam "brać aktywny udział" na tym kiermaszu i mam jutro również wigilię firmową, wiec już to wszystko widzę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Zebra ![]() Nila i Madzia - przyłączam sie do życzeń... Wszystkiego Njalepszego! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-18 o 09:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i wam też zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz się przymierzam do robienia tortu urodzinowego. niestety dopiero między świętami albo nawet po nowym roku bo przy chorobie nie możemy ani wyjść ani nikogo zaprosić więc jeszcze nie było urodzinowego party. i drugie wow za fasolkę! jak ja wam zazdroszczę...mój tż nie chce słyszeć o drugim dziecku bo jemu jedno wystarczy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() u nas ostantio troszke choroby było choć odpukać w sumie Pawełek jeszcze nie chorował i miał 2tygodnie temu zapalenie jamy ustnej, cały we fiolecie umazany haha no ale ciężko było ani jeść nie chciał ani pić marudny okropnie, ale przeżyliśmy Agusi wdało sie zapalenie uszka - dziórki z kolczyka, miała juz pięknie zagojone bo to w sumie 4miesiące po przekłuciu ale nie wiem czy sie uderzyła czy Pawełek pociągnął czy sie zadrapała i sie wdało zapaleni, dostaliśmy antybiotyk i smarujemy dziurke u mnie wsio ok ![]() najgorsze to moja mama, spadła ze schodów bo miała takie ciulate laczki i weszła na mokre i jak trzasła to ma żebra 2 połamane ![]() ![]() my już choinke i ozdoby mamy powyciągane, teraz jeszcze prezenty musze kupić bo normalnie jestem do tyłu ze wszystkim w sumie, nawet zakupów nie mam porobionych kompletnie nic. a łobuzy to są okropne z tych moich dzieciaków ale pochwale się że moja Agusia już umie czytać troche ![]() zna prawie wszystkie literki z alfabetu ABCDEGIJKLMNORSTW ciesze sie bo nie chodzi do przedszkola a w przedszkolu to pewnie dzieci już umieją literki, no a ona w domciu i też już sobie troszke słowka czyta ![]() a Pawełek daleko za murzynami z nocnikiem ![]() i musze gdzieś schować rowerek bo ciągle jeździ po chałpie haha lece po troszku podowiadywać sie co u Was kobietki ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Zebra my to z remotnowaniem idziemy łeb w łeb haha ciągle coś mamy do zrobienia ![]() Pietrusia wygladasz szałowo w tej nowej fryzurce ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2012-12-18 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
no udało mi sie rano namówić Tuśk do wysikania sie do kubeczka wiec problemó z moczem nie było, ale pytałam i max 24 h moze w lodówce stać ale najlepszy jest swierzy
Witaj ANIU dwano Cię nie było ![]() ![]() my choinke planujemy ubrac dopiero w sobote. a co do prezentow - to nic jeszcze nie mam :P
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staś sie tez nauczył - sam, w domu, bawiąc sie swoim laptopem ![]()
![]() |
![]() |
#527 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nasza stoi juz od poczatku adwentu ![]() Cytat:
Oby Piotrus wyzdrowial ![]() Cytat:
Kciuki sa ![]() Cytat:
Moj w przedszkolu tez aniolek ![]() I zawsze slysze jaki to samodzielny przy ubieraniu itd. a w domu "Mamo, mozesz mi prosze pomoc z butami?? Sam nie dam rady..." + mina kota ze Shreka ![]() A co do kota to pewnie ze stanie w kacie nie zawsze dziala, ale inne konsekwencje? Np. brak zabawy autkami, garazem..? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Eeee...nie no jasneeeee...literki, cyferki i w ogole same sobie czytaja bajki przeciez... ![]() Witam ![]() ...zapomnialam, co mialam napisac tak sie nasmialam.... ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Serio?? A juz myslalam, ze tylko u nas sa takie zaniedbania.... ![]()
![]() |
![]() |
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec chyba raczej nie ma szans zdazyc sie wprowadzic do konca roku.Jutro w planach scieranie pokoju i malowanie czwartek meble kuchnia i moze panele ![]()
![]() |
![]() |
#529 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() myślałam ze w przedszkolach podczas zabawy jakoś uczą dzieci pomału literek, no różne szlaczki nie szlaczki takie rzeczy przecież chyba robią co nie a wy sie tu ze mnie nabijacie ja to nie wiem jak jest w przedszkolach, z tego co pamiętam to coś tam dzieci przeciesz szkolą, ja szlaczki np pamiętam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ja tak w dobrej wierze... ![]() Tylko naprawde poprawilas mi humor ![]() ![]() Cytat:
