|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do trzech razy sztuka, czyli Projekt Denko - część III!
Cytat:
potem najwyżej te z apteki ;p
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie sprawowal pogrubiony peeling do rak?
|
|
#513 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel też lubię stosować z tą rossmannowską szczoteczką ![]() Wstawiam swoje denko. Recenzje oczywiście na blogu
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli mam być szczera to mówię, że gorszego nie miałam. Rok temu był super, dobrze scierał, kupiłam z sentymentu. Dziś to g.. które nic nie robi. Polecam z palomy. Tańszy i rewelacyjne sciera.
Cytat:
![]() Serum bardzo fajne i wydajne. Ładnie pachnie. Fajnie nawilża i radzi sobie z suchymi skorkami na twarzy i ciele. nie zapycha. Zostawia wyczuwalną warstwę na skórze ale nie tłustą i lepką. Uważam że można spróbować mimo iż potrzebuje kilku minut na wchloniecie
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Średni produkt, nie oczyszcza twarzy z zaskornikow, trochę wygładza. Ma mocno intensywny zapach alkoholu. I na włosach przy linii twarzy zostawiała mi szorstka warstwę wiec mogłam używać tylko przed myciem włosow. |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze grudniowe:
1. Prokudent med, płyn do płukania jamy ustnej (500 ml); 2. Auchan, płatki kosmetyczne (120 sztuk). Poobczajałam już, że w grudniu standardowo będzie mało zużyć Wpadnie jednak kilka bubli, więc dobre i to
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mogę Cię poprosić o dwa słowa o tych pogrubionych ;> Serum też mnie zainteresowało, ale już dałaś opinie o nim ![]() Macie zadały moje denka mini :P -płyn do kąpieli Babydream lubię jako żel pod prysznic bo nie wysusza -płyn z Biedry(o taki średni mnie wgl trudno zachwycić płynem micelarnym nawet Lirene mi za bardzo nie podszedł a makijażu z oczu nie zmyje ; x -pasta Ziaja(używam jako maseczki, lubię dobrze oczyszcza....nawet) -dwufazówka Garnier -soraya peeling en(coś tam ) lubię lekko pieczę, czyli działa-maseczka Q10 hmm nie pamiętam jak się spisywała, ale używałam ją do cycek ![]() -ziaja krem wyciszający nie pamiętam nic o nim -ziaja krem nawilżający 40+ też nie pamiętam pewnie przeciętnie -podkład matujący zwężający pory Pharmaceris no fajny fajny ale jedna próbka to za mało ![]() -ziaja ulga nie wiem w sumie pewnie bez rewelacji -ziaja krem 30+ też pewnie przeciętny -krem nawilżający YR ładnie pachnie, ale pozostawia taką warstwę jakby silikonową i mam wrażenie, że skóra się dusi :/ -maseczka Perfecta z AHA -krem Avon lekki a dla mnie aż za lekki wgl nie nawilża(mam jeszcze bogatą wersje to zobaczymy) -ziaja krem różany aa lubię nawet nawilża ![]() OKLASKI OKLASKI dla mnie !
Nie używamy cukru 10.03.2019 tp17.03.2019-Zuzia Edytowane przez Smerfetka696969 Czas edycji: 2014-12-02 o 11:33 |
||
|
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak buble to wywalić, wywalić ![]() Cytat:
dla ciebie ![]() Po drugie: już piszę o tych pogrubionych ![]() Lirene tonik: świetny tonik. Fajnie odświeża skórę, wygładza, nie zostawia lepkiej warstwy i przyjemnie wycisza buzię i przyspiesza wchłanianie kolejnych kosmetyków. Można używać nawet latem do spryskania buzi podczas upałów. Do tego ładnie pachnie ![]() Biały Jeleń micel: powiem tak, jest niezły. Dość dobrze zmywa jednak znam lepsze ale mnie niestety piekł w oczy. Nie za każdym razem ale więcej piekł niż nie piekł. Ważna uwaga - mnie praktycznie wszystko piecze! Ładnie pachnie ale średnio wydajny jak dla mnie jednak warto wypróbować. Ziaja na rozstępy: uważam, że przy regularnym używaniu coś pomoże jednak nie od razu, może po miesiącu, po dwóch. Ładnie pachnie, wchłania się do sucha momentalnie. bardzo przyjemny kosmetyk |
||
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O toniku z Lirene miałam napisać, że fajny bo w Biedrze kupiłam ;P i mam zdanie takie jak Ty Czyli micel BJ nie dla mnie. Na ziaje się czaje i pewnie kupie ;p Brava też dla Ciebie
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Denko nr 3: Isana, dezodorant w sztyfcie (50 ml) - juje, meeeeeeeeega długo go męczyłam. Jako tako do ochrony niezbyt dobrze się nadawał, ale świetnie łagodził podrażnienia po depilacji.
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
moje listopadowe , przepraszam za fatalną jakość zdjęcia ale aparat mi wariuje nie potrafię go ustawić
1.Matrix szampon do włosów blond i siwych 2.Nivea Visage tonik łagodzący 3.Playboy VIP żel pod prysznic 4.Seboradin balsam z żen szeniem 5.odlewka perfum Chanel Platinum egoiste 6.odżywka z farby loreal casting 7.CK Euphoria 8.Yves Rocher nutritive vegetal krem do twarzy 9.Pasta do zęów Colgate max white shine 10.Marion chusteczki odświeżające 11.Vichy Idealia 15ml 12.Tołpa nawilżający krem -żel pod oczy ( straszny bubel ,okropnie mnie uczulił,nie zużyłam -wyrzucam) 13.Essence liquid eyeliner (bubel ) 14.Vichy miniatura jakiegoś podkładu -nie zużyłam 15.Próbki Yves Rocher maska do twarzy,Joanna maska do włosów,Ziaja liście manuka krem nawilżający wysypało mnie po nim,Vichy Normaderm night detox,Vichy Normaderm preparat zwalczający niedoskonałości ( strasznie sie rolował ) , La Roche Posay -Redermic C ,Lipikar Braumeap,Hydraphase intense lerge,Toleriane Ultra -cudo
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
#525 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
jest bardzo dobry,niweluje żółty odcień,nadaje fajny ,,blask'' i nie jest drogi.
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#530 |
|
Konto usunięte
|
Pora na moje denko
Nie ukrywam, że jestem zadowolona. Na ostatnim zdjęciu kosmetyki, które straciły ważność i niestety nadają się do wyrzucenia. Tusz i żel pod oczy mi nie podpasował, mam zamiar oddać mamie.Sylveco tymiankowy żel do mycia twarzy 150 ml Tołpa dermo face żel do mycia twarzy i oczu 195 ml Tołpa botanic orzeźwiający tonik-mgiełka 2w1 150 ml Tołpa ujędrniające serum liftingujące 250 ml The Body Shop Mango żel pod prysznic 250 ml Yves Rocher żel pod prysznic kwiat bawełny 200 ml Lass mydło z czekoladą i miodem 125 g L'Occitane migdałowy krem do rąk 10 ml L'Biotica Biovax maseczka do włosów suchych i zniszczonych 20 ml Dermaglin Bio maseczka przeciwtrądzikowa, saszetka Isana Med antybakteryjny lotion do mycia twarzy i ciała, wkład 500 ml AA Intymna chusteczki do higieny intymnej - regukcja podrażnień, regeneracja 20 sztuk Tołpa odżywczy balsam do ust 8 ml Alterra balsam do ust z ekstraktem z rumianku Sephora pomadka Rouge Shine Clinique repairwear laser focus serum 7 ml miniaturka Sampar The Impossible C-Rum Anti-aging serum miniaturka farba do włosów Revlon Colorsilk 73 champagne blonde Dabur pasta do zębów z wyciągiem z goździka 100 ml Dabur pasta do zębów z bazylią 100 ml Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2014-12-03 o 16:31 |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
moje jeszcze listopadowe:
5. Sallys box delight ceramide hydrogel mask 6. vita berry shampoo 7. Tint do ust niestety napisy mi sie pościerały od noszenia w kieszeni 8. Pure Smile refresh sheets 9. CND hand and body lotion 10. Eveline 8w1 total action 11. Hair+ velvet nutri-injection 12. Holika Holika super ceramide cream 13. Intimea chusteczki do higieny intymnej Listopad słabiutki, zwłaszcza jak patrzę na denka niektórych z Was <tak> gratuluję Dziewczyny <brawo> Pierwsze Grudniowe: 1. Marion zabieg laminowania
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Denko listopadowe
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkie brawa dla was!
|
|
|
|
|
#536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za denko. Miło że poinformowałaś o tym kremie, bo właśnie będę czegoś w Polsce szukać pod oczy...tego produktu z pewnością nie wezmę .Cytat:
![]() czyżbyś miała wrażliwą cere? Bo jeśli tak, mogłabyś króciutko coś o pogrubionych produktach napisać, czy się sprawdziły ? Na pierwszym zdjęciu widzę jeszcze olejek do ciała Alverde, też się kiedyś nam nim zastanawiałam (szukam czegoś na rozstępy)Cytat:
. Brawo za denko i już !
|
|||
|
|
|
#537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam wrażliwej cery za to tłustą z niedoskonałościami. Rano lubię używać żele typowo matujące, normalizujące za to do zmywania makijażu delikatne, przeznaczone do każdego typu cery. Oba te żele się sprawdziły. Może kiedyś do nich wrócę. Tonik Tołpy niestety mi się zaciął i nie psikał więc musiałam go odkręcać wylewać na wacik i stosować jak tonik. Przeciętny produkt. Ten olejek Alverde tak naprawdę nie stosowałam regularnie wiec nie mogę nic konkretnego o nim powiedzieć. Ale już wiem, że olejki do ciała to nie moja bajka. |
|
|
|
|
#538 |
|
Always on the run
|
Gratulacje za listopadowe osiągi!!
Niektóre z Was już mają grudniowe denka a ja nawet nie miałam kiedy wrzucic listopada... Już załączam ![]() 1. Płyn micelarny Be Beauty 400ml (?) 2. Jantar (kupię ponownie) 3. pasta do zębów Dentix 4. pasta do zębów Colgate 5. maska Bingo Spa shea i 5 alg 6. Barwa szampon jajeczny 7. próbka kremu Soraya 8. miniaturka balsamu pod prysznic Nivea (może na lato kupię) 9. mydło w płynie Luksja (zapas) 10. Bielenda krem na dzień 50ml 11. wosk do włosów Schwarzkopf Osis 12. Tusz Eveline (bardzo fajny) 13. Dove żel pod prysznic (duży) 14. probka perfum Givenchy 15. próbka kremu Vichy Idealia (fajny) 16. Ziaja krem oliwkowy 17. Sun Sea Sand - oliwa z sokiem z cytryny czyli przyspieszacz opalania z Tunezji - wyrzuciłam 1/3 bo zjełczał 18. próbka Biovaxu - oleje 19. puder Rimmel Stay Matte 20. Fa Kids - żel pod prysznic - denko synka 21. farba Color & Soin 22. Krem Olay Total Effects 7 - nic ciekawego 23. podkład Clinique - słaby 24. patyczki kosmetyczne 25. Sanoflore - próbka kremu na dzień (przytłaczający zapach) 26. eyeliner w pisaku Essence - beznadzieja bez zdjęcia są 2 dezodoranty w kulce Nivea i krem Bielenda męski - denka mojego męża, które tak po prostu wyrzucił ![]() Podsumowując - prawie dobiłam do 30 ale za to kupiłam okolo 40 kosmetyków w listopadzie i na początku grudnia licząc shiny box, be glossy i joy box. Nie wiem co mi strzeliło do głowy, żeby jeszcze zamówić grudniowego shiny boxa. Mikolaj mi przyniesie perfumy i 3 próbki więc muszę w grudniu walczyć dzielnie żeby wyjść przynajmniej na zero. Idę do łazienki popracować nad tym
Dbam o włosy! Dbam o paznokcie! Denkuję! Gotuję! Edytowane przez Anna_Konda Czas edycji: 2014-12-04 o 21:43 |
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, mnie tez w grudniu czekaja 3 boksy a probek cala masa do wykorzystania, nie wspomne o kremach do twarzy, chybe jeden odsprzedam bo zanim do niego dojde to zdarzy sie przeterminowac
|
|
#540 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Nie zauważyłam żadnej zmiany, ale był w porządku. Delikatny, dobry do odświeżenia w ciągu dnia. Co do pasty to pytanie nie do mnie, ale mnie niezbyt pasowała. Na początku usuwała co większe wągry, potem nie robiła nic. Kochane, gratuluję Wam wszystkim denek! ![]() Widzę, że listopad był dobry! Nie ma mnie parę dni a tu tyle do nadrabiania, uff... Padnę z nieogarnięcia przed świętami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

potem najwyżej te z apteki ;p
tp
jak sie sprawowal pogrubiony peeling do rak?

W tym miesiącu poszło mi całkiem nieźle i mam nadzieję, że taka ilość denek się utrzyma. Zużywać więcej już nie chcę, bo będę musiała więcej kupować