![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Aktualna gazetka jest juz na stronie Tesco www.tesco.pl, pooglądałam i chyba wezme d*** w troki i pojade
![]() ![]() Primavera dzieki jeszcze raz za ten "cynk" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Primavera jesteś wielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
a ja przed chwilą dałam ciała
![]() ![]() Zabrałam sie za gotowanie obiadu, nalałąm oliwy do rondla, wlączyłam płomien i wyszłam na chwile no i zapomniałam kretynka ze mam olej na gazie.... przypomniało mi sie jak juz czarny dym szedł z kuchni i garnek płonął - omal nie spaliłam mieszkania ![]() ![]() ![]() ![]() Niech to sie juz skonczy, a jak bede tak robic jak juz dzidzia bedzie -Boze... az strach pomyslec, normalnie dół, jestem do niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Fajna oferta tylko ciekawe czy dobry gatunek tych ubranek, Kasiulka jak coś kupisz to napisz, trzeba będzie podjechać do Tesko
![]() Kasiulka jesteś zbyt ostra dla siebie, każdemu się zdarza, ja też o wielu rzeczach zapominam, ale jest to wina naszego stanu, tylko porządnie wywietrz mieszkanie, aby nie truć siebie i dzidzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Płatku dzieki za słowa pocieszenia
![]() Troche mnie to zdołowało, bo ostatnio jestem zupełnie do niczego, człowiek-demolka, pętam sie po mieszkaniu i robie totalną rozpierduche ... nawet nie chce Wam pisac ile kubków i talerzy potrzaskałam, wlasnie przed chwilą stłukłam takiego ślicznego szklanego aniolka ![]() ![]() Moze to przez te bolące i zesztywniałe nadgarstki, cholernie mi to od pewnego czasu dokucza. Do Tesco jade na bank, musze sobie poprawic nastroj zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez primavera Czas edycji: 2006-02-04 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
Kasiulka, bardzo Ci dziekuję za super linka z rzeczami dla dzieci, faktycznie bardzo ładne i tanie! Co do Twoich przebojów kulinarnych, to dobrze że Tobie sie nic nie stało. Nie przejumuj sie,w ciaży nam wolno mieć, że tak powiem, "niezwykle delikatny kontakt z rzeczywistością", czyli jak mawia mój brat "moge se" bądź wersja bardziej cywilizowana "mogę sobię" ( z naciskiem na "ę"). Nsprawdę sie nie przejmuj, mój mąż cały czas powtarza, "Boże kobieto, urodź juz, bo nie da sie z Tobą normalnie gadać! Klębi ci się i to na potęgę!" No i co, fajnie mi z tym!
![]() Poza tym moje kochane, przeżyłam wczoraj małą traume związaną z pieluchami. Tak, wiem, jestem jakaś zboczona z tymi pieluchami! No wiec tak, zaczęło się od prania pileuch tetrowych i flanelowych (ilość - 50 szt). Rozłożyłam sobie "sprawę" na 2 dni. Wczoraj sie załamałam. Mamy najnowaszą Amicę (pralkę) potrójna klasa A, czy co tam,super, extra, ordynaryjna, kupiona specjalnie pod Bąbelka, wcześniej mieliśmy Predom..... Wypranie, wygotowanie pieluch w temp.95st z dodatkowym płukaniem trwało 2,5h (!!! ![]() ![]() ![]()
#518 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka tylko spokojnie. Lepiej jedź do tego tesco.
![]() Nie wiem jak nasze matki dawały rade z tym pieluchami tetrowymi. To dopiero było zadanie bojowe! Załamałam się przed chwilą. Albo ja jakaś ograniczona jestem albo nie wiem co. Stwierdziłam że powleke pościel i zobacze jak to wygląda w łóżeczku. No i rozpakowałam wszystko. Jak zaczęłam to układać to coś mi nie pasowało. Okazało się że ta francowata pościel normalnie wylewa się z łóżeczka!!! To wygląda jakbym miała jakiś rozmiar super gigant. A kupowałam to w sklepie z rzeczami dla dzieci, poprosiłam o standardowy wymiar pościeli tzn. wkładu do dziecięcego łóżeczka. I teraz nie wiem czy to tak ma być czy ta baba źle mi sprzedała. To się normalnie zrobił taki mega grubu barchan który wypełnia łóżeczko po brzegi bo musiałam to podwinąć żeby się zmieściło. JAK JA MAM TYM PRZYKRYĆ TAKĄ KRUSZYNKE? Nie wiem może to tak ma być albo ja taka głupia jestem że nawet pościeli nie umiem kupić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, przyznam ze zabilas mi klina z tą poscielą
![]() Meme - normalnie jak sobie wyobraziłam jak walczysz z tymi pieluchami to .... ![]() ![]() ![]() ![]() Primavera - trzymam kciuki zebys i Ty juz wkrótce mogla zacząc planowac takie dzidziusiowe zakupy ![]() A tak w ogole to obiecajcie mi cos dziewczyny - jak juz wszystkie urodzimy to zakładamy klub matek lutowo-marcowych, bo ja juz sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez Was i "naszego" wątku... normalnie sie uzależniłam ![]() ![]() Tylko zeby sie żadna nie wyłamała i nie przyszło jej do głowy nie zaglądać tutaj bo... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Joasiu łóżeczko i pościel kupuje dopiero po 10-tym jak mój TŻ dostanie kase
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka kupiłam pościel standart czyli 100x135 i podusia 60x40, a łóżeczko też mam normalne 120x60. Może to tak musi być ale dla mnie to kretyńsko wygląda i jest niefunkcjonalne. Przecież sobie też pościeli nie podwijam. Moze to po to żeby dziecko się nie wykopywało ale bez przesady! Sama zgłupiałam.
Z tym wątkiem to ja jestem za. Zawsze będzie nam raźniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Jupi jajej
![]() ![]() ![]() Byłam w tym Tesco - kupiłam sliczny kocyk polarowy z kaczuszką, pościel w moje ulubione żyrafki, ślicznego pajaca za 7 zł, butelki Aventa, reczniki, pieluchy tetrowe, kosmetyki dla dzidzi i mase pampersów ![]() Fajne są takie zakupy, od razu mi sie humor poprawił i nawet juz mi nie przeszkadza ten swąd spalenizny w całym domu ![]() Ale po tych zakupach padam na pysk i ide spac - dobrej nocy mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do promocji w Tesco, fajnie że tam zajrzałam, bo wkładki laktacyjne są po 6,99 a ja o mało nie kupiłam ich (takich samych) na allegro po 12,99 ![]() Dzięki Wam uniknęłam straty cennej teraz kasiorki ![]() ![]() ![]() Joasiu tej pościeli w końcu nie zakupiłam, ponieważ kobieta nie wysyła jednak za pobraniem pocztowym. Znalazłam za to za 28 zł flanelkową pościel na suwaczki i ją zamierzam nabyć. ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
witajcie! wczoraj mnie nie było bo sie bardzo wkoorzyłam pojechałam do mojego gina i juz miałam wejsc gdy przeczytałam kartke na drzwiach URLOP DO 8.02 normalnie rozpacz! jak on moogł
![]() Co to tesco jade tam w sobote nie przepuszcze takiej okazji ide na sniadanko zajze potem ps kasiulko pomysł z klubem mamus lutowo marcowych jest super ![]()
#526 |
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj u gina i napewno was mamuśki opuszczam w poniedziałek. W szpitalu zrobią konsultacje z ordynatorem i mój lekarz będzie sie upierać żeby mnie już wzieli na stół we wtorek. Niby planowe cesarki w tym wypadku robią dopiero po 39 tygodniu ale może się uda. Mam nadzieje że zatwierdzą i nie każą mi leżeć i czekać. Najgorsze jest to że nie mam rozwarcia. Ale jak mnie nic nie rusza to i tak moge czekać sobie nawet do 42 tygodnia. Ja już mam dosyć nie chce jechać w środku nocy kiedy jest jeden lekarz na dyżurze. Lepiej niech zrobią to wcześniej a będe mieć pewność że wszystko będzie dobrze. Teraz to jakoś się trzymam ale jak pomyśle o poniedziałku to mi ciarki po plecach biegają. Caluski dzień czekania co zadecydują. Tak bardzo chce mieć już Julke przy sobie. Jak się uda to juz w sobote do was wróce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje Kochaniutkie!
po 1: Kasiulka, uważam ze to super pomysł, kontunuować ten wątek, jak już "powijemy bądź powiniemy " nasze skarby! Ja też nie wyobrażam sobie juz zycia bez Was i Waszych "opowieści dziwnych tresci!" Zwłaszcza, że biorąc pod uwagę nasze obecne zorganiwzanie i " niezwykle rzeczowe podejście do ciąży i macierzyństwa" wspólne konsultacje i rozwiązywanie problemów pt.: "Matko Boska! Jak sie przewija?!?!?!" będzie niewzykle pomocne! I faktycznie, niech tylko która spróbuje się wyłamać! po 2: Joasiu, powiem Ci , że normalnie Ci zazdroszczę, że juz bedziez miała przy sobie Swoja Ślicznotę! Ja juz normalnie chodze jak na szpilkach, już bym chciała, żeby cos się zaczęło dziać, ale jak tylko cos mnie mocnej szczyknie od razu modlę sie zeby to nie bylo TO. A propos szczykania, ruszam sie od kilku dni, jak stara baba - faktycznie chyba mnie co szczykło, albo tak to juz na koniec jest. W ogóle to w środę, będąc z TŻ na zakupach doszłam do niezwykle niebanalnego uczucia, oswieciło i mnie i sama przed sobą (widząc się oczywiscie w witrynie) stwierdziłam, że czuję się i poruszam jak Ciężarówka. Inaczej rzecz ujmując - Sprawiedliwosć na 18 kołach.... ![]() ![]() A tak w ogóle to w tym tyg. postanowiłam zrobić zakupy tylko dla siebie, na czas jak już urodzę... no i nie tylko. A wiec: farba do włosów - siwe odrosty nie są zbyt sexy; zel do włosów, bądź inne pieroństwo - w końcu trzeba jakoś wyglądać, jak ma mni cała rodzina oglądać, a poza tym potem mój TŻ na pewno nie kupi mi tego co trzeba; no i najważniejsze - KREM UJĘDRNIAJACY, A NAJLEPIEJ ODCHUDZAJACY ANTY CELLULIT, SPALAJAĆY TŁUSZCZ!!! Już sie nie mogę doczekać! A tak apropos, to można chyba takiego kremu na uda i brzuch stosowac, nie? Tak przygotowana, mogę oddać się rodzniu. A własnie! Słuchajcie kochaniutkie, wazna kwestia! Koleżanka, znająca sie na kadrach i kdeksie pracy, powiedziała mi ,ze jest możliwe aby facet, czyli TŻ dostał L4, z kodem B (czyli takie jak my teraz mamy) ze wskazaniem: opieka nad żona w połogu. Pytanie tylko brzmi - kto wystawia takie L4? Chyba prowadzący ginekolog, nie?Bo facetowi z urzędu należy się 2 tyg. opieki nad żoną w połogu, ale jest to prawd. traktoane jak zwykle L4, czyli wypłacane jest tylko 80% zarobków. Jakby , ktoraś była bardziej zorientowana w temacie, to proszę to "ujawnić". No, chyba tyle. Uff! Jak zwykle "poszłam po bandzie" ze swoimi wypocinami! A jeszczejedno pytanie: czy Wam jeszcze przybywa kilogramów? Bo mi nagle zaczęło....jestem w 37 tyg wg OM, wiec chyba powinna skala stanać, a tu nietety...jak to wygląda u Was? całuski! ![]()
#529 |
Wtajemniczenie
|
Meme ja Ci dobrze kobieto radze to zabierz się za pisanie ja tu widzę talent na miare naszej poczciwej Chmielewskiej. Zawsze sie setnie ubawie czytając Twoje posty
![]() ![]() Ja tam radośnie oddaje się tyciu do ostatniej chwili. Przez tydzień znowu przybyło mi 0,5 kg a jem naprawde mało. A kij tam teraz to i tak wszystko jedno. Zdradź kochana czym masz zamiar się ujędrniać? Jade jutro na zakupy ostatnie chyba na jakiś bliżej niokreślony czas więc też chce coś już kupić co by później modelować moje rozlazłe uda. Jak mnie na stole operacyjnym zobaczą z moimi rozstępami to chyba pouciekają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Ty mnie Kochana nie prowokój z tym pisaniem....ja od zawsze marzyłam, żeby kiedyś "poddać publicznej opinii" swoje dyrdymały, mowa, pisałam, tyle, że do szuflady...A Ty mi tu teraz mówisz takie rzeczy...ajajajaj!!!! Kusi, i to bardzo! Serio mogłabyś "coś pomóc"? Jak to wygląda od strony formalnej? Wiem, że to nie miejsce na załatwianie takich spraw, ale czyżbys miała sie okazać Moją Gwiazdką z Nieba...?:czarodzie
Co do specyfików na nasze "wielkiej pięknosci niedoskonałości" to myślałam nad Niveą Q10; Dove Firming Gel (w tej chwili używam z tej serii zelu pod pr, i jest po prostu rewelacyjny!!! Skóra jak u Boginki ( jakbym kiedykolwiek takową była, albo chociaż takową widziała... ![]() ![]() ![]() Kurczę, juz się nie moge doczekać jak w środę wyturlam się z siłą wodospady w naszego bolidu i niczym ten Bąk (motylem byłem ale utyłem ) pofrunę w kierunku stoiska kosmetycznego w TESCO ![]() Jasne! A po 3 dniach od powrotu ze szpitala do domu, nie będę miała siły zeby wmasować w siebie super ujędrniający krem, mój brzuch będzie przypominał fałd skórno - brzuszny, a żel do włosów w zaden sposoób nie poradzi sobie z ta tragedią jaka za pewne będę miaął na głowie i jaką zwie sie włosami....Nie. Ten scenariusz mi sie nie podoba. Stanowczo nie mozna do takowego dopiscić. Uznajmy, kochane,ze tego nie było! Wszytskie bedziemy piękne i tak ujędrnione,że bedzie nam trudno się schylić ! ![]()
#531 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny,weszłam na moment bo zaraz jade do Tesco na małe zakupy dla dzidzi pochwale sie potem co kupiłam
miłego dzionka zyczę kochaniutkie ![]()
#532 |
Zakorzenienie
|
witajcie mamuski
![]() ja dzis znowu poszalałam z zakupami - pojechalismy do Ikei po przecudną komódke z przewijakiem ![]() ![]() ![]() ![]() Napiszcie co porabiacie, jak Wam idą zakupy i jak samopoczucie (mnie ostatnio strasznie boli dół brzucha w nocy i ponoc zaczełam chrapać jak Rumcajs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
ja tez juz po zakupach kupiłam 5szt pieluszek tetrowych 4 szt spioszków 4szt kaftaników ,2 pajace ,2buteleczki NUK kilka par skarpetek <bardzo tanie jedna para 1.90>i cos czemu nie mogłam sie oprzec była wyprzedaz ubranek disneya i kupiłam kombinezonek z kurteczką z kubusia puchatka za 28zł taki sliczny błękitny nie jest zbyt gruby wiec na marzec i kwiecien idealny! nie kupywałam zbyt wiele poniewaz juz troszke tego mam po 10szt z kazdego czyli np 10szt kaftanów itp niechce przesadzac bo zawsze lepiej dokupic niz w ogoole nie wykorzystac ! Moge wiec juz spac spokojnie mimo ze niemam jeszcze woozka ,kosmetyków i laktatora <co mozna nawet kupic w szpitalnym sklepiku>to mam juz całą wyprawke dla dzidzi czyli kocyki wanienki przewijak łoozeczko i ciuszki wszystko co najwazniejsze .Za tydzien znoow wybieram sie na zakupy tym razem własnie po kosmetyki pampersy szczotke do czyszczenia butelek itp.
Za namową mamy zdecydowałam narazie stanąć na oryginalnych pieluszkach jednorazowych Pampers step 1 poniewaz powiedziała mi ze owe pieluszki nie uczulają a to bardzo wazne przynajmniej w 1 miesiącu a poozniej moge przejsc na tansze. Kurde dziewczyny jak ten czas szybko leci licząc od jutra to zostaje mi 20 dni do porodu teraz to juz poleci jak z bicza strzelił ostanie przygotowania do przyjscia na swiat Tomcia i koniec zacznie sie wielka odpowiedzialnosc na całe zycie
#534 |
Wtajemniczenie
|
Widze dziewczyny że szalejecie. Tez byłam dzisiaj w Tesco. Kupiłam kocyk bo był śmiesznie tani 10 zł. Reszta zakupów to już raczej dla mnie, mydełko, jogurty, soki i inne ******ły do szpitala. Zopatrzyłam się też w gazety gdyby przyszło mi dłużej czekać na cięcie niż tylko do wtorku. Pościeliłam dzisiaj łóżeczko Julki, naszykowałam wszystko dla niej na wyjście ze szpitala żeby potem mąż nie błądził jak dziecko we mgle. Jestem zwarta i gotowa, moge jechać.
Nie boje sie samego zabiegu bo to w sumie chwila, ale boje się tego jak to później będzie. Że nie będe mieć pokarmu, że nie będe umiała przewinąć itp. Mam nadzieje że instynkt weźmie góre i jakoś dam rade. Zresztą czy mam inny wybór??? Obiecuje że jak tylko dojde do siebie to dam Wam znać jak było. Czekajcie sobie spokojnie na Wasze maluszki. ![]() Może jeszcze jutro do Was zajrze. Meme jak dojde do władz umysłowych to coś pomyślimy. Ja to niestety tylko teoretyk literatury jestem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
witam witam !
Joasiu widze ze jestes juz w pełni przygotowana na powitanie Julci po tej stronie ![]() ![]() Ja dzis mimo ze jest niedziela wyprałam wszystkie nowo zakupione ciuszki <nigdy nie odkładam cos na potem bo zawsze potem nie mam czasu ![]() ![]()
#536 |
Zadomowienie
|
Joasiu powodzenia i trzymaj się. Na pewno dasz sobie radę. Zazdroszczę Ci, że będziesz już miała swoją kruszynkę przy sobie
![]() ![]() Ja również zrobiłam zakupy w Tesco (pieluchy tetrowe, kocyk, płatki kosm., patyczki, chusteczki nawilżane) w piątek po wypłacie jadę po ciuszki ![]() Kasiulka nie przejmuj się, ja chrapię już od dłuższego czasu ![]() ![]() Byłam u swojego Gina i mam trochę tabletek do połykania ![]() Ciekawa jestem co będzie następnym razem, a przecież czuję się bardzo dobrze i z dzidzią też jest wszystko w porządku ![]() Ok. nie zanudzam Was, śpijcie dobrze i śnijcie o swoich maleństwach ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
witaminki to podstawa kosteczko zeby wszystko było ok ja sama połykam centrum i mimo to dalej mam anemie cooz mooj dzidzius ma straszne zapotrzebowanie na witaminki
![]() w czwartek ide do mojego gina szczerze to nie moge sie doczekac musze popytac o kilka rzeczy np co mam wziąć do szpitala dla dzidzi bo w niektórych szpitalach trzeba przyniesc pampersy i kilka ******łek ciekawe jak w moim i co najwazniejsze zapytac ile kosztuje znieczulenie !!!!!!!!ponoc sie za nie płaci wiecie kochane cos o tym ![]() Joasia pewnie juz w szpitalu 3majmy kciuki dziewczyny ![]()
#538 |
Zakorzenienie
|
No pewnie ze bedziemy trzymac za Joasie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malinka jesli chodzi o to znieczulenie to u mnie w Katowicach w klinice zzo kosztuje 400 zł ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno - jakie macie koszulki do karmienia, gdzie je kupiłyscie, za ile i czemu tak drogo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam chyba farta ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
o Kostko, to rzeczywiscie super ten Twoj szpital
![]() ![]() A z tymi koszulkami to jest horror bo jak ogladałąm w marketach to są albo w rozmiarze na krasnoludka a nie babe w ciąży, albo nie rozpinane tylko ciasno pod szyje wiec odpada, albo takie przezroczyste i cienkie ze wszystko widac, a jak juz znalazłam taką co by mi odpowiadała to sie okazało ze kosztuje 70 zł ![]() Zastanawiam sie jeszcze czy mam prac rożek? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.