To i tak niezle... ![]() ![]() Jestesmy u mojej kolezanki, ona wyszla na chwile do sklepu a dzieciaki bawia sie ciastolina i zostalam juz poczestowana kolejno: lodami, pizza, ciastkami, muffinami i waflami... ![]()
![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Aniulka brawa dla Agusi za literki
![]() ![]() ![]() A ja bylam na zakupach siora została z dziewczynami kupiłam sobie spudnice i bluzke ![]()
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() przy okazji składam wszystkim dzieciakom spóźnione życzenia - sto lat! ![]() i Gocha - wszystkiego najlepszego ![]() jak miło sobie o wizażu przypomnieć po roku czasu. heh ![]() mam nadzieję, że mnie nie wygonicie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że sobie o nas przypomniałas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#534 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym to u nas stara bieda ;D do końca stycznia musimy się przeprowadzić do domku, który jest że tak powiem w ogóle nie wykończony, a na końcie 12 tys. także cudu z nieba nam trzeba ![]() żyję z lekką nadzieją na koniec świata za trzy dni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja Aga nawija jak najęta, pogada o wszystkim ze wszystkimi Pawełkowi czasem zaśpiewa piosenke albo powie wierszyk za to Pawełek to ogromne przeciwieństwo nie mówi nic tylko mama tata ba jak coś spadnie a ma już 1.5roku, Aga w tym czasie już mówiła bardzo dużo słówek i siadała pomału na nocniku a ten chopek nawet nie siądzie i daleko w lesie różnica jest między nimi ogromna fakt że czasem Pawełek zabłyśnie no ale każde dziecko rozwija sie inaczej i widzę to po moich dzieciach jedynie to co podobnie szło to zęby bo ma też już całe pułki ![]() chociaż czasem np zakłuje mnie to że Aga podsikuje sobie czasem w nocy do pampersa a są juz dzieci i młodsze co już nie sikają w nocy no ale znów zaskakuje czymś innym niby też bardzo dużo do niego mówimy Aga do niego ciągle nawija ale i tak nie chce nic mówić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tak poza tym to brój z niego niesamowity. i ciągle ryczy, buczy, nic mu nie pasuje. mało co się czymś zajmie. codziennie bierze wszystkie zabawki i wkłada do łóżeczka Mai, stos na dwa metry i weź to sprzątaj co chwilę. porażka. wszystko psuje i niszczy, co chwilę chce jeść, a i tak nic nie je tylko wyrzuca, albo rozmazuje na ścianie. zamyka sie w pokoju i rozwala wszystko, krzyczy na mnie że mam wyjść. a jak sie mu coś powie to od razu się obraża. i tak moglabym wymieniać i wymieniać.. jedyne co mnie uszczęśliwia to to że czasem się przytuli. nie umiem złapać z nim kontaktu. szczerze mówiąc to mam już tego wszystkiego dosyć. padam na pysk, a Maja bawi się w najlepsze;/
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Aniulka gratuluje postępów Agusi!
Fajnie wyszło z tym alfabetem ![]() Co do remontu to u nas aż ganek i przedpokuj,a wlecze się niemiłosiernie. Chociaż Tż obiecał, że dzisiaj po rpacy zacznie dokańczać to co zostało. Zostały niebrudzące rzeczy, najgorsze zrobione. Marta nie stresuj się, bo już bliżej niż dalej. Tyle wytrzymasz jeszcze. Za karzdym razem jak teściowa Cie wkur... to myśl o swoim nowym gniazdku ![]() Malwina nie pleć ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2012-12-19 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Polecam ![]() Cytat:
![]() Anilulka ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny kciuki za te remonty ![]() Magda, Kachula - wywołuję Was ![]()
![]() |
![]() |
#539 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie jakie?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ups.... ![]() Phiii...mow za siebie kochana...u nas na topie jest teraz Sudoku i puzzle przestrzenne od 1000 elementow.... ![]() ![]() Witam ![]() ...i zmykam, bo musze isc wykupic dla mamy ubezpieczenie na droge... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2012-12-19 o 08:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
ale mnie złośc z rana napadła... od miesiąca pracuję z Olą codziennie nad tym, żeby sama ładnie jadła posiłki, a dziadki za każdym razem jak są to ją ganiają z łychą.. i mnie to w**rwia. wczoraj przyjechał dziadek i oczywiście gania za Olą z każdym jedzeniem aż się dziś rano wydarłam w kóńcu na niego, że marnotrawi całą moją pracę i że jak Ola siada jeść to on ma się trzymać od niej z daleka. i nie wiem czy nie przegięłam....ale na prawdę się wkurzylam - bo dla dziedka to frajda karmić Olę o ona po jednym takim dniu już nie chce jeść sama....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.