Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 09:09   #511
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Magdusia fajne że wróciłaś i dobrze słyszeć że Pola tak ładnie rośnie a wy sobie radzicie.
My w pokoju mamy ciemny szary i jedna ściana taka delikatna żółta. Meble białe zwykle ,nie dziecięce.

Mój synek mam nadzieje że zmierza w dobrą stronę i w nocy jadł tylko dwa razy ; D o północy i o trzeciej. Wstał po 6 . Zasnął po7 i dospaliśmy do prawie 9... juz tak druga noc z rzędu. ..
mam nadzieje że już tak zostanie

Współczuję tych Wymuszonych prezentów od tesciowych
Mnie nikt nie raczy prezentami mama jedynie pampersy czasami nam kupi jak da w promocji

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-06-03 o 09:12
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:22   #512
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Dotka płaci płaci. Przelewem na konto. Sama tak chciałam żeby pozniej nie było niedomówień.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
moja tez czesto musi na to patrzec biedna bo praktycznie cały dzień jestem sama a wole ja wziac niz sie myc na sprincie, czasem ja ma dobry humor to nawet 5 min w wannie mi da polezec
Tylko boję się że jak tak napatrzy się na matki rozstepy
i sflaczale cycki to będzie myślała że tak powinnam wyglądać kobieta

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Magdusia fajne że wróciłaś i dobrze słyszeć że Pola tak ładnie rośnie a wy sobie radzicie.
My w pokoju mamy ciemny szary i jedna ściana taka delikatna żółta. Meble białe zwykle ,nie dziecięce.

Mój synek mam nadzieje że zmierza w dobrą stronę i w nocy jadł tylko dwa razy ; D o północy i o trzeciej. Wstał po 6 . Zasnął po7 i dospaliśmy do prawie 9... juz tak druga noc z rzędu. ..
mam nadzieje że już tak zostanie
Super że synus taki grzeczny. Moja wczoraj budziła się w nocy 5razy a przeważnie raz. Nie wiem co jej było. Zawaliłam na pogodę

W ogóle czy Wasze dzieci Was bija??? Moja ssie cyca i naparza mnie z piastki w ramię i tak z 15 razy...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:30   #513
keas
Raczkowanie

Dzieki Kochane za odpowiedzi odnosnie tego skaczacego oka. Czy magnez to moge brac magne b6?.

Magdusia mnie nie bije ale sam siebie po brzuchu nawala
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:37   #514
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magdusia mnie Wojciech tarmosi cyca, czasami jak zacisnie piastki, to mi oczy na wierzch wychodza :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:41   #515
Dotka90
Zakorzenienie

Mnie Witek czesto szczypie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:52   #516
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

O tak tak! Np po dzisiejszym porannym karmieniu cycek jest w oplakanym stanie. Sznyta na sznycie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 10:01   #517
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Magdusia super ze powoli się układa

Dotka zaraz ci na fejsie wyślę link

Mój mnie nie bije, jedynie glaszcze. Wczoraj sam trzymał sobie butelkę z żelazem a cyca złapał w dwie ręce i wsadził sobie do buzi
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 10:32   #518
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mnie Witek czesto szczypie

Oooo u nas to jest na topie... A gadzina ma mega sile 😒

Keas, tak magne b6 bedzie ok 😊
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 11:02   #519
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Super, ze wszystko okej!

Mi się Witek tak raz podciągnął i usiadł. Tzn. codziennie się chce tak podciągać za moje ręce,ale już mu nie daję. Ma czas.

Marchewkę pokroiłam w słupki i poddusiłam na parze.
Nie siedzi, TŻ go trzymał na kolanach w takiej pozycji jak się nosi na rękach przodem do świata - miednica podwinięta,nóżki wyżej niż pupa,plecki oparte o TŻta.
W książce o BLW piszą, że rozszerzasz albo jak siedzi samo, albo jak siedzi posadzone (a niby nie mozna sadzac), albo jak siedzi na Twoich kolanach właśnie.

Mnie jak ktos pyta ile Witek ma, to jest wielkie zdziwienie - 6 mcy?!?!?!! Zwlaszcza,ze najczesciej jest w chuscie.
Kiedys bylismy w galerii po prezent dla chrzesnicy TZta,na nasze nieszczescie weekend, ale wpadlismy na 20 minut, mlody w kółkowej na biodrze, lecimy, a jakas baba 'boze, takie malenstwo i juz na zakupy ciągną'. Eeeee... Mlody mial wtedy 5 mcy.
Daj linka
Ja chce basen, ale to chyba na roczek mu kupimy.

Magdusia, a tatuś placi alimenty?

Mlody z racji tego, ze nie ma tzta, postanowil sie budzic w nocy co 2h,a ostatecznie wstal o 7:30. Jestem zombie.
Na dodatek dzisiaj znowu leje, wiec pewnie znow bez spaceru..

W ogole to Wam tez tak szybko czas mija w dzien?

Karmilam go o 7:30,potem poprzewalalismy sie w lozku jeszcze, zrobilam sobie kawę i sniadanie, cos tam się zakręcilam w kuchni. Siadam z tym sniadaniem, mlodego wlozylam do bujaczka, a tu buu i buuu i wyje i wyje. A ja sobie mysle no boze dziecko,co jest? (zawsze jak jem sniadanie to jest okej,koncze jesc i zazwyczaj go usypiam). A tu wycie i wycie. Az pokojarzylam i patrze,ze juz 2h temu wstalismy I on wyje, bo spiacy. A mi sie wydawalo jakbym ze 20 minut temu wstala..

Musze dzisiaj chate ogarnac,bo jutro mama przyjezdza. Ciekawe czy mlody mi pozwoli, tzta nie ma wiec nie ma kto go przejac...

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Karen, ale zjadl tego banana? Pytam z ciekawosci, tez dalam mlodemu do polizania ostatnio.Ale jak jadl ta marchewke, to moglam filmik nakrecic, bo caly podskakiwal, zeby mu dac, odgryzal,przeżuwal,po czym taka mina nagle 'mamooooo, to mleko jakies zepsute!', robil taka dziwna mine i wypluwal jak kot, ktory krztusi się kłaczkiem

Aaaa w ogóle,to wiecie, że te UJE z Feedo mi pieniędzy jeszcze nie oddały?!?!?!
Wczoraj minęło 7 dni od kiedy mi baba napisala, ze najpozniej za 7 dni przeleją, a ja dalej kasy nie mam. Napisalam im wieczorem, że żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy, bo nie wiem co oni tam wyprawiają, że przez 7 dni nie potrafią zrobić glupiego przelewu. To jakaś Krysia mi napisała, że interweniowała w tej sprawie i najpozniej do konca tygodnia (haluuu, dzis piatek) mam miec kasę.No zobaczymy.

Oczywiscie zero przepraszam. Ale opineo wyslalo mi zaproszenie do wyrazenia opinii o sklepie i ich obsmarowałam tam.
Wspolczuje słabej nocki, może Witus za tatą tęskni....

Mam nadzieję że szybkość dostaniesz zwrot kasy

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dotka płaci płaci. Przelewem na konto. Sama tak chciałam żeby pozniej nie było niedomówień.

Tylko boję się że jak tak napatrzy się na matki rozstepy
i sflaczale cycki to będzie myślała że tak powinnam wyglądać kobieta

Super że synus taki grzeczny. Moja wczoraj budziła się w nocy 5razy a przeważnie raz. Nie wiem co jej było. Zawaliłam na pogodę

W ogóle czy Wasze dzieci Was bija??? Moja ssie cyca i naparza mnie z piastki w ramię i tak z 15 razy...
Bije, albo ciągnie za ramiączka albo robi mi masaż cycka

Wczoraj pisałam że u Konradka zębów nie widać, ale jednak pomyłka bo czuć już prawą dolną jedynkę i widać że dziąsło pekniete chyba mam więc wytłumaczenie wczorajszego zachowania

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

W ogóle jaka akcja, moja mama jest u mnie i trzymała Małego na rękach a ja się malowalam i gadalysmy. Nagle słychać taką mega głośna kupę i okazało się że z pampersa wyplynela mojej mamie na bluzkę no więc pranie bluzki, bodziaka, wycieranie Mlodego który był cały w kupie i jeszcze pod koniec przebierania zesikal się taką fontanną że trafił na nasze łóżko i musiałam pościel zmieniać dobrze że i tak planowałam zmianę jutro no więc ponad 0,5 godziny dodatkowej roboty

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 11:21   #520
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ewusia ależ przygody
U mnie dzisiaj zamiast fitnessu sprzątanie... ogarnelam cała chałupę, część rano jak mała jeszcze spala, część teraz jak teściowa poszła na spacer.

Moja siostra jest w ciąży. Mega się cieszę, Kornela będzie miała "rodzeństwo"

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 11:37   #521
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia no to niezla akcja

Ruda, gratki dla siostry na kiedy termin?

Wyslane z Lumia920.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 12:01   #522
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ewusia no to niezla akcja

Ruda, gratki dla siostry na kiedy termin?

Wyslane z Lumia920.
Koniec stycznia

Stary 2016-06-03, 12:02   #523
kasia01987
Wtajemniczenie

dzień dobry^^ czytam ale mam drugi dzień mega biegowy:// do tego od 2 nie mogłam spać wiec łącze się w bólu Malwi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 12:09   #524
Casaa
Zakorzenienie

Ruda no to rzeczywiscie "rodzenstwo" bedzie

Kasia, czemu spac nie mozesz?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-06-03, 12:18   #525
keas
Raczkowanie

Ewusia niezle hahaha

Ruda gratulacje dla siostry
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 12:23   #526
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruda no to rzeczywiscie "rodzenstwo" bedzie

Kasia, czemu spac nie mozesz?

Wyslane z Lumia920.
tez bym kochana chciała wiedzieć czemu)
dobrze ze tata ok po operacji

Stary 2016-06-03, 12:39   #527
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

U mnie dziecko też druga noc ma przerwy w spaniu - wczoraj między 4:30-5:40, a dzisiaj ok 6:00 jakieś 40 min. Może z goraca?

Stary 2016-06-03, 12:43   #528
kasia01987
Wtajemniczenie

tyle dobrze ze młody spał w czasie mej bezsenności. u mnie idzie nawilzacz pół nocy może temu ładnie śpi

Stary 2016-06-03, 12:54   #529
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
tez bym kochana chciała wiedzieć czemu)
dobrze ze tata ok po operacji

Moze przez te upaly?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 12:58   #530
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Chociaż ja teraz też odczuwam różnice - kiedyś jak karmiłam w nocy to ledwo przystawiłam to odlatywalam a teraz nie śpię aż dziecko zaśnie. Jakoś trudniej mi się zasypia.

Stary 2016-06-03, 13:02   #531
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze przez te upaly?
wczoraj było chłodno u mnie

Stary 2016-06-03, 13:08   #532
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Ewusia_marchew, to Was Konradek załatwił 😊 w sumie jeszcze tylko brakowało żeby zwymiotował i byłoby wszystko do kompletu 😜

Ruda, gratki dla siostry 😊 mnie się śniło ostatnio, że moja była w ciąży i byłam z nią przy porodzie 😎

Ech, ja się ostatnio mało odzywam, bo idą te cholerne zęby i jest ciężko...
My właśnie na spacerze w chuście, bo jak pomyślałam że mam brać wózek, ona w nim poleży 5 minut, po czym wyląduje u mnie na rękach i będę pchać to puste dziadostwo a potem czyścić z błota, to podziękowałam. Młoda sobie właśnie słodko śpi, a ja siedzę na ławce i się modlę żeby nie zaczęło padać

Mnie przy jedzieniu nikt nie bije, bo Młoda zajęta swoimi stopami😜 za to jak ją czasami usypiam na rękach, to mnie strasznie szczypie jak jest zdenerwowana, bo łapie co akurat pod ręką.

Ja na prezenty dla dziecka nawet nie narzekam no wiadomo, zwykle są różowe i często sukienki i zwykłe nie w moim guście , ale przydają się jak nie ma nic czystego innego😊 chociaż ostatnio powiedziałam że sukienek nie chcemy i o dziwo, nie ma za to moja mama mnie rozwaliła jak nam dała jakąś sukienkę na początku na tysiąc guzików zapinaną i mówi, że do lekarza będzie miała coś ładnego. Yyy, do lekarza to ja jej ubieram body i spodnie dresowe, żeby szybko rozebrać i ubrać, a nie strojne fatałaszki 😉

Aa i co do kąpieli, to ja zawsze z Jagodą w wózku/foteliku. Czy jest ktoś tak szczęśliwy, że się kąpie bez dziecka? 😜

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-06-03 o 13:19
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 13:37   #533
kinga1701
Zakorzenienie

Ewusia czyli pranie na całego

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Moja siostra jest w ciąży. Mega się cieszę, Kornela będzie miała "rodzeństwo"
Gratulację dla siostry.

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Aa i co do kąpieli, to ja zawsze z Jagodą w wózku/foteliku. Czy jest ktoś tak szczęśliwy, że się kąpie bez dziecka? 😜
Ja bo kąpiel w wannie robię wieczorem jak maż w domu a mały już śpi Rano nie ma opcji o leżeniu w wannie, jedynie szybki prysznic.

Uśpiłam marudę, marudzącą prawie 2 godzin bo spać się chciało.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 13:46   #534
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Ja

Ewusia, możliwe,że tęskni, bo ostatnio jak TZ wyjechal, to pierwsza noc byla identyczna! W koncu to malenkie dziecko i nie wie czemu nagle nie ma taty...

Kurrr, zaklinowal mi sie fotelik w bazie, ze ani zapiac ani wypiac, a nie mialam nic na obiad. Strach jechac z takim na pol przypietym fotelikiem, no to mlody do chusty i poszlismy do sklepu. U nas sklep to mega wyprawa, 1,5h nam w sumie zeszlo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 13:47   #535
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój tez juz śpi.

Laski swiruje. Ja nie wiem czy po tej ciąży @ taki nieregularny czy ki grzyb? W.zeszłym miesiącu zaczęło się plamienie ok 20 kwietnia a 31 zaczęło się ze mnie lać. Później poszalelismy z tz raz bez a zapomniałam w tym msc parę razy tabletki No i nie ma @ jak się nie pojawi do poniedziałku to chyba osiwieje.
Stary 2016-06-03, 13:51   #536
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Mieta, ja rano bez dziecka prysznic wyrabiam się albo zanim wstanie, albo zazwyczaj cierpliwie leży sobie w naszym łóżku. Wtedy dość długo wytrzymuje - zdążę wziąć prysznic i się umalować zazwyczaj.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

I też nie kumam co to jest za moda "ładne ubranie do lekarza", ja biorę to co się łatwo zakłada i zdejmuje. Wiadomo, w szmatach nie chodzi, także nie potrzebuje jakiegoś odswietnego wdzianka do lekarza.

Stary 2016-06-03, 13:56   #537
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda mnie rozwala tekst "będzie miał po domu". Ja nie będę go milion razy przebierać w dzień specjalnie żeby z nim gdzieś wyjść
Stary 2016-06-03, 14:04   #538
kinga1701
Zakorzenienie

Magda spokojnie kilka pierwszych razy może być nie regularnie. No nie mów, że tak szybko by wam się drugie udało.

Też nie rozumiem z tym ubieraniem, pytają mnie czy zawsze go tak ładnie ubieram, a on normalnie w body i spodniach był.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 14:10   #539
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mój tez juz śpi.

Laski swiruje. Ja nie wiem czy po tej ciąży @ taki nieregularny czy ki grzyb? W.zeszłym miesiącu zaczęło się plamienie ok 20 kwietnia a 31 zaczęło się ze mnie lać. Później poszalelismy z tz raz bez a zapomniałam w tym msc parę razy tabletki No i nie ma @ jak się nie pojawi do poniedziałku to chyba osiwieje.
Myślę, że możesz mieć jeszcze nie uregulowany cykl, tak jak Kinga pisze. Ale bacik Ci się należy za niefrasobliwość, taka duża a taka nierozsądna :P

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ruda mnie rozwala tekst "będzie miał po domu". Ja nie będę go milion razy przebierać w dzień specjalnie żeby z nim gdzieś wyjść
No dokładnie, dziecko to nie lalka, żeby ciągle przebierać. Dla niego to też nie jest komfortowe.

Stary 2016-06-03, 14:11   #540
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga oby nie! Dziecko to radość i szczęście ale za dwa lata a nie teraz!

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Co nie znaczy że jakiekolwiek kolejne planuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości