Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 10:02   #511
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Pfff TŻ dnia matki nie obchodził Jestem Zła
Ja powiedziałam wszystkiego najlepszego i dałam laurke

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:10   #512
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ooooo, a czy w zlocie mogą uczestniczyć osoby spoza klubu ?

Spokojnej podróży
Jasne, dlatego tu napisałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:14   #513
teacherka
Zakorzenienie

Ale Wam fajnie z tym zlotem. Zróbmy coś na "zachodzie"
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:14   #514
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wracamy do domu 150 km za nami w ciszy bo Filip spi jeszcze z 400
Oj e j ja bym sie nie porwała na podróż za dnia. My nad morze mamy 460 i jechaliśmy o 3 rano wiec spał a o 9 byliśmy na miejscu. A na powrót od 19 do wpół pierwszej ale z prawie godzinnym postojem bo w połowie drogi cos mu nie pasowało. No i drogi puste to dobrze sie jedzie.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zuza ma chyba zainstalowany jakiś zegarek... Równo co 2 godziny się budzi od kilkunastu nocy, dwie nocki były lepsze, a tak to norma te 2h... +/- 5 minut

Wczoraj Zuzka skończyła 8 miesięcy
Ten ostatni miesiąc był baaardzo owocny - nauczyła się siadać, stawać, raczkować, robić papa i dawać piątkę, potrafi zrobić kilka kroczków gdy trzyma się kanapy albo łóżeczka, wyszły jej kolejne ząbki tak, że mamy już 6 (choć ten ostatni baaardzo wolno rośnie, co mnie trochę martwi, bo Zuzka krzywo zaciska zęby i zgrzyta nimi okropnie). Z jedzeniem kiepsko, duuuużo kp, papki są be, obiadki są be, jak dostaje w kawałku to rozwala to rączkami, jedyny sposób to kawałki podawane palcami do buzi... Duuużo "gada", bardzo różne sylaby, różnymi "głosami" czasem jakby zaklęcie rzucała, czasem szeptem i "delikatnie". No rozkoszna jest Żeby tylko nocki się poprawiły...

Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka Jasia
Wszystkiego najlepszego
I gratki za imponujące postępy

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:23   #515
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
madziuchna pytalas czemu tak pozno bede szczepic
bo poki co mamy jakies 40%szcepien ktore maciej powinien miec i mamy wszystko opoznione
generalnie jak dziecko nie idzie do zlobka to nie ma sensu sie spieszyc ze szczepieniami
czym pozniej tym lepoej bo jest bardziej dojrzaly uklad nerwowy i mniej niepozadanych odczynow poszczepiennych

Nasza pediatra jest przeciwna tej szczepionce MMR, także my prawdopodobnie nie bedziemy szczepić.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witamy
to jak jestes ze Szczecina to koniecznie jakies spotkanie
Jakiś mini zlocik w Szczecinie! ZACHODNIOPOMORSKIE - pobudka!!!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać jutrzejszego Dnia Ojca Zrobiliśmy ze Stasiem taki prezent - wzięłam młodego i pojechałam do fotografa jak mężul był w pracy (on jeździ do firmy tylko we wtorki, tak to pracuje zdalnie z domu) i cyknęliśmy sobie zdjęcie z tabliczką "Kochamy Cię!". Tabliczkę zrobiłam z tekturki, czarny napis na białym tle. Do tego czarna ramka, ładnie to wszystko wygląda. Stasiek miał akurat fajny humor to się zdjęcie udało. Ciekawe co powie Macias jak zobaczy prezent
Dla picu wzięłam mu też czapeczkę krokodyla z Pepco i fotograf zrobiła młodemu takie śmieszne zdjęcie w tej czapie i z klockami - damy teściowej w prezencie na urodziny
Lecę pisać życzenia w imieniu Stasia.
Susanna, super prezent!!!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś kopnie w tyłek zebym poszłą sprzatać
Szkoda życia na sprzątanie ale jak juz musisz to

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Aaaaaa no jakbym mogła zapomnieć . zapomniałam się przywitać z Roller!cześć mamuśko z moich stron!fajnie ze się w końcu zdecydowała odezwać!!

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:26
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:28   #516
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj Zuzka skończyła 8 miesięcy
Ten ostatni miesiąc był baaardzo owocny - nauczyła się siadać, stawać, raczkować, robić papa i dawać piątkę, potrafi zrobić kilka kroczków gdy trzyma się kanapy albo łóżeczka, wyszły jej kolejne ząbki tak, że mamy już 6 (choć ten ostatni baaardzo wolno rośnie, co mnie trochę martwi, bo Zuzka krzywo zaciska zęby i zgrzyta nimi okropnie). Z jedzeniem kiepsko, duuuużo kp, papki są be, obiadki są be, jak dostaje w kawałku to rozwala to rączkami, jedyny sposób to kawałki podawane palcami do buzi... Duuużo "gada", bardzo różne sylaby, różnymi "głosami" czasem jakby zaklęcie rzucała, czasem szeptem i "delikatnie". No rozkoszna jest Żeby tylko nocki się poprawiły...

Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka Jasia
wszystkiego najlepszego dla Zuzi i oczywiscie brawa za wszystkie nowe umiejetnosci
Cytat:
i zrobmy tez na poludniowo-wchodniej czesci
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj czuję sie jak kupa conajmniej. Kornel marudzi od rana, nie mogę nic zrobić.Nie mam się w co ubrać... I ogólnie dzień nie sprzyja

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
melduje sie poweekendowo na nowym watku, ktory mam caly w plecy

jestem niewyspana bo bylam na weselu siostry. dawno sie tak nie wytanczylam. bylam z natala -mama_lenki, moja tez nie mm wiec musialam ja wziac bo z butli nie pije i juz!. z reszta dzieci byli moi tesciowie. nati usnela po 22 i miala pobudke po oczepinach tylko wiec luuuz. za to poszlam spac o 5 a ona wstala o 8 wiec ten tego

dzis bede z doskoku bo dostalam 4 wiadra truskawek
super ze wesele sie udalo i sie wytanczylas
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
mój już dostał połowę prezentu.
Wczoraj mi pokazał,że Tuśka ma złamała płytę z grą Assassins Creed III, więc pobiegłam po schowaną dla niego IV część. Ale był zadowolony

A dzisiaj dostanie książeczkę "Kocham mojego Tatusia" z wierszykiem dla niego od Tusi. I tę książeczkę tylko on będzie Tusi czytał.
super prezenty
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Endżi, Julki chyba tak mają. Mój też jest bardzo towarzyski, wszystkich zaczepia i się do każdego śmieje. Nie ma osoby, do której by nie poszedł na ręce. No troszkę aż za bardzo ufny jest Kiedyś bał się teścia, ale teraz już jest ok

nephelim, ale z Wikusia zdolniacha. To w ogóle jeden z moich wątkowych ulubieńców - ma taki słodki, zawadiacki uśmiech I jeszcze pamiętam Wikusia - wampirka Ja takiego samego wampirka będę zaraz miała bo wychodzą mu górne dwójki choc jeszcze nie ma jedynek

LaLoca, no właśnie, tak się ostatnio demonizuje smoka a jednak ułatwia on życie Ja tam się cieszę, że Julcio go zaakceptował, oczywiście nie chodzi z nim cały dzień, ale jako uspokajacz jest super i pomaga w kryzysowych sytuacjach, no i rzecz jasna przy zasypianiu

Susanna, super wymyśliłaś z tym prezentem Daj znac jak TŻ zareagował Kurcze, a ja nie mam pomysłu i chyba pojadę do sklepu po czekoladki

Larysko, brak słów na twojego TŻ. Masz rację - kasa na dziecko musi byc. Niech spina poślady i kombinuje...

Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła
za zabki i za samodzielne siadanie
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
milego dnia

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:30   #517
doughnut_agg
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie. czy mozna kupic ustnik taki jak jest w niekapku tylko, ze do butelki normalnej ?
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:31   #518
czaszka_
Zakorzenienie

a tak wogole to dzien dobry

bylismy rano u lekarza i Julia jeszcze tylko ma troche kataru i do jutra ma brac antybiotyk i koniec, osłuchała ją i nie ma zadnych juz szmerów i dostalismy pozwolenie isc na spacer

ze mna tez jest juz lepiej ale antybiotyk i tak do piatku musze brac

Edit: Julia wazy 9 kg

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:34
Stary 2014-06-23, 10:32   #519
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
my też opóźniamy ile wlezie jestesmy po 2 szczepieniu, ale kolejne nie wiem kiedy, bo po ostatnim miał okropny odczyn poszczepienny

piątka, w weekend z teściami przybyło mi 1,5 kg. teraz do końća tygodnia passs bo muszę wyglądać jak człowiek przed wami idź grzecznie do pana fryzjera i się zrelaksuj ja też chyba się wybiorę w tym tyg
A po pierwszym szczepieniu było wszystko ok?

Będziesz na zlocie w Wawie?

