|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
Dołączam do niezadowolonych po depilacji "laserem" IPL+RF.
Niestety zanim przeczytałam opinie na Wizażu dałam skusić się na mega promocję na gruponie... Wykupiłam 3 zabiegi na pachy+bikini, oraz 4 zabiegi na całe nogi. Pachy+bikini robiłam w studiu urody w Parku Wodnym w Krakowie. Już po 2 zabiegach były efekty, po 3 byłam zachwycona, włosów było mniej, a te które rosły zrobiły się słabiutkie. Niestety już po ok. 2 miesiącach wszystko wróciło i to ze zdwojoną siła!!! Włosy są grubsze i mocniejsze, niż przed!!! Nogi robione były w salonie Divia na ul. Bratkowej (Kraków). Tu podpisywałam jakieś oświadczenie, że znam działanie lasera i nie będę miała w razie braku efektów żadnych roszczeń (czy coś w tym stylu), więc domyślam się, że albo były już niezadowolone klientki, albo z góry wiedzieli, że takie się znajdą. Jakiekolwiek efekty zobaczyłam dopiero po 3-4 zabiegu. 1 i 2 NIC mnie nie bolał, więc sądzę, iż moc lasera ustawiona była na najniższą i dlatego efekty były zerowe. Ogólnie jednak miałam może 20-30% włosów mniej, więc efekt dużo gorszy, niż w pierwszym przypadku (pomimo większej ilości zabiegów). Teraz nie widzę różnicy. Wydałam na te zabiegi łącznie 640 zł. Niby mało biorąc pod uwagę ilość zabiegów, ale jak dużo patrząc na zerowe efekty... Więc PRZESTRZEGAM dziewczyny: NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TEN IPL!!!! |
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Również jestem po 4 zabiegach na pachy IPLem i niestety odrosło wszystko! wsyztsko!
wydane 400zł i żadnego efektu lepiej uzbierac więcej i chyba iść normalnie na laser niż wydac mniej i zero efektu nie polecam |
|
|
|
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
Teraz żałuje, że tych ponad 2tys zł nie wydałam na kilka zabiegów depilacji laserem, po 4 pewnie miałabym już spokój z większością włosków, a od 4 upust 50%, a tak to cóż, pieniądze wyrzucone w błoto
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
... Jak prawie rok temu pisałem nt. depilacji IPL to mało kto mi wierzył i zarzucano mi że jestem tendencyjny. Czytając posty z kilku ostatnich miesięcy wychaodzi jednak że miałem rację. Kto mi zaufał, zaoszczędził parę złotych i czas.
Zawiedzionym z IPL'i polecam mój post z listopada: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2029 pozdrawiam |
|
|
|
|
#515 |
|
Przyczajenie
|
czyli jednak ten diodowy laser warto kontynuować? byłam na jednym zabiegu i juz powinnam pójśc na drugi , ale szkoda mi kasy BARDZO BIJE SIE Z MYŚLAMI CO ROBIĆ?
|
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja aktualnie jestem po 3 zabiegach na bikini i pachy oraz 2 na łydki ( Light Sheer Duet ). Wygląda to tak, że bikini i pachy potrzebują jeszcze jednego zabiegu, łydki pewnie jeszcze ze 2. Ale jak to będzie wyglądało w praktyce to się jeszcze okaże.
