|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Patulinka jak byla sama lekarka to tez nie mierzyla tylko wazyla. Dzis pielegniarka od szczepien.
A mierzyla zwyklym centymetrem Becia. Jak dobrze pamietam u nas rota 180.
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Ja właśnie czekam u gina w kolejce. I juz myślę jak tam moj Błażejek. Normalnie matka wariatka
|
|
|
|
|
|
#513 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzielna Zosia ☺ super ze tak dobrze to zniosła Cytat:
Nie zawsze jest tak źle po naturalnym. Ja akurat nie wspominam najlepiej pierwszych dwóch tygodni ale są kobiety które czują się ok. Miałam na sali babke która chodziła tak sprawnie juz kilka godzin po ze w życiu bym nie powiedziała ze jest dopiero co po porodzie Cytat:
Poszukam jakichs zajęć dla maluchów |
||||
|
|
|
|
#514 |
|
Winter is coming
|
kejka super, że basen udany
zachęcasz mnie, żeby się wybrać z moją na termy ;] mam 20 km, a nigdy nie byłam może jak skończy 3 miesiącepatulinka super, że Zosia dobrze zniosła szczepienie! Kayira piękna waga małego ;] ja mam zagwozdkę z tą szczepionką, bo podobno są jakieś problemy z dostępnością 5w1 ? muszę podejść może jutro do przychodni na spacerze i podpytać... niby oni zamawiają. groszekpat, moja też raczej krótko je. Aż mnie to nieraz wkurza, bo na początku jej życia wisiała na cycu, a ja miałam czas na kompa ![]() poddałam się i kupiłam książkę Karpa o uspokajaniu niemowląt po co ja durna czytałam książki o ciąży, było czytać o dzieciach to nie Dzisiaj zaliczyłam pierwsze karmienie w plenerze, bo w drodze do gina zaczęła być niespokojna. Pojadła 5 min i zadowolona ;] pod tym względem te krótkie karmienia są super
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Mój je długo i tylko czasami sam wypluje . Najczęściej muszę siłą suta wyciągać. Często też przesypia przy cycu😏. Noszenia na szczęście się nie domaga, nie lubi za to leżeć zbyt długo na płasko.
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka, gdzie kupiłaś pieluchy na basen?
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulka ja mialam to samo jak czekalam do gina.
Lucy ja mam z lovi a reczny z aventu Velika no ja w przychodni kupilam. Nie bede sie bawic w przechowywanie i wozenie... ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Aa no i gin powiedzial ze wg niej z drugim dzieckiem to 2 lata odczekac. Przepisala pigulki. A cwiczenia 3 miesiace po porodzie No i na raze cod do psikania z antybiotykiem bo mi ropieje
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy wystarczy zwykly brodzik przeciez
wchodzisz z dzieckiem i mezem i pasuje. Woda jest tak ciepla ze nie musisz dziecka calego zanurzac![]() Velika no ja mam zamiar na termy maltanskie tez ![]() MiniMonix w ross babydream taka czerwona paka. Chyba 13 zl bo w promocji sa za 12 sztuk
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio ja po pierwszym porodzie sama przeszlam z porodowki na sale:p normalnie smigalam od razu. Drugi porod mnie wymeczyl jednak szybki ale bylo co robic (4440gram) nie żeby cos bolalo tylko po prostu slaba bylam i tyle. A dodam jeszcze ze bylam nacinana (chociaz ostatnio ogladalam i nie widzę gdzie hahaha)
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
KAYIRA, tak
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Kopycio, a kiedy ta gorączka może przyjść? Na noc? Bo póki co spokojnie, spał trzy godziny i teraz je. Pielęgniarka kazała podać paracetamol w razie czego. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, -40% na wszystko w reserved jest!!
![]() zapisać się do newslettera i pasi, kod przyjdzie na maila. W sklepach online już dziś działa, bo sprawdzałam
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka: nic mi niee przyszło z Reserved... To trzeba się teraz na nowo zapisać czy na stare też przychodzi?
|
|
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika mi przyszlo a jestem o dawna zapisana. Ale sprobuj jeszcze raz moze?!
![]()
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Już mi żadnych rabatów nie pokazuj Kejka 🙈Znowu kasę stracę a von dopiero chuste kupiłam i Martynie ciuchy.
Sukces, zgubilam 2 kg 😲 weszłam na wagę w przychodni i myślałam że jaka felerna. Zwazylam się w domu o to samo 60 kg 😆 i to w ciuchach.A dwa dni temu było jeszcze 62kg. |
|
|
|
|
#525 | |||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co, nie ukrywam, że czasem mam zwątpienie i wyrzuty, że sobie nie radzę. Ale uważam, że właśnie trzeba się do tego przyznawać i prosić o pomoc. To jest naturalne, że nie każdy od razu sobie super radzi, bo też dzieci są różne. A zaciskanie zębów na siłę i nie przyznawanie się do trudności to krok do baby bluesa. A co do mojej mamy - to ona by się najchętniej non stop zajmowała małym i jest tak przerażona tym, że ze zmęczenia mogłabym mu krzywdę zrobić, że wiesz ![]() A co do spania - jak to napisałaś to dotarło do mnie, że po tym pierwszym okresie już lepiej działałam bez snu, tak jak piszesz - kilka godzin a ja w super formie i przede wszystkim nie byłam senna w nocy, jak się nim zajmowałam. A ostatnio znów usypiam podczas kp, a jak przychodzi czas kolejnego to nie mogę się wybudzić. I albo to te upały albo...właśnie mi wyszła nadczynność tarczycy, może to z tym związane? Cytat:
Cytat:
I to w jakim - nad Wisłą, z widokiem na Wawel Niestety u mnie ponad 30 min.Rana? Kup sobie w aptece mydło z nanosrebrem - mnie tak położne doradziły. Cytat:
zazdroszczę.
|
|||||
|
|
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Chyba zrezygnuje z tej sukienki pianki co chciałam kupić na chrzciny na rzecz sukienki w kwiatki, ale czy matce wypada się tak wystroić? W sensie, że kwiecista kiecka?
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka
I pasowały idealnie? Moja ma chudą dupkę jakąś i te dada 3jki muszę zapinać ciaśnej, chociaz waży już 5 500g. U mnie basen beznadziejny i niedostosowany w ogóle dla takich maluchów, ale myślę o termach w Białce. Sama nie wiem co zrobić z wakacjami. Z jednej strony myślimy żeby jechać nad morze, ale tak na początku września żeby mniej ludzi było, a z drugiej góry. Tylko to drugie już mi się przejadło :/
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Groszekpat moj tak je krótko w dzien, w nocy istne szaleństwo, bo ok 10minut
![]() Kayira ja tez musiałam machać po karmieniu i nic a w trakcie to mleko nie nadąża sie przelewac ![]() Czemu, az dwa lata masz odczekać z drugim dzieckiem? I czemu ćwiczenia dopiero za 3 miesiące? Ja do swojej dzis dzwoniłam i powiedziała, ze moge wszystko robic to co przed ciaza, wiec od nowego tygodnia zaczynam biegac a i o drugim dziecku jak mowilam to nic nie protestowała![]() Velika brawo za karmienie w plenerze ja ostatnio korzystałam z kącika do karmienia w ikei i jestem zachwycona! Fotel, przewijak, nawet pieluchy za free musze sie tylko przemoc do karmienia w centrach handlowych, normalnie bede siadać na ławce, okryje sie tylko pieluszka niech sobie gadają.. Do tej pory zawsze karmiłam w aucie, ale to męczące takie ciagle uciekanie do samochodu..Smarrita ja leżałam z babeczka co z porodowki sama przyszła z dzieckiem na rekach No ale jej didzius 2 kg wazyl![]() Niulka nie wiem jeszcze nie szczepilam, ale słyszałam. Raczej w ciagu kilku godzin..Ineso tak! Na jednym Młody na drugim laktator ![]() Znow jestem na kosie z tz
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejka zazdroszczę basenu. Nas kusi ale nie wiem czy jest dostosowany dla takich maluszków. Byłam dziś u gina, wszystko dobrze, śmiał się, że mi się śpieszy do drugiej ciąży ale nie ma przeciwwskazań. |
|
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Martinix sorry
graty za wage![]() Ineso ja tak nie pomyslalam bo tez mam male dziecko w domu. Ale wiem co potrafia pomyslec inni gdybys im to samo opowiedziala. I nie chodzi tu o zadne zaciskane zebow ani nie proszene o pomoc bron boze. Tylko o zaakceptowanie dziecka jakim jest i probowanie bycia z nim sam na sam, bez tego to ciezko Ci bedzie sie przyzwyczaic do tego jak bardzo Twoje dziecko jest wymagajace. Ja Ci powiem szczerze, ze w dzien rozumiem ze ktos moze pomagac zebys robila cos innego, cos dla siebie, cos w domu. Co do nocy, to dla mnie jest to po prostu dziwne, ale to dla mnie, bez obrazy Ale jesli mowisz ze moglabys mu zrobic krzywde to sory, moich slow nie bylo, bo to juz zupelnie inna faza i jesli tak czujes to musisz prosic o jakakolwiek pomoc zeby z tego wyjsc...A co do nocnego wstawania, moze i o tarczyce chodzi, ale nie musi. Tez mam takie noce (wczorajsza) ze wstalam bo dziecko mi sie wybudzalo, dalam smoka i wrocilam do lozka. A mialam go nakarmic...ja przysnelam, on przysnal...ale przypomnial sie za 30 minut ![]() ![]() ![]() ![]() MiniMonix no ja bym powiedziala ze byly przyciasne na mojego klocuszka ale pozniej sa wiele wieksze...a przeciez chodzi o to zeby nic nie wylecialo![]() Kopycio a nie ma u was w centrum handlowym pokoju z przewijakiem? U nas sa i spokojnie nakarmic mozesz za zamknietymi drzwiami
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Madziara, Smarrita dziękuję za opinię.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa Ineso jeszcze cos. Bo pisalas ze masz zwatpienie, wyrzuty ze sobie nie radzisz. Mnie sie wydaje ze podstawa macierzynstwa jest to, ze musisz byc pewna ze jestes dobra mama, ze robisz wszystko najlepiej jak potrafisz. Nie mozna sobie wkladac do glowy ze cos robisz zle, bo Twoje dziecko nie wie co to jest "zle", ono zna Ciebie i wierzy ze to co robisz jest najlepsze dla Niego!
no bo tak jest prawda? Jestes najlepsza mama jaka Twoje dziecko mogloby sobie wymarzyc! Dlaczego? Bo jestes JEGO MAMA ️ uwierz w siebie, jestes madra kobieta i wiem ze uda Ci sie odgonic zle mysli! spokojnej nocy
|
|
#534 |
|
Mama Land
|
Ineso: Ja uważam że bardzo rozsądnie podchodzisz do sprawy i charakteryzuje Cię wielka dojrzałość.
Ja od niedzieli mam kryzys i wczoraj usłyszałam coś bardzo mądrego od TZ (ubrał to wczoraj w ładne słowa i nawet miało składnię, ale nie jestem w stanie zacytować :/): To nasze pierwsze dziecko i oczywistym jest, że będziemy robili wszystko, co najlepsze dla niego. A czy okaże się to słuszne i skuteczne to czas pokaże.
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Ineso
Mamy te naklejki, tylko z innej strony. Lulka Może i dziewczyny po naturalnych wyglądały gorzej tuż po, ale w większości po paru godzinach doszły do siebie, z czym po cesarce nie tak łatwo. Kejka Super, że byliście na basenie. Z córeczką chodziłam od 3-4 miesiąca i też świetnie wspominam. Niulka Pewnie, że wypada się wystroić. Jeśli tylko podoba Ci się sukienka, kupuj. Kopycio U nas w szpitalu nie wolno było chodzić z dzieckiem na rękach. A już zaraz po porodzie tym bardziej ze względu na ryzyko zasłabnięcia. O co kosa? |
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Kopycio. Po cesarce najlepiej odczekac rok minimum a wg niej 2 lata kiedy wszystko sie dobrze zagoi.
3 miesiace sie szwy rozpuszczaja. Wow. Kuba przespal od 21 do 1. Poki co bez goraczki ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Ineso zobacze czy maja i jak cos sprobuje to mydlo
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko pięknie spalo od 20 do 3, budze sie zadowolona,karmie 10 min i zaczynam przewijać. Kupa, zakładam nowego pampka, wycieram,kremuje, kolejna kupa i tak 3 razy,ale mnie przetyral
chyba mu się pomarańczowe pampki nie sposobaly,na sam koniec tej sesji oczy jak 5zl, ale na szczęście wlozony do łóżeczka szybko zasnal, za to ja nie bardzo moge
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
U nas wczoraj marudzenia ciąg dalszy, napewno skok bo dziecko zachowuje mi sie jak nie moje :-P no nic czekamy aż się skończy.
Dobrze że w nocy śpi normalnie, dziś od 22 do 4. Teraz zasnela przy cycu, odkładam i idę dalej spac :-P
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska widocznie woli robic kupe w czysta pieluche
![]() Akinkmka to oby niedlugo wrocilo Twoje dziecko ![]() Moj wczoraj byl marudny i plakus i to jeszcze przed szczepieniem. Zobaczymy jak dzis, a planuje isc na lumpy z nim. Zobaczymy czy sie uda
|
|
#540 |
|
Rozeznanie
|
Niulka kwiecista pasuje! Pokaz!
![]() Kejka niby sa, ale śmierdzi tam kiblami niemiłosiernie.. Avlis szkoda slow. Przyjezdza zmęczony, rozkłada sie na kanapie i tyle jego pomocy wczoraj wrócił ok21, młody marudził od 19 i go ciagle zabawialam, płakał i przestawał tylko jak sie z nim chodziło, ze zmęczenia oddałam go tztowi i poszłam wziac prysznic, ale slysze płacz. Wychodze a ten z nim siedzi i cuduje na kanapie, a mały płacze, ze szok. Mowię, zeby z nim pochodził, a ten ze kregoslup go boli i ze zmęczony i chodził nie bedzie. Nosz kur...a zabrałam mu dziecko i odrazu cisza. Tylko on ma prawo byc zmęczony..Kiepsko to wszystko widze. Kayira ja zapomniałam, ze ty mialas cc, juz wszystko jasne. Brawo dla Kubusia ![]() Moj od 22.30 do 4,30, wiec w miarę bym sie wyspala, gdyby nie to, ze to jego jedyna drzemka. Wiec bawimy sie juz od 4🙄 Akinomka ciekawe jakie nowe umiejętności zaprezentuje ![]() Dziewczyny czym smarować mu buziaka? Ma sucha skore strasznie, az sie łuszczy na czole.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

️ raz w tygodniu mam zamiar jezdzic z nim na basen bo ewidentnie lubi wode, majta konczynami zadowolony
zachęcasz mnie, żeby się wybrać z moją na termy ;] mam 20 km, a nigdy nie byłam
może jak skończy 3 miesiące
po co ja durna czytałam książki o ciąży, było czytać o dzieciach to nie 

wchodzisz z dzieckiem i mezem i pasuje. Woda jest tak ciepla ze nie musisz dziecka calego zanurzac

no a ja bym nie pokazala nikomu ze potrzebuje pomocy bo mimo ze Ci nikt nie powie wprost "jest dziwna bo boi sie zostac z wlasnym dzieckiem na noc" to na pewno tak pomysli, nawet jesli jest to ukochana, wyrozumiala mama
zazdroszczę.

ja ostatnio korzystałam z kącika do karmienia w ikei i jestem zachwycona! Fotel, przewijak, nawet pieluchy za free
musze sie tylko przemoc do karmienia w centrach handlowych, normalnie bede siadać na ławce, okryje sie tylko pieluszka
jeszcze nie szczepilam, ale słyszałam. Raczej w ciagu kilku godzin..