Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 19:58   #511
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Anetka - ja ogólnie za P. nie przepadam, bo miałam z nimi styczność wiele razy i przynajmniej IP oraz oddział, na którym leżałam są anty reklamą tego miejsca. Pod względem atmosfery najprzyjemniej wspominam św. R., także jeśli Twoja ciąża przebiega fizjologicznie i zalezy Ci na zzo, a nie przeszkadza, że ojciec dziecka zobaczy je (poza porodem) tylko przez szybę, to wybrałabym takie miejsce Każdy szpital ma swoje minusy, ale i każda z nas chce czegos innego od takiego miejsca, także w zależności od osoby tych minusów w danym miejscu będzie mniej lub więcej. Dla mnie najwięcej ma P., z drugiej strony pracuje tam mój lekarz, a cc jest bardziej operacją niż porodem, także jesli stanie na tym, to już mi będzie wszystko jedno co dzieje się na porodówce, no i szybko puszczają do domju, bo nie mają miejsc (położna stamtąd mówiła, że zdarza się iż, po sn wychodzi się po 1,5 doby a po cc nawet już po 3 jak mają ścisk).ZZO też ma swoje plusy i minusy... a jednak wolę ten komfort, że w czasie porodu sn będzie przy mnie Tż i że w czasie pobytu na położniczym będzie mógł widzieć dziecko normalnie, także w sn wybieram R.
co do gemini to do pt powinno dojśc Twoje zamówienie pewnie też tak jak my dostaniesz próbki kremow dla pań po 50tce
Też masz sporo ubranek już Co do rozmiarów - tak, dokładnie. Dlatego ja teraz segregując po raz drugi już nie układałam "na oko", bo jak się okazało to jest mylące, tylko posłużyłam się rozmiarówką z jednej strony i patrzyłam po cm body, śpiochy, pajace itp., a kaftaniki itp. na oko, bo t i tak dłużej się nosi niż body.

Monian - jak wyżej Dokładnie...

Futbolowa
- ja mam z gemini płyn do higieny intymnej Biały Jeleń z kora dębu w szpitalu niedawno używałam białego Jelenia zwykłego i mi odpowiadał, a położna doradzała, że kora dębu przyspiesza gojenie się ran, także teraz zamówiłam taki.

Keithlyn - coś Ty U nas sporo (raczej większośc) osób "wjeżdża z walizką"

Kasia - to trzymam kciuki za owocną naukę, a później za poprawkę

manieczka - dziękuję hehe no mój Tż też by nie ogarnął co ma spakować... i tylko bym się denerwowała, także ja za swoją walizkę zabiorę się za jakieś 3 tyg.

martha - haha może Twój Tż dopytuje kiedy się spakujesz, ponieważ obawia się, że jak dojdzie do porodu to trafi na niego
co do napinania się - jak nie masz bóli, skurczy mocnych, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Chyba, że szyjka się skraca. Ja miałam takie napięcia o jakich piszesz już od 16 tc i gin mówił, że jest ok, tylko mam się oszczędzać, żeby nie przerodziło się w coś więcej. Niestety później po zabiegu zaczęły mi się skurcze :/
Na napinanie się generalnie i magnez i luteina dopochwowo.

słoneczko - dokładnie, też to widziałam i też pakuję się w walizke Nmam wyboru, bo nie mam tak pojemnej torby żeby zmieściła to wszystko.

ela - dzięki
Co do Twóich bóli, to BH nie powinny boleć, ale z tego, co wiem lekkie bóle moga być (takie trochę jak na @), jak silne to już jest to niepokojące.
Co do śpiworka, to ja wzięłam ten: http://allegro.pl/spiwor-duzy-polar-...566152094.html
Myslałam nad którymś z tych Twoich, ale później doszłam do wniosku, że bez sensu na te kilka miesięcy tylko... lepiej kupić z przedłużką i miec przynajmniej na 2 lata jak nie więcej.
Też miałam wziąc z wełną, ale później uznałam, że to i tak nie jest naturalna wełna przeciez, a polarek się łątwiej pierze.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:00   #512
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Martha ja chyba jutro zadzwonie do szpitala co trzeba itp i zaczne pakowac...wole miec, maz potem nie ogarnie jakby cos sie zaczelo dziac
też bym chciała niedługo spakować, będę spokojniejsza
jak przyszła pierwsza paczka z gemini, mówię do męża "chodź tu i patrz co zamówiłam, żebyś w razie czego wiedział co i jak" i pokazywałam mu...podpaski, podkłady itp. biedak nudził się chyba, ale dzielnie siedział
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:01   #513
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, to i dobrze i niedobrze, ale nie gorzej tak? Czyli mimo wszystko dopuszczają u ciebie poród sn? Trzymaj się i może nie chodź sama nigdzie daleko od domu.

Anetka, moja koleżanka rodziła kilka lat temu w Olecku (koło Ełku) i przed porodem oglądała porodówkę, wszystko pięknie, drabinki, worki, wanna, a jak przyszło co do czego, to do wanny nie można, bo zepsuta. Potem jej jedna położna szczerze powiedziała, że wanna musiała być, bo chcieli jakiś certyfikat Rodzić po ludzku czy inny, a tak naprawdę nie chce im się jej napełniać, bo po każdej kobiecie trzeba dezynfekować, dużo roboty przy tym, więc tylko tak stoi. A ciuszki piękne, ja uwielbiam zestaw bodziak plus pólśpiochy.

Happywoman, piękny wózek, kolor mogę sobie wyobrazić, że jest bardziej soczysty

Robienie dwójki na Małysza odpada, siku już mi ciężko było, ale miałam salę jedynkę z łazienką, zdezynfekowaną przede mną, więc siadałam, teraz wezmę nakładki.

Ja dziś zaliczylam ktg w szpitalu.
Mała słabo się ruszała, brzuch mi co chwilę twardniał, choć łykałam spasmolinę, jeszcze wydzielinę miałam taką koloru kawa z mlekiem, pojechałam po 18 z tatą. Tyle dobrego, że od razu na oddział poszliśmy, omijając IP, zrobili mi ktg, ale jak tylko się położyłam, to mała zaczęła szaleć ostro, brzuch miękki i wszytsko ok. Doktor zbadał mnie na samolocie, powiedział, że on tu nic nie czuje, szyjka miękka, ale pessar trzyma, wydzielina taka moze sie zdarzyć, a mam pilnować wypróżnień, bo jak są zaparcia, to potem macica sie stawia.

Jutro jadę do pracy, ale zabiorą mnie autem spod domu i potem odwiozą.

Kładę się już, miłych snów mamusie
Stary 2014-09-17, 20:01   #514
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu w Grodzisku... i nie będę tu rodzić... brak ZZO -> dyskwalifikacja tak wiec jadę na Poznań jak planowałam
a higiena ogólnie okey... i zobaczyłam...i wielką wannę do łagodzenia bólu.. i te wielkie stanowiska porodowe...

TŻ wrócił z pracy ...po raz pierwszy od 2-3 miesięcy zrobił sam od A do Z obiad... a ile się przy tym omarudził...jakie monologi i trzaskania szafkami były...ehhh... jeszcze nie wie, że będzie zmywał po tym.. ja ostatnie niecałe 2 miesiące..zamierzam się relaxować i odpoczywac... KONIEC I KROPKA dla mojego i dziecka dobra..!
jak tylko zamówienie z gemini przyjdzie to biorę się za pranie, prasowanie i pakowanie walizki do szpitala...
ile się czeka na zamówienie z Gemini od momentu zapłaty..?? w niedziele zamówiłam i zapłaciłam, w poniedziałek mi potwierdzili, we wtorek napisali, że zaczynają realizację mojego zamówienia.... dzisiaj głuuucho..
myślę, że na piątek będziesz mieć paczkę
Stary 2014-09-17, 20:04   #515
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, jak dziecko będzie starsze i będzie chodzić na następną zimę, to i tak zwykły kombinezon będzie potrzebny, żeby mozna je było wysadzić z wózka jak będzie chciało podreptać, a potem znów czymś przykryć.
Stary 2014-09-17, 20:08   #516
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Zaraz siadam Was nadrabiać, tylko coś zjem, a tymczasem napiszę co u mnie:

Dziś do swędzenia doszły czerwone place na skórze całej górnej partii ciała, jednak dla pewności zrobiłam bad. Cholestazy zdecydowanie nie mam na szczęście, wyniki wątroby bdb.
Za to musiałam jechac na IP nad czym i tak się wahałam z uwagi na wczorajszo wieczorne problemy z brzuchem i spojeniem oraz to, że gina komóka mówiła ciągle abonent czasowo niedostepny. Wyobraźcie sobie, że skoczył na mnie, a konkretniej mój brzuch pies sąsiadki - coś wilczurowatego, ciężkie bydle... nie chciał mnie ugryźć, tylko chyba pobawić się (?), ehhh w każdym razie nie dośc, że skoczył dość solidnie tym swoim wielkim cielskiem, to jeszcze jak go odpychałam odbił się łapskami o mój brzuch popychając mnie do tyłu Brzuch mnie po tym bolał, a mały w ogóle wczoraj przez cały dzień tylko 2 kopnięcia zaliczył, dziś do szpitala nic (pierwszy raz poczułam dopiero w czasie ktg).
W każdym razie z SOR-u wysłali mnie do przychodni przyszpitalnej, bo tamci byli zajęci. W przychodni położna oczywiście musiała sie powymądrzać, ale kij jej w oko Doktor był sympatyczny, normalny. Zbadał na samolocie i zrobił usg. I tak:
Z małym wszystko dobrze, waży 1513 g Według wszystkich wymiarów/wyników 29+3/30+1, także cały czas jest do przodu. Mały jest niestety ułożony miednicowo, do tego dziś jeszcze plecami do mojego przodu brzucha, także dlatego go nie czuję. Doktor mówi, że niestet/stety mam dość dużo pływu owodniowego, a przez to może być takie ułożenie dziecka i przez to mniejsza szansa, że się jeszcze obróci (czyli cc wtedy). Z kolei z plusów - taka ilość płynu zamortyzowała ten "wypadek" i mały jest w brzuchu bezpieczny.
Zapytałam tez o obrzęki i te problemy z drętwieniami rąk (generalnie wcześniej cały dzień prawie nie czułam palca, nie mogłam na nim polegać, był "nie mój" i miałam tez bóle jakby nadgarstka, budzę się w nocy przez te drętwienia bo nie mogę się ułożyć tak, żeby było ok). Powiedział, że rzeczywiście widać problem (dziś akurat szczególnie na nogach), natomiast co do rak, to najprawdopodobniej mam zespół cieśni nadgarstka którego przyczyną jest ciąża, a właściwie nie ciąża tylko nadmierne zatrzymywanie wody, a przez to obrzęk rąk, szczególnie prawej, co z kolei powoduje ucisk na nerw. Mam o tym powiedzieć tez ginowi za tydz. na wizycie.
Aha i na samolocie gin zauważył, że mam dośc twardy brzuch, także zlecił ktg. KTG wykazało, że macica jest nieco za bardzo napięta - nie schodziła poniżej 25%, a dochodziła do 40%. Skurczy wtedy nie czułam, tzn. raz poczułam, ale taki inny, dziwny i w tym samym czasie małemu chyba tez to się nie spodobało, bo jak mi rósł skurcz to małemu tętno zmalało z 159 do 123 :/ Na szczęście później już trzymało się tak między 128 a 148. Gin kazał odpoczywać i brac moje leki. Powiedział, że chodzić mogę (mówił, że on generalnie nie popiera leżenia, bo to też nie działa tak super korzystnie), ale mocno się oszczędzać i generalnie jak poczuję, że mnie bierze, to skończyć to, co robię, iść się położyć na lewy bok, bo sama najlepiej czuję kiedy robi się niedobrze.