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), wszedłem do pokoju zabiegowego. Kilka minut na przebranie się za parawanem (właściwie rozebranie do koszulki plus papierowe stringi) i szybko na fotel. Kosmetyczka obejrzała obszar do depilacji, rozcięła stringi nożyczkami i dała mi okulary. Stringi maja własciwie tylko znaczenie psychologiczne i pomagaja uniknąć skrępowania w czasie przejścia na fotel i podczas oglądania. Potem nawet nie zauważa sie momentu, kiedy trzeba je wyrzucić, żeby nie przeszkadzały. Kosmetyczka ułożyła mnie w pozycji "żabki", w czasie depilacji lewej strony przesuwałem worek mosznowy na prawo i odwrotnie. Potem pozycja na brzuchu i depilacja pośladków. Musiałem rozchylić pośladki w czasie depilacji szpary międzypośladkowej. Ból w czasie zabiegu zróżnicowany: pośladki i wzgórek łonowy - niewielki, pachwiny - spory, okolica międzypośladkowa - trudny do wytrzymania. Nieprzyjemny jest tez zapach spalonych włosów. Profesjonalizm kosmetyczki, sprawność wykonani i warunki higieniczne bez zarzutu. Obecnie jestem miesiąc po drugim zabiegu, skóra w depilowanych miejscach jest gładka, pojawiają się bardzo nieliczne włosy, znacznie mniej, niż poprzednio. Oczywiście, będą potrzebne następne zabiegi, pewnie 2-3. Mam porównanie metody IPL i LS (pachy). Skuteczność jest porównywalna, laser diodowy bardziej bolesny, na pewno w okolicy bikini. Obecnie planuje jeszcze depilację nóg (jeżdżę sportowo na rowerze) i zastanawiam sie nad wyborem metody. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Konto usunięte
|
Depilacja IPL - wyrzucanie pieniędzy w błoto
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ad714e5eee8cbeb5c58f627 a082846818b5ff9e4_681942f 22680a;30540282]Depilacja IPL - wyrzucanie pieniędzy w błoto[/QUOTE]
zgadzam się |
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
[1=ad714e5eee8cbeb5c58f627 a082846818b5ff9e4_681942f 22680a;30540282]Depilacja IPL - wyrzucanie pieniędzy w błoto[/QUOTE]
Również zgadzam się 100 % . Moja siostra usuwała bikini 5 lat temu tą metodą bikini. 3 lata po zabiegu zaczęły powolutku odrastać. W tym momencie twierdzi,że jakies 30 % pojawiło się z powrotem. dodam,że wykonała 8 zabiegów . |
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 lata to i tak sporo |
|
|
|
|
|
#522 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Przyczajenie
|
tak czytam opinie na temat ipl i ciesze sie, ze cos mnie tknelo zeby po dwoch zabiegach przerzucic sie na light sheer. roznica w cenie dla mnie jest prawie zadna, place 250 zl za lydki (ipl placilabym 200) i tylez samo za bikini (ipl tez placilam 200, bo mi juz liczyli jako dwie strefy). a widze jakies efekty. na nogach ciagle mam mnostwo wlosow ale i tak z jedna trzecia mniej niz mialam, przede wszystkim zostaly juz tylko pojedyncze a wczesniej bylo tak, ze z jednego miejsca wyrastaly mi po dwa- trzy wlosy, nizsze partie lydek sa juz calkowicie "gole". po 2 bikini usunelo mi wloski z dupki (owlosiona bylam jak malpka i bardzo sie tego wstydzilam a teraz zakladam majtki, nawet stringi i nic mi po bokach nie wystaje), robie bikini glebokie i na razie na przodzie nie ma takich super efektow no ale te posladki i boczki, ktore oblesnie wystawaly za majtek zniknely wiec czuje sie duzo lepiej. mysle, ze jesli ktos ma watpliwosci co do ipla to moze po prostu zrobic sobie duzsza niz wymagana przerwe i zobaczyc co sie bedzie dzialo. ja tak zrobilam, wszystko odroslo i dalam sobie spokoj. btw depilacje laserem diodowym robie w lublinie, tak tanio bo trafilam na promocje 50% mniej. widzialam, ze teraz maja 40 % znizki wiec tez powinno byc calkiem niezle. w lublinie sa chyba tylko dwa salony co robia light sheer wiec latwo znalesc ich oferte.
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
( chciałam zarobić cały pakiet bikini,nogi,pachy )
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
6 miesięcy temu miałam 4-ty zabieg e-light na pachy, później nie kontynuowałam zabiegów. Na tą chwilę włoski pod pachami rosną tak jak przed tymi zabiegami, więc faktycznie nie warto
W międzyczasie miałam 2 razy Light Sheer na pachy, ale po tych 2 razach efekt był słaby, później nie miałam czasu na kontynuację, więc nie mogłam osobiście przekonać się co do jego skuteczności. Może jak będzie jakaś oferta na gruperze albo grouponie dotycząca Light Sheer to kupię, bo na IPL + RF szkoda kasy.
|
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
witam,
mam pytanie: czy ktoś słyszał może jakiekolwiek opinie na temat urządzenia do depilacji laserowej ale takiego domowego? ![]() jest kilka ofert na allegro z takimi depilatorami http://allegro.pl/listing.php/search...lator+laserowy ale nie wiem czy jest to bezpieczne i warte tej ceny?
|
|
#527 | |
|
Zadomowienie
|
zeby naprawde był efekt to musza byc naprawde ciemne włoski a nie...
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- na groupon raz było za 600 zł z 1300zł jakos tak ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- a jak sie zacznie taki zabieg w No vello czy mozna w kazdej chwili przerwac???np. po 4 zabiegach jak sie nie bedzie widziało zadowalajacych efektów czy trzeba do konca???? |
|
|
|
|
|
#528 |
|
Przyczajenie
|
Żal mi osób które kupują usługi na gruponie który pobiera od nich prowizje 45%+vat dodajmy do tego, że świadczenie usług wiąże się ze stałymi kosztami a kosmetyczki prawie zawsze pracują na prowizji. Jakaby to usługa niebyła w mojej opinii nie będzie jakością odpowiadała tej samej usłudze w cenie regularnej.
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#530 |
|
Przyczajenie
|
3 lata temu, zabiegów 8 - to ok 800 zł na dzisiejsze ceny, inne lasery 4-5 zabiegów, po 350 zł = 1400 - 1750 zł - mojej szwagierce po 3 latach po innym niż IPL też zaczęły odrastać. Zapłaciła wtedy dużo więcej. Dla każdego jest dobre co innego. Ja z IPL jestem zadowolona, nawet jak będę musiała robić zabiegi przypominające to i tak na dłuższą metę taniej niż wosk.
|
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
jeśli jest tu ktoś kto jest tak mega zadowolony z działania IPL+RF to z chęcią odsprzedam 3 kupony na takową depilację w jednym z warszawskich salonów (oferta grupera) po bardzo atrakcyjnej cenie
szczegóły na priv |
|
|
|
|
#532 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Ja natomiast jestem zadowolona z zabiegów ipl. i nie wiem czy wiecie , ale jeZeli rozpoczynacie takie zabiegi to trzeba juz z tym iść do końca a nie po 3 czy 4 zabiegach przestać.. po prostu trzeba wszystkie włosy usunąc i koniec jest wtedy gdy po 2 miesiacach nie wyrastają włosy i to nie znaczy ze co 4 tyg musicie chodzić na zabiegi tylko czas sie już wydłuża.. także albo konsekwentnie chodzicie , albo nie poddawać sie takim zabiegom w ogole.. a wiadomo kazdy organizm jest innny jednej wystarczy 6 drugiej 8.. Ja osobiscie chodze do salonu nomas vello w tychach.. i Panie mnie uswiadomiły o tym że tutaj jest seria zabiegów i nie ma co liczyć na 3 - 4 zabiegi bo to wróci.. Jako moja opinia ja osobiscie polecam.!! |
|
|
|
|
#533 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dopiero teraz przyszło mi do głowy zajrzeć tu na forum, żeby dowiedzieć się czy coś robiłam nie tak. Przeczytałam kilka pierwszych wypowiedzi, nie miałam czasu czytać wszystkich ;/ Jakiś rok temu koleżanka, która pracuje w salonie kosmetycznym namówiła mnie na to całe laserowe usuwanie. Miała promocję, więc zabieg na pachy kosztował mnie 100zł. Zrobiłam ich 8 i kompletnie nie ma żadnych efektów, mam tyle samo włosów ile miałam. Wkurzyłam się, bo w końcu wydałam na to 800zł. Ona zapewniała mnie, że efekt będzie, a jak się okazało nie ma. Stosowałam wszystkie wskazówki przed zabiegami i po, niestety jak napisałam wyżej - efektów brak. Mam jasną karnację, włoski ciemne, więc tak akurat, biorąc pod uwagę opisy tych zabiegów i na co działają najskuteczniej. I pomyślałam, że napiszę. Przejrzałam kilka stron i każdy pisze IPL, VLP, LightSheer... raz widzę, że skuteczne jest IPL, po chwili widzę, że dużo osób poleca LightSheer. Czytałam o tym trochę, ale jakoś nie rozumiem czym to się różni (jakaś ociemniała jestem chyba heh). Czy mogłybyście napisać jaka jest różnica? Co tak naprawdę usuwa te włosy? Bo chciałabym to zrobić, a po tych zabiegach jestem zrezygnowana i nie wiem czego mam szukać. Może to istotne, ale moja koleżanka w salonie ma jakiś laser IPL i tym mi właśnie robiła te zabiegi. Będę wdzięczna za jakąś odpowiedź ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradzcie, wspomozcie, podpowiedzcie...
dzisiaj bylam na pierwszym zabiegu na LS, 3 strefy pachy, bikini, nogi. przed zabiegiem pani posmarowala pachy i bikini emla i zabrala sie za nogi bez znieczulenia. nie powiem, po prostu szczypalo albo momentami jakby mrozilo. skojarzylo mi sie to z uzywanym przed paru laty depilatorem mechanicznym, podobne uczucie. na nogach pozostaly czerwone kropy z czarnymi wystajacymi wloskami (jakby wyskoczyly z cebulek hehe), spojrzalam na moc bylo 25. kosmetyczka tlumaczyla mi ze sile dostosowuje sie do fototypu skory. ja mam z tych ciemnych, ale nie sniada a raczej brzoskwiniowa jak to okreslila i ciemne wlosy. pachy znioslam bezbolesnie, pewnie po emli i pozsoatly zaczerwienione, natomiast bikini, w jednym miejscu zapiszczalam z bolu i kosmetyczka zmniejszyla moc na bodajze 21-22. po wszystkim posmarowala mnie grubo jakas mascia i wypisala recepte na dwie kolejne tubki (masc na poparzenia). powiedziala, ze bala sie jak zareaguje moja skora, ale wedlug niej rewelacyjnie, chociaz w okolicach bikini z tego co widzi bede cierpiec. wyszlam zmasakrowana. w domu zaczelo mnie piec, szczypac, jak po poparzeniu slonecznym. faktyczne nogi zaczerwienione, wokol kropek opuchlizna, pachy to samo ale bikini masakra, jakby mnie ktos wrzatkiem oblal. posmarowalam sie cala gruba warstwa masci i po kilku godzin bol ustal i wyglad rowniez sie poprawil. na nastepna wizyte pani umowila mnie za 5 tygodni, argumentujac, ze trzeba jak najwiecej zabiegow zrobic przed latem...nie wiem czy to dobry argument. za tydzien kazala mi zrobic piling, ostrzegla przed przebarwiona skora i polecila obserwowac wloski. podpowiedzcie, co zmenic, poprawic, zeby te zabiegi byly po prostu NAJSKUTECZNIEJSZE. |
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po drugie: nie daj sobie wmówić że zabiegi co 5 tygodni, bo to nie ma sensu po trzecie: mam nadzieje, że twoja pani zna się na rzeczy |
|
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz. w tamtym watku rowniez napisalam. chcialam umowic sie za co najmniej 6 tygodni, ale wyszlo jak wyszlo. i tak przeloze wizyte pod byle pretekstem. co do gabinetu...nie mam raczej wyboru. w moim miescie tylko w 2 miejscach robia LS. znam ten gabinet, dziala od lat kilkunastu i robi LS odkad pamietam. Pani przepisala mi Argosulfan. wieczorem juz nie czuje bolu a i zaczerwienienie ustapilo, mam pare wiekszych ciemnych "babli" w okolicach 1 pachwiny.
|
|
|
|
|
#537 |
|
Konto usunięte
|
monika.c25
ja miałam bikini taką mocą jak Ty, z tym że bez maści chłodzącej, bolało jak .... . Na trzecim zabiegu bylam u Innej Pani kosmetyczki. ktora mi wszystko wyjasnila i powiedziala ze dziwne ze mialam na tak malej mocy, gdyz wlos moze sie tylko oslabic a nie wypasc. Teraz 3 zabieg mialam na bikini 30 |
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny.
Jednak podjelam decyzje o zmianie gabinetu. Przypomnialam sobie jak kiedys robilam u tej samej kosmetyczki endermologie a potem inna kosmetyczka pytala mnie skad mam takie pajaczki na nogach i czy pani, ktora robila endermologie je widziala i nadal robila zabieg? chyba po prostu to wlasnie ona mi ich narobila, bo wolala wyciagnac kase niz powiedziec, ze to zabieg nie dla mnie. Teraz boje sie o depilacje laserowa, z powodu za krotkich odstepow, malej mocy, pewnie bede chodzila do niej w nieskonczonosc a ona wspanialomyslnie bedzie mi dawac marne znizki po x-tym zabiegu. W sumie to dobrze sie sklada, bo pojde do innego gabinetu, po pierwszym zabiegu opowiem o swoim niezadowoleniu z odstepow i mocy lasera, moze to zmobilizuje kolejna pania do uczciwosci wobec mnie. myslicie, ze to dobry pomysl? swoja droge bede musiala doplacic, do i tak horrendalnie wysokiej ceny spowodowanej brakiem konkurencji :-(. wracajac do mojego zabiegu, piszecie ze moc za mala, a ja mam poparzona pachwine...mam tam brazowe kropki/kwadraty wypalonej skory...naprawde uwazacie ze to od ZA MALEJ mocy lasera???? |
|
|
|
|
#539 |
|
Przyczajenie
|
Witam prosze o info na temat usuwania owłosienia
ipl+rf - bo te opinie sa tak sprzeczne ze nie wiem czy warto . A na diode troche drogo chodz dostałam ostatnio ofertę dość ciekawą z ceną 99 zł za pachy - zabiegi co 6-8 tygodni .
|
|
|
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem po czterech zabiegach IPL na pachy i bikini. Z pach jestem w miare zadowolona, wlosy sa slabe i przerzedzone i nawet nie golac sie kilka dni nie sa widoczne.
Uwazam ze bikini sie nie oplaca, przynajmniej jesli chcemy wydepilowac sie na prawde gleboko bo w tych najbardziej wrazliwych miejscach wlosy nie sa usuwane bo za bardzo moze to podraznic skore. Nie wiem czy na dluzsza mete bedzie jakis znaczacy efekt, zrobie cala serie zabiegow i zobacze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

wydane 400zł i żadnego efektu 

), wszedłem do pokoju zabiegowego. Kilka minut na przebranie się za parawanem (właściwie rozebranie do koszulki plus papierowe stringi) i szybko na fotel. Kosmetyczka obejrzała obszar do depilacji, rozcięła stringi nożyczkami i dała mi okulary. Stringi maja własciwie tylko znaczenie psychologiczne i pomagaja uniknąć skrępowania w czasie przejścia na fotel i podczas oglądania. Potem nawet nie zauważa sie momentu, kiedy trzeba je wyrzucić, żeby nie przeszkadzały. Kosmetyczka ułożyła mnie w pozycji "żabki", w czasie depilacji lewej strony przesuwałem worek mosznowy na prawo i odwrotnie. Potem pozycja na brzuchu i depilacja pośladków. Musiałem rozchylić pośladki w czasie depilacji szpary międzypośladkowej. Ból w czasie zabiegu zróżnicowany: pośladki i wzgórek łonowy - niewielki, pachwiny - spory, okolica międzypośladkowa - trudny do wytrzymania. Nieprzyjemny jest tez zapach spalonych włosów. Profesjonalizm kosmetyczki, sprawność wykonani i warunki higieniczne bez zarzutu. Obecnie jestem miesiąc po drugim zabiegu, skóra w depilowanych miejscach jest gładka, pojawiają się bardzo nieliczne włosy, znacznie mniej, niż poprzednio. Oczywiście, będą potrzebne następne zabiegi, pewnie 2-3. 

)
W międzyczasie miałam 2 razy Light Sheer na pachy, ale po tych 2 razach efekt był słaby, później nie miałam czasu na kontynuację, więc nie mogłam osobiście przekonać się co do jego skuteczności. Może jak będzie jakaś oferta na gruperze albo grouponie dotycząca Light Sheer to kupię, bo na IPL + RF szkoda kasy.