Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 17:55   #511
Kayira
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Patulinka jak byla sama lekarka to tez nie mierzyla tylko wazyla. Dzis pielegniarka od szczepien.
A mierzyla zwyklym centymetrem

Becia. Jak dobrze pamietam u nas rota 180.

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:16   #512
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Czytam Was czasami ale nie mam zbytnio czasu z dwójką dzieci pisać. Na dodatek synek ma bóle brzuszka i niestety drugi raz antybiotyk na zapalenie płuc. Sebastian urodził sie 18 kwietnia z wagą 3110g. Karmie go piersią ale je czesto i krótko do 5 minut. Wasze dzieci też tak jedzą?
Moj je dosyć długo i nie tak często. Czasem chce gdzieś wyjść i chce go nakarmić tp jeśli nie ma ochoty to za nic nie złapie cyca. On po prostu nie jest taki jak siostra ze mleko zawsze i w każdej ilości

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Ja właśnie czekam u gina w kolejce. I juz myślę jak tam moj Błażejek. Normalnie matka wariatka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:18   #513
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Kopycio czyli w sumie czekasz bo moze samo wroci. Oby...
Wydaje mi sie ze jak bys miala kilka h przerwy miedzy usg a szczepieniem to by nic nie bylo

Zdecydowanie wole laktatot elektryczny. 6 minut i 50 ml... ale to chyba dzien dobry. Bo ostatnio to nic nie chcialo leciec ale chyba tez zle przystawilam
Poki co reczny wraca do pudelka
A u mnie zupełnie odwrotnie z laktatorem. Elektrycznym 30 ml w godzinę reczny 40 -50. A jaki masz elektryczny?

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po. Zosia dostała dziś 3 szczepionki. Mialy byc 2 ale pani stwierdzila że jest dzielna i dala wszystkie. Biedna trochę popłakaĺa, ale dałam jej cyca i się uspokoiĺa. Teraz jesteśmy na spacerze w parku i spi ☺

dzielna Zosia ☺ super ze tak dobrze to zniosła

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ostatni dzień u rodziców. Za dwie godzinki jestem umowiona na spacerek z przyjaciółką. Mama zabrała małego i poszli się ważyć.

Jak on już fajnie gada <3
A guuu, a grrr i takie tam. I takie uśmiechy mi strzela, że a wymiękam...

Kopycio
mam nadzieję, że z ta raną to nic poważnego. Własnie tego się bałam przy naturalnym porodzie. Dzięki Bogu mnie to ominęło. Cesarka żaden miód, ale teraz nie wyobrażam sobie rodzić inaczej. Widziałam jak przywozili na sale dziewczyny po porodach naturalnych, wyglądały okropnie

Ineso a nie możesz zostać sama i mieć mamę na telefon?

Nie zawsze jest tak źle po naturalnym. Ja akurat nie wspominam najlepiej pierwszych dwóch tygodni ale są kobiety które czują się ok. Miałam na sali babke która chodziła tak sprawnie juz kilka godzin po ze w życiu bym nie powiedziała ze jest dopiero co po porodzie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Laski ale sie wyszalelismy na basenie. Matka z ojcem w brodziku razem z synem byli atrakcja dla dzieci szkolnych uczacych sie plywac. Bylo za.biście! Polecam! Maly mial taka radoche ze hej, wymeczyl sie strasznie i spi️ raz w tygodniu mam zamiar jezdzic z nim na basen bo ewidentnie lubi wode, majta konczynami zadowolony
Ale super ☺ tez byśmy się wybrali ale mam jakieś nieuzasadnione obawy
Poszukam jakichs zajęć dla maluchów
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:38   #514
velika
Winter is coming

kejka super, że basen udany zachęcasz mnie, żeby się wybrać z moją na termy ;] mam 20 km, a nigdy nie byłam może jak skończy 3 miesiące
patulinka super, że Zosia dobrze zniosła szczepienie!
Kayira piękna waga małego ;]
ja mam zagwozdkę z tą szczepionką, bo podobno są jakieś problemy z dostępnością 5w1 ? muszę podejść może jutro do przychodni na spacerze i podpytać... niby oni zamawiają.
groszekpat, moja też raczej krótko je. Aż mnie to nieraz wkurza, bo na początku jej życia wisiała na cycu, a ja miałam czas na kompa a teraz ledwo was nadrobię i zaczynam pisać posta, to ona skończy i krzyczy, żeby ją nosić
poddałam się i kupiłam książkę Karpa o uspokajaniu niemowląt po co ja durna czytałam książki o ciąży, było czytać o dzieciach to nie a moje no cóż, łatwe nie jest ;] noś i noś i noś jeszcze więcej ;] No i cóż robić, trzeba nosić.
Dzisiaj zaliczyłam pierwsze karmienie w plenerze, bo w drodze do gina zaczęła być niespokojna. Pojadła 5 min i zadowolona ;] pod tym względem te krótkie karmienia są super

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:43   #515
Martinixxx
Zadomowienie

Mój je długo i tylko czasami sam wypluje . Najczęściej muszę siłą suta wyciągać. Często też przesypia przy cycu😏. Noszenia na szczęście się nie domaga, nie lubi za to leżeć zbyt długo na płasko.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 18:55   #516
MiniMonix
Zakorzenienie

Kejka, gdzie kupiłaś pieluchy na basen?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 19:01   #517
Kayira
Zakorzenienie

Gosiulka ja mialam to samo jak czekalam do gina.

Lucy ja mam z lovi a reczny z aventu

Velika no ja w przychodni kupilam. Nie bede sie bawic w przechowywanie i wozenie...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Aa no i gin powiedzial ze wg niej z drugim dzieckiem to 2 lata odczekac.
Przepisala pigulki. A cwiczenia 3 miesiace po porodzie
No i na raze cod do psikania z antybiotykiem bo mi ropieje

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 19:25   #518
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy wystarczy zwykly brodzik przeciezwchodzisz z dzieckiem i mezem i pasuje. Woda jest tak ciepla ze nie musisz dziecka calego zanurzac

Velika no ja mam zamiar na termy maltanskie tez

MiniMonix w ross babydream taka czerwona paka. Chyba 13 zl bo w promocji sa za 12 sztuk

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 19:46   #519
Smarrita
Wtajemniczenie

Kopycio ja po pierwszym porodzie sama przeszlam z porodowki na sale:p normalnie smigalam od razu. Drugi porod mnie wymeczyl jednak szybki ale bylo co robic (4440gram) nie żeby cos bolalo tylko po prostu slaba bylam i tyle. A dodam jeszcze ze bylam nacinana (chociaz ostatnio ogladalam i nie widzę gdzie hahaha)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 20:00   #520
niulka_1985
Zadomowienie

KAYIRA, tak

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Kopycio, a kiedy ta gorączka może przyjść? Na noc? Bo póki co spokojnie, spał trzy godziny i teraz je. Pielęgniarka kazała podać paracetamol w razie czego.

niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 20:14   #521
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Laski, -40% na wszystko w reserved jest!!
zapisać się do newslettera i pasi, kod przyjdzie na maila.
W sklepach online już dziś działa, bo sprawdzałam

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 20:57   #522
danika
Zakorzenienie

Kejka: nic mi niee przyszło z Reserved... To trzeba się teraz na nowo zapisać czy na stare też przychodzi?
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 21:20   #523
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Danika mi przyszlo a jestem o dawna zapisana. Ale sprobuj jeszcze raz moze?!

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 21:22   #524
Martinixxx
Zadomowienie

Już mi żadnych rabatów nie pokazuj Kejka 🙈Znowu kasę stracę a von dopiero chuste kupiłam i Martynie ciuchy.

Sukces, zgubilam 2 kg 😲 weszłam na wagę w przychodni i myślałam że jaka felerna. Zwazylam się w domu o to samo 60 kg 😆 i to w ciuchach.A dwa dni temu było jeszcze 62kg.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:01   #525
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ineso bo nawet kiedy druga osoba ma byc tylko asekuracyjnie to czlowiek spokojniejszy.
Ja tak mialam z kapiela
Dzięki. Tak, u mnie to chyba na psychikę działa, że jakby co to nie jestem sama. A mały może moje niepokoje trochę też czuje.
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ineso tylko wiesz, dziecko czuje to pierwsza sprawa a druga sprawa jest taka ze mozesz miec "high need baby" i co wtedy? Do 3-4 lat nie zostaniesz z nim sama? Przelam sie a dziecko Ci to wynagrodzi. Wazne jest tez to ze...nie znam matki ktora dobrze znosi niewyspanie jesli bedziesz jakby "delegowac" marude w rece innej osoby to sie nie pryzwyczaisz. Ja np przed ciaza chodzilam spac o 22 i wstawalam o 7 a bylo mi za malo! Teraz wystarczy 5 h i normalnie funkcjonuje bez spania w dzien...takze przemysl no a ja bym nie pokazala nikomu ze potrzebuje pomocy bo mimo ze Ci nikt nie powie wprost "jest dziwna bo boi sie zostac z wlasnym dzieckiem na noc" to na pewno tak pomysli, nawet jesli jest to ukochana, wyrozumiala mama
Mhm Ty tak pomyślałaś?
Wiesz co, nie ukrywam, że czasem mam zwątpienie i wyrzuty, że sobie nie radzę. Ale uważam, że właśnie trzeba się do tego przyznawać i prosić o pomoc. To jest naturalne, że nie każdy od razu sobie super radzi, bo też dzieci są różne. A zaciskanie zębów na siłę i nie przyznawanie się do trudności to krok do baby bluesa.
A co do mojej mamy - to ona by się najchętniej non stop zajmowała małym i jest tak przerażona tym, że ze zmęczenia mogłabym mu krzywdę zrobić, że wiesz
A co do spania - jak to napisałaś to dotarło do mnie, że po tym pierwszym okresie już lepiej działałam bez snu, tak jak piszesz - kilka godzin a ja w super formie i przede wszystkim nie byłam senna w nocy, jak się nim zajmowałam. A ostatnio znów usypiam podczas kp, a jak przychodzi czas kolejnego to nie mogę się wybudzić. I albo to te upały albo...właśnie mi wyszła nadczynność tarczycy, może to z tym związane?

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Co do laktatora to próbowałaś ręcznym podczas karmienia? Ja tylko tak ściągam, bo inaczej nic nie leci prawie, a tak to w 5 minut 60ml
Na jednym cycku dziecko, na drugim laktator?
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaliczyłam pierwsze karmienie w plenerze, bo w drodze do gina zaczęła być niespokojna. Pojadła 5 min i zadowolona ;] pod tym względem te krótkie karmienia są super
Ja też I to w jakim - nad Wisłą, z widokiem na Wawel Niestety u mnie ponad 30 min.
Cytat:
No i na raze cod do psikania z antybiotykiem bo mi ropieje
Rana? Kup sobie w aptece mydło z nanosrebrem - mnie tak położne doradziły.
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A dodam jeszcze ze bylam nacinana (chociaz ostatnio ogladalam i nie widzę gdzie hahaha)
zazdroszczę.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:08   #526
niulka_1985
Zadomowienie

Chyba zrezygnuje z tej sukienki pianki co chciałam kupić na chrzciny na rzecz sukienki w kwiatki, ale czy matce wypada się tak wystroić? W sensie, że kwiecista kiecka?

Stary 2016-06-07, 22:13   #527
MiniMonix
Zakorzenienie

Kejka

I pasowały idealnie? Moja ma chudą dupkę jakąś i te dada 3jki muszę zapinać ciaśnej, chociaz waży już 5 500g.

U mnie basen beznadziejny i niedostosowany w ogóle dla takich maluchów, ale myślę o termach w Białce. Sama nie wiem co zrobić z wakacjami. Z jednej strony myślimy żeby jechać nad morze, ale tak na początku września żeby mniej ludzi było, a z drugiej góry. Tylko to drugie już mi się przejadło :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:21   #528
kopycio
Rozeznanie

Groszekpat moj tak je krótko w dzien, w nocy istne szaleństwo, bo ok 10minut

Kayira ja tez musiałam machać po karmieniu i nic a w trakcie to mleko nie nadąża sie przelewac
Czemu, az dwa lata masz odczekać z drugim dzieckiem? I czemu ćwiczenia dopiero za 3 miesiące? Ja do swojej dzis dzwoniłam i powiedziała, ze moge wszystko robic to co przed ciaza, wiec od nowego tygodnia zaczynam biegac a i o drugim dziecku jak mowilam to nic nie protestowała

Velika brawo za karmienie w plenerze ja ostatnio korzystałam z kącika do karmienia w ikei i jestem zachwycona! Fotel, przewijak, nawet pieluchy za free musze sie tylko przemoc do karmienia w centrach handlowych, normalnie bede siadać na ławce, okryje sie tylko pieluszka niech sobie gadają.. Do tej pory zawsze karmiłam w aucie, ale to męczące takie ciagle uciekanie do samochodu..

Smarrita ja leżałam z babeczka co z porodowki sama przyszła z dzieckiem na rekach No ale jej didzius 2 kg wazyl

Niulka nie wiem jeszcze nie szczepilam, ale słyszałam. Raczej w ciagu kilku godzin..

Ineso tak! Na jednym Młody na drugim laktator

Znow jestem na kosie z tz
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:23   #529
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Chyba zrezygnuje z tej sukienki pianki co chciałam kupić na chrzciny na rzecz sukienki w kwiatki, ale czy matce wypada się tak wystroić? W sensie, że kwiecista kiecka?

A dlaczego ma nie pasować? Jak Ci się podoba to kupuj.

Kejka zazdroszczę basenu. Nas kusi ale nie wiem czy jest dostosowany dla takich maluszków.

Byłam dziś u gina, wszystko dobrze, śmiał się, że mi się śpieszy do drugiej ciąży ale nie ma przeciwwskazań.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:37   #530
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość

pewnie że możesz w kwiecistej
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:40   #531
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Martinix sorrygraty za wage

Ineso ja tak nie pomyslalam bo tez mam male dziecko w domu. Ale wiem co potrafia pomyslec inni gdybys im to samo opowiedziala. I nie chodzi tu o zadne zaciskane zebow ani nie proszene o pomoc bron boze. Tylko o zaakceptowanie dziecka jakim jest i probowanie bycia z nim sam na sam, bez tego to ciezko Ci bedzie sie przyzwyczaic do tego jak bardzo Twoje dziecko jest wymagajace. Ja Ci powiem szczerze, ze w dzien rozumiem ze ktos moze pomagac zebys robila cos innego, cos dla siebie, cos w domu. Co do nocy, to dla mnie jest to po prostu dziwne, ale to dla mnie, bez obrazy Ale jesli mowisz ze moglabys mu zrobic krzywde to sory, moich slow nie bylo, bo to juz zupelnie inna faza i jesli tak czujes to musisz prosic o jakakolwiek pomoc zeby z tego wyjsc...

A co do nocnego wstawania, moze i o tarczyce chodzi, ale nie musi. Tez mam takie noce (wczorajsza) ze wstalam bo dziecko mi sie wybudzalo, dalam smoka i wrocilam do lozka. A mialam go nakarmic...ja przysnelam, on przysnal...ale przypomnial sie za 30 minut

MiniMonix no ja bym powiedziala ze byly przyciasne na mojego klocuszkaale pozniej sa wiele wieksze...a przeciez chodzi o to zeby nic nie wylecialo

Kopycio a nie ma u was w centrum handlowym pokoju z przewijakiem? U nas sa i spokojnie nakarmic mozesz za zamknietymi drzwiami

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 22:41   #532
niulka_1985
Zadomowienie

Madziara, Smarrita dziękuję za opinię.

Stary 2016-06-07, 22:59   #533
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Aaaa Ineso jeszcze cos. Bo pisalas ze masz zwatpienie, wyrzuty ze sobie nie radzisz. Mnie sie wydaje ze podstawa macierzynstwa jest to, ze musisz byc pewna ze jestes dobra mama, ze robisz wszystko najlepiej jak potrafisz. Nie mozna sobie wkladac do glowy ze cos robisz zle, bo Twoje dziecko nie wie co to jest "zle", ono zna Ciebie i wierzy ze to co robisz jest najlepsze dla Niego! no bo tak jest prawda? Jestes najlepsza mama jaka Twoje dziecko mogloby sobie wymarzyc! Dlaczego? Bo jestes JEGO MAMA️ uwierz w siebie, jestes madra kobieta i wiem ze uda Ci sie odgonic zle mysli! spokojnej nocy

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 23:16   #534
AsiaPo
Mama Land

Ineso: Ja uważam że bardzo rozsądnie podchodzisz do sprawy i charakteryzuje Cię wielka dojrzałość.

Ja od niedzieli mam kryzys i wczoraj usłyszałam coś bardzo mądrego od TZ (ubrał to wczoraj w ładne słowa i nawet miało składnię, ale nie jestem w stanie zacytować :/): To nasze pierwsze dziecko i oczywistym jest, że będziemy robili wszystko, co najlepsze dla niego. A czy okaże się to słuszne i skuteczne to czas pokaże.
Stary 2016-06-07, 23:58   #535
Avlis
Raczkowanie

Ineso
Mamy te naklejki, tylko z innej strony.

Lulka
Może i dziewczyny po naturalnych wyglądały gorzej tuż po, ale w większości po paru godzinach doszły do siebie, z czym po cesarce nie tak łatwo.

Kejka
Super, że byliście na basenie. Z córeczką chodziłam od 3-4 miesiąca i też świetnie wspominam.

Niulka
Pewnie, że wypada się wystroić. Jeśli tylko podoba Ci się sukienka, kupuj.

Kopycio
U nas w szpitalu nie wolno było chodzić z dzieckiem na rękach. A już zaraz po porodzie tym bardziej ze względu na ryzyko zasłabnięcia. O co kosa?
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 02:00   #536
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio. Po cesarce najlepiej odczekac rok minimum a wg niej 2 lata kiedy wszystko sie dobrze zagoi.
3 miesiace sie szwy rozpuszczaja.

Wow. Kuba przespal od 21 do 1. Poki co bez goraczki

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Ineso zobacze czy maja i jak cos sprobuje to mydlo

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-08, 03:40   #537
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Moje dziecko pięknie spalo od 20 do 3, budze sie zadowolona,karmie 10 min i zaczynam przewijać. Kupa, zakładam nowego pampka, wycieram,kremuje, kolejna kupa i tak 3 razy,ale mnie przetyral chyba mu się pomarańczowe pampki nie sposobaly,na sam koniec tej sesji oczy jak 5zl, ale na szczęście wlozony do łóżeczka szybko zasnal, za to ja nie bardzo moge
Stary 2016-06-08, 04:23   #538
akinomka03
Rozeznanie

U nas wczoraj marudzenia ciąg dalszy, napewno skok bo dziecko zachowuje mi sie jak nie moje :-P no nic czekamy aż się skończy.

Dobrze że w nocy śpi normalnie, dziś od 22 do 4. Teraz zasnela przy cycu, odkładam i idę dalej spac :-P
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 05:42   #539
Kayira
Zakorzenienie

Tabaska widocznie woli robic kupe w czysta pieluche

Akinkmka to oby niedlugo wrocilo Twoje dziecko

Moj wczoraj byl marudny i plakus i to jeszcze przed szczepieniem.
Zobaczymy jak dzis, a planuje isc na lumpy z nim. Zobaczymy czy sie uda

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-08, 07:25   #540
kopycio
Rozeznanie

Niulka kwiecista pasuje! Pokaz!

Kejka niby sa, ale śmierdzi tam kiblami niemiłosiernie..

Avlis szkoda slow. Przyjezdza zmęczony, rozkłada sie na kanapie i tyle jego pomocy wczoraj wrócił ok21, młody marudził od 19 i go ciagle zabawialam, płakał i przestawał tylko jak sie z nim chodziło, ze zmęczenia oddałam go tztowi i poszłam wziac prysznic, ale slysze płacz. Wychodze a ten z nim siedzi i cuduje na kanapie, a mały płacze, ze szok. Mowię, zeby z nim pochodził, a ten ze kregoslup go boli i ze zmęczony i chodził nie bedzie. Nosz kur...a zabrałam mu dziecko i odrazu cisza. Tylko on ma prawo byc zmęczony..
Kiepsko to wszystko widze.

Kayira ja zapomniałam, ze ty mialas cc, juz wszystko jasne.
Brawo dla Kubusia

Moj od 22.30 do 4,30, wiec w miarę bym sie wyspala, gdyby nie to, ze to jego jedyna drzemka. Wiec bawimy sie juz od 4🙄

Akinomka ciekawe jakie nowe umiejętności zaprezentuje

Dziewczyny czym smarować mu buziaka? Ma sucha skore strasznie, az sie łuszczy na czole..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości