![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Beti, ten
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...pf-30-pa-.html mam go, używam ![]() Dzis robiliśmy zakupy - do sałatki owocowej i sałatki wiosennej z rzodkiewka i szczypiorkiem. właściwie wszytsko, co potrzebuję kupiłam, słodkie popieczone i pomrozone, wędliny eko kupione, mój pasztet rozmroze lub nie...sałatki robie w sobote, rzecz jasna. o oknach...nic nie wiem ![]() ![]() Nie pracuje kuchennie, jednym słowem ![]() Mam trochę zaległości dokumentowo-testowej ( głupio brzmi, wiem) i zabieram się do niej, jak pies do jeża. czyli lezy i łypie na mnie, a ja udaję, że jej nie widzę... Miszka, nagle stwierdziłąm, że MUSZĘ przetestować babke cytrynową ![]() Nie znam smaku ciast biedronkowych, tiramisu nie licząc. a tort sachera, przynajmniej z oryginalnego przepisu - nie przemawia do mnie ![]() Za godzine znowu do pracy ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-03-24 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Dzięki, Kama. Lico mam zawsze bladawe, więc mi to nie przeszkadza
![]() Byliśmy z tz na zakupach, ceny bakalii mnie dobiły, wyszło, że najdroższa wielkanocna potrawa to mazurek ![]() ![]() A tz mnie dobił oświadczając, że on za mazurkiem przecież nie przepada. Po KILKUNASTU wspólnych mazurkach. Robimy szarlotkę zatem ![]() Tylko po co mi trzy gorzkie czekolady... A z ciast z B nieustająco tiramisu polecam... |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dalej sobie siedzę i myślę nie wiem co mój umysł zaprząta ale myślę ![]() zaraz na trening idę, zakupy planuję koło godziny 20. Będzie pusto w marketach. Reszta jutro rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Konto usunięte
|
Robiłam takie ciasto
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=738771&page=4 sprawdźcie post 106 ![]() Smakuje świetnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Beti, ten Tony Moly najczęściej jest tez w próbkach - kupic i sprawdzić efekt. masz tez wersje 30 i 50 SPF, ja tam roznic nie widziałam, ale kto wie...
http://allegro.pl/tonymoly-luminous-...076435856.html dobrze, ze nie wchodzę na strony, które podałąs - ja do robienia jedzenia jestem szybka ![]() ![]() Aktualnie babka cytrynowa z przepisu podanego przez Miszke siedzi w piecu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
U mnie ciasto pomarańczowe się piecze..Tez z tamtego wątku...
Mam próbki odłożone i w próbkach kupię...Wyboru nie ma , tylko 30, 50 moze za jakiś się pojawią... Mordor. Gdzie ta wiosna?!? I deszcz zacząl padać. Oczywiście, przeciez balkon umyłam ![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2016-03-24 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
a polenta co to? jakas kasza...? A nie, znalazłam, mąka kukurydziana...Nie można tak od razu...?
![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-03-24 o 15:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Konto usunięte
|
kaszę mannę dalam, Kama..
Nie jadłam nigdy kukurydzianej. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
używałam i kaszy i maki kukurydzianej, ładny kolor daje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
Zaraz skrętu kiszek dostanę jedzac takie gorące.
![]() To ciasto pomarańczowe jest fantastyczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Beti, przynajmniej Ty lubisz ciasta, bo tu większość pań nie piecze, nie jada
![]() Moja babka cytrynowa jest niezła, ale mogłaby być lepsza. Na pewno jeszcze upiekę i to już bez popełnionego dziś błędu. Redukcja cukru i mąki ok, natomiast nie miałam cytryny i dałam limonkę i jeszcze oryginalna esencje cytrynowa - więc ciasto cytrynowy posmak ma. Niestety, dałam tez starta skórke z limonki, ba - co się nie starło pokroiłam na drobne kawałeczki, jak to robie z cytryna...a tu okazała się skórka gorzka ![]() ![]() Mazurków nie pieke od lat, ostatnio w dzieciństwie. ja nie lubie, tz nie lubi i pozamiatane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Konto usunięte
|
U mnie skorka pomarańczy też ma goryczkę...Ale moim zdaniem ciasto jest dzięki temu bardziej atrakcyjne
![]() Moj tż lubi ciasta, moje zwłaszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
a mój, jak Ford - lubi każde ciasto, pod warunkiem ze jest drozdzowe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
U mnie tylko ciasto babkowe. piaskowe ma szansę na zjedzenie. Ale jest ale- święta maja tylko 2 dni...jak się je rozciągnie 3. Czyli max potrzebuję 3x 3 plastry/ kawałki babki
![]() ![]() ![]() ![]() Pada...dawno nie padało ![]() ![]() Beata- to ciasto Karoliny ma dużą szansę u mnie. Zrobię, ale już po świętach, bo ileż można jeść ![]() Czas na prysznic po prasowaniu, maseczkę i lampkę wina w towarzystwie Tż. Młody pochłonięty wizytą kolegi. Błogi spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Widzisz, Aussie, ja lubie piec, ale tez nie po to, by siedzieć i jesc do oporu - po prostu uwielbiam testować nowości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Kamlisa jaką masz lodowkę - z jakim zamrazalnikiem?
Pytam serio - perpektywicznie do nowego mieszkania ![]() ja nie jadam acz pieke - moje chlopaki jadaja ![]() ![]() ![]() Na pewno robie keks, babkę i mazurka. Zainteresowalas mnie Beti tym ciastem z pomidorami - no prosze cos dla mnie ![]() dziewczyny - ktos stosuje kurację z kurkumą nadal??? jak wrażenia? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Nam sie bardzo podoba i na pewno niedlugo znow odwiedzimy.
![]() |
#527 |
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Melduję się chorobowo nadal ![]() Czasem mam wrażenie, że to się nigdy nie skończy. A tymczasem jest coraz gorzej.
#528 |
Zakorzenienie
|
Gosiu
![]() ![]() ![]() Kawa i Dzień dobry tvn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
Ale szpital, Gosia
![]() Zdrowia. W końcu przecież muszą te choróbska odejść. A co wam właściwie jest? Bo to już chyba bardzo długo trwa.... Co miałam wyprać, wyprałam, świeże firanki wiszą, okien nie myłam, bo po świętach znowu będą mi skuwać balkon, więc nakurzą i nabrudzą. Po co było zrobić trzy lata temu dobrze, skoro można komuś zdezorganizować życie po raz kolejny?!? Wonder, zmieniam zdanie na temat Kod 100. Po drugim odcinku - schemat. Ale ja jestem serialomaniaczką, za dużo oglądam, więc niemal mogłabym pisać. Przez wiele dni przymierzałam sie do zakupu jasnych wiosennych butów..Kupiłam. CZARNE. Bo wyszło mi, że nie mam zwykłych czarnych czółenek. Czekam na kuriera ![]() Kawa. Bez tvn. Wizaż świruje... |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
KOnspira, mam lodówko-zamrazarke Amica, 3 szuflady zamrażalnika. I 2 zamrażarki w piwnicy
![]() ![]() Gosia, jak napisała Aussie - im więcej dzieci tym więcej chorób ![]() Zastanawiam się, po co niektórzy maja dzieci, skoro ich tak naprawdę nie potrzebują...? Wy tu się martwicie o swoje, a ta babka z Krakowa zostawiła 16 miesięczne dziecko w wozku na klatce schodowej, bo szła na impreze ![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-03-25 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Beata, wprawdzie Kamila odpowiedziała już na Twoje pytanie ale jako, że ja zawsze chwaliłam krem TM, dodam że jest wart przetesowania pod warunkiem, że masz nie tylko jasną karnację ale lubisz lekkie krycie, tak naprawdę wyrównanie koloru bo on w zasadzie nie kryje... ciasto pomarańczowe ![]() babka cytrynowa ooommm ![]() ja ciasta lubię ale nie piekę ![]() ![]() ![]() ![]() ja kupię napoleonkę w cukiernii sowa - całkiem smaczna ![]() u mnie słońce w pełni wczoraj i dziś, do teraz....bo niebo przykryły chmury ![]() ![]() apropo masek w płachcie, ostanio o tym pisałyśmy, kupiłam kilka w hebe, cena 4,99zł za sztukę, nie koreańskie ale też fajne |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ciasto pomarańczowe ma jedną wadę, ale WIELKĄ. Trudno przestać je jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Beti, kusisz mnie tym ciastem, ale to już zdecydowanie PO świetach
![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-03-25 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Konto usunięte
|
Kama, rzadko sie zdarza, żeby coś tak bardzo mi zasmakowało
![]() ![]() Nie wiem, czy u was też tak jest, moi rodzice nie żyją, więc nie mam doświadczeń odnośnych ![]() ![]() ![]() Zdurniałam, w sumie potem pomyślałam, że to my powinniśmy o to pytać, tylko ze akurat u ojca tż, on ma teraz drugą żonę, a ta sporą rodziną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Beti, przypomniało mu się pewnie zaopatrywanie na swieta sprzed lat, gdy o wszystko trzeba było walczyc.
Dzis postanowiłam zabrać się za to, codkładałam do oporu, woląc sprzatac szafki zamiast tego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Dajcie przepis na to pomarańczowe ciasto
![]() Kama ,pomijając limonkę ,to dobra w smaku ta babka?Warto piec? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Gang Iren
|
Beata, długo u nas trwa. Bo najpierw chłopaki byli przeziębieni. Wirus. A Eryk oczywiście z wysoką temperaturą. Późnij kilka dni spokoju i znów choroba. Ból gardła, kaszel, katar. Eryk oczywiście wysoka gorączka. U Eryka lekarz stwierdził wirus i nic nie zapisał. Kazał tylko dawać paracetamol przy gorączce. U Kacpra stwierdził "chest infection" i dał antybiotyk. Mnie dodatkowo (bo kaszel, ból gardła i katar też mam) przyplątało się bakteryjne zapalenie spojówek. A Eryk od dwóch dni dodatkowo ma rozwolnienie. A dziś też wymiotował.
Przepraszam, że tak o sobie/dzieciach tylko. Nie odnoszę się do waszych postów. No nie mam weny. Martwię się.
#539 |
Zakorzenienie
|
Miszka, babka cytrynowa bardzo dobra, mała, ale wystarczajaca. jak się tylko da potarkowana skórke, a nie jej kawałeczki będzie idealna.
Dobra, przyznam się - ciasto pomarańczowe upieczone, spróbowane, zamrozone ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=738771&page=4 Tu jest ciasto pomarańczowe, post 116, Miszka Ciekawe w smaku i na pewno lekkie, aczkolwiek jako tradycjonalistka wole jednak cytrynowe ![]() ![]() Gosia, jedno zaraża drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Gang Iren
|
Byliśmy na pogotowiu i Eryk też dostał antybiotyk.
3 godz. czekaliśmy na swoją kolej, ale chłopaki świetnie się bawili, bo tam mnóstwo zabawek ![]() Mam nadzieję, że po antybiotyku będzie szybciej zdrowiał, bo to stanowczo za długo się ciągnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.