![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Anetka - ja ogólnie za P. nie przepadam, bo miałam z nimi styczność wiele razy i przynajmniej IP oraz oddział, na którym leżałam są anty reklamą tego miejsca. Pod względem atmosfery najprzyjemniej wspominam św. R., także jeśli Twoja ciąża przebiega fizjologicznie i zalezy Ci na zzo, a nie przeszkadza, że ojciec dziecka zobaczy je (poza porodem) tylko przez szybę, to wybrałabym takie miejsce
![]() co do gemini to do pt powinno dojśc Twoje zamówienie ![]() ![]() Też masz sporo ubranek już ![]() Monian - jak wyżej ![]() ![]() Futbolowa - ja mam z gemini płyn do higieny intymnej Biały Jeleń z kora dębu ![]() Keithlyn - coś Ty ![]() ![]() Kasia - to trzymam kciuki za owocną naukę, a później za poprawkę ![]() manieczka - dziękuję ![]() martha - haha może Twój Tż dopytuje kiedy się spakujesz, ponieważ obawia się, że jak dojdzie do porodu to trafi na niego ![]() co do napinania się - jak nie masz bóli, skurczy mocnych, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Chyba, że szyjka się skraca. Ja miałam takie napięcia o jakich piszesz już od 16 tc i gin mówił, że jest ok, tylko mam się oszczędzać, żeby nie przerodziło się w coś więcej. Niestety później po zabiegu zaczęły mi się skurcze :/ Na napinanie się generalnie i magnez i luteina dopochwowo. słoneczko - dokładnie, też to widziałam i też pakuję się w walizke ![]() ela - dzięki ![]() Co do Twóich bóli, to BH nie powinny boleć, ale z tego, co wiem lekkie bóle moga być (takie trochę jak na @), jak silne to już jest to niepokojące. Co do śpiworka, to ja wzięłam ten: http://allegro.pl/spiwor-duzy-polar-...566152094.html Myslałam nad którymś z tych Twoich, ale później doszłam do wniosku, że bez sensu na te kilka miesięcy tylko... lepiej kupić z przedłużką i miec przynajmniej na 2 lata jak nie więcej. ![]() Też miałam wziąc z wełną, ale później uznałam, że to i tak nie jest naturalna wełna przeciez, a polarek się łątwiej pierze. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przyszła pierwsza paczka z gemini, mówię do męża "chodź tu i patrz co zamówiłam, żebyś w razie czego wiedział co i jak" i pokazywałam mu...podpaski, podkłady itp. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, to i dobrze i niedobrze, ale nie gorzej tak? Czyli mimo wszystko dopuszczają u ciebie poród sn? Trzymaj się i może nie chodź sama nigdzie daleko od domu.
Anetka, moja koleżanka rodziła kilka lat temu w Olecku (koło Ełku) i przed porodem oglądała porodówkę, wszystko pięknie, drabinki, worki, wanna, a jak przyszło co do czego, to do wanny nie można, bo zepsuta. Potem jej jedna położna szczerze powiedziała, że wanna musiała być, bo chcieli jakiś certyfikat Rodzić po ludzku czy inny, a tak naprawdę nie chce im się jej napełniać, bo po każdej kobiecie trzeba dezynfekować, dużo roboty przy tym, więc tylko tak stoi. A ciuszki piękne, ja uwielbiam zestaw bodziak plus pólśpiochy. Happywoman, piękny wózek, kolor mogę sobie wyobrazić, że jest bardziej soczysty ![]() Robienie dwójki na Małysza odpada, siku już mi ciężko było, ale miałam salę jedynkę z łazienką, zdezynfekowaną przede mną, więc siadałam, teraz wezmę nakładki. Ja dziś zaliczylam ktg w szpitalu. Mała słabo się ruszała, brzuch mi co chwilę twardniał, choć łykałam spasmolinę, jeszcze wydzielinę miałam taką koloru kawa z mlekiem, pojechałam po 18 z tatą. Tyle dobrego, że od razu na oddział poszliśmy, omijając IP, zrobili mi ktg, ale jak tylko się położyłam, to mała zaczęła szaleć ostro, brzuch miękki i wszytsko ok. Doktor zbadał mnie na samolocie, powiedział, że on tu nic nie czuje, szyjka miękka, ale pessar trzyma, wydzielina taka moze sie zdarzyć, a mam pilnować wypróżnień, bo jak są zaparcia, to potem macica sie stawia. Jutro jadę do pracy, ale zabiorą mnie autem spod domu i potem odwiozą. Kładę się już, miłych snów mamusie ![]()
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, jak dziecko będzie starsze i będzie chodzić na następną zimę, to i tak zwykły kombinezon będzie potrzebny, żeby mozna je było wysadzić z wózka jak będzie chciało podreptać, a potem znów czymś przykryć.
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie coraz częściej napina się brzuszek, zwłaszcza już tak pod wieczór, chyba jakieś zmęczenie wychodzi.... nie boli mnie nic, ale dyskomfort spory, jak bym miała wielkie wzdęcie.... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja właśnei nei wiem czy kupować, skoro będę mieć kombinezon to chyba bez sensu ? tylko jakiś kocyk do tego...dobrze myślę ? ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-17 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie.
Muszę się wam przyznać, że mam gorsze dni ostatnio. Taka wielorybiasta i wielka się czuję. Poszłam dziś nawet do fryzjera, ale na niwiele się to zdało. Jutro idę na 3 prenatalne i chyba stresik mnie dopada. W pt zaczynam 32t i mam już wszystko gotowe. Torba spakowana. Idę się położyć, więc dobranoc wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Ja śpiworka nie będę kupować. Mam kombinezon + dwa grube koce więc powinno wystarczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Indra no to dobrze, ze mala sie rozszalala ![]() Moj dzis ma spokojniejszy dzien. Po dwoch dniach odpoczywa chyba ![]()
![]() |
#521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy mało? ale brzuch ciagle twardy Cytat:
![]() ![]() dwa tygodnie temu szyjka była zwarta, dluga, zamknieta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/babylux-k13-spiwor...594475501.html Moze nadalby sie na przyszla zime jako podklad do wozka spacerowego zima...?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wozeczek piekny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kupuje od lat plyny z ziaji i taki sobie przeleje do pojemniczka zeby do szpitala zabrac Cytat:
![]() jestes teraz w ciazy? Kiara odpoczywaj!! Malz w koncu ruszyl dupsko i pojechalismy po te drzwi i tak sie wkurzylam bo nie bylo transportu , trzeba bylo czekac az w koncu chcialam zwrocic te drzwi no bo po corke trzabylo jechac i z łaski pani z informacji powiedziala ze zatrzyma te drzwi do momentu az dostawca bedzie..... malo tego przyszla mi umywalka ktora reklamowalam bo poprzednia miala wade fabryczna a teraz przyszla nowa i peknieta na pol ![]() zlozylismy trampoline bo i tak corka juz nie skacze, a pogoda rozna wiec sezon letni zakonczony, potem pojechalismy jeszcze na zakupy i bylam w ross- byla ta promocja ![]() corce kupilam kozaczki w h&m w sumie to sama sobie wybrala i chcialam ten komplecik bialy co Chmielinka wstawiala ale nie bylo rozmiaru ani 56 ani 62....
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-17 o 20:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brak słów........ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak bardziej serio - silikonowe. nie gumowe. od gumowych już się chyba odchodzi, ale nuk chyba nadal ma takie w ofercie. a czy z nazwy będą ortodontyczne, anatomiczne czy nawet przeciw próchnicze ![]() ![]() ![]() ja tradycyjnie kupię TT, jak wszystko ![]() ja mam nadzieję się spakować w dwie "weekendowe" torby. zobaczymy ![]() w oradnikach sugerują, żeby torbę mieć spakowaną w okolicach 36 tygodnia. mam nadzieję się do tego czasu wyrobić ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-17 o 21:34 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiara oszczędzaj sie ![]() Dzis była u mnie koleżanka która urodziła 6 tyg. Temu urodziła maluszka 2200g w 36 tyg. Dzidzuś zdrowy ale malutki nie musiał byc w inkubatorze i to 36 tc. Ja dzi zaczęłam 35 masakra... Aha któraś prosiła żeby spytać o szpital w Mikołowie to ona rodziła w powiatowym (juz drugie dziecko) pierwsze z zzo teraz cesarka i byka bardzo zadowolona. Sale porodowe pojedyncze, z łazienkami prysznicem, na sali ogólnej leży sie po 2 osoby, położne i pielegniarki pomocne ![]()
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to dobrze że udało się wam pozałatwiać, ale z tą umywalką to też bym się wkurzyła ![]() widzę że udało mi się z tym komplecikiem ![]() ![]() Kiara odpoczywaj dużo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
A co do tej 8miesiecxnej dziewczynki to ja sie zastanawiam dlaczego juz miesiąc czasu przebywała u tego wujka, gdzie rodzice????? Matka? Wszystkich bym ubiła!!!
#529 |
Wtajemniczenie
|
Kiara jak z ciążą jest wszystko ok to można kucać, ale w Twoim przypadku to bym się powstrzymała od kucania.. to jedna z lepszych pozycji do porodu.. w pierwszym trymestrze co miałam tego krwiaka to właśnie jak kucnęłam (zamieść śmieci na zmiotkę chciałam) to mi tak chlupnęło krwią że hej.. i kilka lekarzy w szpitalu przy wypisie mi powtarzało żebym nie kucała zwłaszcza jak mam bóle podbrzusza lub plamienia itd...
Zdrówka dla Ciebie!
#530 | |||||||
Raczkowanie
|
Dobry wieczor
![]() Kurcze dziewczyny,wy juz wszystko poprasowane macie a ja nawet nie zaczelam prac ![]() Gratuluje nowych tygodni ![]() Futbolowavsmiac mi sie chce z Twojej tesciowej, cebuli nie ale zupa na kostkach i wegecie to juz tak ![]() ![]() Co do robienia kanapek Tz to ja nie robie prawie w ogole kanapek do pracy, bardzo ale to bardzo rzadko mi sie zdarzy, ze cos mu przygotuje, taka wredna jestem ![]() Za to Tz sniadania co weekend robi ![]() Naszczescie ja nie mam problemu ze wspolna lazienka i wc, kazda sama porodowa to jedynka z wlasna wanna, prysznicem toaleta, nakladki tak czy inaczej kupuje, bo licez sie z tym, ze bede zabardzo obolala, zeby kombinowac. Cytat:
![]() Zapisalam w planie, ze ogolnie to nie chce zzo ale ale nie odrzucam takiej mozliwosci na 100% Ja nie biore w ogole magnezu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W takim razie Ty musisz miec Tp jeden dzien po mnie?28.10? Cytat:
happywomen auper, ze wszystko ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() AnetkaIzabell mysle,ze nizlego deala zrobilas z tymi ciuszkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiara Ty to sie Bidulko masz z tymi chorobskami ![]() Trzymam kciuki, zeby juz odpuscily i zeby przetoki jednak nie trzeba bylo robic ![]() Trzymaj sie ![]() Ela ja spiworka nie kupuje, wiec nie pomoge ![]() Kasia owocnej nauki ![]() siobhan trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. Mam nadzieje, ze humor sie za chwile poprawi ![]() GoniaaaS trzymaj sie ![]() A ja mialam dzisaj wizyte, z mala wszystko ok, od ostatniej wizyty bardzo sie obnizyla, rosnie tak jak powinna, serduszko bije pieknie ![]() Tz dzisaj nagral bicie serca na telefon, wieczorem zadzwonilam do mamy (znowu jest w szpitalu, bo jej rane po operacji zle zszyli ![]() ![]() ![]() Upiekalm muffiny z owocami, zjadlam 3 i ledow sie ruszam, ale jakie pyszne wyszly!!! Uciekam spac, jeszcze tylko jutro i dlugi weekend ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |||||
Zakorzenienie
|
Kiara... biudulko! naprawdę ciąża Cię nie oszczędza
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do pakowania to też zalecają / podpowiadają, żeby torbę pakować w odwrotnej kolejności, niż rzeczy będą potrzebne (czyli np. koszulę, kapcie i szlafrok pakujemy jako ostatnie, żeby były na wierzchu, bo pierwsze będą potzrebne, a chusteczki do tyłka na spód, itd) oraz żeby TŻ pakował torbę razem z nami - żeby wiedział gdzie co jest bo to on zapewne będzie odpowiedzialny za to żeby odpowiednią rzeczy "na gwałt" wyszukać. ![]() Cytat:
![]() dziś znów miałam 3-godzinną akcję skurczową. no na pewno nie bolało lekko... skurcze co 10 minut. i przeszło. obstawiam że tak będzie coraz częściej aż do TP. tak samo jak poprzednio... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"kombinować" pod siebie, i chyba ze 2x tańsze... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję każdej z osobna za dobre słowa
![]() ![]() Co do tej 8-miesięcznej dziewczynki to ja też nie umiem sobie tego wyobrazic... tragedia... ![]() Rosalie - ja prasuję dopiero za 2-3 tyg., także nie jesteś sama ![]() Co do kanapek, to ja ostatnio trochę mu robię. Siedzę w domu, to mam czas, a on taki zapracowany, że naprawdę mi go żal strasznie. Dziś jeszcze moje wyniki odbierał, także jakoś sobie pomagamy. no i ja mu do tego śniadania do pracy pakuję zawsze jakąs miłą karetczkę ![]() ![]() Kasiu - kochana, ja wiem o tym... ale co zrobic, jak iśc się nie dało, nie było gdzie usiąśc, to chociaż tyle żeby chwilę sobie ulżyć. Tak to zawsze gdzies przysiądę, ale dziś nie było jak... Na szczeście w tym wszystkim moja szyjka nadal się nieźle trzyma. Nie jest łabędzia, ale jest ok i jak to gin mówi to mnie ratuje. Dziękuję ![]() Lola - u nas od 2,5kg nawet już do domu puszczają (jak wszystko jest ok) ![]() Happywoman - super wieści ![]() martha - możesz tak odczuwac zwykłe skurcze BH, czyli takie normalnie, niegroźne ![]() ![]() Indra - w sumie tak (ja i tak mam taki na przyszłą zimę już :P), ale jednak ze śpiworka małe się nie rozkopie, a z kocyka na kombinezon taka wiercipiętka tak. no i na sanki jest fajny ![]() Co do mnie - skurczowo o tyle gorzej, że macica najwyraźniej jest już stale napięta (wcześniej tak nie było), być może stąd też teraz te pogroszenie w tym kierunku, że skurcze już nie nasilają się stopniowo, tylko dość ekspresowo i naprawdę mam problem żeby wytrzymać. PRzestaję się dziwić, ze kobiety krzyczą czasami w czasie porodu. A z nerką ciężko ocenić, bo inny lekarz oglądał, sam powiedział, że sprawa jest ciężka, bo zazwyczaj w takich przypadkach robi się ten zabieg, który miałam już 2 x, niestety u mnie on się nie sprawdza, a ttrzecie podejście mija się z celem i wiąże się tylko z kolejnym ryzykiem dla ciązy (znieczulenie podpajęczynówkowe robione co rusz nie jest takie dobre). Także tak czy siak opcja jest jedna w razie gdy ja stwierdzę, że jest gorzej (bo wyszło na to, że polegamy na moich odczuciach, gdyż stan organu jest taki, że już dawno kwalifikuję się do przetoki). Także krótko mówiąc - została czujność i nadzieja, że będzie dobrze. No i lekarz powiedział, że bez dwóch zdań po połogu idę na oddział. Uważaj na siebie, odpocznij jak wrócisz z roboty... niezły numer Ci córa odwaliła ![]() czekoladka - przesrane z ta umywalką :/ Mnie chyba już by krew zalała :| Co oni tego kurde przewieźć normalnie nie potrafią?:? |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
ja kupilam dla córki spiworek ani razu go nie uzylam jak była mała dopiero w tamta zimę na sanki. Dlatego dla małego kupilam kombinezon bez nóg z wycięciami na pasy fajna sprawa z córka pokochalam takie kombinezony nie musisz rozbierać dziecka wystarczy ze rozepniesz i leży sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Chyba dołączam do rannych ptaszków....dziś pobudka 6.40....
na dodatek pół nocy nie przespałam.....jakieś przeziębienie wczoraj wieczorem mnie znienacka dopadło...katar, ból gardła, pocenie....także czuję się dziś co najmniej kiepsko. To mam dzień z głowy i leżenie w łóżku ![]() Jutro chciałam jechać do szpitali i je oblookać i też chyba nic z tego, w takim stanie nie będę się pchać na oddziały położnicze... |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
Psycha mi klekla ... przez cala ciaze jem tak samo a nawet od 2 ostatnich wizyt ograniczylam i nie jem slodkiego i co i co staje na wage a tu kolejne 4 kg na plusie ... no ja juz nie wiem co robie zle... jeszcze 6 tyg do tp to bede wygladac jak sumo ....
#536 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już wszystko gotowe? super! ja mam wrażenie, że z takim tempem to nic nie będę miała gotowe do porodu ![]() Cytat:
Może jeszcze ktoś ma jakieś opinie nt szpitala w Mikołowie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka kochana ![]() Ja myslałam, że moj ból gardła przeszedł ale przez wczorajszą zgagę i picie mleka z lodówki ( co prawda bardzo małymi łyczkami i powoli) znowu czuję, że mnie boli gardziołko... Na dodatek mój kręgosłup nie wytrzymuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję bólu kręgosłupa...mnie odpukać na razie to omija... ale domyślam się, że nie jest przyjemne Też mam ten smoczek z Aventu, był w zestawie z laktatorem, który wylicytowałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Rozeznanie
|
ale powiedz jak to jest mozliwe ... bo rozumiem tyc bo jem jakbym nigdy jedzenia na oczy nie widzila, jakbym jadla tlusto, albo codziennie latala do McDonalda... ale jem jak przed ciaza duzo owocow i warzyw, w sumie ser bo miesa nie lubie... to jest straszne.... plakac mi sie chce i mam nadzieje cicha ze to woda...
#539 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Lola no mi moja gin mowila, ze jak skonczony 36 tc to nie ma co sie obawiac i mozna rodzic ![]() Czekoladka wspolczuje z ta umywalka...rozumiem, ze raz cos moze sie przytrafic, ale dwa? Rosalie dobrze, ze z mala wszystko ok ![]()
#540 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie 30tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.