|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Magdusia fajne że wróciłaś
i dobrze słyszeć że Pola tak ładnie rośnie a wy sobie radzicie. My w pokoju mamy ciemny szary i jedna ściana taka delikatna żółta. Meble białe zwykle ,nie dziecięce. Mój synek mam nadzieje że zmierza w dobrą stronę i w nocy jadł tylko dwa razy ; D o północy i o trzeciej. Wstał po 6 . Zasnął po7 i dospaliśmy do prawie 9... juz tak druga noc z rzędu. ..mam nadzieje że już tak zostanie ![]() Współczuję tych Wymuszonych prezentów od tesciowych ![]() Mnie nikt nie raczy prezentami mama jedynie pampersy czasami nam kupi jak da w promocji
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-06-03 o 10:12 |
|
|
|
|
#512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Dotka płaci płaci. Przelewem na konto. Sama tak chciałam żeby pozniej nie było niedomówień.
Cytat:
i sflaczale cycki to będzie myślała że tak powinnam wyglądać kobieta ![]() Cytat:
![]() W ogóle czy Wasze dzieci Was bija??? Moja ssie cyca i naparza mnie z piastki w ramię i tak z 15 razy...
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Kochane za odpowiedzi odnosnie tego skaczacego oka. Czy magnez to moge brac magne b6?.
Magdusia mnie nie bije ale sam siebie po brzuchu nawala
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia mnie Wojciech tarmosi cyca, czasami jak zacisnie piastki, to mi oczy na wierzch wychodza :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Witek czesto szczypie
|
|
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak tak! Np po dzisiejszym porannym karmieniu cycek jest w oplakanym stanie. Sznyta na sznycie
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Magdusia super ze powoli się układa Dotka zaraz ci na fejsie wyślę link Mój mnie nie bije, jedynie glaszcze. Wczoraj sam trzymał sobie butelkę z żelazem a cyca złapał w dwie ręce i wsadził sobie do buzi |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że szybkość dostaniesz zwrot kasy ![]() Cytat:
![]() Wczoraj pisałam że u Konradka zębów nie widać, ale jednak pomyłka bo czuć już prawą dolną jedynkę i widać że dziąsło pekniete chyba mam więc wytłumaczenie wczorajszego zachowania ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- W ogóle jaka akcja, moja mama jest u mnie i trzymała Małego na rękach a ja się malowalam i gadalysmy. Nagle słychać taką mega głośna kupę i okazało się że z pampersa wyplynela mojej mamie na bluzkę dobrze że i tak planowałam zmianę jutro no więc ponad 0,5 godziny dodatkowej roboty
|
||
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ależ przygody
U mnie dzisiaj zamiast fitnessu sprzątanie... ogarnelam cała chałupę, część rano jak mała jeszcze spala, część teraz jak teściowa poszła na spacer. Moja siostra jest w ciąży. Mega się cieszę, Kornela będzie miała "rodzeństwo"
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia no to niezla akcja
![]() Ruda, gratki dla siostry na kiedy termin?Wyslane z Lumia920. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry^^ czytam ale mam drugi dzień mega biegowy:// do tego od 2 nie mogłam spać wiec łącze się w bólu Malwi
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda no to rzeczywiscie "rodzenstwo" bedzie
![]() Kasia, czemu spac nie mozesz? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Ewusia niezle hahaha
![]() Ruda gratulacje dla siostry
|
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziecko też druga noc ma przerwy w spaniu - wczoraj między 4:30-5:40, a dzisiaj ok 6:00 jakieś 40 min. Może z goraca?
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
tyle dobrze ze młody spał w czasie mej bezsenności. u mnie idzie nawilzacz pół nocy może temu ładnie śpi
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż ja teraz też odczuwam różnice - kiedyś jak karmiłam w nocy to ledwo przystawiłam to odlatywalam a teraz nie śpię aż dziecko zaśnie. Jakoś trudniej mi się zasypia.
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ewusia_marchew, to Was Konradek załatwił 😊 w sumie jeszcze tylko brakowało żeby zwymiotował i byłoby wszystko do kompletu 😜 Ruda, gratki dla siostry 😊 mnie się śniło ostatnio, że moja była w ciąży i byłam z nią przy porodzie 😎 Ech, ja się ostatnio mało odzywam, bo idą te cholerne zęby i jest ciężko... My właśnie na spacerze w chuście, bo jak pomyślałam że mam brać wózek, ona w nim poleży 5 minut, po czym wyląduje u mnie na rękach i będę pchać to puste dziadostwo a potem czyścić z błota, to podziękowałam. Młoda sobie właśnie słodko śpi, a ja siedzę na ławce i się modlę żeby nie zaczęło padać ![]() Mnie przy jedzieniu nikt nie bije, bo Młoda zajęta swoimi stopami😜 za to jak ją czasami usypiam na rękach, to mnie strasznie szczypie jak jest zdenerwowana, bo łapie co akurat pod ręką. Ja na prezenty dla dziecka nawet nie narzekam no wiadomo, zwykle są różowe i często sukienki i zwykłe nie w moim guście , ale przydają się jak nie ma nic czystego innego😊 chociaż ostatnio powiedziałam że sukienek nie chcemy i o dziwo, nie ma za to moja mama mnie rozwaliła jak nam dała jakąś sukienkę na początku na tysiąc guzików zapinaną i mówi, że do lekarza będzie miała coś ładnego. Yyy, do lekarza to ja jej ubieram body i spodnie dresowe, żeby szybko rozebrać i ubrać, a nie strojne fatałaszki 😉Aa i co do kąpieli, to ja zawsze z Jagodą w wózku/foteliku. Czy jest ktoś tak szczęśliwy, że się kąpie bez dziecka? 😜 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-03 o 14:19 |
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewusia czyli pranie na całego
Cytat:
Cytat:
Rano nie ma opcji o leżeniu w wannie, jedynie szybki prysznic. Uśpiłam marudę, marudzącą prawie 2 godzin bo spać się chciało. |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewusia, możliwe,że tęskni, bo ostatnio jak TZ wyjechal, to pierwsza noc byla identyczna! W koncu to malenkie dziecko i nie wie czemu nagle nie ma taty... Kurrr, zaklinowal mi sie fotelik w bazie, ze ani zapiac ani wypiac, a nie mialam nic na obiad. Strach jechac z takim na pol przypietym fotelikiem, no to mlody do chusty i poszlismy do sklepu. U nas sklep to mega wyprawa, 1,5h nam w sumie zeszlo
|
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tez juz śpi.
Laski swiruje. Ja nie wiem czy po tej ciąży @ taki nieregularny czy ki grzyb? W.zeszłym miesiącu zaczęło się plamienie ok 20 kwietnia a 31 zaczęło się ze mnie lać. Później poszalelismy z tz raz bez a zapomniałam w tym msc parę razy tabletki jak się nie pojawi do poniedziałku to chyba osiwieje.
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Mieta, ja rano bez dziecka prysznic
wyrabiam się albo zanim wstanie, albo zazwyczaj cierpliwie leży sobie w naszym łóżku. Wtedy dość długo wytrzymuje - zdążę wziąć prysznic i się umalować zazwyczaj.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- I też nie kumam co to jest za moda "ładne ubranie do lekarza", ja biorę to co się łatwo zakłada i zdejmuje. Wiadomo, w szmatach nie chodzi, także nie potrzebuje jakiegoś odswietnego wdzianka do lekarza.
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda mnie rozwala tekst "będzie miał po domu". Ja nie będę go milion razy przebierać w dzień specjalnie żeby z nim gdzieś wyjść
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Magda spokojnie kilka pierwszych razy może być nie regularnie. No nie mów, że tak szybko by wam się drugie udało.
Też nie rozumiem z tym ubieraniem, pytają mnie czy zawsze go tak ładnie ubieram, a on normalnie w body i spodniach był. |
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, dziecko to nie lalka, żeby ciągle przebierać. Dla niego to też nie jest komfortowe.
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga oby nie! Dziecko to radość i szczęście ale za dwa lata a nie teraz!
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Co nie znaczy że jakiekolwiek kolejne planuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

i dobrze słyszeć że Pola tak ładnie rośnie a wy sobie radzicie.
juz tak druga noc z rzędu. ..

a wole ja wziac niz sie myc na sprincie, czasem ja ma dobry humor to nawet 5 min w wannie mi da polezec

I on wyje, bo spiacy. A mi sie wydawalo jakbym ze 20 minut temu wstala..
a zapomniałam w tym msc parę razy tabletki
jak się nie pojawi do poniedziałku to chyba osiwieje.