|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
![]() ![]() ja za to uwielbiam jak w domu w zimie jest z 22/23 stopnie, to jest moja temperatura, w lecie to nawet niech będzie 35 i mi nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Ale naskrobałyście, znowu nie mam czasu nadrabiać
![]() ![]() Ja na rowerze trochę jeżdżę, ale bardziej na zasadzie podjechać do sklepu. ALE ostatnio mam straszną ochotę na jakąś dalszą przejażdżkę, a że właśnie kupiliśmy synkowi fotelik na rower to myślę, że trochę pojeździmy, póki mi brzuch nie będzie przeszkadzał ![]() Co do porodów to ja rodziłam w mężem, przynajmniej do tego momentu, kiedy mnie wzięli na cesarkę. W trakcie cięcia siedział za taką ścianą i wszystko słyszał, m.in. pierwszy krzyk dziecka. Potem jak mnie zawieźli na salę to on pierwszy zobaczył synka i przyszedł mi opowiedzieć jak wygląda itd ![]() ![]() A jeszcze odnośnie porodu to ja też chciałam rodzić w sali jednoosobowej i żeby były te wszystkie sprzęty, piłki, drabinki itd. Ale jak przyszło co do czego, to u mnie akurat akcja bardzo szybko szła (na izbie przyjęć miałam już 8cm rozwarcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
musiałam zapłacić za zoo 800 zł teraz w tym szpitalu jest za darmoszke więc jak tylko bedzie trzeba biore bez zastanowienia heheheh ale naprawde ja wytrzymała jestem na bół ale już wyłam z bólu poprostu juz nie kontrolowałam co sie z moim ciałem dzieje...a po znieczuleniu to bajka można 5-raczki rodzić ehhehe
![]() |
#514 |
Wtajemniczenie
|
Tak córunia, i na słodycze już wiem że jest łasuchem tak jak mój mąż
![]() ![]() I również mam zamiar rodzić razem z mężem choć widzę że się bardzo boi...i sama nie wiem.A jeszcze tak mu wszyscy mówią żeby lepiej tego nie widział i takie tam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() widzę, że zaczął się temat porodów. Ja zdecydowanie polecam obecność męża przy porodzie a jeśli nie chcecie z jakiś powodów, to przyjaciółka, mama itp. Pomoc przy porodzie jest nieoceniona...choćby podanie wody, podtrzymanie przy skurczu, zaprowadzenie do WC... Mój mąż mimo, ze miał zakaz patrzenia w krocze, to i tak patrzył, bo był ciekawy ile jeszcze czasu ale nie czuję aby miał obrzydzenie... Apropos samego porodu, to ja się mega bardzo bałam znieczulenia (naczytałam się o konsekwencjach po i tak mi zostało) i cesarki. Dlatego rodziłam całkowicie naturalnie. Skurcze zaczęły się o 5 rano ale dopiero o 21 zdecydowałam się pojechać do szpitala. W ciągu dnia chodziłam do sklepu, uprałam dywan. Nawet na sekundę nie usiadłam, żeby nie myśleć no i poza tym grawitacja pomaga. Byłam przyjęta z 4cm rozwarcia. O 2.20 urodziłam. Dopiero po podłączeniu oksytocyny około 23 zaczęło bardzo boleć ale dziś już nie pamiętam jaki to ból. Pamiętam, że marzyłam o przytuleniu synka i mówiłam sobie jeszcze tylko chwila... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jutro zaczynam 20tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, może to głupie pytanie, no ale co się robi w trakcie porodu, skoro to tak długo trwa? Z tego co piszesz to prawie 12 godzin czekania, te skurcze są chyba co jakiś czas a co w międzyczasie robić, żeby nie zwariować z nerwów itp.?
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
U mnie się zaczęło o 3.00 w nocy, o 7.00 byłam na izbie przyjęć z 8cm rozwarcia i akurczami co 3min, o 9.00 zaczęły się parte, a o 10.00 wzięli mnie na cesarkę, bo brak postępu porodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
apropos wózków polecam Jedo Fyn, bo sama miałam i byłam bardzo zadowolona. Teraz też się pewnie na takim skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla Jaśka zrobiłby niby wszystko tyle że jak dla mnie coś trzeba zrobić to już jest problem... Cytat:
Ja nie dam sobą pomiatać, on doskonale o tym wie i próbuje się na mnie wyżywać a najczęściej później to odbija się na nim ![]() Cytat:
![]() Noo a dzidzia rzeczywiście rośnie ![]() Mój Jaśko po dzisiejszej wyprawie rowerowej okropnie ruchliwy więc myślę że mu ta wycieczka nie zaszkodziła ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
hej
![]() po powrocie do pracy to tylko popołudniu obiad, 1-2 godzinna drzemka (co w ogóle nigdy nie spałam popołudniu) i spacer i koniec dnia znowu do pracy... nie mam na nic siły bez tej kimki ![]() Nie nadrabiałam, wybaczcie, moze w weekend będe miała więcej siły, tylko rzuciło mi siię w oczy posty dzidzi i agnieszki dzidzia ![]() ![]() agnieszka cudowna nowina ![]() ![]() Proszę o zapisanie wizyty 9 lipca o 17.40 idziemy prywatnie do tego polecanego gina. Trzymajcie kciuki by dziecko było ułożone prawidłowo ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc, Mały naparza więc czas się położyć a jutro znowu do pracy ... oby wytrzymać do końca sierpnia.
#525 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoraś z Was planuje tzw. Rodzicielstwo bliskości??
Nie będę opisywać z czym to sie je, bo temat długi a jak ktoś się interesowała to wie. Jest wątek na wizażu o tej tematyce, ale zawsze lepiej pogadać z osobami które mają dzieci w wieku mego Szkraba. --- Śledzik w śmietanie + banan + kakao ![]() ![]() domii29 Widzę że Jaś będzie miał Twój synuś ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-07-03 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
A ja się zastanawiam jak to będzie z moim porodem. Ma być cc, bo neurolog nie widzi szans, bym naturalny cało i zdrowo przeszła.
Ciekawam, czy cesarka będzie wcześniej planowana? Moja szwagierka miałam wyznaczony termin na połowę 36tc, przyjechała, wyjęli dziecko, żadnych skurczy nic. Natomiast moja koleżanka miała planowaną cc, ale dopiero jak już miała skurcze i rozwarcie, to jej zrobili cc. Od czego to zależy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() A jeszcze a propos porodow rodzinnych to mam kokezanke ktora pierwsze dziecko rodzila z mezem i powiedziala ze to byl pierwszy i ostatni raz, bo tak ja niesamowicie wkurzal i przeszkadzal ze myslala ze go zwyzywa na tej porodowce ![]() Przepraszam ze bez polskich znakow ale z telefonu pisze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam na necie że to niby nózkami w dół, a jak sie nie odwróci to cesarka.. no ale chyba w 3 miesiące to jeszcze 100 razy sie odwrócić może.. choć ten gin stwierdził że mały ma mało miejsca na odwrócenie ( ie wiem po czym to stwierdził skoro nawet mnie nie zbadał, ale od tamtej pory mam wizje cc i sie obawiam! Idę spać, bo z pracy dopiero dojechałam do domu.... i padaaaam. DOBRANOC ;* kruszynko- wpisze CI tą wizytę jutro ![]()
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym tak się złożyło że moja najukochańsza babcia która odeszła w kwietniu miała na imię Julia. Obiecałam jej dawno temu że jak będę kiedyś miała córkę to będzie właśnie Julka. A co do Jasia to mój teść który nie żyje 15 lat miał właśnie tak na imię, więc mojej teściowej jak powiedzieliśmy że będzie mały Jaś to się nam popłakała i od tego czasu jest dla mnie przemilutka ![]() Jak już wspominałam w południe, byłam dziś w lumpku tak dla poprawy nastroju. Rzeczy jak dla mnie całkiem normalne (nic wyjątkowego ![]() ![]() Na drugim zdjęciu te jedne body wyglądają jak z dziurką ale to metka ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-03 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
na recepte Pimafucort, ale jeśli nie przepisał nic się nie dzieje, poprostu zakup mężowi Clotrimazolum ta maść, i niech się kilka dni smaruje, zawsze jakaś ochrona jest, przecież wiadomo że u faceta bezobjawowo to wszystko się dzieje,a ty akurat się wyleczysz z infekcji i będzie ok.Lepeij chuchać na zimne i raz to tylko przechodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mnie najbardziej podoba się Michał My już po wizycie dzisiaj, tak więc Zuzia nadal jest Zuzią ![]() ![]() Ogólnie jest uparta i od pierwszego USg nam to pokazuje, dzisiaj bardzo starannie podczas badania albo trzymała gardę i nie chciała pokazać buźki albo pokazywała nam gest kozakiewicza więc w kaszę sobie nie da dmuchać, Pan doktor nawet po prosił żebym wyszła, przeszła się energicznie po parku może weźmie łapki z buźki i owszem wzięła ale cały czas otwierała buźkę i aparat nie mógł złapać ostrości. Ogólnie jestem baaaardzo zszokowana, bo byłam święci przekonana że Zuzia leży po prawej stronie bo tam ją czuję, co się okazało leży po lewej stronie tam też mam łożysko i dlatego ruchy czuję po prawej bo się odbijają czy jakoś tak. Jedyne na co zwrócił mi uwagę Pan doktor to to że mam grubsze łożysko, nie wiem o co dokładnie chodzi, powiedział że narazie nic się nie dzieje ale pamiętać o skontrolowaniu przy następnym USG, norma jest do 4 cm a ja mam 4,5 cm. I ostatnia wiadomość na USG w 19 tyg 5 dniu (wg OM) mała ważyła 250 g, a dzisiaj (wg OM) w 24 tyg 6 dniu ważyła już 594 g ![]()
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe, super jak sie ma te przerwy ![]() ![]() Dziewczyny, kazda z nas i tak przezyje porod zupelnie inaczej. Moja polozna powiedziala, ze tym razem mam karty od nowa rozdane i porod moze byc kompletnie inny. i ta mysla zyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do cc to u mnie w mieście jest jakaś dziwna moda..otóż dziewczyny a obecnie jest ich w ciąży naprawde sporo załatwiają sobie zawczasu cesarke, płacąc za nią..a jak powiedziałam ze postaram się naturalnie, to dziwnie na mnie zerkaly ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chce rodzic naturalnie, jak zajdzie koniecznosc zrobienia cesarki, trudno wazne zeby nic z dzieckiem sie nie dzialo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.