|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!! Tylko w zasadzie betę powinnaś powtórzyć po 48 godzinach, więc jak nie przyrośnie jakoś szalenie to się nie stresuj A nie możesz wziąć zwolnienia na tak silne dolegliwości?
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz się jeszcze pocieszać, że przecież ciąża nie trwa wiecznie, a takie dolegliwości na ogół odpuszczają później
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież minęło już 48 godzin... Robiłam w poniedziałek przed 10... Bo jak zrobiłam o 0,5 godziny za wcześnie to chyba nie jest tragedia?
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy któraś z was pali? Kurcze ja palę od 10 lat. Jak byłam w ciąży z kubusiem to całą ciążę nie paliłam. Po porodzie wróciłam do palenia. Na początku tego roku znów byłam w ciąży, po tygodniu rpób rzuciłam. Ale jak poroniłam znów wróciłam do palenia. I teraz trzeba znów rzucić. Ale kurcze jak... Chce mi się palić jak nigdy wcześniej. Miałam nadzieję że mnie odrzuci od palenia, ale gdzie tam- smakują jak nigdy.
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Sorki,że wyżej zdubblowałam odpowiedź,ale coś mi net ześwirował;D
Nie mogę niestety,bo pracuje teraz na pół etatu i jestem taką dochodzącą jakby bo koleżanka robi po 8 h..do 17 a ja od 16 pózniej 4 h..albo na rano na 9..nie mają nikogo na moje miejsce..Kierowniczka nie ma skrupułów i może kogos zwolnić z dnia na dzien..co juz chyba z 6 razy zrobiła bo tyle bylo osob przede mna..masakra.. coś jej nie spasuje i się leci..dlatego jakbym jeszcze poszła na l4 albo ona dowiedziała się,że jestem w ciązy to wiem,że już tam nie pracuje..a mam umowe zlecenie więc nic mnie nie chroni.. a troszkę grosza się przyda,także ciężko mi teraz (
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od wczoraj zawroty głowy co jakiś czas.. no i dziś 1 wymioty tą właśnie suchą bułką z rana (
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś mi się wierzyć nie chce, żebyś na UZ nie była w ogóle w ciąży chroniona?... Sprawdzałaś to?
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno herbata imbirowa bardzo pomaga na mdłości, tylko taka z prawdziwego imbiru |
|
|
|
|
#526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaszłam w ciąże w niekorzystnym czasie niestety.. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby przeszła nam ta faza. Cytat:
Przez pierwsze tygodnie popalałam i chciało mi sie palic. Jak zrobiłam test to sie staralam nie palic ale chciało mi sie strasznie. A od 2 tyg (a jestem teraz chyba na poczatku 8) nie moge nawet przejsc na ulicy obok palącej osoby bo mi niedobrze. Faceta wystawiam za okno w domu Poczekaj troche, wytrzymaj. Powinno Ci przestać smakowac niedługo.Witam wszystkie nowe Mamusie!! |
||
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Podobno na um zlecenie teraz pracodawca ma obowiązek plqcic składki i moznq iść na l4 w ciąży płatne 100% nie wiem od kiedy to funkcjonuje ale był taku plan. Czytałam ostatnio, do yego przysługuje maciezynski. Powzukqj dokładnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego I oby pomogło! |
|
|
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
ja w kwietniu jak dowiedziałam się o ciąży to przeszłam na elektrycznego bo jeszcze bardziej chciało mi się palić niż przed ciążą i tak jak ty po poronieniu zaczęłam znowu palić. pale teraz to i to ,niby pale mniej normalnych ale staram się powoli zmniejszać ilość papierosów dziennie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak że to chyba nie kwestia czasów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitka rozumiem Cię doskonale , ja pracowałam w US 3 lata na umowę zlecenie, niestety umowa podpisywana co miesiąc, lub dwa więc składki chorobowe za kazdym razem te 3 m liczyły się od nowa bo umowa była przerywana. Kiedy dowiedzieli się że jestem w ciąży to nie przedłużyli mi umowy. Na zasiłek z PUP nie miałam co liczyć bo nie miałam minimalnego wynagrodzenia. I tak od 4m pierwszej ciąży siedzę na bezrobociu.
Potem stwierdziliśmy z TŻ że dopóki Oskar nie pójdzie do przedszkola to zostanę w domu. Dobrze że możemy sobie na to pozwolić. Z jednej strony żałowałam że nie pracuję, a z drugiej się cieszę bo mogę więcej czasu spędzać z synem, widzieć jak się rozwija, pokazywać mu świat itp
|
|
|
|
#535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde
Tak jak się tu nic nie działo, tak musiałam nadrabiać dzisiaj ![]() Mi się właśnie włączył tryb śpiączki Tym bardziej, że mam teraz warunki. Na siłę się obudziłam ![]() Jak nas się tutaj dużo robi Co i rusz kolejne z dwoma kreskami Cytat:
![]() No, ale może jeszcze na nas tydzień, dwa za wcześnie, patrząc na poniższy przykład: Cytat:
Mam nadzieję, że dolegliwości Ci jak najszybciej miną. Na nudności i wymioty podobno imbir dobry. Także dodawaj sobie do herbatki i do wody ![]() Kurcze praca w przychodni to zawsze ryzyko złapania jakiegoś chorubska ![]() Cytat:
![]() A nie kochaliście się wczoraj? Może TŻ coś naruszył? (oczywiście w pochwie, fasolka bezpieczna mam nadzieję Czekam niecierpliwie na betę ![]() Znów o 16 będzie? Cytat:
Ja paliłam też od 10 lat. Przed ciążą już w zasadzie sporadycznie, ale miewałam okresy, kiedy mi się bardziej chciało palić. I wtedy kupowałam sobie paczkę i popalałam sobie trochę codziennie. Jak mi się dalej chciało to kolejną paczkę. Potem mogłam znowu nie palić w ogóle przez jakiś czas. Natomiast teraz mnie męczy to, że jak mi się zachce (albo co gorsza się zdenerwuję :mdleje) nie będę mogła sięgnąć po papierosa ![]() Bo brak alkoholu jakoś strasznie nie będzie mi doskwierał. No może czasem na imprezach, ale kilka razy można się przemęczyć. TŻ się cieszy, że przez najbliższe 2 lata będę przymusowo kierowcą ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Bardzo Ci współczuję ![]() A w ciążę planowo zaszliście?
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie... teraz tylko śluz został lekko zabarwiony, więc to nie było nic wielkiego... mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy, bo już mam same czarne myśli Beta o 15, dzisiaj też jestem w domu to sobie podejdę |
|
|
|
|
#537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Imbirkową właśnie wypiłam..zobaczymy jak będzie. Nie planowaliśmy do końca tej ciąży..znaczy się,o dziecku już od dawna rozmawialiśmy itp..ale jesteśmy przed ślubem(termin,sala i wszystko wyznaczone na sierpień 2014)Planujemy za miesiąc cywilny.Ja mam policystyczne jajniki..problemy z miesiączkami..bywało,że okres co 50 dni..rekord 84..musiałam je wywoływać luteiną..Postanowiliśmy po prostu czasem się nie zabezpieczać i zobaczyć co z tego wyniknie W lipcu raz kochaliśmy się na całego i to ok 2 tyg od miesiączki(więc idealny czas przy regularnych miesiączkach)a tak to przerywane no i stało się.Bardzo się z tego cieszymy mimo wszystko..to że rośnie we mnie fasolek jest cudowne ale cała reszta ciąży mnie przeraża i dołuje..(czasem dalej w to wszystko nie wierze) |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę każdy jak pomyśli dogłębniej to wymyśli miliony powodów dlaczego dziecko jeszcze nie teraz. Ja Wam bardzo gratuluję i musicie się bardzo cieszyć, że ta ciąża na Was spłynęła. Bo nie wiadomo (odpukać) co mogłoby być później. Kiedy byście uznali, że czas jest właściwy. A Wasze życie się ułoży Na moim przykładzie - uznaliśmy z TŻtem, że czas jest świetny na dziecko. Oboje mamy stałą i dobrze płatną pracę. Chcieliśmy się tylko wstrzymać z zajściem do października/listopada, żebym ja się mogła jeszcze obronić przed urodzeniem. Ale już od mojego pierwszego cyklu od odstawienia tabletek postanowiliśmy się nie zabezpieczać. Bo przecież w ciążę nie zachodzi się tak łatwo. Okazuje się, że zachodzi się bardzo łatwo, bo zaszłam w pierwszym cyklu. I co? Martwiłam się trochę, że się nie obronię zaraz po porodzie. A wiesz co się okazało? Że to dziecko spadło na nas jak dar z nieba. Kilka dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży - pracodawca dał mi wypowiedzenie z pracy. Trudna sytuacja finansowa firmy, a ja byłam na pierwszym stanowisku do odstrzału. Oczywiście przez ciążę nie mogli mnie zwolnić. Także zobacz - gdyby nie ta szybka ciąża ja właśnie zostałabym bez pracy. Szukałabym nowej, musiałabym się zaaklimatyzować, dostać umowę na czas nieokreślony. I decyzja o dziecku odsunęłaby by się pewnie o kilka lat. A tak dziecko będziemy mieli wtedy, kiedy chcieliśmy, a moja praca i pensja jest niezagrożona. Także wierzę, że i w Waszym przypadku to dziecko okaże się wybawieniem
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
cowie świętą prawdę napisałaś, polać Ci soczku
Ja też uważam, że "nigdy nie jest dobry czas na dziecko" - my mamy kredyt hipoteczny na 30 lat, ja mogłabym rozwijać karierę, czekac na awanse, lepszą pensję, a jeszcze miałam wziąć udział w programie młode talenty u mnie w firmie - mieć wyznaczoną ścieżkę kariery, szkolenia, itd. Ale trudno - dla mnie życie prywatne i to, że uda mi się urodzić pierwsze dziecko jeszcze w wieku 28 lat, jest sto razy ważniejsze. A, jak to mówią, co się odwlecze, to nie uciecze
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja już po wizycie u gina, więc się dołączam do przyszłych Mamuś. Widziałam dzisiaj naszą Kruszynkę, bijące serduszko, główkę, rączki Jestem bardzo szczęśliwa i odrobinę uspokojona Ostatnią @ miałam 25 lipca i termin porodu wypada mi tak jak z moją prawie 2,5 letnią Córcią Można więc dołączyć?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Mam nadzieję, że niedługo ci miną przykre dolegliwości 

Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!!!
Tylko w zasadzie betę powinnaś powtórzyć po 48 godzinach, więc jak nie przyrośnie jakoś szalenie to się nie stresuj
Sorki, mózg powoli zamienia mi się w ciążowy żelek

Chociaż to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem czego się mogę spodziewać
Poczekaj troche, wytrzymaj. Powinno Ci przestać smakowac niedługo.

Tym bardziej, że mam teraz warunki. Na siłę się obudziłam