|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Gianna ja mialam ten mily dlamalego. Jak chcesz kupic to kup bo niewielka strata. Ja z tym naszym z dwa razy bylam na spacerze i wolalam jak maly biegal niz go w tym pchac. Kola byly gumowane ale to bardziej w domu sie przydaje. Mam strasznie krzywe chodniki przy domu i wysokie krawezniki,niewygodnie bylo. Sprzedalam za tyle samo co kupilam.
Ja bym raczej kupila taki drewniany woz z dmuchanymi kolkami ![]() Samochodzik z pasami i pchaczem tez mamy i szalu nie ma. Za to najlepszy to akumulatorowy motorek,co za duma z jazdy dla dziecka. Libra pufa fajna. Jakbym miala gdzie to postawic tez bym zrobila. Tylko wmieszkankach najbardziej sprawdza sie wszystko 2w1 lub 3w1 ![]() ![]() Monka wspolczuje awarii,oby tylko jakis duperelek. Ja wczoraj pralke wlaczylam,tz zle podlaczyl i lazienke zalalo. Wiec juz przetestowalam ta folie w plynie co na podlodze ![]() Raczej bys zauwazyla ze wojek tym smarowal bo smierdzi amoniakiem strasznie i schnie kilka godzin jedna warstwa,a musza byc dwie.. Zostalo mi tego pol wiadra to chyba altanke na dzialce cala tym pociagne ![]() Zbieram sie ze zrobieniem morfologi i tak z malym nie mam kiedy isc :/,a cos ostatnio mimo dodatkowego brania witamin slabne :/,. Moze macie jakies witaminy do polecenia,bo ja teraz takie dla sportowcow biore,ale to glownie magnez i glukozamina. Odzywiam sie dosc zdrowo,tylko wiadomo pora roku niesprzyjajaca surowkom. Moze barszcz ugotuje,buraki zdrowe. Moje dziecko ostatnio ma okres zarcikow. Smieszy go wrzucenie do czajnika gruzu z lazienki,kostak do gry. Z tylu pralki w otworki tez gruz nawsypywal. A na pilota postawil otwarty sok pomaranczowy,centralnie tym otwartym wieczkiem. Monka jeszcze mloda jestes to sobie ta 5-tke dorob ![]() Ja sobie mlodego na 30-te urodziny zrobilam z tz,to masz jeszcze czas
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Witam,
Oliwka znowu przeziebiona. ![]() ![]() Ja nie chciałam mieć dzieci a mam 2 ![]()
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A surówki najlepsze teraz z tych rzep, buraków, kapust. P0P - tak, bardzo chcę skorzystać z rocznego macierzyńskiego. Pół roku to wg mnie strasznie mało dla takiego okruszka. I dla mamy. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- AniaP - żeby skorzystać z rocznego macierzyńskiego trzeba urodzić po 17 marca.
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Gianna czytałam dziś ze zima wraca , troszkę śniegu troszkę mrozu , ,mam nadzieje ze w miesiąc juz wiosenne bedzie.
Madzia taak a potem Bożena skarbiec otworzy bo taka duża bedzie ![]() ![]() Jaki kolor ma ta folia? Bo ja miałam cos czarnego na podłodze . Kladlismy na to te płyty pod ogrzewanie podłogowe , zeby sie nie stopilo . Napewno nic takiego nie kupowaliśmy tylko typowe jakieś płyny do zagruntowania itd ![]() Z ta glukozamina to podobno ściema poczytaj . " Przypuszczano, że przyczynia się ona do odbudowy chrząstki stawowej i może wywierać wpływ na zmniejszanie odczuwania bólu oraz sprawniejsze funkcjonowanie stawów. " "W roku 2001 opublikowano badanie wskazujące, że lecznicze działanie glukozaminy nie jest pewne[4]. Metaanaliza opublikowana w 2010 roku stwierdza, że w porównaniu z placebo, glukozamina, a także chondroityna i ich połączenie nie zmniejszają bólu stawów i nie mają wpływu na zwężenie szpary stawowej. We wnioskach z badania zaleca się odstąpienie od refundacji leczenia glukozoaminą i zaprzestanie przepisywania tego związku przez lekarzy." Pop ![]() Zdrowka dla Oliwki . Moje tez dziś wcześnie wstali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
![]() a ja się na zdjęcia nie załapałam ![]() Cytat:
![]() Madzia leć na morfologię, nie ma co. Ja dziś rano byłam zbadać przeciw ciała. No cho.lera mnie bierze że wszystkie badania są płatne jak do lekarza się chodzi prywatnie... na NFZ terminy są odległe np kardiolog na grudnia ![]() to wiadomo, że człowiek jak się coś dzieje to idzie prywatnie bo czekaj... ale te badania mogli by sobie podarować odpłatnie. Mam dość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie płatne , a ja mam dla ciebie świetne rozwiazanie . Zapisz sie na dawce krwi . Niedosc ze darmowe to jeszcze okresowe . Będziesz mieć co kilka miesięcy sprawdzana krew a jak cos nie tak to ci powiedzą . Wlasnie ja przegapilam ostatnie oddawanie i musze sie zapisać na ten miesiąc . Mi tak kiedyś nie przyjęli , miałam za mało czerwonych krwinek, musiałam dieta nadrobić . Wtedy jakaś senna byłam i zmęczona . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Fajny ten roczny urlop. Szkoda ze mi sie nie udało.
![]() Madzia - zdecydowanie powinnas zrobić badania.
#518 |
Zakorzenienie
|
Popzawsze mozna o to sie postarać , zmienić ustawę , przepisy ,zebrać podpisy , potem złożyć , i czekać czy sie przyjmie czy nie .
![]() ![]() Wiem wiem to tak sie wydaje ze to akcja abstrakcja , ale są pewnie ustawy , przepisy ,które w ten sposób zostały zmienione . Wiem ze to tez nie jest łatwe ale chyba realne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już idę kuknąć na fb, lubie oglądać fotki tych Twoich szkrabów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam w przedszkolu, kartę złożyłam, wyniki 15 kwietnia ![]()
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko namawiam cie do oddawania krwi , masz sprawdzone regularnie i co najważniejsze pomagasz ratować ludzi . ![]() Bao to kciuki do 15 trzymamy. Aż sie wierzyć niechce ze tam chłopców niechca przyjmować ze taka dyskryminacja . Ludzie to maja jednak nierówno pod sufitem . ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no owszem też alkohol ale to nei to samo jednak ,jak ja sobie piję raz na parę dni lampkę wina to jestem alkoholiczką ![]() ![]() Chociaż u mnie nie ma ani tego ani nic innego ale jednak jak ktoś poda lampkę wina to można to przełknąć niż wóda na stole i się polewa ![]() U mnie jeszcze wiosny niet , poza krokusami wyglądającymi z ziemi tzn. ich liśćmi to jeszcze nic nie widać Cytat:
![]() idź lepiej zrób badania i zobaczysz może faktycznie jakąś anemię masz? To Twoje unikanie węglowodanów przy Twoim trybie życia nie jest dobrym pomysłem , bo tracisz wiele cennych składników i witamin które są w ziarnach zbóż,zdrowie ważniejsze niż o rozmiar mniejsza dupa ![]() Trzymam kciuki za badania. Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe czy dają jeszcze czekolady ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-03-01 o 09:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodzi o alkohol na imprezach dla dziecka i tylko do tego się odniosłam ![]()
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Libra ja nie padlam jeszcze
![]() Naprawiliscie auto? U nas pech bo nam padło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Bao - tam u Was to jakaś ogólna dyskryminacja chłopców. Aż nie chce sie wierzyć. A moze to tylko jakieś Twoje odczucie?
U Oliwki w grupie na 25 dzieci jest tylko 7 dziewczynek. Monka - w sejmie juz była kilkakrotnie podnoszona kwestia urlopu przy wczesniakach. Niestety ale nie mogą ustalić jaki okres przebywania dziecka kwalifikowalby do wydłużenia urlopu. Dodatkowo co z dzecmi które urodziły sie w terminie a są chore przewlekle, albo z takimi które wyszły ze szpitala a potem znowu tam trafiły a było to w czasie urlopu. Jest to dość skomplikowana sprawa więc wolą zostawić tak jak jest.
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Ktoś mnie zmieni w zabawie w sklep?
![]() ![]() Asia może by tak Wercie na parę dni dać do nas, by się może zgrały z tą zabawą ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Rozwiązywaliśmy właśnie zadania dla 3 latków - musze przyznać, ze coraz lepiej mu idzie pisanie szlaczków po śladzie - rękę ćwiczymy
![]() ![]() ![]() ![]()
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja do 5 też liczy ale dalej tez jest 8, 10, 12, leci po parzystych aby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak jest w innych panstwach ![]() Pozostaje miec nadzieje, ze kiedys ktos w koncu wymysli takie rozwiazanie, zeby choc wiekszej czescie bylo dobrze . Piszesz , ze nie moga ustalic daty , a nie moze byc tak jak pisalas ? od urodzenia wczesnaczka do daty wyjscia ze szpitala ? Dobra juz ie truje ![]() ![]() nie marudz tylko sprzedawaj ![]() ![]() Moj starszy czasem mial takie pomysly Bao ja z moim jeszcze nie cwicze, zaczynamy dopiero po swietach, akurat wtedy do szkoly pojdzie. Brawa dla mlodego. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-01 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem kupującą częściej, małej się podoba skanowanie kodów i tak się męcze z nią ![]() a ma dużo warzyw i już jest mądra w tą zabawę. Ma imbir i bakłażan, i papryki kolorowe itd więc szkoli sobie nazwy i kolory, jest w tym nauka i zabawa ![]() jeszcze mamy jedno warzywko które nie mam pojęcia jak się nazywa.... chciałam wkleić zdjęcie ale coś mi się tel nie chce z kompem połączyć, może byście mi pomogły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
1.Moje dziecko po tych weselach ma nową metodę noszenia sukienek
![]() sama sobie to robi i mówi że jest gotowa na wesele ![]() 2.to zielone to nie fasolka to duzo duzo większe, fasolke też mamy, ale co to jest?? Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-17 o 14:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak zabawa z nauka, najlepsza ![]() Do przedszkola idzie w kwientiu po swietach- W KONCU ![]() Szkola o ile znowu sie nie pomylily bedzie 2014 we wrzesniu (albo moze byc ze 2015 w styczniu ). Tylko u nich inny system i w pierwszym roku nie ucza sie jak u nas w Pl , to cos na zasadzie zerowki . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Auto naprawiliśmy ,okzało się że tylko turbina do czyszczenia była i zapłaciliśmy tylko 300 zł ,gościu powiedział że była zapieczona i że od czasu do czasu trzeba było go przepalić , no to raczej ja nie dam rady bo moja maksymalna prędkość to jest 80-90 na godzinę ![]() Życzę oby rachunek nie za wysoki był ![]() Cytat:
![]() ![]() CO do urlopów macierzyńskich się nie wypowiem bo nigdy mnie to nie dotyczyło i nie będzie i nie wiem jakby było najlepiej. Wiem jedno powinni podnieść zasiłek rodzinny do co najmniej 500 zł na każde dziecko i to niezależnie od zarobków rodziców, zasiłek porodowy też powinien być dużo wyższy same wiecie jakie to wydatki ,i też niezależnie od zarobków rodziców. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Mala modelka
![]() nie wiem co to , karczoch ![]() Moj tz zaprowadza mlodego to bedzie zaprowadzal i malego ![]() Nie ja nie spie z rana , tak ze oni sobie robia co chca, przyszykuje sniadanie, przyplnuje czy zjedli, czy mlody sie ubral i do wyrka wskakiwalam jak on juz wychodzil do szkoly. Kiedys czesciej tak mialam. Odkad zaczelam cwiczyc rano to nie ma jak spac i zreszta mi sie niechce bo sie rozbudze. Wczoraj tak mialam, ze z wyra nie moglam wstac, dzis mi tz mowi, co mi sie stalo, wczoraj nitomna a dzis biegam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Nataszka ślicznotka
![]() to warzywo to już sie natknęłam na nie ale zapomniałam co to za dziwadło tredowate jak mi sie przypomni to Ci napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Libra nie zauwazylam nic takiego . Nie mozna w ten dzien cwiczyc i wykonywac meczacych prac , czynnosci.
O tak tak powinni podniesc to i owo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to utrudnia zabawę, taka niewiedza ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...2&tx=60&ty=108 to to??? ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- wpisałam w google "zielone warzywo" ![]() wczesniej na to nie wpadłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.