Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 21:10   #511
kularek
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Eydrith - masz rację, żeby to współczuwanie sobie mogło coś zdziałać

irsin - ja mam z 12 kg, i łaczę się w bólu złego samopoczucia może to druga ciąża tak na nas działa

Karolinek - coś mi ten link nie działa - ale jakie wieści -bardzo współczuję ale to dobrze, że jesteś pod opieką a w szpitalu to zawsze lepiej jak by się coś działo mogą szybko zareagować - trzymam kciuki za Was i nie bój się -będzie dobrze nie ma innej opcji

Agata - dziękuję za wiadomości

Nautiz - muszę spróbować bo jeśli u Ciebie podziałało to może mi też się uda - teraz na noc zamoczyłam w tym niemieckim mydełku może da radę

Integra - to tak jak ja co prawda z jednej strony u mnie ten las i łąki ale zawsze

ramirka - nie denerwuj się za wcześnie bo to tylko szkodzi

co do objawów to ja miałam takie : 2 tyg przed przestałam wymiotować a z bardziej normalnych objawów to też mniej więcej w tym czasie brzusz zrobił mi się taki jakby wiotki -wczesniej skóra na nim była napięta i zdecydowanie się obniżył a tydzień wcześniej zaczoł mi odchodzić czop tak pomalutku, wody odeszły mi dopiero w szpitalu na ktg po tym jak lekarz zrobił masaż szyjki -miałam wkładkę i było ich tak mało, że prawie nie przeciekła ale wiedziałam, ze to wody bo były takie cieplutkie i takie inne od reszty cieczy

wtedy też się bałam, że nie bedę wiedzieć czy to czop, czy wody odchodzą, ale to się poprostu czuje i jak nadszedł czas to poprostu wiedziałam, ze to to

jutro miałam mieć taki spokojny dzień a tu mały dziś przychodzi z przedszkola i temp 38,4 wiec jutro lekarz od samego rana a i ciekawe jak noc mi się szykuje bo nos zatkany
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:12   #512
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
To daj namiar jak możesz, przejrzę jego ofertę. Co masz dla newborna z kokosi? One size'y czy S-ki?
Kokosi widzę, że to one size ale w porównaniu do babyland'u są dużo mniejsze. Nie wiem... Były polecane równiż na blogu o oszczędzaniu. I Kokosi wygrały dla malucha bo nie podrażniały kikuta pępowiny. Ale zapewne co dziecko to inna budowa więc nie dokupuję. Przy moim szczęściu i statystyce to będzie słonik... Baby Land na allegro są u ekosmyk_pl mają różne wersje bez wkładów, z mikrofibrą, bambusem etc. Ja u nich cały komplet 35szt zamówiłam i byłam zadowolona.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:15   #513
kularek
Zadomowienie

dobranoc
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:22   #514
sunfire
Rozeznanie

Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu troche mi sie szyjka skrocila i twardnial mi brzuch, leze pod kroplowka i sie wszystko uspokaja. Z malym wszystko ok, usg i ktg w porzadku, leze do czwartku na obserwacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:22   #515
svelta
Rozeznanie

Z tego co wyczytałam na naszym wątku i jeszcze jednym to u większości zaczyna się w nocy
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:24   #516
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Integra no niestety tych pieluch to trzeba trochę kupić ale po przeliczaniu są tańsze niż pampki i podobno szybciej się dzieciaki odpieluchowuje.
Z tym odpieluchowaniem to się zgodzę, ale czy tańsze? tego nie wiem. Gdzieś czytałam takie porównanie babeczka robiła, że wcale taniej nie wychodzi Aż się zdziwiłam. Jak znajdę linka to Ci wstawię.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:25   #517
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu troche mi sie szyjka skrocila i twardnial mi brzuch, leze pod kroplowka i sie wszystko uspokaja. Z malym wszystko ok, usg i ktg w porzadku, leze do czwartku na obserwacji
Kolejna na przymusowych wczasach Ale najważniejsze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Teraz tylko spokojnie sobie odpoczywaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 21:26   #518
miszkaaa
Zakorzenienie

Witajcie lipcóweczki

Jestem mamusią sierpniową z 2013r.

Zawitałam właśnie do was z sentymentu i widzę, że jesteście na etapie kompletowania potrzebnych rzeczy.
Jeśli mogę podpowiedzieć (być może już o tym wiecie) to proponuję zaopatrzyć się w butelkę ze spryskiwaczem- jest niezastąpiona do "podmywania się" po wizycie w toalecie (zabrać ze sobą do szpitala razem z saszetkami np. Tantum Rosa) oraz kółko dmuchane do pływania dzięki któremu można praktycznie bezboleśnie usiąść na krześle.
Naprawdę, te dwie rzeczy bardzo mi się przydały

Pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów!
(mój trwał 23 godz. )

Mama Maksiulinka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:26   #519
sunfire
Rozeznanie

Teraz leze i pachne drinki dozylne

Stary 2014-04-28, 21:31   #520
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie lipcóweczki

Jestem mamusią sierpniową z 2013r.

Zawitałam właśnie do was z sentymentu i widzę, że jesteście na etapie kompletowania potrzebnych rzeczy.
Jeśli mogę podpowiedzieć (być może już o tym wiecie) to proponuję zaopatrzyć się w butelkę ze spryskiwaczem- jest niezastąpiona do "podmywania się" po wizycie w toalecie (zabrać ze sobą do szpitala razem z saszetkami np. Tantum Rosa) oraz kółko dmuchane do pływania dzięki któremu można praktycznie bezboleśnie usiąść na krześle.
Naprawdę, te dwie rzeczy bardzo mi się przydały

Pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów!
(mój trwał 23 godz. )

Mama Maksiulinka
Może jeszcze jakieś przydatne rady- chłonę takie rzeczy jak gąbka wodę Co się okazało zbyteczne, co niezbędne?

Cytat:
Heh, grunt to dystans do sytuacji- tak trzymaj
Stary 2014-04-28, 21:32   #521
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:

witam w tym elitarnym klubie moj drink juz sie konczy, potem dwie luteinki, paciorek i spac
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:38   #522
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
witam w tym elitarnym klubie moj drink juz sie konczy, potem dwie luteinki, paciorek i spac

Tez szpital? A co sie dzialo u ciebie? Jestem jakies 150 postow do tylu

Stary 2014-04-28, 21:40   #523
ramirka
Raczkowanie

Cytat:

Sunfire!!! omg tego juz za wiele!!!! i jak ja mam sie tutaj nie denerwowac wypoczywaj tam

dziewczyny dzieki za wszystkie opisy ,, jak to sie zaczeło'' bardzo przydatne informacje
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:40   #524
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Matko dziewczyny... Co tu się dzieje same szpitale...

Integra a bardzo chętnie jak znajdziesz

Stary 2014-04-28, 21:43   #525
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Tez szpital? A co sie dzialo u ciebie? Jestem jakies 150 postow do tylu

Twardnienie brzucha, miekka i odrobine skrocona szyjka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 21:48   #526
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Twardnienie brzucha, miekka i odrobine skrocona szyjka

Czyli to samo u mnie skrocila o 1,7 cm. Oby na strachu sie skonczylo

Stary 2014-04-28, 21:53   #527
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Może jeszcze jakieś przydatne rady- chłonę takie rzeczy jak gąbka wodę Co się okazało zbyteczne, co niezbędne?
Musiałabym sobie przypomnieć, postaram się jutro na spokojnie pomyśleć i napisać
Na tą chwilę:
- jeśli chodzi o sam poród to proponuję mieć jakąś starą, niepotrzebną koszulę. JA swoją kupiłam w lumku, po porodzie zdjęłam i poszła bez żalu do kubła.
- lepiej sprawdziły mi się majtki bawełniane, cienkie, zwykłe ale z tych wysokich ( i kupiłam pod koniec ciąży czyli większy rozmiar)- lepiej trzymały niż siateczkowe,
- nie wiem jak u was w szpitalach z podkładami, tymi na łóżko. Ja miałam kilka ze sobą i nie stresowałam się, że pobrudzę pościel,
- szlafrok, najlepiej niezbyt gruby ale nie przezroczysty bo różnie to bywa po porodzie,

To tak na szybko...
Więcej postaram się jutro.

Dobranoc

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:57   #528
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Uciekam i ja. Nie wiem czy mnie zasugerowałyście ale jakieś dziwne ciągnięcie czuję w brzuchu i jak na okres. Idę po nospę...

Stary 2014-04-28, 22:01   #529
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Uciekam i ja. Nie wiem czy mnie zasugerowałyście ale jakieś dziwne ciągnięcie czuję w brzuchu i jak na okres. Idę po nospę...

Siła sugestii

Stary 2014-04-28, 22:37   #530
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra a bardzo chętnie jak znajdziesz
http://dzieciowo.pl/2011/10/pieluszk...k-na-kase.html Ciekawi mnie jak to faktycznie jest
Cytat:
Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu
Trzymaj się

Zakupy zrobione, można iśc spać. Dobranoc

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:04   #531
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny no bez zartow jeszcze mamy troche czasu zacisnijcie nogi,dajmy porodzic najpierw majowkom!!!!! A tak serio to oby tylko na strachu sie skonczylo dbajcie o siebie.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 04:20   #532
Karolinek_
Raczkowanie

Kularek - wyczailam, ze w linku na koncu przed html jest spacja usun i powinno dzialac
Ja juz mam pospane... Dziennie tak wstaje z tztem i teraz tez pobudka. Trza wstac i chlopu zrobic sniadanie do pracy, a tu ni hu hu mnie przyniosa sniadanie i to prawie do lozka
Stary 2014-04-29, 05:20   #533
Fame
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ledwo co się obudziłam, oczy się jeszcze kleją, ale na wizaż juz wchodzę
Dziś przed południem wizyta u gina więc trzymajcie

Agnes, Integra - dzięki za rady może faktycznie spróbuję na starej maszynie, ale jakoś tak głupio mi zapytać teściowej

Sunfire zdrowka!

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 05:58   #534
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ledwo co się obudziłam, oczy się jeszcze kleją, ale na wizaż juz wchodzę
Dziś przed południem wizyta u gina więc trzymajcie

Agnes, Integra - dzięki za rady może faktycznie spróbuję na starej maszynie, ale jakoś tak głupio mi zapytać teściowej

Sunfire zdrowka!

Wszystko bedzie dobrze na wizycie

My juz po mierzeniu cisnienia, temp i tetna Mlodego. Po pierwszej kroplowce i luteinach zero poprawy. Nawet w nocy, jak sie obracalam w lozku, to sie brzuch na mnie stawial mam nadzieje, ze nie beda mnie tu dlugo trzymac a w porownaniu z innymi dziewczynami, to moj brzuszek to pan pikus chyba najmniejszy na oddziale
Stary 2014-04-29, 06:12   #535
mamaya
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

sunfire, trzymam kciuki, żeby na strachu się skończyło

Karolinek, za Ciebie również kciuki bardzo mocne

Fame, a Ciebie ostrzegam - po wizycie masz tu napisać, że szyjka super długa

Ja już powoli na pełnych obrotach, remont w domu to trzeba wstawać
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:23   #536
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
http://dzieciowo.pl/2011/10/pieluszk...k-na-kase.html Ciekawi mnie jak to faktycznie jest

Trzymaj się

Zakupy zrobione, można iśc spać. Dobranoc
Przeczytałam. Trochę ten wpis stronniczy, bo jak komuś zależy przede wszystkim na oszczędności to pieluchy wielo można kupić już po 20-25 zl/szt, otulacze (które można użyć kilka razy) po 30-35zl/szt. Oczywiście z wkładami w tej cenie.
Autorka natomiast policzyła po 79zl/szt co jest moim zdaniem wartością zawyżoną.
Kwestia prania też źle omówiona - pierzesz w 40 st. bez gotowania i bez prasowania pieluch - w mojej pralce taki program przy pełnym załadunku (4,5 kg prania) to 40 l wody i 1h pracy urządzenia.
Wspólnie z tż liczyliśmy opłacalność tego "interesu" i według naszych wyliczeń po 3 miesiącach pieluchowania wielo zwraca się koszt zakupu pieluchowej wyprawki. Dodawaliśmy też koszt prania - żeby nie było.
Liczyliśmy na początek po 15 szt pieluch jednorazowych dzienne, pampersów. Wiadomo, Dady czy Babydream wyjdą taniej.
My zdecydowaliśmy się kupić zestaw na jeden dzień - jak nam podpasują to dokupujemy jeszcze 2 takie pakieciki i będę prać co 2-3 dni.

Dzień dobry wszystkim mamusiom
Za mamy leżące w szpitalach - trzymam kciuki i życzę szybkiego naprostowania zdrowia - tak by udało się ciążę do terminu donosić.

Ja co prawda nie rodziłam, ale podzielę sie radą, którą dała nam położna w szkole rodzenia - warto mieć przy sobie wodę termalną do spryskiwania twarzy w trakcie porodu.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:24   #537
simka234
Wtajemniczenie

Sunfire zdrówka.. ale mne z Karolinka nastraszyłyśce..
Mi też brzuch od 20 tyg twardnieje czasem cześciej czasem mniej ale jednak mam nadzieje że się nic nie zmieni i ne wysla mne na IP ..
Co prawda sprawdzałam teraz i szyjka ok była..
Ciekawe w akim czasie moze się skrócić..

Mały mi kopie po pachwinach i od kilku dni uciska na szyjkę i mnie boli mam nadzieje że przekręci te swoje małe stópki i da żyć..

Jak nic majówka! Pakuje torbę zeby mieć na wrazie co!

A ten patent ze spryskwaczem super i kółko tez zakupie do torby

My wstaliśmy już z rana zmierzyć cukier zjeść śniadanko..
I mały się wiertoli i napina mi brzuszek , czuje jak jest wiekszy z tyg na tydz i daje popalić..

Fame kciuki za wizytę..daj znac jak po..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 06:31   #538
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Sunfire zdrówka.. ale mne z Karolinka nastraszyłyśce..
Mi też brzuch od 20 tyg twardnieje czasem cześciej czasem mniej ale jednak mam nadzieje że się nic nie zmieni i ne wysla mne na IP ..
Co prawda sprawdzałam teraz i szyjka ok była..
Ciekawe w akim czasie moze się skrócić..

Mały mi kopie po pachwinach i od kilku dni uciska na szyjkę i mnie boli mam nadzieje że przekręci te swoje małe stópki i da żyć..

Jak nic majówka! Pakuje torbę zeby mieć na wrazie co!

A ten patent ze spryskwaczem super i kółko tez zakupie do torby

My wstaliśmy już z rana zmierzyć cukier zjeść śniadanko..
I mały się wiertoli i napina mi brzuszek , czuje jak jest wiekszy z tyg na tydz i daje popalić..

Fame kciuki za wizytę..daj znac jak po..
Ja tez mialam z tym problem od 20 tygodnia i bralam juz luteine a co dof czasu zmiany sytuacji na froncie - moja wizyta u gina byla 22 kwietnia, a od soboty zaczelo sie szalenstwo, wiec to moze byc chwila i juz jest inaczej pakowac torby laseczki, bo nigdy nic nie wiadomo
I oczywiscie mam zakaz glaskania i dotykania brzucha, bo to pobudza skurcze
Stary 2014-04-29, 06:33   #539
mamaya
Zakorzenienie

Zaczęłam się zastanawiać po tym co napisała simka czy ja jestem jakaś nieczuła i wyrodna czy o co chodzi, bo mnie ruchy Synka ani nie bolą ani nie odczuwam ich jako dyskomfortu. Ot, są. Czasami zdarzy się, że uciśnie mi jakąś żyłę to wtedy czuję kłucie i tyle
Fakt faktem, że moje Dziecko nie kopie, tylko się rozciąga i przeciąga. Tak samo z resztą jak i ja w okresie płodowym.

Ale nie wiem, może powinnam zacząć się niepokoić, że te ruchy są dla mnie, powiedzmy, "neutralne"?
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:49   #540
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry nie chce zapeszać, ale chyba się uspokaja jedyne co to mam leżeć, bo chodzenie mi nie sprzyja. Poki co ktg ok, tylko jeden maly krotki skurcz.

A co do tego jak się zmienia sytuacja to do soboty u mnie było ok, a w niedziele już się zaczęło zmieniać. Jak wyjde do domu to pierwsze co, to naszykuję torbę do szpitala i do konca czerwca leze i pachne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości