Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 09:12   #511
wikea
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Poznań WĄTEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez newrrn Pokaż wiadomość
Przez UEP łatwiej? Matko, a ja głupia nawet nie sprawdziłam na stronie uczelni, że oni też prowadzą nabór Inne przedmioty były brane pod uwagę, czy też może więcej miejsc?
Ja słyszałam, że miejsc jest po równo z każdej uczelni, ale nie wiem ile w tym prawdy :p
wikea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 18:41   #512
judytka17
Raczkowanie

Hej
Jest tu ktoś z MSG (II Stopień) ?
Dzisiaj dowiedziałam się, że UE otworzył dodatkowy nabór na kierunki, w tym interesujące mnie MSG, czy jest tu ktoś kto jest w stanie dostarczyć jakieś informacje?

Edytowane przez judytka17
Czas edycji: 2015-08-11 o 18:55
judytka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 21:07   #513
haru_haru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judytka17 Pokaż wiadomość
Hej
Jest tu ktoś z MSG (II Stopień) ?
Dzisiaj dowiedziałam się, że UE otworzył dodatkowy nabór na kierunki, w tym interesujące mnie MSG, czy jest tu ktoś kto jest w stanie dostarczyć jakieś informacje?
O, ja też jestem ciekawa, bo mam ten kierunek w planach w przyszłym roku.
Jeszcze ciekawi mnie bardzo,,Przedsiębiorstwo w gospodarce globalnej'', z tym, że ja nie jestem na kierunku ekonomicznym.

W ogóle jak to jest z dostaniem się na studia II stopnia, jeżeli nie kończyło się kierunku stricte ekonomicznego? Są jakieś szanse?
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 21:31   #514
tomidajcia
Raczkowanie

GG do tomidajcia

"Kierunek jest też mały, ciągle te same osoby, które najczęściej czują się lepsze od innych" - co masz na myśli? Co to znaczy "mały"?
Dlaczego jednak zdecydowałaś się iść na mgr z IiE skoro za bardzo Ci ten kierunek nie podpasował? I jaki kierunek Cię w końcu zainteresował? Jeśli można wiedzieć oczywiście [/QUOTE]

Mały, ponieważ na początku pierwszego roku było nas około 240, a zakończyło jakoś 96 osób. Lepsze od innych, bo np. pytam na początku pierwszego roku chłopaka, który z nikim nie rozmawiał: dlaczego nie rozmawiasz z nikim? A On: nie ma co się przyzwyczajać, bo i tak prawie wszyscy wylecą po I semestrze. Będę się kolegować w późniejszym czasie z tymi lepszymi.
Hmm... Ale może tylko mój rocznik był taki dziwny co do osób

To nie było tak, że mi całkowicie nie podpasował. Był z czasem męczący po prostu. Lubię to co studiuję i to co mogę po tym robić Nie ukrywajmy, IiE to dobra furtka do wielu dziedzin zawodowych. Zresztą ciężko było zmienić kierunek po I stopniu. Za dużo na nim przeszłam
Natomiast zaczęłam jako drugi kierunek język obcy. Chcę te dwa kierunki fajnie połączyć

Absolutnie nie odradzam i nie zniechęcam do studiowania IiE. Jest to męczący, ale fajny kierunek. Chcę tylko pokazać, że jak będziecie odczuwać brak "czegoś", to warto robić coś dla odmiany Coś bardziej zrozumiałego i milszego

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
O, ja też jestem ciekawa, bo mam ten kierunek w planach w przyszłym roku.
Jeszcze ciekawi mnie bardzo,,Przedsiębiorstwo w gospodarce globalnej'', z tym, że ja nie jestem na kierunku ekonomicznym.

W ogóle jak to jest z dostaniem się na studia II stopnia, jeżeli nie kończyło się kierunku stricte ekonomicznego? Są jakieś szanse?
Dla takich osób są egzaminy wstępne. Na II stopień łatwiej się dostać niż na I. U mnie na kierunku jest kilka osób z całkiem innej 'bajki'. Musiały pewnie na początku się bardziej wdrożyć w tematykę, ale jak najbardziej zdały I rok II stopnia
Stary 2015-08-13, 04:00   #515
BreakMeDown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tomidajcia Pokaż wiadomość
"Kierunek jest też mały, ciągle te same osoby, które najczęściej czują się lepsze od innych" - co masz na myśli? Co to znaczy "mały"?
Dlaczego jednak zdecydowałaś się iść na mgr z IiE skoro za bardzo Ci ten kierunek nie podpasował? I jaki kierunek Cię w końcu zainteresował? Jeśli można wiedzieć oczywiście
Mały, ponieważ na początku pierwszego roku było nas około 240, a zakończyło jakoś 96 osób. Lepsze od innych, bo np. pytam na początku pierwszego roku chłopaka, który z nikim nie rozmawiał: dlaczego nie rozmawiasz z nikim? A On: nie ma co się przyzwyczajać, bo i tak prawie wszyscy wylecą po I semestrze. Będę się kolegować w późniejszym czasie z tymi lepszymi.
Hmm... Ale może tylko mój rocznik był taki dziwny co do osób

To nie było tak, że mi całkowicie nie podpasował. Był z czasem męczący po prostu. Lubię to co studiuję i to co mogę po tym robić Nie ukrywajmy, IiE to dobra furtka do wielu dziedzin zawodowych. Zresztą ciężko było zmienić kierunek po I stopniu. Za dużo na nim przeszłam
Natomiast zaczęłam jako drugi kierunek język obcy. Chcę te dwa kierunki fajnie połączyć

Absolutnie nie odradzam i nie zniechęcam do studiowania IiE. Jest to męczący, ale fajny kierunek. Chcę tylko pokazać, że jak będziecie odczuwać brak "czegoś", to warto robić coś dla odmiany Coś bardziej zrozumiałego i milszego

[/QUOTE]
O, a to ciekawe, ja też w sumie przez pewien czas rozważałam język obcy, ale stwierdziłam, że można się przecież samemu uczyć ;P Lepiej wybrać jakiś konkretniejszy kierunek, bardziej ścisły
To mówisz, że już po 1 semestrze aż tyle osób odpada? Było Was jakieś 120 tylko w drugim semestrze?

Edytowane przez BreakMeDown
Czas edycji: 2015-08-13 o 04:02
BreakMeDown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-13, 13:43   #516
babcia_krysia
Przyczajenie

Hej! Dostałam się na UEP - i co dalej? Dalsze info pojawi się na tej stronie gdzie się rekrutowaliśmy, czy gdzie? Kiedy mniej więcej może się zaczynać 1. rok, tzn. ta cała dodatkowa matma i w ogóle jak ona wygląda?
babcia_krysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-13, 17:25   #517
haru_haru
Rozeznanie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Dla takich osób są egzaminy wstępne. Na II stopień łatwiej się dostać niż na I. U mnie na kierunku jest kilka osób z całkiem innej 'bajki'. Musiały pewnie na początku się bardziej wdrożyć w tematykę, ale jak najbardziej zdały I rok II stopnia
A na czym polegają takie egzaminy wstępne?
Na stronie UE jest info o jakiejś rozmowie kwalifikacyjnej...
A czy w dziekanacie ewentualnie można się dowiedzieć co i jak, czy lepiej tam nie wchodzić? (wiadomo, są panie i panie z dziekanatu)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 07:21   #518
BreakMeDown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babcia_krysia Pokaż wiadomość
Hej! Dostałam się na UEP - i co dalej? Dalsze info pojawi się na tej stronie gdzie się rekrutowaliśmy, czy gdzie? Kiedy mniej więcej może się zaczynać 1. rok, tzn. ta cała dodatkowa matma i w ogóle jak ona wygląda?
W tym roku nie ma tej matmy
Stary 2015-08-14, 09:46   #519
killemall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość

A na czym polegają takie egzaminy wstępne?
Na stronie UE jest info o jakiejś rozmowie kwalifikacyjnej...
A czy w dziekanacie ewentualnie można się dowiedzieć co i jak, czy lepiej tam nie wchodzić? (wiadomo, są panie i panie z dziekanatu)
nie chcę uogólniac, ale ja już pierwszego dnia spotkałam się z bardzo niemiłą panią z dziekanatu mojego wydziału.. poszłam zasięgnać informacji, za co dostałam po uszach, bo jestem z I roku, czułam się tam jak idiotka. Babka odpowiedziała mi na moje milion pytań jedno zdanie, za które serdecznie podziękowałam i wyszłam, bo nie miałam już ochoty domagać się od niej czegokolwiek... pewnie gdybym była z trzeciego roku rozmawiałaby ze mną normalnie... Przykre trochę, że traktuje się tam nowych studentów jak gówniarzy

edit: a propos matmy, warto sobie powtarzać cos z liceum, czy matma na studiach polega na czymś zupełnie innym? martwię się, bo zdawałam mature 2 lata temu i pewnie duzo już zdążyłam zapomniec:

Edytowane przez killemall
Czas edycji: 2015-08-14 o 09:48
killemall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 10:05   #520
haru_haru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez killemall Pokaż wiadomość
nie chcę uogólniac, ale ja już pierwszego dnia spotkałam się z bardzo niemiłą panią z dziekanatu mojego wydziału.. poszłam zasięgnać informacji, za co dostałam po uszach, bo jestem z I roku, czułam się tam jak idiotka. Babka odpowiedziała mi na moje milion pytań jedno zdanie, za które serdecznie podziękowałam i wyszłam, bo nie miałam już ochoty domagać się od niej czegokolwiek... pewnie gdybym była z trzeciego roku rozmawiałaby ze mną normalnie... Przykre trochę, że traktuje się tam nowych studentów jak gówniarzy
Uuuu to niefajnie, a jaki to wydział jeśli mogę wiedzieć?
Jeśli nie chcesz tu pisać to możesz na priv.

Ja takim świeżakiem znowu nie będę, bo za mną już będzie licencjat, ale jako nowa osoba na UE pewnie mogę zostać podobnie potraktowana.
Może ja jakaś nieporadna jestem, ale nie mogę się odnaleźć na tej stronie UE - brakuje informacji o tym jak przebiega rekrutacja na studia niestacjonarne II stopnia dla osób spoza UE - jest wszystko i nic, jakieś załączniki których nie ma, po prostu bałagan i misz-masz totalny.W jednym miejscu jest zapis, że będzie rozmowa kwalifikacyjna dodatkowo, w innym że egzamin. Może coś zmienią do przyszłego roku, żeby to było bardziej czytelne.
Stary 2015-08-17, 16:40   #521
Aloe96
Raczkowanie

A czy na studiach są jakieś podręczniki?
Aloe96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 11:19   #522
Magdkoz
Przyczajenie

Czy matma na FIRB jest naprawdę aż tak kosmiczna? Przez to, że we wrześniu nie będzie dodatkowych godzin matematyki to będzie jakieś zabójcze tempo na początku? Może ktoś z Was wie jaki dział robi się najpierw? Coś może sama spróbuje zrobić, by nie mieć zaległości już na początku, tym bardziej że matura rozszerzona z matmy poszła mi tragicznie :/

Edytowane przez Magdkoz
Czas edycji: 2015-08-19 o 11:28
Magdkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 09:40   #523
ld2GdYYL1cb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aloe96 Pokaż wiadomość
A czy na studiach są jakieś podręczniki?
ale ze spokojem dasz rade bez jakby co są w bibliotece,ale w wiekszości to i tak nie sa pozniejw praktyce potrzebne wystarcza zbiory zadan na ćwiki
Cytat:
Napisane przez Magdkoz Pokaż wiadomość
Czy matma na FIRB jest naprawdę aż tak kosmiczna? Przez to, że we wrześniu nie będzie dodatkowych godzin matematyki to będzie jakieś zabójcze tempo na początku? Może ktoś z Was wie jaki dział robi się najpierw? Coś może sama spróbuje zrobić, by nie mieć zaległości już na początku, tym bardziej że matura rozszerzona z matmy poszła mi tragicznie :/
to nie ta matma co w LO pierwsze chyba były pochodne i całeczki dasz rade! mi ta wrześniowa matma nic nie dała,także spokojnie
ld2GdYYL1cb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 12:40   #524
BreakMeDown
Raczkowanie

A polecacie wykupić ten semestralny kurs angielskiego? Bo w 1 semestrze nie ma wcale języków i w sumie się zastanawiam nad tym...
No chyba że nic to za bardzo nie da, bo zajęcia są chyba co tydzień, także trochę mało ich...
Stary 2015-08-23, 18:36   #525
pancakes
ist mir egal

Cytat:
Napisane przez BreakMeDown Pokaż wiadomość
A polecacie wykupić ten semestralny kurs angielskiego? Bo w 1 semestrze nie ma wcale języków i w sumie się zastanawiam nad tym...
No chyba że nic to za bardzo nie da, bo zajęcia są chyba co tydzień, także trochę mało ich...
Ojej naprawdę nie ma języków? To kiedy one są?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-23, 20:39   #526
BreakMeDown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pancakes Pokaż wiadomość
Ojej naprawdę nie ma języków? To kiedy one są?
Od drugiego semestru dopiero Na UEPie chyba będzie trochę lipa z językami, bo 1h tygodniowo to mało jak dla mnie.
Stary 2015-08-25, 14:41   #527
pancakes
ist mir egal

Cytat:
Napisane przez BreakMeDown Pokaż wiadomość
Od drugiego semestru dopiero Na UEPie chyba będzie trochę lipa z językami, bo 1h tygodniowo to mało jak dla mnie.
To dziwne, i faktycznie bardzo mało. Ale jak mają to być zajęcia robione byle jak (jakoś nie łudzę się że bywa inaczej) to lepiej
Stary 2015-08-27, 16:52   #528
Pati141296
Przyczajenie

A jak jest z ludźmi na Zarządzaniu?
Pati141296 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 18:02   #529
Aloe96
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pati141296 Pokaż wiadomość
A jak jest z ludźmi na Zarządzaniu?
Ja jestem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 08:45   #530
MarcelG1
Przyczajenie

Finanse i rachunkowość wydział ekonomii ueppp

Hej, jest tu może ktoś z firu?? Chciałabym zaczerpnąć trochę informacji odnośnie Przedmiotów, a zwłaszcza matematyki. Jest sens coś powtarzać z Lo?
MarcelG1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 12:38   #531
Julcza
Przyczajenie

Ja też zarządzanie
Julcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 13:29   #532
viva91
na przekór do celu

Dot.: Finanse i rachunkowość wydział ekonomii ueppp

A o jaką uczelnię chodzi? UE w Poznaniu?
Stary 2015-08-28, 13:55   #533
MarcelG1
Przyczajenie

Tak, w Poznaniu
MarcelG1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 13:57   #534
viva91
na przekór do celu

To połączę z wątkiem o tej uczelni.
Stary 2015-08-28, 18:10   #535
Aloe96
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Julcza Pokaż wiadomość
Ja też zarządzanie
Wynajmujesz coś czy akademik?
Stary 2015-10-05, 10:16   #536
laim
Przyczajenie

Witam wszystkich,
Czy na UEPie istnieje możliwość zmiany grupy? Jestem w grupie 24 na kierunku Zarządzanie i wszystkie zajęcia mam popołudniami co wybitnie nie jest mi na rękę ponieważ dojeżdżam pociągami do Poznania. Dopiero wczoraj wróciłem do Polski, nie było mnie na spotkaniu organizacyjnym i teraz jestem kompletnie zagubiony w tym wszystkim.
laim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 13:46   #537
martax93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laim Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
Czy na UEPie istnieje możliwość zmiany grupy? Jestem w grupie 24 na kierunku Zarządzanie i wszystkie zajęcia mam popołudniami co wybitnie nie jest mi na rękę ponieważ dojeżdżam pociągami do Poznania. Dopiero wczoraj wróciłem do Polski, nie było mnie na spotkaniu organizacyjnym i teraz jestem kompletnie zagubiony w tym wszystkim.
Lepiej zapytać w dziekanacie, przed rozpoczęciem roku akademickiego, wersja była taka, że trzeba znaleźć osobę na wymianę, żeby zamienić grupę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
martax93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 20:57   #538
GdyKochamy
Zadomowienie

Na mojej uczelni wystarczyło podanie, że zajęcia kolidują ci z pracą.
Stary 2015-10-18, 19:12   #539
_Princess
Raczkowanie

czy jest ktoś z tutaj studiujących na UE w Poznaniu i kojarzy z katedry zadząrzania strategicznego profesor Elżbietą S ojkin ?

Edytowane przez _Princess
Czas edycji: 2015-10-18 o 19:14
_Princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 09:22   #540
laim
Przyczajenie

Jutro po raz pierwszy pójdę na siłownie (wf). Czy obowiązują jakieś specjalne stroje i jak wyglądają zajęcia z tego?
laim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości