![]() |
#511 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Rozeznanie
|
O! To dowiem się coś więcej, bo jakiś czas temu koleżanka z pracy robiła takie badania - przez NFZ (jako jedyna u nas w firmie zrezygnowała z prywatnej opieki medycznej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Konto usunięte
|
Ja o stopy jakoś szczególnie nie dbam. Krem na noc i ścieranie pumeksem co 2-3 dni, zaś raz na 2-3 tygodnie skracanie, piłowanie i polerowanie paznokci. I tak wolę chodzić w zakrytym obuwiu, no i nie mam potencjalnego fetyszysty przy sobie.
![]() Przy ekstremalnych problemach ze skórkami polecam sięgnąć po specjalny żel zmiękczający, naprawdę jego używanie robi zauważalną różnicę. Tylko trzeba z nim uważać, bo ja się nabawiłam zastrzałów, które leczę do dziś. Choć już są naprawdę ładnie zagojone, myślę, że za tydzień albo dwa już wszystko będzie ładnie zagojone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
![]() ![]() Widocznie masz skłonności do przesuszania się skórek i zostaje Ci stosować regularnie to, co u Ciebie działa. Skoro żele do skórek pomagają, to używaj, nie musisz jakoś często, ale wtedy, kiedy jest taka potrzeba. A kiedy olejujesz paznokcie, dajesz tuż przed lub tuż po kremu do rąk? Bo niektórych gołe olejki, bez dodatku emulgatora, wysuszają. Wtedy wystarczy już na dłoni pomieszać olejek z kremem, lub olejować mokre dłonie i paznokcie i jest całkiem inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
No tak, o tym nie pomyślałam, włosy też mam lepsze jak robię olejowanie na mokro. Ja generalnie jestem straszny suchar - suche włosy, sucha skóra, suche dłonie, stopy, wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
ten krem bingo spa do stóp kupię jak będę w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie używamy cukru ![]() 10.03.2019 ![]() 17.03.2019-Zuzia ![]() Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2015-09-12 o 18:47 Powód: cytowanie zdjęć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/Black...410792170.html Powinna lada dzień przyjść bo zamawiałam pod koniec sierpnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Co tak cicho dzisiaj. Prezentuje nowe manii - lakier Wibo z limitowanej kolekcji.ImageUploadedByWizaz Forum1441974536.635948.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio odkryłam, że na zastrzały mi bardzo pomaga Sudocrem albo rywanol w żelu pod plastrem. Cały tydzień obklejałam kilka najgorzej zastrzelonych palców i co chwila się mnie każdy pytał co mi się stało i czy to coś poważnego. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
U mnie na zastrzały najlepiej dział moczenie w gorącej wodzie z szarym mydłem. Woda musi być naprawdę bardzo ciepła, tyle ile wytrzymam. Moczę tak palec dopóki woda nie zrobi się letnia i po zastrzale. Wadą kuracji jest żółty paznokieć przez kilka dni.
A oto moi nowi ulubieńcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno... Czy zauważyłyście poprawę trwałości lakieru związaną z olejowaniem? Bo u mnie trwałość bardzo kiepska, liczę, że wzmocnione olejowaniem paznokcie dłużej utrzymają lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#526 |
BAN stały
|
zastrzał pojawia się wtedy gdy:
-nastąpi zakłucie lub głęboki uraz paznokcia -na skutek powstałej ranki, dochodzi do zakażenia bakteryjnego zastrzał=zanokcica pozdrawiam Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-12 o 10:55 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
Trochę mylimy pojęcia
![]() Zastrzał to coś zupełnie odrębnego, ropne zapalenie dłoniowej (wewnętrzej) strony palców i śródręcza. W wieku kilku lat poprzez swoje skubanie paznokci i skórek do krwi zafundowałam sobie zastrzał. Obyło się bez zdejmowania paznokcia, ale paznokieć sam "zszedł", oddzielił się od prawidłowego rosnącego pod spodem paznocia. Pamiętam że moczyłam wtedy palca w rywanolu ![]() Edytowane przez CzarnaMaciejka Czas edycji: 2015-09-11 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie są miękkie a odżywka, 2-3 warstwy lakieru i seche vite to kolejna porcja twardości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle że nie chodziło mi o doraźne utwardzenie o którym piszesz tylko o terapii długofalowej. Jeżeli paznokcie nie są miękkie to może cienkie? Przyczyna zawijania musi jakaś być. Jeżeli są cienkie, miękkie to mogą nie podołać tylu warstwom - zbyt duży ciężar. A może częsty nacisk? Lubisz sobie wyciskać różne rzeczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z Roska
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1442147100.518328.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to serum jest takie żelowe - wchłaniające czy lakierowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Rozeznanie
|
O super!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#535 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli naprawdę pachnie jak miód to jestem kupiona. ![]() Rigore, z tego co wiem borykasz się z zastrzałem. Od kiedy go masz i jak Ci idzie leczenie go? Bo u mnie jest już lepiej, nie mam ropy i bólu tylko opuchlizna mi została i zastanawiam się ile one mogą tak trwać. Nie raz miałam zastrzały, ale jakoś nie zwróciłam uwagi na to jak szybko znikały, a teraz tylko czekam aż opuchlizna zejdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez lakieru nie są aż tak miękkie. A cienkość oceniam na średnią. Wyciskać wyciskam rzadko, juz prędzej naduszam paznokciami o cos do dołu, ale zawijają się najbardziej te, z którymi nic nie robię:/ i to na krzywo się zawijają, nie tylko zwyczajnie "pod siebie". Ciężko wytłumaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;52752952]No no, ładne zakupy.
![]() Jeśli naprawdę pachnie jak miód to jestem kupiona. ![]() Rigore, z tego co wiem borykasz się z zastrzałem. Od kiedy go masz i jak Ci idzie leczenie go? Bo u mnie jest już lepiej, nie mam ropy i bólu tylko opuchlizna mi została i zastanawiam się ile one mogą tak trwać. Nie raz miałam zastrzały, ale jakoś nie zwróciłam uwagi na to jak szybko znikały, a teraz tylko czekam aż opuchlizna zejdzie. ![]() Serum jest po 8,99 Co to zastrzału to już go nie mam ale paznokieć będzie do wymiany ![]() Opuchlizna była na tyle duża że zdeformowała mi płytkę i teraz odrasta taka sobie - mam nadzieję że w końcu się wyrówna. No i skóra wokół jest dziwnie pomarszczona bo straciłam wierzchnią warstwę po tych moczeniach i maści ichtiolowej. Mi naprawdę najbardziej pomógł octenisept. Właśnie dzięki niemu pozbyłam się do końca opuchlizny. Wstawiam zdjęcie ale tylko dla odważnych ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1442171392.596544.jpg Edytowane przez Rigore Czas edycji: 2015-09-13 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie znajdę skład serum z miodem?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.