Wpadłam do domu, pojechałam do urologa. Ten jak zobaczył moją nerkę to poleciał komentarz (!): "ale bomba..." Jak się dowiedziałam mia na myśli, że jest bardzo duże poszerzenie. Ogólnie to nie dowierzał, że nie zwijam się z bólu, brał aż brwi do góry i "no skoro pani tak mówi...". a ja mówię mu, że mnie ona oczywiście boli, ale nie nieustannie, tylko np. 3 dni pod rząd przez ileś godzin, dziś jest spokój i mówię mu, że naprawdę jestem w stanie to wytrzymać, przyzwyczaiłam sie już i że miałam większe bóle nerki. Powiedział, że źle to wygląda, ale skoro mówię, że daję rade, to nie będziemy teraz nic robić. Kazał sobie obiecac, że jak sie pogorszy ból czy znowu coś będzie nie tak, to od razu zadzwonię, a jak nie odbierze to napiszę sms, mówi, że jak nie odp. w ciągu godziny to mam sie pakować i jechać do kliniki, powiedzieć, że jestem od niego. Jeśli dam radę dotrwać, to widzimy się za miesiąc. Aha i że jeśli będzie taka sytuacja, iż np. w 34tc stan się pogorszy, to wtedy już nie będziemy zakładać przetoki (bo niesie ze sobą także ryzyko i trzeba wybrac mniejsze zło), tylko trzeba będzie rozwiązać ciążę szybciej.

Aaa i na zakończenie tego dnia doszły mi za to naprawdę silne skurcze (czasami myślę sobie, że przydałoby sie miec wtedy takie ktg przy sobie). Wracając od lekarza poszłam do biedronki, bo TŻ dziś wyjeżdża i muszę mu zrobic jedzenia na drogę, no i ledwo weszłam do sklepu, a się zaczęło... 3 x musiałam kucać, bo już nie mogłam. Koniec końców chwyciłam tylko kilka produktów i do chaty. a dojście do klatki (2 min drogi) zajęło mi chyba z 20min, bo kolejne 4 razy musiałam kucac (nie było gdzie usiąść), ogólnie to myślałam juz że nie wstanę Jakaś kobieta mnie zauważyła i podeszła spytac co ze mną i czy wezwać karetkę. Dzwoniłam do TŻ, ale był daleko, także w końcu się zebrałam i resztami sił dotargałam do mieszkania, a później godzinę leżałam i dochodziłam do siebie.
Coraz bardziej zaskakują mnie te skurcze. Już nie jest tak, że powoli, stopniowo się nasila, tylko kurde jest dobrze, chwilę źle i nagle buum na całego:| Jutro odpoczywam.
Kiara, staraj się jak najwięcej odpoczywać. Wierzę, że będzie dobrze

Mnie coraz częściej napina się brzuszek, zwłaszcza już tak pod wieczór, chyba jakieś zmęczenie wychodzi.... nie boli mnie nic, ale dyskomfort spory, jak bym miała wielkie wzdęcie....

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
kupiłyście już śpiworki do wózka?

kupujecie?

ja oczywiście mam dylemat....

który?
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972913.html

http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972524.html
pierwszy mi się podoba ten misiek w środku taki ciepły się wydaje i miły

ja właśnei nei wiem czy kupować, skoro będę mieć kombinezon to chyba bez sensu ? tylko jakiś kocyk do tego...dobrze myślę ?

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-17 o 20:09
Stary 2014-09-17, 20:12   #517
siobhan1
Zadomowienie

Witam się wieczornie.
Muszę się wam przyznać, że mam gorsze dni ostatnio. Taka wielorybiasta i wielka się czuję. Poszłam dziś nawet do fryzjera, ale na niwiele się to zdało.
Jutro idę na 3 prenatalne i chyba stresik mnie dopada.
W pt zaczynam 32t i mam już wszystko gotowe. Torba spakowana.
Idę się położyć, więc dobranoc wszystkim.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 20:12   #518
Monian
Zakorzenienie

Ja śpiworka nie będę kupować. Mam kombinezon + dwa grube koce więc powinno wystarczyć.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:13   #519
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie.
Muszę się wam przyznać, że mam gorsze dni ostatnio. Taka wielorybiasta i wielka się czuję. Poszłam dziś nawet do fryzjera, ale na niwiele się to zdało.
to szybciutko spakowałaś się ale wsumie czas tak zasuwa.....

kciuki za jutrzejszą wizytę daj znać po co i jak
Stary 2014-09-17, 20:16   #520
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
też bym chciała niedługo spakować, będę spokojniejsza
jak przyszła pierwsza paczka z gemini, mówię do męża "chodź tu i patrz co zamówiłam, żebyś w razie czego wiedział co i jak" i pokazywałam mu...podpaski, podkłady itp. biedak nudził się chyba, ale dzielnie siedział
Haha jakbym widziala siebie i meza tez mu wszystko pokazywalam

Indra no to dobrze, ze mala sie rozszalala
Moj dzis ma spokojniejszy dzien. Po dwoch dniach odpoczywa chyba ruchy licze i jest ok, ale dzis jest mniej ruchliwy. Chyba za dlugi spacer dzis zrobilam
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:36   #521
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
ooo kapcie, racja

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

http://www.meble.vox.pl/produkt-lozk...FUXLtAodeiwAgg

fajne...
tylko ta cena...
fajne ! na male mieszkanko! ale w ogole ciekawe te meble vox-u ale ceny powalają w większości....

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Martha a ile bierzesz magnezu? Ja teraz juz nie biore, tzn chwilowo bo powieka mi skacze ale szybciej jak brzuch mi sie napial do gin mowila, ze dwie tabletki rano, dwie wieczorem
Ela ja nie kupuje spiworka do wozka. Mam taka kolderke do wozka, ew.kocyk

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Ela tez dzis zwrocilam uwage na ta piosenke
teraz biore dwa razy dziennie magnezin500
nie wiem czy mało?
ale brzuch ciagle twardy

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
martha - haha może Twój Tż dopytuje kiedy się spakujesz, ponieważ obawia się, że jak dojdzie do porodu to trafi na niego
co do napinania się - jak nie masz bóli, skurczy mocnych, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Chyba, że szyjka się skraca. Ja miałam takie napięcia o jakich piszesz już od 16 tc i gin mówił, że jest ok, tylko mam się oszczędzać, żeby nie przerodziło się w coś więcej. Niestety później po zabiegu zaczęły mi się skurcze :/
Na napinanie się generalnie i magnez i luteina dopochwowo.
oj ma trafic wlasnie nie niego tzn porod, nie spakowanie się!
dwa tygodnie temu szyjka była zwarta, dluga, zamknieta wiec nie wiem, czy to to///

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 20:45   #522
Kostka09
Zakorzenienie

tez sie zastanawiam caly czas czy kupic...fajne to jest do fotelika w aucie jak sie zrobi cieplo mozna rozpiac malucha, chociaz to w sumie zakup na jedna zime, za rok tak jak Indra pisze trzeba normalny kombinezon z nogawkami ja chcialam taki z welna owczą,
http://allegro.pl/babylux-k13-spiwor...594475501.html
Moze nadalby sie na przyszla zime jako podklad do wozka spacerowego zima...??
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:54   #523
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość

Wczoraj też miałam wizytę u Ginki oraz USG. Na USG wszystko w porządku. Dzieć dzielnie rośnie, na 31 tydzień waży 1689g. Ma 6,5 cm stopy. Będzie duży chłop jak nic. :P Przepływy w porządku. Łożysko wydolne i na tylnej ścianie. U Ginki też w porządku. Szyjka zamknięta i długa.

Wczoraj dokonałam zakupu wózka. Jest cudowny! Zakochałam się, a ten kolor!
swietne wiesci
a wozeczek piekny
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

A poza tym dziś pobudka o 4;30.... a całą noc miałam taką zgagę, że o ja pier..... nic nie pomagało, teraz też mnie męczy....
witaj w klubie u mnie tez najgorsza zgaga w nocy

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Nie miałam od rana prądu umylam wszystkie okna ;-) ledwo żyję. Jadę na wieś. Odezwę się jutro rano, bo jadę na wieś z M. 3mcie się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wypocznij

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

czy po porodzie da rade zalatwic swoje potrzeby "na Malysza"??? bo szczerze to nie chcialabym siadac na sedes po jakims obcym babsku tym bardziej ze jest duze prawdopodobienstwo ze beda rodzily rowniez arabki i murzynki a ich sie brzydze bardziej:/

najwyzej bede obkladala sedes papierem toaletowym. Ale fajnie byloby wiedziec na co sie nastawic: na Malysza czy na obkladanie sedesu papierem??

i drugie pyt: jaki plyn do higieny intymnej jest najlepszy zaraz po porodzie? Moze zwykle szare mydlo wystarczy?
wlasnie dzisiaj kupilam nakladki sedesowe jednorazowe w ross

ja kupuje od lat plyny z ziaji i taki sobie przeleje do pojemniczka zeby do szpitala zabrac

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze sie tak wtrace ale czasami was podczytuję i widze ze wiele z was meczy zgaga, tak jak i mnie. Ja próbowałam juz chyba wszystkiego i odkryłam w końcu moj super środek mianowicie kefir . Nic mi tak nie pomaga jak on, żałuje ze nie wiedziałam tego w pierwszej ciazy . Wypróbujcie, moze i wam pomoże . Ja czuje ulgę niemal natychmiast, juz jak mi zimny spływa do gardła to ulga jest niesamowita . A bol przy zgadza mam taki ze od razu głowa boli, klatka , nawet wymiotować mi sie chce. To sie rozpisałam pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Ps. Kefir moze brzmieć dziwnie w końcu kwaśny jest ale doczytalam gdzieś ze to co kwaśne pomaga na zgagę. Nawet kapusta , ogórki itd ja poprzestalam na kefirze.
kolezanko a na odchowalnie to nie zajrzysz do nas??? zapomnialas o mamusiach wakacyjnych 2009
jestes teraz w ciazy?

Kiara odpoczywaj!!

Malz w koncu ruszyl dupsko i pojechalismy po te drzwi i tak sie wkurzylam bo nie bylo transportu , trzeba bylo czekac az w koncu chcialam zwrocic te drzwi no bo po corke trzabylo jechac i z łaski pani z informacji powiedziala ze zatrzyma te drzwi do momentu az dostawca bedzie.....
malo tego przyszla mi umywalka ktora reklamowalam bo poprzednia miala wade fabryczna a teraz przyszla nowa i peknieta na pol oczywiscie proktokol spisalam i zadzwonilam odrazy do tego sklepu to znowu wysla nowa , ale powiedzialam ze ostatni raz , jak znowu sie okaze cos nie teges to chce zwrot kasy i kupie ja w innym sklepie

zlozylismy trampoline bo i tak corka juz nie skacze, a pogoda rozna wiec sezon letni zakonczony, potem pojechalismy jeszcze na zakupy i bylam w ross- byla ta promocja kupilam te pojemniczki, pieluchy, kosmetyki , wzielam magnez ten chela mag b6 i tam pisze ze 1 kapsulka dziennie
corce kupilam kozaczki w h&m w sumie to sama sobie wybrala i chcialam ten komplecik bialy co Chmielinka wstawiala ale nie bylo rozmiaru ani 56 ani 62....

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-09-17 o 20:56
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:19   #524
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Szybkie pytanie: kupowałyście proszek do prania dla dzieci zarówno do kolorów jak i do białego?
tak,mam dwa, ale jak widzę, że większość dziewczyn ma tylko do kolorów, to nast.razem też kupię tylko taki

Cytat:
Rozumiem Cię...ja w ogóle za bardzo nie lubię jak ktoś mi się wtrąca, doradza, a ja tego nie potrzebuję, a co dopiero w taki sposób.... no ale na niektórych ludzi nie ma rady.... bądź silna

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

może na koniec dostaniecie cały pakiet ? wiesz tak na wypadek, by ktoś nie przyszedł tam tylko po to i olał zajęcia
u nas prezenty były dawkowane, na początek coś lekkiego, a potem dopiero wielkie pudełko, a potem znowu coś małego i tak ciągle no jest to jakiś sposób i jednocześnie większa motywacja, by chodzić na zajęcia

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Jeszcze trzyma leże cały czas jedynie wizyty w toalecie. W ogóle jakąś wirusówkę chyba miałam przez 2 dni wymiotowałam dzisiaj jest lepiej ale ledwo wczoraj oddychałam. Bałam się czy skurczy od tego nie dostanę ale jakoś przetrwałam o cukrach wolę nie wspominać ehhh
Bidulka, ciągle coś...

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Udało mi sieporządek zrobić z tymi ciuszkami.. (zauważyłam, że rozmiarówki z metek to w ogóle się nie imają czasem prawdy, więc układałam wielkością)

Body, pajace, pół-śpiochy i kaftaniki... rozmiar 50-54 i odrobinkę większe

sztuk 32
Załącznik 5793303Załącznik 5793304Załącznik 5793305Załącznik 5793306Załącznik 5793307Załącznik 5793308Załącznik 5793309
Imponująca kolekcja ubrań

Cytat:
Mój wózek to Maxi - Cosi Mura 4 Plus kolor Raspberry Red. Zdjęcia nie oddają niestety piękna koloru.

bardzo fajny, zgrabny wózek, pewnie dzieciątku będzie super wygodnie tylko koszyk na dole wydaje się mały

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Nie wierzę! Właśnie w tv mówili o wujku, który zgwałcił 8 MIESIĘCZNĄ dziewczynkę!! Leży w szpitalu w ciężkim stanie i przez to musieli ją operować! Na jakim świecie my żyjemy!!

Happywoman fajny wózeczek, ładnie się prezentuje
brak słów........

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:32   #525
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wózek to Maxi - Cosi Mura 4 Plus kolor Raspberry Red. Zdjęcia nie oddają niestety piękna koloru.
fajowy!

Cytat:
Nie wierzę! Właśnie w tv mówili o wujku, który zgwałcił 8 MIESIĘCZNĄ dziewczynkę!! Leży w szpitalu w ciężkim stanie i przez to musieli ją operować! Na jakim świecie my żyjemy!!
Jezuuuu, ja nie powinnam czytać takich rzeczy. ja ☠☠☠☠☠☠☠ę!!!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny jakie smoczki kupujecie? ortodontyczne czy inne? silikonowe? kompletnie nie widze w nich różnicy

nie ma czegoś takiego jak smoczek ortodontyczny ortodontyczny to może być aparat, płytka podniebienna, czy płytka przedsionkowa a smoczki, wszytskie bez wyjątku są antyortodontyczne ich rzekoma ortodontyczność to czysty marketing

a tak bardziej serio - silikonowe. nie gumowe. od gumowych już się chyba odchodzi, ale nuk chyba nadal ma takie w ofercie.
a czy z nazwy będą ortodontyczne, anatomiczne czy nawet przeciw próchnicze to juz wszystko jedno ważne żeby rozmiarowo pasowały (czyli my kupujemy 0-3 )
ja tradycyjnie kupię TT, jak wszystko

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

a kiedy pakujecie torbe?
ja mam nadzieję się spakować w dwie "weekendowe" torby. zobaczymy

w oradnikach sugerują, żeby torbę mieć spakowaną w okolicach 36 tygodnia. mam nadzieję się do tego czasu wyrobić

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-09-17 o 21:34
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 21:33   #526
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo kapcie, racja

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

fajne...
tylko ta cena...
Ostanio w DD TVN pani gadżet pokazywała ten mebel. Funkcjonalny bardzo, jak ktoś ma mało miejsca to fajna rzecz ale ja osi iście takich duuuuzych mebli nie lubię ale pewnie gdyby mnie miejsce ograniczało to czemu nie

Kiara oszczędzaj sie

Dzis była u mnie koleżanka która urodziła 6 tyg. Temu urodziła maluszka 2200g w 36 tyg. Dzidzuś zdrowy ale malutki nie musiał byc w inkubatorze i to 36 tc. Ja dzi zaczęłam 35 masakra...

Aha któraś prosiła żeby spytać o szpital w Mikołowie to ona rodziła w powiatowym (juz drugie dziecko) pierwsze z zzo teraz cesarka i byka bardzo zadowolona. Sale porodowe pojedyncze, z łazienkami prysznicem, na sali ogólnej leży sie po 2 osoby, położne i pielegniarki pomocne
Stary 2014-09-17, 21:33   #527
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
witaj w klubie u mnie tez najgorsza zgaga w nocy

Malz w koncu ruszyl dupsko i pojechalismy po te drzwi i tak sie wkurzylam bo nie bylo transportu , trzeba bylo czekac az w koncu chcialam zwrocic te drzwi no bo po corke trzabylo jechac i z łaski pani z informacji powiedziala ze zatrzyma te drzwi do momentu az dostawca bedzie.....
malo tego przyszla mi umywalka ktora reklamowalam bo poprzednia miala wade fabryczna a teraz przyszla nowa i peknieta na pol oczywiscie proktokol spisalam i zadzwonilam odrazy do tego sklepu to znowu wysla nowa , ale powiedzialam ze ostatni raz , jak znowu sie okaze cos nie teges to chce zwrot kasy i kupie ja w innym sklepie

zlozylismy trampoline bo i tak corka juz nie skacze, a pogoda rozna wiec sezon letni zakonczony, potem pojechalismy jeszcze na zakupy i bylam w ross- byla ta promocja kupilam te pojemniczki, pieluchy, kosmetyki , wzielam magnez ten chela mag b6 i tam pisze ze 1 kapsulka dziennie
corce kupilam kozaczki w h&m w sumie to sama sobie wybrala i chcialam ten komplecik bialy co Chmielinka wstawiala ale nie bylo rozmiaru ani 56 ani 62....
też mam zgage w nocy i to taką że spać nie mogę, a w dzień spokój

to dobrze że udało się wam pozałatwiać, ale z tą umywalką to też bym się wkurzyła

widzę że udało mi się z tym komplecikiem ale w ogóle te malutkie ciuszki w h&m są takie słodkie

Kiara odpoczywaj dużo!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:34   #528
LolaMontez
Wtajemniczenie

A co do tej 8miesiecxnej dziewczynki to ja sie zastanawiam dlaczego juz miesiąc czasu przebywała u tego wujka, gdzie rodzice????? Matka? Wszystkich bym ubiła!!!
Stary 2014-09-17, 21:54   #529
Kasia427
Wtajemniczenie

Kiara jak z ciążą jest wszystko ok to można kucać, ale w Twoim przypadku to bym się powstrzymała od kucania.. to jedna z lepszych pozycji do porodu.. w pierwszym trymestrze co miałam tego krwiaka to właśnie jak kucnęłam (zamieść śmieci na zmiotkę chciałam) to mi tak chlupnęło krwią że hej.. i kilka lekarzy w szpitalu przy wypisie mi powtarzało żebym nie kucała zwłaszcza jak mam bóle podbrzusza lub plamienia itd...
Zdrówka dla Ciebie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 21:57   #530
Rosalie01
Raczkowanie

Dobry wieczor

Kurcze dziewczyny,wy juz wszystko poprasowane macie a ja nawet nie zaczelam pracmusze sie zmobilizowac, bo bedzie zle...

Gratuluje nowych tygodni

Futbolowavsmiac mi sie chce z Twojej tesciowej, cebuli nie ale zupa na kostkach i wegecie to juz takmasakra

Co do robienia kanapek Tz to ja nie robie prawie w ogole kanapek do pracy, bardzo ale to bardzo rzadko mi sie zdarzy, ze cos mu przygotuje, taka wredna jestem
Za to Tz sniadania co weekend robi

Naszczescie ja nie mam problemu ze wspolna lazienka i wc, kazda sama porodowa to jedynka z wlasna wanna, prysznicem toaleta, nakladki tak czy inaczej kupuje, bo licez sie z tym, ze bede zabardzo obolala, zeby kombinowac.

Cytat:
Rosalie, raz oglądałam porodówkę, na TLC przyszla kobieta z mocnym postanowieniem rodzenia bez zzo, b ona maratony biega i ma wysoką odporność na ból i jest bardzo wytrzymała, a jak się już mocniejsze zaczęły bóle, to błagała o zastrzyk. Ja jak sobie przypomnę, to zaczynam się bać, a im bliżej to bardziej.
Ja mam bardzo slaba odpornosc na bol, chociaz jak mialam ataki woreczka zolciowego to pielegniarki w ambulansie mi powiedzialy, ze skoro wytrzymalam taki bol to i porodowy wytrzymam
Zapisalam w planie, ze ogolnie to nie chce zzo ale ale nie odrzucam takiej mozliwosci na 100%

Ja nie biore w ogole magnezu

Cytat:
U mnie przekręcanie maluszka nie wchodzi w grę, bo jak tylko dotknie się mojego brzucha to od razu mam skurcze i mam bezwzględny zakaz dotykania brzucha. Poza tym gin mówił że to obracanie jest zbyt ryzykowne dla dziecka.
No ale mały ma jeszcze trochę czasu... pożyjemy zobaczymy
W takim razie trzymam kciuki za to,zeby synek sam z siebie sie obrocil

Cytat:
manieczka czy ja pakuje torbę?? Nieeeee póki co prócz jeden piżamy i szlafroka z którym na codzień sie nie rozsaje to nie miałabym tam co wsadzić (ciuszki na wyjście to mam ale to maz pózniej podrzuci) już na mnie kuzynki nakrzyczaly ze jeszcze nie zaczęłam ale jakoś ciagle do mnie nie dochodzi to ze to już tak niedużo czasu zostało
Mam dokladnie tak samo
W takim razie Ty musisz miec Tp jeden dzien po mnie?28.10?

Cytat:
Szybkie pytanie: kupowałyście proszek do prania dla dzieci zarówno do kolorów jak i do białego?
Ja w ogole nie uzywam proszku, piore w orzechach i biale i kolorowe.

happywomen auper, ze wszystko ok.

Cytat:
też dziś planuję szpinak.....makaron ze szpinakiem i piersią kurczaka
U mnie na obiad bylo to samo dzisaj, tylko bez kurczaka a szpinak z ricotta

Cytat:
Dziewczyny a planujecie się pakować do walizek czy raczej jakiś mniejszych toreb ?? Mam taka mniejszą walizkę i tak sobie myślę, że będzie mi wygodniej do niej się zapakować niż brać np jakieś 2 mniejsze torby do ręki W końcu te podkłady, papmery dużo miejsca zajmują...
Ja planuje zapakowac sie do mniejszej torby podroznej (takiej szmacianej), ale u mnie lezy sie max 24 godziny (chybaze ktos chce dluzej, ja nie chce).

AnetkaIzabell mysle,ze nizlego deala zrobilas z tymi ciuszkami

Cytat:
Tez sobie to pytanie zadaje czesto!!!nawet nie potrafie sobie wyobrazic jakim zwyrodnialcem trzeba byc, zeby cos takiego zrobic

Kiara Ty to sie Bidulko masz z tymi chorobskami
Trzymam kciuki, zeby juz odpuscily i zeby przetoki jednak nie trzeba bylo robic
Trzymaj sie

Ela ja spiworka nie kupuje, wiec nie pomoge

Kasia owocnej nauki

siobhan trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte.
Mam nadzieje, ze humor sie za chwile poprawi

GoniaaaS trzymaj sie

A ja mialam dzisaj wizyte, z mala wszystko ok, od ostatniej wizyty bardzo sie obnizyla, rosnie tak jak powinna, serduszko bije pieknie
Tz dzisaj nagral bicie serca na telefon, wieczorem zadzwonilam do mamy (znowu jest w szpitalu, bo jej rane po operacji zle zszyli), bardzo sie ucieszylaszkoda, ze nie wpadlismy na to wczesniej

Upiekalm muffiny z owocami, zjadlam 3 i ledow sie ruszam, ale jakie pyszne wyszly!!!

Uciekam spac, jeszcze tylko jutro i dlugi weekendpozniej 3 tygodnie (niestety dosc ciezkie, bo musze szkolic osobe, ktora bedzie za mnie pracowala) i wole na ponad 9 miesiecy
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 22:16   #531
silesianna
Zakorzenienie

Kiara... biudulko! naprawdę ciąża Cię nie oszczędza

Cytat:
Jak byłam na IP to widziałam jak dziewczyny przyjeżdżały na poród z walizkami, więc chyba nikt zdziwiony nie będzie jeśli, któraś z was chce się w taka pakować. Zresztą jak się rodzi to jest wszystko jedno napewno, spakujcie się w to co macie nie ma sensu przecież nic nowego kupować.
Ja już większość mam spakowane, bo mąż to by mnie tak spakował w razie czego, że szkoda gadać
walizka jest wygodna, bo nie trezba jej dźwigać byle nie była za duża. w moim szpitalu zalecają żeby suma długość + szerokość nie przekraczały 115cm.

a co do pakowania to też zalecają / podpowiadają, żeby torbę pakować w odwrotnej kolejności, niż rzeczy będą potrzebne (czyli np. koszulę, kapcie i szlafrok pakujemy jako ostatnie, żeby były na wierzchu, bo pierwsze będą potzrebne, a chusteczki do tyłka na spód, itd) oraz żeby TŻ pakował torbę razem z nami - żeby wiedział gdzie co jest bo to on zapewne będzie odpowiedzialny za to żeby odpowiednią rzeczy "na gwałt" wyszukać.

Cytat:
aa dziś znów mnie brzuch tak bolał jak wtedy co myślałam o IP...
a może to są te przepowiadające, braxtony? ja one bolą?
braxtony to bezbolesne napinanie macicy; twardnienie brzucha. przepowiadające to to samo plus lekki ból, ale z własnego doświadczenia wiem że wcale nie musi być lekki
dziś znów miałam 3-godzinną akcję skurczową. no na pewno nie bolało lekko... skurcze co 10 minut. i przeszło. obstawiam że tak będzie coraz częściej aż do TP. tak samo jak poprzednio...

Cytat:

kupujecie?

który?

drugi bym brała. wełna raz, że może uczulić, dwa, chyba ważniejsze - że może się "kłaczkować" i jak dziecku wlezie w oko albo paszczę to zadowolone nie będzie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

myślicie, ze jak napina mi się brzuch ( ja wiem, z polowe dnia to trzyma spokojnie ) to jest powod do niepokoju? powinnam udac się do gin? czy tylko zwiekszyc magnez? mam twardawy, napięty i tak na przykład z godzine. bez większego wysiłku.
jak jest twardy godzinę bez przerwy to bym brała nospę...

Cytat:
ooo kapcie, racja

fajne...
tylko ta cena...
fajne! aczkolwiek w ikei w serii dziecięcej wprowadzili właśnie podobne, i samemu można je
"kombinować" pod siebie, i chyba ze 2x tańsze... a ja lubię ikeę
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 22:40   #532
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dziękuję każdej z osobna za dobre słowa

Co do tej 8-miesięcznej dziewczynki to ja też nie umiem sobie tego wyobrazic... tragedia...

Rosalie - ja prasuję dopiero za 2-3 tyg., także nie jesteś sama
Co do kanapek, to ja ostatnio trochę mu robię. Siedzę w domu, to mam czas, a on taki zapracowany, że naprawdę mi go żal strasznie. Dziś jeszcze moje wyniki odbierał, także jakoś sobie pomagamy. no i ja mu do tego śniadania do pracy pakuję zawsze jakąs miłą karetczkę a on mi czasami zostawia obok łożka jak śpię

Kasiu - kochana, ja wiem o tym... ale co zrobic, jak iśc się nie dało, nie było gdzie usiąśc, to chociaż tyle żeby chwilę sobie ulżyć. Tak to zawsze gdzies przysiądę, ale dziś nie było jak... Na szczeście w tym wszystkim moja szyjka nadal się nieźle trzyma. Nie jest łabędzia, ale jest ok i jak to gin mówi to mnie ratuje.
Dziękuję

Lola - u nas od 2,5kg nawet już do domu puszczają (jak wszystko jest ok)

Happywoman
- super wieści

martha - możesz tak odczuwac zwykłe skurcze BH, czyli takie normalnie, niegroźne Każda kobietka nieco inaczej je opisze. U Ciebie nie są one częste, ani mocno bolesne, z szyjką też wszystko ok, także raczej nie masz co się martwić

Indra - w sumie tak (ja i tak mam taki na przyszłą zimę już :P), ale jednak ze śpiworka małe się nie rozkopie, a z kocyka na kombinezon taka wiercipiętka tak. no i na sanki jest fajny
Co do mnie - skurczowo o tyle gorzej, że macica najwyraźniej jest już stale napięta (wcześniej tak nie było), być może stąd też teraz te pogroszenie w tym kierunku, że skurcze już nie nasilają się stopniowo, tylko dość ekspresowo i naprawdę mam problem żeby wytrzymać. PRzestaję się dziwić, ze kobiety krzyczą czasami w czasie porodu.
A z nerką ciężko ocenić, bo inny lekarz oglądał, sam powiedział, że sprawa jest ciężka, bo zazwyczaj w takich przypadkach robi się ten zabieg, który miałam już 2 x, niestety u mnie on się nie sprawdza, a ttrzecie podejście mija się z celem i wiąże się tylko z kolejnym ryzykiem dla ciązy (znieczulenie podpajęczynówkowe robione co rusz nie jest takie dobre). Także tak czy siak opcja jest jedna w razie gdy ja stwierdzę, że jest gorzej (bo wyszło na to, że polegamy na moich odczuciach, gdyż stan organu jest taki, że już dawno kwalifikuję się do przetoki). Także krótko mówiąc - została czujność i nadzieja, że będzie dobrze. No i lekarz powiedział, że bez dwóch zdań po połogu idę na oddział.
Uważaj na siebie, odpocznij jak wrócisz z roboty... niezły numer Ci córa odwaliła

czekoladka - przesrane z ta umywalką :/ Mnie chyba już by krew zalała :| Co oni tego kurde przewieźć normalnie nie potrafią?:?
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 05:43   #533
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja śpiworka nie będę kupować. Mam kombinezon + dwa grube koce więc powinno wystarczyć.
ja kupilam dla córki spiworek ani razu go nie uzylam jak była mała dopiero w tamta zimę na sanki. Dlatego dla małego kupilam kombinezon bez nóg z wycięciami na pasy fajna sprawa z córka pokochalam takie kombinezony nie musisz rozbierać dziecka wystarczy ze rozepniesz i leży sobie
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 06:16   #534
Zanet84
Zakorzenienie

Chyba dołączam do rannych ptaszków....dziś pobudka 6.40....
na dodatek pół nocy nie przespałam.....jakieś przeziębienie wczoraj wieczorem mnie znienacka dopadło...katar, ból gardła, pocenie....także czuję się dziś co najmniej kiepsko. To mam dzień z głowy i leżenie w łóżku
Jutro chciałam jechać do szpitali i je oblookać i też chyba nic z tego, w takim stanie nie będę się pchać na oddziały położnicze...
Stary 2014-09-18, 06:30   #535
szybkawolna
Rozeznanie

Psycha mi klekla ... przez cala ciaze jem tak samo a nawet od 2 ostatnich wizyt ograniczylam i nie jem slodkiego i co i co staje na wage a tu kolejne 4 kg na plusie ... no ja juz nie wiem co robie zle... jeszcze 6 tyg do tp to bede wygladac jak sumo ....
Stary 2014-09-18, 06:43   #536
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie smoczki kupujecie? ortodontyczne czy inne? silikonowe? kompletnie nie widze w nich różnicy[COLOR="Silver"]
Ja kupiłam taki kształt z aventu silikonowy https://www.e-farm.pl/large/2585.jpg

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
hehehe no tak myślałam, że to może dziwnie wyglądać jak sobie z walizeczką na kółeczkach wjade na porodówke ale widziałam że niektóre dziewczyny pakują się do takich waliz
Z tego, co czytałam to w Tychach piszą, żeby spakować się w małą torbę lub reklamówkę... W Kolejowym wiem, że nikt nie zwraca uwagi jaką masz torbę, ja miałam średnią a wszystko było upchane + druga dla dziecka czekała w domu ( mniejsza).

Cytat:

kupujecie?

który?

Ja nie kupowałam, nie wiem jaki powinien być takie spiworek ale wizualnie podoba mi się pierwszy

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Ja dziś zaliczylam ktg w szpitalu.
Mała słabo się ruszała, brzuch mi co chwilę twardniał, choć łykałam spasmolinę, jeszcze wydzielinę miałam taką koloru kawa z mlekiem, pojechałam po 18 z tatą. Tyle dobrego, że od razu na oddział poszliśmy, omijając IP, zrobili mi ktg, ale jak tylko się położyłam, to mała zaczęła szaleć ostro, brzuch miękki i wszytsko ok. Doktor zbadał mnie na samolocie, powiedział, że on tu nic nie czuje, szyjka miękka, ale pessar trzyma, wydzielina taka moze sie zdarzyć, a mam pilnować wypróżnień, bo jak są zaparcia, to potem macica sie stawia.

Jutro jadę do pracy, ale zabiorą mnie autem spod domu i potem odwiozą.

Kładę się już, miłych snów mamusie
Dobrze, że to nie było nic poważnego i mała sie rozruszała

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie.
Powodzenia na prenatalnych i daj znać
Już wszystko gotowe? super!
ja mam wrażenie, że z takim tempem to nic nie będę miała gotowe do porodu

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Aha któraś prosiła żeby spytać o szpital w Mikołowie to ona rodziła w powiatowym (juz drugie dziecko) pierwsze z zzo teraz cesarka i byka bardzo zadowolona. Sale porodowe pojedyncze, z łazienkami prysznicem, na sali ogólnej leży sie po 2 osoby, położne i pielegniarki pomocne
Masz na myśli ten szpital ? http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php

Może jeszcze ktoś ma jakieś opinie nt szpitala w Mikołowie?

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
A ja mialam dzisaj wizyte, z mala wszystko ok, od ostatniej wizyty bardzo sie obnizyla, rosnie tak jak powinna, serduszko bije pieknie
Tz dzisaj nagral bicie serca na telefon, wieczorem zadzwonilam do mamy (znowu jest w szpitalu, bo jej rane po operacji zle zszyli), bardzo sie ucieszylaszkoda, ze nie wpadlismy na to wczesniej
za wizytę i wszystkiego dobrego dla mamy

Cytat:
Chyba dołączam do rannych ptaszków....dziś pobudka 6.40....
na dodatek pół nocy nie przespałam.....jakieś przeziębienie wczoraj wieczorem mnie znienacka dopadło...katar, ból gardła, pocenie....także czuję się dziś co najmniej kiepsko. To mam dzień z głowy i leżenie w łóżku
Jutro chciałam jechać do szpitali i je oblookać i też chyba nic z tego, w takim stanie nie będę się pchać na oddziały położnicze...
Ja jestem super zadowolona jak mogę pospać do 6:40
Zdrówka kochana
Ja myslałam, że moj ból gardła przeszedł ale przez wczorajszą zgagę i picie mleka z lodówki ( co prawda bardzo małymi łyczkami i powoli) znowu czuję, że mnie boli gardziołko...

Na dodatek mój kręgosłup nie wytrzymuje W nocy jak wstałam do wc, tzn, usilowałam wstać to mało nie wylądowałam na podłodze... taki ból przy zlewie nie ustoję 5 minut, posprzątać nie mogę...mam dość...gdzie ten koniec

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Psycha mi klekla ... przez cala ciaze jem tak samo a nawet od 2 ostatnich wizyt ograniczylam i nie jem slodkiego i co i co staje na wage a tu kolejne 4 kg na plusie ... no ja juz nie wiem co robie zle... jeszcze 6 tyg do tp to bede wygladac jak sumo ....
ja już wyglądam

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 06:47   #537
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam taki kształt z aventu silikonowy https://www.e-farm.pl/large/2585.jpg

Ja jestem super zadowolona jak mogę pospać do 6:40
Zdrówka kochana
Ja myslałam, że moj ból gardła przeszedł ale przez wczorajszą zgagę i picie mleka z lodówki ( co prawda bardzo małymi łyczkami i powoli) znowu czuję, że mnie boli gardziołko...

Na dodatek mój kręgosłup nie wytrzymuje W nocy jak wstałam do wc, tzn, usilowałam wstać to mało nie wylądowałam na podłodze... taki ból przy zlewie nie ustoję 5 minut, posprzątać nie mogę...mam dość...gdzie ten koniec

Współczuję bólu kręgosłupa...mnie odpukać na razie to omija... ale domyślam się, że nie jest przyjemne

Też mam ten smoczek z Aventu, był w zestawie z laktatorem, który wylicytowałam oby nie był potrzebny
Stary 2014-09-18, 06:53   #538
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
ja już wyglądam
ale powiedz jak to jest mozliwe ... bo rozumiem tyc bo jem jakbym nigdy jedzenia na oczy nie widzila, jakbym jadla tlusto, albo codziennie latala do McDonalda... ale jem jak przed ciaza duzo owocow i warzyw, w sumie ser bo miesa nie lubie... to jest straszne.... plakac mi sie chce i mam nadzieje cicha ze to woda...
Stary 2014-09-18, 06:56   #539
manieczka1
Zakorzenienie

Dzien dobry
Lola no mi moja gin mowila, ze jak skonczony 36 tc to nie ma co sie obawiac i mozna rodzic
Czekoladka wspolczuje z ta umywalka...rozumiem, ze raz cos moze sie przytrafic, ale dwa?
Rosalie dobrze, ze z mala wszystko ok
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 07:15   #540
anuszka21
Zakorzenienie

Nareszcie 30tygodni mam nadzieje ze teraz juz jakos poleci... Ja tez sie czuje wielorybiasto ale tu niestety nic nie pomoze. tylko porod...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości