![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
W sumie nie miałam z tym problemu do póki wczoraj nie natknęłam się na ulotkę Cilestu a tam zaznaczone jest tylko 6 dni, dlatego wolałam się upewnić.
#512 |
Zadomowienie
|
Czytałam ulotke cilestu była tam mowa o 7 dniach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Mowa tak, jednak jest narysowany także schemat brania, na którym zaznaczone jest tylko 6 dni.
#514 |
Raczkowanie
|
witam
![]() dziewczy ny mam nadzieje ze mi pomozecie bo juz zupelnie zglupialam!a wiec tak: wlasnie lekarz w uk przepisal mi MICROGYNON 30 (niby odpowiednik polskiego MICROGYNON 21) obecnie biore minipigulke NORIDAY (ktora jest beznadziejna jak dla mnie!) 7 tabletke z blistra....chodzi mi o to...kiedy moge zaczac brac MICROGYNON 30? 1. po wystapieniu okresu? 2. odrazu? 3. czy po skonczeniu calego blistra NORIDAY(28 tabletek-nie ma przerwy...) Nie mam pojecia,a zalezy mi aby jak najszybciej zaczac te nowe bo stare mi nie sluza!pozdrawiam cieplutko. |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
Nazwy globułek
Dzień dobry.
Mam pytanie do Pana Doktora dotyczące globulek. Mianowicie czy mógłby mi Pan polecić i wymienić nazwy globułek bez recepty, które można obecnie dostać w Polsce? Chodzi mi o globulki takiego typu jak Patentex oval n. z poważaniem, Malutenkaaa Edytowane przez Malutenkaaa Czas edycji: 2008-04-18 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nazwy globułek
wrzuc w google lub apteki internetowe ,wyskocza wszytskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
ja dodam od siebie tylko tyle, że nie ma czegoś takiego jak "globułki"... Globulki co najwyżej i stosowanie ich jako jedynego środka antykoncepcji to za mało...
#518 |
Zadomowienie
|
MARWARI czy ty czytalas regulamin? Zawsze i kazdemu zwracasz uwage na bledy i literowki. I przewaznie w nieuprzejmy sposob.
Mam do Ciebie prosbe,jesli nie masz do powiedzenia nic pomocnego dla danego watku to nie mow bo twoje kasliwe uwagi sa ostatnio ponizej pasa. Gdzie nie wejde tam twoja zlosliwosc sie wylewa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
Popieram Natalczak.Często samaboje sie o cos zapytać,bo zostanie mi zwrócona uwaga.A co do pytania Maluteńkiej sama nie stosuje globulek ale przyjaciolka owszem w połączeniu z prezerwatywami.Uważam że same to za mało.Używa tych o których wspomniałas i mówi ze są w porzadku wiec moze sprobuj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezeli uważasz, że zwróciłam uwagę w nieuprzejmy sposób to zgłoś Zły post, jeżeli ma szukać w googlach "globułek" to nie znajdzie zbyt wiele ![]() a to, że globulki jako jedyny środek antykoncepcji to za mało to nie jest nic pomocnego?
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
Owszem czytałam.
Nie bede wciskac zły post bo uważam,że takie rzeczy można załatwić w cywilizowany sposob i bez udzialu moderatorow.I nie chodzi mi tutaj tylko o ten wątek.Ja przewaznie tylko czytam i wchodzac na 7/8 watkow widze twoje wypowiedzi i z przykroscia musze stwierdzic,ze w wiekszosci twoj ton jest szorstki i nieprzyjemny.A to zwracanie uwagi tez mozna zrobic w inny sposob.Nie wiem skad w Tobie tyle jadu-bo niestety tak odbieram wiekszosc twoich wypowiedzi. p.s z tego co widze autorka nie napisala,ze bedzie stosowac tylko globulki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
A wystarczyło przeczytać pierwszy post Jagi w Vademecum antykoncepcji... Wątek przykejony jest na stałe nie trzeba go szukać a nazwa chyba mówi sama za siebie...
W regulaminie jest jasno powiedziane żeby nie powielać wątków żeby uzywać wyszukiwarki... Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=globulki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=globulki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
Przepraszam za mój bład w pisowni, jakoś się tak zagalopowałam. Wiem o tym, że same globulki to nie wystarcza, ale chciałam się zorientować jakie są dostępne na naszym rynku. Nie bój się, w googlach juz zasięgnełam pomocy i tak szczerze to mało znalazłam. Te które są w poscie Jagi, to nie są aktualne, bo niektóre z nich nie są u nas juz dostepne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Dlatego dokleiłam Ci te linki. Tam jedna z osób pisze które jeszcze są dostepne.
Jesli nie chce Ci się rpzeszukiwac forum idź do apteki i tam udzielą Ci fachowej odpowiedzi. Secural są bo jak wpisałam w google to wyskoczyła mi apteka internetowa z nimi. Wystarczy trochę poszukac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Przyczajenie
|
Ja nie powiedziałam, że mi się nie chce więc nie bądz taka uszczypliwa ;] Wiem ze te Secural są dostępne, myslam ze jakies jeszcze. W kazdym bąz razie dzieki za pomoc.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
Ja się starałam dla Ciebie znaleźć jak najwięcej informacji a Ty że jestem uszczypliwa...
![]() ![]() Zadnego lekarza na forum nie ma więc nie ma co liczyć na fachową odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Przyczajenie
|
Sugerujesz mi lenistwo, ale nie mam pretensji
![]() p.s Dziekuje bardzo za pomoc ;-) posperam jeszcze na forum |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globulki i prezerwatywa
Mam pytanie.Po jakich objawach poznać,że dane tabletki absolutnie nie są dla mnie i muszę je zmienić?
#529 |
Raczkowanie
|
mam pytanie:
w pon. dostałam rano okres ,dzisiaj jest 3 dzień.. chciałabym zacząć brać novynette tabl. czy mogę zacząć od dzisiaj je połykać czy muszę poczkać do następnego okresu??? ? |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
tabletki można zacząc 2-5 dnia cyklu ale wtedy trzeba stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
czyli dzisiaj pierwsza moge wziasc?
i mam brac od sratru pierwsza czy odliczyc cos? |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Możesz wysypac wszystkie tabletki do innego pojemnika i brac losowo. Wszystkie tabletki są takie same. Od dziś musisz przyjąc wszystkie 21 i przerwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
no ulotke dopiero bede miala i bede ja czytala później dlatego sie pytam dla upewnienia bo nie wiem czy wziasc dzisiaj czy w 5 dniu wziasc .... ?
nie chce zorbic pomylki zwyczajnie |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszą tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia cyklu lub, jeśli miesiączka już się rozpoczęła, piątego dnia cyklu, bez względu na to, czy krwawienie ustąpiło, czy nie. (Dzień wystąpienia krwawienia miesiączkowego jest pierwszym dniem cyklu.) Jeśli tabletka została przyjęta piątego dnia, należy zastosować dodatkowe, inne niż naturalne metody antykoncepcji. tu masz link do ulotki o novynette ![]() http://www.gedeonrichter.pl/pdf/novynette.pdf
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
Hej! Chciałabym sie poradzić. 10 dni temu zaczęłam stosować swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne (Yasminelle). Pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień miesiączki. Przed braniem tabletek miesiączka trwała u mnie 7dni. Teraz mam (chyba) plamienia. Bo mam tak jakby 10dzień okresu. Jest on barwy krwi ale czasem nawet brązowy.
![]() Dziękuje z góry za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałaś już 2 razy w wątku o yasminelle i dostalas odpowiedz wiec nie powielaj postow, bo to grozi punktami karnymi.
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
witam!Pisze prace mgr na temat wpływnu antykoncpecji hormonalnej na libido kobiet i proszę o pomoc.jesli ktoras z Pań zechciala by wypelnic moja ankiete do pracy,to prosze napisac mi swój maila,a wysle ankiete.dziękuje!
moj mail- makareska@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Rozeznanie
|
hormony NIE dla mnie, naturalne metody NIE nie dla mnie, wiec co? jaka metoda?
okazalo sie ze nie moge uzywac plastrow ani tabletek hormonalnych, metody naturalne tez nie dla mnie bo mam strasznie nie regularne miesiaczki, wiadomo ze sa jeszcze gumki ale jakos im nie ufam i juz 2 razy mi sie tak spoznial okres ze juz myslalam ze to ciaza. boje sie ze peknie:/
co radzicie.....zaznaczam ze chce miec kiedys dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
Dot.: hormony NIE dla mnie, naturalne metody NIE nie dla mnie, wiec co? jaka metoda?
zalezy dlaczego hormony są nie dla Ciebie...jesli przez jakas horobe to nawet spirala lub zastrzyk nie wchodza w gre...natomiast mozesz sprobowac polączenia globulek lub kremu plemnikobojczego z prezerwatywą...najlepiej jesli wybierzesz sie do ginkologa i z nim ustalisz szczegoly..a zeby nie pojsc calkiem zielona wejdz sobie w google i wpisz np. z antykoncepcja na Ty,albo "bądź ok" itp. a znajdziesz tam mase roznych rzeczy o antykoncepcji...wogole to dziwie sie czemu tego wczesniej nie zrobilas zanim stworzylas nowy watek..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.