Cytat:
Ja dzisiaj czuję sie jak kupa conajmniej. Kornel marudzi od rana, nie mogę nic zrobić.Nie mam się w co ubrać... I ogólnie dzień nie sprzyja

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moja juz odstawila zabawki, teraz calymi dniami chodzi, wstaje przy wszystkim, raczkuje i wywala rzeczy z szafek
Tak zupełnie sama? Bez trzymania się mebli?

Cytat:
ewacia przyrzekam, że nie będę bardzo męczyć buły.
Męcz ile wlezie

Cytat:
Powiedziałam, ze czasem noszę Wiki w nosidle, pokazałam jej. Po czym stwierdziła, ze nie jest to dobre na tym etapie. Tzn. gdy dziecko przymierza sie do raczkowania, bo utrwala pozycje szerokiego rozstawu nóg, zerowej pracy brzucha, odciągania stop na zewnątrz (to akurat zle wpływa na chodzenie). I na razie mamy zakaz noszenia sie, bo rzeczywiście Wiki od dłuższego czasu buja sie i nie idzie dalej, rozkłada nogi i pelza.
Ja mam nosidło odkąd Miłosz się urodził. Nic go nie opóźniło w 4 meisiącu już się przekręcał, raczkować zaczął jak miał 6 mscy, 6,5msca jak wstał

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przypominam, że widzimy się w sobotę w Warszawie w Kredkafe o godzinie 11

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!

Nadrobię potem, bo wybywam do fryzjera Powiem tylko, że spaliśmy do 9, bo oczywiście noc z koszmarną przerwą Julek zbudził się po północy i przez godzinę darł się, aż zrobiłam mu butlę i zasnął Oczywiście, położyłam go obok siebie, bo w łóżeczku byłyby co chwila pobudki

Cytat:
Ooooo, a czy w zlocie mogą uczestniczyć osoby spoza klubu ?

Zjadłam dopiero śniadanie bo nie lubię jeść w locie i jak Miłosz przy nodze stoi i prosi Zasiadłam z kawką i chwilę sobie poczytam bo jeszcze czeka mnie pranie i może jakiś obiad.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:32   #520
rollercoaster_86
Raczkowanie

Mam pytanie do mamuś, które posyłały już swoje starszaki do żłobka. Jak to zniosłyście? Czy przygotowywałyście jakoś specjalnie dziecko na ten moment? Jak wyglądały początki?
Stary 2014-06-23, 10:32   #521
nephelim89
Rozeznanie

Hejo ale mnie głowa boli
Ponawiam pytanie: czy któreś dziecko ma tylko jedną drzemkę? Ile na dobę śpią wasze 9 miesieczniaki?

Pszczoua- dziękuję ząbki-wampirki są fajne, maluszek słodko z nimi wygląda - liczę na foto jak już wyjdą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:32   #522
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek!!

pszoua
-wymiatasz!

ewciu prezent uroczy!widziałam własnie na fb.tatus uradowany?

dodi-udanego pierwszego dnia w pracy!

w srode poznam Blaneczke Bajeczki!!!
zobaczymy, bo Amela o 5 obudzila sie z tempka 39 st

Cytat:
jestem za

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Nasza pediatra jest przeciwna tej szczepionce MMR, także my prawdopodobnie nie bedziemy szczepić.

Jakiś mini zlocik w Szczecinie! ZACHODNIOPOMORSKIE - pobudka!!!

Susanna, super prezent!!!

Szkoda życia na sprzątanie ale jak juz musisz to

koniecznie napisz co to za pediatra nosze sie z zamiarem zmiany naszej bo jest jakas nieogarnieta.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:35   #523
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie. czy mozna kupic ustnik taki jak jest w niekapku tylko, ze do butelki normalnej ?
Ja mam niekapek aventu i on pasuje do butelek avent ale tych normalnych nie naturals.
Stary 2014-06-23, 10:35   #524
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

bylismy rano u lekarza i Julia jeszcze tylko ma troche kataru i do jutra ma brac antybiotyk i koniec, osłuchała ją i nie ma zadnych juz szmerów i dostalismy pozwolenie isc na spacer

Super! W takim razie miłego spacerowania i oby pogoda dopisała m
Stary 2014-06-23, 10:38   #525
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hejo ale mnie głowa boli
Ponawiam pytanie: czy któreś dziecko ma tylko jedną drzemkę? Ile na dobę śpią wasze 9 miesieczniaki?
Mój ma ostatnio jedną drzemkę. Pewnie gdybym go położyła ok 17 to by zasnął ale ja wolę przeczekać do 19 i już położyc na noc

Mój też wampirek na dwie dolne jedynki i dwie górne dwójki

Cytat:
zobaczymy, bo Amela o 5 obudzila sie z tempka 39 st
Zdrowia

Chwaliłam się, że Miłek sam pije z bidonu ze słomką?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:38   #526
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Oj e j ja bym sie nie porwała na podróż za dnia. My nad morze mamy 460 i jechaliśmy o 3 rano wiec spał a o 9 byliśmy na miejscu. A na powrót od 19 do wpół pierwszej ale z prawie godzinnym postojem bo w połowie drogi cos mu nie pasowało. No i drogi puste to dobrze sie jedzie.

Wszystkiego najlepszego
I gratki za imponujące postępy
My nad morze wyjechalismy o 4 ibylo git.
Teraz mielismy jechac na noc ale pogoda brzydka pokoj do 10 to caly dzien sie szlajac i jechac po ciemku i w deszcz to masakra ja bym nawt tza niemogla zmienic bo slepa jestem w nocy. Filip godzine spal poki co i 1,5 sie bawimy teraz siedze z pakalanka na glowie zaraz przystanek w Mc i mam na
zieje ze usnie.
Stary 2014-06-23, 10:38   #527
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

to super. za wage

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A po pierwszym szczepieniu było wszystko ok?

Będziesz na zlocie w Wawie?

Tak zupełnie sama? Bez trzymania się mebli?

Męcz ile wlezie

Ja mam nosidło odkąd Miłosz się urodził. Nic go nie opóźniło w 4 meisiącu już się przekręcał, raczkować zaczął jak miał 6 mscy, 6,5msca jak wstał

Zjadłam dopiero śniadanie bo nie lubię jeść w locie i jak Miłosz przy nodze stoi i prosi Zasiadłam z kawką i chwilę sobie poczytam bo jeszcze czeka mnie pranie i może jakiś obiad.
tak bez mebli, zupelnie sama, jeszcze za nia chodze i asekuruje czasem bo mozliwa jest wywrotka
Stary 2014-06-23, 10:39   #528
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma ostatnio jedną drzemkę. Pewnie gdybym go położyła ok 17 to by zasnął ale ja wolę przeczekać do 19 i już położyc na noc

Zdrowia

Korn też potrafi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:41   #529
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

Zdrowia

nie
moja slomki nie ogarnia jak na razie
Stary 2014-06-23, 10:43   #530
angelikada
Wtajemniczenie

hej hej

ale pędzicie :P nie mam kiedy was nadrobić po krótce napisze ze wesele w miare udane było całkiem fajnie tylko tesknilam za moją księżniczką i całe wesele zerkałam na telefon i na godzine żeby już do niej jechać:P

przepraszam ze tak z wylatuje ale czy możecie polecić jakiś nocleg w ŁEBIE? chcemy się wybrać 11-14 lipiec i szukamy czegoś pewnie ciężko będzie nam cokolwiek znaleźć ale może się uda możecie coś POLECIĆ ?? PROSZĘ!
Stary 2014-06-23, 10:45   #531
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

Zdrowia

Brawo ja jeszcze nie próbowałam tak dać Wikusiowi pić ale chyba spróbuje

U mnie mały ma ok 12-14 h snu na dobę łącznie z drzemkami i tą ostatnią drzemkę ma dość późno. Zastanawiam się czy nie za mało śpi
Stary 2014-06-23, 10:48   #532
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nie
moja slomki nie ogarnia jak na razie
Nauka nie poszła u nas w las. Najpier uczyłam zwykłą słomką a teraz kupiłam zwykły bidon z canpola 12+.
Z tego Lovi 360 też umie ale jednak dławi się, za szybko leci.
Stary 2014-06-23, 10:49   #533
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

moj śpi w nocy od 22 do 9 potem o 11 śpi 40minut o 14 godzinke, o 17 tez z 40min i o 19pol godziny.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
My nad morze wyjechalismy o 4 ibylo git.
Teraz mielismy jechac na noc ale pogoda brzydka pokoj do 10 to caly dzien sie szlajac i jechac po ciemku i w deszcz to masakra ja bym nawt tza niemogla zmienic bo slepa jestem w nocy. Filip godzine spal poki co i 1,5 sie bawimy teraz siedze z pakalanka na glowie zaraz przystanek w Mc i mam na
zieje ze usnie.
My dopłaciliśmy połowę stawki zeby miec pokój do 19 i to bylo dobre rozwiązanie. Oby dobrze zniósł podróż u nas zawsze tz kieruje nawet jak jechaliśmy w 3pary w góry to tez nie chciał zeby go ktos zmieniał. Taki typ

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:51   #534
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:

koniecznie napisz co to za pediatra nosze sie z zamiarem zmiany naszej bo jest jakas nieogarnieta.
My chodzimy do przychodni na Kadłubka do dr Antonowicz. Jest bardzo miła, pomocna, poświęca tyle czasu ile trzeba. Antosia przybierała mało przez pierwsze 2-3 miesiące, ale jako jedyna kazała sie tym nie przejmować i mówiła że dalej karmic piersią, ze wszytsko jest ok. Szczepienia też nam przesuwała ze względu na niską wagę własnie.

