|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#511 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Mleko pasteryzowane i ¿ywe kultury bakterii
![]() Najlepiej aby byl bez mleka w prosku a o taki trudno niestety. Jedynh godny polecejia to piatnica naturalny. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 202
|
Cytat:
![]() |
#515 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
U/coraz bardziej w stronê P*
I(7.45): 1,5 nale¶nika (z paczki, nie da³am radê zje¶æ dwóch, bo s± bardzo du¿e – jeden ma 98 kcal), 100g jab³ka, 100g malin II(11.30): jogurt wi¶niowy, 15g musli sante, ¶liwka III(13.30): kalafior panierowany ![]() IV(17.00): jab³ko V(19.00): kromka razowca z serkiem kanapkowym, kromka razowca z pomidorem, marchewka Duuuu¿o herbaty, czarnej kawy, dwie puszki pepsi light *w sumie to dziwne, ¿e jeszcze nie widaæ za bardzo efektów – moje zapotrzebowanie to nieca³e 1300kcal, a jem chyba o wiele wiêcej… ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Nic siê nie sta³o
![]() ![]()
#517 |
Raczkowanie
|
Moja wczorajsza Rka
1. owsianka (4 ³y¿ki p³atków, woda i mleko-pó³ na pó³, gar¶æ ¿urawiny, rodzynek, orzechów, cynamon) 1 kromka razowca z mas³em orzechowym 2. nektarynka wkrojona w kubek jogurtu naturalnego 3. 2 nale¶niki ze szpinakiem i mozzarell±(nale¶niki z m±ki pó³ na pó³ kukurydziana i ¿ytnia), 1 jajko na twardo, 3 ³y¿ki wie¶niaka jako sos 4. jajecznica z 2 jaj i pó³ cebuli, 2 kromki chleba 5. 50 gram twarogu z jogurtem naturalnym
#518 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Moje U:
I: owsianka z migda³ami, pieczon± dyni±, cynamonem i ma¶lank±; II: ma³a miseczka leczo z dwoma ³y¿kami kaszy jaglanej; III: zupa krem ze ¶wie¿ego ogórka, zabielana, z wk³adk± z wêdzonego ³ososia; na drugie dwa nale¶niki ze szpinakiem, mozarell± i szynk±; IV: kilka ciastek dyniowych w³asnej roboty; brzoskwinia ufo; V: dwie kromki chlebka jaglano-dyniowego z pesto buraczkowym i szynk±, pomidor, ogórek ma³osolny. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje U. Muszê wróciæ do tycia, ale... nie dzisiaj. ![]() ¦niadanie * owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka kaszy manny, ³y¿eczka ziaren s³onecznika, szklanka mleka 3.2%, trochê borówek) II ¶niadanie * bu³ka grahamka 55 g, posmarowana serkiem, z cienkim plastrem sera Obiad * nieco ponad 1/2 woreczka gotowanej kaszy * ma³y filet z indyka sma¿ony w papirusie * kilka broku³ów na parze Ca³o¶æ ozdobiona odrobin± tartego sera i musztardy. * szklanka soku marchewkowo-jab³kowego Podwieczorek * Lód Magnum, jaki¶ karmelowy chyba Kolacja * sa³atka (pomidorki, rukola, marchewka, papryka, sporo pestek dyni, ³y¿eczka oliwy, musztardy, octu i tartego sera) * 2 kromki chleba razowego wytrawnego z plastrem szynki wieprzowej i resztk± sera - podpieczone w tosterze * herbata (meliska) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 137
|
Wczorajsze P z prozba o uwagi i krytyke
![]() ¦n. Parówka drobiowa z musztarda, grahamka, pomidor Ob. Go³±bek w sosie pomidorowym, ziemniaki, pomidorki z cebulk± Pod 1. Kasza manna (4lyzki) na mleku 3,2% z malinami, pasek czekolady mlecznej Wedla Pod 2. P±czek z marmolad±, kiwi Kol. Grahamka z sa³at±, ³ososiem wêdzonym i ogórkiem kiszonym |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jad³a¶ nic miêdzy ¶niadaniem a obiadem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
wczorajsze porz±dne P
¦niadanie:3 kromki razowca z margaryn±,serem bia³y,jedna z zó³tym,pomidor,bazylia latte z mlekiem,miodem 2¦niadanie:p±czek wiedeñski(z czekolada w czekoladzie) jogurt naturalny do picia (250g) Obiad:zupa krem z bia³ych warzyw,indyk grillowany,4 ziemniaki w przyprawach,miseczka fasolki szparagowej po:pasek czekolady gorzkiej Podwieczorek:gofr pe³noziarnisty z budyniem malinowym i malinami Kolacja: sa³atka ry¿owa z tuñczykiem,kukurydza i majonezem po:biszkopty i kubek mleka i jak???? w ci±gu dnia kilka krówek w czekoladzie |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 137
|
Cytat:
Nie jadlam nic miedzy sniadaniem a obiadem bo estalam o 10 a zwykle u mnie w domu o 12 juz je sie obiad wiec nie mialam jak wcisnac, ale ztobilam za to dwa podwieczorki. Wyjatkowo wczoraj po wszystkich ppsilkach czulam sie jakos ciezko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dafne, podziwiam. Rewelacja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Utrzymanie:
I. owsiany omlet z pokrojonym jab³kiem, rodzynkami i mas³em orzechowym II. chleb ziarnisty z twarogiem, pomidorem, sosem cha³wowym i kakao III. kasza jêczmienna wiejska z karkówk± w sosie pieczeniowym i buraczkami podsma¿onymi z mozzarell± IV. pó³francuski ragal z nadzieniem makowym; jogurt naturalny z mas± makow± Korzystam póki jeszcze mam wakacje ![]() Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2013-08-30 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
U/P
(pomimo bardzo z³ego samopoczucia staram siê je¶æ, ale jest mi trudno) I(7.45): owsianka (20g p³atków, 15g otrêbów) ze 100g malin, 100g jab³ka i ³y¿k± mieszkanki bakaliowej II(11.00): bu³ka orkiszowa, sze¶æ pomidorków koktajlowych III(14.00): ¾ jab³ka, marchewka IV(15.00): jogurt owocowy bez cukru 400g V(19.00): kromka razowca z serkiem, kromka razowca z rzodkiewk±, ogórek zielony I coraz bardziej mam ochotê po prostu sobie odpu¶ciæ, bo w±tpie ¿eby faktycznie co¶ siê mog³o zmieniæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie czyta³am poprzednich wypowiedzi, wiêc wybacz, je¶li co¶ powtórzê - czy ty siê boisz przytyæ? Czy boisz siê je¶æ? D³ugo ¿ywi³am siê tak jak ty i wierz mi - robisz sobie ogromn± krzywdê. To, ¿e nie burczy ci w brzuchu nie znaczy jeszcze, ¿e organizmowi niczego nie potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ehh,korzystam póki s± wakacje,bo jak zacznie siê szko³a to ciêzko bêdzie z regularnymi posi³kami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e nie bêdzie ¼le, grunt to dobra organizacja i roz³o¿enie posi³ków na przerwy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zapotrzebowanie faktycznie mam ma³e (mniej ni¿ 1300 kcal) bo jestem niska i b. ma³o wa¿ê, nie uprawiam ¿adnego sportu, bo jestem kluch± kanapow± (wej¶cie po schodach = zadyszka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Cytat:
Dzisiejsze U podobne do wczorajszego, bo zosta³o mi trochê wczorajszego jedzenia: I: owsianko-jaglanka z brzoskwini± ufo, cynamonem i ma¶lank±; II: baton Corny ¿urawinowy (w drodze, dlatego skromnie); III: zupa krem ze ¶wie¿ego ogórka, zabielana, z wk³adk± z wêdzonego ³ososia; na drugie dwa nale¶niki ze szpinakiem i fet±; IV: dwa ciastka dyniowe w³asnej roboty; brzoskwinia ufo, kilka migda³ów; V: dwie kromki chlebka jaglano-dyniowego z serem ple¶niowym, ogórek ma³osolny, jab³ko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mo¿e co¶ na zaostrzenie apetytu? Ponoæ robi± to soki owocowe, choæ nie jestem pewna, zawsze mo¿na poszukaæ jaki¶ tabletek. Moje U, nie¶mia³o zmierzaj±ce w stronê P. ¦niadanie * 2 x kromka chleba razowego wytrawnego posmarowana serkiem, z plastrem szynki wieprzowej, li¶ciem sa³aty, pomidorkiem koktajlowym i papryk± * jajko na twardo * Inka na wodzie + dwa s³odziki II ¶niadanie * jogurt naturalny + ³y¿eczka otrêbów pszennych + 2 ³y¿ki musli owocowego + ³y¿eczka suszonej ¿urawiny * tu by³ przewidywany banan, który jednak nie doczeka³ siê konsumpcji Obiad * bli¿ej nieokre¶lona surówka (jedzona w barze) * ry¿ gotowany bia³y (w sporej ilo¶ci ![]() * kotlet warzywno-rybny * kompot Podwieczorek * solidny kawa³ek kruchego ciasta z rabarbarem ![]() Kolacja * ma³a kolba kukurydzy gotowanej * wafel ry¿owy * twaro¿ek z wêdzonego ³ososia, chudego twarogu, mleka 3.2%, pietruszki i otrêbów - kilka ³y¿ek * herbata melisa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
U./p? ca³y dzien w domu...
7. Sniadanie: owsianka (standard: szklanka mleka 2%, 30g twarogu pó³t³ustego, 4³yzki p³atków, 2³yzki otrab zytnitch, 15g orzechów w³oskich, 2 garscie borówek) nauka 11.30 II ¦niadanie: 2 kromki chleba razowego, 40g twarogu pó³tlustego, 1/4 awokado, sa³ata, ogórek. 40 min Ewa Chodakowska Sklapel, 10 Mel B posladki, 15 min rozci±ganie. 15.30 Obiad: 150g piersi z indyka na parze, pol woreczka kaszy gryczanej, sa³atka: cykoria, wielki pomidor malinowy, koperek i ³yzka oliwy. nauka 19. Przegryzka- jab³ko 20.30 Kolacja: 2 kromki chleba razowego, 100g tunczyka w sosie wlasnym, papryka czerwona, kie³ki lucerny, sa³ata. po. herbata z dziekiej rozy, melisa. Eh... ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-30 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P ... nie tyje ...
¦NIADANIE -3 kromki razowca z ziarnami -delma/ 2 plastry wedliny wedzonej surowej wieprzowej na to ogórek ma³osolny - delma/ ser bia³y ale uwaga taki od baby ze wsi ![]() ![]() -delma/ ser kozi turek do smarowania grubo / ³y¿eczka miodu - jajecznica z 2 jaj wieskich na ³y¿ce mas³a ose³ka ze szczypiorkiem po: rzadek ritter z herbbatnikiem ma¶lanym 2 ¦NIADANIE p³atki ry¿owe na mleku z cukrem i sol± mama mi robi³a bo to mistrzyni (2 szklanki mleka 2% , 4 kopaste ³y¿ki p³atków , sól i cukier ( nie wiem ile cukru prosze mame by s³odzi³a tak ,aby by³o s³odkie bo czego oczy nie widz± to lepiej ) ![]() OBIAD - 3 go³±bki z ry¿em i miêsem z ³opatki wieprzowej (mamusia robi³± ) (2 DUZE i 1 sredni) z sosem pomidorowym ![]() ![]() PODWIECZOREK jeszcze nie wiem bo jde teraz na miasto to pewnie lody lub ciastko ze stacji benzynowej Kolacja napewno mleczko kozie z miodem i pewnie jakies kanapki napewno jakas z serem kozim i miodem i chyba zrobie z miesem z roso³u i na to ogórek o tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
A jak z twoja aktywno¶cia w ciagu dnia?
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
Rrr
mo¿ecie na to zerkn±æ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
sobotnie P
Sniadanie:2 kromki razowca,z mazzarel±,pomidorem,bazyl i±, gruszka 2 ¦niadanie:kawa³ ciasta kruchego ze ¶liwkami, latte z du¿± ilo¶ci± spienionego mleka obiad:miska lecza,i po³ woreczka ryzu br±zowego snikers Podwieczorek:serek waniliowy 150g z rodzynkami,i gar¶ci± orzechów laskowych Kolacja:2 kromki razowca z mas³em jajko na twardo,sa³atka z ogórka papryki,oleju lnianego garsc pra¿ynek od siostry(niedobre) pO do filmu mam nachosy solone i domowy dip ![]() i jak??? |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.