|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Eydrith - masz rację, żeby to współczuwanie sobie mogło coś zdziałać
![]() irsin - ja mam z 12 kg, i łaczę się w bólu złego samopoczucia ![]() Karolinek - coś mi ten link nie działa - ale jakie wieści -bardzo współczuję ale to dobrze, że jesteś pod opieką a w szpitalu to zawsze lepiej jak by się coś działo mogą szybko zareagować - trzymam kciuki za Was ![]() ![]() ![]() ![]() Agata - dziękuję za wiadomości ![]() Nautiz - muszę spróbować bo jeśli u Ciebie podziałało to może mi też się uda - teraz na noc zamoczyłam w tym niemieckim mydełku może da radę Integra - to tak jak ja ![]() ![]() ramirka - nie denerwuj się za wcześnie bo to tylko szkodzi ![]() co do objawów to ja miałam takie : 2 tyg przed przestałam wymiotować ![]() wtedy też się bałam, że nie bedę wiedzieć czy to czop, czy wody odchodzą, ale to się poprostu czuje i jak nadszedł czas to poprostu wiedziałam, ze to to ![]() jutro miałam mieć taki spokojny dzień a tu mały dziś przychodzi z przedszkola i temp 38,4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Rozeznanie
|
Hej, ale szalejecie, nienadribue bo jestem w szpitalu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Rozeznanie
|
Z tego co wyczytałam na naszym wątku i jeszcze jednym to u większości zaczyna się w nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Witajcie lipcóweczki
![]() Jestem mamusią sierpniową z 2013r. Zawitałam właśnie do was z sentymentu i widzę, że jesteście na etapie kompletowania potrzebnych rzeczy. Jeśli mogę podpowiedzieć (być może już o tym wiecie) to proponuję zaopatrzyć się w butelkę ze spryskiwaczem- jest niezastąpiona do "podmywania się" po wizycie w toalecie (zabrać ze sobą do szpitala razem z saszetkami np. Tantum Rosa) oraz kółko dmuchane do pływania dzięki któremu można praktycznie bezboleśnie usiąść na krześle. Naprawdę, te dwie rzeczy bardzo mi się przydały ![]() Pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów! (mój trwał 23 godz. ) ![]() Mama Maksiulinka |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
Teraz leze i pachne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh, grunt to dystans do sytuacji- tak trzymaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
Matko dziewczyny... Co tu się dzieje same szpitale...
Integra a bardzo chętnie jak znajdziesz ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tą chwilę: - jeśli chodzi o sam poród to proponuję mieć jakąś starą, niepotrzebną koszulę. JA swoją kupiłam w lumku, po porodzie zdjęłam i poszła bez żalu do kubła. - lepiej sprawdziły mi się majtki bawełniane, cienkie, zwykłe ale z tych wysokich ( i kupiłam pod koniec ciąży czyli większy rozmiar)- lepiej trzymały niż siateczkowe, - nie wiem jak u was w szpitalach z podkładami, tymi na łóżko. Ja miałam kilka ze sobą i nie stresowałam się, że pobrudzę pościel, - szlafrok, najlepiej niezbyt gruby ale nie przezroczysty bo różnie to bywa po porodzie, To tak na szybko... Więcej postaram się jutro. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam i ja. Nie wiem czy mnie zasugerowałyście ale jakieś dziwne ciągnięcie czuję w brzuchu i jak na okres. Idę po nospę...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
http://dzieciowo.pl/2011/10/pieluszk...k-na-kase.html Ciekawi mnie jak to faktycznie jest
![]() Trzymaj się ![]() Zakupy zrobione, można iśc spać. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no bez zartow jeszcze mamy troche czasu zacisnijcie nogi,dajmy porodzic najpierw majowkom!!!!! A tak serio to oby tylko na strachu sie skonczylo dbajcie o siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Kularek - wyczailam, ze w linku na koncu przed html jest spacja
![]() ![]() Ja juz mam pospane... Dziennie tak wstaje z tztem i teraz tez pobudka. Trza wstac i chlopu zrobic sniadanie do pracy, a tu ni hu hu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ledwo co się obudziłam, oczy się jeszcze kleją, ale na wizaż juz wchodzę ![]() Dziś przed południem wizyta u gina więc trzymajcie ![]() Agnes, Integra - dzięki za rady ![]() ![]() Sunfire zdrowka! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My juz po mierzeniu cisnienia, temp i tetna Mlodego. Po pierwszej kroplowce i luteinach zero poprawy. Nawet w nocy, jak sie obracalam w lozku, to sie brzuch na mnie stawial ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() sunfire, trzymam kciuki, żeby na strachu się skończyło ![]() Karolinek, za Ciebie również kciuki bardzo mocne ![]() Fame, a Ciebie ostrzegam - po wizycie masz tu napisać, że szyjka super długa ![]() ![]() Ja już powoli na pełnych obrotach, remont w domu to trzeba wstawać ![]()
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorka natomiast policzyła po 79zl/szt co jest moim zdaniem wartością zawyżoną. Kwestia prania też źle omówiona - pierzesz w 40 st. bez gotowania i bez prasowania pieluch - w mojej pralce taki program przy pełnym załadunku (4,5 kg prania) to 40 l wody i 1h pracy urządzenia. Wspólnie z tż liczyliśmy opłacalność tego "interesu" i według naszych wyliczeń po 3 miesiącach pieluchowania wielo zwraca się koszt zakupu pieluchowej wyprawki. Dodawaliśmy też koszt prania - żeby nie było. Liczyliśmy na początek po 15 szt pieluch jednorazowych dzienne, pampersów. Wiadomo, Dady czy Babydream wyjdą taniej. My zdecydowaliśmy się kupić zestaw na jeden dzień - jak nam podpasują to dokupujemy jeszcze 2 takie pakieciki i będę prać co 2-3 dni. Dzień dobry wszystkim mamusiom ![]() Za mamy leżące w szpitalach - trzymam kciuki i życzę szybkiego naprostowania zdrowia - tak by udało się ciążę do terminu donosić. Ja co prawda nie rodziłam, ale podzielę sie radą, którą dała nam położna w szkole rodzenia - warto mieć przy sobie wodę termalną do spryskiwania twarzy w trakcie porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
Sunfire zdrówka.. ale mne z Karolinka nastraszyłyśce..
Mi też brzuch od 20 tyg twardnieje czasem cześciej czasem mniej ale jednak mam nadzieje że się nic nie zmieni i ne wysla mne na IP .. Co prawda sprawdzałam teraz i szyjka ok była.. Ciekawe w akim czasie moze się skrócić.. Mały mi kopie po pachwinach i od kilku dni uciska na szyjkę i mnie boli mam nadzieje że przekręci te swoje małe stópki i da żyć.. Jak nic majówka! Pakuje torbę zeby mieć na wrazie co! A ten patent ze spryskwaczem super i kółko tez zakupie do torby ![]() My wstaliśmy już z rana zmierzyć cukier zjeść śniadanko.. I mały się wiertoli i napina mi brzuszek , czuje jak jest wiekszy z tyg na tydz i daje popalić.. ![]() Fame kciuki za wizytę..daj znac jak po.. |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I oczywiscie mam zakaz glaskania i dotykania brzucha, bo to pobudza skurcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam się zastanawiać po tym co napisała simka czy ja jestem jakaś nieczuła i wyrodna czy o co chodzi, bo mnie ruchy Synka ani nie bolą ani nie odczuwam ich jako dyskomfortu. Ot, są. Czasami zdarzy się, że uciśnie mi jakąś żyłę to wtedy czuję kłucie i tyle
![]() Fakt faktem, że moje Dziecko nie kopie, tylko się rozciąga i przeciąga. Tak samo z resztą jak i ja w okresie płodowym. Ale nie wiem, może powinnam zacząć się niepokoić, że te ruchy są dla mnie, powiedzmy, "neutralne"? ![]()
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() A co do tego jak się zmienia sytuacja to do soboty u mnie było ok, a w niedziele już się zaczęło zmieniać. Jak wyjde do domu to pierwsze co, to naszykuję torbę do szpitala i do konca czerwca leze i pachne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.