Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 07:46   #511
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Gianna ja mialam ten mily dlamalego. Jak chcesz kupic to kup bo niewielka strata. Ja z tym naszym z dwa razy bylam na spacerze i wolalam jak maly biegal niz go w tym pchac. Kola byly gumowane ale to bardziej w domu sie przydaje. Mam strasznie krzywe chodniki przy domu i wysokie krawezniki,niewygodnie bylo. Sprzedalam za tyle samo co kupilam.
Ja bym raczej kupila taki drewniany woz z dmuchanymi kolkami .
Samochodzik z pasami i pchaczem tez mamy i szalu nie ma. Za to najlepszy to akumulatorowy motorek,co za duma z jazdy dla dziecka.

Libra pufa fajna. Jakbym miala gdzie to postawic tez bym zrobila. Tylko wmieszkankach najbardziej sprawdza sie wszystko 2w1 lub 3w1. U mnie pufy jako pojemniki na bielizna sluza .

Monka wspolczuje awarii,oby tylko jakis duperelek.
Ja wczoraj pralke wlaczylam,tz zle podlaczyl i lazienke zalalo. Wiec juz przetestowalam ta folie w plynie co na podlodze .
Raczej bys zauwazyla ze wojek tym smarowal bo smierdzi amoniakiem strasznie i schnie kilka godzin jedna warstwa,a musza byc dwie.. Zostalo mi tego pol wiadra to chyba altanke na dzialce cala tym pociagne

Zbieram sie ze zrobieniem morfologi i tak z malym nie mam kiedy isc :/,a cos ostatnio mimo dodatkowego brania witamin slabne :/,.
Moze macie jakies witaminy do polecenia,bo ja teraz takie dla sportowcow biore,ale to glownie magnez i glukozamina. Odzywiam sie dosc zdrowo,tylko wiadomo pora roku niesprzyjajaca surowkom. Moze barszcz ugotuje,buraki zdrowe.

Moje dziecko ostatnio ma okres zarcikow. Smieszy go wrzucenie do czajnika gruzu z lazienki,kostak do gry. Z tylu pralki w otworki tez gruz nawsypywal. A na pilota postawil otwarty sok pomaranczowy,centralnie tym otwartym wieczkiem.

Monka jeszcze mloda jestes to sobie ta 5-tke dorob . Ja chcialam troje puki zadnego dziecka nie mialam. Teraz kocham moje dzieci,ale instynkty macierzynskie to mit,poza pierwszym porywem hormonow. Na szczescie moje dzieci skutecznie wybily mi z glowy kolejne dzieci :P.
Ja sobie mlodego na 30-te urodziny zrobilam z tz,to masz jeszcze czas

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:18   #512
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Witam,

Oliwka znowu przeziebiona. Wstala z gorączką 38,2 więc została w domu. Malutka tez od 6 juz nie śpi .

Ja nie chciałam mieć dzieci a mam 2 .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:21   #513
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moje dziecko ostatnio ma okres zarcikow. Smieszy go wrzucenie do czajnika gruzu z lazienki,kostak do gry. Z tylu pralki w otworki tez gruz nawsypywal. A na pilota postawil otwarty sok pomaranczowy,centralnie tym otwartym wieczkiem.
No mój ma taki okres na żarciki od kilku miesięcy. Bosz... a jak udaje czasem. Tylko, że jak żartuje sobie, to się cały czas podśmiechuje i widać, że czeka aż coś odkryję.
A surówki najlepsze teraz z tych rzep, buraków, kapust.

P0P
- tak, bardzo chcę skorzystać z rocznego macierzyńskiego. Pół roku to wg mnie strasznie mało dla takiego okruszka. I dla mamy.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

AniaP - żeby skorzystać z rocznego macierzyńskiego trzeba urodzić po 17 marca.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:31   #514
monka23
Zakorzenienie

Gianna czytałam dziś ze zima wraca , troszkę śniegu troszkę mrozu , ,mam nadzieje ze w miesiąc juz wiosenne bedzie.

Madzia taak a potem Bożena skarbiec otworzy bo taka duża bedzie . Jak nic pod nóż bym poszła .
Jaki kolor ma ta folia? Bo ja miałam cos czarnego na podłodze . Kladlismy na to te płyty pod ogrzewanie podłogowe , zeby sie nie stopilo . Napewno nic takiego nie kupowaliśmy tylko typowe jakieś płyny do zagruntowania itd
Z ta glukozamina to podobno ściema poczytaj .
" Przypuszczano, że przyczynia się ona do odbudowy chrząstki stawowej i może wywierać wpływ na zmniejszanie odczuwania bólu oraz sprawniejsze funkcjonowanie stawów. "
"W roku 2001 opublikowano badanie wskazujące, że lecznicze działanie glukozaminy nie jest pewne[4]. Metaanaliza opublikowana w 2010 roku stwierdza, że w porównaniu z placebo, glukozamina, a także chondroityna i ich połączenie nie zmniejszają bólu stawów i nie mają wpływu na zwężenie szpary stawowej. We wnioskach z badania zaleca się odstąpienie od refundacji leczenia glukozoaminą i zaprzestanie przepisywania tego związku przez lekarzy."

Pop
Zdrowka dla Oliwki .
Moje tez dziś wcześnie wstali .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:32   #515
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
tylko po kim ?

a ja się na zdjęcia nie załapałam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to by wiele wyjasniało po kim dzieciaki rozbrykane
Mój tż ma to samo poszedł do sklepu po dentkę a wyszedł z rowerkiem
pamiętam jak to opisywałaś

Madzia
leć na morfologię, nie ma co.

Ja dziś rano byłam zbadać przeciw ciała. No cho.lera mnie bierze że wszystkie badania są płatne jak do lekarza się chodzi prywatnie...
na NFZ terminy są odległe np kardiolog na grudnia
to wiadomo, że człowiek jak się coś dzieje to idzie prywatnie bo czekaj...
ale te badania mogli by sobie podarować odpłatnie.
Mam dość
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:40   #516
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

AniaP - żeby skorzystać z rocznego macierzyńskiego trzeba urodzić po 17 marca.
To jakieś nowe prawo ? Czyli musisz wytrzymać jeszcze 18 dni . Małego w terminie urodziłas po czy przed ?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

a ja się na zdjęcia nie załapałam

Ja dziś rano byłam zbadać przeciw ciała. No cho.lera mnie bierze że wszystkie badania są płatne jak do lekarza się chodzi prywatnie...
Mam dość
Wzięłam fotki z facebooka . To sobie tam przegladnij , wejdź w albumy

Wlasnie płatne , a ja mam dla ciebie świetne rozwiazanie . Zapisz sie na dawce krwi . Niedosc ze darmowe to jeszcze okresowe . Będziesz mieć co kilka miesięcy sprawdzana krew a jak cos nie tak to ci powiedzą .

Wlasnie ja przegapilam ostatnie oddawanie i musze sie zapisać na ten miesiąc .

Mi tak kiedyś nie przyjęli , miałam za mało czerwonych krwinek, musiałam dieta nadrobić . Wtedy jakaś senna byłam i zmęczona .
Stary 2013-03-01, 08:43   #517
P0P70
Zakorzenienie

Fajny ten roczny urlop. Szkoda ze mi sie nie udało. uważam ze matki wczesniakow są pokrzywdzone bo urlop jest liczony od dnia narodzin. Więc gdy odbieralam Natasze ze szpitala to juz mi minęło 12 tg. urlopu.

Madzia - zdecydowanie powinnas zrobić badania.

Stary 2013-03-01, 08:59   #518
monka23
Zakorzenienie

Popzawsze mozna o to sie postarać , zmienić ustawę , przepisy ,zebrać podpisy , potem złożyć , i czekać czy sie przyjmie czy nie . napewno jest dużo matek wczesniakow , maja przeciez znajomych rodziny . Tylko ktos musiałby zacząć ta akcje , zajęłoby to wiele czasu i pracy ale moze sie opłacić. Najlepiej naglosnic, uzyskac wsparcie duzych organizacji itd Ty juz nie skorzystasz ale inne tak . A ty akurat pisałas ze chciałbyś europoslem
Wiem wiem to tak sie wydaje ze to akcja abstrakcja , ale są pewnie ustawy , przepisy ,które w ten sposób zostały zmienione .
Wiem ze to tez nie jest łatwe ale chyba realne
Stary 2013-03-01, 09:00   #519
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
To jakieś nowe prawo ? Czyli musisz wytrzymać jeszcze 18 dni . Małego w terminie urodziłas po czy przed ?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Wzięłam fotki z facebooka . To sobie tam przegladnij , wejdź w albumy

Wlasnie płatne , a ja mam dla ciebie świetne rozwiazanie . Zapisz sie na dawce krwi . Niedosc ze darmowe to jeszcze okresowe . Będziesz mieć co kilka miesięcy sprawdzana krew a jak cos nie tak to ci powiedzą .

Mi tak kiedyś nie przyjęli , miałam za mało czerwonych krwinek, musiałam dieta nadrobić . Wtedy jakaś senna byłam i zmęczona .
ale ja musze mieć wyniki ze sobą

już idę kuknąć na fb, lubie oglądać fotki tych Twoich szkrabów.
Stary 2013-03-01, 09:05   #520
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Fajny ten roczny urlop. Szkoda ze mi sie nie udało. uważam ze matki wczesniakow są pokrzywdzone bo urlop jest liczony od dnia narodzin. Więc gdy odbieralam Natasze ze szpitala to juz mi minęło 12 tg. urlopu.
też zazdroszczę rocznego urlopu tym co sie załapią co do twojego przypadku - zgadzam się!to nie fair, że urlop liczony jest tak samo

Byłam w przedszkolu, kartę złożyłam, wyniki 15 kwietnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:12   #521
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja musze mieć wyniki ze sobą

już idę kuknąć na fb, lubie oglądać fotki tych Twoich szkrabów.
Aha . No dobra bo potrzebujesz do tej operacji , tak ?
Ale mimo wszystko namawiam cie do oddawania krwi , masz sprawdzone regularnie i co najważniejsze pomagasz ratować ludzi .

Bao to kciuki do 15 trzymamy. Aż sie wierzyć niechce ze tam chłopców niechca przyjmować ze taka dyskryminacja . Ludzie to maja jednak nierówno pod sufitem .
Stary 2013-03-01, 09:15   #522
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao to kciuki do 15 trzymamy. Aż sie wierzyć niechce ze tam chłopców niechca przyjmować ze taka dyskryminacja . Ludzie to maja jednak nierówno pod sufitem .
trzymajcie, trzymajcie dziwna polityka...liczę jednak, ze nam sie uda, może w tym skąpym gronie męskim znajdzie sie moje dziecko

Stary 2013-03-01, 09:27   #523
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
dla mnie i wino i piwo to alkohol.Nie ma różnicy dla mnie czy wóda czy te wcześniej wymienione.Rodzina tż nie wyobraża sobie imprez chrzcin,urodzin dzieci bez chlania(u nich zawsze alkoholu od cholery)ale u nas w zeszłym roku na urodzinach małej nawet kropli picolo nie było i tak będzie zawsze.Pewnie mają mnie za ostatnie chore dziwadło,ale zwisa mi to jak ten topniejący się śnieg.

u mnie od 3 dni jest tak wiosennie,że jestem w stanie uwierzyć,że to już się dzieję.Ptaki mi od rana śpiewają,lada moment pewnie bociany i gęsi zawitają
Raczej spływa
no owszem też alkohol ale to nei to samo jednak ,jak ja sobie piję raz na parę dni lampkę wina to jestem alkoholiczką tak tylko dumam
Chociaż u mnie nie ma ani tego ani nic innego ale jednak jak ktoś poda lampkę wina to można to przełknąć niż wóda na stole i się polewa

U mnie jeszcze wiosny niet , poza krokusami wyglądającymi z ziemi tzn. ich liśćmi to jeszcze nic nie widać
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Zbieram sie ze zrobieniem morfologi i tak z malym nie mam kiedy isc :/,a cos ostatnio mimo dodatkowego brania witamin slabne :/,.
Moze macie jakies witaminy do polecenia,bo ja teraz takie dla sportowcow biore,ale to glownie magnez i glukozamina. Odzywiam sie dosc zdrowo,tylko wiadomo pora roku niesprzyjajaca surowkom. Moze barszcz ugotuje,buraki zdrowe.
szczerze to ja nie wierzę w żadne witaminy w tabletkach i lekarze coraz częśceij przestrzegają przed tym , bo nie przechodzą żadnych testów ,nie są przebadane pod względem składników ponieważ nie są zarejestrowane jako leki więc mogą tam ładować co im się podoba i faszerować ludzi
idź lepiej zrób badania i zobaczysz może faktycznie jakąś anemię masz?
To Twoje unikanie węglowodanów przy Twoim trybie życia nie jest dobrym pomysłem , bo tracisz wiele cennych składników i witamin które są w ziarnach zbóż,zdrowie ważniejsze niż o rozmiar mniejsza dupa
Trzymam kciuki za badania.

Cytat:
Mam dość
no niestety tak to u nas jest ,ja w ciąży chodziłam prywatnie do gina to za każde jedno badanie płaciłam , do kardiologa to samo u nas w listopadzie rejestrowałam Mika i mamy na koniec marca, u nas to wizyta kontrolna ale jak ktoś ma coś poważnego to nie ma wyjścia musi prywatnie iść
Cytat:

też się chciałam zapisac tylko się obawiam czy po oddaniu krwi będę mogła jechać samochodem ,bo u mnie to bym musiała sama tam dojechać ,ewentualnie rowerem ,chodzi mi o to czy nie padne gdzieś po drodze
Ciekawe czy dają jeszcze czekolady

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2013-03-01 o 09:28
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:35   #524
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej spływa
no owszem też alkohol ale to nei to samo jednak ,jak ja sobie piję raz na parę dni lampkę wina to jestem alkoholiczką tak tylko dumam
Chociaż u mnie nie ma ani tego ani nic innego ale jednak jak ktoś poda lampkę wina to można to przełknąć niż wóda na stole i się polewa
absolutnie nie i nie odbiegajmy od tematu.

mi chodzi o alkohol na imprezach dla dziecka i tylko do tego się odniosłam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 09:36   #525
monka23
Zakorzenienie

Libra ja nie padlam jeszcze , moj tz tez jeszcze nie . Jak sie dobrze najesz to nie powinnas . Po oddaniu krwi nie wypuszczają odrazu. Musisz tam siąść napić sie kawki, soku, wody co chcesz, dają do zjedzenia jakieś przekąski , sama tez możesz cos sobie wziasc . Sa pielegniarki . Po paru minutach dopiero wychodzisz . Czekolad u nas nie dają jak to w Polsce było/ jest.

Naprawiliscie auto? U nas pech bo nam padło od 2 dni jest w naprawie , koszt 1 tys f. Niefartowie bo remont ,a tu kolejny wydatek .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:08   #526
P0P70
Zakorzenienie

Bao - tam u Was to jakaś ogólna dyskryminacja chłopców. Aż nie chce sie wierzyć. A moze to tylko jakieś Twoje odczucie?
U Oliwki w grupie na 25 dzieci jest tylko 7 dziewczynek.

Monka - w sejmie juz była kilkakrotnie podnoszona kwestia urlopu przy wczesniakach. Niestety ale nie mogą ustalić jaki okres przebywania dziecka kwalifikowalby do wydłużenia urlopu. Dodatkowo co z dzecmi które urodziły sie w terminie a są chore przewlekle, albo z takimi które wyszły ze szpitala a potem znowu tam trafiły a było to w czasie urlopu. Jest to dość skomplikowana sprawa więc wolą zostawić tak jak jest.

Stary 2013-03-01, 10:20   #527
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao - tam u Was to jakaś ogólna dyskryminacja chłopców. Aż nie chce sie wierzyć. A moze to tylko jakieś Twoje odczucie?
U Oliwki w grupie na 25 dzieci jest tylko 7 dziewczynek.

Monka - w sejmie juz była kilkakrotnie podnoszona kwestia urlopu przy wczesniakach. Niestety ale nie mogą ustalić jaki okres przebywania dziecka kwalifikowalby do wydłużenia urlopu. Dodatkowo co z dzecmi które urodziły sie w terminie a są chore przewlekle, albo z takimi które wyszły ze szpitala a potem znowu tam trafiły a było to w czasie urlopu. Jest to dość skomplikowana sprawa więc wolą zostawić tak jak jest.
dyrektorka powiedziała to mojej siostrze wprost jak zapisywała córkę, że wolą dziewczynki, bo są grzeczniejsze

Stary 2013-03-01, 10:29   #528
nataszka25
Zakorzenienie

Ktoś mnie zmieni w zabawie w sklep?

Asia
może by tak Wercie na parę dni dać do nas, by się może zgrały z tą zabawączy Werci już przeszło??

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dyrektorka powiedziała to mojej siostrze wprost jak zapisywała córkę, że wolą dziewczynki, bo są grzeczniejsze
Masakra...
Stary 2013-03-01, 10:31   #529
Baobabek
Zakorzenienie

Rozwiązywaliśmy właśnie zadania dla 3 latków - musze przyznać, ze coraz lepiej mu idzie pisanie szlaczków po śladzie - rękę ćwiczymy liczy do 5 bezbłędnie - jak mamy 4 cegły i jedną skreślimy to ile zostanie? - tego typu zadania powyżej 5 wszystko jest osiem dziesięć, pisaliśmy też cyferki po śladzie: 1, 3, 7 napisze sam, reszta za trudna jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:37   #530
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwiązywaliśmy właśnie zadania dla 3 latków - musze przyznać, ze coraz lepiej mu idzie pisanie szlaczków po śladzie - rękę ćwiczymy liczy do 5 bezbłędnie - jak mamy 4 cegły i jedną skreślimy to ile zostanie? - tego typu zadania powyżej 5 wszystko jest osiem dziesięć, pisaliśmy też cyferki po śladzie: 1, 3, 7 napisze sam, reszta za trudna jeszcze
brawo, zdolny
moja do 5 też liczy ale dalej tez jest 8, 10, 12, leci po parzystych aby
Stary 2013-03-01, 10:40   #531
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

O tym nie pomyslalam, nie zastanawialam sie, mialam na uwadze tylko sytuacje podbne do twojej tylko wczesniaki , ale jak widac , mozna problem rozwinac i podpinac do roznych sytuacji i zrobil sie big problem. Mysle , ze sytuacja z dziecmi urodzonymi ,ktore sa przewlekle chore jest oddzielna , bo przeciez nie mozna byc na maciezynskim cale zycie , a w tym wypadku dzieci choruja do konca.
Ciekawe jak jest w innych panstwach , czy jakos to rozwiazali czy jest tak jak w Pl.
Pozostaje miec nadzieje, ze kiedys ktos w koncu wymysli takie rozwiazanie, zeby choc wiekszej czescie bylo dobrze .
Piszesz , ze nie moga ustalic daty , a nie moze byc tak jak pisalas ? od urodzenia wczesnaczka do daty wyjscia ze szpitala ?
Dobra juz ie truje wiem o co chodzi . Rozumiem ciezka sprawa.

Cytat:
Ktoś mnie zmieni w zabawie w sklep?
.
nie marudz tylko sprzedawaj i pamietam masz byc mila do klientki
Moj starszy czasem mial takie pomysly

Bao ja z moim jeszcze nie cwicze, zaczynamy dopiero po swietach, akurat wtedy do szkoly pojdzie. Brawa dla mlodego.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:43
Stary 2013-03-01, 10:50   #532
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
O tym nie pomyslalam, nie zastanawialam sie, mialam na uwadze tylko sytuacje podbne do twojej tylko wczesniaki , ale jak widac , mozna problem rozwinac i podpinac do roznych sytuacji i zrobil sie big problem. Mysle , ze sytuacja z dziecmi urodzonymi ,ktore sa przewlekle chore jest oddzielna , bo przeciez nie mozna byc na maciezynskim cale zycie , a w tym wypadku dzieci choruja do konca.
Ciekawe jak jest w innych panstwach , czy jakos to rozwiazali czy jest tak jak w Pl.
Pozostaje miec nadzieje, ze kiedys ktos w koncu wymysli takie rozwiazanie, zeby choc wiekszej czescie bylo dobrze .
Piszesz , ze nie moga ustalic daty , a nie moze byc tak jak pisalas ? od urodzenia wczesnaczka do daty wyjscia ze szpitala ?
Dobra juz ie truje wiem o co chodzi . Rozumiem ciezka sprawa.

nie marudz tylko sprzedawaj i pamietam masz byc mila do klientki
Moj starszy czasem mial takie pomysly

Bao ja z moim jeszcze nie cwicze, zaczynamy dopiero po swietach, akurat wtedy do szkoly pojdzie. Brawa dla mlodego.
do szkoły?

ja jestem kupującą częściej, małej się podoba skanowanie kodów i tak się męcze z nią
a ma dużo warzyw i już jest mądra w tą zabawę. Ma imbir i bakłażan, i papryki kolorowe itd więc szkoli sobie nazwy i kolory, jest w tym nauka i zabawa
jeszcze mamy jedno warzywko które nie mam pojęcia jak się nazywa....
chciałam wkleić zdjęcie ale coś mi się tel nie chce z kompem połączyć, może byście mi pomogły
Stary 2013-03-01, 10:57   #533
nataszka25
Zakorzenienie

1.Moje dziecko po tych weselach ma nową metodę noszenia sukienek
sama sobie to robi i mówi że jest gotowa na wesele

2.to zielone to nie fasolka to duzo duzo większe, fasolke też mamy, ale co to jest??

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-03-17 o 14:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 10:59   #534
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
do szkoły?

ja jestem kupującą częściej, małej się podoba skanowanie kodów i tak się męcze z nią
a ma dużo warzyw i już jest mądra w tą zabawę. Ma imbir i bakłażan, i papryki kolorowe itd więc szkoli sobie nazwy i kolory, jest w tym nauka i zabawa
jeszcze mamy jedno warzywko które nie mam pojęcia jak się nazywa....
chciałam wkleić zdjęcie ale coś mi się tel nie chce z kompem połączyć, może byście mi pomogły
mialam pisac, wklej fotke , jak wyglada ?

tak zabawa z nauka, najlepsza

Do przedszkola idzie w kwientiu po swietach- W KONCU
Szkola o ile znowu sie nie pomylily bedzie 2014 we wrzesniu (albo moze byc ze 2015 w styczniu ). Tylko u nich inny system i w pierwszym roku nie ucza sie jak u nas w Pl , to cos na zasadzie zerowki .
Stary 2013-03-01, 11:01   #535
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
mialam pisac, wklej fotke , jak wyglada ?

tak zabawa z nauka, najlepsza

Do przedszkola idzie w kwientiu po swietach- W KONCU
Szkola o ile znowu sie nie pomylily bedzie 2014 we wrzesniu (albo moze byc ze 2015 w styczniu ). Tylko u nich inny system i w pierwszym roku nie ucza sie jak u nas w Pl , to cos na zasadzie zerowki .
rozumiem, a kto go będzie zaprowadzał jak ty lubisz pospać
Stary 2013-03-01, 11:07   #536
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
absolutnie nie i nie odbiegajmy od tematu.

mi chodzi o alkohol na imprezach dla dziecka i tylko do tego się odniosłam
no to jeśli chodzi o imprezy to u mnie nie ma alkoholu nawet w ciastach i tortach ,jak ktoś chce to niech sobie kupi i u siebie w domu pije ,na komunii ( o ile go poślę ) też na pewno nie będzie
Cytat:
Libra ja nie padlam jeszcze , moj tz tez jeszcze nie . Jak sie dobrze najesz to nie powinnas . Po oddaniu krwi nie wypuszczają odrazu. Musisz tam siąść napić sie kawki, soku, wody co chcesz, dają do zjedzenia jakieś przekąski , sama tez możesz cos sobie wziasc . Sa pielegniarki . Po paru minutach dopiero wychodzisz . Czekolad u nas nie dają jak to w Polsce było/ jest.

Naprawiliscie auto? U nas pech bo nam padło od 2 dni jest w naprawie , koszt 1 tys f. Niefartowie bo remont ,a tu kolejny wydatek .
to muszę się zorientować gdzie u nas jest stacja krwiodawstwa bo mam chęć się zgłosić , a powiedz bo słyszałam że jak się nie odda w terminie to wtedy się źle jakoś czujesz czy coś?

Auto naprawiliśmy ,okzało się że tylko turbina do czyszczenia była i zapłaciliśmy tylko 300 zł ,gościu powiedział że była zapieczona i że od czasu do czasu trzeba było go przepalić , no to raczej ja nie dam rady bo moja maksymalna prędkość to jest 80-90 na godzinę
Życzę oby rachunek nie za wysoki był
Cytat:
co za sku rwy syństwo ,dziewczynki też potrafią niezłe rogi pokazać

CO do urlopów macierzyńskich się nie wypowiem bo nigdy mnie to nie dotyczyło i nie będzie i nie wiem jakby było najlepiej.
Wiem jedno powinni podnieść zasiłek rodzinny do co najmniej 500 zł na każde dziecko i to niezależnie od zarobków rodziców, zasiłek porodowy też powinien być dużo wyższy same wiecie jakie to wydatki ,i też niezależnie od zarobków rodziców.
Stary 2013-03-01, 11:11   #537
monka23
Zakorzenienie

Mala modelka oj pozowac lubi bardzo .
nie wiem co to , karczoch tylko dziwny taki .

Moj tz zaprowadza mlodego to bedzie zaprowadzal i malego .

Nie ja nie spie z rana , tak ze oni sobie robia co chca, przyszykuje sniadanie, przyplnuje czy zjedli, czy mlody sie ubral i do wyrka wskakiwalam jak on juz wychodzil do szkoly.
Kiedys czesciej tak mialam. Odkad zaczelam cwiczyc rano to nie ma jak spac i zreszta mi sie niechce bo sie rozbudze.
Wczoraj tak mialam, ze z wyra nie moglam wstac, dzis mi tz mowi, co mi sie stalo, wczoraj nitomna a dzis biegam .
Stary 2013-03-01, 11:11   #538
libra777
Zakorzenienie

Nataszka ślicznotka
to warzywo to już sie natknęłam na nie ale zapomniałam co to za dziwadło tredowate jak mi sie przypomni to Ci napiszę
Stary 2013-03-01, 11:14   #539
monka23
Zakorzenienie

Libra nie zauwazylam nic takiego . Nie mozna w ten dzien cwiczyc i wykonywac meczacych prac , czynnosci.
O tak tak powinni podniesc to i owo .
Stary 2013-03-01, 11:25   #540
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka ślicznotka
to warzywo to już sie natknęłam na nie ale zapomniałam co to za dziwadło tredowate jak mi sie przypomni to Ci napiszę
będę wdzięczna

to utrudnia zabawę, taka niewiedza

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...2&tx=60&ty=108
to to???

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

wpisałam w google "zielone warzywo"
wczesniej na to nie wpadłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości