|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Potrzebuję porady 9albo uspokojenia) : wczoraj robiłam tatuaż na przedramieniu, konturowanie + cieniowanie....ręka spuchnięta jak bania, wyłazi jeszcze trochę tuszu, alantan - taki ślimak jest...Czy ten obrzęk zniknie szybko czy raczej utrzyma się kilka dni ? Pytam, bo nie mam doświadczenia z rękami, robiłam wcześniej obojczyk i nie pamiętam takich historii...trochę się martwię...
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
jak robiłam tatuaż na ramieniu to nie miałam co prawda obrzęku, ale dość długo się sączyło z niego jakieś osocze z tuszem, ze 3 dni coś z niego ciekło, zdecydowanie dłużej niż na łopatce
no i co prawda nie był spuchnięty ale tkliwy też jakieś 3-4 dni jeśli robiłaś wczoraj, to jeszcze bardzo świeża sprawa, ja bym jeszcze nie panikowała za bardzo - ale obserwuj tą opuchliznę, a spuchnięcie jest tylko w miejscy tatuażu czy na całej ręce? utrudnia ruszanie nią?
|
#513 |
|
... choć nie Westwood
|
Mojej kumpeli po tatuażu na łydce cała noga spuchła i wyglądała jak pieniek, bo opuchlizna idzie w dół. Ale minęło
|
|
#514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekam 3 - 4 dni, podrażnienie miało być, tym bardziej, że w ruch poszła emla Tak się zadziwiłam, bo poprzednio przeszłam to bezboleśnie ale wiadomo inne miejsca, inna wrażliwość. Nie będę panikować na zapas ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że opuchlizna to powinna Ci zejść w ciągu pierwszego dnia, myślę, że gdyby utrzymywała się dłużej, to mogłoby być niepokojace - ale to tez zauważysz, czy się polepsza czy zupełnie nie
może dlatego, że na ręce - rzeczywiście może kończyny chyba łatwiej puchną?
|
#516 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie zna Magdy?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
jaki cytat takie tłumaczenie
po uj robić napisik w języku, którego się nie zna?nikt dziewczynie nie odpowiedział, mogłaś sama przetłumaczyć
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie Mojelepiej jakbz to przysiegly tlumacz przetlumaczyl bylaby 100% pewnosc
|
|
|
|
|
#521 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Raz - nie Twoja sprawa jaki cytat sobie wybrała. Dwa - może dla kogoś ma to sens? Trzy - może nikt nie odpowiedział, bo nie zna tego języka (tak jak ja) i wydaje mi się, że lepiej podać dobrą informację, niż gów.nianą, byle by była.
|
|
#522 |
|
Konto usunięte
|
Za 8 dni będzie miesiąc od zrobienia a on nadal się świeci. Nie złuszczył się do końca? Bo paprochy z niego odpadały, potem wyglądał gładko a teraz znów się błyszczy i jest trochę poszatkowany, pomarszczony.
|
|
|
|
#523 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Niezapominaj, że tatuaż jest raną, skóra musi dojść do siebie
|
|
|
|
#524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa, wątpię żeby miał sens bo był z literówką, a poza tym oczywiście, nawet bełkot dla niektórych ma sens, nie neguję tego Trzy też tak sądzę, ale akurat translator z 4 słowami radzi sobie całkiem nieźle i już na prawdę pomijam sens tatuowania sobie czegoś, w języku którego nie zna się ani słowa, a później wychodzą takie kwiatki jak sajgonki w sosie słodko-kwaśnym ![]() i może tłumaczem nie jestem ale hiszpańskiego uczyłam się x lat temu na studiach przez kilka lat a katalońskiego wręcz uwielbiam słuchać, jest przepiękny
|
|
|
#525 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() 2. No, z sensem, czy bez, nie moja sprawa kto sobie co dziara
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Za osiem dni będzie miesiąc,czyli minęly 3 tygodnie. Skóra jest jeszcze nie wygojona, zostaw i nie schizuj :P
|
|
|
|
#527 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#528 |
|
Madzior
|
Nie rozumie po co te docinki?!
Zapytałam na forum bo myślałam, że dziewczyny coś doradzą. Może dla kogoś będzie głupia taka sentencja mi się podoba. Czy zrobienie literówki znaczy zaraz sajgonki w sosie słodko kwaśnym? Dziękuje z emigrantkami zapytam. A pisanie czegoś w innym języku,hmm. Jest to mój tatuaż, dla mnie. I mi się podoba taki język. Dlaczego mam krzyczeć po polsku swoje wyznania. Może ja do kwiatuszków i motylków mam takie podejście jak co niektórzy do moich sentencji? A może macie ciekawsze pomysły na tatuaż? Pozdrawiam |
|
|
|
#529 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym się w każdym bądź razie opuchlizną na drugi dzień po tatuowaniu nie przejmowała to przecież wciąż świeża rana
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
Ile mniej więcej wzięłoby dobre studio za dwie czerwone kokardki (około 8cm x 11cm)? Bo właśnie co otrzymałam odpowiedź, że 200 euro (około 800 zł) za kokardkę, czyli w sumie 400 euro... Trochę się zdziwiłam, bo za taką cenę wydaje mi się, że w PL miałabym o wiele większy tatuaż (wiem, wiem, tutaj są inne zarobki) A pytam oczywiście z ciekawości.Kiedyś wstawiałam już link do galerii tego studia, ale założyli fejsa i na fejsie mają więcej zdjęć. Wypowie się ktoś? Moim zdaniem, źle nie jest ale w PL widziałam lepsze. A jak na złość w mojej okolicy nie widziałam żadnego dobrego studia Jak myślicie, da sobie radę z kokardkami? ![]() https://www.facebook.com/allgreys/photos_albums |
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Ja również mam pytanie do dziewczyn orientujących się w temacie. Wybrałam sobie napis, który chcę mieć na wewnętrznej stronie przedramienia: Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. P. Coelho Jutro idę odwiedzić trzy salony i chciałabym ostatecznie wybrać jeden z nich. To będzie mój pierwszy tatuaż i mam pytanie: na co w ogóle zwracać uwagę, wybierając salon? Czytałam o tym, że musi być czysto, sterylnie, by wcześniej zobaczyć sobie prace, jakie już zostały wykonane w studio itp. Warto zwrócić uwagę na coś jeszcze? I jeszcze jedno: ile tak mniej-więcej powinno kosztować wytatuowanie tego zdania? Chcę tak orientacyjnie wiedzieć jakiej sumy mam się spodziewać i ewentualnie nie przepłacić czy też nie zdziwić się że tak dużo bądź tak mało
|
|
|
|
#532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dziś już widzę, że opuchlizna się zmniejsza, ręka mniej boli. W swej głupocie nie pomyślałam, że przecież na ręku będzie inaczej niż na plecach. W każdym razie idzie ku lepszemu
|
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
Tak się nieśmiało chciałam pochwalić- termin u A. Szolca na przyszłe wakacje zaklepany
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle przydałaby się w pierwszym poście jakaś lista polecanych tatuatorów chyba, tak dla kompletnie zielonych
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Z kłamstwami są same kłopoty. Trzeba smakować każde słowo, zanim je człowiek wypuści z ust... " Edytowane przez kraina _chichow Czas edycji: 2013-07-04 o 06:20 |
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Jako, że jestem tu nowa, to mówię ładnie - witam wszystkich!
![]() "Podczytuję" Was sobie od dłuższego czasu, nadeszła pora aby samej się udzielić.. Należę do grona wydziaranych (czy to słowo nadal funkcjonuje? :P), co prawda póki co mam tylko jeden tatuaż ale na jesień planuję kolejny. Nadal nie jestem pewna jaki i gdzie Ale jak już umówię się na konkretny termin to mnie to zmotywuje do podjęcia decyzji.Pozdrawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się,jeden nosi diora,drugi dobrze skrojone podróbki,a trzeci nosi sweterek wydziergany przez tylko siebie
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-07-04 o 18:58 |
|
|
|
|
#538 |
|
Madzior
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Czy ma któraś z was, przykładowe zdjęcia tatuaży w tym miejscu ? Na myśl przychodzi mi tylko dziara riri.
Strasznie chciałabym motyw skrzydeł, no ale to przecież dość oklepany motyw Szukam czegoś innego.
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
gaga face - koronkę sobie tam zrób
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

<3

Jak myślicie, da sobie radę z kokardkami?