|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
rossa świetna wiadomość
|
|
|
|
#512 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Jeśli mowa o wózkach, to oto moje typy:
http://allegro.pl/wozek-camarelo-col...531663086.html http://allegro.pl/jogger-adamex-3w1-...542308224.html http://allegro.pl/speedy-verts-light...557308555.html Z tym, że ten ostatni kolorystycznie podoba mi się bardzo natomiast funkcjonalność jest w nim najgorsza niestety. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
klask i: Gratuluję dobrych wieści. To naprawdę świetna nowina
|
||
|
|
|
#513 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
No faktycznie wplywu juz nic nie ma i nie bedzie mialo - trzeba byc tylko dobrej mysli ![]() Cytat:
Ale co sie namartwilas to Twoje |
||
|
|
|
#514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie najbardziej spodobał się wózek nr 2 (Adamex)
|
||
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie ciesze
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja mialam lozeczko gluck z okrąglymi szczebelkami, pozniej turystyczne mam do tej pory.nie widzialam z plaskimi szczebelkami, więc nie potrafie powiedziec czy to jakas roznica ![]() na samym poczatku mielismy pozyczoną kołyske i super zdała egzamin na pierwsze 2 miesiace kiedy maly w nocy co godzine się budzil i mialam go obok lozka po prostu. kosz mojzesza jest mały, ja sie zastanawiałam, ale to bez sensu. co do wozkow ja przy pierwszym bralam co dawali tzn mam kupiony od znajomych, a fotelik samochodowy mam maxi cosi wylicytowany na allegro za 30 zł. Dla mnie kupowanie za tysiąc złotych fotelika jest bez sensu, skoro na allegro moge kupic za grosze wlasciwie. Nie stac mnei na taki wydatek, ale ja ogolnie staram sie mało wydawac, jestem wyrodną matką teraz wózka musze szukac takiego podwojnego lub z dostawką z racji, ze moj Tymek jest mały .. ale też na pewno używany zakupie |
|
|
|
#518 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka ma do sprzedania używany 2w1 za 250 zł, wizualnie fajny, praktycznie też. Musze tylko obejrzeć jak z amortyzacją w gondoli mały pojeździ z pół roku, a potem bym kupiła porządną ładną spacerówkę.Cytat:
![]() O, faktycznie! Jakby nie Ty to bym zapomniała ![]() Chyba mu przywaliła ![]() Cytat:
![]() Pisz nam tutaj Kochana ile chcesz i żal się ile chcesz. To hormony wariują i każda z nas ma gorsze chwile. Ale z TŻ musisz coś zrobić, bo bardzo mi sie nie podoba jego zachowanie. Oby sie zmienił I nie przejmuj się kupowaniem, bo ja np. czuję się jak schizofreniczka że tyle kupuję, wydaję (zamiast na siebie ![]() Cytat:
![]() Tak mi właśnie wyglądał na chłopaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teQiba gratuluję
|
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No na pewno jesteś wyrodną matką ale na jedzeniu i kosmetykach nadrabiam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Znowu licytuję kilka rzeczy, nie moja wina że takie fajne
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
rossa super
|
|
|
|
#523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciuchy jak z innej epoki... Ale jeden miał duuuży wybór ciuszków dla niemowlaka - już szłam do kasy z prześlicznym sweterkiem (krój jak dla dorosłego - coś w tym stylu http://bi.gazeta.pl/im/29/77/c1/z126...na--130-zl.jpg ale w kolorze ecru)... W końcu go nie wzięłam, bo córci już takiego nie założę
|
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny brawa dla was za dobre wieści, wyniki badań dobre i już coraz więcej z nas zna płeć, po prostu wspaniale, oby tak dalej. Ja też swoją drogą nie mogę się doczekać.
Ja na mojego Tż nie narzekam, w niedziele mi oznajmił że odłożył na lewo kasę(tylko ja się zastanawiam jak mu się to udało bo ja wiem o każdym groszu który zarabia, po prostu nadzoruję ) i powiedział że wyda to na mnie, ciekawe co to będzie przyjedzie do domku pod koniec października (mój też niestety na wyjazdach) ale to nic. sporo odłożył więc zobaczymy ... a tak wogule, wczoraj cały dzień w gościach. Było ok biorąc pod uwagę że mieli dobre ciasta i musiałam przecież skosztować wszystkie rodzaje, a byłooooo ich trochę.... ale za to moja córeczka dzisiaj w nocy mi wymiotowała, dostała biegunkę i się wystraszyłam bardzooo, bo ona miała poważną operację brzuszka w krk i teraz martwię się o nią cholernie, sprawdzam oczka,bo miała żółtaczkę mechaniczną, Czy czasami się nie żółcą, normalnie w obsesję wpadłam. A dzisiejsza noc i dzień dały mi nieźle popalić, aż mnie brzuch bolał cały dzień z tego zdenerwowania. Małą wzięłam na spowiedź i przyznała mi się że jadła pomidora a ma dietę i to od tego, bo skórkę ostatnią zwymiotowała, ależ mi ulżyło ... Odnośnie tego spania na podłodze, dwa tygodnie spałam w jednym szpitalu, potem pojechałam z małą do krk na jednym oddziale byłam 8 dni a potem była intensywna terapia a potem inny oddział więc nie było sensu prosić o łóżko - nawet dzieci nie przyjmowali bo miejsc nie było. Więc się cieszyłam że przy dziecku mogę być i to mi wystarczyło wtedy. Ale się tu rozpisałam, ale musiałam bo takiego stresa miałam z tymi wymiotmi że szok. Na ubranka jak narazie nie wydaję bo nie znam co we mnie pływa, ale jak będę wiedziała to selekcja i ewentualne zakupy napewno będą. Więc cieszę się waszym szczęściem że znacie kto jest waszym lokatorem. |
|
|
|
#525 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem wkurza, wczoraj mieliśmy ciężki wieczór ale już jest ok ![]() Cytat:
serduszko jest mega Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, jestem po dzisiejszym genetycznym, maluchowi bije serducho 165razy na minutę jestem taka szczęśliwa, że nie wiem co ze sobą zrobić maluszek był słodki, ładnie się pobujał an początku, dał się pomierzyć (wszystko jest w porządku), pomachał rączką na pożegnanie i poszedł spać Próbowałyśmy go obudzić do kolejnych zdjęć, ale się nie dał/a twardziel/ka ![]() TŻ nie było, ale przywiozłam filmik nagrany i oglądał chyba już go z 20 razy nareszcie się uspokoiłam, świetna lekarka robiła mi to usg, taka opanowana i chcąca wszystko wytłumaczyć i opisać ![]() A, muszę wam się pochwalić jeszcze, kupiłam spodnie ciążowe za 40 zł w h&m, coprawda jasne, beżowe ale są ) - spodnie + koszulka + sweterek za 44 zł.Dzień zaliczam do mega udanych
|
|
|
#526 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Czytam Was i czytam, aż nie mam kiedy napisać, wciąż nie mogę dotrzeć do końca. Cytat:
Cytat:
załamuje mnie to deko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że któraś z Was prosiła abym napisała jak odstawię swego dziecia od cyca, zatem piszę. Odstawiłam swojego dziecia od cyca Pierwsza nocka była bardzo trudna, dużo płakał aż serce się krajało, ale wytrzymałam, bujałam, tuliłam. Drugiej nocki już dużo mnie płakał, ale dużo się budził, a dziś była trzecia nocka i była idealna, zero płaczu, minimum pobudek, tak chcę Zobaczymy jak dziś.No i tyle z mojej pisaniny, bo już mi się oczy kleją. Dobrej nocki! |
|||||||
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
na chwileczkę tylko rossa super!wiem jaki to stres, to samo przeżywałam także wszystko rozumiem strasznie się cieszę że wszsytko dobrze się skończyło kicia gratuluję synka!!! też chcę ![]() brzuchatka ojj smutne to co piszesz. przytulam mocno ![]() mężulowi należą się baty ![]() Karolcia cieszę się że wszystko z dzidziolem ok no i fajnie, że miałaś taki fajny dzień ![]() Cytat:
![]() co do wózka to my mieliśmy dla córci Tako Jumper 3w1 - sprzedałam bo się nawinęła okazja. ale byłam bardzo zadowolona teraz oglądam inne. gondolę używaliśmy do sierpnia gdzieś, potem spacerówkę do następnej wiosny no i potem młoda przesiadła się do lekkiej parasolki. i bardzo często korzystałam z fotelika wpiętego w stelaż - bardzo duże ułatwienie na szybkich zakupach itp Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-09-23 o 22:11 |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#530 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe, co za niespodziankę Ci szykuje ![]() I bardzo Ci współczuję przeżyć z córcią... Jesteś dzielną mamą Cytat:
świetne wieści ![]() I aż Wam zazdroszczę tej płytki z nagranym małym Pływakiem ![]() Cytat:
I może dziś będzie pierwsza przespana nocka bez żadnych pobudek?![]() Jak jutro wstaniesz napisz coś więcej o swoim wózku - jaki to model, bom ciekawa
|
|||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Poprułam się
Nie wiedziałam, że tak bardzo mnie to załamie :-( Tż mówi,ze mam się nie przejmować i tak będzie mnie kochać, ale ja nie będę się podobała sobie ![]() Jestem załamana :-( Mama po czwórce dzieci nie ma ani jednego rozstępu. Siora po dwójce nic, a ja JUŻ MAM a jestem dopiero w 4 miesiącu Jutro jadę do apteki i kupuję NAJDROŻSZY krem na rozstępy jaki mają. Wiem, że droższy nie znaczy lepszy, ale chce mieć pewność, że próbowałam :-( Przepraszam, że smucę, ale nie potrafię przestać płakać :-(
|
#532 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() W wielu przypadkach niestety nie da sie tego uniknac nawet z najdrozszymi kremami |
|
|
|
|
#533 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Za niedługo przestaniesz się przejmować maluszek Ci to wynagrodzi pomyśl że to wszystko dla niego
|
|
|
|
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Niech już to dziecko przychodzi na świat, bo mnie wszystko denerwuje
|
|
#535 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-09-23 o 23:04 |
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Ela wiem że to małe pocieszenie, ale prawie 3miesięczny synek mojej przyjaciółki leży w szpitalu z podejrzeniem poważnej wady serca, i ona mówi, że zwisający brzuch, rozstępy, kupy i nieprzespane noce nie są ważne
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też pilinguję, prysznicuję i Pojadę jutro do Rossmana i kupię jakieś dwa rożne, jeden na dzień, drugi na noc. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
tylko dopadło mnie takie poczucie niesprawiedliwości. Jedne mają zdrowe dzieci piękne ciała, a drugie same problemy
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie si,ę czyta takie wiadomości![]() Cytat:
kochana nie przestawaj się smarować. najlepiej 2,3 razy dziennie opróćz tego stosuję emulsję z Rossmana Babydream. Wiem że z tej serii jest też olejek, może kup sobie i emulsję i olejek i smaruj na przemian nie poddawaj się maleńkaJa czuję że niedługo mnie "rozsadzi" tzn. brzuszek mi "wyskoczy" i w końcu z oponki zrobi się ciążowy , czuję jak w pachwinach mi się wszystko rozciąga, a do tego od 2 dni sikam jak szalona, macica chyba urosła i gdzieś tam naciskaDziewczyny przez tą pogodę cały dzień dziś przed komputerem spędziłam
|
||
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy pewnie nowe łóżeczko zostanie kupione choć wmawaimy sobie że nie Chciałam się pochwalić wczorajszą wizytą Pan doktor powiedział tylko żeby się przygotować bo to będzie bardzo żywe dziecko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

Perfect Housewife 

Ale tylko do pewnego momentu - do czasu, gdy dziecko nie nauczy się przewracać na bok?
):
klask i: Gratuluję dobrych wieści. To naprawdę świetna nowina
Gratulacje upragnionego - jestem pewna, że usłyszysz (zobaczysz
Ale co sie namartwilas to Twoje 

także dla mnie najlepszą opcją byłoby 2w1 - gondola +fotelik
Strasznie mnie wkurzyl

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kochana nie przestawaj się smarować. najlepiej 2,3 razy dziennie