Natomiast co mi się w niej nie podoba i to bardzo. W ogóle nie zwraca uwagi na jej rozwój, nie pytała nigdy i nie pyta, co robi, czy raczkuje itd. Nie waży jej przy szczepieniu, nie mierzy obwodu główki itd. Tylko ją zbada i wpisze rozwój prawidłowy i tyle :-/

Nie wiem jak jest z chorobami, bo nam jeszcze Tosia nie chorowała, nawet kataru nie miała, nic.

Jeśli chodzi o szczepienia, to skłania sie tylko ku tym podstawowym, refundowanym, MMR mówi, żeby sobie podarować. Jest homeopatą i przepisuje nam zawsze jakieś granulki jak ją szczepimy. Nazywają się SILICEA. Tak samo jakby się uderzyła gdzieś, przy raczkowaniu, czy stawaniu przy meblach (jakos mocno), to tez jakies granulki przepisała, rozpuszcza się je w wodzie i podaje łyżeczką. Nie wiem, czy to działa, czy nie?

Chyba nie ma idealnego lekarza, każdy ma jakieś plusy i minusy :-/

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2014-06-23 o 13:06
Stary 2014-06-23, 10:54   #535
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
moj śpi w nocy od 22 do 9 potem o 11 śpi 40minut o 14 godzinke, o 17 tez z 40min i o 19pol godziny.

My dopłaciliśmy połowę stawki zeby miec pokój do 19 i to bylo dobre rozwiązanie. Oby dobrze zniósł podróż u nas zawsze tz kieruje nawet jak jechaliśmy w 3pary w góry to tez nie chciał zeby go ktos zmieniał. Taki typ
podobnie z tym nocnym spaniem u nas bo 22-6/7 pozniej o 11- śpi max 2,5 h i o 15- 2,5. Ogólnie chciałabym żeby chodził spać wcześniej bo wydaje mi sie że ma za krótki nocny sen i muszę zlikwidować jedną drzemkę
Stary 2014-06-23, 10:54   #536
gorgulek
Zakorzenienie

Nephelim jesteś zadowolona ze swojego wózka? Te przednie koła mocno halasują? Kupiłabyś drugi raz taki sam? Co Ci się w nim nie podoba?

Bajka a Ty czytałaś jakies opinie o Joie Litetrax? Bo wiem, że Ty obeznana w temacie wózków
Stary 2014-06-23, 10:59   #537
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

Pszczoua- dziękuję ząbki-wampirki są fajne, maluszek słodko z nimi wygląda - liczę na foto jak już wyjdą

nie wiem czy to sie liczy jako 2 czy 1 ale u nas Julka wstaje rano i pobawi sie 1,5h i idzie jeszcze pospac 30 min i pozniej kolo 13/14 ma drzemke jedną jeszcze

Edit: ale za to przewaznie spi w nocy: od 19/19:30 do 6/7/7:30

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
podobnie z tym nocnym spaniem u nas bo 22-6/7 pozniej o 11- śpi max 2,5 h i o 15- 2,5. Ogólnie chciałabym żeby chodził spać wcześniej bo wydaje mi sie że ma za krótki nocny sen i muszę zlikwidować jedną drzemkę
spi Ci bardzo dlugo w dzien

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:02
Stary 2014-06-23, 11:00   #538
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

Encia ma 1-2 drzemki.
I śpi bardzo różnie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:01   #539
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mieliście pokój w tym lokalu, tak? kto siedział z Nati jak spała?

tak, mloda para miala pokoj i spala tam nati
(miala jeszcze 6latka ale do 3 w nocy sie bawila a potem zasnela na kanapie ). nikt z nia nie siedzial. co pol h gdzies tam chodzilam no i inni chodzili. mialam elektroniczna nianie ale nie miala zasieggu bo to dwa pietra wyzej bylo.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:04   #540
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Super! W takim razie miłego spacerowania i oby pogoda dopisała m
na razie strasznie pizzdzzi wiec jej nie puszcze na pole
a jesli bedzie pozniej ladniej to wysle tescia z nią na spacer

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości