Meridia - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-06, 07:00   #511
margaret83
Przyczajenie

Dot.: Meridia

no ale laseczki ćwiczycie jescze dodatkowo cos?czy tylko dieta?no ja od soboty zaczynam jezdzic na orbitreku wieczorami heheh tak mysle ze 10 min dziennie bedzie ok. no dobra a teraz pytanie za 100 % ptkt chudniecie chudnieciem ale co zrobic ze skora?bo nie ukrywajmy ze przy takiej wadze to na brzuchu wyglada jak lawina ;-) a jak sie schudnie to co zwisa do kolan heheh?no nie tak doslownie ale wiecie pewnie o co chodzi. bo chcemy schudnac ale etetycznie wygladac.

Oliwka mierze sobie codziennie cukier i jak narazie jest oki jest lepszy niz wtedy jak jadlam normalnie moze wlasnie powiinam byc na diecie;-) we wtorek ide na badanie krwi cukier itp sobie porobic zeby sprawdzic jak moj organizm funkcjonuje.
margaret83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 13:39   #512
Oliwka76
Raczkowanie

30 dzień brania meridii, waga wyjściowa 85,7 kg, waga dzisiaj 79kg.Hura! Pojutrze zaczynam nowe opakowanie.

Rozmawiałam dzisiaj ze swoim ginekologiem o meridii, wieczorem napiszę co ciekawego powiedział.
Oliwka76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 13:53   #513
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwka76 Pokaż wiadomość
30 dzień brania meridii, waga wyjściowa 85,7 kg, waga dzisiaj 79kg.Hura! Pojutrze zaczynam nowe opakowanie.

Rozmawiałam dzisiaj ze swoim ginekologiem o meridii, wieczorem napiszę co ciekawego powiedział.
Gratuluję kochana Koniecznie napisz co gin powiedział bo aż ciekawa jestem

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 15:42   #514
paatrysiaa
Przyczajenie

Talking 1 dzień

Witam Mam na imię Patrycja .... dziś kupiłam meridie 10mg od jutra zaczynam brać ......ciekawa jestem jakie będę miała efekty mam 162 cm i ważę pomiędzy 66- 68 mam nadzieję że uda mi sie dojść do 60 tak więc jutro pierwsz tabletka będe pisała o efektach pozdrawiam
paatrysiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 15:46   #515
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: 1 dzień

Cytat:
Napisane przez paatrysiaa Pokaż wiadomość
Witam Mam na imię Patrycja .... dziś kupiłam meridie 10mg od jutra zaczynam brać ......ciekawa jestem jakie będę miała efekty mam 162 cm i ważę pomiędzy 66- 68 mam nadzieję że uda mi sie dojść do 60 tak więc jutro pierwsz tabletka będe pisała o efektach pozdrawiam
Przepisał Ci ją lekarz Byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie gdybym miała taką wagę jak Ty, nie chcesz jej, daj mnie bo dla mnie jest idealna a wzrost mam podobny do Twojego

Stary 2008-03-06, 17:40   #516
dziuba85
Zakorzenienie

Piję wodę i piję. I ciągle siusiu chodzę a jeść i tak mi się chce. Nie wiem,to może dlatego,że jestem przed okresem... Sama nie wiem,czy nie odstawić proszków na jakiś czas...a potem znowu zacząć

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:12   #517
margaret83
Przyczajenie

eee dziwczyny a jak to właśnie jest jak sie bierze meridie 15 i sie zajdzie w ciąże?to bardzo szkodliwe?czy jak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 18:32   #518
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret83 Pokaż wiadomość
eee dziwczyny a jak to właśnie jest jak sie bierze meridie 15 i sie zajdzie w ciąże?to bardzo szkodliwe?czy jak?
Meridia to bardzo silny lek, więc zaszkodzić jak najbardziej może.

W ulotce jest napisane:

"Nie należy stosować leku Meridia 15 w okresie ciąży. Kobiety w okresie rozrodczym leczone lekiem Meridia 15 powinny stosować skuteczne metody zapobiegania ciąży [...]"

Ale skoro masz Meridię to powinnaś mieć tą informację w ulotce

Stary 2008-03-06, 18:33   #519
margaret83
Przyczajenie

aaa no własnie tak sie zastanawiam.dzieki za info
Stary 2008-03-06, 18:36   #520
Tereskaa
Zakorzenienie

Wiec się kurcze pilnuj bo to nie ma żartów

Stary 2008-03-06, 19:13   #521
Oliwka76
Raczkowanie

Hejka dziewczyny! Byłam dzisiaj u mojego ginekologa na wizycie kontrolnej.Rozmawialiśmy między innymi o przyszłej ciąży, którą planuję na za jakiś czas. Meridia działa ośrodkowo, cokolwiek by to znaczyło, i nie ma wpływu na przyszłą ciążę. Czyli po zaprzestaniu brania meridii nie ma żadnych przeciwwskazań. Duży problem, jeśli w czasie kuracji zdarzy się ciąża, jest to szkodliwe i nie można do tego dopuścić. Dlatego jako grzeczna pacjentka poprosiłam o pigułki. Stosuję zabezpieczenia, ale przecież wypadki się zdarzają więc należy ich unikać.

Mój pan doktor jest przemiły i rozmowny, powiedział, że sam kiedyś brał meridię, ale nie działała na niego. To czasem też się zdarza. Mówił też, że kiedyś był inny lek podobny do meridii, ale bardziej jego działanie przypominało skutki po zażyciu amfetaminy, wywoływał poczucie euforii. Kiedy powiedziałam, że sibutramina to przecież pochodna amfetaminy, powiedział, że tak, ale nie ma takich działań ubocznych. Wszystko jest dla ludzi, jest pani zdrowa i jeśli po miesięcznej kuracji waga spada i nie odczuwam skutków ubocznych, to wszystko jest OK.

Uspokoił mnie pan doktor, więc od soboty zaczynam nowe opakowanie. Trzymajcie się!

dziuba85 zapomniałam dodać, że ja przed okresem też tak miałam, trzeba to przetrwać, głowa do góry!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 20:05   #522
margaret83
Przyczajenie

oliwka pisalas ze schudlas 6 kilo to chyba malo nie?to po co ta meridia wystarczy chyba dieta?nie to zebym sie czepiala ale zaczynajac te tabletki myslalam ze bedzie jakis wiekszy efekt po tym nie ukrywam ;-)kurna sama bym chciala juz zjechac 6 kilo ufufuf
Stary 2008-03-06, 21:04   #523
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaret83 Pokaż wiadomość
oliwka pisalas ze schudlas 6 kilo to chyba malo nie?to po co ta meridia wystarczy chyba dieta?nie to zebym sie czepiala ale zaczynajac te tabletki myslalam ze bedzie jakis wiekszy efekt po tym nie ukrywam ;-)kurna sama bym chciala juz zjechac 6 kilo ufufuf
Sama dieta w moim przypadku nic nie dała przez ostatnie kilka miesięcy. Odkąd jestem po pierwszej operacji, czyli od lutego 2007, starałam się trzymać dietę, bo takie miałam zalecenie od lekarzy. Po drugiej operacji w sierpniu też. Tylko co mi po diecie? Od sierpnia do końca grudnia chodziłam o kulach, żadna forma aktywności fizycznej nie wchodzi w grę, jeszcze przez przynajmniej rok. Owszem, ja już nie tyłam, ale waga stanęła na 85 kg i lipa. A każdy zbędny kg przy schorzeniach ortopedycznych jest problemem. Podam ci przykład jak to wyglądało: w lutym po powrocie z pierwszej operacji przez trzy tygodnie mimo minimalnego apetytu przytyłam 5kg. Ale gdzie miałam gubić, jeśli moja aktywność ruchowa polegała na chodzeniu do toalety i powrocie do pozycji leżącej?

Dlatego dla mnie jest to duży sukces, który widać nie tylko na wadze i po mojej figurze. Ja się po prostu lepiej czuję!Chodzę już normalnie, robię w domu wszystko sama, a mam dwoje dzieci. Mam nadzieję, że powoli będę mogła coraz więcej.
Stary 2008-03-06, 21:14   #524
werita30
Przyczajenie

Dot.: Proźba

Lilith 11 moja koleżanka z pracy zaczęła brać meridię 15 ale zanim zaczęła ją brać to przeczytałyśmy ulotkę i było napisane, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie ma spadku 5% masy ciała z tej wagi przed kuracją to trzeba zaprzestać brać bo ona nie działa. w ciągu 1 tygodnia schudła 3kg. Ona też się denerwuje, że waga jej zbyt powoli spada.Pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki.
werita30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 21:22   #525
werita30
Przyczajenie

Aguliczka ja też byłam na tej diecie 2 razy i wytrzymałam ale za każdym razem chudłam po 4 kg i nie tyję ale mimo to muszę się pilnować. Ale warto czasami nawet tak przed wakacjami się trochę przykatować hahaha. Pozdrawiam.
werita30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 21:32   #526
Oliwka76
Raczkowanie

Dot.: Proźba

Cytat:
Napisane przez werita30 Pokaż wiadomość
Lilith 11 moja koleżanka z pracy zaczęła brać meridię 15 ale zanim zaczęła ją brać to przeczytałyśmy ulotkę i było napisane, że jeśli w ciągu 3 miesięcy nie ma spadku 5% masy ciała z tej wagi przed kuracją to trzeba zaprzestać brać bo ona nie działa. w ciągu 1 tygodnia schudła 3kg. Ona też się denerwuje, że waga jej zbyt powoli spada.Pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki.

Tak, ja też o tym czytałam, więc 5% w moim przypadku tj. 4,25kg na 3 miesiące. Schudłam prawie 6kg przez miesiąc, więc powinnam się cieszyć.
werita spadek wagi 3 kg na tydzień to aż za dobry wynik. Zdrowe chudnięcie według dietetyków to ok.1kg tygodniowo. Myślę, że nie ma znaczenia czy to jest sama dieta, czy też pomoc farmakologiczna. Ja uparcie twierdzę, że za szybko w krótkim czasie, to pewniejszy efekt jo-jo. Już nie będę tego powtarzać, bo mi upomnienie wlepią za przynudzanie.
Poza tym czytałam na tym forum, że później ta waga tak szybko już nie schodzi. Spada cały czas, ale stopniowo.

I tego wszystkim nam życzę!
Stary 2008-03-06, 21:48   #527
Aisha2122
Przyczajenie

Dziewczyny wielka pro
Aisha2122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 07:22   #528
margaret83
Przyczajenie

acha oliwka to w takim razie inna gadk faktycznie w twoim przypadku zboze jak ja bym chciala 6 kilo schudnac;(((
Stary 2008-03-07, 07:48   #529
dziuba85
Zakorzenienie

a ja sie czuje jakbym juz nie chudla;/ nawet nie wiem,ile ze mnie zeszlo,bo nie mam wagi

Córcia 21.04.2018 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 09:38   #530
Aisha2122
Przyczajenie

witajcie

Dziewczyny ja miałam tak, ze na początku chudłam, potem wydawało mi sie ze wszystko stanęło i to trwało kilka dni...a później znowu nagle poleciało. Nie przejmujcie sie, tak będzie. Pierwsze kilogramy jest zawsze łatwo zrzucić....każde następne trudniej. Najważniejsze to nie poddawać sie i być wytrwałym w dążeniu do celu.
A powiedzcie mi jak to jest z Meridia i alkoholem. Bo chce dzisiaj iść na imprezę i nie ukrywam, ze mam ochotę wypić jakieś piwko...jedno czy dwa... Nie zaszkodzi mi to??Nie chciałabym aby jedno piwko podziałało tak jakbym ich wypiła 5... Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie...? To plizzz powiedzcie mi, bo do wieczorka niedaleko...

Życzę wytrwałości wszystkim walczącym ze zbędnymi kilogramami
_________________________ _________________________ ___________

"Marzenia nie są tylko po to by je mieć, ale przede wszystkim po to, by je realizować"
Aisha2122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 14:10   #531
dziuba85
Zakorzenienie

ja mam:P
mieszkam w akademiku,wiec imprezy sa nieuniknione
Powiem,ze wypilam 2 piwka i drinka i bylo wszystko ok. Nie bylo zadnych ubocznych skutkow...

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-07, 14:20   #532
aguliczka
Przyczajenie

Ja też od czasu do czasu mam jakieś imprezki czy wypady na piwko i nie zauważyłam skutków ubocznych
aguliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 16:12   #533
dziuba85
Zakorzenienie

Czy to mozliwe,ze M przestaje dzialac przed okresem?? Na slodycze nadal nie mam ochoty... ale jem wiecej i sie doluje tym strasznie

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-08, 08:20   #534
madzialka
Przyczajenie

Allo dziewuszki.Ja moze troche inaczejbo biore meizitang 4 dzien.I tak do jedzenia musze sie zmuszac,pije duzo.W dzien troche mnie zmula i musze pospac godzinke tylko w nocy sen niespokojny co bardzo mnie wkurza.Do tego cwicze callanetics tylko bardzo dziwne bo dostalam strasznych zakwasow jak nigdy dotad.Nie wazylam sie jeszczce bo plauje ten desperacki krok po ok.tygodniu stosowania.Co prawda dzinsy w pasie za duzeNo i oczywiscie biore witaminki spiruline,magnez,wyciskam sok z owocow i robie lewatywe co drugi dzien.Tak mniej wiecej chce schudnak ok 10 kg.Ostatnio wazylam 67 przy wzroscie 170.Trzymam za wszystkich kciuki
Stary 2008-03-08, 08:31   #535
RafalB
Raczkowanie

GG do RafalB Send a message via Skype™ to RafalB

Tak czytam i jestem w szoku, bierzecie silne srodki farmakologiczne na zrzucenie 6-10kg, przy tym totalnie zero diety, zero cwiczen tylko imprezy i piwo.

Zanim chwycicie za meridie lub inne gowno wypada ostro wziasc sie za trening i konkretnie zaplanowac diete(nie glodowke) to efekty beda.

RafalB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 08:52   #536
madzialka
Przyczajenie

[quote=RafalB;6833496]Tak czytam i jestem w szoku, bierzecie silne srodki farmakologiczne na zrzucenie 6-10kg, przy tym totalnie zero diety, zero cwiczen tylko imprezy i piwo.

Zanim chwycicie za meridie lub inne gowno wypada ostro wziasc sie za trening i konkretnie zaplanowac diete(nie glodowke) to efekty beda.

Skąd Twoja wiedza na temat tego co robie (robimy na codzień)?Osobiscie ćwicze codzień ok 1 godziny.Do tego zdrowo się odżywiam a moj drogi kobiety tyją nie tylko z obżarstwa czy też lenistwa.Czesto za otyłość odpowiadją hormony.Poza tym temat rzeka,ale zgadzam się czasem to poprostu wina babeczek.A dbac o siebie trzeba zawsze.Pozdrawiam Rafałku i życze Ci szczupłej kobietki nie pijącej piwa będącej na ciągłej diecie
Stary 2008-03-08, 15:05   #537
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RafalB Pokaż wiadomość
Tak czytam i jestem w szoku, bierzecie silne srodki farmakologiczne na zrzucenie 6-10kg, przy tym totalnie zero diety, zero cwiczen tylko imprezy i piwo.

Kto Ci powiedzial,ze tylko imprezy i piwo?? Jak sie zdarza 2 na miesiac,to jest ciagle??? Czytaj ze zrozumieniem i nie najezdzaj na Nas... Diety tez stosujemy... Trening mniejszy czy wiekszy tez...ale najlepiej oceniac,po przeczytaniu 2 postow... pff

Mam pytanie,czy moge wziac rutinoscorbin?? Przy braniu M?

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-08, 16:48   #538
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Meridia to okropny lek. Jedynie omamia a skutku uboczne są koszmarne. Ja sama głupia, naczytałam się o jej rewelacyjnych efektach, poszłam do lekarza, dostałam receptę... i brałam ją prawie dwa miesiące.
Na początku super - euforia, nie chciało mi się jeść. Miałam jedynie suchość w gardle. A potem było coraz gorzej. Zawroty głowy, drgawki, trzęsące się ręce... Jaki to musi być syf, jak po odstawieniu miałam skutki uboczne jeszcze dobre dwa tygodnie. Nawet nie wiem ile schudłam, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. To jest nic, w porównaniu z tym jakie spustoszenie robi w organiźmie. W dodatku bardzo szybko wróciły.
Jestem pewna, że już nigdy nie sięgnę po takie wspomagacze. I naprawdę dziewczyny NIE WARTO tak się truć.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 16:59   #539
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Nie jestem czlonkinia watku, wiem ze meridia to syf, ale natrafilam na post AgiZ i chcialam coś napisać
Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Meridia to okropny lek. Jedynie omamia a skutku uboczne są koszmarne. Ja sama głupia, naczytałam się o jej rewelacyjnych efektach, poszłam do lekarza, dostałam receptę... i brałam ją prawie dwa miesiące.
Na początku super - euforia, nie chciało mi się jeść. Miałam jedynie suchość w gardle. A potem było coraz gorzej. Zawroty głowy, drgawki, trzęsące się ręce... Jaki to musi być syf, jak po odstawieniu miałam skutki uboczne jeszcze dobre dwa tygodnie. Nawet nie wiem ile schudłam, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. To jest nic, w porównaniu z tym jakie spustoszenie robi w organiźmie. W dodatku bardzo szybko wróciły.
Jestem pewna, że już nigdy nie sięgnę po takie wspomagacze. I naprawdę dziewczyny NIE WARTO tak się truć.
Ago, ja wiem ze Meridia jest syfem. Niekoniecznie daje rewelacyjne efekty, jestem absolutnie przeciwko przyjmowaniu jej przez zdrowe osoby, zwlaszcza bez stalej kontroli cisnienia i tetna, oraz monitorowania serca, nerek i watroby. Wiem ze w niektorych przypadkach Meridia, moze wywolac skutki uboczne na stale niszczace zycie, i jestem absolutnie przeciwko przyjmowaniu jej jesli nadwaga jest ponizej 20kg.
Ja niestety nie mam wyjscia, Meridia jest ostatnia deska ratunku zanim poddam sie operacji (chyba ze zrobią mi badania i zdiagnozuja dlaczego tyje, na co czekam juz 7 lat) nie powiem ile waze, ale wiem ze jesli Meridia mi nie pomoze to tylko operacja.Wiecie czemu mimo ze jestem zdrowa (serce, nerki, watroba), mimo ze naprawde mam sporo do rzucenia, to lekarz WACHAL SIE i najpierw probowal innych metod zanim dostalam recepte na meridie? Dlatego ze Meridia jest naprawde szkodliwa, i nie jest to lek, dla osob ktore chca zrzucic pare/nascie kilo!
Boje sie czy dziewczyny z tego watku przed podaniem meridii, nie dosc ze nie mialy odpowiednich badan, to nie mialy nawet wywiadu. (Ktory jest konieczny, bo np. jesli mialo sie problemy z nerkami, Meridia moze wywolac b.powazne zapalenie klebuszkow nerkowych)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 17:23   #540
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Droga SzpieguzKrainyDeszczowców Sama wiesz, że ten lek został stworzony dla ludzi z dużą nadwagą i wymaga ścisłej kontroli lekarskiej. Ale większość osób, podobnie jak ja, brała go, bądź bierze dla kilku kilogramów Maniacko będę powtarzać, że nie warto.

Mam nadzieję, że ten lek na Ciebie działa i, że nie masz efektów ubocznych. Moja znajoma z bardzo dużą nadwagą, (ponad 100 kg) też brała Meridię i na początku było ok, ale później efekt był znikomy.
Poddała się jakiś rok temu operacji. Założyli jej klamrę na żołądku. To też nie jest doskonałe (bo miała zawroty itp..) ale jest pod opieką lekarską i naprawdę chudnie. Wygląda świetnie i mówi, że warto było.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości