|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie i staraczki
Ja się melduję choć w te upały to ciężko się funkcjonuje ledwo żywa mąż w pracy Tosia się bawi z kuzynką a ja leże w dodatku ze zgagą jak 150 nic nie pomaga wszystkiego próbowałam 😢
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam do klubu zdjęcia Kamilka
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Jak duzo wloskow ma, slodziak taki maciupki
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Super chłopak
jak Wam w domu?
|
|
|
|
|
#515 |
|
Rozeznanie
|
Mały cud
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Ana a jak u Was?
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Calineczka cos czuje Ze Dominik niedługo zdecyduje dołączyć do Kamilka
|
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
U nas bez zmian. Niebawem histeroskopia. Postępów brak.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero teraz miałam okazję zerknąć na Kamisia,Docik twój synuś jest prze uroczy te paluszki te włoski no cudo cudo pewnie po mamusi
![]() kiedy ja przytulę swoją królewnę ??? a jak Wam idzie w domku z karmieniem itp??? U mnie zapowiada się kolejny upalny dzień nawet Tosia wczoraj mówiła że koniecznie potrzeba deszczu,ja ogólnie czuję się dobrze troszkę mi tylko ręce puchną ale nie wiele dobrze że stopy nie.Mam tyle roboty ale w te upały nie robię nic poza obiadem i posprzątaniem domu no i pranie takie najważniejsze rzeczy w sumie. Ana 3mam kciuki
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
A ja się melduję po wczorajszej wizycie. Wszystko jest w porządku, szyjka ok, pH trochę słabe, więc mam pozakładać in-vag, USG nie miałam tylko KTG, bo USG było ostatnio. Jedynie zapytałam o tą wydzielinę z piersi, której ostatnio mam tyle, że mi kapie dosłownie. Już nie mogłam sobie z tym poradzić, wieczorem po kąpieli założyłam koszulę i w chwili cała mokra, aż kapało no i okazało się, że dobrze, że ten temat poruszyłam, bo to jest oznaka za małego poziomu progesteronu. Dostałam 3 opakowania Duphastonu i zwolnienie lekarskie, bo już chciałam. Następna wizyta 1września. docik piękny Skarb!!!!!!!!! Dziewczyny pomóżcie mi, bo mam jeszcze jeden problem. Przez wczorajszą jazdę z klimatyzacją bardzo boli mnie dzisiaj gardło, ale nie jest to typowy "gardłowy" ból, tylko w miejscu pomiędzy nosem a gardłem, bo zaczęło spływać mi z zatok
boję się bo w zeszłym roku to samo skończyło się zastrzykami, co robić? Na noc natarłam się Amolem, ale nie wiem co jeszcze mogę aby ulżyło. Propolki coś pomogą? Pomóżcie Jadę do miasta to bym coś kupiła w aptece..
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to chyba Amol no i ja też kupiłam takie coś do wąchania Rhin Bac coś takiego i pomogło
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Beauty ja w ciazy pragal luteine i to od 5miesiaca do 8miecha tez mialam za niski progesteron wyszedl bodczas pobierania krwi bralam 3razy dziennie podobno u mnie ginka martwila sie ze moze byc przedwczesny porod...ale z biustu zadnej wydzieliny dopiero po porodzie szczegolnie noca budzilam sie z cala koszulka mokra od mleka ,pamietam ze jak szlam do pracy uregulowac papiery to bylo tydzien po porodzie to cala gota sukienki mokra a nosilam po 2wkladki do biustonosza troche mi glupio bylo ....
a bierzesz podjezykowo czy do dopka? |
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
Biorę doustnie.
Zapomniałam tylko zapytać lekarza o spanie na lewym boku. Jak z tym jest? Ja staram się spać na lewym, ale często budzę się na plecach albo na prawym boku. Nie chcę do niego dzwonić z taką sprawą, może wy mi powiecie?
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to ze jak spisz na lewym to nie uciskasz żyły głównej przez co dziecko jest lepiej dotlenione
|
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Ja spalam roznie raz na jedym raz na drugim nie da sie.nad tym zapanowac ,kladalam sie na prawym wstawalam na lewym lub odwrotnie a dzidzia zdrowa
|
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo zasypiam na lewym budzę się w nocy na prawym i odwrotnie 😀
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja tez tak miałam hehehe
|
|
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nawet jak bym chciała to w nocy i tak śpię jak popadnie
Jak zwykle proszę o poradę doświadczone Mamy. Kompletuję powoli wyprawkę i chcę się poradzić czego mi jeszcze brakuje (jak na razie zaopatrzam się tylko w ubranka dla Maluszka). Na rozmiar 56 mam: 4szt. kaftaników, 2 komplety body + półśpiochy, 2 komplety body + śpiochy, czapeczka 6szt. (wiem, że dużo, ale w Smyku były po 7zł za dwie więc wzięłam kilka zestawów a co ), rękawiczki niedrapki 3szt., pielucha tetrowa 3szt., body długi rękaw 1szt., body krótki rękaw 3szt., pajac 4szt., skarpetki / buciki 2szt.
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Na 62 mam jeszcze mało, bo tylko 3 pajace, 3 półśpiochy, 4 body z długim rękawem i 3 śpiochy. Powiedzcie mi jak takie maleństwo się ubiera? Czy w szpitalu i w domu zakładam mu body + pajac czy coś jeszcze pod body np. jakiś kaftanik? Jestem zielona
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty troche nieprzejrzyście napisałas
nie wiemIle masz razem z tymi z kompletów bodow na krotki I długi Ogolnie ja ubierałam tak: body z dł + polspiochy/spiochy, body z krótkim/bez rękawów +pajac lub body z kr/bez rękawów + polspiochy +kaftanik ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Niedrapki mi sie nie przydaly i stałe spadały wirc do tego celu lepiej nadadzą sie skarpetki ale ja mozeZ 2dno w szpitalu pozakladalAm a w domu obcięłam pazurki i nie nakladalam tego . ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Musiałabys wszystko osobno zliczyć a nie ze komplet taki i taki ilosc bodow,pajacow itpItd ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Czapek w sumie prawie nie używałam moze przez pierwsze 2tyg |
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiek ze swojego doswiadczeniantzn mojej cory kupilam 3niedrapki i raz zalozylam po czym jej zdjelam w ogole sie nie drapala a jak miala 7dni obcielam jej paznokcie nie miala odruchow zeby sie drapac wiem ze kazde dziecko inne ale u mnie sie nie przydaly,czapeczki mialam 3 i caly czas miala na glowce po kapieli jej zakladalam przez msc chodzila codziennie potem tylko do kapieli na 10minut i zdjemowalam,bodziakow z krotkim rekawkiem mialam 6sztuk ale zaopatrywalam sie od rozmiaru 62 w gore mialam rempersy 5sztuk z dlugim rekawiekm kupowalam ze wzgledu i zz urodzila sie we wrzesniu i nie bylo tak cieplo jakbym urodzila w czerwcu to bym kompletowala tylko z krotkim rekawiem wiec u mnie bylo wiecej z dlugim niz z krotkim mialam kilka spodenek rozmiar 62,co do pieluch tetrowych to ja mam ich z 20sztuk jak miala 3miechy pokupowalam wiec nadminialas ze masz 3dokupilabym kilka sztuk ,skarpetki ktore zakupilam byly za duze wiec staralam sie kupowac bodziaki dlugie kilka bluzek ale to nosila od 3miesiaca,mowilas ze masz termin na koniec wrzesnia nie wiem czy dobrze pamietam ja bym zaopatrywala sie na cieplejsze ubranka i z dlugim rekawkiem choc warto tez miec i z krotkim rekawkiem.
U mnie w szpitalu byl wymog zeby miec swoje ubranka dla dziecka plus pieluszki tetrowe,pieluchy kosmetyki,rozek wiec wszystko bralam ze soba... ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Co do ubioru to wszystko zalezy jaka pogoda bedzie pamietaj zeby nie przegzac dziecka .Na kiedy masz termin ? |
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty ma na listopad
Tak wlasnie tetrowych zdecydowanie z mało masz, mysle ze 20szt to ok ilosc. |
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
A na listopad to pomylilam z KobietaM ma chyba na wrzesien ...to wszystko tak jak wspomnialam zalezy od pogody pewnie krotkie body na to spioch z dlugim rekawkiem ja wolalam kupowac z takiego materialu hmm jak to okreslic delikatny mieciusi w dotyku ale bawelniany tez moze byc jak najbardziej na wyjscie dolozylabym i kombinezon na suwak czapka i do fotelika ale mowie wszystko zalezy od temp.choc listopad to juz mrozniejszy miesiac.
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A co do kaftanikow to nie mialam ani jednego za duzo zapinania ja wole bodziaka 3zapiecia i finito |
|
|
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
Mi wizaż szwankuje i mimo, że chcę pisać od następnego akapitu, to i tak wkleja mi tekst ciągiem. Tak słyszałam, że rękawiczki tylko w szpitalu się przydają, ja wzięłam 3sztuki bo to był zestaw w Smyku za 12zł chyba.. Kupiłam body na krótki rękaw z myślą zakładania pod pajac. Tylko nie wiem czy na 56 mi wystarczą 3sztuki na krótki rękaw? Zaraz wstawię listę tego co mam przez telefon, może będzie przejrzyściej
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Kaftanik -4sztuki Czapeczka -6 sztuk Rękawiczki -3 sztuki Pieluchy tetrowe- 3sztuki Body długi rękaw - 5sztuk Body krótki rękaw -3sztuki Pajac- 4sztuki Półśpiochy- 2sztuki Śpiochy-2sztuki Skarpetki / buciki -3sztuki ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- We wrześniu zamówię jeszcze kocyki minky, jeden cienki i jeden gruby. No i wiem że muszę kupić kombinezon. Tylko pytanie czy od razu zimowy? I na jaki rozmiar? Ręcznik do kąpieli mam jeden, także jeszcze jeden kupie na pewno. No i rożki, myślę że dwie sztuki kupię, żeby były na zmianę. A powiedzcie mi po co tyle tych pieluch, skoro dziecko będzie w pampersach?
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym dokupiła body na krotki z 4szt
i pajace z 2
|
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym inaczej pokupowala tzn pieluchy tetrowe sa np jak dziecku ma sie odbic po karmieniu kladzisz pieluszke na bark maluszka na siebie i czekasz az sie odbije czasmi maluszkom sie ulewa wiec zeby nie pobrudzic ubranka twojego nakladasz pieluche tetrowa, pampers to co innego na pupcie...
Uwazam ze powinnas dokupic jeszcze 10sztuk... Mojej sie nie ulalo ani razu ale mojej kolezanki synek nom ulewalo mu sie ostro ona przebierala sie 3razy dziennie ja tak do 4miesiaca czekala, az malej sie odbije czasami jej sie w ogole nie odbijalo... 21listopad to prawie grudzien wiec bedzis zimno a moze juz snieg bedzie wiec ja bym pokupowlaa body czy spoichy z dlugim rekawem wiecej a z krotkim mnije, kombinezon kup na rozmiar 62,68 do marca powinien ci stykanc czyli do 4gora 5miesiaca i kupilabym 2sztuki na zmiane, na 1sezon ci wstarczy bo jak maly bedzis mial rok to juz kurteczka , co do bucikow to dla noworodka czy do 12miesiaca sa zbedene skarpetki jak najbardziej,czapeczek masz 6 ale czy sa na zime na wyjscie i po domu czy masz 6jednakowych bawelnianych po domu zeby nosil? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Reczniki warto kupic z kapturkiem ja mam takich 3sztuki plus 2 normalne, co do rozka to uwazam ze 1ci wystarczy ja moja w rozku trzymalam w szpitalu a w domu to juz rzadko , z rozka moglam zrobic kocyk to ja przykrywalam.Kocyk mysle ze juz cieplejszy i koldra by sie przydala. |
|
|
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ile matek tyle rad
Kupić jeszcze 4 body na krótki na 56? Czy na 62 już lepiej??
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
A pieluchy tetrowe przydadza ci sie jak zaczniesz dziecku podawac posilki jak sie karmi cycem to po 6miesiacu pozna podawac jedzonko a jak mm to po 4mozna juz dawac , choc niektorzy mowia ze po 5miesiacu mojw zaczela rowno w 6miesiacu ladnie zjadac warzywka bo najpierw powinno sie dawac warzywka a potem owocki musisz miec cos pod reka zeby buziaka wycierac ,mi taka tetra starcza na 2dni i do prania ale moja karmie 5razy dziennie ...
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Ja bym kupila na 62 a mozesz kupic 2sztuki na 56 i 3sztuki na 62... |
|
|
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
Takie maleństwo a tyle potrzebuje. Mam tak niewiele, a już pół komody zajęte
Te pieluchy to lepiej dokupić zwykle białe czy kolorowe? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Czapeczki mam wszystkie takie bawełniane. 5zakładanych normalnie a jedną wiązana. Te buciki to takie skarpetkowe są, ale nie jak takie typowe skarpetki. Ręcznik mam z kapturem i drugi tez mam zamiar taki kupić
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 10sztuk tetrek bialaych a reszta kolorowe rozowe z sowkami w f&f kupowalam ...warto bys kupila czapeczke na zime conajmniej 3sztuki takie cieplejsze jesli chodzi o wiazane czapeczki to nie kazde dziecko toleruje wiazanie pod szyje moja nie lubila i plakala ...pluc te 2 kombinezony na zime bo koniec listopada to jak grudzien zimno bedzie wiec maluszek musi miec cieplutko jak w brzuszku
![]() Te reczniki z kapturkiem to mozesz jeszcze 1dokupoc one sa super i starcza nawet na 3letnie dziecko moja owijalam cala i delikatnie wycieralam... Co do roka to zawsze mozesz z recznika zrobic rozek ja tak robilam i nie ma potrzeby zebys 2kupowala jeden ci wystarczy w szpitalu a w domu mozesz z kocykow robic rozek zeby bylo mu cieplutko.... Nom moja panna ma 3komody i szafe i wszedzie ubranka a w piwnicy sa jej posciele,ubranka do 6miesiaca nom taki maluszek a tyle maja...ja jak kupowalam ubranka przed porodem to tak do 4miesiaca czyli do 68rozmiaru potem stopniowo dokupowywalam |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie meg sprawę tetr opowiedziała.
Co do rozszerzania moja jak miała 4,5mies dostałam jabłko ,wiec wcale nie warzywo i pieknie je zarówno owoce jak i warzywa teraz tak naprawde to jakis bezsens z tym ze najpierw warzywa potem owoce ;p Ja miałam na zime jedna ciepła czapkę i w zupełności wystarczyła. Kombinezon proponuje kupic na 68 to starczy na cała zime napewno ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Pieluchy tetrowe sa tez po to ze jak goście beda schodzić i beda chcieli wziac na ręce to podkladadz delikwentowi pieluchę tetrowa na ramie np zeby dziecko nie dotykało bezpośrednio czyjegoś ubrania. Kombinezon od razu zimowy bym brała i to 68,początkowo Brdzie sie dziecko topiło ale na dluzej starczy. Dziecku to nie robi jakiejś różnicy przeciez no a nie bedzie rak obciągnięty przynajmniej Rzeczywiście mozesz dokupić 2body z kr na 56 a np wiecej kup na 62. Ogolnie mozna Zro ic tak bys miała tyle samo bodow z krótkim co pajacow plus 2w zapasie na przykład zebys miała takie komplety porobione zeby potem bie buło ze masz prawie wszystkie z dł i noe masz co pod pajaca włożyć reczniki miałam zwykle bambusowe bez kapturka dopiero dostałam w prezencie z kapturkiem i cora juz z niego wyrosła. Jak owijam to nogi sa duzo poza recznikiem a na glowe noe da sobie juz włożyć tego kaptura:p U mnie w szpitalu trzeba było miec rzeczy dla dziecka do ubrania ,pieluchy tetrowe w ktore po kapieli dziecko było zawijane o tak czekało do przyjęcia pediatry plus kosmetyki do pupki i panpersy. Do mycia oni mieli ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Rozek mysle ze w zupełności jeden wystarczy. Ja tylko użyłam w szpitalu w domu nie używałam,ale to juz osobiste preferencje ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Kołdry w ogole nie używałam i nadal nie używam po prostu dla mnie to jest za małe dziecko by kołdra przykrywać. Kocyk grubszy minky w zupełności wystarczy moim zdaniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

boję się bo w zeszłym roku to samo skończyło się zastrzykami, co robić? Na noc natarłam się Amolem, ale nie wiem co jeszcze mogę aby ulżyło. Propolki coś pomogą? Pomóżcie
--> 08.10.2013r. 
Jak zwykle proszę o poradę doświadczone Mamy. Kompletuję powoli wyprawkę i chcę się poradzić czego mi jeszcze brakuje (jak na razie zaopatrzam się tylko w ubranka dla Maluszka). Na rozmiar 56 mam: 4szt. kaftaników, 2 komplety body + półśpiochy, 2 komplety body + śpiochy, czapeczka 6szt. (wiem, że dużo, ale w Smyku były po 7zł za dwie więc wzięłam kilka zestawów a co